Rejpalčin deník - září 2019

Autor

Září 2019

2.9.2019 – letošní G7 proběhl stejně jako loni v rozhádané atmosféře. Už dopředu avizovali, že svět nemá očekávat nějaké závěrečné komuniké, zřejmě předpokládáno, že DJT bude rebelovat stejně jako loni. Taky že jo. Navrhnul, že by měli do skupiny přitáhnout zase Rusko, což zbytek přítomných ihned zatrhnul. Rusové sami se do tohoto spolku nijak nehrnou – soudě podle Lavrovova komentu, že „Rusko je dnes už jinde“.  No, já bych řekla, že nejen Rusko, ale v podstatě větší část světa je dnes už jinde než ten „západ“, který si furt ještě o sobě myslí, že řídí planetu a přilehlý vesmír. * Izrael si jen tak zastřílel v Sýrii, Libanonu a Íráku, což se těm zemím nelíbilo, ale nikdo z našich ryzích demoušů k tomu ani nežbleptl. Jeden stát tady útočí na jiné tři svrchované a mezinárodní společenství hraje mrtvého brouka. A pak se diví, že je nikdo nemá rád. * Erdogan vyrazil do Moskvy a coural se s Putinem po moskevských ulicích. Turek hodlá utrácet za letadla, Putin utrácel akorát za zmrzku. Jak to vypadá, tak kromě S 400 bude mít tento člen NATO i ruské stíhačky. Asi proto, že na ty emerické nebudou mít to správný školení. Američani teď lapají po dechu, skučí a „uvažují o návratu tureckých pilotů do programu“. Vážně psina. * Víkendové volby v Sasku a Braniborsku byly ve znamení vzestupu AfD. V obou zemích byli druzí, ale ten nárůst (Sasko z 10 na 27%, Braniborsko z 12 na 22%) je nepřehlédnutelný. A pressčuby, místo toho, aby se zaměřily na zkoumání, proč tomu tak je, tak ulehčeně odfukují, že AfD přece jen nevede. * Státní zástupce Šaroch, mající pod palcem kauzu Čapáku, změnil právní názor, a nyní už tedy nepovažuje Andyho za padoucha. A podal návrh na zastavení trestního stíhání Babiše a spol. Návrh ještě musí prozkoumat Šarochovi nadřízení, a ještě mají šanci zvrátit ten změněný Šarochův právní názor. To jako že nějakým rozhodnutím nařídí, jaký má mít Šaroch na věc právní názor...? Právníci ty právní finesy moc rozebírat nechtějí,  laik se v tom neorientuje vůbec. Uvědomělým rajdaktorkám z ČéTé a milionovým chvilkám byla sebrána hračka.  Nadřízení pana Šarocha se nyní budou tak dva měsíce šťourat ve spisech, přesypávat si to v hlavách, aby pak týden před listopadem dali svým  „odborným vyjádřením“ pokyn „masám“ k milionovému útoku. * Principál Hrušínský nadával na dotace, že jsou prý fuj. A ti, kdo je rozdávaj, jsou ještě větší fuj. A ty největší fuj parlamentní listy vyšťouraly, kolik těch fuj dotací bylo tomuhle principálovi a tomu jeho divadélku již přiklepnuto. Zdá se, že bez těch fuj dotací by nebylo ani divadélko, ani principál, páč by se se svým uměním neuživil.  No, nikdo mu ty dotace přece nenutí, ne? Tož nechť si to svoje umění financuje jinak, když se mu ty dotace tak eklujou.

4.9.2019 – každý, kdo má do zadku díru, se cítí být povolán ke komentování Šarochova rozhodnutí.  Což se dalo čekat. Okurková sezóna skončila a je třeba dát o sobě vědět. Navíc Andy právě bloumá po Turecku a je už takovou českou tradicí, že největší palba je právě v době, kdy ostřelovaný objekt není přítomen na domácí scéně. * Zpráva OSN o Jemenu, kromě konstatování humanitární katastrofy, ukazuje též prstem na hlavní viníky tohoto stavu: Kromě Saúdů též na USA, Británii, Francii a Írán. Štěkající mediální kanál mlčí, což ostatně není nic nového. Mrtví jemenští civilové včetně dětí naše vznešené a lidskými právy ověšené demokraty nikdy nezajímali, protože by museli přiznat, že je zabíjejí naše spřátelené rakety. * Koncem srpna držel Macron řeč k velvyslancům různých států. Řeč byla prošpikovaná výrazy jako „ přiblížit Evropu Rusku“, až to vypadalo, že se na chudinku Evropu řítí hrozba zpoza velké louže a Rusko by mělo opět za evropský západ tahat horké kaštany z ohně. Podle Macrona „hrozí“, že tlačením na Rusa to může bouchnout (= my zápaďáci dostaneme po tlamě), nebo nespoluprací s Rusem ho naženeme do čínské spolupracující náruče (= evropští zápaďáci utřou v obchodování frňák a budou jen hledět, jak zisky tečou jinudy). Hlídací čuby se zapomněly zmínit, tajně doufajíc, že ovce neumějí francouzsky. Pornoherec má asi dovču, bo ho též nějak neslyšet. * Štěkny rovněž nijak neškrábou to, že do Číny odcestovala Angela, kde uzavřela obří megadohodu o obchodní spolupráci.  Pro ty naše zapšklé kulturní referenty je Čína pořád fuj fuj. * Tanečky kolem Koněvovy sochy pokračují, zdá se, že socha samotná na obtíž ani tak není, ale jde hlavně o lukrativní pozemek, na kterém stojí (a překáží), protože by tu mohly být podzemní garáže. Zdá se, že o prachy jde vždycky až v první řadě, a kvůli prachům spousta lidí ze sebe udělá debila a zřejmě i docela rádo.

11.9.2019 – na sesli evropské dozorkyně nad dez/informacemi instalována Jourová. Prý měla dostat nějakou ekonomickou sesli, avizoval Andy, a tak sesle vrchní cenzorky je špatně – dští opozice fialovou síru a oheň. Jako kdyby Babiš nebo kdokoliv z české kotlinky měl nějaký vliv na obsazování evropských seslí. Nu, já bych řekla, že Věrka místo hlídání fejkňůsů sem byla usazena proto, aby se  snažila zarazit nějaké ty hřebíčky do rakvičky V4. * Z postu poradce pro národní bezpečnost DJT vyrazil jestřába Boltona. Nepodařila se Venezuela, Afghánistán, Irák ani jednání s Kimem, takže někdo to odskákat musí. Ačkoliv, možná právě proto, že je to takový packal, si ho tam DJT instaloval… kdo ví. * Zeman vyrazil na Bělehrad, kde tamnímu prezidentovi Vučičovi sdělil, že má rád Srbsko, má rád Srby a nemá rád Kosovo.  Kavárna a vlk možná dostanou infarkt.  Zdá se, že hradní ještěr ospale zívnul a oblažil podhradí pachem z otevřené tlamy – jen tak, aby řeč nestála. * Na dnes připadá výročí spadnutí těch tří baráků v New Yorku. Lze očekávat, že svazáci v ČT připraví agitační reportáž, aby ovcím připomněli, jaký že je to správný náhled na tuto historickou událost. Jedno éro sundá tři baráky, a to je výkon, který stojí za to připomínat rok co rok.

17.9.2019 – i státní zástupce nadřízený Šarochovi po přečtení matroše k Čapáku došel k závěru, že ke stíhání Andyho není dost munice. Plačící kavárníci a pravdoláskaři se navzájem utěšují, že ještě není všem dnům konec. Ještě je ve hře Zeman. Tedy Pavel, nikoliv Miloš. Miloš je sice též ve hře, ale ne tak, jak by si kavárna přála. * Několik údajně jemenských „dronů“ vyrazilo k nádržím saudské ropné společnosti a lehce to tam načechralo. Oheň, výbuchy, kupa kouře a tak.  Ačkoliv se Jemenci hnedle přiznali, že je to jejich práce, v Americe na to maj jiný názor a řvou, že to Írán. Íránci říkají, že kdyby fakt chtěli, tak zaútočí především na americké základny a lodě, kterých se kolem potuluje víc než je zdrávo. Důkazy o útočnících nemají ani amíci, ani saudi, jemenské přiznání ani jedna strana nebere vážně, ačkoliv je nejlogičtější, ale západ už má jasno. Padouch Írán. Do třetice je prostě do třetice, i kdyby čert na koze rajtoval. Saudská ropná produkce klesá, DJT  ujišťuje, že americké ropy je hafo – jen je kapku dražší. Saudi už čtyři roky útočí americkými zbraněmi (a s jejich podporou) na Jemen, což nedávno konstatováno i ve zprávě OSN. A furt „nevítězí“.  Jemenci útočí na saudská ropná pole a Saudi ani s těma emerickejma zbraněma je furt ne a ne dostat do latě. No není to k vzteku?  A  třešinku na dort posadil Putin, který Saudům nabídnul ruské protiraketové systémy S 300/400…  Ten Putin, to je fakt ďábel. * Dnes se v Izraeli konají předčasné volby. Už asi třetí nebo tak nějak. Bibi má „nabito“ – bodejť, když se neprotlačí do čela, tak ho nejspíš posadí do tepláků za nějaké ty finanční machinace či co to prováděl. Tuhle si v Moskvě stěžoval Putinovi, že by měl mít Izrael „volno“ při útoku na Írán, a to kdykoliv uzná za vhodné. Ani mě nepřekvapuje, že taková bezprecedentní hovadina našim západním demokroušům nevadí. * U toho Putina se to vůbec v poslední době nějak střídá – Erdogan, Rohání, Netanjahu, Saudové – nepeče se nějaká blízkovýchodní čertovina, do které nemá západ co kecat? Pokud ano, tak to, že naši demokratičtí přátelé nebyli připuštěni ani do předpokoje, je dost dobrá zpráva. * ČéTé spustila nový pořad o fejkňůs. Role moderátorů a hlásačů zaručeně správných názorů byly obsazeny takovými kusy jako je Pawlovská a Háma. Konečně se našel někdo, kdo sdělí ovcím, co si mají myslet, jaký názor je ten správný a který je ten fuj. Nechápu, jak jsem mohla bez těch návodů doteď  vůbec přežít.

23.9.2019 – Zeman prezident opět polechtal kavárníky, když u Soukupa si dovolil lehkou úvahu na téma abolice – kauza trestně (ne)stíhaný premiér. Jen sdělil, jaké možnosti dává prezidentovi ústava. Kavárníci spustili ryk, jako kdyby už v této věci „konal“. Ti chytřejší vřískají, že Zeman prezident vyhrožuje Zemanovi vrchnímu státnímu zástupci. * Kníže dal rozhovor Právu, kde konstatoval, že nevidí na jedno oko, špatně slyší a má další zdravotní neduhy, ale furt chce být „politicky činný“. Jeho slovník moc slušnosti též nepobral, což ovšem nebrání kavárníkům, aby ho strkali všem pod nos coby etalon morálky a slušnosti. * O víkendu o sobě daly vědět opět žluté vesty v Paříži. Jejich shromáždění bylo prý nepovolené, někteří si nesli nezbytné vybavení ve formě kanystrů s benzínem, tož policie to vzala demokraticky brutálně zkrátka. * A v pátek zase klimaticky stávkovali študenti po celém světě. Prý na 4 mega jich bylo… a ve 163 státech. Hm. Kolik z nich se zúčastnilo z přesvědčení, že klima jde do kopru, a kolik se jen chtělo ulejt z vyučování, agentury ani klimakteristi nezveřejnili.

25.9.2019 – V New Yorku probíhá každoroční řečnění v OSN.  Za nás bude řečnit Babiš. Souběžně na stejné půdě probíhá řečnění klimatické. Šéf OSN sdělil přítomným, že na tomto klimasummitu může řečnit jen ten, kdo přednese výhradně konkrétní návrhy na vylepšení klimatické situace.  Tudíž demokraticky zatrhne mlácení prázdné slámy. Ve finále vybraní řečníci dělali přesně toto, protože konkrétní kroky nikdo z nich dělat nechce.  Babišovi řečnění zatrhli, páč program na sázení stromků a investice do jádra nejsou zjevně konkrétní kroky ke snížení emisí. * Klimakterická Gréta seřvala přítomné svým hysterickým projevem, že jí zkazili dětství. Její projev se zřejmě za mlácení prázdné slámy nepovažoval, ačkoliv žádnou konkrétní věc pro snížení emisí neobsahoval. Pouze nadávala „politikům“ a ti troubové jí ještě fanaticky tleskali. Já si ten její projev pustila dvakrát, podruhé „bez zvuku“. Připomínala  rozmazleného fracka, který si v obchodě lehne na zem a vztekle kope nožičkama, když je mu odepřena oblíbená hračka. Normálně se takový vzteklounek ignoruje, což ovšem nikdo z těch nadšeně slintajících persón neudělá, bo Gréta je skvělý byznys. * Naši spřátelení američtí šířiči demokracie v Afghu minulý týden omylem sejmuli asi třicítku rolníků, tento týden další 40 civilů, včetně dětí, ovšem též omylem. Spletli si svatební oslavu se slezinou talibanců. Když oni ti afghánci vypadaj furt stejně, ať se slezou na svatbě nebo kdekoliv jinde… kdo se v tom má vyznat. Asi nemá cenu furt psát, že v mediální stoce se o tom zapomněli zmínit. * V tom záhadném útoků dronů na saúdskou rafinerii furt není jasno. Jemenci furt melou svou, že to byli oni, američani furt melou svou, že to byl Írán. K amíkům se přidali frantíci, angláni a germáni – ačkoliv minulý týden chtěli nějaký slušný důkaz, nyní ho již nepožadují a stačí jen, že to říkají američani. * V OSN řečnil též DJT, za hlavní padouchy na příští rok vybral hnedle několik: tradičně Čínu, Írán a nově též Venezuelu. A kupodiu též „globalisty“ a politiku „migrace a otevřených hranic“, těžko ovšem říci na kterém kontinentě. Na Evropu stále sere pes, což je nejspíš docela dobře – my si vystačíme sami se svou bruselí. Na závěr přidal pár slov o národní hrdosti, zachování vlastní kultury a ochraně národních dějin, a to nejen pro Američany, ale ve všech státech světa. Poněkud překvapivé od představitele státu, který si uzurpoval právo vnutit všem na zeměkouli americký způsob života, po dobrém či po zlém. A hlavně tam, kde čuchá nějaký zisk. Ale možná to myslel tak, že na zeměkouli by se měla zachovávat jen emerická hrdost, kultura a uctívat emerické dějiny. Čertví. * Krom Trumpa řečnil i íránský prezident Rohání, který pro změnu obvinil Trumpa  ze sponzoringu terorismu s doplněním, že kde šlápne emerická noha, tam terorismus jen kvete. * Na půdu OSN nebylo připuštěno deset ruských diplomatů, protože jim američani neudělili víza. Stejně tak nebyli vpuštěni na jednání o kontrole jaderných testů. Ještě by mohli bezelstně sdělit světu, že císař je nahý – a to se nesmí připustit. Tedy asi tolik k té slezině, která se celkem rychle mění ve frašku. * V neděli budou v Rakousku předčasně volit. To poté,  co tamní vláda padla následkem novinářské kachny, která šlápla do „ruské stopy“. Ruská stopa byla spatřena v údajném financování rakouské vlády ruskými penězi, což se následně ukázalo jako fejkňůs, ale vláda se mezitím již odporoučela. Tamní bývalý premiér Kurz má podle posledních průzkumů našlápnuto ke znovuzvolení, takže se zřejmě naše jižní sousedy nepodařilo tím ruským strašidlem pořádně vystrašit. Pokud tedy opětovně nezasáhnou korespondenční voliči, mohl by být Kurz opět „na koni“. To už je taková demokratická tradice, když nevítězí ta správná strana,  tož se tomu trochu pomůže. * Nu a Trumpa opět hodlají impíčovat. Tentokrát v akci „Ukrainegate“, když tedy ta ruská stopa ve volbách se nenašla. Trump měl v tel.hovoru tlačit ukáčka do vyšetřování aktivit mladého Bidena, přičemž starý Biden je náhodou Trumpův protivník v nadcházejících prezidentských volbách. Chytré hlavy v čele s Nancy Peloisovou vydumaly, že je to „ovlivňování voleb“, sice ne ruskou, ale ukrajinskou stopou, ale čert to vem, Slovan jako Slovan. DJT nechal zveřejnit přepis rozhovorů se Zelenským, ze kterého nějaký nátlak jaksi není zřejmý, zato zcela zřejmá je servilnost a vlezdoprdelkovství Zelenského. Mimo jiné to ovšem ukazuje i to, jak moc si DJT „váží“ představitelů jiných  států. I když – Zelenský je herec, takže co by vlastně chtěl. Hezky to shrnula Tereza S., že hledat špínu na Ukrajině na Trumpa v r. 2016 bylo ok, hledat špínu na Bidena v r. 2019 tamtéž je „podrývání integrity“ am.voleb a „ohrožení národní bezpečnosti USA“… fraška.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.9 (35 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Koupím si roušku z kozí kůže
i s bradkou starého capa.
Přes ni ten kovid těžko může,
zevnitř ho dobře lapá.

Budu vypadat jak pidhart petr
nebo jak čiken z kentaky
k tomu si vezmu teplý svetr
a vytahané tepláky.

Můžu jít do lídlu na sedum
ochranka mě tam pustí
koupím žrádlo i sousedům.
Můžu jít v Bzenci, v Ústí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)

je takových variant řešení této problematiky že se nedá říci zda je to dobrý nebo špatný nápad. Záleží na provedení. A víme všichni co se, třeba i s dobrou myšlenkou, dá udělat v Poslanecké sněmovně, natož v Senátu. Takže za mě: raději bych hledal řešení v zajištění práce pro každého, byť třeba na pár hodin denně. Neboť navrhovaný komunismus (každému podle jeho potřeb) je nerealizovatelný, a socialismus (každý podle svých schopností, každému podle jeho práce) jste (já ne) zavrhli před třiceti léty.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Myslím tím PLACENOU práci, která člověku zajistí DŮSTOJNÝ život. Již teď je až příliš mnoho prekérních povolání, jejichž vykonavatelé jsou kvůli nízkým platům nuceni žádat o socdávky.
NZP má umožnit příjemcům žít (NIKOLI přežívat!!!) BEZ toho, aby hledali práci, nebo umožnit, aby přijali práci mizerně placenou či práci na krátký úvazek.
Dovedu si představit, že by byl podmíněn výkonem neplacené dobrovolnické práce v řádu desítek hodin měsíčně (max. 40 hodin/měs.).

Platy v ČR jsou příliš nízké na to, aby umožňovaly lidem pracovat na zkrácené úvazky.

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

Dovedu si živě představit jaké důsledky bude mít zavedení nepodmíněného základního příjmu + sociálního kreditu + zrušení fyzických peněz. Majitelé planety to mají dobře vymyšlené a zdá se, že právě začíná fáze realizace.

Pamatujete se na film Demolition Man?

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Uvažujete podvědomě myšlením poplatným současného režimu. Ano, již teď je příliš mnoho prekérních povolání, jenomže jejich vykonovatelé nemají, jak píšete, nízké platy, ale naopak neúměrně vysoké a neodpovídající jejich někdy zápornému přínosu pro spolenost. Naopak ti kdo přináší prospěch, jsou potřební, vytváří hodnoty, mají mnohdy ty nízké platy neumožňující rozvoj člověka. Takoví dokonce ani nežádají o sociální dávky, na to mají žaludek jiní. Při úvahách o zavádění NZP určitě se neptat ekonomů, politologů, pisálků, podnikavců, umělců, neziskovkářů...

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

Jejich neúměrně vysoké platy se záporným přínosem pro společnost se tvoří z toho, co ukradnou z mezd těm, kteří tvoří hodnoty. Ovšem jako fíkový list mají před sebou učitele, záchranáře a další, též s platem.

A pak vám tlačí do hlavy, kolik bambiliónů bude věnováno na záchranu ekonomik nemocných virem. Správně by měli říct: Tolik a tolik tisíců miliard vám zase ukradneme, abychom je mohli přidělit někomu jinému, podle našeho uvážení.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Není co dodat.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Ti, co vykonávají společensky neužitečné práce, rozhodně nepůsobí v prekérních povoláních.
V těch naopak až příliš často působí lidé, kteří svou prací přinášejí společnosti vysoký užitek. Ale jsou za svou práci hanbně placeni a pracují často za velmi nepohodlných až nebezpečných podmínek.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

Občane, nechcete na téma práce napsat celý článek? Já si totiž myslím, že na PRÁCI PRO KAŽDÉHO za důstojnou mzdu stála levice po celou dobu své existence až donedávna. Tohle byla hesla Voskovca a Wericha v Osvobozeném divadle, tohle byla základní hesla - Práce pro každého za důstojných podmínek a důstojnou mzdu. Realitu toho zažívali naši rodiče, kteří si z platů krmičů prasat postavili baráky. Tohle zažívali učitelé, kteří si z platů na základkách pořídili byty s výhledem na Hradčany. 

Mám takový neodbytný pocit, že pokud levice nedokáže zařídit důstojnou práci pro každého, respektive pokud taková důstojná práce pro každého není možná, tak nemá levice právo na existenci. Je zbytečná. Líbodemo stran je dost i bez sociálních demokratů nebo komunistů. Sociální dávky nikdy nevyváží práci a důstojnost z ní vznikající. Jestli se socani i komouši rozhodli, že jejich jediné téma jsou přídavky na děti a nepodmíněný příjem a úplně zapomněli na práci, tak čert je vem... jsou zbyteční a k ničemu. Obyčejný člověk bude čekat ně nějakého blbce, který neví, že důstojná práce na důstojnou mzdu není možná, půjde a udělá to. A jako bonus dostane obrovskou voličskou podporu. 

Práce, její smysl a odměna za ni, to je téma, které by si pár článků zasloužilo. 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (35 hlasů)

Paradoxem je, že za Římanů snilo levicové hnutí o osvobození od otrocké práce. Za časů Marxe snilo naopak o zaručeném právu na otrockou práci.

Voskovec a Werich byli géniové a poslední spravedliví. Takoví ale nemají co mluvit do běhu dějin, ať už jsou na forbíně nebo v partaji.

Btw, tuhle znáte?
https://www.youtube.com/watch?v=CbDGFW1rPZU

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak cely problem je v tom, kde zohnat prostriedky na obzivu ... rimsky otrok mal byt a stravu zarucenu, len nechcel driet jak otrok ... Za Marxa by ludia aj pracovali, ale stali pred branami fabriky ako nezamestanani, bez strechy nad hlavou a prazdnym zaludkom ...

Clovek na pracu viac/menej kasle ... potrebuje plny zaludok a ochranu pred pocasim ... pokial to ma zarucene, tak bojuje za zlepsene podmienky .. pokial to zarucene nema, bojuje za moznost si to brucho naplnit ... znizte nezamestnanym davky, a uvidite, ze zase budu kricat, ze chcu pravo na pracu = pravo na mzdu = pravo zohnat si legalne prostriedky na byt a stravu

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

Teď už máme k dispozici pokračování, viz BLM v USA = právo sehnat si nelegálně prostředky na byt a stravu. Vývoj práv pokračuje směrem k otrokářské společnosti, kdy otrokář má práva všechna a otrok žádná. Otázkou je, kdo bude otrokář a kdo otrok.

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)

zatraceně střídmé. Tam už fakt není kam snižovat.
V ČR to teda není o moc lepší...

Byt a strava k ŽIVOTU věru nestačí.
To stačí na holé přežívání, aniž by byly uspokojeny další PŘIROZENÉ potřeby člověka.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Sexualita, rozmnožování, touha po vědění, uspokojení religiozity, hravosti, sociálního pudu ....co dál ?
Takže všecko co je dnes k mání ?
Se divím, že už dávno nezačla celosvětová revoluce. Nebo že sem neproudí desetimiliony migrantů ročně.
Asi to ještě nevědí - jaké jsou všecky jejich přirozené potřeby. Poprosíme psychology a faráře ?

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Byt a strava je zakladna podmienka ... ale mozno ste vynimka, a tri dni pod mostom v tomto pocasi bez stravy vam nezabrani ist aspon za plot amfiteatru kochat sa tam produkovanou hudbou, s vedomim, ze ani zajtra sa nenajete a nezahrejete

Zatím bez slepic

jen nepříjemná povinnost, pak je potřeba práci změnit a dělat něco jiného, co vás bude bavit. Jinak se budete celý život trápit.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Přesně takhle jsme se dopracovali k mrakům studentů gender blbostí, sociologie, politických věd atd.

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)

Ale mna praca bavi, popravde, detom hovorim, ze sa clovek narodil, aby pracoval ... ale clovek dokaze pracovat pre pracu samotnu az v pripade, ze je mu teplo, je najedeny, a je zdravy ... ja napriklad milujem 'zenske' rucne prace ... ale staci aby som nebola vyspana po nocnej, a co ma normalne bavi, tak na to kaslem

Zatím bez slepic

"Líbodemo stran je dost i bez sociálních demokratů nebo komunistů. Sociální dávky nikdy nevyváží práci a důstojnost z ní vznikající. Jestli se socani i komouši rozhodli, že jejich jediné téma jsou přídavky na děti a nepodmíněný příjem a úplně zapomněli na práci, tak čert je vem... jsou zbyteční a k ničemu."

Přesné! Levicová strana by se měla starat o pracující lidi, o to, aby pracovali v důstojných podmínkách za odměnu umožňující reprodukci a důstojný život. A měla by vytvářet podmínky pro to, aby bylo těch, co pracují, co nejvíc.

Průměrný počet slepic: 4.3 (14 hlasů)

Mmj. - podobně definoval úkol levice Foldyna a nedávno jsem sem vložil rozhovor s mladým Stropnickým a ten se k tomuto názoru také kupodivu přihlásil.

Průměrný počet slepic: 3.6 (10 hlasů)

Jen to nebude brzy. Teď se snažím dotvořit článek o situaci v socslužbách; aby to nebyl moc velký horor.
A pak se pustím do práce na Práci :o)

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Jestli to tak je ve skutečnosti, tak je lepší to vědět a vyrovnat se s tím.

Chodí sem jenom dospělí.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Základním předpokladem placené práce jsou solventní zákazníci. Pak už jen stačí jim nabídnout to, za co jsou ochotni zaplatit.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

... Proto je nejlepší podpora ekonomiky zvyšování důchodů. Kdo chce vydělat, ať svoje zboží či služby těm důchodcům prodá.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

Ano. Nejprve dotyčný odevzdá státu 40 % ze svého příjmu, aby stát mohl z těch 40 % přerozdělit půlku důchodcům (druhá půlka je režie pro státní parazity) a ti si za to mohli koupit rohlíky a meltu, tedy uvedený důchod přesunuli jen k pekařůma meltařům. A ekonomika je zachráněna. A když bude nejhůř, přijmeme 3 miliony imigrantů gynekologů, raketových inženýrů, ap-

Průměrný počet slepic: 3.2 (13 hlasů)

..a obsahů, probíhajícím v prostředí fiat měny zatížené úrokem, je základním předpokladem dluhová expanze a uspokojování vášní děvek, matron , manželek a přítelkyň investorů.
I ta placená práce je dána tímto základním rámcem dělby moci na planetě.
Není to jen otázka nabídky reflektující poptávku, je to i manipulace tímto vztahem (viz např. poptávka marnivá, nemravná...).
Solventní zákazníky lze vytvořit také uměle. " Díky" dluhům.
Nelze vytvořit práci, ta se musí udělat. Udělat hodnotnou práci - o to tu jde. Včetně odečtení od té hodnoty i takových věcí jako je léčba a smrt v důsledku infarktů či obezity, válečné běsnění a desetimiliony mrtvol, zničené životní prostředí, ohrožené klima atd apod. Pokud se to udělá, zjistíme, že systém vůbec není takovým, jak se nám líčí m že je nějakým konečným úspěchem apod. A to i v tom vpravdě nesmyslném ocenění totalitní fiat měnou zatíženou úrokem.
Lapáme po svém ocasu , v nesmyslné snaze si z něj něco dobrého ukousnout.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Nepodmíněnému základnímu příjmu odpovídá dnes životní minimum, tedy 3850 Kč na osobu a měsíc. Zavedení NZP v našich podmínkách by tedy znamenalo, že byste dostali jen toto a nic víc. Kdyby se ustanovilo životní minimum 15 tisíc, což tak asi odpovídá realitě, problém by se vyřešil. Tak tomu ale není a nebude. Za socialismu lidem vadil strop příjmu, že se měli zhruba stejně mizerně ať v práci dělali hodně nebo málo. Po přechodu na kapík se myslelo, že bude umožněno si vydělat víc. To se sice splnilo, ale pro 80% obyvatelstva to znamená jen to, že musejí makat mnohem víc, aby se měli alespoň tak, jak za socíku byla samozřejmost a to za podstatně vyšších nejistot, se soustavnou obavou, že každý vás chce jenom podvést a obrat a spravedlnosti se nedovoláte.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

že reálsocialismus ekonomicky zkolaboval, právě z těch důvodů uvedených "jistot", které žádnými jistotami ve skutečnosti, jak se ukázalo, nebyly. Ale bylo to jen "letadlo", pyramidová hra, kterou mohli beze zbytku využít jen ti první, co do té hry na "reálsocialismus" naskočili. On jim to jejich ekonomický guru Ota Šik říkal už v 1978, že tak, jak to ekonomicky vedou, to nemůže dlouhodobě fungovat. Což se nakonec ukázalo ve všech socialistických zemích, že realitu a přirozený vývoj nelze křivit a "popírat", vzpírat se mu, dlouhodobě. 40 let.

Průměrný počet slepic: 1.2 (17 hlasů)

Nevím, proč máte 13x jeden hlas, asi druh komplimentu.

Neříkal jim to ten Šik už v roce 68? Fakt nevím, jen mi to k těm letům nějak nesedne.

Ale jinak to říkal kde kdo ještě před rokem 48, někdo i po roce 48 a ti za to někdy končili i na popravišti.

Šlo to 70 let v SSSR a kdyby v SSSR nenařídili, tak bychom to ještě dvacet let klidně vydrželi.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Na dnešní "vyspělou civilizaci" mimo jiné platí zhruba toto: Co je největším snem otroka? Mít své vlastní otroky.

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

In reply to by kapka z moře (neověřeno)

Trvalý odkaz

...blízké budoucnosti bude znít takto : Komu mají patřit stroje (tedy moderní otroci) ?
Otroci tak ale neuvažují, otrokům stačí chleba a hry (a ty jsou skutečně dnes velmi rozmanité, poměrně snadno dostupné, konají se téměř neustále - v každém okamžiku, jsou i divácky velmi atraktivní -to když se divák stává sám aktérem...). Samozřejmě že pojem " chleba" je velkým zjednodušením , je třeba si pod něj dosadit i krevety nebo dobré víno.
Ubrání si tyhle vymoženosti možná před vetřelci zvenčí, ale sami před sebou ne, bez změny v důležitých paradigmatech jejich vhledů, jejich porozumění, jejich hodnocení....pokud vůbec ještě mají nějaké, krom těch pudových (včetně onoho snu , který jste naznačila).
V podstatě jde o to usilovat o spravedlnost, a skutečně děti vychovávat, ne pouze produkovat rozmazlené a chamtivé spratky.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Stroje nejsou otroci. To jste si jen přejmenoval.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Občane, podíl na půdě, podíl na rozpočtu a podíl na rozhodování o naší zemi a to bezpodmínečně. To je dědictví pro naše syny a naše dcery.

Ostatní blboni tady píšou, že eště vyroběj nějaké vadné zboží na export, na letiště se vejdou eště nějaká nigdy neprodejná auta a že eště budou dodávat pro cizáky polotovary, keré nemají do čeho se ziskem namontovat. Že jim nevadí posílat do cizákova bilion peněz a osoplují se na naše syny a dcery, keré už jim na to serou a chcou navalit zpět půdu, podíl na rozpočtu a chtěj si to proti blboňům hlídat přímo.

Vemte jim důchod, že na to kapitalisti už nemaj a uvidíte jak začnou zpívat.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Kdysi většina lidí ve státě byla zaměstnána v zemědělství. Za první republiky již jen 30% a dnes v ČR stačí uživit (nebo lépe řečeno by stačilo uživit) nějaké 3%. A ti by i po zavedení GP, asi neskončili jen na tom GP, ale pokračovali by dál, protože v tom našli smysl života a nebavilo by je celý život sedět doma na dávce.

Kolik procent lidí musí tvořit smysluplné statky, aby to pokrylo potřeby státu? Zvláště po zavedení automatizace výroby a služeb (tím myslím třeba i školství)? Nějakých cca 20%?

Problém dneška je, že stát přerozděluje takové množství dávek a služeb, že samotné náklady na obsluhu a kontrolu jsou dominantní.
Letošní výdaje státu na sociálních dávky (z toho je 54% na důchody) je 913 milard Kč. Pokud tuto částku rozdělíme mezi 7 milionů starších 18-ti let, tak to máme 135.500,- Kč za rok, tedy necelých 11 tisíc měsíčně.
To není sice moc, ale co tak rozpustit všechny sociální úřady a úřady práce, chráněné dílny, neziskové organizace, redukovat školství na kvalitní distanční výuku, etc. Budovy by se mohly prodat a ušetřilo by se i na dodávkách IT a veškerých systémů, na údržbě budov, energiích, kontrole kontrol, etc.
Co tak vyhlásit neutralitu, vystoupit z NATO a krouhnout náklady na armádu? Zrušit platby za nemocenskou? Zdanit vodárny? Omezit jen na občany ČR nebo jen pro narozené v ČR?
Potom můžeme být podstatně vyšší částce. Rodina s dvěma dospělými, nebo navíc majícího doma seniora či dva (sociální služby by logicky výrazně podražily), tak to již je pořádný balík měsíčně. Někomu to bude stačit, někomu ne, a to myšleno jak finančně, tak především způsobem seberealizace.
Jako bonus bude fůra propuštěných státních zaměstnanců a takyzaměstnanců zařazených do výrobního procesu a tedy zvyšující tvorbu potřebných statků (záměrně nepíši HDP).

GP má i řadu jiných pozitiv. Třeba narovnání trhu s nájemným bydlením. Pro nájemníky čerpající příspěvek a doplatek na bydlení je výhodnější si pronajmout byt ve městě, kde jim vyjde tabulkově na 10-15 tisíc měsíčně než někde na vesnici, kde dostanou jen 3-4 tisíce. Nedej bože bydlet ve vlastním, třeba na vesnici.Taky je výhodnější, když je z maminky matka samoživitelka a otec je jen na návštěvě. Také proč topit levně třeba dřevem, když jim stát zaplatí elektrický přímotop.

Také změna vzorců chování v sociálních kontaktech by byla pozitivní. Současný trend přesunu seniorů do domovů a různých center (dlouhodobě již neudržitelné nejen finančně, ale především již „nejsou a nebudou lidi“) by mohla být postupně nahrazena třeba tím, že se domluví skupina a pronajme si společně nemovitost na vesnici. Nemusí to být jen senioři, klidně se mohou přidat i matky samoživitelky s dětmi. Voda z vlastní studny,ovoce, zelenina, bylinky, tabáček z vlastní zahrádky, slepice, králíci, domácí ovocné vínko, místo hazardu můžou po vešrech mastit karty, sázky na sport v TV klidně mezi sebou. Propuštění neziskováři jim jistě budou rádi pomáhat, co by dělali jiného.

Také v oblasti kriminality by měl pozitivní vliv, pokud by osoba ve výkonu trestu neměla na GP nárok. A pokud by byl GP vyplácen na účet týdně, nebo dokonce denně, tak by si ti hloupější kriminálníčci raději počkali na šest stovek každý den, co by jim k jejich životu stačili, než si drobně přikrádat. Ono obecně by pro jistý typ lidí bylo pozitivní, kdyby každý den přistálo na kartě, třeba „v šest ráno šest stovek“.

A na závěr to nejdůležitější. Jelikož by GP výrazně zjednodušil pravidla přerozdělování peněz ve společnosti, tak by i výrazně omezil podvody a účelovky, kdy jsou peníze čerpány buď neoprávněně podvodem, optimalizací nebo čerpány značně neekonomicky pro společnost, kdy na jednu vyčerpanou korunu pro příjemce je náklad třeba deset kaček pro společnost. A ono i lepší nálada ve společnosti má svou cenu.

Ten GP ale drtivé většině lidí celý život stačit nebude. Kdo si chce koupit a provozovat pěkné auto, vlastní bydlení, drahý mobil, drahé kolo, nákladné koníčky, bude jistě pracovat. Nebo si bude jen přivydělávat (třeba i něco menšího, co od něj ostatní koupí). Jen se změní vzorce chování. Změní se trh práce. Mladý po škole, pokud se bude chtít postavit na vlastní nohy, půjde dělat na rok popeláře s platem sto tisíc. Přitom doktor bude mít plat jen padesát tisíc (nechte to na trhu práce, ten si platy určí sám).
Ono ty statisíce propuštěných státních zaměstnanců si také budou chtít přivydělat a to je donutí vytvářet nové skutečné hodnoty.

Na závěr kontrolní otázka na kterou si může odpovědět po pravdě každý sám sobě: Jak by zpětně v systému GP prožil svůj život? Díváním se na TV? Provozováním nějakého koníčku, kterým by si snažil i přivydělat? V zaměstnání, které by jej bavilo? Různě by to střídal, tedy chvíli někde pro prachy a potom zase by něco vyzkoušel?

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

---------
Kdysi většina lidí ve státě byla zaměstnána v zemědělství. Za první republiky již jen 30% a dnes v ČR stačí uživit (nebo lépe řečeno by stačilo uživit) nějaké 3%. A ti by i po zavedení GP, asi neskončili jen na tom GP, ale pokračovali by dál, protože v tom našli smysl života a nebavilo by je celý život sedět doma na dávce.
---------

stačí nás uživit 3% lidi a ten zbytek a dovoz tj 30% nahradili energeticti otroci co pohani mechanismy, traktory, elektřinu, dopravu (černá fosilní paliva)
pokud by nastal jejich výpadek okamžitě se vracíme zpět o 100let a je potřeba jejich výpadek nahradit, (v německu se začali připravovat :-)

akumulovana technologie/infrastruktura ani znalosti nebudou stacit pokud nebude levna energie

neumite pocitat ?

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Nespojoval bych pokrok v zemědělství jen s energií. Nové vyšlechtěné odrůdy s tím taky hodně pohnuly. Technologie zpracování je taky již jinde (třeba řepka - cukr). Trh si cestu najde, toho se nebojím.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

In reply to by alepro (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ovšem i tak je takový způsob zemědělství neefektivním, viz vstupy a výstupy, nahlíženo optikou mezních výnosů. Poměrně prokazatelným způsobem je to nastíněno v knize Kolapsy složitých společností. Ve zkratce : pokud se započítají skutečně všechny náklady na provozování tkzv. intenzivní moderní zemědělskou výroby, včetně externalit ( jako je zamořování životního prostředí či války o ropu), tak se ukáže být nehospodárnou.
Energie nemusí být levná, stačí když je dostupná. Poměřování všeho totalitní měnou zatíženou úrokem je chybné, někdy dokonce (sebe)destruktivní, mnohdy pomýlené (dostatek je uměle tlačen směrem k nedostatku - jen aby se zvedly ceny).
Stejně tak voda, nebo ty potraviny.
Statky vznikají prací, i ty nabyté lovem či sběračstvím ....ne penězi, ty jsou jen administrativním prostředkem, někdy vyvolávajícím dokonce takové věci, jako jsou světové války.

Možná by zemědělcům stačilo kochat se, potažmo vymýšlet postupy jak tu obdělat Saharu, jindy Antarktidu - nebo móóóře či vzduch......

Zatím bez slepic

to mi vychází na cca 18000,- měsíčně čistého, tedy z toho nebudou zplaceny daně ani pojištění.
Skutečnou práci, skutečnou hodnotu, vykonává a tvoří cca 20 % populace. Jedná se o primární a sekundární ekonomickou sféru. Zvětšiny se jedná o lidi s příjmem kolem těch 18000,- čistého. Pak je terciární sféra, v té jsou poskytovány služby, jejichž hodnota je velmi často mizivá )nové gelové nehtíky, např., nebo uklizení něčeho, co si majitel může uklidit sám, kdyby nebyl línej).
Proč to zmiňuji : myslím si, že hodně lidí by se spokojilo s těmi 18000 měsíčně a už by víc nepracovalo. Během pár měsíců by se tomu přizpůsobily i ceny nebo obecná životní úroveň (poklesem). I kdyby nadále ti, co vytvářejí skutečnou hodnotu, ji dál vytvářeli (tedy těch 20 %), zajímalo by mne, KDE se vezmou peníze na těch 18000 měsíčně pro 80 % (minimálně 50 % jak to je dnes) "těch druhých". Kdo, kde a jak je bude vytvářet a jak dlouho by to mohlo vydržet?
Pokud GP, musí být opravdu na úrovni životního minima, tedy zjednodušeně : na přežití. Ne na "důstojný život", pod čímž si každý představuje něco jiného a mnohdy až neskutečně rozdílného. A už žádné další sociální dávky navíc.
Mimochodem, právo na život nenastoluje povinnost druhých život někoho "udržovat". Jen mu ho nebrat.

Průměrný počet slepic: 3.1 (10 hlasů)

1) Daně a pojištění: Sám uvádíte čistého, takže žádná daň z příjmu. Sociální pojištění z GP nulové. Zdravotní pojištění dle dobrovolnosti a výběru na konkurenčním trhu. Ale s jasným pravidlem, že pokud si nezaplatí ZP, tak veškerou léčbu bude hradit. Neuhradí-li, tak se mu krouhne GP na polovinu, dokud dluh nesplatí. Některým jedincům nezbyde vystěhovat se z ČR a zkusit to jinde.
2) Jestli by se, ti dosud tvořící, spokojili s 18K a zůstali doma řeší ve světě fůra sociologů. Já bych doma nezůstal, zkoušel bych různé způsoby podnikání a určitě by mně zase něco vyšlo. Co Vy? Seděl by jste v levném bytě a díval se na TV a tím rezignoval na příležitosti?
3) Z morálního hlediska berte GP jako dividendu za majetky, které vlastní stát a které vytvořili naši předci. Nebo jde o majetky státu obecně (od nerostných surovin po vysílací frekvence). A já si myslím, že GP nesníží produkci státu, ale ji podstatně navýší, tím že odstraní neproduktivní práci, která dosud spotřebovávala zdroje společnosti (od lidských až po produkty a energie). Ono je lepší mít víc na rozdělení a rozdělovat to úplně jednoduše a tedy spravedlivě, než mít míň a rozdělovat to složitě a tedy korupčně a nespravedlivě (a ještě za gigantických nákladů).
4) „... a už žádné sociální dávky na víc ...“ Souhlas.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by Eta (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já Vám nevím, ale myslím si, že pro mnoho lidí je práce i určitým stimulem sociálním a organizačním. Neboli to, že musím každý všední den sedět na svém místě, mi pomáhá řídit život. Zkoušel jsem i podnikat a být svým vlastním pánem a už vím, že na to mám málo vlastní odpovědnosti, kázně a pečlivosti.
Prostě si myslím, že je mnoho lidí, kteří mají schopnost být dobrým zaměstnancem, když je někdo organizuje. A když jim hodíte peníze za nic a nic po nich nebudete chtít, zhroutí se jim (třeba jen částečně) život.
Stejně jako mnohým důchodcům, když vypadnou z pravidelného rytmu. Někteří se chytnou něčeho jiného, jiní se uchlastají...

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

GP jim přeci nebere možnost dál chodit do práce, kde je mezi svými a to mu vyhovuje. A motivací je také výplata, která umožní pěknou dovolenou, spoření na nové auto, provozovat koníčky, ...
Nebo si chvíli dají oraz či vyzkouší něco jiného bez stresu - "Co když to nevyjde?". A potom se zase vrátí s další životní zkušeností.

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)

Ad 3) A ten aktuální majetek státu vůbec není malý, je gigantický, Je to velké území industrializované země (pole, lesy, silnice, železnice, elektrifikace, plynofikace, rozvody vody a kanalizace včetně čističek, digitalizace, elektrárny, přehrady, funkční města a vesnice, průmysl, zemědělství, funkční policie, armádu nezmiňuji, … , a zejména 10 milionů relativně vzdělaných obyvatel. A o ty jde především. Rádi zde investují a budou investovat domácí i zahraniční firmy a produkovat smysluplné produkty, na kterých vydělají. A za tuto možnost se platí. To jsou především ty zdroje GP.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

I tábaček z vlastní pronajaté zahrádky je ?

Já bych po celé dny čučel tady , zíral jak drát. Nebo jak puk....? Tolik mudrců (mudralky prominou) pohromadě totiž jinde nepotkáš.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Dobře roste selský, který pěstovali naši dědové. Proložte to virginským. Můžete si míchat vlastní směsi když přidáte i nějaké další kytky.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Můžete popsat ve zkratce - jak ? Já znám jen tu fermentaci popisovanou Karlem Mayem, jak tuším že Sans Ear šupl listy tabáku pod sedlo koně...a pak už jen rajtoval a rajtoval.
Já bohužel žádného koně nemám, maximálně si občas přivezu od Andělské hory koňský salám.

Zatím bez slepic

lidi by s GP dostali volny cas, ktery by mohli vyuzit k premysleni a prehodnocovani.
Pro vladnouci elitu by to mohlo znamenat jeji konec

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Eta

Trh práce, to zní jako trh s otroky. To musí skončit a pak si všichni jako "podnikatelé" uvědomí, že jim nigdo od prdele neodpad. Pokud chce vyrábět ve velkém a sám na to nestačí a ani nevymyslel jediné hejblo v dílně, fabrice, tak pěkně na podíl. Ale teho se můžeme zbavit gdyž si uvědomíme, že průmysl se buduje leta a nigdy nemůže být ve skutečnosti ziskový pokud se do nákladů na zavedení započítají i všechny náklady potřebné k jeho provozu. Užitek to dává jedině gdyž vyrábí potřeby našich lidí a lidi se celou dobu snaží se roboty zbavit aby to dělal nějakej automatickej průmysl. Proto se to menuje prů-mysl, že se o tem přemýšlí aby to bylo co nejefektivnější, nejlevnější a nejkvalitnější, na což dycky kapitalisti aji socialisti srali.

Dycky je to společná věc všech našich zůčastněných i nezůčastněných předků a potomků. O tomto nemůže být žádných pochyb. Tak to prostě je. Jinak dobrý.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

Pojmem "Trh práce" není myšlen Švarcsystém. Měsíční výplatu určuje ochota někoho za tuto částku pracovat, tedy v GP by třeba plat popeláře byl nejspíš vyšší než dnes, což by nejspíš vedlo k tomu, že by už nejezdilo auto s řidičem a dvěma maníky, jako dnes, ale jako třeba v USA, kde jezdí jen řidič a sám si mechanickou rukou manipuluje s popelnicema. Potom by o takové místo s platem třeba sto tisíc měsíčně byl zájem, mladí za rok vydělají peníze na bydlení a získají i něco do života.

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)