Nikomu to nevnucuju

Autor
Štítky

Povidlák ve včerejší diskusi požádal o nějaký pohled na senátní volby... U nás zrovna senátory měníme a tak bude Povidlák sedět v prázdné volbení místnosti a dělat si čárky za každého příchozího. Moc jich nebude... Ke čtení Povidlákovi doporučuji tablet a může si číst moje vejšplechty za uplynulé tři roky.

Nepochybuji o tom, že zjistí značné rozpory v mé povaze i názorech. Například z poslední doby, kdy jsem drze tvrdil, že (ne)zvládání koronaviru Babiše ve volbách poškodí a zároveň jsem bohorovně naznačoval, že volby vyhraje. A dneska dokonce nadutě tvrdím, že to není v rozporu, protože Babiš může být ve volbách poškozen a zároveň může vyhrát. Jen nevyhraje dostatečně na to, aby se bez něj žádná koalice neobešla. T

akže abych dokončil své předvolební předpovědi... Veĺký Bocián vyhraje zřejmě ve všech krajích, ale vítězství bude síše utrpěné než velkolepé. Leckde bude mít ANO na výběr koalice s různými Okamury a Klausy, aby vůbec něco upeklo, protože kde to půjde, tam se všichni spojí proti nenáviděnému ANOšéfovi....

... což bude nakonec Andrejovi ku prospěchu a nám taky... Bude muset ještě více rozdávat z půjčených peněz, aby vyhrál parlamentní volby, zároveň si bude muset ledacos uvědomit a zároveň všichni jeho úhlavní nepřátelé se na hejtmanstvích řádně znemožní. 

A teď už k senátním volbám... 

Nikomu to nevnucuju, ale já se podívám na kandidáty a vyberu si toho nejpošahanějšího kterého najdu a tomu to pak hodím. Celkem předpokládám, že u nás to bude něko z ODS nebo KDU. Oni vždycky mají nějaké eso typu Vystrčil, Papoušek, Aschenberger, nebo něco podobného. 

Podívejte se na ODS - to byla vždycky strana podnikatelů pro podnikatele. Na jejich sjezdech vystupovali blonďatí pyknici, kteří vysvětlovali světu, že trh je sice krutý, ale jedině spravedlivý. To oni dělali daně tak, aby velký kapitál neplatil, ale všechno dopadlo na zaměstnance. To oni se oháněli podporou malého podnikání. To oni věřili ve volný trha malý stát. 

A pak si jejich Vystrčil vyjede na Taiwan... A hned po návratu musí tajit, kdo tam jel s ním, protože takový podnikatel má v číně dveře zavřené. A nic bych za to nedal, že v čajně už má dveře zavřené i miliardář Komárek, co koupil od Petrofu ty klavíry pro Čínu.

Být podnikatelem hledajícím stejně jako všichni lukrativní byznys v Číně, tak se děsím, co ten ODSácký pravdoláskař vymyslí příště. Být člověkem vyznávajícím ODSácké hodnoty, tak se v touze po trhu bez přívlastků nemohu obrátit jinam než do Číny. Tam ještě regulace nedorazily. Stejně jako tam sere pes na bezpečnost, bo číňanů je jak sraček, Kefalín... Vidím to jen já, že strana podnikatelů a pro podnikatele dělá přesně to, co dělala ČSSD? Uchází se o městké liberální voliče a háže přes palubu poslední zbytky svých věrných. A že to musí i stejně dopadnout? 

Kdo ODSce zařídil tento průser? Ano jejich number 2 - předseda té nejdemokratičtější instituce. Ani Fiala nedokázal modroptákům zničit tolik, co zvládl Vystrčil za týden na Taiwanu. Zároveň je senát celkem k ničemu. Může trochu zdržovat a blokovat sněmovnu, ale když se zpomalí smršť zákonů, nic se nestane. Když se zpomalí Babišovy předvolební žebračenky, také se nic nestane. Andrejko se postará, aby se to stihlo za každou cenu. 

Senát se oddělá sám... blokováním peněz pro veřejnost, blokováním všeho co Andrej dělá, okázalou vlastizrádností, podlézáním EU a Merkelové a zapichováním se do Pompeova tučného zadku. Tu a tam dají dýku zase nějaké nové Savčenkové, třeba by mohli pozvat Navalného, nebo napsat zase nějaký dopis na podporu nové americké války (případně americké občanské války). Malý český človíček tohle všechno musí vidět. Aby dostal definitivně chuť na odchod z EU, na odchod z US náruče a aby zjistil, že se musí opřít o své spoluobčany a ne o ty přisluhovače megakorporací. 

Takže já to hodím tomu nejšáhlejšímu chovanci Bohnic, který bude v našem volebním obvodu k mání. Čím šílenější figura, tím lépe. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (65 hlasů)

Komentáře

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

konkretně vás ano.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

A zároveň leccos vysvětluje, v malém např. ty trapné pokusy o balamucení a ve větším skutečnost, proč jste s volebními výsledky pořád tak v prdeli, i přes luxusní podmínky, které už nejméně 15 roků nepřetržitě máte :-)))

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

když něco kváká jako kachna, plave jako kachna, vypadá jako kachna, etc, etc, nemusím to všechno vypisovat, že?
Podle toho podobně - když se někdo projevuje jako hlupák, píše jako hlupák, neumí argumenovat zrovinka tak, jak to neumí hlupák... kdypak jsme od tebe viděli nějaký argument?

Tak se nediv, považují-li tě jiní za hlupáka. Neostýchej se a hrdě se k tomu přihlas, dneska je to in.

Průměrný počet slepic: 2.9 (7 hlasů)

neříkej, že ti sypou tolik, abys riskoval prasklou žilku. To určitě nestojí za to. Krom toho, kde by narychlo sehnali takovejhle materiál :-)
Jinak platí to stejné co rk-ovi. Jsi-li schopen/ná/né to pobrat.

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

argument!

Zatím bez slepic

jednak je na tebe argumentů škoda a dvak, k čemu chceš argument? Ke kachně? :-)))

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Každá strana má své pravdoláskaře a pravdoláskařské strany mají své nepravdoláskaře. To je normální demokracie. Problém je v tom, když pravdoláskaři dostanou v konzervativních stranách vysoké funkce. Pak odcházejí tradiční voliči, noví nepřicházejí, hledají se viníci... 

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Čím konkretně se vyznačuji pravdoláskaři?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Píchaj s pravdou

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

vtipnější by bylo- píchaj s láskou.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zato ty, rk, pícháš leda tak s Jandou.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

EU je super, NATO je naše bezpečnost, s USA na věčné časy, ale ne s Trumpem, migranty lovit a pak vyklopit uprostřed Německa, kde se někdo vždycky postará. Čína je zlá, Rusko ještě zlejší, ale Saúdská arábie je jen lehce eklhaft, tak se o ní raději nemluví, ale rozhodně se proti ní  nedemonstruje ani když řeže blogery na kusy. Raději se mýlit s Bushem než mít pravdu s Putinem, Havel je bůh a čím déle je mrtvej, tím víc je boží... zapomněl jsem na něco? 

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

kde je tady nějaká demokracie?

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

zatím co ta bývalá šestina světa bere demokracii jako
Demokracie (řecky δημοκρατία dēmokratía, doslovně „vláda lidu“)[1] či lidovláda je forma vlády, ve které má lid právo volit zákonodárce. Způsob volby zástupců lidu v demokratickém státě určuje ústava. Existují dvě formy demokracie: přímá demokracie a zastupitelská demokracie. V přímé demokracii lid rozhoduje o zákonech přímo například referendem. V zastupitelské demokracii lid volí své zástupce (parlament), kteří rozhodují o zákonech.
ta západní si z toho bere:
Za první politické uspořádání, v němž se uplatnily některé demokratické prvky, se považuje to, jež vzniklo v jistých řeckých městských státech (zejména v Athénách spojených s přístavem Pireus) a trvalo přibližně 100 let – od poloviny pátého do poloviny čtvrtého století před naším letopočtem. Tato demokracie se však vztahovala jen na svobodné muže, kteří měli občanství městského státu, tedy na menšinu. Je důležité zdůraznit, že se občanská práva nevztahovala na část svobodných mužů, na ženy, přistěhovalce, cizince a na otroky, proto není možné tento systém považovat za demokratický v moderním slova smyslu.Po obsazení řeckých států Římem tato částečná demokracie jako systém státního zřízení zde na dvě tisíciletí prakticky zaniká.
Takže nyní dle mého mínění, jak pozoruji dění ve světě, plnou parou směřujeme k té původní - tedy s mocí jen pro některé a ten zbytek se snaží dostat na úroveň svobodných můžů , žen, otroků a.....
Jinak celý průběh demokracie je na wiki
https://cs.wikipedia.org/wiki/Demokracie
je to poučné, ale bohužel ani naši politici, presstituti, a pod se nesnaží si to přečíst a plácají nesmysly, které zamalovaly na růžovo - přídavkem - moderní něco jako new...

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Zhlédl jsem foto dobře vypadajícího Navalného na nemocniční posteli, na klinice v Dojčlandu.
Ihned mi v mysli vytanula scéna z filmu se Švejkem (Hrušínský st.) Na oné klinice určitě použili nestandardní metodu dr. Grünsteina, tj. výplach žaludku, klystýr (dvojitý) a použití všeléku chininu. Po této terapii Navalnyj zázračně ožil (jako když se uzdravil hluchoněmý). Možná mu přiložili na čelo i stodolarovku.
Škoda že se na onom snímku neobjevila baronka von Merkel, kdy by sluha Makarón donesl košík s tradičními dobrotami (pelmeně, kaviár a trochu chlastu). Baronka by mohla pronést větičku : Ruská disident, toprá disident!

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)

In reply to by berkowitz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rúska tisitent, tópra, móc tópra tisitent!

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

on dobře ví jak to bylo, kdo za tím vším stojí. Tímto si chtěl jen zvednout klesající popularitu v Rusku. Proto maže zpět mezi své. Dokonce ani svoje dealery nebude muset měnit. Jen aby se nepřepočítal, lidi nejsou blbí

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Tohle je dobré
https://blisty.cz/art/101155-hnus-johnsonovi-ministri-se-zasadne-vyhyba…

"Johnsonovi-ministři-se-zásadně-vyhýbají-seriózním-rozhovorům v televizi."

Já se jim teda ani nedivím. Pokud je to instituce podobná ČT s jedním povoleným názorem a s redaktory vybranými podle tohoto klíče...

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

http://blog.aktualne.cz/blogy/vaclav-zak.php?itemid=37675

Tak trošku jako kdyby ho napsala nějaká mafie, no co už - odválávají se na Trumpovu administrativu, takže o mafii se nejedná ?
Tak se mává, tak se mlátí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

"....Americká vláda ví, že plynovod Nord Stream 2 je téměř dokončen, a považuje to za vážnou hrozbu pro evropskou energetickou bezpečnost a americkou národní bezpečnost. Investice a podpora plynovodu navíc představují rizika pro hygienu finančního systému USA a rizika pro reputaci pro všechny společnosti zapojené do souvisejících transakcí, včetně jakýchkoli amerických společností. Administrativa a Kongres a obě strany jsou jednotné ve svém závazku zajistit, aby plynovod zůstal nedokončený a tyto hrozby nebyly nikdy realizovány....."

Jakou to má spojitost s navaleným ? Nu, určitě žádnou, že....

Kdysi to byla rasová hygiena, dnes už jen finanční. Opice se polidšťuje.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

a to zejména vy, co to tady čtete služebně, že by skupina ruských poslanců napsala výhružný dopis do amerického přístavu, že podzemní trubka vedoucí z Aljašky do Vancouveru ohrožuje národní bezpečnost Ruska? A že ruská Duma dostojí svému závazku zajistit, že zmíněná trubka zůstane nedokončená?
Ale nečekám, že by vás to ve vaší služební bublince zatahalo za ouška.

Průměrný počet slepic: 5 (18 hlasů)

Oni jen plní zadání. K myšlení nebyli vyšlechtěni polistopadovým liberalizovaným školstvím. Oni už vědí, že muž s koženou brašnou nesmí projít. Jsou odnárodnění, depolitizovaní (ve smyslu zbavení schopnosti myslet v jakýchkoli politických či geopolitických souvislostech) a totalitně indoktrinovaní. Pokud jen trochu zaváhají či zapochybují o čemkoliv, okamžitě propadají depresím či jiným formám psychických poruch, z čehož jim pomáhá armáda psychologů a baterie psychofarmak fy BigPharma. To je ta mládež nová, mládež sorošovská.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

In reply to by jaryn (neověřeno)

Trvalý odkaz

Prý "nekvalitní úroda pšenice". Tak nějak jsem si jako laik myslel, že se tomu říká malá/nízká úroda, neúroda, případně nízký výnos. Na druhou stranu, jestli ony spíš nebudou nekvalitní ty výrobky z ní...

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

se běžně používá "záporný růst" výroby a "mínusová cena" ropy, tudíž nekvalitní úroda místo neúrody je fakt to nejmenší

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

Panebože... asi jsem ztratil kontakt s tepem nové doby.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Exotických kandidátů na senátory máme plno. Pavel Novotný Řeporyjec, Zdeněk Hřib Satan, Ondřej Kolář Koněvoborec, Petr Kolář Witovský, atd. Jen si nemyslím, že by odpovědně zastávali funkci senátora. Ovšem jestli je naším cílem zrušit Senát, a to se jen těžko povede, je vhodná volba kandidátů z léčebny v Bohnicích.Většina lidí by si rozdílu v inteligenci nebo projevu mezi pacienty z Bohnic a senátory ani nevšimla.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

já bych si pacienty Bohnic tak krutě urážet jejich srovnáváním se senátory nedovolil.
Je mezi nimi např. dost inteligentních schizofreniků. A oni své bludy na rozdíl od senátorů myslí upřímně.
Bohnická léčebna bude brzy oázou klidu a relativní normálnosti.
Pokud bych si mohl vybrat mezi nuceným pobytem v léčebně a v senátu, volím jednoznačně Bohnice!

V Bohnicích se stává, že odsud pacient vyjde v lepším duševním stavu než když do ni vstoupil. Podobný případ jsem po odchodu senátora ze senátu dosud nezaznamenal.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

... by pro výše uvedené byly vhodnější ubytovací prostory v Ruzyni, Borech, Pankráci, Mírově či podobných plně vybavených rekreačních destinacích.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Senát by mohl zasedat v Bohnicích a senátoři setrvávat v bludu, že něco řídí a že jsou prospěšní obyvatelům ČR. Pacienti z Bohnic by se přesunuli do Senátu. Prostě by se prohodilo osazenstvo, ostatní personál by zůstal na místě.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

A nebylo by to poznat!

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Již se stalo. Rovnou do Europarlamentu. Z vůle lidu.
MUDr. Ivan David
bývalý ředitel Psychiatrické léčebny v Bohnicích

Průměrný počet slepic: 1.6 (13 hlasů)

Zaplaťpánbu za MUDr. Ivana Davida v Europarlamentu!!

Průměrný počet slepic: 5 (21 hlas)

rozdíl mezi pacientem a ředitelem, referente Nazdare, to vypovídá jen o tobě. A že tě MUDr. Ivan David coby europoslanec pěkně sere, to je jenom dobře.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Česko se musí postavit své koloniální minulosti. Akademici sepsali manifest"

(...) I u nás musíme provést dekolonizaci myšlení. Alespoň podle skupiny vysokoškolských studentů a pedagogů, kteří v rámci Týdne Afriky představili Manifest dekolonizace. Pokud si totiž myslíme, že se nás netýká koloniální minulost, za kterou se dnes omlouvá celý Západ, tak se prý velmi mýlíme.
A týká se to i českých zemí, protože ty jsou podle autorů manifestu historicky provázané se zbytkem světa, který koloniální nadřazenost páchal. Připomíná role českých cestovatelů, misionářů, podnikatelů i vojáků, kteří se na udržování koloniálního systému podíleli a mají za něj spoluzodpovědnost.

„České země byly a nadále jsou součástí světových ekonomických, politických a sociálních struktur a vazeb. Odpovědnost za kolonialismus vyplývá z existujících vazeb mezi českými zeměmi a globálním jihem, z reálného profitu českých zemí ze zdrojů a práce kolonizovaných lidí,“ stojí doslova v manifestu.

Navíc tu nejde jen o ekonomiku, ale i o kulturní představy. Češi se prý v historii záměrně utvrzovali, že jsou součástí Západu, a používali k tomu historky o exotických černoších. České pohádky, filmy, romány i muzeální sbírky vycházely z koloniální představy vyspělého „Západu“ a zaostalého „Jihu“. To prý nelze vykládat jinak, než jako vyjádření souhlasu a schvalování koloniálního systému.

Proto je třeba i dějiny českých zemí důsledně dekolonizovat a „odnacionalizovat“. Základem má být naslouchání těm, kteří byli obětí našich stereotypů. Podle autorů manifestu nastal čas porozumět komplexním dějinným vztahům naší identity a začít kriticky hodnotit svou pozici.

Tento proces nazývají „dekolonizace našeho myšlení“. A nyní prý nastal čas, kdy by měl začít. (...)

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Cesko-se-musi-postavit-sv…
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Zdá se, že by to těm akademikům v Bohnicích taky slušelo (mají vůbec "Bohnice" takovou kapacitu?).
Možná by tam byli dokonce užitečnější než na svých současných místech.

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)

... demonstrovaná a demonstrativní idiocie v praxi.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

na korálky z našich skláren.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

...nejsou jen Bohnice, ale i Dobřichovice, Kosmonosy, na Moravě Kroměříž. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

I Opava je dost velká...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Takže vlastně jsme odpovědní všichni, kromě černochů. Taková lokální kolektivní vina. Léta páně 1500 si portugalec přijede do Songhaje, flusne směrem k místnímu trhu s otroky (pod správnou lokálních autorit... teda co to kecám. Afro-afričan že by prodával svoje sousedy? Kacířství!), drapne síť a jde si nachytat ňáké čerstvé. A důsledek? Vzhledem k tomu, že i nám chutnal cukr, tak vinnej je Tonda Otužák. Navíc se chechtal tomu, jak se v básníkách jmenoval Mirečkův děda. Mazej se omluvit! No mentální gymnastika na profesionální úrovni. Neříkám že na olympiádě by to bylo na zlato, ale takový solidní bronz bychom určitě domů dovezli.

Bojím se kdy se zjistí, že jsme odpovědní za kromaňonskou genocidu, a budeme se muset omluvit Novotnému. Ten jeho vysmátý xicht bych asi nepřežil.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

Nechť se každý omlouvá za své předky. Jestli cítí vinu za to, že někteří předkové některých lidí obchodovali s otroky, ať se za ně omluví. Moji předkové s žádnými otroky neobchodovali, tak nevím, proč bych se měl omlouvat za věci, které se staly před 500 - 150 lety a na kterých se moji předci nepodíleli. Ostatně nejvíce otrokářů v Africe bylo z řad Arabů. Nikde nevidím, že by se některý z nich omlouval.
V USA drtivá většina bělochů otroky nevlastnila (byli příliš chudí), ani s nimi neobchodovala (hodně bělochů přišlo po zrušení otroctví v 1863). Obchodníků s otroky byla hrstka, a mezi nimi byli i černoši. Drtivá většina černochů do Ameriky přišla po konci otroctví z karibské oblasti i Afriky, takže nikdy otroky nebyli. Černoši, jejichž předci byli opravdu otroky se poznají snadno, protože na konci otroctví jim majitelé dávali schválně jména po otcích zakladatelích USA (např. Denzel Washington). Ten zbytek si nemá na otroctví co stěžovat.
Cílem celého flagelantského hnutí omlouvačů za otroctví je přijmout co nejvíce imigrantů z Afriky, jejichž předkové nikdy otroky nebyli a přišli do Evropy žít na úkor místních obyvatel. Tedy provozovat novodobou formu otroctví, kdy se otroky stává místní majoritní populace.
Nepopírám, že otroctví existovalo, ale anglické slovo pro otroka slave je odvozeno od slova Slované, kteří byli prvními otroky dávno před dovozem afrických otroků do Ameriky. Takže Slované byli otroky, a ještě mají cítit vinu za otroctví? Ať ji cítí Portugalci, Španělé, Angličané, Francouzi, Holanďané a taky Arabové. Žádnou vinu za kolonialismus cizích zemí a cizích lidí necítím. Je to historická epizoda, která dávno skončila. Ať se jí zabývají historikové.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Stálo by to daňové poplatníky moc peněz, živit je tam do konce jejich života (coby nevylečitelné případy).
Rozumnější by bylo dát jim kus lesa a pole a nějakou chatrč, levicoví dekolonizátoři by tak mohli dekolonizovat se v kibucu, pravicoví v libertariánské komuně. Plus osivo a nějakou tu mechanizaci, to je jasné. Z Ameriky plyn a ropu z Vemezuely. To kvůli finanční hygieně, jak praví slovutní trumpisté...:-D))

Voltaire ale skutečně profitoval z obchodu z otroky, měl majetkovou účast v příslušných obchodních lodích.
To ale např. i anglická královna....anebo židé (někteří, of course). No a banky ? I ty slovutné ? U kterých rodiny našich dekolonizátorů žebrají o půjčky, leasingy, hypotéky....

Hmmm...zkuste navrhnout těm ťulpasům ať se vydají dekolonizovat do Izraele, tkzv. " Židy". Už na hranici by je postříleli.....

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Tohle je také dost dobré čtení!
Věřím, žese jak ženy, tak afroameričané ozvou a ta dáma bude úspěšně kandidovat - třeba na rektorku nějaké pokrokovější univerzity.
Pokud by snad byla negramotná - nevadí, dostane dva bílé asistenty, kteří jí budou číst a psát ...a místo tří křížků se může podepisovat elektronickým podpisem.

https://www.novinky.cz/cestovani/clanek/pasazerku-musel-z-letadla-kvuli…

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

To teda je!

"křičela, že je královna Kalifornie"

To mi připomíná "včera jsem byl u arcibiskupa! Vatikán se o mně zajímá!

A že prý se "neumíme rozmnožovat"

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

MUDr. Ivan David
3 hod ·

Námořní kapitáni budou zdravit vlajku EU vztyčeným prostředníčkem

Návrhu nařízení s názvem „za účelem náležitého zohlednění celosvětového systému shromažďování údajů o spotřebě topných olejů u lodí“ chybí k „dokonalosti“ opravdu už jen uložení povinnosti uvedené v titulku. Je vysoce pravděpodobné, že takové ustanovení by skutečně bylo kapitány plněno. Mnohem větší pochybnosti mám u snižování emisí oxidu uhličitého o 40%, které chce EU nařídit rejdařům.

Reálně může EU ukládat takovou povinnost pouze loďařských společnostem sídlícím v EU. Papírově tento cíl evropští rejdaři nejsnáze splní tak, že přestanou mít sídlo v EU a své lodi registrují pod vlajku např. Panamy. Přeložení oficiálního sídla firmy třeba na Bahamy dnes už kvůli rozbujelé globalizaci není žádný problém. Většina nadnárodních korporací, které nechtějí platit daně v Evropě nebo v USA, má formální sídlo ústředí v některém daňovém ráji. Země jako Panama rády pronajímají vlajku za drobný poplatek.

Podle mezinárodního námořního práva musí provozovatel lodi plnit požadavky např. na bezpečnost, které jsou stanoveny celosvětovými úmluvami. U všech ostatních věcí platí, že musí plnit požadavky stanovené právem státu, pod jehož vlajkou pluje. Mnoho let je známo, že řada nadnárodních korporací k obcházení přísnějších bezpečnostních předpisů vyspělých zemí přeregistrovává lodě do zemí jako Eritrea nebo Etiopie, kde jsou státní orgány v naprostém rozkladu a nic nekontrolují.

„Díky“ této fintě se na světových oceánech plaví řada vraků, které měly být již dávno sešrotovány. Každoročně při haváriích způsobí rozsáhlé ekologické škody. Nejhorší jsou havárie zastaralých a prorezavělých „eritrejských“ ropných tankerů. Jenže tento problém návrh nařízení, který předložila Evropská komise zcela ignoruje. Popravdě řečeno – bez celosvětové mezinárodní spolupráce je to problém neřešitelný. Bez dohody všech zemí světa – včetně těch, které jsou v rozkladu a jsou zneužívány nadnárodními korporacemi k obcházení práva – nelze měnit celosvětově platné námořní úmluvy. Jednotlivé země mohou své pobřeží bránit pouze do určité míry tím, že vrakům zakáží vstup do svých přístavů a pobřežních vod. Je to však ochrana pouze částečná, protože prorezavělý tanker může havarovat i 50 mil od břehu a přesto ropa z něj uniklá zcela zamoří pobřeží.

Velký problém je i v tom, že EU po celou dobu své existence globalizaci ze všech sil podporuje. V současné době svou obchodní politikou podráží nohy US prezidentu Donaldu Trumpovi, který se pomocí cel snaží přivézt z Asie zpět do USA výrobní provozy. Cla a množstevní omezení dovozu, jsou totiž jediná účinná metoda, která je schopná omezovat vývoz pracovních míst z vyspělých zemí do Asie. Přesně to však EU za žádnou cenu nechce dělat.

Unijní komisaři si místo toho předsevzali, že donutí rejdaře platit za povolenky k vypouštění oxidu uhličitého. Přesně o tom je totiž návrh nařízení, které má v názvu evidenci spotřeby námořních lodí. Komise i poslanci Výboru pro životní prostředí Evropského parlamentu (ENVI), kteří se ve svých pozměňovacích návrzích „trumfují“ v tom, kdo předloží návrh tvrdšího zdanění CO2, opět jednou prokázali, že žijí ve skleníku zcela odtržení od ekonomické reality. Včera jsme hlasovali o desítkách pozměňovacích návrhů, které ve svém důsledku budou pouze popsaným papírem.

Bez celosvětové dohody nelze zavést fungující systém omezování emisí škodlivin z motorů námořních lodí. Je pravda, že 10 největších kontejnerových lodí ročně vypustí do ovzduší více škodlivin než všechny evropské automobily. Komise však svojí obchodní politikou – neustálým snižováním cel a množstevních omezení ve formě obchodních dohod s třetími zeměmi - stále více nahrává těmto škůdcům životního prostředí. Představa, že se Komisi podaří zavedením uhlíkové daně pro evropské lodě přinutit k jejímu placení i flotily registrované mimo EU, je naprosté sci-fi.

Evropská komise si od tohoto nařízení slibuje posílení příjmů rozpočtu EU o několik miliard eur. Jediným výsledkem bude přestěhování rejdařských firem i lodí mimo EU. Jestli doposud v členských státech EU nějaké rejdařské firmy platily daně, tak od nabytí účinnosti tohoto nařízení už to nebude žádná. Nikdo nebude za těchto podmínek v EU papírově sídlit. A tudíž ani platit za emisní povolenky ani daně. V praxi to pro veřejné rozpočty členských zemí EU bude ztrátové.

Celé více než století, kdy lodě ke svému pohonu používají naftu a jiné ropné deriváty, je palivo do námořních lodí osvobozeno od spotřebních daní i DPH. Všichni ministři financí na celém světě vědí, že není nic snazšího než natankovat nezdaněné palivo z tankeru umístěného 12 mil od pobřeží . Tedy mimo výsostné vody státu, který naftu zdaňuje. Jen místopředseda Evropské komise pro Zelený úděl Frans Timmermans (na obrázku 2) si myslí, že vybere od rejdařů peníze za jakési povolenky k vypouštění oxidu uhličitého.

Jediný způsob jak námořní lodě zpoplatnit – třeba emisními povolenkami - je pouze za dobu, kdy pobývá v přístavu, nebo v pobřežních vodách státu. Mimo tyto oblasti nemá EU nad loděmi plujícími pod vlajkou nečlenských zemí EU žádnou pravomoc. Nakonec dopadne tak, že obří kontejnerové lodi a tankery přestanou přijíždět do Hamburku, Rotterdamu či Marseille, ale zamíří do Bristolu či Liverpoolu. Británie, která vystoupila z EU včas před spuštěním zhoubného projektu Zeleného údělu, bude vydělávat na přístavních poplatcích a na překládání zboží na železnici, která jej tunelem pod kanálem La Manche proveze do EU. Na báječné kšefty se mohou těšit i ruské atomové ledoborce a nákladní lodě, které budou moci vozit zboží z Číny do EU, aniž by musely platit uhlíkovou daň.

Pro tuhle pitomost při závěrečném hlasování samozřejmě hlasovat nebudu.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

Úúúděl zelený...

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

To by mě zajímalo, jestli si ti Zelení údělové v Bruseli všimli, že koronáč přispěl ke snížení emisí oxidu uhličitého prý cca o 25%.

Tím pádem ale plán snížení o 40% oproti vstupním datům plníme jak stachanovci. Ještě tak rok zavřené hranice a omezení mezinárodního i vnitrostátního cestování a náme splněno daleko v předstihu!!! Někdo by to měl Franskovi říct.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Vůbec bych se nedivil. kdyby si v náhlém pohnutí mysli svou cestu do Ruska rozmyslel. Což by se shodou úplných náhod krylo s příjezdem skupinky mužů v černých oblecích z Británie do Německa, s nimiž by Navalnyj zcela dobrovolně odcestoval směrem Salisbury, aby se nakonec rozhodl zajet si na dlouhodobou návštěvu za Skripalovými.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

Skripal je tak dobře schovanej, že ho žádnej zákeřnej ruskej agent už nenajde. Tak proč nedopřát podobné výsady i Navalnému, když v Anglii mají takové super místo. Navalenyj to nejspíš dobře ví, proto jako první věc po probrání se páníčky úpěnlivě poprosil o posečkání, že jim jako ještě může být užitečný, když bude "pokračovat ve své misi".

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)