Black lives průser

Autor
Štítky

Já jsem původem ze Sokolovska. Kdo to tam znáte, tak víte i o romských ghetech, víte o ulicích, kam se nechodilo (třeba kolem kina Alfa nebo kolem vlakového nádraží. Bylo tam nebezpečno. Nebylo rozumné mít u sebe peníze, nebylo rozumné mít v ruce nějakou tašku, nebylo rozumné chodit sám. 

Abych řekl pravdu, neznám žádného bílého aktivistu přes romskou otázku, který by byl ze Sokolova, Mostu nebo Teplic. Být v těchto městěch rasistou je strašně jednoduché... skoro každý se tam připletl k nějakému průseru, kde se míhaly pěsti a tu a tam i nože. 

V mé rodné vesnici to nebylo jiné. Na základce byla půlka žáků romové a podle toho to vypadalo. Užil jsem si všemožné šikany dost a dost. 

Přesto jsem v rané dospělosti takovým romským aktivistou byl. Zapojoval jsem se do různých programů a absolvoval jsem celou řadu kurzů různé kriminální a drogové prevence. Dodnes mám mezi romy celoíu řadu přátel a vím, že oni nejsou homogenní skupinka. Jsou stejně různí jako my bílí.  Nevěřím  na nějaké genetické předurčení, díky kterému by byli blbější, hůř se učili, měli větší sklon k bordelu a podobně.  

Tuto zkušenost přenáším i na americké černochy, i když jsem nikdy žádného naživo neviděl. Ale viděl jsem dost dokumentárních filmů o Africe, kde černoši "makají jak barevní", aby se uživili. Mohu věřit v určitou zaostalost, mohu věřit v určitý fatalismus, odevzdanost, myšlenkovou nepružnost, ale nevěřím, že by to bylo genetické. 

Tenkrat, když jsem dělal ty kurzy přes romskou otázku, tak jsme byli pořád jeden malý krůček od vyřešení. Stačí bojovat proti rasismu a zvýšit za něj trestní sazby. Bojovat proti slovu cikán a nahradit ho slovem rom. Bojovat za pozitvní diskriminaci. Za různá komunitní centra. Pak za zrušení zvláštních škol.... lektoři byli povětšinou z USA.

Nepřipomíná vám to něco? V USA teď ještě přidali boj proti rasistické literatuře, boj proti rasistickým osobnostem z jejich vlastních dějin, boj za velké písmeno ve slově Černoch... 

Už třicet let jsme kousek od vyřešení problému. Stačí ukrojit jen jedno další kolečko salámu. Stačí prosadit jedno další opatření... A už třicet let jsou gheta větší a větší, je jich víc a víc, lidi v nich jsou ve stále větším srabu a bílých, kteří by černému pronajali byt, těch stále ubývá a ubývá. 

Je to stejné jako to smiřování s Němci za zločiny Druhé světové... ani zdání pokroku. Třicet let se nic nesmířilo a nic nevyřešilo. S romy je to stejné. Třicet let je to jen horší. V USA je to zrovna tak a z těch samých příčin. 

Vyrostly nám celé generace lidí, kteří nejsou zvyklí pracovat. A i kdyby do práce šli a dostali výplatu, neumějí ani s tou výplatou zacházet. Neumějí se učit s dětmi, nemají návyky přesnosti a spolehlivosti. Prostě měli právo tohle všechno nepotřebovat a místo toho dostávali něco, co je jim úplně k ničemu. 

Žádné velké písmeno ve slově Černoch nic nevyřeší, protože černoch nemá ani vzdělání, ani podmínky se k něčemu takovému propracovat. Za svůj život nezažije výchovu pro sen domu na předměstí s bílým plotem a velkou garáží. Zažije výchovu pro život v ghetu. A k tomuto životu nepotřebuje ani vzdělání, ani pracovní návyky. Dostali práva, ale ve skutečnosti jim z toho práva zbylo jediné... právo si podělat život od začátku do konce. 

Gheto - to je vlastně díky sociálním dávkám místo, kde už třicet let funguje nepodmíněný základní příjem. A kdo může stěhuje se tamodtud pryč... Pokud se nějaký černoch nebo rom vyšvihne, v podstatě zbělá. Málokdo se pak ještě zná ke své rodné Matiční ulici. 

Přitom vše už tu bylo... práce a za práci mzda. Tečka. Práce pro lenochy i lemply, nefachčenky i idioty. Práce povinná, práce za mzdu, práce pro každého, kdy byly sociální dávky v podstatě zbytečné. Ruce, které nepracují, pro ty si ďábel najde jinou činnost. 

Proto se nic nezmění, i kdyby se v tom Portlandu udemonstrovali a v Seatlu udělali bezpolicejní zóny všude. I kdyby se pobili s armádou, i kdyby sesadili Trumpa, i kdyby se zmocnili vlády. Bílí na tom budou pořád líp a černí pořád hůř. Dokud nebudou vnější podmínky takové, že si všichni budou muset zvyknout na práci. Pak si velmi rychle zvyknou. Za čas si zvyknou i jejich děti na školu. A za další čas už mezi nimi nebude rozdíl a barva pleti bude stejně marginální, jako je tomu u Asiatů. Ani tam nevěřím na genetiku. Oni jsou prostě jen zvyklí makat... V práci i ve škole. 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (100 hlasů)

Komentáře

a Ifigenie byla přirozeně rusajda.

Průměrný počet slepic: 1.7 (11 hlasů)

tak tady už jdete do mýtů a bájí. něco novějšího by nebylo?

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Já na své mapě nevidím ani 1000km, ani 120km, ale ukazuje mi, že ten ostrůvek je vzdálen od Kréty vzdušnou čarou cca 350km a lodí je reálná trasa kolem Rhodosu cca 440km.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

1000 km byl nepovedený eufemismus, jako že daleko, nejdál. Lepší by bylo slovně tisíc. Ale polepším se, máte zcela pravdu. Stačilo to na mapě změřit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jestli se chcete dozvědět o hnutí BLM víc, pak doporučuju tento blog:
https://popovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=754648

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

In reply to by SaturniN (neověřeno)

Trvalý odkaz

podporuji více jak dvě třetiny Američanů...
USA tak dlouho vyvážely demokracii do zaostalého světa, až jim doma žádná nezbyla!

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

In reply to by SaturniN (neověřeno)

Trvalý odkaz

do Černého!

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

In reply to by SaturniN (neověřeno)

Trvalý odkaz

ten výrok
"USA tak dlouho vyvážely demokracii do zaostalého světa, až jim doma žádná nezbyla!"
je Váš nebo jste jej přejal?

I v druhém případě Vám patří více než deset slepic.
Pokud ale máte kopyrajt, jdu shánět majzlík, zlatou barvu, štafle a vhodnou rozměrnou plochu k tesání.
Napadá mě průčelí amerického velvyslanectví v Praze. Miloš Zeman tam má teď po svém posledním vystoupení na americkém Krocaním dnu protekci, určitě by mi tu brigádu lehce sjednal.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

něco na ten způsob už jsem někde četl.
Toto je moje, velmi volná, upravená parafráze.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

něco na ten způsob už jsem někde četl.
Toto je moje, velmi volná, upravená parafráze.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by SaturniN (neověřeno)

Trvalý odkaz

USA tak dlouho vyváželi demokracii do zaostalého světa, až se jejich domov stal zaostalým ...

Zatím bez slepic

In reply to by SaturniN (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak někdo v článku začne nadpoužívat slovo "marxistický" a "neomarxistický", tak se vcelku rychle ukáže, že píše blbiny. Marx s tím nemá nic společného a používání slova "neomarxistický" je přesně ve stylu, kdy zloděj křičí "chyťte zloděje".
Navíc klasické zdroje marxismu jsou na některé dnešní podivné jevy trochu krátké, se mi zdá.
Spojení CocaColy s BLM proti Facebooku marxismem 19 století vysvětlíte ztěží.

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

Ale lze to bohužel vysvětlit právě tzv. neomarxismem, což bylo původně označení pro ideologii tzv. frankfurtské školy. Ta se inspirovala nejen marxismem, ale i Freudem, feminismem a několika dalšími teoriemi a ideologiemi a vytvořila koncepci nenásilného převzetí moci na tzv. západě levicovými silami. Vytvořili koncept tzv. dlouhého pochodu institucemi, tedy postupné pronikání stoupenců jejich ideologie na významná společenská místa, skrze něž měli postupně skrze výchovu a vzdělání na svou stranu dostat významnou většinu společnosti a pak už se mělo vše změnit v sociálně spravedlivou, víceméně rovnostářskou společnost. Bez násilí a revoluce, bez snah o revanšismus a tak podobně. Proto se prvním cílem staly vysoké školy, posléze média a nakonec politika.

Nicméně zjevně nedomysleli, že ona ideová korupce, skrze níž se vše snažili realizovat, je poněkud dvojsečnou zbraní a působí zpětně i na ně. A proto jim tak nějak uniklo, že nejde o skutečnou levici, ale o liberály, což se naplno projevuje v dnešní době, kdy došlo k totálnímu propojení mezi korporátním kapitálem a celým neziskovým sektorem, vysokými školami, médii, politikou, nověji i mafií a migračním byznysem. Ti lidé dnes nechtějí změnit systém, nechtějí lepší podmínky pro všechny, oni z něj chtějí hlavně co nejdéle a nejvíce týt, zajistit si - podobně jako se zajistila nejvyšší a nejbohatší vrstva - socialismus až téměř komunismus pro sebe, v němž jim nevyschnutelný zdroj příjmů umožňuje saturovat fakticky všechny potřeby.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Jste velice přemýšlivý, a je radost vás číst.

A nebo to "nedomysleli" byl skutečný záměr. On jaksi svět není vždy netroubí poctivě do světa, o co mu skutečně jde a šlo, že ano. Propaganda nemá za cíl být pravdivá a říkat skutečné záměry.

Průměrný počet slepic: 3.5 (10 hlasů)

No a na začátku byl Adolph Wagner (rychle - googlujte, wikipedujte, nikoho nešetřete !!).
A po něm Bismarck, asi taky neomarxista jak hrom , že ? Ovšem ne z Frankfurtu , tedy původního působiště neomarxistů Rothschildů, nýbržto z Schonhausen.
(zkuste Dawson : Bismarck and State Socialism)

Ismus je věc náramně užitečná, prakticky každý chasník (chasnice prominou) se ho může chytit a prakticky každý si ho pak může přehazovat vidlema sem a tam a pak zase sem. Nakonec z něj vyleze břichatý a bohatý neomarxista , hájící liberální práva finančně oligarchických menšin , a to z pozic levice.

A o to jde, vážené slepičky, ať vám to v hlavičkách hučí jak v úlu. A že se věc daří, toho je důkazem nejen existence mnohého osazenstva zdejšího kurníku.

Kdybyste si radši přečetli něco od Fromma a řekli, co se vám tam nelíbí, vy " pochodi institucema" ...i s tím vašim japonským vůdcem.

Hmmm...vlastně...nebyl na začátku Juajec Jehošua ? Nebyl on prvním neomarxistou ? Pochod institucema tu přeci byl docela řádný, ne ?
Anebo že by až Pavel ? Nebo snad Petr ?
Kdo není neomarxistou, první hoď kamenem !

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

- Judaejec-

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

"No a na začátku byl Adolph Wagner" [...] a po něm Bismarck. No že by ne? :-O Na začátku by Horkheimer a Adorno. Já sice chápu, že vám to splývá, když se snažíte vymyslet nějaký supakůl kántrargument, ale úvodní hodiny z úvodu do ekonomie vám fakt na to nestačí.

"Hmmm...vlastně...nebyl na začátku Juajec Jehošua ? Nebyl on prvním neomarxistou ? Pochod institucema tu přeci byl docela řádný, ne ?" Tak na to můžete vzít v principu jed. A dopadlo to úplně stejně, původně bohumilé myšlenky byly přeměněny zprvu v ideologii, posléze v dogmatické doktríny a nakonec se jejich jménem ohněm a mečem zaštiťoval a prosazoval jejich pravý opak.

Jinak váš myšlenkový pel-mel a guláš, co se snažíte uvařit, by v duchu vaší logiky měly nutně vést k závěru, že svatý Petr byl první satanista. K tomu vás budu citovat: "rychle - googlujte, wikipedujte, nikoho nešetřete !!" Nicméně lodník Thamus by s vámi zřejmě nesouhlasil ;-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Právě proto se to nazývá NEOMARXISMUS.

On ani Marx nemá s marxismem mnoho společného. On pouze dělal hubu a písaře jiným lidem. Tedy v zásadě byl někdo, koho bychom dnes nazvali tiskovým mluvčím nebo hercem. Nebo bychom mohli říci, že dělal bílého koně.

Marxismus byl od první chvíle nástrojem nejvyšší třídy pro zničení států. Primárně nesloužil pro pozvednutí dělnické třídy, ale pro zbídačení států. Tak byl použit i v případě VŘSR, tak byl použit kdekoli jinde. Nebo si snad, josefko, myslíte, že chudá dělnická třída přemluvila globální banku, aby Leninovi dala 20 miliónů marek na revoluci?

Naopak, kořen slova MARXISMUS přesně vystihuje o co jde. A nikdy nešlo o nic jiného. Vždy všechny marxismy, včetně neomarxismu prosazovaly zájmy elit. Nikdy tomu nebylo jinak. To, že hubou mluvili o dělnické třídě je asi stejné, jako dnes EU hubou mluví o prosperitě v Evropě.

Průměrný počet slepic: 2.8 (11 hlasů)

Ani Ponkrác nemá nic společného s ponkracismem ?
No a komu vlastně dělá Ponkrác hubu a písaře ?
:-D

Průměrný počet slepic: 2.2 (11 hlasů)

Hloupý Josephe Chlore (na útoky ad hominem odpovídám stejným stylem),

já tu nepropaguji žádný politický směr, ani žádnou náboženskou sektu, ani žádnou filozofii. Nedělám a nezakládám žádnou myšlenkovou školu.

To je ovšem nad vaše mozkové síly toto pochopit. Na to prostě mentálně nemáte IQ.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

ale pro mnoho lidí je těžko pochopitelným zdánlivej paradox, že třeba takovej pucflek
strejda Šorošů je na jednu stranu nelítostnej finanční dravec za kterým ležej mrtvoly ale zároveň
i "filantropem" a "dobrodincem" majícím v popisu práce rozvrat systému peněz a kapitalismu.
V Emerice třeba krom jinýho podporou BLM. Těch pucfleků je víc. Nášemu panu knížeti se BLM
taky hrozně líběj a chtěl by to u nás vyšperkovat GipsyLM (taky krom jinýho).
VŘSR se jim zvrtla, s Hitlerem to taky nevyšlo, tak teď v trochu jiným hávu no. Peněz (krve hospodářství)
do budoucna pro ně netřeba - budou lidem podle "kritérií" (jak budou poslušný) přidělovat body na digikonta.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Ratingová agentura Fitch zveřejnila nová úvěrová hodnocení zemí – ze 119 dostalo 33 horší hodnocení, 40 má horší výhled, zbytek včetně Česka zůstal beze změny. S centrálními bankami v zádech lze zvládnout mnohem vyšší zadlužení. Horší veřejné finance nejsou stejnou hrozbou jako kdysi. Česko má hodnocení AA-.
Zdroj: https://ceskapozice.lidovky.cz/forum/zvlastni-svet-financi-zeme-se-topi…

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)

a dneska zatim 26,30 za tEuro

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

1 RUB (ruský rubl) = 0.321640 CZK (česká koruna)

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Počet nakažených strmě stoupá (nad míru, při které před časem ženské po nocích šily roušky), Ken přemýšlí o opatřeních (nicméně jsme stále ještě nedohnali extrémně vyspělý Izrael a USA v počtu nakažených a umírajících na stotisíc obyvatel, takže nechť si to Ken v té své kotrbě dókladně probere, néni žádné kvalt, zatím se nadějně množí jen počet nakažených a zdravotnického personálu ve špitálech, domovech důchodců a mezi obzvláště odolnými sportovci v klubech.)

I nadále se ale daří nadějně zvyšovat počet železničních neštěstí týdně.
Včera sice překvapivě zafungovalo zabezpečovací zařízení, takže Pendolino nevlítlo do čerstvě vykolejeného regionálního vlaku, takže železniční odhad počtu mrtvých a raněných na týden zatím nebyl splněn, ale máme teprve čtvrtek! (Podle mého názoru se opět nenaplnily naděje, vkládané do specializovaných ekologických sběračů mědi z vedení k drážním zabezpečovacím zařízením, což bych vytkl některým našim neziskovkám)

Je nanejvýš chvályhodné, že ministerstvu dopravy nadproporčně zvyšuje procento genderově preferovaných neherosexuálních nemužů, ale zřejmě to dosud nestačí.

https://zpravy.aktualne.cz/regiony/karlovarsky/v-laznich-kynzvart-vykol…

Průměrný počet slepic: 3 (9 hlasů)

V rámci předsednictví EU se to slibně vyvíjí.

Myslím, že se ještě aktivuje plán zvýšení počtu imigrantů a muslimů v České republice.

Dále se slibně rozvíjí podpora pedofilie a její legalizace - ale to se samozřejmě do konce roku ještě zcela nestihne.

Navíc počet no go zón v České republice se také stihne naplnit podle plánu až další roky.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Nějak mi vypadlo v rámci NĚMECKA předsedajícího EU. To Německo je důležité, protože Německo je pro Českou republiku vždy miliónkrát větší katastrofa než hejna kobylek, 4 jezdci apokalypsy, a cokoli dalšího.

Největší katastrofy a nejhorší armagedon se dějí vždy, když Německo převezme předsednictví Rady Evropské Unie.

Rok 1999, Německo předsedá Radě EU: Humanitární havlovské bombardování Srbů z Kosově.

Rok 2007, Německo předsedá Radě EU: Lisabonská smlouva.

Rok 2020, Německo předsedá Radě EU: Katastrofální zadlužení celé Evropy a všech států EU na celá desetiletí dopředu 750 miliardami EU, a jeho rozfcaní na nesmyslné ekoteroristické projekty.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

M.Ponkrác.
2020 Místo Mnichova Brusel a Německu to podepsali všichni.
První zabrání,obětí bude Řecko.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Jestli ona se na zmatcích na železnici nepodílí i taková genderová nevyrovnanost, když TA (jedna) lokomotiva táhne TEN (celý vlak).

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

V odkazu si každý může přečíst ke zveřejnění určené závěry "maratonu" všech spokojených a úspěšných a jen na nás myslících premiérů.

Čekala jsem s odkazem až na češtinu, aby si to zde mohl přečíst KAŽDÝ zájemce, i ti bez angličtiny, proto jsem to sem hned nedávala (v té anglické variantě)...

https://www.consilium.europa.eu/media/45119/210720-euco-final-conclusio…

******************************
Z jiného soudku:
Důležité možná pro mnohé zde, proto s tím KYDY otravuji.

Koho to zajímá (stále průběžně sledujte zejména stránky MFČR, a Koronavirové dotační programy MPO, či MPSV).
Ostatním i Vidlákovi se omlouvám, přeskočte můj text, netýká-li se vás!

https://www.mfcr.cz/cs/aktualne/tiskove-zpravy/2020/kompenzacni-bonus-p…

Může to být totiž zajímavé i pro důchodce, ženy na mateřské a rodičovské, studenty....pracující pouze na dohodu o pracovní činnosti s dohodnutou odměnou 2.500 a více a nebo pracující jen na dohodu o provedení práce nad 10.000 měsíčně, zjednodušeně a "lidštinou"- dohody mimo pracovní poměr, ale musí být s odvody a muselo se něco pro jen takové "dohodáře" pokazit v důsledku Koronaviru....(Kdo má dohodu bez odvodů, tak zatím stále NIC!)

Pro některé takové výše existuje možnost pomoci od státu a to 350 Kč/den za období 12.3-8.6.2020.....

POZOR dokonce i OSVČ...., co pro kolizi s takovou dohodou, běžící současně při podnikání, neměla nárok na "Pětadvacítku", či ji dokonce proto i následně vracela, se tak do hry navrátila možnost žádat o 500 Kč/den.
(Pokud samozřejmě splní novelou nyní opravené podmínky.)

Vyčkejte ale prosím se žádostí zase AŽ na zveřejnění té další novely zákona 159/2020 Sb., ve Sbírce zákonů.
(Má k tomu dojít po podpisu prezidenta cca do 28.7.)

Musí být samozřejmě splněny u každého žadatele VŠECHNY podmínky zákona, tedy opět doporučuji každému zájemci tyto si důkladně ověřit a prověřit. Není "směroplatné", co říkají a píší média, ani vláda na tiskovkách, či tvrdí kdejaká Máňa, ale co "říká" ZÁKON, zveřejněný ve Sbírce zákonů.

A i ten novelizacemi "odvolává, co se odvolalo a slibuje, co se slibovalo, či zakazovalo"....

Občan musí být tedy stále bdělý, neznalost zákona, či novel zákona......☺

PS: Kdo jako "malý" zaměstnavatel do 50 zaměstnanců a využil slevu (prominutí) na pojistném z mezd 6/2020 prověřte si IHNED, zda účetní neudělala chybu a odvody z dohod mimo pracovní poměr také neprominula, zatím to v zákoně 300/2020 Sb. dovoleno není, může být ale časem novela....

Mělo se správně počítat u červnových mezd jen se zaměstnanci v PRACOVNÍM poměru.
A dohody (i ty s odvody, to účetní často zmátlo) bohužel jsou dle Zákoníku práce MIMO pracovní poměr!
(Špatně vypočtená sleva-prominutí pojistného- by mohla přijít zaměstnavatele zbytečně draho!)

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Ale nedalo mi to, coby sběrateli paradoxů (včetně těch sarkastických, ovšem něštítím se ani paradoxů morbidních) . Takže citace , z Bertrand Russell : Svoboda a organizace.

Při „civilisování“ černé Afriky je vždy zapotřebí zbavit obyvatelstvo půdy a dobytka a jiných tradičních zdrojů obživy, aby mohlo být donuceno pracovat pro bělocha. V Matabelelandu však tyto methody byly příliš pomalé a byla proto zavedena nucená práce. Když roku 1896 byl Jameson zajat Bury, Matabelové učinili zoufalý pokus získat znovu svoji svobodu vzpourou, byli však poraženi a od té doby již nepůsobili potíží. Každému domorodci byla uložena roční daň dvou liber na kterou si musel vydělat námezdní prací. Tak byly najednou rozřešeny oba problémy státních příjmů a mezd. Matabelové však podle známého misionáře, p. Carnegia, nejsou vděčni, nýbrž říkají :
„Ztratili jsme svoji zem, ztratili jsme svůj dobytek, náš lid je rozptýlen, nemáme proč bychom žili; naše ženy nás opouštějí, běloch nakládá s nimi jak se mu zlíbí; jsme otroky bělocha, nejsme nikým a nemáme práv ani zákonů jakéhokoliv druhu.“
Je uklidňujícím pomyšlením, že všechno toto utrpení splnilo velký a blahodárný účel : přenesení kusů žlutého kovu z jistých podzemních míst na jistá rovněž podzemní místa, totiž do sklepení velkých bank.

Technická : Práce načerno je někdy vykonávána coby jediná alternativa k strádání a hladovění. Ovšem - je to jistý druh krádeže, ale copak z historie neznáme řadu příkladů, kdy krádež byla onou " vraždou na tyranovi, která není vraždou" ?!? Ono totiž i ten hon na podvádějící hospodské měl své aspekty, prostě hospoda na Vidnavě není hospodou na Staroměstském náměstí, včetně klientely (a tedy i kupní síly). ANO, krást se (někdy) má - ale říkejme tomu dotace, například dotace miliardářským řepkovým baronům apod. svoloči (tedy "bílým cíkánům" , kteří však ještě nejsou těmi nejhoršími, horší jsou ti, kteří nám opět zametají naši cestu na velká jatka....)..kterážto rozhodne nestrádá a nehladoví, pouze si z vašich peněz zvyšuje už tak dost vysoký luxus svých životů. Dílo marodů už došlo dokonce až tak daleko, že sami někteří z nich volají po tom, ať jim část těch peněz vezmete, respektive vrátíte - do společné kasy.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Kdyby byl říšský kancléř před lety obšlehl od Búrů osvědčenou techniku civilizování méně vyspělých národů (jako jsme například my), nemusela ji dnes pracně a pomalu rekonstruovat Tante Führerin.
Mohli jsme se nenarodit - a nemuseli ani platit účty za plyn a plánovat rozvoj drahých komor.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

"Marxismus byl od první chvíle nástrojem nejvyšší třídy pro zničení států. " Atd.

Takže všichni komunisté jednali v rozporu s Marxovým učením, když všechen majetek, kromě osobního, převedli na stát.
Stát ničí až liberálové, jelikož je prý špatný hospodář a tudíž mu nesmí patřit nic !

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)

Já se vyjadřuji naprosto přesně. Používám přesná slova - podstatná jména, slovesa. Nemohu za to, že je zaměňujete jinými, která jsem nenapsal.

1) Marxismus byl od první chvíle nástrojem elit pro zničení konkurenčních států a konkurenčních elit.

2) Jak jednali komunisté je jiná, odlišná věc.

Od také havlismus je o nebetyčném milování pravdy a nekonečné lásky ke všem. Ale jak jednají havlisté není úplně s tímto v souladu, že ano.

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

Je třeba se drobně Puck zastat.

On ten marxismus je především filosofický směr. To bychom taky mohli říct, že automobilismus je "od první chvíle nástrojem elit pro zničení konkurenčních států a konkurenčních elit", což je asi blbost.
To, že onen filosofický směr nakonec vedl k tomu co vidíme v současné USA dnes, není vina filosofie, ale využití k nějakému účelu. Nakonec i bohulibé učení Ježíšovo nabralo často směr který si nezadal s vrcholem socialismu jako důsledek uplatňování marxistické filosofie.
Marxismus je nástroj a není jeho vinou, že byl brutálně zneužit.
Nakonec neomarxismus, tedy směr pochodu institucemi s filosofií marxismu se začal dařit, ale ztroskotal na tom, že peníze nesmrdí ani tomu největšímu neomarxistovi.
Nebude nám, než uplatnit tvrdé jádro marxismu: změnou poměrů ve společnosti a změnou vlastnických vztahů pomocí revolučně vedeného třídního boje. Proletariát opět povstane a svrhne onu proradnou neomarxistickou chásku z povrchu zemského!!!!

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

kdo je dnes proletariát. Nejsou to náhodou emigranti?
"peníze nesmrdí ani tomu největšímu neomarxistovi." A marxistům peníze smmrdí? (tedy jejich)

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Marxistické směry použily jako filozofii Hegela, Kanta a další. Marx se prosadil právě proto, že dodal tu praxi - dodal k tomu aktivismus, dodal k tomu schopnost mluvit, psát, agitovat. Proto jsem napsal, že Marx nestvořil marxismus, on použil jako filozofii jiné teoretiky. On je pouze mírně modifikoval a prakticky prosadil. Napsal jsem to dříve jako, že Marx byl mluvčí nebo huba a písař - ale to jsem vyvolal nevoli. Ale stojím si za tím.

Právě proto nám za černošského feťáka Floydyho neagitují Aristotelovci ani jiní filozofové. Ale (neo)marxističtí aktivisté. Právě proto nám za ekologii nezagitovali Gretu Aristotelovci nebo Knatovci, ale (neo)marxisté.

Marxismus není v zásadě ničím jiným, než agitační a praktická aplikace určitých (především, ale nejenom, hegelovských teoretiků). Není to čistá filozofie. Je to doplněné o nenávist, třídní boj, atd. Ale filozofii Marx "ukradl" nebo "zkopíroval". On to akorát PROSADIL.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Já bych se na marxismus / neomarxismus vyprdl. Na slově nezáleží.

Pokud se lidé nebudou starat a bojovat za sebe - a pro své dobro i dobro rodiny, rodu, státu - tak ho zotročí jakýkoli -ismus.

Život je boj. Kdo nebojuje, je vymazán. Kdo se nestará, bude brzy koukat jako sůva na drát. Možná i jako mrtvola z hromadného hrobu. Nebo jako totální ekonomický otrok splácející za almužničku nestačící ani na jídlo 16hodinou tvrdou prací nesplatitelný dluh. Zahraniční páni budou vlastnit pozemky, továrny, suroviny, a on nebude mít práva bez jejich svolení ani na to dýchat a žít.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

To musím pro změnu zase já nesouhlasit.

Máme ekonomickou filosofii - kapitalismus a máme politickou filosofii - demokracii. (V současnosti.) Marxismu krom jiného tvrdí, že politika je nádstavbou ekonomických vztahů (volně, přesná definice ji však podobná.) Ve své podstatě tvrdí, že napřed musíme něco vytvořit a potom o tom můžeme diskutovat jak s tím naložit.
A snad se nenajde příčetný jedinec co by takto pojaté vztahy zpochybnil.
Problém ekonomiky je vždy ten, že za každých okolností jde o letadlo. Není možné splatit úrok, není možné tvořit zisk, aniž by to mělo "letadlové" důsledky. No a právě ona politika-demokracie by měla důsledky letadlového kapitalismu "vyhlazovat". Problém je ten, že politické elity se po nějakém čase vždy spoji s ekonomikou-kapitalisty a s vyhlazováním je konec.
Dokonce se nechaly ony elity přesvědčit, že není dobré nejdříve hodnoty tvořit a následně diskutovat, ale půjčkami toto základní pravidlo obrátit. Nejdříve diskutují jak peníze půjčené ztratit a ekonomii-kapitalismu nechávají volnou ruku, jak tyto dluhy vyrovnat. No a letadlo se dostává do nadměrných výšek. Jelikož kde nepomůže kladivo pomůže větší kladivo, tak se dostaneme do současnosti a jelikož se minulou krizi nepodařilo vyřešit dluhy, tak musí přijít větší kladivo, tedy, větší dluhy. Lidé jásají jací jsou ti naši politici kabrňáci. Nakonec i zde v diskusi se našlo mnoho těch, co hýkali blahem jak se propůjčujeme k prosperitě.

No a dostáváme se pointě příběhu. "Pokud se lidé nebudou starat a bojovat za sebe". Nebudou a nebudou. Co BY nám pomohlo z ekonomické bryndy. Kupovat jen a jen české věci a co nespotřebuje, vyvést. Nedat příležitost cizákům k zisku. Pokud budeme k sobě upřímní, takhle se nikdo nechce chovat, neb vlastní peněženka velí naprosto něco jiného.
Smiřme se s tím, že svět je zlej, a každej jede jen za sebe.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Ok, toto je základ solidní diskuse.

1) Ono je opravdu jedno, co tvrdil Marx nebo jiný člověk. Pravdu má vždy jediný subjekt - REALITA. Nikdo jiný. Pokud se nevychází z reality, tak to vždy dopadne podle Viktora Černomyrdina.

2) Vůbec jeden z největších problémů Západu i České republiky je, že neuznává realitu. Namísto toho se zabývá tím, co řekl / napsal ten či onen. A neustále se někdo stále diví, že vesmír se neřídí podle Marxe, podle Merkelové, podle Kalouska, podle Grety, podle Hayeka, podle toho či onoho. A neustále jsme všichni překvapovaní, že vesmír, země, příroda, člověk, soplečnost se řídí podle stále stejných fyzikálních, psychologických i vyšších zákonů. Bez ohledu na to, kolik papíru se prokecá a popíše.

3) Marx sám by se dnes velice divil, co mu připisujeme. Kromě toho většina jeho děl vyšla posmrtně. On tím, že byl spíše řečník a agitátor - a spíše bílý kůň, tak se mu připisuje mnoho věcí, které jím pouze protekly na zakázku. Mám dokonce dojem, že na smrtelné posteli se strašně divil, co za myšlenky se mu připisuje.

4) Politika není nadstavbou ekonomických vztahů. Politika i ekonomické vztahy jsou součástí moci, kterou někdo někde má. Zde se spíše projevuje židovská podstata Marxe, to jest národa, který velice často svou sílu zakládá více méně na ekonomickém vysávání lokality, kde sídlí. Aniž by se dobrovolně ušpinil prací.

5) Nejdříve něco vytvořit a pak diskutovat jak s tím naložit - je podstata dnešního aktivismu. Normální člověk kromě toho diskutuje co vybuduje a jak s tím pak naloží - říká se tomu plánování nebo projektování.

6) Pomohlo by nám - a zde se dostávám k prvnímu příspěvku pod tímto článkem vůbec. To jest k příspěvku, který jsem napsal - nedávat v první řadě velké peníze parazitům (aktivistům, politickým neziskovkám, vlastizrádcům, homosexualistům, ekoteroristům, feminismu, genderovým nesmyslům, ...). Protože jakmile jsme tyto věci začali financovat, dopadlo to stejně jako s těmi Rómy. Příjemci dotací se starají, aby problémy rostly, a penězovody nevyschly. A že přitom jako vedlejší efekt zničí Čechy, Evropu, celou západní civilizaci, a přivedou milióny lidí do neštěstí - je jim opravdu jedno. Přestaňte v první řadě odměňovat a financovat zlo ve všech podobách. Začněte ho trestat.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Přinutil jste mne najít onu přesnou definici: ". Marxistická teze historického materialismu tvrdí, že ekonomická základna determinuje politickou a ideologickou nadstavbu", přitom slovo determinuje asi nejlépe vystihuje české --předurčuje.
Nevím jak do toho marxismu spadá plánování. Dnes asi moderněji vize. Snad ještě lépe sny. Jistě, že je vždy nějaký motiv něco udělat, ale to je emoční pochod. Nedomluvíme se pokud budeme zanášet do vyhraněných pojmů emoce.
To, že vytvořím nějakou hodnotu je bezemoční, i když mohu ráno k tomu úkonu vstát pln emocí. Následně nějaké posouzení jak s výsledkem naložím je taky bezemoční. Tedy pokud nechci aby sousedovi chcípla koza. Ale to je taky kategorie snová - přání.

Ne, diskuse je nemožná, vždy sklouznete do podružností až zbytečností.

"Přestaňte v první řadě odměňovat a financovat zlo ve všech podobách. Začněte ho trestat." To je kategorie emoční, takové to, rozbijte jim všem huby. Jak poznáme zlo, co všechno budeme považovat za zlo, a co ty všechny podoby. To je jak u Babiše Všetci kradnů!!!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Vaše výtka vůči mně je platná, a já ji uznávám.

1) Ono je to proto, že já uznávám pouze zákony reality. Vkládání jakéhokoli zbytečného zkreslujícího transformačního mezičlánku (mezi realitu a děj) - to jest libovolného myslitele či prznitele, včetně Marxe - považuji za nesmysl. Přesněji považuji to za způsob dobrovolného vytváření si matrixu. Filozofové mohou být inspirací, ale nikdy ne zákonem, který řídí svět.

2) Já si myslím, že Marx (přesněji to co připisujeme Marxovi) má minimálně dvě obludné vady: a) materialismus, b) nenávist - dvě základní nedělitelné součásti.

Po materiální stránce například není prakticky (od určitého roku) žádný důvod domnívat se, že by Adolf Hitler mohl jakkoli prohrát druhou světovou válku.

Já si naopak myslím, že svět daleko více řídí ideje než materialismus. Aniž bych materiální stránku věci podceňoval. Proto třeba Čína přežívá tisíce roků, zatímco západní státy na materialistických (ať už marxistických nebo kapitalistických či ekonomických) idejích mají proti tomu jepičí životy. To je přímo vědecký důkaz.

***

Závěr: Nerozumím tomu, proč by Marx a marxismus měl být v univerzu tak super důležitou věcí. Ani proč by mělo tak moc záležet na tom, co přesně marxismus je. I kdybych vůbec netušil, že nějaký Marx existoval, a o marxismu nikdy neslyšel - nechyběl by mi ani puntík k tomu, abych mohl hledat příčinné souvislosti dějů na této planetě, v této civilizaci.

Závěr 2: Měl jsem tu smůlu, že v rámci svého univerzitního studia bylo příliš filozofických předmětů. Proto do toho kecám. Filozofie podle mě začala být lživou přesně v době, kdy filozofové prohlásili člověka za pupek světa, a ve své namyšlenosti si mysleli, že vesmír se řídí lidskými kecy a egem. Tehdy skončila skutečná filozofie a začalo bezduché krafání o velikosti penisů toho kterého filozofova či zastánce té které filozofické školy. Marx už patří do toho druhé období.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Negaci negace zvládám bez problémů.
Negaci negace negace - nou problém.
Od negace negace negace negace negace už začínám po sedmdesáte ztrácet stopu......
Stáří je HROZNÉ !!!

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

a úplně snadno, ve dvou krocích:
1. každou dvojici "negace negace" nahradíte symbolem "gace"
2. buď vám nakonec zbudou samé gace, a vše je v pořádku, nebo vám zbude jedna negace a všechny předchozí gace můžete škrtnout.

Vtipný algoritmus si poradí i se stářím.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Jak se dostanete přes pět párů gace-negace, dojdou vám prsty na obou rukou a jste s odpuštěním v bruseli.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Spočítám počet negací:

a) sudý počet negací = žádná negace

b) lichý počet negací = jediná negace

Zatím bez slepic

To jako že si mám při překročení pěti párů gace/negace sundat i ponožky??
Jak mám při své současné matematické kondici zjistit, zda je počet negací (nebo gací) lichý nebo sudý, aniž bych je spočetl na prstech? Já se klidně zuju, ale pak si nestěžujte hygienikovi!
Očekával bych více úcty k mým šedinám!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Pozvěte si domů několik dvacetiletých krásných holek. Za pomoci jejich prstů, kterých bude snad už dostatečný počet, se dopočítáte. Navíc vám ty negace přestanou i vadit.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

čím více se vzdaluji šedesátce, tím více je zvaní dvacetiletých krásných holek finančně náročnější.
Bohužel - nejen matematikou je živ český důchodce!

Nejsem švajcumberg, abych nezištné escortní fanynky nalákal na předvolební sbírku barevných čír!

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

abyste se nespletl a místo gací nesundal gatě.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)