Na dnes připadá výročí Breivikova masakru. (Psáno 22/07/2020) 

Autor
Štítky
 

ČT2 k tomu odvysílala pořad, spíš reportáž o jedné přeživší. Tehdy ji bylo 14, dnes 22/23. Jeli tam debatovat o feminismu, multikulturalismu, LGBT a podobných tématech. Dívka ani teď ani na vteřinu nepochybuje o svých přesvědčeních naopak, je pro ně ještě zapálenější. 

Své jizvy nosí hrdě, jak Gusta Fučíková jméno svého manžela.

Nikdo se jí nezeptal, jestli jí přijde normální jet ve 14 letech na politický školicí tábor. Stejná ČT ovšem někdy prezentuje naše pionýrské tábory jako vymývárny mozků pro fanatiky. Jindy tak presentuje tábory hitlerjugend. Čert se v tom vyznej, proč je to jednou vymývárna a jednou ne. 

Jak jsem si tak googloval tak jsem padl na povídání o přívozu. Tehdy jsem to nějak nepostřehl. Kdoví, jestli jsem byl tehdy nepozorný nebo o tom ČT ani nešpitla.

"Podle některých přeživších bylo ale traumatizující i to, že krátce poté, co Breivik zahájil střelbu, od břehů ostrova odplul přívoz, kterým se mohlo až 60 lidí dostat bezpečně na pevninu. Vody kolem ostrova jsou totiž hluboké, ledové a obtížně se v nich plave, podotýká BBC.

Na přívoze přitom odplulo pouze devět lidí včetně jednoho člena posádky. Pro ostatní se nevrátili. Odjet do bezpečí byl prý pokyn policie, kterou kontaktovali. Říká to například tehdejší lídr mládežnické organizace, který na přívoz nastoupil. Breivik ho označil za jeden ze tří svých hlavních cílů. Studoval důkladně jeho fyzický vzhled, aby ho pak na místě dokázal poznat. 

„Bylo to, jako když kapitán opouští loď,“ popsal své pocity jeden z přeživších, když sledoval odjíždějící přívoz. Později dodal, že mu tím ale nevyčítá jeho jednání. (pozn. Čmoud: to by si mohl zkusit)

Lídr skupiny později řekl, že se řídil instinktem. „Každý se snažil zachránit si život,“ uvedl. Určitý čas čelil výhrůžným smskám, voláním, dopisům a zprávám na Facebooku. Byl proto i pod policejní ochranou. Z vedení mládežnické organizace odešel v roce 2014. V roce 2015 se spolu s ostatními účastnil znovuotevření kempů.

Trochu to připomíná Titanik. 

Zde je ten leader. Gay znamená homosexuální, pro ty co neumí anglicky. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Eskil_Pedersen

Kdo umí anglicky, může si přečíst, jak celá partaj stála za uprchlým vůdcem a když slavný advokát přeživších a příbuzných obětí řekl, že oběti zpochybňovali vůdcovo vedení, ale cítili se bezmocní to vyjádřit veřejně, tak strana reagovala vztekle. Šéf strany Raymond Johansen (původním povoláním instalatér - my zas měli zelináře, mašinfíru a v EU knihkupce, tak se jim neposmívejte) řekl, že se mu z toho "zvedá žaludek a je vzteklý." Což měl být jako důkez, že má pravdu. (Tak až vám příště něco zkritizuju, tak to vytáhněte, protože když jste vzteklí a zvedá se vám žaludek, tak jste určitě v právu.) 

Jistá členka jejíž mladší sestra tam zemřela, řekla, že "O (Přívozu) Thorbjørn a Eskil Pedersenovi se (v partaji) nemohlo vůbec diskutovat, bylo to úplně tabu". Nakonec vystoupila z partaje. - Skoro to vypadá jako naše budoucnost. 

Je to zvláštní, mám podivný pocit, že to je poprvé, co čtu něco jiného než "všichni sjednoceni proti Breivikovi a extrémismům."

Školicí tábor na ostrově už je opět dávno otevřený a vesele se tam školí dál. Matka jedné z obětí plán kritizovala slovy, že na hřbitově se nedělají pikniky. Slavnostního dne se účastnil i tehdejší premiér Jens Stoltenberg, dnes známý jako generální tajemník NATO..

Tady níže jsou odborné názory na Breivikovo duševní zdraví z české Wikipedie. 

https://cs.wikipedia.org/wiki/Anders_Behring_Breivik

Zvláštní, že na slovo vzatým odborníkům nevychází všechno stejně. V chemii se tabulka prvků vůbec nemění podle toho, komu ji dáte do ruky. Železo je pořád nudně kovem a vodík plynem. Naprosto bez fantasie a osobního přínosu. 

Nejúžasnější mi přišla paní policejní psycholožka Ludmila Čírtková, která samozřejmě napřed najde na Breivikovi plno špatného, patologického a diagnóz (aby ne, když postřílel desítky lidí), aby pak nakonec řekla, že naše (jako ta norská, kterou určitě dobře zná) skvělá společnost je vlastně vadná, protože "plodí nemalé množství outsiderů". - Přijde vám, že zdravá společnost plodí outsidery? 

Tak je vadnej Breivik nebo společnost? Člověk vzpomene na Mašíny a už se kouká, jestli nejde Topolánek s medajlí.

Král Ludvík XVI byl taky konec konců jen nevinná oběť neúspěšných outsiderů a narcisistů, plných nenávisti a hledajících nepřítele a viníka, neschopných se normálně zařadit do společnosti. Škodaže nevěděl, že se dá po PALovsku řvát "Král nemůže za vaše posrané životy". 

Jak můžeme parafrázovat Cimrmana: "To musí být požitek dostat se jí do spárů."

Takže přímo z wikipedie:

Massimo Introvigne o Breivikovi napsal, že „všechny svoje problémy a problémy světa připisoval muslimům a nepochybně byly jeho motivace také patologického rázu“.[33] Psychiatrička Marta Holanová považuje Breivika za narcistní osobnost s mesiášským naladěním, přičemž poruchu osobnosti nepovažuje Holanová za duševní nemoc.[5] Psycholog Slavomil Hubálek označil Breivikův manifest za pseudovědecký blábol, jehož pomatená ideologie jen posloužila Breivikově agresivitě a touze po slávě, které byly hlavní motivací a mohly být projevem komplexu méněcennosti ze sociální a partnerské neúspěšnosti. Podle Hubálka však Breivik naplňuje všech 7 bodů takzvané škály fašismu v osobnosti.[5] Ředitel psychiatrické léčebny v Brně-Černovicích Marek Radimský se domnívá, že kdyby byl Breivik duševně nemocný, jen těžko by si mohl všechno tak dobře promyslet a zorganizovat.[5] Znalci se shodují, že Breivik byl nadprůměrně inteligentní.[5] Podle české policejní psycholožky Ludmily Čírtkové byl Breivik masovým vrahem z ideových pohnutek – misionářský pachatel z nenávisti, který věří, že jeho činy jsou z vyššího pověření a nutné k prospěchu společnosti. Na počátku procesu psychického vývoje předpokládá nějaký sociální propad pachatele, neúspěch v normálním zařazení do společnosti, což je kompenzováno virtuálním životem a hledáním viníka a nepřítele, jímž se v Breivikově případě stal multikulturalismus, kulturní marxismus a podobné konstrukty. Navíc u něj shledává maligní narcismus. Nebyl psychotikem, ale sociopatem. Současná společnost podle Čírtkové plodí nemalé množství outsiderů, a vzhledem k jejich samotářství je obtížné předem odhalit, co připravují.[45]

Podle závěrů psychiatrického vyšetření soudem ustanovenými lékaři, které byly potvrzeny i přezkumnou expertní komisí, byl diagnostikován jako paranoidní schizofrenik.[46] To ovšem později zpochybnila nová lékařská zpráva, kterou soud přijal a podle níž byl Breivik v době spáchání svého činu příčetný a je za něj proto zodpovědný.

Jestli má někdo odkazy na názory dalších psychologů a specialistů, rád si je přečtu. Jsou jak vločky sněhu. Každý trochu jiný. Jak fascinující, že je možné, aby každý říkal něco jiného a stejně měli všichni pravdu. - Inu, pravá věda, pružná jak gumová hadice. 

   
 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.9 (47 hlasů)

Komentáře

To máte stejné jako a Mašíny. Ti pro své činy měli asi přibližně stejné motivy, jako Breivik. Podříznou s přibližně stejných motivů pokladníka jako jehně a našlo se dost poměrně zbabělých, kteří to obhajují a dokonce býv. předseda vlády jim dá medaili.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

Zmotal jsem.

Má být:

To máte stejné jako a Mašíny. Ti pro své činy měli asi přibližně stejné motivy, jako Breivik. Podříznou pokladníka jako jehně a najde se dost poměrně zbabělých, kteří to obhajují a dokonce býv. předseda vlády jim dá medaili.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2020/07/24/dohoda-nad-rozpoctem-eu-…

Co kdo získal a ztratil?

Jak vypadá konečná bilance z evropského či národních hledisek?

Vyhráli jsme nebo jsme prohráli jako evropský celek a jako národní entity?

Kdo a jak to všechno zaplatí? A zaplatí se to vůbec?

Jaká nebezpečí jsou v dohodě skryta možná záměrně?

Jak moc nám naši papaláši o těch jednáních lhali lžou a jakou pozici tam vlastně zastávali?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Čunek splakal nad výdělkem
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Cunek-horce-o-Romech-Takh…
Zajímalo by mě, postavil by se stát za běžnou rodinu, která by přišla o příjmy a byla vystěhovaná na ulici?
Zajímal by se někdo o "újmu"?

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Děti by putovaly do Klokánku a rodiče s velkou pravděpodobností do basy za TČ ohrožení výchovy dětí z nedbalosti.
Po propuštění by putovali na ubytovnu a nebo zpět na ulici.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Vyvadil o "zajímavém" kroku EP
http://vasevec.parlamentnilisty.cz/komentare/ultimatum-aneb-posledni-bi…
Hmm. Také záležitost, která má důležitost 1 a není okolo žádný rozruch. Stejně jako okolo telefonátu Trumpa s Putinem se o tom buď nepíše a nemluví vůbec nebo někde na posledních stránkách nevýznamných médií.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

kolik lidí na relativně čelných postech společnosti přiznává, že hlasovali pro vstup do EU, ale dnes by to neudělali. Jejich zásluhou bych si mohl připadat jako geniální věštec, ale ono to bude asi jinak: moje schopnosti se pohybují někde kolem průměru, ale oni dotyční budou nejspíš velmi neprozíraví.

Přesto jim to nebrání v tom, aby se hrnuli ke kormidlu. Nevycházím z údivu.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Také jsem hlasoval pro vstup. Úúnie vypadala tehdá jinak nebo spíš nebylo dost informací o skutečnosti a nebyla jiná alternativa. Hlavně ekonomicky.

Dnes bych pro vstup hlasovat i s vědomí ekonomických těžkostí nemohl. Byli jsme před EU, budeme i po ní.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Ale tehdejší EU byla o dost jiná než ta dnešní.
Ovšem krátce poté, co byly přijaty nové kolonie, začalo se to prudce měnit.

Já jsem TEHDY také hlasoval pro vstup. Dnes bych to neudělal za žádnou cenu.

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)

takže tehdy šestačtyřicet. - To hlasování nezazlívám ani Admirálovi, ani Občanovi. Jak řekl kdosi moudrý, každý jsme výslednicí své minulosti; do toho nutně patří i sada informací, která je vstupem pro naše aktuální rozhodování. Tomu rozumím, koneckonců každý z nás je omylný; já jsem se zase osudově spletl v jiných věcech.

Ale tak-nějak předpokládám, že ani jeden z pánů výše se necpe do vysokých veřejných funkcí, kde by svou omylností mohli kormidlovat tuzemsko do ještě hlubší řiti, než do jaké zrovna směřuje. Pokud ano, zasluhují přísné pokárání :-) Ale intuice mně napovídá, že tak nekonají. Ucházeči o vysoké veřejné funkce nemají pokdy zevlovat v diskusích na dezinformačních webech, a pokud ano, jedině na FB.
---
Já sám jsem hlasoval proti, a nemaje kloudných informací, které bych racionálně zvážil, spolehl jsem se na svou intuici, která se mně setrvale osvědčuje. Kloudné informace tehdy neměl - hovořím o sprostém lidu - zcela záměrně nikdo. "Šlechta", která věděla, že na tom něco trhne, ve vlastním zájmu mlčela jak hrob.

Čo bolo, bolo; teď bychom měli, ti prozíraví, i ti prozřevší podvedení, zanechat zbytečných půtek, netříštit síly a zatlačit a Čtvrtou říši zbořit. ČR není ostrov, který se zásluhou EU včera vynořil z nebytí z hladiny rybníka kdesi ve střední Evropě. Byli jsme předtím, budeme i potom.

EU jako politický systém musí být zničena.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

To je zajímavé, kdybyste to rozvedl více, proč jste hlasoval tak a proč teď jinak. Třeba článek?

Som o nejaký kúsok mladší, ale pro vstup jsem nehlasoval. Tehdy a dnes tuplem. A to byly tlaky i v práci. I ohledně braní migrantů. A za Komančů ve škole. To chtěli podepsat rakety lebo neco také.
Tak nějak nepodepisuju vstup. Nikomu, ničemu a nikam. Na mne jednak nesejde a jednak ze zásady. ;-)

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak jsem napsal, nemaje info, které bych racionálně zvážil, spolehl jsem se na intuici. Intuice (podle mého) je proces, který vyhodnocuje informace, jež jsme sice přijali a zaznamenali, ale nepřevedli do vědomé roviny. Výsledek toho procesu se projeví pocitem, že bych něco měl/neměl. Toť vše. Intuice je vývojově starší, mnohem starší, než je racionalita, a když si racio neví rady, intuice tiše promluví. Myslím, že promlouvá celkem často, ale někdy ji neslyšíme, někdy dokonce nechceme slyšet.

A pozor: možná jste mne špatně pochopil, protože od Vás čtu: "proč jste hlasoval tak a proč teď jinak".
Nebo - možná - reagujete na někoho jiného a vlákno se špatně zařadilo.

Já jsem hlasoval PROTI a dnes bych hlasoval JEŠTE VÍC PROTI - kdyby to šlo :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

letopočet.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Já jsem hlasoval proti vstupu do EU. Bylo od první chvíle jasné, jak to dopadne.

Vždyť už jsme měli rok 2003, to jest 13-14 let nového režimu, a ten se stačil ukázat. Kolik toho vytuneloval! Nic nepostavil. Všechno šlo do háje. Bylo naprosto jasné, že jde o zločinný režim. Václav Havel, který se choval jako přesný opak toho co hlásal. Prolomení Benešových dekretů ála Barandovské terasy. Rychlé skoupení všeho cenné zahraničními subjekty za babku.

Co bylo varující je trestní stíhání Miroslava Sládka jakožto kandidáta na prezidenta 1998, protože by lid mohl namísto Václava Havla zvolit za prezidenta tehdy velice populárního Miroslava Sládka. A proč ho trestně stíhali? Protože krizovat Němce a německé chování! Už tehdy bylo jasné, že Němci hledají svůj vliv, jak znovu vytvořit Protektorát Čechy a Morava. A dokonce se to promítlo i do zfixlování "svobodných" voleb.

Když bylo nad slunce jasné, že Němci hledají způsob, jak ovládnout české podniky a českou vládu - a udělat z Česka ekonomickou kolonii, a loutkovou vládu - byl bych idiot, kdybych hlasoval pro vstup do EU, která jim k tomu dává vynikající prostředky.

Ostatně EU sama po vstoupení ukázala, jak to s rovností myslí. Zatímco ČR měla přikázáno pouštět na svůj trh všechny zahraniční lidi, Češi měli 7 let zakázáno volně pracovat třeba v Německu.

Byl naprostý dostatek informací při referendu o vstupu do EU. Já nikoho neomlouvám, že by nevěděl. Jeden a půl dekády fungoval nový režim a už ukázal co je zač. Nikdo se nemohl vymlouvat na nedostatek informací.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

To máte stejné jako s tzv. disidenty. Mýlili se v 48, když řada z nich podporovala KSČ a uvědoměle budovala novou společnost, mýlili se v šedesátých letech, kdy hromadně odvolávali, co udělali, a chtěli něco jiného, mýlili se v době normalizace, kdy se nechávali sponzorovat západem k rozbití téhle země, mýlili se v osmdesátém devátém, když pomohli většinou nevědomě KSČ k sametovému převratu, mýlili se v devadesátých letech, kdy mohutně podporovali Klause a Havla a v reálu rozkradení a rozbití státu plus nástup mafiánského kapitalismu, mýlili se od té doby ještě xkrát, přesto stále věří, že mají prst na tepu doby, že ví všechno nejlépe, a vlastně nikdy v životě neudělali nic špatně, jsou morální lilium a mají svaté právo určovat této zemi a lidem v ní, jak to tu bude fungovat.

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

Bojovat proti komunismu v době, kdy nehrozí žádné bebíčko - je nejbezpečnější a nejzáslužnější věc.

A pokud skončí EU, to bude vidět, kolik Bakalů, Kalousků, Schwarzenberků, Minářů a umělců nedělalo soustavně nic jiného než bojovalo proti EU.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Bezpečný boj proti EU neexistuje. Vždyť kolik bojovníků proti EU ji okrádá na dotacích! A až se doba změní, budou to vydávat za IV. odboj.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Měl by shnít ve vězení a ne ho lidem neustále připomínat. Je to asi stejně zvrácené, jako jeho vraždy.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

MUDr. Ivan David
3 hod ·

🇪🇺 Většina Evropského parlamentu je nespokojena s dohodou premiérů

„Společné zadlužení je další důležitý krok k evropské integraci“, řekla včera španělská lidovecká poslankyně Rosa Esteras Ferragut. Poslanci si stěžují na malou ambicióznost a malou orientaci na budoucnost. Stěžují si na škrty v návrzích na větší výdaje ve výzkumu, cestování mládeže v projektu Erasmus, na snížení nákladů na „zdravotnictví“. Stěžují si, že premiéři neschválili některé projekty na získání „vlastních zdrojů“. Co je tedy smyslem celé akce? Je to převzetí dalšího dílu rozhodování za států a jejich občanů a přenos moci na nadnárodní korporace, které prostřednictvím představitelů největších států ovládají EU.

Znovu jsem si ověřil rozdíl mezi jednáním premiérů a poslanců EP. Zatímco premiéři (alespoň v lepším případě) rozhodují s ohledem na riziko možného volebního neúspěchu a mají (obvykle) představu o fungování státu a jeho hospodářství a využívají doporučení odborníků, aby jejich jednání budilo dojem hledání prospěchu pro stát, který zastupují, poslanci se rozhodují (většinou) intuitivně, užívajíce hlavy plné ideologie a jednoduchých hesel. Jsou velkou většinou bez odborných znalostí a zkušeností s hospodařením velkého celku. Řídí se ideologií s naivní představou o dlouhodobém obecném prospěchu. Z toho důvodu jsou rozhodnutí Evropského parlamentu obvykle ještě škodlivější než rozhodnutí summitu premiérů. Zhoubnější bývají už jen návrhy Evropské komise.

„Ambiciózní“ je oblíbené slovo unijních fanatiků. Znamená, že alespoň relativně rozumný návrh je neuspokojuje. Žádají více, hlouběji, přísněji. V tomto případě žádají více zdrojů, tedy větší budoucí dluhy. Nestačí jim zvýšení „evropských daní“ členských států o 40% od příštího roku. Žádají další „vlastní příjmy“, tedy takové, které se rovnou seberou členským státům. Nespokojují se s novou daní z plastů, trvají na svých původních rozhodnutích o dani z uhlíku a z přenosu digitálních dat. A vymýšlejí další.

Tito poslanci mají představu, že nasypou-li se do eurounijního automatu peníze, vypadne dobro. Jako by nebyli tak často svědky promrhání „investic“ a gigantické korupce. Věří, že vyřešení problému rakoviny a epidemií vyřeší peníze sebrané státům. Jestli unijní protiepidemická instituce za stamilióny eur ročně byla k ničemu, tedy je třeba do ní přisypat peníze. Vytýkají premiérům, že dostatečně nemyslí na budoucnost. Dlouhodobé finanční závazky jim vůbec nevadí, oni to platit nebudou.

Žádné projekty ve skutečnosti neexistují, jen seznam chimérických cílů. Stamiliardy spolknou vybrané firmy ze dvou třetin na své „ekologické“ a digitální projekty. Žádné peníze nejsou svěřeny státům podle jejich vlastního mínění o naléhavých potřebách. Jako by nestačilo, že Evropa už dávno zaostává za lépe organizovanými a vyspělejšími zeměmi. Nevadí jim, že prostředky určené pro zemědělství byly sníženy o 10%. Zemědělství totiž poslanci ve své většině označují jako hlavního škůdce životního prostředí.

V diskuzi vystupující poslanci euroskeptické frakce ID (k níž patří SPD) poukazovali na zásadní nepřípustnost vydávání dluhopisů Evropskou komisí, protože je to v rozporu s Lisabonskou smlouvou, která jednoznačně zakazuje jiné než vyrovnané hospodaření. Výhrady měli i někteří konzervativci. Angel Dzhambazki z Bulharska také konstatoval: „ Půjčili jste si od našich dětí a jednáte v rozporu s evropskými smlouvami!"

Samozřejmě, že projde „ambiciózní“ společný návrh evropských lidovců (za ČR TOP09, KDU-ČSL, Starostové), „Socialistů a demokratů“, Renew (ANO), Zelených (Piráti) a Sjednocené levice (KSČM). Uvidíme, jak bude hlasovat ODS z nejednotné frakce konzervativců. Já jsem hlasoval proti.👎

Frakce Identita a demokracie (ID), v níž pracují europoslanci zvolení v ČR za SPD, v reakci na tureckou námořní agresi proti Řecku u ostrova Kréta navrhla okamžitě zastavit vyplácení jakýchkoli peněz z rozpočtu EU Turecku. Kolegové z rozpočtového výboru navrhli přesunout peníze určené na migrační výpalné Turecku a na různé jiné dotace této zemi, která aktuálně napadá 2 členské státy, ve prospěch zajištění ochrany vnější hranice EU.

Během jednání europarlamentu přišla z řecko-turecké námořní hranice dobrá zpráva. Skupina tureckých fregat, snažících se proniknout do řeckých pobřežních vod, se odpoutala od flotily řeckých vojenských lodí, které jim v tom odjištěnými raketami bránily. Turecká bojová plavidla se stáhla do mezinárodních vod směrem k tureckému přístavu Akzas. Na námořní hranici však stále zůstává seismická a vrtná loď Oruc Reis, která má v úmyslu provádět nelegální průzkumy a těžby plynu a ropy u řeckého ostrova Kastellorizo nedaleko Kréty.

O zásluhy za vyjednání stažení turecké bojoví flotily se hned přihlásila německá kancléřka Angela Merkelová. Podle německého deníku Bild.de se chlubila, že jde o výsledek jejího telefonátu tureckému prezidentu Recepu Erdoganovi. Mám o tom určité pochybnosti, vyvěrající mimo jiné z toho, že němečtí europoslanci z vládních stran stejně jako většina lidovecké a socialistické frakce sborově hlasovali proti našemu návrhu na zastavení jednání o vstupu Turecka do EU i proti návrhu na zastavení všech plateb z rozpočtu EU do Turecka.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Kastellorizo vidím 120km východně od Rhodosu.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Možná 125 km, ale tak nějak to opravdu je - pokud nelžou Mapy.cz

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

No jo, ale David minule psal o vzdálenosti toho ostrůvku od východního pobřeží Kréty a ne Rhodosu. Psal o 1000km, ale podle mapy je to cca 350km vzdušnou čarou..

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Ostrov hledejme jako Strongyli Kastellorizou. Jediné osídlení ostrova nazývané město Megisti mělo ve 2011 pouze 492 obyvatel.

Zatím bez slepic

a podle toho i skončí.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

S Putinem na věčné časy.
Anebo do věčných lovišť?

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

In reply to by anonymní 2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatím, prosím pěkně, kormidlují naší loď v Bruseli.

S Putinem to můžeme zkusit až po úspěšném ztroskotání s EU.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

In reply to by anonymní 2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

takže - proč ne. Putin se zdá být řádově (mám na mysli řády dekadické) lepším státníkem, než je celá ta eurosebranka v čele s Makrelou a Makronem dohromady. Šojgu je řádově lepším ministrem obrany než Ušatá Flinta, která zavedla uniformy pro těhotné vojačky a zničila vermacht víc než maršál Malinovskij. Mám ve výčtu pokračovat? Myslím, že to není třeba.

Chtěl bych mít v čele naší země státníky formátu Vladimíra Putina nebo Xi Jinpinga.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Jste si jist? Ne, že bych s nadpisem nesouhlasil. Spíš s tím druhým. Zatím EU má potenciál nás všechny zničit.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

""EU je zrádcovský spolek a podle toho i skončí.""

To jest bude řízeně autory a pány potichu ve vhodné chvíli ukončen. Mezitím si ti co tahají za nitky pohádkově napakovali, a zároveň zaseli dost chaosu a bídy, aby měli po dlouhou dobu klid těžit další smetanu.

A pak se o pár desetiletí znovu objeví v podobné podobě pod jiným názvem. A naši potomci budou pro něho hlasovat, vstoupí do toho spolku, a dopadne to s nimi stejně, ne-li hůře.

***

Jen připomínám, že první jasně doložitelný pokus o EU se jmenoval Vídeňský kongres (1815). Měl ty samé cíle jako EU, a měl vysát a připravit evropské národy o moc úplně stejně jako EU. Ironií osudu by všichni vládci souhlasili.

Ale přišel ruský car, a zeptal se tehdy Rotšilda, jestli si o něm myslí, že debil. Proč by se měl vzdát moci nad ruským územím, a vložit svou moc do ruky nějakého abstraktního cizího vedení, o kterém se neví ani kdo to je. Tehdy poprvé jasně a doložitelně zachránili Rusové moderní Evropu. Od té doby autoři EU projektů a neomarxistických projektů nenávidí Rusko, neb jim to selsky myslí, a často tím nakazí i pomohou jiným. A také mají suroviny, které nemají touhu předat ku slávě elitě a k vybrakování za hubičku.

Od doby Vídeňského pokusu bylo těch pokusů několik, s různým úspěchem. Současná EU je úspěšným pokusem, který splnil co měl. Za pár let vám ji páníčkové potichu složí, stejně jako potichu složili vládu jedné strany KSČ a jiných KS okolo. Studenti v tom neměli ani sebemenší zásluhu, na listopadu 1989 neměli mladí lidé ani studenti naprosto žádný vliv. Ani po něm.

No a po složení EU si pár desetiletí počkají, a objeví se další projekt evropské soudržnosti a evropského pozvednutí. A potomci Evropanů jim nejspíše skočí na špek, a dostanou po hubě - ekonomicky, národnostně, kulturně, i jinak.

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

S novým uspořádáním Evropy vždy čekají, až vymře většina pamětníků a dostatek ideově připravených mlaďochů má voličské právo. Mozky vymyté ze škol a myšlenkami PAL bojují za nenávist. Vždy je zapotřebí počkat nejméně jednu generaci, proto jsou mezi dějinnými událostmi časové odstupy 20-30 let. Přibližně. A protože je to už 30 let od 1989, nemohou se dočkat nového světa. Jednají podle zvráceného hesla:

Dědeček a babička,
ujídaj nám chlebíčka.
Až z nich budou kosti,
bude chleba dosti.

Být to na té dnešní progresivní mládeži, mají se důchodci jak výminkáři v románech K.V. Raise. přitom by si měli připomínat častý nápis hřbitovů:

Co jste Vy, byli jsme i my.
Co jsme my, budete i Vy.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

A tu novou generaci, která naletí na podvodná budovatelská hesla elity, jsme jim pomohli vychovat a připravit. Třeba fanatickým antikomunismem, a vyprávěním, jak všechno dříve bylo špatné.

Oni teď následují rady starších generací - všechno ničí a všechno chtějí zničit. Vždyť přeci všechno bylo špatné!

A ve vzniklé prázdnotě jsou připraveni nechat si ji zaplnit tím, co do nich nová globální mafie zasije. Cokoli přijmou, protože vždy to bude lepší než to předtím. Předtím přeci bylo naprosto všechno špatné. Teď - i kdyby to bylo cokoli - to bude alespoň z 1 % dobré, to znamená pořád mnohem lepší, a pořád to bude krok k lepšímu, ať to bude cokoli. Nebudou pochybovat.

Starší generace naučila mladé, že vše bylo špatně. Naučila mladé nenávidět veškerou minulost i své kořeny. To je celé. Nenáviděli jsme sami sebe, nenáviděli jsme svou minulost - a naučili to i děti. Sami jsme to způsobili.

Průměrný počet slepic: 3.9 (10 hlasů)

Obrodě dekadentní civilizace vždy předchází fáze úpadku a doba temna. Římané napřed dobyli svět, pak užívali bohatství, měli dekadentní choutky, a dohadovali se, který senátor dostane za státní prachy sochu na Forum Romanum, zatímco barbaři stáli před branami a obyvatelstvo na obranu Říma kašlalo. Jen to období úpadku někdy trvá staletí.
Aby vychovali poslušné loutky globální mafie, je třeba dvou stran. Vychovatele a vychovávaného, který ochotně naslouchá. Pokud vtloukanou ideologii vyhodnotí vychovávaný jako nesmysl, neujme se. A některé, kterým ideologii do hlavy vtloukli, poučí až následný život. Dok,ud mají nepřítele, na kterého svalí všechny neúspěchy, ještě se daří zakrývat realitu. Ale co když nepřítel není a nemusí brát na nikoho ohledy? Třeba když zůstane jediná supervelmoc ze studené války? Nikdo ji nenutí vynechat největší hlouposti kvůli obavě z nepřátel. Tak se ničí sama hloupými lži jako o ZHN v Iráku, co se dodnes nenašly.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Pokud blbec nebo neschopný může přežít - pak se blbci nebo neschopní množí. Až postupně zabijí celou civilizaci. Předtím si civilizaci uzpůsobí tak, aby na ní parazitovali.

Proto moudří mužové a vládci minulosti toto nedovolovali. I ten Karel IV. dal raději stavět hladovou zeď, než aby rozdával dávky za nic.

Budoucnost je v každém okamžiku velice jednoduchá: Zodpovězte si jaké schopnosti a vlastnosti v dané chvíli potřebujete na to, abyste se měli jako prasata v žitě. A takoví se vám nemnoží.

Příklad: Dnes řvou, že nejsou technici. Dobře si pamatuji, jak se novopodnikatelé v 90. letech k technikům chovali. Jako ke šmejdům. A ostatní to viděli, a věděli, že tehcnické obory ee.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

ale teď k vám mám naléhavou prosbu:
Mluvíte-li, mohl byste setrvat v 1. osobě čísla jednotného? Já jsem své děti tak, jak vy píšete, nevychoval.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

A nenechal jste je tedy ani vychovávat takto školou. Ani jste je nenechal sledovat média s podobnou výchovou. Ani jste jim nedal číst žádné časopisy a noviny s tímto směrem. Ani jste je nikdy nepustil na žádnou webovou stránku, která by byla v podobném duchu. Ani jste dětem nedovolil kontakt s člověkem, který poučil v tomto duchu.

Obdivuji vás.

Já jsem mluvil o celém směrování.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

úplně v pořádku, mezi mými obdivovateli jste v pořadí druhý. Jako první se přihlásil, myslím, autor článku, pod nímž vedeme tento rozhovor. - A vážně: zatím si dovoluju považovat vás za člověka, s nímž je možný rozumný rozhovor, tak mi to, prosím vás, nekazte.

Nejste ve svém předchozím příspěvku zbytečně extrémní? Moje děti samozřejmě, i když nijak intenzivně, do styku s riziky, jež uvádíte, přišly. Něco si vyřešily samy, něco jsme zkorigovali my, rodiče. Zatím si vedou v životě tak, že "celkové směřování" se na nich negativně nepodepsalo. Stopa tam samozřejmě je, to ano - asi v duchu rčení "my jsme tušili, že cesta tudy nevede, a teď jsme si to ověřili v praxi".

Výchova dětí přece nespočívá v umístění do skleníku, jak mi podsouváte.
---
Smysl mé předchozí výtky je tento: když mluvíte v 1. os. č.mn., stavíte se do pozice mluvčího skupiny; pak ale, abyste byl správně pochopen, měl byste tu skupinu nejdřív nějak vymezit. Jinak se vám snadno přihodí, že někdo jiný nalezne k vašemu tvrzení kontrapříklad.

Ale tohle vy přece jistě víte...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Vídeňskému kongresu můžeme poděkovat za padesát let klidu v evropě a to se taky počítá.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Vídeňskému kongresu nemůžeme poděkovat vůbec za nic.

Ten klid vznikl tím, že právě skončily Napoleonské války.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

A mezitím všude číhají čínští špióni, kujóni jedni: https://www.rt.com/news/495691-fbi-chinese-spies-pompeo-communism/ Jakže to zpíval henten Pepa Nos? Ja su ejdžent Sí Áj Éj, su nebezbečné a su zlé...

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Já to beru naprosto vážně. Ruští agenti se pokusili otrávit Skrípalovy, dále se pokusili otrávit naše nejlepší pražské starosty ricinem. Ještě že tu máme naší skvělou kontrarozvědku BIS, která jasně deklaruje, že islám a muslimové tu nejsou nebezpečím, ale zato Rusové tu řádí.

No co si o sobě ti Rusové myslí? Jako by nestačilo, že Rusové instalovali V USA Donalda Trumpa svým zasahováním do voleb!

Rusové neustále podrývají soudržnost naší EU a nehynoucí jednotu pod velením velké Uršuly von den Lejenové, která se odvědčuje ve vedení EU stejně špičkově, jako když vedla Bundeswehr!

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

iROZHLAS.cz
Proruští aktivisté šířící dezinformace jsou jednou z nejzávažnějších hrozeb, píše BIS ve výroční zprávě.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by TO (neověřeno)

Trvalý odkaz

Evropa je paralyzovaná Putinem a Rusy naprosto stjeně jako byla paralyzovaná Evropa v letech 1938 - 1940 Hitlerem a Američané japonskými vítězstvími v Asii. Byly zapotřebí letecká bitva o Británii a Guadalcanal, aby se gloriola neporazitelných válečníků smazala.
Teď je stejně Evropa paralyzována schopnostmi Putina natolik, až se bojí reálně bránit. Putin dosazuje prezidenty USA v přestávce mezi jednáními, až tak je schopný - to je přesně to, co nám mezi řádky říká výroční zpráva BIS. Nemohu si pomoci, ale zprávy BIS jsou psány neuvěřitelně hloupě a ve skutečnosti pomáhají nepřátelům ČR.
Přitom by stačilo tak málo, aby PAL a zejména ČT přestaly o Putinovi lhát a předkládaly jen ověřitelná fakta.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

PAL pěkně prosím neumí nelhat. Ani kdyby opravdu chtěla. PAL, jakožto stoupenci neomarxismu, jsou založeni na lhaní od samého jádra. Je to přímo součást celého myšlenkového směru.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

BIS svou naprosto idiotskou adorací a přeháněním činnosti ruských tajných služeb na území ČR vytváří Rusům nimbus až ďábelských schopností s velmi malými zdroji dosahovat úspěchů všude po světě. Případy neněmeckých příslušníků Waffen SS ukazují, kam až to vede. Soudného člověka musí nutně napadnout, jak to Rusové dělají, když jsou takovou dobu pod sankcemi, podle tvrzení USA prohráli studenou válku a stejně dosazují prezidenty USA, užuž se zhroutí ruská ekonomika a pořád mají dost peněz na své temné rejdy. Kdyby BIS ve výroční zprávě vychválila Rusy rovnou, bylo by to čestnější než jim tak hloupě sloužit. To jsou vážně ruské tajné služby o tolik schopnější než sjednocené schopnosti BIS, CIA a ostatních evropských tajných služeb? Nebo naopak Rusové mají schopnosti průměrné, jak je líčí PAL, ale protože jejich protivníci jsou ostudně podprůměrní, tak se jim daří tak snadno dosazovat prezidenty USA?
Uvědomuje si vůbec Koudelka z BIS, když nesní o generálských frčkách, a všichni jeho operativci, že Rusům dělají užitečné idioty? A místo aby ruské agenty znectili, vytváří jim gloriolu nadlidských schopností?
Ruské tajné služby nemohly nalézt lepší spojence.
BIS má hájit zájmy obyvatel ČR, ale zatím hájí zájmy kdekoho z okolí vyjma obyvatel ČR.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nápověda: Co říká o kontrarozvědce a její funkci či impotenci fakt, že její ředitel byl vyznamenán výzvědnou službou cizího státu?

Kontrarozvědky libovolného státu by se měli bát špionážní služby všech ostatních států. A mít před ní respekt, strach a budit se ze spaní. A ne si z nich dělat šprťouchlata, dávat jim medaile - a jinak je ponižovat, protože stojí za kulové s přehazovačkou, a je to děsná psina.

Koudalka, kdyby měl trochu cti v těle, tak medaili od zahraniční služby nepřijme. Neb je to vyznamenání totální debility Koudelky, nic jiného.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Nebo se provalila Koudelkova smlouva o spolupráci, a tak se v CIA rozhodli raději odhalit zcela zřejmá fakta a ochránit svého agenta ve vedení rozvědky cizího státu. Návštěva šéfa BIS v Langley pak nemusela být návštěvou hlavy nezávislé rozvědky, ale návštěvou agenta u svého řídícího důstojníka.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dodám nějaká historická fakta. Poté, co jsme se v listopadu 1989 oficiálně přihlásili k otroctví k západní Evropě a USA, tak jedna z akcí byla, že USA dostala od Čechů seznam všech agentů rozvědných i kontrarozvědných služeb Československa. Včetně detailů a všech složek. O tom se česká média raději nezmiňují.

Kolik lidí - sloužících tehdy v zahraničí - tuto akci zaplatilo životem, a kolik agentů dlouholetým kriminálem nebo mučením - to se také neuvádí. Možná by Breivik v počtu mrtvol byl nemístný humanista - bráno čistě statisticky.

Jinak řečeno, naše rozvědka i kontrarozvědka byla krátce po sametovém podvodu rozmetána na cucky. Václav Havel a jeho kumpáni se následně postarali, aby nově vzniklé instituce byly hned od začátku impotentní sluhové našich otrokářů.

A protože Havlovo období se vyznačuje tím, že vybíral soudruhy do funkcí podle toho, jak si spolu zachlastali na Hrádečku, a podle toho jak ideologicky nadšený soudruh je - skončilo to jako v 50. letech 20. století, když funkce dostávali kovaní marxisté.

***

Spíše mě zajímá strategie a taktika:

- Proč Miloš Zeman vynesl na světlo, že BIS jsou "čučkaři". Jaká to byla hra v celkové strategii?

- Proč USA vyznamenala Koudelku za spolupráci s USA. Jaká to byla hra v celkové strategii?

To, že Koudelka jel - a nejspíše pravidelně jezdí - pro noty ke svým otrokářům, to není nic nečekaného ani překvapivého.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Zemana (korektně Zepersona) už asi štvalo, že dostává zprávy od agenta cizí rozvědky a ještě jej má jmenovat generálem. Tak znectil BIS a její činnost, tedy pravdivě ji popsal, aby nemusel Koudelku jmenovat generálem a nechal jej plukovníkem. Stačí sledovat tehdejší výroky politiků, kdo se rozčiloval, že Koudelka nebude generálem. Mají stejné řídící centrum. Všem ostatním je hodnost šéfa BIS lhostejná.
Vyznamenání bylo z důvodu, aby USA ukázala světu, jak moc pevně má BIS ve své moci. Mohlo to být varování některým kverulujícím politikům, všem najednou, aby si všichni uvědomili, kdo tu vládne a že už to není Moskva. Také šlo o varování Babišovi, aby koukal rychle podepsat smlouvu na vrtulníky. Ještě Babišovi při té návštěvě v Langley něco ukázali - a dodnes nevíme co. Asi něco závažného. Větší význam bych vyznamenání Koudelky nepřikládal, na geopolitické šachovnici jde o obětovaného pěšáka.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Nic (kromě jeho výroků) nenasvědčuje tomu, že by nutně musel byl debilní.
To, že svou inteligenci dosud veřejně nepoužil, může být způsobeno tím, že to nemá od CIA povoleno.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)