Proč Turci pustili vězněné Čechy zrovna nyní?  

Autor
Štítky

V srpnu 2017 turecký soud odsoudil Markétu Všelichovou a Miroslava Farkase za údajnou spolupráci s milicemi YPG. Teď je pustili po delší době věznění. Proč? Víme, že proběhla jednání na úrovni tajných služeb a jednal i ministr zahraničí Tomáš Petříček.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/cesi-vezneni-v-turecku-jsou-na-ceste-domu-babis-dekuje-bis-113584

Co si domluvili, není zveřejněno, prý Turci nic nežádali. https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/650660/cesi-propusteni-z-vezeni-v-turecku-zdravotni-potize-i-karantena-prozradil-petricek.html

Ale rozhodující je, že se Turci rozhodli ke vstřícnému gestu zrovna nyní, když se snaží okupovat a těžit plyn v řeckým a kyperských vodách. Takže se dá čekat, že se ČR nebude vůbec vyjadřovat k tomu, co Turci nyní provádí.  Pravdu poznáme ve chvíli, až Řekové požádají EK a EP o stanovisko v tureckém konfliktu. Jak se k tomu postaví ČR? Podpoří Řecko a Kypr nebo Turecko?

Němci už s Turky mluvili. Tedy přesněji s nimi mluvila Angela Merkelová. https://oenergetice.cz/komoditni-trhy/v-egejskem-mori-se-stupnuje-konflikt-mezi-tureckem-a-reckem-kvuli-pruzkumu-tezby-ropy-a-plynu

Což je s podivem, protože zrovna tohle je konflikt, který nemůže vysedět s ustaranou tváří. Spokojila se s Erdoganovým vysvětlením, podle něhož Turecko nepovažuje místo, na němž chce těžit, za teritoriální vody Řecka.

Heiko Maas, německý ministr zahraničí přiletěl do Athén a ve svém projevu neoznačil ložiska ropy a plynu, kde Turci chtějí těžit, za výhradní ekonomickou zónu Řecka, kterou je podle Úmluvy OSN o mořském právu, ale za „sporné území“. Maas tím veřejně vyjevil, že Německo, jako země předsedající Evropské radě, nestojí na straně Řecka, které je členem EU, ale že sdílí postoj Turecka, jež lokalitu za řeckou nepovažuje.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ivan-David-z-Bruselu-Poprve-v-historii-jeden-clensky-stat-NATO-pozadal-Rusko-o-pomoc-proti-jinemu-statu-NATO-631436

V Germanistánu si spočítali počet řeckých voličů a počet voličů tureckých a muslimských. Takže je jasné, že pokud se konflikt vystupňuje, Němci Řeky nechají Turkům napospas.

Řekům je to také jasné, tak údajně požádali o pomoc Putina. Podotknu, že teprve poté, kdy požádali o pomoc Jense Stoltenberga, hlavu NATO. Asi marně, když hned vzápětí volali Putina.

Turecký Erdogan evidentně utahuje šrouby. Prošla mu invaze do severní Sýrie i okupace části severního Iráku. Prochází mu i invaze do Libye a vyslání jeho islamistů stažených ze severní Sýrie. Už ani neskrývají fakt, že islamisty v Idlíbu měli a spolupracovali s nimi. Spolupracují s nimi dál a ani to neskrývají.

Zakladatel Bílých přileb Le Mesurier  spáchal sebevraždu v Istanbulu. Možná mu nějací svalnatí agenti pomohli skočit.

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/v-turecku-nasli-mrtveho-spoluzakladatele-bilych-prileb-podle/r~8bff8710049211ea82ef0cc47ab5f122/

Spojení Bílých přileb a džihádistů je zřejmé od reportáže o chemickém útoku v Sýrii, po kterém dal Trump rozkaz k vystřelení mnoha Tomahawků a Rusové údajně nějaké nepoškozené získali, když několik raket  selhalo.

K tomu si Erdogan dovolil koupit ruský komplex PVO S-400 přes důrazné doporučení z USA, aby jej nekupoval.

Taky v posledních dnech přeměnil památku UNESCO Haghia Sofia na mešitu.

Hlavní otázkou je, proč to vše Erdoganovi pořád prochází? A jak zapadá do plánu islamizace Evropy, kdy jiné neziskovky bezostyšně pašují lidi z Libye do Itálie a některé německé neziskovky financuje také mafie?

https://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=617515

https://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog/blog.aspx?c=754212&x=socialky_facebook_c

Obávám se, že EU předhodí Řecko a Kypr se severními oblastmi Iráku, Sýrie a část Libye, aby si sultán Bosporu mohl obnovit Osmanskou říši. Další na řadě Erdoganových teritoriálních ambicí budou balkánské státy. A pak Maďaři, Slováci, Rakušané a my. Postoj EP k řecko-tureckým rozepřím ukáže, kam se EU postaví. Obávám se, že EU využije Erdogana ke sloučení Balkánu a pak jej najednou celý přijme do EU i s Tureckem, protože si to prosadí Německo. Řekové s Kyprem dlouhodobě brání přijetí Turecka do EU. Mají dost pádné argumenty, ovšem v EU rozhoduje Německo.

IV. euroříše národa německého se sice rozpadne a skončí ekonomickým krachem, ale na jejích zbytcích Německo vybuduje říši pátou stmelovanou islámem. Pak se Dranch nach Osten stočí směrem na jihovýchod a po spojení Istanbulu s Berlínem prostor mezi nimi ovládnou tihle dva.

Takže se přijímání muslimů bráníme celkem zbytečně, za pár let je dostaneme nařízené z Berlína a Istanbulu.

Zoufalí Řekové požádali o pomoc EU i NATO. Telefonát do Moskvy, který následoval po telefonátu s Jensem Stoltenbergem, ukázal, že NATO se za Řeky nepostaví a nepomůže jim. Ten slavný článek 5. smlouvy NATO prostě pomoc nezajišťuje minimálně v případě Řecka.

EU ještě nerozhodla, ale Heiko Maas už naznačil, že se přikloní na stranu Turecka.

A teď si vezměme, jak se EU a NATO zachovají, až Sudetoněmecký Landsmanschaft požádá o návrat krajanů. Odstoupíme Sudety a odsunou Čechy jak v 1938? Volný prostor pak zabydlí imigranti dovážení německými neziskovkami?

Budoucnost ČR v EU určuje postoj Berlína. To ale neznamená, že bychom měli každou německou kravinu ochotně přijímat.

Ostatně jestli EU neochrání své členy Řecko a Kypr proti nečlenu Turecko, nemá její další existence žádný smysl a jednotlivé státy se začnou spoléhat více samy na sebe, jak se ukázalo i v migrační krizi 2015 a v koronavirové 2020. V obou případech EU selhala. Teď může selhat ještě proti Turecku – a pak už se stává jen žalářem národů, jak ukázala Kataláncům při jejich demonstracích za nezávislost na Španělsku.

 

https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/protesty-demonstrace-katalansko-barcelona_1910261146_vtk

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (92 hlasů)

Komentáře

In reply to by anonymní 2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na Bílé hoře tratili hodně normální Češi, protože začala rekatolizace a germanizace.

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

...ale ty kondomy....ohýbaj se mi!!

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by anonymní 2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale fašisti-němčouři...!
---
Pro vyváženost navrhuji: pojďme hovořit o obyvatelích Německa jako o fašistech a němčourech/skopčácích. Je to ukotveno ve stejné pozici, jako ti sověti-rusáci.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

In reply to by anonymní 2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale kdepak. Tak to je se všema.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

https://www.ceska-justice.cz/2020/07/vlada-pondeli-projedna-ratifikaci-…
"dokument, který vůbec poprvé zavádí definici pohlaví, hodlá vláda „posunout“ do parlamentu. Urgentní projednání Istanbulské úmluvy doporučila v pátek 24. července 2020.
V ČR se opakovaně zvedají hlasy proti ratifikaci smlouvy, už v roce 2015 například KDU-ČSL označila dokument za zvěrstvo v právu.
V připomínkovém řízení však odborný nesouhlas z hlediska práva vyjádřily i Nejvyšší soud a Nejvyšší státní zastupitelství, podle kterých například nemá být nucený sňatek pojat jako privilegovaný trestný čin. Právní profesionálové dále upozorňují, že všechna nežádoucí jednání popsaná ve Smlouvě jsou už nyní v ČR trestná a jsou součástí trestního zákona."

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Takže vláda pod pláštíkem nové vlny koronaviru cpe k urgentní ratifikaci Istanbulskou smlouvu? Teď to bude záviset na našem parlamentu. Slováci měli ty koule a Istanbulskou smlouvu odmítli.

Babišovi asi ještě nedocvaklo, že po zradě na svém národě podpisem Fondu "obnovy" EU si touto další zradou vykopal pěkně hluboký hrob, ze kterého už nevyleze.

Já jsem to tu psala už dávno a psalo to zde i několik dalších Kydařů: Babiše neporazí Michprdi, Piráti, ani Fialové a stanaři... Babiše porazí ve volbách jedině on sám svými rozhodnutími. Voliči u nás fakt nejsou blbí.

Problém je, že nikdo schopný za Babiše zatím není vidět. Dostali jsme se jako národ do výkonné skartovačky.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Petr Aviatik-Markvart
3 hod ·

V pondělí, 27. července 2020 má Vláda ČR projednat ratifikaci IÚ a doporučit jí Poslanecké sněmovně. Jedná se o zcela zbytný akt, který má pouze otevřít dokořán dveře tzv. "nevládním organizacím", dále devastujícím rodinné vztahy a atmosféru ve společnosti.
Komu jde o zachování normální rodiny jako svazku ženy, muže a jejich dětí, podepište a dále sdílejte.
Srdečné díky a požehnanou neděli.

Výzva členům vlády k zamítnutí projednávaní ratifikace Istanbulské úmluvy
http://tradicni-rodina.cz/aktivity/vyzva-clenum-vlady-k-zamitnuti-proje…

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Nevím, zda se to sem hodí, ale jsou lidi, co se snaží. Babišovy hrátky na obě strany musí skončit. Stále více lidí konečně začíná vnímat, žes námi hraje levou. Zatím to zkoušejí slušnou formou. Defenestrace zatím ještě nebude, škoda.
https://tradicni-rodina.cz/aktivity/vyzva-clenum-vlady-k-zamitnuti-proj…

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Skáču z jednoho webu na druhý, tu se mění počty nakažených a vyhlašuje se pomalu nouzový stav, tu Babiš chce protlačit Istanbul díky koroně a čísla mu nějak nesedí. Asi zřejmě odvolá Vojtěcha, neb mu do toho hází vidle. Jsem z toho voľaký zmätený, ještě jednou se Maneco omlouvám.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Všechny vás zdravím
a začnu citací: „Slovenský parlament Úmluvu zcela odmítl letos v únoru. Maďarský parlament učinil totéž letos v květnu. A v sobotu 24. 7. oznámil polský ministr spravedlnosti, generální prokurátor Zbigniew Ziobro, že vláda zahájí proces odstoupení od Istanbulské úmluvy" (protože ji Polsko podepsalo už před 5 lety).
Všimněte si, co mají ty zprávy společného? Vždycky rozhoduje parlament, proto ani Babišovi nic jiného nezbývalo. Babiše si předvolali , opět cituji: „ na jednání Rady vlády pro rovnost žen a mužů, kde si vyslechl naléhavé výzvy, aby vláda co nejrychleji schválila kontroverzní Istanbulskou úmluvu. Premiér hned poté začal konat a ratifikaci úmluvy narychlo dodatečně zařadil hned na pondělní vládu….“.

Vláda to prostě projednat musí, a musí zaujmout stanovisko. To, že to Babiš zařadil do programu vlády je docela normální, záleží na celé vládě zda doporučí přijetí IÚ, nebo nebude souhlasit s přijetím, nebo bude neutrální a rozhodnutí nechá pouze na Sněmovně. A samozřejmě ve všech případech bude záležet jen a jen na poslancích, které jsme si zvolili.

Vzhledem k tomu, že Babiš už jednou na IÚ změnil názor (naposled ji odmítl), tak nevím, jak docházíte k tomu, že konečný výsledek je závislý jen na něm a dokonce už ho za něj soudíte. On je vlastně jen pošťák se 2 hlasy ve vládě, který to dostal z titulu funkce nařízeno. Možná to mohl o měsíc zase odložit, ale proč by to dělal? Je to na stole už asi 5 let, chtěl to mít z krku, protože je to jen další balast, který on tak jako tak na smeťák vyhodit nemůže.

A nám nezbývá než se modlit, aby zvítězil zdravý rozum. Sousední státy jsou nám v tom vzorem, snad to ví i Babiš a nebude trhat partu :-). Přeji hezký nedělní večer

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

... na PL zákulisí z vlády

(...) Jak se ParlamentnímListům.cz v neděli podařilo zjistit, výše uvedený bod nakonec na pořad jednání Babišova kabinetu nepůjde. „Premiér je k tomu rezervovaný," uvedl jeden z našich zdrojů. Druhý tato slova potvrdil. Bodem se podle všeho měla zabývat rovněž ministryně spravedlnosti Marie Benešová.

I k tomu se jeden z našich zdrojů vyjádřil.

„Paní ministryně tento bod, o kterém informovaly ParlamentníListy.cz, s vysokou mírou pravděpodobnosti stáhne," vysvětlil.

Dodejme, že na rychlou a nepříliš medializovanou akci upozornil Institut svobody a demokracie, ve kterém působí radní ČT Hana Lipovská a rovněž Jana Bobošíková. „Podle Istanbulské smlouvy by partnerské, manželské a rodičovské vztahy v ČR měl posuzovat mocný nadnárodní orgán (GREVIO), ve kterém ČR nemá smluvně garantované zastoupení, a ve kterém mohou mít většinu státy se zcela jiným hodnotovým rámcem. A právě GREVIO dnes agresivně prosazuje uplatňování Istanbulské úmluvy pod záminkou ochrany žen ohrožených domácím násilím během koronavirové krize. V podobném duchu argumentuje také Evropský parlament, který vyzval své členy ‚zvýšit podporu obětem domácího násilí‘,“ upozorňuje Institut. (...)

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Istanbulska-umluva-Vsechn…

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Váš příspěvek, Alice, je také hlasem zdravého rozumu a máte pravdu, že ratifikace bude nakonec záviset na parlamentu, ať už bude názor vlády jako celku jakýkoliv.

Babiš ale podle mě není ve vládě jen pošťák se dvěma hlasy, na jeho momentálním pondělním názoru na IÚ bude při jednání ve vládě záležet mnohem víc. Nebo si myslíte, že loajální ministři za ANO půjdou proti Babišovi? A co se týká ministrů za ČSSD, o těch nepochybuji, že ratifikaci IÚ podpoří.
Bude úspěch, když vláda jako celek pošle do parlamentu neutrální stanovisko na IÚ, na doporučení zamítnutí ratifikace nebude mít vláda odvahu ani hlasy.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Děkuji za reakce.

Maneco, kolik rozhodnutí vlád skončilo jak bychom si ne/představovali a nakonec rozhodl Parlament zase jinak. Proto mi přijde nespravedlivé, dávat (a předem) vinu jen jednomu z nich. Nakonec jsme zase tam, kde jsme byli (viz Lujjza výše) a pravděpodobný odklad podle mne zas nic neřeší. Škoda, že nemáme uzákoněné referendum.

A ano Lujjzo, je to zase jinak :-), právě jsem ještě nakoukla na PL a s hrůzou:-) jsem zjistila, že jsem nad tím přemýšlela zbytečně. Vida, co se může změnit za pár minut, a nejhorší je, že možná ráno už to zase platit nebude. Zbytečně si ošoupáváme mozky:-)
Oběma vám přeji dobrou noc

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

a sice ze Ruska Pravoslavna Cirkev neni az tak moc namichnuta kvuli Hagia Sofii. Jejich trnem v oku byl a je patriarcha Bartolomej, a nejenom kvuli tomosu pro ukacka. Erdogan timhle svym krokem vice-mene zaslapal vliv a moznosti patriarchy do blata, a pro svetove pravoslavi se tim dostava do popredi Moskevska patriarchie - jak bylo kdysi receno, Moskva je treti Rim, a ctvrty nebude.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Také mne to napadlo, že je to složitější, ten Bartoloměj je proukáčkovský. Noty z USA?

Byl jste rychlejší. Dobrý postřeh!

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Už několikrát v EU vraždila bílá dodávka, a teď v Berlíně černý mercedes! https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/v-berline-najelo-auto-d… Vražda to byla docela určitě s rasovým podtextem, protože mercedes je černý!
Bílá dodávka vraždila už několikrát. Tak navrhuji, aby EK ta ošklivá slova zcela zakázala a zakázala vyrábět bílé dodávky a černé mercedesy.

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

Měli by si zajít pro příklad do přírody. Třeba zebry jsou zcela rasově vyvážené.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

Zebra je černé zvíře, co si pořídilo bílé pruhy. takže se za svou černou kůži stydí. https://www.stoplusjednicka.cz/cerna-s-bilymi-nebo-bila-s-cernymi-jakou…

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Prý její zbarvení způsobuje, že černé části se na slunci přehřívají a bílé jsou v porovnání chladnější. Což zapříčiňuje turbulentní proudění vzduchu na jejím povrchu a komáři jsou tím dezorientováni. Čichově a bez jasných optických kontur, špatně zebru zaměří.
Druhé vysvětlení jejího zbarvení je, že ve stádě zebry splývají velkým masožravcům v jeden, navzájem neohraničený celek a oni se pak s obtížemi soustředí na jednotlivý kus.

Zebry jsou rasově vyvážené, ale komáry a velké predátory, diskriminují.

Proč by se moskyti neměli právo napít něčí krve? Je to jejich kultura.

Proč by lvi nebo hyeny, útočící ve smečkách, neměli mít snadné zabíjení, snadný lov?
Tím spíše, že v západních zemích je snadný lov na domorodce, hlavně teda domorodkyně, tolerován...

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Úplně jste zapomněl, že zebry jsou homofobní a nikdy nemají potomky s jedinci stejného pohlaví.

Také mláďata se odmítají nechat adoptovat samci, pod záminkou, že nemají mléko.

Navíc budou letos zebry zcela jistě volit republikány.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

24letý Estonec nezvládl řízení, ve vyšší než povolené rychlosti vlítl do zatáčky a následně do lidí.
Osm zraněných, z toho tři těžce.

Jediné, co mne na článečku zaujalo je, že "při nehodě SE zranilo osm lidí" (asi se mezi poprali...).
Úpadek gramotnosti "českých novinářů" je opravdu zoufalý. Ti idioti už neumějí ani použít slovesný rod trpný.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

Ti novinářští negramoti neví, že podle nových pravidel mají psát "bílá dodávka" ale "Černý mercedes"
Kurva! :-)

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

"Proč věnujeme koronaviru takovou pozornost ? Proč nevěnujeme stejnou pozornost nebezpečnějším chorobám, jako je třeba tuberkulóza ?"

Nějak si všeználek nevšiml, že na tuberkulózu máme spolehlivé a účinné léky !

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Možná si ani nevšiml, že se nám tu tuberkulóza lavinovitě nešíří. A informace, že za toho škaredého starého a odpudivé režimu tu nebyla vůbec, to už je úplně mimo jeho rozlišovací schopnosti. Nicméně pro něj je beztak nejdůležitější informací, že bude příští týden hodně teplo.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

Tuberkulóza zvyšuje libido. Možná by radši nakaženýho Pospíšila.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Vlk si na své Kosa Nostra Zostra hraje s anketou, kdo byla nejhorší vláda ČR. Obávám se, že vítěz je dávno jansý bez ohledu na hlasování, a pro mnohé může být překvapivý.

Nejhorší vládou ČR totiž byla vláda Josefa Tošovského. Proč?

Josef Tošovský byl guvernérem ČNB (a jejích předchůdců) od 29.12.1989 do 30.11.2000. V době, kdy byl premiérem 17.12.1997 a 22.7.1998 totiž došlo k nevýhodnému prodeji zlata v držení ČNB. Všimněme si, že si ponechal funkci premiéra i guvernéra ČNB, kterou místo něj vykonával zástupce Pavel Kysilka v plném rozsahu.
Druhou nejhorší byla Topolánek I kvůli zadlužení státu.
Třetí místo Babiš II kvůli 500 mld nárůstu zadlužení.
Čtvrtou Klaus II kvůli dluhům v Konsolidační bance.

Ovšem na Tošovského nemají. Prodat zlatý poklad střádaný desetiletí jeho předchůdci za nízké ceny a nakoupit za to dluhopisy Deutsche Bank a řecké vlády je hloupost, jaká se hned tak nevidí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Oni to hlavně nejsou žádní skuteční Češi, Moravané nebo Slezané. Jsou to jen cizinci, kteří hovoří více či méně plynně česky. Pro ně minulost, přítomnost ani budoucnost tohoto národa nic neznamenají. Vidí jen své osobní zisky a domnělé nároky, saturují pouze své potřeby, jedno za jakou cenu a komu placenou.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

I cizinci se mohou se zemí, kde žijí, ztotožňovat. Jestliže jsou do funkcí dosazování nebo voleni takoví, kteří se se státem neztotožňují, někde je chyba.

I o tomhle je změna ruské Ústavy. Kdo má dvojí občanství, žil desítky let v zahraničí, má v zahraničí konto a jiný majetek, je placen ze zahraničních fondů (snad jsem to uvedl správně), nemůže kandidovat do politických funkcí. (A omezenou má snad i státní správu.)

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Tošovský byl už v roce 1988 předsedou Národní banky. Po převratu znovu, jen název byl vznešenější. Už to byl guvernér. Pak byl předsedou vlády ČR.
Takový člověk nemůže být hloupý.
Člověk, který zašantročí svěřeny majetek, je zločinec !
Omluvy, proč se tak stalo, byly nejapné.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

In reply to by Puck (neověřeno)

Trvalý odkaz

Čučkařská.

Průměrný počet slepic: 2.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

https://echo24.cz/a/SBYBQ/rwandan-priznal-ze-zapalil-katedralu-v-nantes…

Policie v sobotu znovu zatkla 39letého uprchlíka ze Rwandy kvůli zapálení katedrály ve francouzském městě Nantes. Prokurátor dobrovolníka z tamní diecéze obvinil ze žhářství a požádal o uvalení vazby. Muže odhalilo nové video. Podle francouzských médií se muž k činu přiznal a zapálení středověké katedrály lituje.

Emmanuel A., uprchlík z Rwandy byl už zatčen krátce minulý víkend, den po požáru, v neděli byl ale propuštěn. V sobotu byl znovu zatčen a prokurátor Pierre Sennès ho obvinil ze žhářství a požádal o uvalení vazby.

Podle prokurátora Pierra Sennèse Rwanďan přiznal zapálení katedrály na třech místech: u velkých varhan, u malých varhan a na elektrickém rozvodu.

Katedrála svatého Petra a Pavla v srdci Nantes začala hořet minulou sobotu brzy ráno a oheň vážně poškodil původní vitrážová okna z 16. století a zcela zničil původní varhany. Podezření na žhářství vyšetřovatelé prověřovali kvůli tomu, že požár postupoval chrámem ze tří různých míst. Policie zároveň u vchodů nezjistila žádné známky toho, že by se do katedrály někdo dostal násilím. Rwanďan měl na starosti páteční večerní uzamykání katedrály.

i když hypotéza se žhářstvím byl od počátku vyšetřování preferována, vyšetřovatelé pracovali i s možností náhodného vznícení. Ale ve čtvrtek a pátek odborníci zjistili, že se nejednalo o elektrickou poruchu, jelikož na inkriminovaných místech byly nalezeny stopy uhlovodíků. Z tohoto důvodu byla pozornost opět obrácena na Rwanďana.

Kromě stop uhlovodíků získali však vyšetřovatelé další klíčový prvek a to videozáznam z dohledové kamery, který nebyl před týdnem k dispozici. Na snímcích je vidět, jak Emmanuel A. opouští katedrálu v sobotu ráno 10 minut po nahlášení požáru hasičům.

Emmanuel A. přijel do Francie v roce 2012 a několik let žije v Nantes, kde je součástí skupiny dobrovolníků při tamní farnosti. Mimo jiné to byl e-mail, který poslal celé diecézi ráno před požárem, který přiměl vyšetřovatele, aby ho už minulou sobotu večer zatkli. Následnou neděli byl ale propuštěn. Ve své zprávě Rwanďan, kterého jinak celá farnost dobře zná o dosud ho velmi chválila, vyslovuje své roztrpčení z toho, že mu nebylo prodlouženo vízum a musí opustit Francii.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Má to spočítané.
Svoboda ve Rvandě je pro něho horší alternativa, než basa ve Francii.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Ve Rwandě by se musel ohánět.
Ve Francii v base nebude pracovat, bude tam mít telku, posilovnu, různorodou stravu a kapesné do kantýny taky není až tak zanedbatelné.
A vždycky může Francii obvinit z rasýzmu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Francouzská vězení jsou drsná. Jestli ještě není muslim, tak až vyleze, tak nejspíš bude.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

"Pachatel" se oháněl i ve Francii, protože do března, kdy mu vypršelo povolení k pobytu, normálně PRACOVAL a VE VOLNÉM ČASE ještě kostelničil a ministrantoval v katedrále.
Takže vězeňské "vymoženosti" patrně nejsou jeho životními prioritami. Ale, jak už npsal Čmoud, možná se jeho prioritami stanou; a možná i přehodnotí svou náboženskou orientaci.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

Stačí většinou jen znovunahrát stránku a pořadí je správně.

Zatím bez slepic

Chudáček malej migrant, on se tam přepracoval a tu katedrálu zapálil z plezíru a oni zlí rasističtí Francouzi ho za to zavřeli. Jako dobrý křesťan spálil ve svatostánku to nejcennější. Je z toho celej vedle a spolupracuje s policií, lituje toho. Jeden by ho, dobrotiska, pustil a ještě by mu dal za odměnu stovku.
A teď nám nějakej místní tragéd nebo co to je, ještě vyhrožuje, že chudáček migrant nám to za trest nandá a svou náboženskou orientaci ve vězení přehodnotí! Lázně by asi byly vhodnější?

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Nechal jsem vám tam odpověď, ale kdybyste ji nenašel, tak vám ji hodím sem taky.

Jestli jste po mrtvici, tak napište, to by bylo blbý si z vás pořád dělat legraci.
Churchill ke stáru někdy zmlkl u stolu a koukal do prázdna, Reagan nevěděl čí je, Thacherová taky.
Kníže, ten to asi nevěděl nikdy, spal i v parlamentu, ale i v jeho věku Vopěnkovou dokáže oslintat.

Víte, že ve vašem věku d'Artagnan (ten, podle kterého byla napsána postava ze Tří mušketárů) ještě válčil v poli? Zabila ho kulka z muškety při obléhání Maastrichtu. Pro vojáka krásná smrt.

-----
Napsal uživatel Alef Nula (neověřeno) dne Ne, 26. 07. 2020, 10:11In reply to Myslím, že s Respektem si ruce nepodám Alefe by Čmoud (neověřeno)Trvalý odkaz
Skutečně! Tak to se opravdu omlouvám,
ne tu debatu jsem už dávno zapomněl; jak je vidět, Čmoud nezapomněl. Nejspíš se ho to hluboce dotklo, jinak by taky dávno zapomněl.

Nakonec, proč ne. Salónním neomarxistou jsem ještě nikdy nebyl, a všechno je jednou poprvé. Jak řekl básník: a čím jsem byl, tím jsem byl rád. Jak vidět, stačí zmínka o marxismu a nadhodnotě, a hned máme jasno: neomarxista!
---
Na tom, co je to neomarxismus, se dodnes ne všichni zcela shodnou, ale rámcově jde zhruba o to, že zatímco marxista ze všech neduhů a bolestí světa obviňuje kapitalistu, neomarxista obviňuje kromě kapitalistů taky dělníky, pracující inteligenci, střední třídu, muže, bělochy a vůbec celou západní civilizaci. - Jestli někdo u mě (po té době, kterou jsem strávil na Kydech) vidí právě popsané příznaky, tak je vůl, a nebo slovo "neomarxista" používá jako nadávku, aniž by se zamyslel nad obsahem - a pak je vůl tuplovaný.

Prostě klasický Čmoud: ví o tom úplné hovno, ale dávejte dobrý pozor, co vám k tomu řekne.

ztráta času
nic moc, ale zítra příjdu zas
kvůli tomu sem chodím
slušně zaražené vidle
autor je bůh
Zatím bez slepic
Odpovědět
Napsal uživatel Čmoud (neověřeno) dne Ne, 26. 07. 2020, 17:24In reply to Skutečně! Tak to se opravdu omlouvám, by Alef Nula (neověřeno)Trvalý odkaz
Klasický bláboly Alefe
Mě se to nedotklo, ale taková blbost se vryje do paměti. Třicet let po revoluci, úspěšný kapitalista a cituje marxismus leninismus jako zamlada na školení.

-
Teorie o rozdílech mezi marxisty a neomarxisty nechám na vás. Já jsem psal JEN marxismus.

ctrl+F - napsat "neomar" a uvidíte, že to tam není ani jednou :-)

--
Když víte, co je argument Ad Hominem, tak si přečtěte ještě, co je Straw Man, právě jste to předvedl.

-

Myslím, že tomu rozumím víc než vy s Marxem dohromady. Taky rozumím čtenému textu a nevidím tam, co tam není.

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

MUDr. Ivan David
2 hod ·

Francie požaduje sankce proti Turecku

Zdá se, že francouzský prezident Emmanuel Macron si alespoň částečně uvědomuje nutnost jednat rázně, pokud jde o turecko-řecký konflikt. Minulý čtvrtek podle agentury Reuters požadoval sankce EU vůči Turecku za narušování řeckých a kyperských vod a řekl, že Evropská unie by měla urychleně jednat i v případě krize v Libyi. Po reakci Evropské unie volal již dříve, kdy kritizoval, že EU zcela přenechává iniciativu ohledně Libye a krize v Egejském moři Turecku a Rusku.

Ve čtvrtek přijal v Elysejském paláci kyperského prezidenta Nicose Anastasiadese (na obrázku) a zopakoval, že Francie plně stojí za Řeckem a Kyprem.

„Stojím zcela za Kyprem a Řeckem tváří v tvář tureckým porušením jejich suverenity. Je nepřijatelné, aby byl narušen a ohrožen námořní prostor členských států (EU), “řekl Macron novinářům při této příležitosti.
"Ti, kteří to dělají, musí být potrestáni."

Pro EU by prý bylo „vážnou chybou“ nereagovat. Těmi, kdo mají být potrestáni, míní Macron v první řadě Turecko a jeho úmysly nelegálně těžit ropu a plyn v Egejském moři. Tato situace se vyostřila minulý týden, kdy Turecko vydalo v mezinárodní námořní navigační příručce Navtex oznámení, podle kterého hodlá těžit a zkoumat v podstatě kdekoli podle smlouvy, kterou uzavřelo s libyjskou vládou džihádistického samozvaného premiéra Faíze al-Sarrádže. Tuto vládu společně s EU podporuje i Francie, i když je součástí v podstatě ad hoc protiturecké aliance spolu s maršálem Libyjské národní armády (LNA) Chalífou Haftarem, Řeckem, Egyptem, Spojenými arabskými emiráty a Ruskem, s tichou podporou Izraele, který má na plynu z Egejského moře také svůj zájem.

První evropský státník tedy požaduje sankce proti Turecku, čímž samozřejmě vyhrocuje vztahy mezi Paříží a Ankarou, také dvěma státy NATO.

Na druhé straně evropského přístupu k Turecku stojí Německo. Kancléřka Merkelová sice v době, kdy hrozilo, že „předvádění svalů“ přejde do horkého konfliktu, volala Erdoganovi a připsala si poté zásluhu na stažení několika tureckých lodí ze zóny hrozícího konfliktu, nicméně je to nejpevnější Erdoganův spojenec v EU. Vyjímaje snad jen Maďarsko, které se s Erdoganem dohodlo na otevření pobočky Turkické rady v Evropě, rekonstrukci památek z dob Osmanské říše včetně mešit a zřízení turecké školy. Merkelová i spolkový ministr zahraničí Heiko Maas vyjádřili plnou solidaritu s Řeckem, ale slova Heiko Maase o tom, že „solidarita s Řeckem bude hlavním úkolem německého předsednictví v EU“ budou brzy podrobena zkoušce činů.

Angela Merkelová prý objasnila Erdoganovi, že je jen na něm, aby ukončil eskalaci vztahů s Řeckem a Kyprem, aby se mohl i nadále účastnit dialogu s Evropou. Jinak by německé předsednictví muselo začít požadavkem sankcí vůči Turecku.

Předseda řecké vlády Kyriakos Mitsotakis si na jedné straně pochvaluje, že Evropa za ním v době krize stála, na druhou stranu zůstává obezřetný.

Podle webu Ethnos „je zřejmé, že pan Mitsotakis uznává Merkelové „militarizaci“ tímto směrem, ale nepodceňuje ani možné provokativní chování Turecka, které ohrožuje mír ve východním Středomoří a zpochybňuje suverénní práva Řecka a Kypru. Proto bude pokračovat na cestě „stálých“ kontaktů se zahraničními vůdci a bude udržovat EU v pohotovosti – pro všechny případy.“

Ostatně, řecké servery téměř unisono píší, že turecké válečné lodě se stáhly pouze za „demarkační čáru“ a bojovná rétorika tureckého vůdce a jeho ministrů se nikterak nesnížila. Stále platí slova prezidenta Erdogana z minulého týdne, citovaná agenturou Anadolu, že „Turecko nepotřebuje ke své činnosti v Egejském moři povolení Řecka či Kypru“.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

a že to není jen na oko.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

...že svině se nejraději dávají dohromady opět se sviněmi. Žádnou nějakou jinou, hlubší moudrost tedy netřeba hledat, v motivacích těch a těch.... či tamtěch a oněch. A proč se za ně berou zrovna ti a ti.... a tamti a onací.
Avšak chráň Hospodin, Něco, Nic atd. apod. nás všechny před tím, abychom zas někdy si zasibboletovali.
Svině se musí umět rozpoznat jinak (bohužel většinou se to podaří pozdě, znáte to - právnický stát). To nejde jen tak ukázat na někoho prstem a přikázat někomu jinému : " Zjisti, jestli umí správně vyslovit slovo´ petržel´, pokud ne - pak je to neomarxista; zab ho, všem se nám rázem povede lépe ! ". Anebo zbaběle jen tak poskakovat po chodníku a volat : "Já znám a vím, kdo tu je neomarxista...ten a tamten a taky onen !!".
To už je snad lepší se na tohle všecko vysrat a jít sadit tuřín.

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)