Na dnes připadá výročí Breivikova masakru. (Psáno 22/07/2020) 

Autor
Štítky
 

ČT2 k tomu odvysílala pořad, spíš reportáž o jedné přeživší. Tehdy ji bylo 14, dnes 22/23. Jeli tam debatovat o feminismu, multikulturalismu, LGBT a podobných tématech. Dívka ani teď ani na vteřinu nepochybuje o svých přesvědčeních naopak, je pro ně ještě zapálenější. 

Své jizvy nosí hrdě, jak Gusta Fučíková jméno svého manžela.

Nikdo se jí nezeptal, jestli jí přijde normální jet ve 14 letech na politický školicí tábor. Stejná ČT ovšem někdy prezentuje naše pionýrské tábory jako vymývárny mozků pro fanatiky. Jindy tak presentuje tábory hitlerjugend. Čert se v tom vyznej, proč je to jednou vymývárna a jednou ne. 

Jak jsem si tak googloval tak jsem padl na povídání o přívozu. Tehdy jsem to nějak nepostřehl. Kdoví, jestli jsem byl tehdy nepozorný nebo o tom ČT ani nešpitla.

"Podle některých přeživších bylo ale traumatizující i to, že krátce poté, co Breivik zahájil střelbu, od břehů ostrova odplul přívoz, kterým se mohlo až 60 lidí dostat bezpečně na pevninu. Vody kolem ostrova jsou totiž hluboké, ledové a obtížně se v nich plave, podotýká BBC.

Na přívoze přitom odplulo pouze devět lidí včetně jednoho člena posádky. Pro ostatní se nevrátili. Odjet do bezpečí byl prý pokyn policie, kterou kontaktovali. Říká to například tehdejší lídr mládežnické organizace, který na přívoz nastoupil. Breivik ho označil za jeden ze tří svých hlavních cílů. Studoval důkladně jeho fyzický vzhled, aby ho pak na místě dokázal poznat. 

„Bylo to, jako když kapitán opouští loď,“ popsal své pocity jeden z přeživších, když sledoval odjíždějící přívoz. Později dodal, že mu tím ale nevyčítá jeho jednání. (pozn. Čmoud: to by si mohl zkusit)

Lídr skupiny později řekl, že se řídil instinktem. „Každý se snažil zachránit si život,“ uvedl. Určitý čas čelil výhrůžným smskám, voláním, dopisům a zprávám na Facebooku. Byl proto i pod policejní ochranou. Z vedení mládežnické organizace odešel v roce 2014. V roce 2015 se spolu s ostatními účastnil znovuotevření kempů.

Trochu to připomíná Titanik. 

Zde je ten leader. Gay znamená homosexuální, pro ty co neumí anglicky. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Eskil_Pedersen

Kdo umí anglicky, může si přečíst, jak celá partaj stála za uprchlým vůdcem a když slavný advokát přeživších a příbuzných obětí řekl, že oběti zpochybňovali vůdcovo vedení, ale cítili se bezmocní to vyjádřit veřejně, tak strana reagovala vztekle. Šéf strany Raymond Johansen (původním povoláním instalatér - my zas měli zelináře, mašinfíru a v EU knihkupce, tak se jim neposmívejte) řekl, že se mu z toho "zvedá žaludek a je vzteklý." Což měl být jako důkez, že má pravdu. (Tak až vám příště něco zkritizuju, tak to vytáhněte, protože když jste vzteklí a zvedá se vám žaludek, tak jste určitě v právu.) 

Jistá členka jejíž mladší sestra tam zemřela, řekla, že "O (Přívozu) Thorbjørn a Eskil Pedersenovi se (v partaji) nemohlo vůbec diskutovat, bylo to úplně tabu". Nakonec vystoupila z partaje. - Skoro to vypadá jako naše budoucnost. 

Je to zvláštní, mám podivný pocit, že to je poprvé, co čtu něco jiného než "všichni sjednoceni proti Breivikovi a extrémismům."

Školicí tábor na ostrově už je opět dávno otevřený a vesele se tam školí dál. Matka jedné z obětí plán kritizovala slovy, že na hřbitově se nedělají pikniky. Slavnostního dne se účastnil i tehdejší premiér Jens Stoltenberg, dnes známý jako generální tajemník NATO..

Tady níže jsou odborné názory na Breivikovo duševní zdraví z české Wikipedie. 

https://cs.wikipedia.org/wiki/Anders_Behring_Breivik

Zvláštní, že na slovo vzatým odborníkům nevychází všechno stejně. V chemii se tabulka prvků vůbec nemění podle toho, komu ji dáte do ruky. Železo je pořád nudně kovem a vodík plynem. Naprosto bez fantasie a osobního přínosu. 

Nejúžasnější mi přišla paní policejní psycholožka Ludmila Čírtková, která samozřejmě napřed najde na Breivikovi plno špatného, patologického a diagnóz (aby ne, když postřílel desítky lidí), aby pak nakonec řekla, že naše (jako ta norská, kterou určitě dobře zná) skvělá společnost je vlastně vadná, protože "plodí nemalé množství outsiderů". - Přijde vám, že zdravá společnost plodí outsidery? 

Tak je vadnej Breivik nebo společnost? Člověk vzpomene na Mašíny a už se kouká, jestli nejde Topolánek s medajlí.

Král Ludvík XVI byl taky konec konců jen nevinná oběť neúspěšných outsiderů a narcisistů, plných nenávisti a hledajících nepřítele a viníka, neschopných se normálně zařadit do společnosti. Škodaže nevěděl, že se dá po PALovsku řvát "Král nemůže za vaše posrané životy". 

Jak můžeme parafrázovat Cimrmana: "To musí být požitek dostat se jí do spárů."

Takže přímo z wikipedie:

Massimo Introvigne o Breivikovi napsal, že „všechny svoje problémy a problémy světa připisoval muslimům a nepochybně byly jeho motivace také patologického rázu“.[33] Psychiatrička Marta Holanová považuje Breivika za narcistní osobnost s mesiášským naladěním, přičemž poruchu osobnosti nepovažuje Holanová za duševní nemoc.[5] Psycholog Slavomil Hubálek označil Breivikův manifest za pseudovědecký blábol, jehož pomatená ideologie jen posloužila Breivikově agresivitě a touze po slávě, které byly hlavní motivací a mohly být projevem komplexu méněcennosti ze sociální a partnerské neúspěšnosti. Podle Hubálka však Breivik naplňuje všech 7 bodů takzvané škály fašismu v osobnosti.[5] Ředitel psychiatrické léčebny v Brně-Černovicích Marek Radimský se domnívá, že kdyby byl Breivik duševně nemocný, jen těžko by si mohl všechno tak dobře promyslet a zorganizovat.[5] Znalci se shodují, že Breivik byl nadprůměrně inteligentní.[5] Podle české policejní psycholožky Ludmily Čírtkové byl Breivik masovým vrahem z ideových pohnutek – misionářský pachatel z nenávisti, který věří, že jeho činy jsou z vyššího pověření a nutné k prospěchu společnosti. Na počátku procesu psychického vývoje předpokládá nějaký sociální propad pachatele, neúspěch v normálním zařazení do společnosti, což je kompenzováno virtuálním životem a hledáním viníka a nepřítele, jímž se v Breivikově případě stal multikulturalismus, kulturní marxismus a podobné konstrukty. Navíc u něj shledává maligní narcismus. Nebyl psychotikem, ale sociopatem. Současná společnost podle Čírtkové plodí nemalé množství outsiderů, a vzhledem k jejich samotářství je obtížné předem odhalit, co připravují.[45]

Podle závěrů psychiatrického vyšetření soudem ustanovenými lékaři, které byly potvrzeny i přezkumnou expertní komisí, byl diagnostikován jako paranoidní schizofrenik.[46] To ovšem později zpochybnila nová lékařská zpráva, kterou soud přijal a podle níž byl Breivik v době spáchání svého činu příčetný a je za něj proto zodpovědný.

Jestli má někdo odkazy na názory dalších psychologů a specialistů, rád si je přečtu. Jsou jak vločky sněhu. Každý trochu jiný. Jak fascinující, že je možné, aby každý říkal něco jiného a stejně měli všichni pravdu. - Inu, pravá věda, pružná jak gumová hadice. 

   
 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.9 (47 hlasů)

Komentáře

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Také jsem o tom už přemýšlel...

Rusové po odchodu filantropa Jelcyna neustále krachují, ropa dochází každý měsíc, gayové a lesby (ó, jaká hrůzo!) nemají Moscow Pride a dokonce za šukaní na veřejnosti v muzeu, za hanobení kostela a veřejné pohoršování, potrestali Nepokojné Kundičky. Demokracie v zádeli.
Ukrajina vítězí, doma lidí hladoví a neustále se jim zhoršuje životní úroveň, jak Putin zbrojí. Jsou zadluženi až po uši. Nespokojenost roste, brzy Putina svrhnou.

A přitom ruské tajné služby, jmenovitě Putin, ovlivní volbu US prezidenta. Ovlivní volby v Británii, tni veřejné mínění, takže prisel Brexit. Ovlivnil volby v Polsku, Maďarsku, u nás díky Putinovi, vyhrál Zeman a ANO. Ďábelská ruská propaganda a řízení, spustila hnutí Žlutých vest.

Putin všechno ví, všechno vidí a všechno ovlivní. Osciluje mezi samotnými Satanášem, Lakostějem Nesmrtelným a Pánbu. Je Supergeroj, s nadlidskými schopnostmi.

Mám jedno řešení.
USA jsou v kýblu. Stejně tam vyhraje kandidát Kremlu. V EU má Putin tak silný vliv, že může za všechny neúspěchy tamního Polytbyra. To víte, mysleli jsme to dobře, za neúspěch může Putin. Zlí Rusové také mohou za to, že mají území svého státu blízko k US základnám. Rusové všechno dokáží, mají neomezeně zdroje. EU a USA už jen díky ruské existenci budou chřadnout.

Přidejme se tedy k Rusku a Putinovi! 😉😄

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

SB: Ruská ekonomika letos klesne o šest procent, nejvíce od 2009
Aktualizace: 06.07.2020 19:11 Vydáno: 06.07.2020, 19:11

1 americký dolar rovná se
71,76 ruský rubl
24. 7. 14:38

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)

In reply to by Nazdar (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatímco v České republice ekonomika už mnoho let roste. Akorát Češi z toho mají hovno, a jejich úroveň jde neustále dolů.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

In reply to by Nazdar (neověřeno)

Trvalý odkaz

P. S.: Podívejte se na vývoj cen základní zboží. Třeba na rostoucí ceny zeleniny, ovoce, potravin.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Už je líp.
„Čau lidi, teď hodně lidí naštvu. Chystá se největší demonstrace od listopadu, no a najednou přichází zpráva Centra pro výzkum veřejného mínění Sociologického ústavu Akademie věd ČR. Která říká… no, já se skoro stydím to říct. Říká, že je líp. Ano, už je líp. Tak, jak jsme slibovali, že ano, bude líp, tak už je líp. Máme to na papíře,“ uvedl Babiš.

Průměrný počet slepic: 1 (6 hlasů)

HDP ČR má podle odhadů klesnout o 10% v lepším případě. V horším i o víc.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

jsme se tímto posunuli cca o 10 roků zpět.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Posun zpět není možný, Lisabonská smlouva zavázala všechny státy EU aby byly do deseti let první na světě v oblasti hospodářství i výzkumu. Povedlo se, jen zapomněli zmínit, že usilují o největší zadlužení a nejhůře vynaložené vypůjčené prostředky.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

proč tu RF pořád vyzvedáváte - co je pokles 6% proti téhle zprávě:
"17. července 2020 18:17 :
Americká ekonomika v druhém čtvrtletí poklesla o 37 procent (tomu se říká prvenství). V letošním roce se má propadnout celkově o 6,6 procent, uvádí Mezinárodní měnový fond. (AFP)".
Jo, kdo umí, ten umí i pod sankcemi.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

na propuštění našich teroristů..,

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

"Mluvčí BIS Ladislav Šticha řekl, že jde o výsledek ročního vyjednávání, a to nejen zpravodajců. "Bylo to skoro rok trvající velmi citlivé vyjednávání krok za krokem. Nakonec se nám podařilo, I DÍKY VYNIKAJÍCÍM KONTAKTŮM, KTERÉ S PARTNERY VE ZPRAVODAJSKÉ SLUŽBĚ V TURECKU MÁME, vyjednat jejich propuštění bez jakýchkoli podmínek. Považujeme to za veliký úspěch," uvedl.

V případu se angažoval i europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL). Do vyjednávání se podle něj zapojili i ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) a české tajné služby. "Mám obrovskou radost, že to takhle dopadlo," řekl Zdechovský. Sám byl v Turecku několikrát vyjednávat, českou dvojici měl možnost i navštívit. Poznamenal, že zpočátku byla jednání zablokována, díky "obrovskému úsilí" všech zúčastněných se podařilo najít komunikační kanál. "

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Nejste ale jediná Češka jako dobrovolník kurdské armády...

Mezi kurdskými vojáky je teď asi dvacet Čechů, z nich jsem jediná holka. Češi prý bohužel bojují i na straně IS, osobně jsem je ale nepotkala. Kurdové mi říkají, že je jich asi deset.

Jak s nimi po zatčení Kurdové naloží?

Podle mě jsou Kurdové až přehnaně „sluníčkoví“. Přeživší bojovník IS musí dostat napít, najíst, musí být ošetřen a pak následuje i soud. Kurdové věří, že je dokážou resocializovat. To jejich slušné chování je ale i součást strategie. Když voják IS ví, že zajatci přežijí, tak v beznadějných situacích odhodí „kalach“ a vzdá se.
(Idnes)

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Poté, kdy na sebe napatlal hnědou barvu plížením Pocheho latrýnou.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Obsluhoval jsem kurdskou milici
do oprátky strkal palici
dráždil jsem turka bosou nohou
skončil můj pobyt pod oblohou.
V kriminále na mě šly chmury
tak jsem studoval súry
objevil velikost aláha
a hned mi petříček pomáhá.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Tak nezávidte a místo súry
si hleďte svojí staré můry

Průměrný počet slepic: 1.6 (11 hlasů)

Zmrde zkurvený.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

vy kriple fízláckej, nastěhoval sem? Jo fízlování vám jde dobře. Prý Dagmar :D

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Nemáme ani jednu roušku, přiznal šéf hmotných rezerv. Podle Hamáčka je pomůcek dost

před 7 hodinami
Správa státních hmotných rezerv dostala v květnu za úkol nakoupit strategickou zásobu ochranných pomůcek, dosud ale nemá nic, upozornil server Neovlivní.cz a deník MF Dnes. Ministři totiž dodali požadavky až v červnu a nyní probíhá výběrové řízení. Podle ministrů Karla Havlíčka a Jana Hamáčka je pomůcek dost ve skladech ministerstva vnitra a na dalších místech.
........................
Agentura BLACK ENTE:
Ve skladech probíhá výběrové řízení na nezávislou americkou firmu, která bude pověřena ideologickým tříděním uskladněných roušek.
Ideologicky závadné čínské roušky musí být včas ekologicky spáleny ještě před příchodem skutečně rozsáhlé pandemické vlny.

Výjimku v používání čínských roušek dostanou pouze pravidelní autoři Vidlákových kydů, jelikož jsme již vzájemně promořili čínskou a putinožkovou propagandou, takže jsou již proti nákaze sympatií k Číně odolní.

Přeživší vidlokydáci obdrží zdarma poukázku na kurz bagristy- hrobníka.
Speciální americké bagry v pietní černozlaté úpravě budou získány výměnou za plánované dodávky amerických vrtulníků kus za kus (plus 50% přirážka v čersvém českém zlatě).

Jeden z vrtulníků bude doplněn o postřikovače na svěcenou vodu a megafonem.
Z něj bude bude sloužit zádušní megamše Targus coby jediný zdejší zástupce, schopný se slušně a pietně vyjadřovat. (Targusovo internetové vysvěcení provede nejoblíbenější český kněz v globálních službách.)

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

Proč na vybrání roušek je třeba mnohem delší rozhodovací čas, než na rozhodnutí o takové prkotině že se zadlužíme na 500 miliard Kč, nebo Evropu na 750 miliard eur? Zřejmě čím důležitější věc, tím déle trvá o ní rozhodnout.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Samozřejmě, je to tak. Viz Zákony profesora Parkinsona.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Plagiátorské kauzy:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Plagiatorska-kauza-na-Slo…
Né, že mi byl sl. předseda vlády nějakým mým favoritem, ale ty plagiátorské kauzy už mě lezou krkem.

Za chvilku tě budou popotahovat, že si opsal v 8. třídě čtvrtletní písemku z matiky ód Macháčkové.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

jestli třeba vy jste při admirálských zkouškách neopisoval...

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)