Rumové opojení- zcela odlehčující prázdninová úvaha

Autor
Štítky

Nezastírám, že vždy jsem měl rád rum. V době mého mládí to byl základní pohonný prostředek, ať se jednalo o vodácké akce na Vltavě, Sázavě, Berounce apod. později nastoupily horolezecké aktivity v Tatrách a dalších horách RVHP a vlastně na všech horách včetně pískovců v Čechách a v Německu. Na všech akcích vždy byl nedílnou pohonnou jednotkou  rum. Nevím, zdali toto nemáme již nějakým způsobem zakódované v genech, neboť i můj děda , který sloužil v pruské armádě za I.WW, jenom proto, že se narodil ve Slezské Ostravě, mě kladl na srdce, že když  nebylo ruma, nebylo šturma a to i v echt německé armádě. Samozřejmě to prezentoval jinak. Život tehdy v zákopech byl pro nás tak nepředstavitelný, že pokud voják nebyl pod „vlivem“ nebyl použitelný. Proč o tom píši. 

V současné době se na našem trhu objevilo několik rumů z karibské oblasti. Jim vévodí rum Republica  opravdu skvělý výrobek. Dále se objevil rum Heffron, který se prezentuje jako originál Panamský rum, ale je to čirý marketing. Kromě jiného se odkazuje na naše legionáře. Vyrábí ho Prostějov, který ale deklaruje , že je to směs karibských rumů. Je také velmi jemný a řekl bych, že se k Republice dost blíží. Téměř sváteční pití a velmi skvělý zážitek.

Ovšem, když jsem si přečetl veškerou reklamu k uvedeným výrobkům, začal jsem pochybovat. Co je to rum z karibské oblasti? Je to i Kuba, samozřejmě. Před časem nabízela Kuba své oddlužení vůči našemu státu splátkami svých výrobků, kromě doutníků hlavně rumem. Z nějakých důvodů, pravděpodobně působením amerických embarg, nabízený způsob vyřešení státního dluhu byl politicky nepřijatelný. Pokud  byla nalezena cesta, že dodávky jsou kamuflovány přes naši likérku a navíc cestou panamského původu, něco jako rum pod Panamskou vlajkou, nezbývá než autorům uvedené cesty zatleskat.

Žijeme ve zvláštním světě. Nelze všem sdělit, že černá je černá nebo bílá je bíla, ale vždy se musí prezentovat zjevená pravda, která vylučuje jakékoliv jiné pochyby . Tato pravda se ovšem velmi liší od toho, co vidíme a jsme schopni vnímat. Toto je nám okamžitě sdělováno jako poruchu našeho vlastního vnímání a náš vlastní závažný  nedostatek. Skutečně se jedná o zcela pravdivý matrix, jehož velikost nejsme ani schopni dohlédnout.

Na závěr, ostatně soudím, že matrix musí být zničen (Ceterum censeo delenda matrixem).

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (52 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Asi zase začnu víc důvěřovat své intuici. Před měsícem jsem bez naprosté znalosti koupila rum Republica zeťovi k svátku. A to jsem se s nikým ani neporadila :-). Zatím nevím, jestli už ho ochutnal, ale fakt je, že se rum vrátil zas na výsluní, pijí ho hodně i mladí. Já sama piji jen dobré červené víno z Moravy a mám ráda Portské, takže o rumu bych mohla jen kecat, jako někteří kecají třeba o politice a to je mi dost proti srsti :-)
Všem přeji krásný den.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Skutečný rum a tuzemská náhražka jsou dvě různý věci.

Když to přelijete kolou, tak jedno je Cuba Libre a druhý kola-rum

Politicky je tuzemák ovšem daleko pokrokovější, protože na jeho výrobě se nikdy nijak nepodíleli černí otroci a tudíž by ho Demokratická strana měla vykupovat ve velkém a zdarma rozdělovat tam, kde už vytvořila bezpolicejní zóny.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Já ujíždím na Virgin Cuba Libre :D

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

Virgin Ciba Libre bez coly.

Jen led ve sklenici.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Tuzemský božkovský byl, jak píše Pragmatik, průvodcem našeho mládí tam i onde. Hlavní nápoj (spolu s prazdrojskou osmičkou) za chalupářského období.
Dnes už spíše jen vánoční vůně, přišly jiné alkoholy, s nimiž kamarádím. Ale těm karibským rumům jsem na chuť nikdy nepřišel, sám to nechápu.
Poučné je pití podle geografie, a tak jsem v letech devadesátých poznal třeba cachacu v Brazílii, pisco v Chile, mao - tai v Číně a ouzo v Řecku. Doma bych nic z toho nepozřel, bez místní atmosféry prakticky nepitelné.
Pravdu má, podle mě, Ládik - slivovice je NEJ, když už musí nějaký tvrdý alkohol být. V nouzi nejvyšší fernet z Božkova.
Ale se stářím trochu (snad) moudrosti a tak méně horylky a více bordeaux. Třeba dnes to k masu výjimečně bude Chateau du Glana 2010 (St.Julien), mám důvod k malé oslavě.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Něco pro Vidláka

Lidi z města se rozhodli, že zemědělcům na pozemcích zřídí polní cesty.
Diví se že se jim to nelíbí :-)))

Už se těším až začnou pražáci na venkově budovat remízky :-)))

https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/obnova-stare-zaorane-polni-c…

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

proč by vidláci nemohli rozhodnout, že před vchodem do městskejch paneláků se zřídí hnojiště?
Že to nikdo z paneláku k ničemu nepotřebuje a nechce?
Koho to zajímá?

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Protože tihle aktivisti jsou totální blbové.
Neví nic o legislativě kolem půdních bloků a tam je ten hlavní problém.
Já jsem si s tímhle taky užil svý.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Cesta není vyznačena jako cesta v katastru nemovitostí. Dokud na pozemcích hospodaří zemědělec, tak si město může navrhovat cokoliv a musí počkat, až vyprší platnost nájmu. Do té doby má pravdu zemědělec. https://www.facebook.com/101037324976577/photos/a.101045598309083/10588…
Tady si pár lidí usmyslelo, že si tam udělají cesty a diví se, že s tím nájemce nesouhlasí. Až budou mít souhlas všech majitelů, mohou si cestu plánovat. Do té doby mohou leda prskat.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

pak ještě vyjmutí z půdního fondu :D

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak jsem se díval do katastru a je spíše otazka proč se zemdělcem baví?
V katastru je to vedeno jako ostatní komunikace, celé to patří obci, kdromě části kde to vlastní město hlučín.

Takže se omlouvám, příspěvek o vyjmutí co jsem napsal je blábol, navíc dodávám, že se diváím, že z družstvem vedou debatu "o hospodaření", ale nevedeou spíše debatu o zpřístupnění veřejného cesty, tedy dodržení zákona, který platí a tedy část smlouvy o pronájmu, že tam můžou zasít obilí je neplatná, odporuje zákonu...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

nebo ostatní plocha?
I "ostatní plochy" se mohou pronajímat pro zem hospodaření a tím pádem mohou být zařazeny mezi ornou, nebo louky!
Katastr je jedna věc, registr půdy druhá.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

ale pozor, oni chtějí vytvořit novou cestu přes zemědělské pozemky. A ta v katastru uvedena vůbec není.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vlastník cesty nevlastní pouze cestu.
Pachtýř si rozmyslí, zda bude trvat na výpovědní lhůtě.
Asi tak to chodí v praxi.

Zatím bez slepic

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vlastník pozemků (nejen obec) si ještě může rozhodnout, jak se svým majetkem naloží. :-)
Viz NOZ.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Mně " pravý", tedy čirý rum , nezachutnal. Ale jsem jen velmi občasný piják (tak asi do deseti panáků za rok). Tento byl skvělý : Plantation Barbados XO 20th Anniversary 0,7l.
Tedy - občasný piják rumu. S pivem je tomu trošku jinak. Zde malá doporučení, lokální (ovšem týká se to zejména výčepních piv, např. pseudoale /kvasí jim to při ležáckých teplotách - proto "pseudo"/ nevyhledávám vůbec....posezení při výčepním pivu jen málo komplikuje smyslnost a záživnost debat pivních, jak pokračují v čase a prostoru, daný večer) :
Heřmanice 11, Bílovec 10, Hukvaldy 10,5, Opava 10, Skřečoň 11 a 13 polotmavá, Krmelín 10,5, Dubina tuším že 11, Stará Bělá 10.
Ovšem není nad to si uvařit doma, díky Pirátům nemožno již dnes sušit hubu, 2000 l na rok - to už jde (notoričtí alkoholici prominou), to jde dílo vesele od ruky i hrdla.
Zde maličká dobová zajímavůstka. V Anglii kdysi zaměstnával daňový úřad " čichače", tedy osoby, jejichž náplní práce bylo procházet ulicemi a natahovat nozdry - zda někde neucítí onu báječnou vůni , která se z komínů line když se vaří pivo (respektive rmut s chmelem). Samozřejmě, za pouhé čichání by žádná odměna nebyla, to dá rozum. Plat a prémie byly pouze když dotyční takovýmto způsobem někoho identifikovali, že vaří pivo dosud nezdaněné. Pak už stačilo věc oznámit (udávat se nemá, ale oznamovat se musí !!!) Zda docházelo ke korupci i při takovémto výkonu státní správy hmotných domácích rezerv, o to jsem se nezajímal, ovšem milerád přiznám, že takováto práce by mě, minimálně do doby než by mě kvůli korupci vyhodili na ulici :-D))) ...velmi bavila, zejména pokud bych mohl dělat jen noční , zkrácené - tak asi do 23.00 , šichty. No a jak se znám, tak minimálně v zimním období bych měl štít naprosto čistý, já prostě všechny ty zimní ohříváky (15 a více Ballinga) nemusím.
Apropo - existovalo někde, někdy, něco podobného i ve světě rumu ? Hmmm...to by tedy příslušní korupčníci každý den či večer ale vypadali !!

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

... existovalo to v Austrálii ... ale tam to fungovalo na všechen "na černo pálený alkohol". Kdysi to bylo i zpracováno jako "seriál ze života obyvatel Austrálie".

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Ale mám v tomto jeden problém. Když ho kámoši vždy někde v hospodě objednají, tak ho servírka (nebo servír, abych byl genderově vyvážený, páč v dnešní době bych taky mohl dostat po čuni) vytáhne (ten rum) z lednice. A já mám rád rum v pokojové teplotě, protože pak se vám po patře rozleje ta jeho chuť, kterou si chcete vychutnat. Pochopitelně, pokud máte pouze chuť se zmastit, tak to tam nalejte i podchlazené a víc dávek. Ono už to bude jedno.
Loni jsem dostal od své manželky rumový adventní kalendář. Takže na každý den tam byla prostě flaštička světoznámých rumů, to my udělala radost.
Kámoš má syna a ten si vzal dceru dalšího mého kamaráda a mladí se rozhodli, že svatební cestu realizují tak, že projedou celou jižní Ameriku. A otcové se pak věnovali tomu, že když jim mladí přez ty fejsbůky psaly kam zítra jedou, tak museli sehnat rum z toho státu a pak si spolu cvaknout.
Jó, rum je fajn, i Džek Sperou to řikal.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Souhlasím
s podáváním při pokojové teplotě. Většina alkoholických nápojů chutná lépe při pokojové teplotě. Ty méně kvalitní je třeba zachadit, případně i zamrazit.
Jen nevím, zda si autor nespletl roční období; protože grog a ingredience dalších nápojů. Jen letmo vzpomínám například na "medvědí mléko" (0,5 l flaška rumu, 1 l pytlík mléka, med, vše zahřát v hrnci a naběračkou nalévat do sklenic. Nebo na "šakalí dech", módní to záležitost zimy 1989/1990 k dostání u právě zrozených podnikatelů ve stáncích. 1 dl červeného vína, 0,5 dl rumu, ohřát v mikrovlnce, doslazení dle chuti.) S ohledem na jihočeské gubernie vše z oplachtěného rumu.
Budete-li zkoušet, tak na zdraví!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Ovšem chytit francouzskou nemoc v Anglii, španělskou chřipku ve Francii, muset chodit ve španělských botách po Kavkaze, běhat v zimě s letní chřipkou na turecký záchod v Řecku, jíst ruská vejce v kantýně Pentagonu nebo zapomenout na to že mám Alzheimra...to je možná mnohem trapnější jak kouřit čínská havana či popíjet rum z brambor - s cílem utopit amerického brouka.
Na ja, ale když přeci takřka my všichni nejvíce toužíme po tom, abychom se díky otročení soutěži o fiat měnu zatíženou úrokem stali svobodnými !! To už pak je možné snad všecko, na veškerém tom světě vezdejším (o tamtom světě vědí více katolíci, bohužel zevrubnější informace mají jen o pekle, o nebi toho moc neví - asi tam nikdy jejich patres nebyli). Chtít se stát co nejvíce svobodným při co největší míře svého otročení - jeden z výrazných a velmi rozšířených (proto možná i alkoholismus nebo opičení se) paradoxů téměř všech dob, co existují peníze.....

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

MUDr. Ivan David
2 hod ·

Mír ve Středomoří jen do konce srpna?

Na základě pověření od vysokého představitele EU pro zahraniční a bezpečnostní politiku Josepa Borrella odletěla do Ankary jménem EU vyjednávat s Tureckem španělská ministryně zahraničí Gonzalez Layová (na obrázku s Erdoganem vlevo). Ačkoli Španělsko v tomto pololetí nepředsedá Evropské radě – předsedající zemí je Německo – byla španělská ministryně přijata tureckým prezidentem jako oficiální zástupce EU. Po jednání turecký prezident Recep Erdogan oznámil, že Turecko do konce srpna zastavuje průzkumy a těžbu ropy a plynu ve výhradních ekonomických zónách Kyperské republiky a kolem řeckých ostrovů.

"Dosáhli jsme bodu zlomu, zejména ve věci vrtání ve východním Středomoří. Jednání bylo užitečné pro snížení napětí. Myslím si, že ochota Turecka zastavit vrtání alespoň na měsíc, aby umožnilo dialog s Řeckem a Kyprem, je známkou důvěry.", řekla Layová podle CNN po setkání s Erdoganem na tiskové konferenci v Ankaře. Mě její prohlášení silně připomíná projev britského premiéra Nevilla Chamberlaina, který při výstupu z letadla po návratu z Mnichovské konference, kde velmoci předaly Hitlerovi československé pohraničí, mával papírem a prohlásil: „vezu mír pro tuto generaci“. Od toho okamžiku neuplynul ani rok a Německo zahájilo 2. světovou válku.

Dnes má španělská ministryně jednat v Řecku s premiérem Konstantinosem Mitsotakisem, kterého se bude snažit přesvědčit, aby přistoupil na jednání s Tureckem. Zde považuji za nutné připomenout slova německého ministra zahraničí Heiko Maase, který v den, kdy se Německo ujímalo předsednictví v Evropské radě v Bundestagu prohlásil, že „Řecko se bude muset o své nerostné bohatství podělit s Tureckem“.

Z řeckého pohledu není o čem jednat. Hranice mezi oběma zeměmi byly stanoveny po 1. a 2. světové válce. Většina ostrovů v Egejském moři byla přiřčena Řecku v roce 1923 Mírovou smlouvou z Lausanne, která ukončila 1. světovou válku mezi vítěznými západními mocnostmi a poraženou Osmanskou říší. Řecko bojovalo v obou světových válkách na straně vítězných mocností. Ostrov Kastellorizo byl předán Řecku v roce 1947 jako kompenzace za pomoc tamních řeckých partizánů, kteří pomohli z ostrova vyhnat nacisty.

Turecký prezident Erdogan před 2 lety oznámil, že odstupuje od smlouvy z Lausanne. Vzápětí Turecko vzneslo územní nároky na řecké ostrovy od svého pobřeží až po Itálii. Čistě z právního hlediska tím Turecko vstoupilo do válečného stavu nejen s Řeckem, ale i s USA, Velkou Británií a Francií. Letos na jaře uzavřel Recep Erdogan smlouvu o rozdělení středomořského šelfu mezi Tureckem a Libyí s mluvčím džihádistických frakcí ovládajících západní část Libye, který sám sebe označuje za „premiéra“ vlády národní shody (GNA) Faíze as-Sarrádžem. Smlouva porcuje podmořský šelf, v němž jsou velké zásoby ropy a plynu mezi obě nesousedící země, jako by Řecko a jeho ostrovy vůbec neexistovaly. Smlouva je v rozporu s Úmluvou OSN o mořském právu.

V červnu jel Sarrádž na jejím základě nabízet do Evropy prodej těžebních licencí. Zájem o koupi libyjských koncesí na těžbu ropy a plynu v pobřežních vodách kolem řeckých ostrovů pro německé firmy projevila spolková kancléřka Angela Merkelová. Otázkou je, proč si německé a turecké firmy nekoupí těžební oprávnění od legálních vlastníků ložisek, jimž jsou Řecko a Kypr? Podobně, jako to udělalo francouzsko-italské konsorcium TOTAL-ENI a americká naftová společnost Exxon Mobil, které v pobřežních vodách Kypru a Řecka těží a řádně za to odvádí těžební poplatky a cla.

Podle mého názoru lze tureckému prezidentu Recepu Erdoganovi věřit asi stejně jako Adolfu Hitlerovi. Nedodržel žádnou smlouvu, kterou uzavřel. Minulý týden po intervencích z Berlína, Paříže, Moskvy a Washingotnu nařídil stáhnout od řeckého ostrova Kastellorizo flotilu 34 bojových lodí a těžařskou loď Oruc Reis, která se chystala vrtat v řeckých pobřežních vodách plyn. Druhý den však poslal na moře průzkumnou loď Barbaros (na obrázku), aby vrtala do ložisek ropy a plynu u pobřeží Kypru.

Jeho skutečné úmysly ohledně Řecka a Kypru v plné ostrosti osvětluje smlouva o vojenské spolupráci mezi Tureckem a Albánií, kterou v pondělí ratifikoval parlament v Tiraně. Podle této smlouvy má Albánie dát tureckým ponorkám k dispozici novou vojenskou základnu v Durresu, která byla letos dokončena. Jde o krytý přístav v Jaderském moři nacházející se u města Drač. Podle řeckého webu pronews.gr jde o jasný důkaz turecké snahy Řecko vojensky obklíčit. Server připomíná, že další 2 stálé námořní a letecké základny, z nichž turecká armáda může napadat řecké ostrovy, jež si Turecko zřídilo v západní části Libye, kterou ovládají Sarrádžovy džihádisté.

Půjčení ponorkové základy Durres Turecku není ze strany Albánie nějaký „chvilkový rozmar“. Jde o součást strategie tureckého postupu směrem na Západ. Před hlasováním albánská poslankyně Elona Gjebrea uvedla, že albánský parlament od roku 1998 schválil s Tureckem 26 vojenských dohod a protokolů. „Náš strategický partner, Turecko, trvale podporuje Albánii v různých oblastech, včetně vojenských dodávek, v souladu s programem obrany a národní bezpečnosti," uvedl Gjebrea. Podle pronews bude Albánie zásobena velkým množstvím tureckých zbraní a munice a stane se oficiálním satelitem Ankary. I tohle je jedna z cest, kterou Erodgan plní svůj plán Obnovy osmanské říše – Turecka od Vídně po Čínu a od Kavkazu po Saharu, který vyhlásil na srazu teroristické organizace Šedí vlci před 3 lety.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

David rychleji píše než myslí, pokud ovšem myslí. Pak tvoří nádherné perly typu:
...... Recep Erdogan oznámil, že Turecko do konce srpna zastavuje průzkumy a těžbu ropy a plynu ve výhradních ekonomických zónách Kyperské republiky a kolem řeckých ostrovů. .....
Takovou dikci Erdoğan NIKDY nemohl použít, to by popřel sám sebe. Dotyčná mořská území považuje za turecká.
Nebo: ..... novou vojenskou základnu v Durresu, která byla letos dokončena. Jde o krytý přístav v Jaderském moři nacházející se u města Drač. ....... Každý, tedy doufám, ví že Durres (Durrësi) a Drač jedno jsou a přístav či základna Durres bude v Durresu.
K tomu je dost škodolibě možno dodat, že se jedná o mírumilovnou základnu člena NATO, tedy našeho spojence.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Nechte politiky, uličníci. Hlavně že je co pít.

Průměrný počet slepic: 2.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Rum. Krásné prázdninové téma.

Pošlu Vidlákovi taky nějaký prázdninový text.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Já bych chtěl srovnat rumy tuzemské z nástupnických státu Rakouska-Uherska.
V Rakousku normálně prodávají Inlander Rum
https://www.austriansupermarket.com/mautner-inlaender-rum-38-035l?___st…
a předpokládám, že i Uhři si uchovali buď nápoj, nebo i tradiční název. My jsme si nechali zdivočelým eurobolševikem vzít jak máslo tak rum a zbyl nám tuzemák a pomazánkové.
Tak by to chtělo někam mezi Blavu, Vídeň, Břeclav a Pešť, nakoupit vzorky ze všech zemí a srovnat, jak kdo dodržuje dědictví starého mocnářství.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Na balkáně mají Rum domači a v Maďarsku Rum Belfeldi - tj. taky "domácí"

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

je, bohužel, značně temná, protože je spojena s cukrovou třtinou a ta zase s otrokářstvím.

Ale republikánský senátor Tom Cotton z Arkansasu na to vyzrál:
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-53550882
Synek ze staré otrokářské rodiny - https://historicly.substack.com/p/tom-cottons-slave-owning-ancestors - se prostě postará o to, aby se na US školách o otrokářství neučilo buď vůbec, nebo pouze jako o "nutném zlu, potřebném pro vybudování USA". Bo "otcové zakladatelé" vlastně otroky vůbec nechtěli a furtumpryč usilovali o zrušení otrokářství.

Když se to tak vezme kolem a kolem, tak stejně jako to činí Cotton, by se daly zdůvodnit a ospravedlnit každá genocida, každé zotročování a každá segregace. Jako nutné zlo, potřebné pro vybudování lepší společnosti (proč jen mi Cottonovo "vysvětlení" tolik připomíná "elektrikáře" a jejich doktrinu).

Ale nač se zatěžovat historií, když je rum tak dobrý a užitečný...

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Historie rumu nemůže být temná. Rum rozjasňuje tváře.

Lidé samozřejmě můžou tropit různé neplechy.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

věta je typickej pokus o vyvolání viny.

Kvůli těmhle pokusům budu vždy na straně otrokářů...

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokus o vyvolání viny u těch, kteří s tím nemají absolutně nic společného. Já se na ničem z toho nepodílel, ani nikdo z mých předků, kam paměť sahá. Stejně tak jako jsme se nepodíleli na vyvražďování původního obyvatelstva amerického kontinentu nebo na německém nacismu a všemu s ním spojenému. Naopak část rodiny byla obětí německých zvěrstev. Takže pak nechápu, proč bych měl nést na něčem spoluzodpovědnost.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

v každém našem městečku byl za císaře pána i za tatíčka masaryčka koloniál. Káva, rýže, čokoláda, koření, pomeranče, kakao a další zboží z kolonií. Jakmile se rozjel obchod (byla poptávka) nutně to vedlo i k rozvoji otrocké práce domorodců na plantážích. Takže jako rakousko jsme měli sice jen velmi málo kolonií ale......

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

taky se u nás vyráběly trenky v Triole.
Vyvážely se do ruska a tak je určitě nosil i Andrej Čikatilo.
A tak si každej z nás nese i část viny za ruskej kanibalizmus.

Vy ani nevíte, jak strašně moc pohrdám lidma, kteří používají tak nemocnou argumentaci.

Pozdravujte píču Křížovou.

https://denikn.cz/379837/historicka-churchilluv-pomnik-je-i-pomnikem-kl…

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

České korálky se vyvážely do celého světa. Celý svět vykořisťoval české skláře.

Česko je po USA a Maďarsku třetí světová velmoc přes porno. Každý honič v Africe co postříká obrazovku i klávesnici vykořisťuje ubohé Češky (a Jandy).

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

jen ruka rychlejší než myšlenka.

Až pak mě napadly formulace jako "proč si tím kazit letní den" a podobně.
Bohužel se tu nedá opravovat.

Dobrý rum mám rád a ani jeho temná minulost mi tu chuť na něj nezkazí.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Výška 168 cm, průměr hlavy 18 cm.

Ale je líná ! Neotáčí hlavu za sluncem. Ani v pracovní dny.
Co s tím ?

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

je jako popis nějaký ženský :-))

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ke kořenům. Ale nezbylo ! :)

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

vybijte všechny komáry v okolí.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Nechte ji být, ona se o ni, ta "ptačí havěť" postará, mě už na zahradě oklovali všechny, a to nejsou tak parádní, jako ta vaše.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Vyměnit fotovoltaiku.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Dá se z pralinek ožrat?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

ALE! Kámoše jednou stopli policajti a naměřili mu kolem 3 promile.
Hájil se tím, že má hrozně rád rumový pralinky a tedy jich sežral hoodně.
Což o to, on je fakt likvidoval na kila.
Jenomže už se nepochlubil, že ty pralinky byly domácí výroby a nebyly plněný nějako trapnou trestí.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Je to mravenčan etylnatý , jak jsme se učili, tedy etylester kyseliny mravenčí, pralinky jsem nezkoumal, ale protože je rády děti, tak se z nich ožrat nedá, bude tam jen tresť :-((

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Co se zeptat strejdy googla nebo tety wikipedie?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

moooc fajn.

Plantation rum z Barbadosu - iny ako Don Papa ale taky fajny. Len an rozdiel od filipincov je tento barbadosky vozeny nemcami do EU a flaskuju ho frantici. :D

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Mohlo být mnohému jinak.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)