To jsou paradoxy pane Vaněk

Autor
Štítky

Tak nám osvobodili Kočnera... To je ten údajný mafián, co si údajně objednal vraždu investigativního novináře Jána Kuciaka. Zařídila to jeho kámoška Zsuszová, najala si na to dva vrahouny, ti milého novináře odstřelili i s přítelkyní a pak kvůli tomu padla vláda, Fico se odporoučel z premiérského křesla, byly kvůli tomu velké demonstrace a vypadalo to na Slovensku na konec světa. 

Pak policie chytila ty vrahouny, jeden začal spolupracovat, pak si došli pro Kočnera a tu jeho Zsuszovou, stržili je do vazby, pak byl soud, trval dost dlouho, novináři to tam obléhali, každý detailík se propíral v tisku i tlači... o vině Kočnera nikdo nepochyboval a najednou pic ho... soud ho osvobodil.

Teď se budou všichni masově odvolávat, celé to pojede znova u vyššího soudu a bude se to táhnout a táhnout ještě mnoho let - asi tak jako soud s Rathem.

Každopádně... jak to teda je s tou mocí soudní? Je to pojistka demokracie a pojistka proti davu, který dopředu ví, kdo je vinen? A nebo je to zkorumpovaná instituce, kde jen stačilo poslat příslušný obnos na správná místa a tu nevinu si prostě koupit? Nevím. U soudu jsem nikdy nebyl a hodlám dodržovat Ježíšovské doporučení - dohodni se s protivníkem už na cestě k soudu, protože u soudu se spravedlnosti nedočkáš. 

V tomto konkrétním případě bych byl opatrný... 

Mně celá ta kauza od začátku vidlácky moc neštymovala. Podivoval jsem se nad tím, že tak mladý novinář, navíc pracující v redakci teprve krátce, dostává takovou důvěru, aby investigativně pracoval na slovenském velkomafiánovi. Navíc žádný třeskutý materiál o Kočnerovi nenapsal, ani se dodatečně nic nebezpečného proti Kočnerovi nenašlo.  A že je Kočner mafiánský hajzlík, který umí odklánět peníze a dělá v podezřelých byznysech, to o něm napsalo už tolik novinářů před Kuciakem, že by Kočner zkrachoval, kdyby je měl nechat všechny odstřelit.

Navíc hned po Kuciakově smrti se nějak moc rychle vědělo, že za všechno může Fico. Na demonstracích byly moc pěkné, kvalitně vyvedené transparenty tisknuté na velkých plotrech. Nějak moc rychle se všechno svolalo a tlak ulice byl ohromný. A když se nějaká mrtvola objeví tak nějak nazavolanou, nemívám z toho dobrý pocit. 

Nakonec stál celý případ na dvou vrahounech, kteří jsou důvěryhodní asi jako Goebelsovo zpravodajství ze Stalingradu.  Pak bylo pár mizerných odposlechů, které mohly znamenat cokoliv. A pak už byl opět jen tlak ulice a médií, kteří měli ve všem rovnou jasno u bez procesu. Diví se někdo, že soud rozhodl, jak rozhodl? Já tedy ne. Kromě velkých řečí prokurátorů, obhájců a jednoho spolupracujícího vraha nebylo nic dalšího. 

Aby nevznikla mýlka... já netvrdím, že je Kočner nevinný. Dokonce si myslím, že by svět žádnou velkou ztrátu neutrpěl, kdyby tenhle týpek skončil doživotně v base.  Ale vidlácky musím připustit, že celý případ stojí dost na vodě. Máme tu najaté vrahy, kteří pořádně nevědí, kdo je najal a za co, ale jeden z nich zpívá, protože se možná ještě podívá z basy ven.  Máme tu mafiána, který měl sice důvod Kuciaka zabít, ale měl stejný důvod pozabíjet půl Slovenska.  

Nemohu si pomoci, už to tu melduju delší dobu... začínám mít stále větší paranoidní pocit, že Vaškové si na ledě musejí za pány lámat nohy. Že naší Pravdě a Lásce teče stále více do bot a tak používá sice osvědčené, ale stále hůře fungující metody. Stále více mám pocit, že je nutné obětovat nějaké ty pěšáky, aby bylo možné vybuzovat emoce a aby bylo co ukazovat v televizi. 

Navalnyj, Kuciak, Skřípal, Němcov... Všichni bojovníci proti modernímu Zlu, ale všichni byli v podstatě neškodní a neschopní to Zlo jakkoliv ohrozit. Neměli reálně žádnou moc ani vliv. Jen ten v Západních médiích.   Vlastně až jejich smrt dodala ten největší drajv.  

Být na té "správné straně", začal bych se pomalu bát a s pány na led bych raději nechodil. Mináři, Rolle a ostatní... aby se brzy neukázalo, že mrtví prospějete v boji proti Zlu víc... 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (101 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Ale nastrčený Vystrčil by se v tužší podobě k některým záměrům hodil docela náramně. Tedy pokud mu nevyjde ta dědičná koruna po Hejvlovi.

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

A uplynulo sotva pár dní a už je to tady. Vystrchurchill na Hrad! https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vystrcil-na-Hrad-Nejste-p… Jaká to osobní skromnost a noblesa: „Nejste první, kdo se mě na to ptá. Já říkám, nechme to nyní být, dělejme tu práci, kterou máme před sebou, snažme se ji udělat co možná nejlépe a poté, až to celé dopadne, zamysleme se nad tím, co a jak se stalo, proč se tak stalo, co je ještě potřeba udělat a pak budu třeba komentovat i tu vaši otázku, kterou jste mi položil.“

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

On se bude zamýšlet? No, to zas budou exkrementy...

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na Hradčanech je momentálně plno, ale na Mírově hlásí volná místa...

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

šlachtu - co vyletěl a odletěl. Prostě tak nějak na jedno použití... na nic jiného. Přece si režižéři celého dívadla nenechají vypustit rybník nýmandem.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

If you change your mind, I'm the first in line
Honey I'm still free
Take a chance on me
If you need me, let me know, gonna be around
If you've got no place to go, if you're feeling down
If you're all alone when the pretty birds have flown
Honey I'm still free
Take a chance on me
Gonna do my very best and it ain't no lie
If you put me to the test, if you let me try

Take a chance on me
(That's all I ask of you honey)
Take a chance on me...

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

... taková hezká písnička a použít ji na nastrčila. Ale bude každopádně zajímavé, koho "prezidentmejkři" (zatím teda s bilancí 0:2) budou jako "the first in line" tlačit tentokrát. Několik z těch, co by to jako teda milostivě vzali, se už ozvalo (bylo ozváno) a pokud to nejsou pokusné balonky (jako že zatím asi jsou, času je přes vroucná přání různých bartíků, šarapatků a jiných noblesních lepšolidů pořád dost), lze očekávat opravdu výživnou demoblokratickou bahenní rvačku s takovými kýbly špíny, že by je nedaly dohromady ani všechny (nikdy neviděné) ruské farmy plné proruských trollů šířících proruské narativy. Těm pak bude další rok dva stačit občas něco připomenout. Leda by uplatnili slovenský model s nějakou místní ukrutně sjednocancující píčaputovou a ostatní aspoň trochu relevantní by "dobrovolně odstoupili" a podpořili. Ostatně takhle tlačili i v 2013 na tři kandidáty, kteří by podle nich mohli ohrozit druhé kolo pro poserplínu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Ale s Mynářem bych na zamrzlý rybník šel.

Průměrný počet slepic: 1.7 (15 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

tady vykváknout svá elfí moudra jako první? Copak, copak, máš toho moc?

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ani jeden elf mně nepodpořil. Nedovedu si to vysvětlit jinak, že .... ach ne, bojím se pomyslet.

:-)

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

včera to bylo zoufalství. Asi špatný den a duševní rozpoložení. JD

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jinak už by naspeedovaní referenti kvičeli jako o závod (o prémie). Stejně jako hromově mlčí o "CNN mostly peaceful", jak o tom psal vlk.
https://pbs.twimg.com/media/EgwZmoVWAAIN9yL?format=jpg&name=medium

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

Photoshop to bohužel je, ale velice vtipný :-)

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Na panelu byl ve skutečnosti text „Činy Jsou Nejlepší Slova“, což je ovšem taky mluvnická perla. Asi tak v duchu následujících výroků. Vystrčil Je Nejlepší Tajwanec. USA Je Nejlepší Přítel.

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

Je to takové klasické havlovské nablblo. Prostě vezmete nějaký notoricky známý výrok, v tomhle případě okřídlené "za člověka nemluví slova, ale činy", a přeformulujete to tak, aby nebyl poznat původní zdroj a zároveň aby se to tvářilo fakt děsně chytře. Takže něco jako když teď narychlo plácnu: "Nečiň druhým zlo, neboť se jeho obětí staneš nakonec ty sám." (lidově Kdo jinému jámu...) Tedy vlastní myšlenka žádná, ale když jste šikovní ve formulaci podobných kydů a v umění tvářit se tím správně očekávaným způsobem, najde se dost blbů - i dost vzdělaných - kteří vás začnou obdivně plácat po ramenech.

Průměrný počet slepic: 4.7 (22 hlasů)

... děvka je nejcudnější manželka, lež je nejmravnější pravda, Havel je nejmorálnější umělec.

Ta velká písmena ukazují na mechanický překlad z angličtiny. Tam se píšou první písmena slov v názvu/heslu velkými písmeny.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak to s tou vraždou bylo, to samozřejmě nevím. Chválabohu jsem tam nebyl.
Ale celé mi to přišlo, jak to popisovala média, celé takové amatérské. Počínaje přípravou, přes použitou zbraň, až po lemplovské provedení. Konzultoval jsem to i se svým kamarádem z policejní zásahovky, a ten nad tím také kroutil hlavou, měl to spíše za domácí zabijačku.

Profesionálně provedená byla třeba vražda Franty Mrázka, to byl excelentní výkon. Z toho je zřejmé, že i v našich československých krajích profesionální vrazi jsou k mání, když se chce hledat.

Z toho mi vyplývají následující možnosti:
a) buď je ten Kočner hovno mafián a takového profíka si prostě najít neuměl
b) nebo je ten Kočner mafián - spořílek, a nechtělo se mu pořádného vraha zaplatit
c) nebo je to celé blbost a proběhlo to úplně jinak
d) nebo nevím :-)

Pokud jsem správně někde četl (nechce se mi hledat), ten Kočner stejně dostal nevím kolik let za padělání nějakých účetních dokladů (snad směnky?) a (snad) ojebání daní. Jestli už sedí to nevím, ale stejně ho to nejspíš nemine, byť z jiných důvodů jiných, než vražedných. Jako ten Al Capone…...

Průměrný počet slepic: 4.9 (33 hlasů)

Kolega je bývalý kriminalista a jeho postřeh k té vraždě údajného investigativce:
Kuciak byl střelen dvakrát do hrudi a na relativně velkou vzdálenost. "Náhodná" oběť (snoubenka) byla střelena do hlavy na místě a podle všeho shora, tedy klečela...?
Pak nebyl cíl Kuciak, ale ta holka.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

In reply to by Vrabčák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je to nějaké pravidlo podsvětí nebo to vyplývá ze situace/sledu událostí?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Zaprvé, ono to celé jsou dvě části.

1) Sama vražda
2) Reakce na ni

To druhé byl klasický barevný majdan. Připraveno vše od patetických hesel, požadavků po toitoi hajzlíky. Jsou dvě možnosti - bylo to dlouhodobě připraveno a čekalo se na příležitost, hesla se lokalizovala/adaptovala na poslední chvíli.

Druhá je, že vražda byla připravena organizátory protestů. Proto pak jejich skvělá připravenost a současně jistá zmatenost, desorientovanost a improvizace Fica.

Kučiak vypadá jak typický bílý kůň. Trouba, který se dá snadno zmanipulovat vzletnými kecy a obětovat. Co jsme už takových obětovatelných Skřípalů, Litviněnků, Šmídů viděli. - Nikdy o nich neslyšíte, pak naivní krásky s vykulenýma očima, které by si o něj normálně kolo neopřely, natož aby měly nutkání ho přeblafnout na záchodě, zaníceně vysvětlují, co to bylo za kabrňáka a jaká to je hrůza. že ho zabili a pateticky zvedají ruku, chytají se v kruhu za ruce, dávají kytky, brečí, padají si do náreče a všechny další "nenásilné" šaškárny z příruček CIA na svrhávání režimů.

Podle toho, co píše Vrabčák, to vypadá, jakoby někdo dělal vraždu, co má vypadat, jako mafiánská, jen neví přesně, jak na to. Navíc, jestli se nepletu, jsem někde na PL četl nějakýho Slováka, vysvětlovat to samé.

To neznamená, že v Točner nejel. Jen mu to taky mohl někdo našeptat, či špatně interpretovat vrahovi jeho pokyn.

Vražda Mrázka byla profesionální hlavně v tom, že to nedělal jeden zločinec, ale jedna či druhá klika státu. Vzhledem k tomu, že měl čachry s vysokými policisty, tajnými službami a politiky, rozhodli to tam.

Ten skrytý neznámý střelec asi nezmizel Mrázkův archív nějakým "Mlha před archívem, mlha za archívem".
Obyčejnýho námezdního vraha by stát vždycky našel.

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

Všechno špatné je k něčemu dobré. Včerejší šamponování bylo asi ku prospěchu. Dnes Pět slepic naráz (včera per partes). A k věci: za vraždou toho "rešeršního novináře" bych viděl mocenskou bažinu ve zpravodajských službách. Ty umějí psát scénáře a zametat stopy. Skutečný objednatel vraždy asi nebude nikdy odhalen. JD

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Omlouvám se, ale nemohu si nechat aktualitu pro sebe. Jak jsem předpokládal, za otravou Navalného je otázka amerického břidličného plynu "freedom gas". O tom svědčí reakce německých proamerických kolaborantů, pokud ovšem můžeme věřit Seznamu:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/reakce-na-otravu-navalneho-nemci-mlu…

Mělo by to být varováním pro všechny proamerické aktivisty, že někdy mohou být pro své loutkovodiče cennější mrtví, než živí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

Pane Sláma.
Mne u Navalného napadá,že to mělo být ve spojitosti s protesty v Bělorusku.
Asi měl umřít a v Rusku,aby začali protesty i v Moskvě.proto ten rychlý převoz do Německa,kdyby něco,aby umřel v Německu.Také víme,že to nemusí být přímo břidlicový plyn z USA,víme o tom,jak nakupují USA Ruský zkapalnění plyn a je možné,jak se někde píše o plynu,co našli Turci.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Mělo by to být varováním pro všechny proamerické aktivisty, že někdy mohou být pro své loutkovodiče cennější mrtví, než živí.

-
Jedna známá známé, co pracovala v Saudské tak před deseti lety vykládala, že ji nabízeli skvěle placenou práci v Iráku či Afghánistánu, a že jí vychvalovali, jaké je k tomu skvělé pojištění na všechna možná zranění a zmrzačení, přišívání všeho možného všelijak odděleného, vyraženého, rozdrceného, dlouhodobé rehabilitace a podpory v ceně.

Myslím, že aktivisté by nějaké podobné pojištění měli také všichni mít, včetně úplně přirozených úmrtí, zcela evidentních sebevražd, utopení ve lžičce vody, pádu do výlohy, automobilových nehod a zásahů meteoritem. Samozřejmě by tam na prvním místě měla být otrava všemi možnými známými i neznámými jedy, včetně otravných keců manželky. - Aktivista nikdy neví a jistota je jistota.

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Naprosto souhlasím s Vašimi pochybnostmi.
Už to,že byly připravené demonstrace,budí podezření,že jde o spiknutí.
Jak píše pan Godot o lemplovském provedení vraždy,právě o to jde,kdyby to bylo profesionální,budilo by to jiné podezření.
Skutečného objednatele vraždy se nedozvíme,ale ta spojitost s podobnými vraždami ve světě,ukazuje na někoho jiného.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Skutečného objednavatele nejspíš všichni dávno známe. Protože to jsou jedni a titíž pořád dokola.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Neff ke Kočnerovi
https://neviditelnypes.lidovky.cz/cirkus/vina-a-mafiansky-stat.A200903_…
Zamýšlí se stejně jako Vidlák nad prokazatelností viny a navíc přidává ve spojitosti zmiňuje skandál okolo zmanipulovaných nahrávek potažmo státní převrat v Rakousku.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

ale Tiru, Česťu a Hněvsu je třeba prošetřit PČR. A objednatel nebyl potrestán vůbec, naopak se stal knížetem premiérem.

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

Jestli umrlec Navalný bude mít rotundu v Rusku, byl to Putin, jestli v Němcích, byla to Merkelová.

Pak uvidíme kam posílat naše voly.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Tady opoměl svou povinnost a nadělal tak práci desítkám drahých expertů a právníků na roky.

Průměrný počet slepic: 4.5 (26 hlasů)

... s teroristy. Ti zásadně nechávají na místě své nehořlavé, voděodolné a k následkům jakéhokoli výbuchu a účinkům jakékoli chemikálie absolutně netečné pasy. Samozřejmě vždy v dostatečné vzdálenosti od míst exploze, aby je bylo možné co nejdříve identifikovat.

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

nechodí vraždit?

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdybych zpíval nějakou Verdiho árii já, budu opravdu nebezpečný terorista. Když ji zpíval Pavarotti, byl excelentní tenorista.
Rozdíl by poznal nejspíš i hluchý.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Štěstí, že jste neuvedl Plácido Dominga, to není ani tenorista, ani terorista, ten je ještě mnohem horší - to je rovnou ošklivý sexuální predátor.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

než jednorázově "spotřebovaný" Kuciak.
Být Čaputovou, byl bych značně neklidný. Rodinné čachry (nejen) s odpady byly pečlivě evidovány a budou použity, až bude potřeba. Vyfičení lichváře Kisky z politiky by jí mělo být dostatečným varováním.

Co se Ratha týče, tak ten s největší pravděpodobností neudělal nic. "Jen" fatálně podcenil Bendla.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

Pane Občan.
Slovensko už je na tom,jako Ukrajina,až USA uzná za vhodné,Čaputová skončí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

Spíš se pokoušel šlapat na kuří oka farmaceutickým firmám.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

proč mlčí a nepromluví. Takže kdo ví, co mu "slíbili". A víte proč? Bylo to v dobách rušných, kdy se jejich/námi placená ještě dala koukat. A jela tehdy imerwere furt. Bylo to v přímém přenosu /kdoví proč?/- celej "zátah" - Rath vyšel z domu, mírně vykulenej asi z té skrumáže zasahujících a asi i TV. Jeden ze zasahujících mu krabici vzal - odešel ze záběru, za chvíli se vrátil a tu krabici otevřel a "ukázal obsah". Byla jsem z toho vykulená a chtěla si to při dalším opakování nahrát, ale bohužel tohle už tam nebylo. Samozřejmě nevím, jestli to byla ta samá škatule, ale celé to bylo tak divné, že to dodnes tak docela nechápu....
No kdo ví, snad čas ukáže... ale jedno je jisté - když jsem sledovala vysílání ze sněmovny - docela dost a zcela logicky tehdejším vládcům zatápěl.... tož kdo ví

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Je třeba pohnat je před spravedlnost.

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

Ládik!!!
Je fakt u nás by se to nestalo,Kočner by šel sedět.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Vy jste blázen, soudci rozhodli jak nejlépe mohli. Trošku si nastudujte trestní řád, než začnete plácat nesmysly. A třeba i skutkový děj případu Nebo se do toho vložte a začněte třeba exhumací. Budete velmi překvapený.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Jen si vzpomeňte jak srali do bot naši pomníkoví bojovníci, když jim dodatečně došlo, že mohou být spouštěči nebo urychlovači plánovaného vývoje. Ne katalyzátory, ty zůstávají, po proběhnuté reakci, nedotčeny. Bůh ví, zda nakonec ten ricin nespustili záměrně rusáci, aby znemožnili likvidaci použitých figurek a tím umně zastavili, režiséry předpřipravenou reakci, na jejich likvidaci. Já osobně, přiznám se bez mučení, bych rozhodně v tomto případě nesmutnil. Stejně jako na Slovensku, tak i u nás byl mainstream, neziskovky po celé Evropě a politici v EU, prostě ti všichni co spolu mluví, byli v pozoru a připraveni koordinovaně spustit společenskou hysterii. Celá akce na Slovensku se odstartovala a dosáhla zřejmě i svého cíle. Smrděla od počátku, ale takto už nyní skoro nikdo nepřemýšlí. Prostě je Fico pryč, mají tam mladou, někomu sympatickou prezidentku o které do tehdy nikdo ani neslyšel, premiér je šašo. A nebyla první ani poslední akce v tomto světě, scénář je pořád stejný. I v Bělorusku našli neznámou mladou a určitě poslušnou ženu proti despotovi. Režisér scénáře a jeho producent bude stejný asi také.
Problém bude možná i v tom, že soud na Slovensku nemohl ze zákona použít, respektive přiznat některé důkazy. Možná šikovní advokáti, ale zcela určitě šikovní poslanci, kteří podobné zákony schválili. Je fakt, že je musel někdo navrhnout, zpracovat, případně prolobovat. Cíl byl od počátku jasný právě jejich tvůrci. Kvalitní oponenti, pokud vůbec ještě tací existují, byli umlčeni, s poslanci, vzhledem jejich kvalitám, jak po stránce IQ, vzdělání, morálce a zájmům zřejmě problém moc nebyl. Hodně dobrý článek, který se tohoto týká vyšel zde:
https://neviditelnypes.lidovky.cz/cirkus/vina-a-mafiansky-stat.A200903_…
V podstatě jde o to, že v současném právním chaosu, který vládne minimálně v celé EU je možno zneužít jakýkoliv čin. Výsledek záleží jen na tom, jak silný subjekt stojí v pozadí.
Ještě bych chtěl Vidláka doplnit. K soudu se nechodí pro spravedlnost, ale pro rozsudek. To platilo už i před majdanem na Národní

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

To, že právo a spravedlnost jsou dvě rozdílné věci, nám řekl na první přednášce jeden pán hned na úvod předmětu, který měl nám technikům dát základní povědomí o právních vědách. Bylo to v roce 1968, to mi bylo 20 let. Od té doby si to velice dobře pamatuji a vím, že cesta ke spravedlnosti nevede přes orgány práva. Boží mlýny také moc nefungují.

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

Ano, ty scénáře jsou si velmi podobné.
Nevím, jak velká je pravděpodobnost, že je tak podobně vygenerovala společenská situace tam i onde, ale myslím, že nebude velká. Spíš to vypadá na stejného scénáristu.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak jsem již psal na začátku celé té zabíjačky, nic se nevyšetří. Ono to zase až tak amatérské nebylo, jak se dočítáme. Rozhodný akt byl velice profi. Nesprávná osoba na nesprávném místě jako kolaterál a nakonec cíl. Chladě, rázně, sebejistě, bez zaváhání (snad).

On totiž ten Kočner by byl převeliký mafiánský vůl, pokud by sdělil své nějaké přítelkyni, aby najala tak amatérskou cestou!!! likvidátory a rozpovídala se o tom v hospodě.

Nakonec vše je možné, jistě si vzpomeneme na likvidátora citróna který se z objednávky tak podělal, že se svěřil policii k likvidace Slonkové z popudu nějakého ministerského předáka.

Průměrný počet slepic: 3.5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Nemůžu si pomoct, ale mě to ze všeho nejvíc připomíná Hilsneriadu ze dvacátých let první republiky. Tam v tom taky měli všichni jasno...

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

In reply to by Woody (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dovolím si upozornit, že Hilsneriáda nebyla za první republiky, ale za Rakouska-Uherska a nebyla ve dvacátých letech dvacátého století, ale v roce 1899.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)