Nikomu to nevnucuju

Autor
Štítky

Povidlák ve včerejší diskusi požádal o nějaký pohled na senátní volby... U nás zrovna senátory měníme a tak bude Povidlák sedět v prázdné volbení místnosti a dělat si čárky za každého příchozího. Moc jich nebude... Ke čtení Povidlákovi doporučuji tablet a může si číst moje vejšplechty za uplynulé tři roky.

Nepochybuji o tom, že zjistí značné rozpory v mé povaze i názorech. Například z poslední doby, kdy jsem drze tvrdil, že (ne)zvládání koronaviru Babiše ve volbách poškodí a zároveň jsem bohorovně naznačoval, že volby vyhraje. A dneska dokonce nadutě tvrdím, že to není v rozporu, protože Babiš může být ve volbách poškozen a zároveň může vyhrát. Jen nevyhraje dostatečně na to, aby se bez něj žádná koalice neobešla. T

akže abych dokončil své předvolební předpovědi... Veĺký Bocián vyhraje zřejmě ve všech krajích, ale vítězství bude síše utrpěné než velkolepé. Leckde bude mít ANO na výběr koalice s různými Okamury a Klausy, aby vůbec něco upeklo, protože kde to půjde, tam se všichni spojí proti nenáviděnému ANOšéfovi....

... což bude nakonec Andrejovi ku prospěchu a nám taky... Bude muset ještě více rozdávat z půjčených peněz, aby vyhrál parlamentní volby, zároveň si bude muset ledacos uvědomit a zároveň všichni jeho úhlavní nepřátelé se na hejtmanstvích řádně znemožní. 

A teď už k senátním volbám... 

Nikomu to nevnucuju, ale já se podívám na kandidáty a vyberu si toho nejpošahanějšího kterého najdu a tomu to pak hodím. Celkem předpokládám, že u nás to bude něko z ODS nebo KDU. Oni vždycky mají nějaké eso typu Vystrčil, Papoušek, Aschenberger, nebo něco podobného. 

Podívejte se na ODS - to byla vždycky strana podnikatelů pro podnikatele. Na jejich sjezdech vystupovali blonďatí pyknici, kteří vysvětlovali světu, že trh je sice krutý, ale jedině spravedlivý. To oni dělali daně tak, aby velký kapitál neplatil, ale všechno dopadlo na zaměstnance. To oni se oháněli podporou malého podnikání. To oni věřili ve volný trha malý stát. 

A pak si jejich Vystrčil vyjede na Taiwan... A hned po návratu musí tajit, kdo tam jel s ním, protože takový podnikatel má v číně dveře zavřené. A nic bych za to nedal, že v čajně už má dveře zavřené i miliardář Komárek, co koupil od Petrofu ty klavíry pro Čínu.

Být podnikatelem hledajícím stejně jako všichni lukrativní byznys v Číně, tak se děsím, co ten ODSácký pravdoláskař vymyslí příště. Být člověkem vyznávajícím ODSácké hodnoty, tak se v touze po trhu bez přívlastků nemohu obrátit jinam než do Číny. Tam ještě regulace nedorazily. Stejně jako tam sere pes na bezpečnost, bo číňanů je jak sraček, Kefalín... Vidím to jen já, že strana podnikatelů a pro podnikatele dělá přesně to, co dělala ČSSD? Uchází se o městké liberální voliče a háže přes palubu poslední zbytky svých věrných. A že to musí i stejně dopadnout? 

Kdo ODSce zařídil tento průser? Ano jejich number 2 - předseda té nejdemokratičtější instituce. Ani Fiala nedokázal modroptákům zničit tolik, co zvládl Vystrčil za týden na Taiwanu. Zároveň je senát celkem k ničemu. Může trochu zdržovat a blokovat sněmovnu, ale když se zpomalí smršť zákonů, nic se nestane. Když se zpomalí Babišovy předvolební žebračenky, také se nic nestane. Andrejko se postará, aby se to stihlo za každou cenu. 

Senát se oddělá sám... blokováním peněz pro veřejnost, blokováním všeho co Andrej dělá, okázalou vlastizrádností, podlézáním EU a Merkelové a zapichováním se do Pompeova tučného zadku. Tu a tam dají dýku zase nějaké nové Savčenkové, třeba by mohli pozvat Navalného, nebo napsat zase nějaký dopis na podporu nové americké války (případně americké občanské války). Malý český človíček tohle všechno musí vidět. Aby dostal definitivně chuť na odchod z EU, na odchod z US náruče a aby zjistil, že se musí opřít o své spoluobčany a ne o ty přisluhovače megakorporací. 

Takže já to hodím tomu nejšáhlejšímu chovanci Bohnic, který bude v našem volebním obvodu k mání. Čím šílenější figura, tím lépe. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (65 hlasů)

Komentáře

... pod pěti až desetimetrovou vrstvou betonu, na níž stojí třeba nové obchodní centrum, fakt blbě hledá. I když je tedy Putin všehoschopný, tak tohle by možná nedal ani Chuck Norris.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

přibližně takový parametry bude to bezpečný místo mít. Sichr je sichr.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Web si vymohl platy Mynáře a hradních úředníků. Sponzorovala jej ambasáda USA. Podporujeme transparentnost, zní vysvětlení"

(...) Pro Mynáře je podle jeho slov nepřijatelná představa, že na území svrchovaného státu financuje cizí stát aktivity směřující k zahlcování zdejších úřadů a soudů. Podle Bašné však finanční podpora americké ambasády skončila po rozběhnutí projektu a vytvoření webových stránek. To opravdu bylo podle jejích slov financováno z grantu Small grant program americké ambasády. Na financování soudních řízení se však již prý velvyslanectví nepodílelo. „Nesla jsem to na své náklady,“ poznamenala Bašná (...)

(...) Tiskový mluvčí velvyslanectví Griffin Rozell pak svou podporu na projektu vysvětlil tím, že velvyslanectví podporuje jednotlivce a instituce s cílem posílit sdílené hodnoty mezi Čechy a Američany. Jde jim mimo jiné o transparentnost a zodpovědnost jakožto součást širší obhajoby vlády zákona a demokratických hodnot. (...)

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Web-si-vymohl-platy-Mynar…
-------------------------------------------------------------------------------------------
Pane tiskový mluvčí, my Vám samozřejmě věříme každé slovo. Přece byste nám nelhal, že ne?
P. S. Ale ty fráze, které používáte, ty jsou fakt úplně pitomé.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

na Špačka.
Zdá se mi to takové nedemokratické. Aby se necítil ukřivděnej, že ho přehlídli.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Ladislav Špaček: Na Hrad jsem nastoupil s platem 15 tisíc
25.11.2017

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)

In reply to by Nazdar (neověřeno)

Trvalý odkaz

... kdy normální plat byl tak více než třikrát nižší než ten jeho (průměrná mzda v roce 1992 činila 4 644 Kč). Pokud je tedy dnešní průměrná mzda 34 077 Kč násobeno špačkovským koeficientem, musí Mynář dostávat alespoň 110 068 Kč.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

... jestli náhodou Špaček nemluvil o své čisté mzdě, kdežto těch 4 644 bylo hrubého. To bychom se v tom případě bavili o řádově úplně jiných číslech.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

úřady a soudy nezahlcují dotazy, ale neochota na ně odpovídat. On se někdo stydí za poctivě vydělané peníze?

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dobře, že se nestydí. Nemají za co. zaslouží si je, pracují pro nás. Že rk nepracují pro Vás mě až zas tak nemrzí.

Že je do toho namočená cizí ambasáda je alarmující.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dobře, že se nestydí. Nemají za co. zaslouží si je, pracují pro nás. Že rk nepracují pro Vás mě až zas tak nemrzí.

Že je do toho namočená cizí ambasáda je alarmující.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

když se nestydí, proč se tak vehementně brání jejich zveřejnění? Jsem rád, že pro vidláky někdo pracuje- nejvíc Mlynář.

Průměrný počet slepic: 2.2 (6 hlasů)

ČT loni uveřejnila, že měsíční plat generálního ředitele od října vzrostl na 242 tisíc korun měsíčně dle jeho nové manažerské smlouvy.
2018

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

In reply to by Nazdar (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hejtmanka Pokorná Jermanová musí zveřejnit, kteří úředníci berou příjmy až kolem 150 tisíc korun měsíčně.
Forum 24

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by Nazdar (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo, ale jeho smlouva se z ČT09 záhadně ztratila... kdo by taky zakládal takovej kus papíru, že.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

In reply to by Nazdar (neověřeno)

Trvalý odkaz

jednoho. Vždyť to je žebračenka, kdo má za to vyžít...

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Nazdar (neověřeno)

Trvalý odkaz

Česká televize vyjde každého poplatníka na 1 620 Kč ročně. Její ředitel pak na více než pět milionů Kč ročně. Průměrná měsíční mzda v ČT vychází z dostupných údajů na cca 57 tisíc korun....

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Tak já jen doufám, že se paní Běsná s podporou CIA pustí se stejnou vervou do platů v ČT09.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Co takhle Mossad?
Fakt mě tady bavíte.
Je přeci fajn si vyrobit dopředu odpověď. Tady máte jasno. Za vše může kapitalismus, USA, teď CIA a pak se v tom svém přesvědčení pěkně rochňáte, v té svojí pravdě.
Komárek koupil klavíry Petrof a ejhle, už prý asi nebude moci podnikat v Číně. Kdo za to může? No pochopitelně Vystrčil a Komárek.
Čína nééé. Před tou si klekneme na kolena, že? Tak klekejte, když na to máte pajšl...

Průměrný počet slepic: 1.3 (12 hlasů)

Pravděpodobně jste článek nečetl, o podpože US vyslanectví. Tam ovšem asi CIA nepůsobí, jedině v Praze žádný agenti CIA nikdy nebyl a není. Jen samí demokrati a filantropové.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Na ambasádě USA je zhruba stejně filantropů a agentů tajných služeb, jako na ambasádě Ruska.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

je přibližně třetí nejpoužívanější úhyb trollů, jsou-li nepopiratelnými skutečnostmi zahnáni do argumentačního kouta a ještě štěknout jim velí buď ego nebo služební povinnost.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Jde o to, že čínské sankce vůči Vystrčeské republice jsou z výchovných důvodů potřeba, aspoň trochu. To říkám zcela vážně se smutným vědomím, že - možná - dopadnou tak trochu i na mě, 因为我在中国有事 [yinwei wo zai zhongguo you shi], tedy - protože v Číně mám nějaké své záležitosti, které qůli tomu (Hřip, Hovnotný, Kolášč, Vystrčerčil) teď možná budou mít nějaký čas stopku.

Ale čínská nevlídnost má svou logiku. Když sousedův parchant soustavně na vás sprostě pokřikuje, maže vám hovna po autě a roznáší o vás po vsi/po sídlišti/v práci pomluvy, nejspíš (hádám) dáte pohovor s přednostou té podařené rodiny, a když to nepomůže, zavedete sankce, a to nejspíš proti celé rodině: ať si to doma srovnají, ne?

A pokud se u sousedů proberou, dají klukovi pohlavek a začnou se chovat slušně, nemyslím, že by šlo o nějaké klekání. Ve vztahu k Číně se to má podobně.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

Vaše argumenty beru a chápu je.
Moje potíž vždy byla, že když mi řekli, "nedráždi kobru bosou nohou" a když na mě ta kobra syčí, tak já jí prostě naberu špičkou. Bez ohledu na následky.
Logika nelogika, ještě nikdy jsem si před nikým neklekl a na stará kolena s tím nehodlám začínat.

Průměrný počet slepic: 1 (7 hlasů)

S tou kobrou bych to rád viděl na vlastní oči ... ale napřed si zajeď do Humpolce a prohlídni si krematorium, ať víš, do čeho jdeš

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Kdybych vám zakázal jíst smaženici z muchomůrek hlízovitých, byla by to vražda - nebo veřejně-prospěšný počin, směřující ke zlepšení IQ budoucích generací prostřednictvím Darwinovy ceny ?

(Darwinovu cenu získává každoročně několik jedinců, kterým se podaří sejít ze světa nejpitomějším způsobem a tím se vyřadit z reprodukčního procesu)

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Díky za snahu mi v těch uvozovkách vysvětlit, co je Darwinova cena. Ale už toto znám pár let.
Ale evidentně jste vůbec nepochopil, co jsem svým textem chtěl sdělit. Asi by jste zasloužil také nějakou cenu.
Takže pro ty pomalejší v myšlení: chtěl jsem říci, že nemám rád, když mi někdo diktuje něco, s čím nesouhlasím. Třetí Newtonův zákon. Čím víc na mě budeš tlačit, tím víc se budu vzpírat.
Pokud byste ani toto nepochopil, klíďo dejte vědět. Pokusím se to napsat ještě jednodušeji (i když to už bude fuška, ale pro vás to udělám).

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale na místě je opatrnost: pokud reagujeme tak, jak jste popsal, je velmi snadné s námi manipulovat. Stačí, aby nám zakázali udělat to, co od nás ve skutečnosti chtějí.

Kdo ví - možná se to už děje.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Ta ženská z té neziskovky otevřeně řekla, že byli založeni díky US velvyslanectví. Co do toho pletete Mossad, Čínu a Ruské velvyslanectví?

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Má reakce výše je k příspěvku Berrnard ve 20:40.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Nevím, čím to je, asi tím, že Američané mají hodně starostí s podzimními volbami.
Válka v Afganistánu nemá ani zdaleka takovou sílu, aby mladí jinoši museli prchat ze země. Sýrie také nehlásí počty mrtvých denně. Zprávu z bojišť v Libyi jsem také nezaznamenal.
Asi by bylo na čase posílat utečence domů, ať si zničené země znovu vybudují. To by byla pravá ukázka humanity, domov, vlast je přece základem, na kterém lze stavět budoucnost !

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Teď ještě tak aby se dohodli Arabi a Židi...a je tam po vtákách i co se týče kšeftů z prodeje zbraní.
No, ještě že je tady to Rusko ...anebo Ukrajina....a kdyby ne, tak však něco zas vyšťáráme, někde jinde . Samozřejmě že na tej druhej pologuli, no to dá přeci rozum, pane doktore Monroe !.

A co tak pomoct srazit na kolena Německo ?
To se přeci už minimálně jednou osvědčilo !!!
Má někdo nápad jak to provést ? Ale aby to nebylo až tak nápadné, jak kdysi ....je třeba udělat to tak ,aby si lidi řekli: " No co - můžou si za to sami....třeba tím, že se začli spoléhat na plyn dopravovaný přes oceán (ekologičtí Němci a Němky - a toto ?!??) , místo na plyn proudící přes potrubí, a třeba i pod oceánem. Nebo tím, že berou na sebe ty socializované ztráty, z těch našich projektů, například v podobě statisíců uprchlíků.....Ach, ti Němci !"

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Čína podala u WTO stížnost na cla uvalená USA na čínské zboží. V pondělí panel pro řešení sporů organizace rozhodl, že cla nejsou „v souladu“ s jejími praktikami, protože USA nepředložily dostatečné důkazy, které by je ospravedlnily.

https://rt.com/news/500825-china-wto-us-tariffs/

Berlín nabídne investici 1 miliardy EUR do amerického zkapalněného zemního plynu (LNG), pokud Washington zruší sankce proti ruskému projektu plynovodu Nord Stream 2, informoval ve středu deník Die Zeit.
Podle zdrojů článku je Berlín připraven investovat do výstavby dvou terminálů v Německu pro příjem amerického LNG. "Spojené státy v reakci na to umožní nerušené dokončení a provoz Nord Stream 2," uvedl Die Zeit s odvoláním na dopis (zaslaný 7. srpna) od německého vicekancléře a ministra financí Olafa Scholze ministrovi financí USA Stevenovi Mnuchinovi.

https://rt.com/business/500822-germany-offers-us-deal/

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

ale drahej raketýring!
Jenomže usákům se tohle nebude líbit, to je dost málo. Němci budou muset přihodit něco na váhu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Co třeba kdyby přihodili tak ze dvěstě tisíc přijatých uprchlíků, které vygenerovaly akce Amíků a jejich pochopů ?
To by již byl docela slušný příhoz, ne ?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Dle mého by bylo celkem jedno, kolik pochopové vygenerovali uprchlíků, ale pokud by se chránili hranice, tak mají uprchlíci smůlu. Ono by se to rozkřiklo a už by jich tolik nebylo.

Průměrný počet slepic: 1.6 (5 hlasů)

americký LNG (za drahej peníz) a sami si budou nechávat ten kvalitní a levnější ruský?

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

Jak jinak přeci jednat s protektorátem. Navíc ta miliarda éček bude beztak vypumpovaná z ČR.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

náklady se přece rozpočítají spravedlivě!
Jako vždycky.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Že Navalenyj a Nord Stream jedno jsou.
Babráci z CIA ale ještě neumí s novičokem tak dobře zacházet, akce " student Šmíd" tak nevyšla. Jen napůl. Příště už dokážou otrávit celý volební štáb opozičních sil včetně pussin a jejich kuřat.

Milujeme svobodný trh, ale jen když mu velíme !!

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

proč bych měla být nadšená z toho, že máme brát ruský plyn přes Německo a ne přes Ukrajinu. Oč je lepší "německý/ruský" než "ukrajinský/ruský"?

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

pokud mne pamět neklame, tak před majdanem a okolo něj byly nějaké velké tahanice ohledně množství z ropovodu a plynovodu. Asi byly ty prapodivné ztráty či rozdíly ve "vykazování" tak veliké, že se rusům nejen že nevyplatily ty slevy co jim dávali, ale dokonce zřejmě vyšlo daleko levněji vystavět nové?"trativody " a pro obojí. Než jim ještě cpát nemalé peníze na údržbu. Jak vidno, měli z těch ztrát užitek nejen ukroši ale..... protože jinak by nebyli amíci tak aktivní v bránění výstavby jak dělají včil. Koncekonců že ta nynější parta daleko národohospodářštější než Gorbo-Jelcinova je vidět z jiných věcí.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Jaké výhody z toho plynou PRO NÁS? - míním tím pro náš stát.
Já žádné nevidím. Naopak vidím jenom nevýhody. A ta hlavní je OBROVSKÝ VYDĚRAČSKÝ potenciál vůči našemu státu ze strany Německa.
Co myslíte, dlouho-li pak budeme odolávat jejich (případnému) nátlaku na přijetí libovolného počtu "uprchlíků", až se ten "Severní potok" spustí?
Ono se dost jinak "vyjednává" s někým vzpurným a "neposlušným", máte-li možnost jeho jednání nějak důrazně "motivovat", a k tomu se takový přísun či nepřísun plynu může výtečně hodit.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

na výhody se zde nehraje.
Prostě jsme díky rourám drželi palec na ventilku my a to skončilo.
Tak jsme vlezli do usácké prdele a němci nám to pěkně spočítají, protože smrdíme.
Protože, tohle není válka proti Rusku, ale válka o zkrocení Německa.
( Říkal mi známej z germánska, vy jste se okupantů zbavili, my je tady budeme mít snad ještě sto let)

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)