Korovavirová predikce od Mastera

Autor
Štítky

Tak tu máme další vlnu Koroňáku. Od jara nám něco zůstalo stejné a něco se změnilo. Tak si dovolím drobnou předpověď epidemiologické situace. Můžeme si za pár týdnů říci, nakolik jsem se trefil či nikoliv.

Zatím nám Koroňák roste geometrickou řadou a nevidím důvod, aby se na tom v nejbližší době cokoliv měnilo. Zarouškování bude mít žádný nebo pouze minimální efekt. Tento týden může být denní maximum tak zhruba 1300 nakažených, příští týden 2100 nakažených a další týden 3500 nakažených.

V jistou chvíli (osobně bych odhadoval, že by to mohlo být tak okolo 5000 nakažených denně, ale to je jenom nepodložený odhad) přestane mít hygiena situaci pod kontrolou a tak přestože počty nakažených stále porostou v zásadě stejným tempem, přestane to jít vidět v grafech. Že hygiena přestává stíhat se pozná tím, že začne zase růst procento hospitalizovaných pacientů vůči potvrzeným případům. Možná se pletu a hygienici to budou zvládat levou zadní. Inu, poznáme to snadno. Pokud rychlost šíření bude zpomalovat a s tím naopak poroste procento závažných případů, znamená to zcela jasně, že hygiena nestíhá, nikoliv, že virus mutuje.

Ovšem nikdo nebude schopen ani ochoten s epidemií reálně cokoliv dělat. Na lockdown nedojde a bude se jen šermovat s rouškama. Možná zavedou i nějaká další opatření, ale spíše symbolického významu. S počty nakažených ovšem porostou i počty hospitalizovaných a také počty mrtvých. V tuto chvíli jsou všechny hodnoty směšné, ale za pár týdnů nebudou a zcela určitě bude situace o dost závažnější, než je dnes.

Neumím potom úplně predikovat, jak moc ta čísla hospitalizovaných narostou. Soudě podle vývoje v USA to nebude tak dramatické. U nás byla první vlna menší, takže druhá bude o něco větší, ale asi to nebude nijak zásadní. Čekal bych, že denní počty mrtvých mohou být ve špičce tak plus minus autobus stejné jako za první vlny, možná i o něco menší. Jinými slovy, naše zdravotnictví to nejspíš zvládne, ale ředitelé nemocnic i vládní Ken (a možná i veřejnost) budou mít chvílemi pěkně stažené půlky. 

Může se ale stát, že virus překvapí. Myslím si ale, že pokud nedojde k nějakému dramatickému vývoji (jako například, že se zase někde zahltí zdravotní systém) pojede se dál a všichni budou o Koroňáku hodně mluvit, ale málo se toho nadělá. Všichni se vesele promoříme a tím to v podstatě skončí (přitom jsem přesvědčen o tom, že do značné míry už promořeni jsme - nějaké úrovně stádové imunity už jsme dosáhli).

Pokud se ale zdravotní systém zahltí (možná ani nemusí ten náš, stačilo by v nějaké jiné zemi v Evropě, která by nás předběhla) pak je vcelku jedno, zda vláda udělá nějaký nový lockdown nebo ne (očekával bych, že v takovém případě nějaký udělá, ač opatrněji, než na jaře), ale epidemiologická situace se za pár týdnů pak zlepší tak jako tak. Jednoduše z důvodů, že to v lidech opět vyvolá strach. A strach je prostě nejúčinnější opatření proti Koroňáku. Ze strachu lidi nechodili na jaře ven, ze strachu nepodceňovali příznaky, ze strachu omezili osobní kontakty a to všechno zapůsobilo mnohem spolehlivěji než všechny vládní opatření. 

Jinými slovy ve zkratce: Budeme promořovat, dokud se lidé nezačnou Koroňáka zase bát.

Pravděpodobně důvod ke strachu není a všechno dobře dopadne.

Každopádně se to za pár týdnů ukáže.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.7 (64 hlasů)

Komentáře

A cos nepochopil?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

S mnoha názory Chlora nesouhlasím, ale on to napíše tak, že celkem chápu, o čem píše. Tam vím, na čem jsem.
U tvých postů fakt dost často tápu, cos tím chtěl vlastně říct.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Zapomeň na to, že tě budu učit chápat. Gdo je Chlor?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Malí lidé musejí mít nepřítele, aby se stali aspoň sami před sebou trochu a občas většími. Už rozumíš ?

Zatím bez slepic

In reply to by Halogen (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tomuhle rozumím.

Zatím bez slepic

In reply to by Halogen (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je jasný, ale nevede z teho myšlení cesta ven.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pěstujme si imunitu
berme příklad z Inuitů
třeme nosy o sebe
koroňák se dojebe.
Nebo jako vikingové
jezme jídlo dopingové
smrkejme si do polívky;
i žumpy jdou do Želivky.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Pijme čistou voděnku,
z potoků a řek,
také voda přehradní je dobrá.
Jestliže se začínají objevovat chrousti,
či alespoň ponravy,
je ta voda dobrá,
když ty jedy z vody přežili.
Jen ta voda z nitra země
z vrtů hlubokých
je pesticidů plná.

Eh, pijme vodu vodičku
prý prospívá tělíčku,
jen aby neprospěla i Covidu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

z dnešního hřiboviště:
http://imgway.cz/s/15G8

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

nádhera, nádhera, nádhera.
Děkuji a zdravím. Třeba se tu zas ukážu.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

ttp://imgway.cz/s/1VI4

Zatím bez slepic

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

To je mi divné. Asi jsou pravdivé některé dříve nepohodlné informace.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Nenechte se odradit, že je to CNN Prima. Ten dokument je ruský a zajímavý. Oni zřejmě opravdu mají hodně zkušeností s vývojem vakcín.
https://cnn.iprima.cz/porady/svet-vedy/valka-lidstva-s-viry

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

nterest,sood,sood kia hy,what is interest,paigham e quran episode 15,paigham e quran 2020,paigham e quran,tariq jameel,tariq jameel latest,ramadan,molana tariq... https://capitulo.vipimusic.party/watch/COVID-19/

Zatím bez slepic