Na dnes připadá výročí Breivikova masakru. (Psáno 22/07/2020) 

Autor
Štítky
 

ČT2 k tomu odvysílala pořad, spíš reportáž o jedné přeživší. Tehdy ji bylo 14, dnes 22/23. Jeli tam debatovat o feminismu, multikulturalismu, LGBT a podobných tématech. Dívka ani teď ani na vteřinu nepochybuje o svých přesvědčeních naopak, je pro ně ještě zapálenější. 

Své jizvy nosí hrdě, jak Gusta Fučíková jméno svého manžela.

Nikdo se jí nezeptal, jestli jí přijde normální jet ve 14 letech na politický školicí tábor. Stejná ČT ovšem někdy prezentuje naše pionýrské tábory jako vymývárny mozků pro fanatiky. Jindy tak presentuje tábory hitlerjugend. Čert se v tom vyznej, proč je to jednou vymývárna a jednou ne. 

Jak jsem si tak googloval tak jsem padl na povídání o přívozu. Tehdy jsem to nějak nepostřehl. Kdoví, jestli jsem byl tehdy nepozorný nebo o tom ČT ani nešpitla.

"Podle některých přeživších bylo ale traumatizující i to, že krátce poté, co Breivik zahájil střelbu, od břehů ostrova odplul přívoz, kterým se mohlo až 60 lidí dostat bezpečně na pevninu. Vody kolem ostrova jsou totiž hluboké, ledové a obtížně se v nich plave, podotýká BBC.

Na přívoze přitom odplulo pouze devět lidí včetně jednoho člena posádky. Pro ostatní se nevrátili. Odjet do bezpečí byl prý pokyn policie, kterou kontaktovali. Říká to například tehdejší lídr mládežnické organizace, který na přívoz nastoupil. Breivik ho označil za jeden ze tří svých hlavních cílů. Studoval důkladně jeho fyzický vzhled, aby ho pak na místě dokázal poznat. 

„Bylo to, jako když kapitán opouští loď,“ popsal své pocity jeden z přeživších, když sledoval odjíždějící přívoz. Později dodal, že mu tím ale nevyčítá jeho jednání. (pozn. Čmoud: to by si mohl zkusit)

Lídr skupiny později řekl, že se řídil instinktem. „Každý se snažil zachránit si život,“ uvedl. Určitý čas čelil výhrůžným smskám, voláním, dopisům a zprávám na Facebooku. Byl proto i pod policejní ochranou. Z vedení mládežnické organizace odešel v roce 2014. V roce 2015 se spolu s ostatními účastnil znovuotevření kempů.

Trochu to připomíná Titanik. 

Zde je ten leader. Gay znamená homosexuální, pro ty co neumí anglicky. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Eskil_Pedersen

Kdo umí anglicky, může si přečíst, jak celá partaj stála za uprchlým vůdcem a když slavný advokát přeživších a příbuzných obětí řekl, že oběti zpochybňovali vůdcovo vedení, ale cítili se bezmocní to vyjádřit veřejně, tak strana reagovala vztekle. Šéf strany Raymond Johansen (původním povoláním instalatér - my zas měli zelináře, mašinfíru a v EU knihkupce, tak se jim neposmívejte) řekl, že se mu z toho "zvedá žaludek a je vzteklý." Což měl být jako důkez, že má pravdu. (Tak až vám příště něco zkritizuju, tak to vytáhněte, protože když jste vzteklí a zvedá se vám žaludek, tak jste určitě v právu.) 

Jistá členka jejíž mladší sestra tam zemřela, řekla, že "O (Přívozu) Thorbjørn a Eskil Pedersenovi se (v partaji) nemohlo vůbec diskutovat, bylo to úplně tabu". Nakonec vystoupila z partaje. - Skoro to vypadá jako naše budoucnost. 

Je to zvláštní, mám podivný pocit, že to je poprvé, co čtu něco jiného než "všichni sjednoceni proti Breivikovi a extrémismům."

Školicí tábor na ostrově už je opět dávno otevřený a vesele se tam školí dál. Matka jedné z obětí plán kritizovala slovy, že na hřbitově se nedělají pikniky. Slavnostního dne se účastnil i tehdejší premiér Jens Stoltenberg, dnes známý jako generální tajemník NATO..

Tady níže jsou odborné názory na Breivikovo duševní zdraví z české Wikipedie. 

https://cs.wikipedia.org/wiki/Anders_Behring_Breivik

Zvláštní, že na slovo vzatým odborníkům nevychází všechno stejně. V chemii se tabulka prvků vůbec nemění podle toho, komu ji dáte do ruky. Železo je pořád nudně kovem a vodík plynem. Naprosto bez fantasie a osobního přínosu. 

Nejúžasnější mi přišla paní policejní psycholožka Ludmila Čírtková, která samozřejmě napřed najde na Breivikovi plno špatného, patologického a diagnóz (aby ne, když postřílel desítky lidí), aby pak nakonec řekla, že naše (jako ta norská, kterou určitě dobře zná) skvělá společnost je vlastně vadná, protože "plodí nemalé množství outsiderů". - Přijde vám, že zdravá společnost plodí outsidery? 

Tak je vadnej Breivik nebo společnost? Člověk vzpomene na Mašíny a už se kouká, jestli nejde Topolánek s medajlí.

Král Ludvík XVI byl taky konec konců jen nevinná oběť neúspěšných outsiderů a narcisistů, plných nenávisti a hledajících nepřítele a viníka, neschopných se normálně zařadit do společnosti. Škodaže nevěděl, že se dá po PALovsku řvát "Král nemůže za vaše posrané životy". 

Jak můžeme parafrázovat Cimrmana: "To musí být požitek dostat se jí do spárů."

Takže přímo z wikipedie:

Massimo Introvigne o Breivikovi napsal, že „všechny svoje problémy a problémy světa připisoval muslimům a nepochybně byly jeho motivace také patologického rázu“.[33] Psychiatrička Marta Holanová považuje Breivika za narcistní osobnost s mesiášským naladěním, přičemž poruchu osobnosti nepovažuje Holanová za duševní nemoc.[5] Psycholog Slavomil Hubálek označil Breivikův manifest za pseudovědecký blábol, jehož pomatená ideologie jen posloužila Breivikově agresivitě a touze po slávě, které byly hlavní motivací a mohly být projevem komplexu méněcennosti ze sociální a partnerské neúspěšnosti. Podle Hubálka však Breivik naplňuje všech 7 bodů takzvané škály fašismu v osobnosti.[5] Ředitel psychiatrické léčebny v Brně-Černovicích Marek Radimský se domnívá, že kdyby byl Breivik duševně nemocný, jen těžko by si mohl všechno tak dobře promyslet a zorganizovat.[5] Znalci se shodují, že Breivik byl nadprůměrně inteligentní.[5] Podle české policejní psycholožky Ludmily Čírtkové byl Breivik masovým vrahem z ideových pohnutek – misionářský pachatel z nenávisti, který věří, že jeho činy jsou z vyššího pověření a nutné k prospěchu společnosti. Na počátku procesu psychického vývoje předpokládá nějaký sociální propad pachatele, neúspěch v normálním zařazení do společnosti, což je kompenzováno virtuálním životem a hledáním viníka a nepřítele, jímž se v Breivikově případě stal multikulturalismus, kulturní marxismus a podobné konstrukty. Navíc u něj shledává maligní narcismus. Nebyl psychotikem, ale sociopatem. Současná společnost podle Čírtkové plodí nemalé množství outsiderů, a vzhledem k jejich samotářství je obtížné předem odhalit, co připravují.[45]

Podle závěrů psychiatrického vyšetření soudem ustanovenými lékaři, které byly potvrzeny i přezkumnou expertní komisí, byl diagnostikován jako paranoidní schizofrenik.[46] To ovšem později zpochybnila nová lékařská zpráva, kterou soud přijal a podle níž byl Breivik v době spáchání svého činu příčetný a je za něj proto zodpovědný.

Jestli má někdo odkazy na názory dalších psychologů a specialistů, rád si je přečtu. Jsou jak vločky sněhu. Každý trochu jiný. Jak fascinující, že je možné, aby každý říkal něco jiného a stejně měli všichni pravdu. - Inu, pravá věda, pružná jak gumová hadice. 

   
 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.9 (47 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Případ Breivik: něco je špatně.
Psychologie.cz
Opravdu má vrah právo odmítnout vyšetření? Pak nám Bůh pomáhej, říká psychiatr Radkin Honzák.
blog aktuálně

Průměrný počet slepic: 2 (14 hlasů)

a) Díky Čmoudovi za fakta.

b) Vyznění článku, hlubší smysl, je mi stále záhadou. Pokud tam nějaké je.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Je možné, že autor závěr zcenzuroval, i tento prostor má zajisté přiděleného strážce mravnosti

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Toto jsou moje poznámky, které jsem si zapsal v roce 2011, když jsem se snažil pochopit určité souvislosti.
=============================================================

Je zvláštní, že nikde není popsáno Breivikovi dětství. Zkuste si ho někde najít. Myslím jeho skutečné zážitky. Protože jsou následující:

• Rodiče Breivika žili ve Velké Británii. Rozvedli se, když mu byl 1 rok. Jeho otec pracoval pro norskou ambasádu v Londýně a později v Paříži. Jeho matka byla zdravotní sestra.

• Otec chtěl syna vychovávat v Paříži se svou novou ženou, ale soud svěřil dítě jeho matce.

• Syn s otcem udržoval kontakt po celé dětství.

Tak toto se oficiálně dozvíme, ale pak je okno až do zhruba 16 let, o kterém se žádný životopis Breivika nezmiňuje. Co v tomto okně je?

• Breivik byl znásilněn svou matkou ve 4 letech.

Následně už příliš nepřekvapí, že Breivik si své matky příliš nevážil, a nastěhoval se k ní až před svým činem, aby ušetřil peníze a mohl tak financovat svůj čin.

V zahraničních novinách se objevily jisté střípky. Například britský „Daily mail“ uvádí, že Breivik provozoval incest, kdy jeho matka ho „sexualizovala“ v jeho čtyřech letech, a to poté co jí ztroskotal vztah s jejím přítelem. Jak dále píše, v psychiatrickém vyšetření před soudem matka uvedla, že „v jeho čtyřech letech s ním měla velmi těsný tělesný kontakt“.

Dále „Daily mail“ uvádí, že Breivik, stejně jako jeho matka trpěli paranoidní schizofrenií.

Breivik se narodil v Oslu, ale v jeho 6 měsících se rodina přestěhovala do Londýna na norskou ambasádu. Ale po dalších 6 měsících měla paní Behringová, jeho matka, už plné zuby tohoto životního stylu a vrátila se do Osla se synem a nevlastní sestrou.

Breivik žil se svou matkou do svých 12 let. Matka se znovu vdala za norského vojáka.

Pokud budu citovat dále z článku na Daily Mail: „Když paní Behringová zjistila, že nemá syna 7 dní v týdnu pod kontrolou, rozhodla se ho pást a předávat na víkend mladému páru. Ptala se Anderse, zda by se čas od času nemohl dotýkat penisu svého víkendového otce.“

***

Breivik byl velice aktivním členem zednářského spolku. To potvrdil sám zednářský spolek dokonce ve své tiskové zprávě, kde se navíc samozřejmě jeho činů zříkají.

* * *

Jiné zahraniční noviny napsaly, že Breivik se má v norském vězení jako v bavlnce, kde ho izolovali, ale hlavně po něm chtějí, aby nesděloval věci ze svého dětství.

* * *

Je poměrně zřejmé, že norské děti prožívají masově to, co Breivik. Ale je to obrovský byznys pro všechny zúčastněné. Barneven je organizace, která plně nepodléhá kontrole státu ani soudů, je to v zásadě privátní organizace.
Do Barnevernu investují i velké západní banky, zejména americké. Vkládají dolary jako investice do Barnevernu, který jim je zhodnocuje. Jen produkt zhodnocení, totiž odebírání dětí a předávání pěstounům, je velice úchylný.

Průměrný počet slepic: 4.7 (38 hlasů)

M.Ponkrác
Víc by mě zajímalo dětství jeho rodičů,to se zásadně přenáší na děti.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale matčino dětství bylo hororové, protože její matka byla neléčená schizofrenička a Wenche s ní vyrůstala sama (otec zemřel v r. 1955, když jí bylo 9 let). ÚPLNĚ SAMA, v naprosté izolaci od vnějšího světa.
Což ji patrně poznamenalo natolik, že i u ní byla koncem 80. let diagnostikována schizofrenie.

Podrobnosti jsou ve strojovém překladu anglického článku níže.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

A vůbec - co když jeho vzdálení předkové přivandrovali z Afriky ?!??? Co pak, pak by ten jeho Kampf zřejmě ztratil velkou část svého smyslu.....
Je tedy vůbec Breivik čistým Arijcem, není kontaminován (například z jedné čtvrtiny či ze tří osmin ?!) ?
No, jeho sebevražda by možná prospěla všem. I norským daňovým poplatníkům, na co si ho držet - na hřad , když tedy na plemeno ne ?

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

Kecy

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Zajímavý by byl psychologický posudek Breivika ještě předtím, než bylo jasné, co spáchal na Utoye. Po útoku už jsou psychologické nebo psychiatrické posudky jen mlácením prázdné slámy. Když psychiatr zkoumá vraha, tak hledá jehlu v kupce sena, aby jí zdůvodnil, proč vrah spáchal vraždu. Přitom skoro vždy je motivem trestné činnosti přesvědčení kriminálníka, že mu to prostě projde. V nejvyšších patrech politiky taky vidíme spoustu zlodějů, kterým zlodějny projdou. Občas některý ostatní zloděje natolik naštve, že jej předhodí davu na odvedení pozornosti - např. Rath, kauza Budišov, atd.
Barnevernet vytvoří velmi zvrácenou společnost v Norsku. Tak vykořenění lidé potom snadno přijmou nějakou ideologii, islám, multikulturalismus, New Green Deal, aby patřili do nějaké party, aniž by dohlíželi důsledků. A také asi dojde k nějakým vlnám násilného chování.

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)

a sledován psychiatry, psychology a socprackami od cca 3 let věku kvůli nezvladatelné hyperaktivitě, agresivitě a absenci emocí.
Spolu s matkou, která s rostoucím věkem vykazovala stále závažnější poruchy chování.
Už když šel na základku, byl diagostikován jako deprivant a sociopat; ale nikoli nebezpečný pro společnost či pro svou rodinu. Stejně tak byly známy příčiny jeho deprivace a sociopatie. PŘESTO nebyla matka nikdy stíhána a chlapec byl opakovaně vracen do její péče.
Všechny záznamy byly projednávány před soudem a všichni se strašně divili, jak je možné, že nikdo nic nedělal.

Takže jeho monstróznost byla známa od jeho raného dětství, ale byla shledána "hraniční" a tudíž nikoli nebezpečnou.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Takže za jeho zločin mohou i všichni ti, kdo nic neudělali s jeho matkou. Je zajímavé, že jindy Barnevernet sbírá děti i při podezření, kterém ůže být klidně vymyšlené. A v případě Breivika neudělali vůbec nic. Jenže ten řetěz začal už u Breivikovy babičky a vyvrcholil na ostrově Utoya.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Nebyla vůbec nic, protože se jí v dětství nedostalo žádného vzdělání kvůli její duševně nemocné matce. Která ji držela v naprosté izolaci od vnějšího světa až do jejích 17ti let (1963). Pak nešťastnice utekla z domova do Osla, kde nakonec sehnala práci sanitářky v jedné z nemocnic.
V Oslu přišla Wenche k outěžku a narodila se jí dcera Elisabeth (kolem r. 1970?) kterou vychovávala jako svobodná matka. To patrně byla ještě normální, protože dcera dnes vede běžný bezúhonný rodinný život v USA.
Pak poznala Jense Breivika (1935) a v r. 1977 se vzali. Za dva roky (1979) se narodil Anders, v r. 1980 se rodiče rozešli a v r. 1983 bylo manželství rozvedeno. Už důvod rozvodu byl varovný - nepřístojné chování matky, které poškozovalo otcovu pověst v diplomatických kruzích. Děti byly přesto, bohužel, svěřeny do výchovy matce.

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

Jakým způsobem ovlivnil Barneven dětství Breivika ?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

čemu se divíte, vždyť za staletí se nic nezměnilo, jak námm pravil pan Šejkspír

Something is rotten in the state of Denmark.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Když Breivik v červenci 2011 spáchal svůj děsivý teroristiký čin a zabil 77 lidí, tak to svět zhodnotil jako čin osamělého šílence, i když se hodně odborníků také shodovalo, že šílený vůbec nebyl.
Asi 90 minut před útokem v Oslu Breivik rozeslal na 1003 mailových adres dokument o 1518 stranách... nazvaný "2083: A European Declaration of Independence". Vysvětloval tento název Takto:
"...Do 11. září 2083 bude třetí vlna džihádu potlačena a nadvláda kulturních marxistů/multikulturalistů rozmetána. Ocitne se v ruinách právě 400 let po našem vítězství v bitvě o Vídeň 11. září 1683. V Evropě znovu zavládnou vlastenci.".... Breivik v manifestu kritizuje hlavně politiky členských zemí EU. Muslimy vidí jako nástroj, s nímž chtějí kulturně marxističtí politici dosáhnout zničení evropských tradic a kultur. ... "Muslimové nemohou za to, že je sem politická elita pozvala."prohlásil Breivik u soudu.
(viz Wikipedie)

Ať už byl/je nebo není tento člověk magor, jeho výroky a názory po 9 letech od jeho činu zní velmi aktuálně.

Průměrný počet slepic: 4.4 (24 hlasů)

Řžíkají to Jana, i Máňa... a taky Kája a Olin s Lulinem.

No a které problémy Evropy zmizí z povrchu zemského , když by tedy " marxisté- multikulturalisté" ztratili svou moc (hrozně by mě zajímala velikost a váha té moci, ve srovnání s např. mocí nadnárodních finančníků a hospodářských nadnárodních imperií - troufla(fnul) byste si to odhadnout, zaokrouhlete na desítky procent - to stačí)?

Někdy mi to tu připadá jak sjezd SSPDD (Svaz SPD důchodců). Ale každopádně zábavným to je, i poměrně morbidní zábava je zábavou kvalifikovanou, co se zábavnosti formy týče...

Vzhůru Slované, do boje s marxisty a neomarxisty, tedy s novodobými Židy a Slovany!! Vyměňme shnilou vládu v Berlíně, za skvělou naši vládu - o které máme zcela jasné představy, akorát nevíme kde ji sebrat a jak ji uvést v úřad. A kdo to zaplatí. :-D))))

Douška. Pro Syrovátko či jiné špicly a bonzáky z řad Elf- mannů (baba Sauerka promine).
Jde o cynismus, ironii, sarkasmus apod. Tedy nezakládá do důvod k vašemu obohacení se (o cca pětset korun) na můj úkor, respektive na úkor těch daňových poplatníků, z jejichž peněz vám sypou do vašeho kastrolu, krize nekrize.

Průměrný počet slepic: 1.7 (12 hlasů)

Sylva Vaněček ještě aktivní? Jo vlastně já zapomněl, ze služby se do důchodu neodchází, jedině ...

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Vyrůstat v něčem takovém nutně musí mít vliv na psychiku všech malých/mladých Norů - ani by mě nepřekvapilo, pokud by byli citově vyprahlí, bez empatie atd.
http://blog.aktualne.cz/blogy/yngvar-brenna.php?itemid=33979

„Berou nám děti“: Rodiče proti státu... http://blog.aktualne.cz/blogy/yngvar-brenna.php?itemid=33495#more
"Sahají si na život"... http://blog.aktualne.cz/blogy/yngvar-brenna.php?itemid=34211#more
"Svérázné slavení norských maturantů"... http://blog.aktualne.cz/blogy/yngvar-brenna.php?itemid=30979#more
"Dobrá země pro koho?"... http://blog.aktualne.cz/blogy/yngvar-brenna.php?itemid=34021#more

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

zde je odkaz na stejnojmenný článek Ivo Patta z roku 2015:

http://sociologie.netstranky.cz/dite-a-barnevernet.html

----------------------------------------
A ještě jeden článek od stejného autora z roku 2016:

Ivo Patta: Správný název pro muslimskou infiltraci je začátek džihádu. Džihád začíná migrací!
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Ivo-Patta-Spravny…

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

je od slova žihadlo. Nikdo ho nechce dostat a každý se preventivně a instinktivně po hmyzu ožene.

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

znamená “dobrá zátoka”, podle vzoru “brej den” = dobrý den. Viking = Ing. ze zátoky ( fjordu).

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

U nás jsme to před státnicemi měli takto:

KIng = kandidát na inženýra, další osud se u obhajob a státnic dělil na dvě možné cesty:

1. varianta: VyKIng = vyhozený kandidát na inženýra

2. varianta: Ing = úspěšný zisk inženýrského titulu

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Bez ropy bylo Norsko chudé (Peer Gynt). Kamenitý kraj, zima, mokro, sníh, utopený rybář. Samý incest, vražda a sebevražda. Polární noci, kurděje a lední medvědi na Grumantu. Exodus kamkoliv pryč. Žulová políčka, smradlavé ryby, křivice.

Průměrný počet slepic: 4.1 (21 hlas)

A na venkově byla ještě v pol. 60. let běžná funkční nebo úplná negramotnost a frčelo tam něco jako otrokářství. Dokumenty o životě na tehdejším norském venkově by se daly pouštět jako horory.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Při stavu naší společnosti se to vrátí i v České republice. Společnými silami ministrů školství, pedagogických psychologů, politických neziskovek a dalších se možná už brzy dočkáte toho, že za 2-3 generaci nebudou umět děti ani číst, a budou se podepisovat třemi křížky.

Inkluze, zrušená maturita z matematiky, a nezatěžování dětí biflováním a autoritami - je mi svědkem.

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Také v něm byla mladá žena, která byla tehdy děvčátkem; a převozník.

Jedno však vím jistě - breivikovití nejsou našimi ochránci. Lidé jako on jsou příčinou toho, co se děje, protože jsou zvrhlé jejich motivy. Ať vraždí v Norsku, nebo třeba v Sýrii.

Průměrný počet slepic: 2.9 (15 hlasů)

https://www.tv2.no/a/8241631/

Dost strašidelné čtení. Havně proto, že na jednu stranu norská "péče o děti" likviduje některé (převážně nenorské) rodiny a patrně i obchoduje s árijsky vypadajícími dětmi, na druhou stranu nechává jiné děti v naprosto patologickém prostředí. Což byl i Breivíkův případ (Jak vlastně dopadla jeho starší sestra?).

Článek je dlouhý a anglicky.
Zde je strojový překlad: https://translate.google.com/translate?hl=cs&sl=en&u=https://www.tv2.no…

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

Nemusíte nic analyzovat - ani Čmoud ani vy. Najdete si fotografii jeho matky, je jich na internetu plno. A podívejte se do její přívětivé, dobrotivé tváře - ten obrázek vydá více než všechny psychologické analýzy. A pak si řekněte, jestli takovou milou, dobrotivou a altruismus vyzařující osobu, jako je Breivikova matka byste chtěli mít za rodiče.

A v kraji, kde zuří feminismus víc než tanky u Prochorovky - je takových přívětivých matek více než přebytek. A kdybyste měli štěstí na dobrou matku, Barnvern vám ji vymění za ideologicky vyspělejší.

Průměrný počet slepic: 4.2 (25 hlasů)

a) Nic neanalyzuju
b) Odkaz je na článek forensního psychiatra, který se podílel na vyšetřování Breivikova zločinu
c) Na těch několika málo fotografiích, které se na netu nacházejí, najdete dost pohlednou árijskou Norku. Jako mladá musela být krásná.
Árijky nemají přívětivé, dobrotivé tváře, protože to anatomie jejich lebky neumožňuje; navíc prakticky všechny velmi štíhlé až hubené, což laskavost a dobrotivost ve výrazu vylučuje ještě víc.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

Milý rychlostřelče,

promiňte, že jsem něco napsal. Promiňte, že vůbec dýchám. A že jsem si dokonce dovolil něco napsat.

***

Milý rychlostřelče,

zkuste se té máme podívat do očí.

A ne do 3d kostry jejího obličeje.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

A myslíš, že "profesionální rozdavači jednoslepic" to nečtou? Právě, že to čtou a nelíbí se jim, tak dostáváš ty slepice ;)

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Breivik a lidé jako on nejsou příčinou toho, co se děje, nýbrž následkem.

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

Bingo!

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Z dnešní a včerejší diskuze soudím, že Občan zaměňuje příčiny s následky pravidelně.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Mi neučarovaly Alpy, ale Laponsko. Od 1994 každý rok. Prošmátral jsem ty kraje pěšky, od Å na Lofotech po Inari. Samý kopec, pustina, moruška a lišejník. Každý Nor je tam individualista, introvert. Postaví si chatu tam, kde nikdo není, kde není přístup a hlavně aby nikoho neviděl. A vztyčí vlajku.
Kdoví, jestli jsou tam stejné povahy i dnes, nebo už se i tam vyskytli lední Černoši. Kdysi tam bylo bezpečno a pro mě ráj, který mě nabudil k treku po Islandu. Dnes bych se v Norsku bál.

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

Romsdalen, Rondane, země obrů, země fjordů. Storrondet, Rondeslottet, Glittertind, Galdhopiggen. Samá hytta, samé r, g, h a t. Přechod Hardangerviddy na běžkách. Všude samý troll se 4 prstama. Měl jich brejvík všech 5 pohromadě? Doporučuji ty kraje prošoulat a pak se vrátit domů. Dá se to autem.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

Polární noc,
má zvláštní moc.
Tam, kde hynou vlci,
tam, kde hynuli sobi,
Čech se přizpůsobí!
https://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/sverak-zdenek/pisen-proti-trudo…

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Ano máte svatou pravdu. Bylo tam až neuvěřitelně bezpečno (stejně tak ve Švédsku). Domy se na venkově nezamykaly a do oken se po setmění rozsvěcely lampy, protože co kdyby někdo zbloudil. Na soukromých neobdělaných pozemcích je povoleno kempovat pokud jste nejméně 150m od obydlí nebo chaty. Zřejmě ze stejného důvodu. Jak je to teď nevím, ale obávám se, že budete mít pravdu s tím, že s tou bezpečností je pravděpodobně konec.
Na dlouhé zimní večery doporučuji Sigrid Undsetovou: "Kristina Vavřincová"," Olav Audunssøn! - několikadílné rodinné ságy z dějin Norska.
20.století (včetně dobře známých skutečností) popsáno zase v Norsku (a Švédsku) na příkladu rodiny tří norských bratrů ze severu - Jan Guillou: "Stavitelé mostů" několik dílů (myslím 5 nebo 6) poslední "1968".

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Když byl Trondheim Nidaros
a u moře stála Uppsala
to ještě Olaf chodil bos
a země už se zvedala.

Ledovce pomalu tály
v Algarve stavěli mniši
norky se trolů bály
a noři vařili myši.

Vynořilo se Norsko z moře
vstalo a chytlo za kliku
v něm samé vraždy a hoře
plné studených brejvíků.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Algarve = Alvastra (u Vadsteny)... kalné ráno...

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Ať se přihlásí každý, kdo nemá, vzhledem k vývoji Evropy, občas "bejvikovskou náladu".
A nelhat sám sobě!

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)

Naši ekologové, klimatologové a obdivovatelé mentálně nemocné Grety Thunbergové se nijak netají tím, že by vyhladili lidstvo.

Jejich radost v době pandemie SARS-2, že vymřou senioři, čímž se sníží uhlíková stopa, a navíc konečně vymře ta kohorta, která svět zničila, a po jejich vymření to bude všechno sluníčkové, ekologické a ráj na zemi. Stačí jemně projet internet nebo sociální sítě, a máte dojem, že naši aktivističtí ekologové se vyučili v likvidačních koncentračních táborech.

Nemluvě o tom, že progresivisté ochraňují každého vraha a násilníka co jenom jde. Politické neziskovky jim přidělují zdarma nejlepší právníky, a ještě hlásí na policii kritiky, kterým se nelíbí jejich vraždění či znásilňování. Stačí jen příkladné reakce třeba na znásilněnou 16letou holku u Lukavce. Ministr vnitra Jan Hamáček se staral více o umlčení a trestání kritiků agresora než o oběť. Redaktorka Českého rozhlasu spolu s ředitelem odsuzování násilníka té holky označila za "ohrožení demokracie".

Jděte mezi naše politické neziskovky, aktivisty, kavárníky, a podobné - a najdete tam pytle lidí, kteří smýšlením hravě překonají Breivika o mnoho řádů.

Bezdomovec co ukradl housky z hladu za 12,50 Kč dostal 1,5 roku vězení. Afričan, co znásilnil a okradl 16letou holku, která z toho bude mít možná celoživotní trauma a problémy - dostal 2 roky vězení. A to se ještě odvolává, a věřím, že naše politické neziskovky to možná dotáhnout i k osvobození a omluvě a medaili.

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)

Občas? Ne, tak to já ne...

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Breivika označují jako inteligentního, ale obávám se, že až tak inteligentní nebyl. Když odhlédnu od zvrácenosti jeho činu (co je to vůbec za člověka, který postřílí 69 lidí jen tak, asi potomek nacistů a v Norsku jich bylo plno), tak celá myšlenka byla neuvěřitelně hloupá. Pokud chtěl poškodit své ideové nepřátele, nemusel dělat vůbec nic. Poškodili by se sami. Pokud jim chtěl uškodit ještě více, stačilo dotahovat jejich myšlenky ad absurdum a někde pořvávat ta správná hesla. Nikdo by ani nepípl, kdyby se na ostrově objevil třeba nahý s transparentem, že podporuje politickou korektnost a práva gayů. Pozornost by získal úplně stejnou a nemusel nikoho zabíjet.
Někdy je režim natolik silný, že jej jedinec nedovede přemoci. Pohádku o tom, jak disidenti z Charty 77 zlikvidovali socialismus, ponechme hloupým studentům. 22 let snahy a pak se socialismus zhroutil sám z vnitřních příčin.
Dnes je také zbytečné dělat nějaké teroristické akce, když pomineme zvrácenou stránku věci. Vždy to odnesou nevinní a ostatní jen utvrdí v jejich názoru. Někdy je nutné lidi nechat, aby si nabili hubu sami, aby mohli procitnout ze svých snů.
Takže pokud si budu přát např. zhroucení EU, nepůjdu do Bruselu střílet lidi, ale založím neziskovou organizaci a začnu šířit a vnucovat myšlenky EU tak urputně, až se všichni přikloní na druhou stranu.
Breivikovi se podařila ještě jedna věc, i když si toho málokdo všimne. Upozornil na datum 11. září. Upřímně, 99% lidí dnes napadne 11. září 2001 a útok na WTC. Jenže ono bylo také 11. až 12. září 1683, kdy byli Turci poraženi u Vídně, a to byl začátek konce jejich panství na Balkánu. Toho, které chce obnovit Erdogan. Na rok 1683 už prakticky nevzpomínáme, překryly jej události z 11.9.2001. A kdo si vzpomene, že se 11. září narodil významný barokní sochař Matěj Václav Jäckel https://cs.wikipedia.org/wiki/Mat%C4%9Bj_V%C3%A1clav_J%C3%A4ckel?

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde, píšete :
Pokud chtěl poškodit své ideové nepřátele, nemusel dělat vůbec nic. Poškodili by se sami. Pokud jim chtěl uškodit ještě více, stačilo dotahovat jejich myšlenky ad absurdum a někde pořvávat ta správná hesla. Nikdo by ani nepípl, kdyby se na ostrově objevil třeba nahý s transparentem, že podporuje politickou korektnost a práva gayů.

Jenže oni ti libtardi mají všechny myšlenky ad absurdum. Naprosto všechny. To, co bylo před deseti lety nemožné, absurdní, škodlivé, hloupé a odporné, je dnes ve společnosti normou.
Kdyby tam nahý pořvával, že každý teploušský pár má mít od státu povinně přiděleny děti, ukradené "normálním rodinám", že Norové mají mít nanejvýše jedno dítě, aby se migranti v Norsku mohli více množit, že migranti mají mít poloviční pracovní dobu a dvojnásobný plat, mají být zvýhodňování v přístupu ke zdravotnictví, zaměstnanosti a sociálním službám (třeba větší přídavky na děti, větší nárok na bydlení než domorodci, kteří to vše platí), že jejich násilná kriminalita je jejich národní a kulturní way of life a proto nesmí být trestáni a když tak, jen formálně, že rodilé Norky školního věku (i rodilí Norové), jsou majetkem muslimských spolužáků, kteří je, v rámci integrace, mohou beztrestně okrádat, bít, mučit a znásilňovat - poškodil by ten ideový školící tábor a jeho účastníky??

Obávám se, že nepoškodil. Naopak, získal by mezi nimi uznání. Systém neziskového sektoru je nastaven takto:
Když totiž chcete v neziskovém lidskoprávním sektoru dostávat další granty a postupovat služebně (rozuměj finančně) vzhůru a získat obdiv a uznání svých kolegů, musíte neustále vznášet nové a nové požadavky. O něco málo extrémnější. Až budou realitou ve všedním životě, další. Pak další. Výsledkem bude extrém. (Jako dnes s BLM v USA. Jim to ale jako extrém nepřipadá, byli na něj zpracovávání dílčími kroky, dlouhé roky.) Hranice, kam dál ne, neexistuje.

S čímkoliv by tam Breivik stál, cokoliv absurdního by hlásal, by jednou, dříve nebo později, přebrali a stalo se reálnou skutečností. Ona spousta cílů libtardů, boření tabu a nastolování nové morálky a slovníku, bylo absurdních. A dnes jsou realitou a platí.
Ostatně, mnohé z toho, co jsem napsal, že by Breivik mohl mít na transparentu, už dnes platí, je realitou...

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

Breivik vraždil ve 2011. Takže všechno, co je dnes normou, by tehdy bylo extrémem.
Co se týká myšlenek, vznášet si můžeme, co chceme, ale pořád platí jisté přírodní i společenské zákony, které nelze obejít. Ekologie - když si vyčerpáme půdu, nastane sucho a neúroda. Společenské - civilizace, kde se nevyplatí pracovat, dojde ke svému konci, jakmile si posledních pár pracujících uvědomí, že taky nebudou pracovat. Od určitého poměru nepracujících vůči pracujícím prostě civilizace postupně kolabuje. Ekonomické - když stát vytváří jen nesmysly, po kterých není jinde poptávka, časem skončí ekonomickým krachem. Genderová témata a jejich vývoz evropskou populaci neuživí. Zadlužování je také možné jen do určité míry.
Takže se nebojme. Breivik prostě mohl přiložit polínko do ohně, aby celá ta hrůza rychle skončila. Místo toho jen dodal argumenty všem příznivcům multikulturní společnosti - viz ta přeživší, co se stala radikální osobou hnutí.
Někdy je nutné počkat, až se chybná ideologie zhroutí sama. Dokud má nepřítele, má omluvu na vše. Mohou za to ti zlí .....!

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde jste těžký pragmatik, tak to je, ale je mnoho lidí, kteří to nechápou. Především ti, kteří nerozumí času. Chtějí vše hned. Ale svět má svůj běh a nějakými človíčky se ovlivnit nedá.
Jo, a navíc k tomu pragmatikovi jste i cynik, výborná kombinace, ale ne pro nervózní.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)