Dojmy člena okrskové volební komise ve Vidlákově

Autor
Štítky

Tak jsem byl včera i dnes zase u toho. Pokolikáté už za těch posledních 10 let, co k těm různým volbám chodím nejen jako volič ale taky jako člen okrskové volební komise? To ale není podstatné. Jednou jsem si taky vylosoval funkci předsedy a dvakrát funkci místopředsedy. Ti mají vždycky o pár stovek větší odměnu. Ta odměna byla pro všechny členy komisí tentokrát podstatně vyšší než bývalo zvykem. Bylo to jakési "riskovné". Setkávali jsme se přece jen nablízko se spoustou lidí. Měli jsme sice náhubky stejně jako voliči a platila řada dalších opatření, ale chybička se vždycky vloudí a těch chybiček třeba z mojí strany bylo  něúrekom...
Prostě se to všechno nedalo po dobu těch celkem 14 hodin přímého kontaktu s voliči dodržovat. (Za socíku byla tahle funkce jenom čestná a nic se za její výkon nevyplácelo.)


Ale k samotným volbám: Ve Vidlákově stejně jako v celém okrese se odehrávaly tentokrát volby dvoje. Kromě voleb krajských to byly taky volby do senátu. Bylo víc papírů, víc vysvětlování a nakonec i víc počítání. Byl jsem zvědavý na volební účast. Předpokládal jsem, že bude výrazně menší, než byla při krajských volbách před 4 lety. Přece jenom mnoho potencionálních voličů žije ve strachu a pokud možno nikam nechodí.

Ale nebylo tomu tak. V roce 1016 byla ve Vidlákově při krajských volbách účast 29,03 % a v našem okrsku dokonce 34,72 %. Letos to vyšlo tak, že ve Vidlákově přišlo volit 33,81% oprávněných voličů a v našem okrsku to bylo až 39,23%. 

No, ono to stejně není nic moc, ale už jsme si na ta čísla po těch letech od sametu nějak zvykli. Ale faktem je, že to bylo o něco víc než před 4 lety a to bylo potěšitelné. 

Zajímavější je možná srovnání volební účasti při volbách do senátu. Senátní volby, jak je známo, se v určitých obvodech konají v intervalu 6 let. V našem okrese a tedy i ve Vidlákově proběhly tyto volby naposled v roce 2014. Tehdy byla volební účast ve Vidlákově 53,93%. Letos však volilo ve Vidlákově do senátu pouze 32,67% oprávněných voličů. Záměrně píšu, že volilo, protože jste si jistě všimli, že procento účasti v různých typech voleb není stejné (33,81% kraj a 32,67% senát).
Je to způsobeno tím, že někteří voliči, kteří volili do kraje, do senátu nevolili. Prostě se rozhodli nepřevzít příslušnou úřední obálku a lístky s možnými kandidáty nechali doma nebo je vyhodili. Dlužno dodat, že těchto voličů nebylo zase tak mnoho. Pokud si vzpomínám, bylo jich před 6 lety víc, což bylo samozřejmě způsobeno i tehdejší vyšší volební účastí v současně probíhajícími volbami jiného typu.  Tehdy to byly volby komunální. Zkrátka, určité procento příchozích voličů senátní volby prostě bojkotuje.


Vidlákovské krajské volby měly ještě jedno specifikum. Na volebním lístku jedné ze stran (ĆSSD) figurovalo na poměrně čelním místě jméno současného Vidlákovského starosty. Samozřejmě přímo ve Vidlákově obdržel náš starosta velké množství preferenčních hlasů. Jak jsem se ale přesvědčil z celokrajských výsledků, tak v tom moři celokrajském se ty preference výrazně "rozpustily" a pozbyly na významu. Vidlákovský starosta se do krajského zastupitelstva prostě nekvalifikoval. ĆSSD stejně letos v našem kraji výrazně propadla -  i když ve Vidlákově výrazně zvítězila - jistě díky kandidatuře našeho starosty nestraníka. 

Mám ještě jeden celkem potěšující postřeh. K volbám přišlo ve Vidlákově poměrně dost mladých lidí, mezi které počítám ty ve věku od 18 do 40 let. Byli mezi nimi často taky manželé, kteří se do Vidlákova přistěhovali v posledních letech a se kterými jsem se (asi proto, že dojíždějí za prací do krajského města), zatím nikdy nesetkal. Jenom se obávám, že většina těch mladých voličů, a to i těch starousedlých, volila Piráty a já k těm dnešním svazákům přílišnou důvěru nechovám.

Celkově tedy můžu konstatovat, že "volbe bele a volbe budó, hojája, hojája!" Za týden 2. kolo senátních a pokud nás koronáč nesklátí, tak i ty parlamentní na podzim příštího roku...
 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (42 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

... být Piráty zas tak moc neslavím, uvidíme, co se s jejich preferencemi stane, až do předvolební kupky hnoje příští rok zapíchne své vidle Minář. Aniž bych si chtěl hrát na věštce, podle mě bude usilovat o stejnou skupinu voličů, na něž zatím cílí právě hlavně Piráti. Tedy pokud skutečně nějaký politický subjekt vytvoří a vše nebylo jen mlžení pro strategický ústup na nějaké teplé místo mimo přímou politiku. Osobně si totiž myslím, že jeho i Piráty financují stejní "sponzoři", takže mi jeho politická kandidatura zatím v rozehrané partii nedává moc smysl.

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud Piráti ozelí pár vysokých korýtek a Minář dá k Pirátům, jejich preference vzase stoupnou. Vyžehlí část voličů TOP, Zelených a STAN.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

"(Za socíku byla tahle funkce jenom čestná a nic se za její výkon nevyplácelo.)"
Dovede si někdo z vás ještě toto představit? Dovede si představit že neplacená byla i práce poslance, jen za refundaci ušlé mzdy při zasedáních? Dovede si někdo představit že o okolí paneláku a hřiště se starali zdarma formou brigád jeho jeho obyvatelé, a ne firma známého člena představenstva za desítky tisíc? Dovede si někdo představit že vznikaly bezplatné školky v Akci Z (stát dodal materiál a rodiče práci)? Dovede si někdo představit že prezident má plat 12 tisíc měsíčně, je skromný, nestačí ty peníze utratit a ještě je rozdává málo placeným zaměstnancům kanceláře, jak je známo o prezidentu Novotném? Dovedete si představit že odpolední kroužky pro děti jsou zdarma, že členský příspěvek ve sportovním oddílu ČSTV tenisu či hokeje je 2 koruny ročně? Má smysl pokračovat?

Průměrný počet slepic: 4.8 (66 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

kdy jsme tady v Kotlince lezli ještě po stromech.

Průměrný počet slepic: 3.1 (19 hlasů)

My úvalech a horských údolích jsme byli civilizovaní

Průměrný počet slepic: 3.9 (17 hlasů)

mácháte se ve stejnejch sračkách, Vy civilizovaní.

Průměrný počet slepic: 3.6 (19 hlasů)

těch tvých sraček, zatáhli vy, s vaší Prahou a okolím.

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

členové volební komise pak dostali zájezd vlakem druzby Kijev Moskva Leningrad, odměna byla naturální

Průměrný počet slepic: 1.6 (12 hlasů)

Ale! Nutno připodotknout, že jsme Vás táhli na vařený nudli!

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

kilo skopového 30.- Kčs a nástupní plat jsem měl 1.800.- Kčs. Plat mého vedoucího byl 3.500,- a ředitel výzkumáku měl pět tisíc.
Mohl jsem pracovním úsilím padnout na hubu, nebo pracovní dobu prospat a točit mlýnek a na mém platu se to neprojevilo ani halířem.

Každá doba má svoje. Já bych neměnil, i když mně tenkrát bylo šestadvacet, zatímco dneska mám ty cifry stejně, jen v opačném pořadí.

Průměrný počet slepic: 3.4 (11 hlasů)

mlýnek jste nemohl,normy byly všude a vedoucí se postaral,abyste makal,jinak šikana a problémy jako dnes zákon padajícího hovna platil i tehdy

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já popisuju jen svou osobní zkušenost, nic jiného.

Průměrný počet slepic: 2.7 (10 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

pívo 1,60 a tráva byla zelenější. Ale jděte, nostalgiku

Průměrný počet slepic: 1 (12 hlasů)

čítalo necelou jednu osminu z průměrného platu.. :-)
Já např. za 4+1+L 407,- Kčs versus příjem 3.800,-Kčs....
ANO, bude líp! Ale kdy?

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak jste si to na fiču zařídil, já nájem neplatím, naopak mě od jiných nájmy chodí na účet. Tak si nestěžujte.

Průměrný počet slepic: 1.4 (20 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Až se sám postaráte. Pokud budete čekat s nataženou dlaní, až vám to někdo jiný zařídí, tak se nedočkáte. To už budete mít lepší, když si vezmete provaz, mýdlo a klíče od půdy.

Průměrný počet slepic: 1.6 (15 hlasů)

já už mám odpracováno, bude mi pomalu 80. Ale co máte skutečně odpracováno odpracováno vy?
Logické : dva (jenom, v reálu jich jsou stovky) protichůdné pohledy na společnost. Jak se za takového stavu mysli společnosti dopracovat ke společnému postupu ve prospěch ČR? Tento typ tzv. demokracie je brzdou, hádky ubírají síly, přižívníci ubírají vyprodukované prostředky, lehkoživkové (politici, neziskovkáři, rentiéři...) jakbysmet. Ale buďte v klidu, mě osobně se daří dobře. Jsem nad věcí, nevolím, jen se bavím :-) .

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

v něčem ne. Cituji: "přižívníci ubírají vyprodukované prostředky, lehkoživkové (politici, neziskovkáři," to bych vám podepsal.
U těch rentiérů už bychom spolu asi nesouhlasili. Renta se dá pobírat i z něčeho, co jste si dopředu naplánoval, abyste jí pak měl.To už je o strategii.
A co mám odpracováno já? Vám bude 80, přeji mnoho zdraví. Mě bude letos 53 a od svých 20. jsem se nezastavil. Prvně loď, od rána od tří do večera do devíti, pak v lese 5 let, pak osvč, kdy jsem měl za 15 let dohromady dva týdny dovolené a teď zase už celkem dlouho hákování v lese. Nechci machrovat, ale troufám si tvrdit, že mám odpracováno víc, než by mnozí stihli za tři životy. A to jsem ještě nezkončil.

Průměrný počet slepic: 2.6 (8 hlasů)

Tak si pane strategickej dopředuplánovači a rentiére zkuste spočítat svou a jeho startovní
čáru (když už mu tady vysvětlujete ty svoje moudra).
A ještě jedna malá poznámka k obhajobě tý "vaší" doby .... předchozí společnost složená
z těchhle dědků vám něco předala (a nebylo toho málo). Tak by mě moc zajímalo, čím se budete
jednou příštím generacím chlubit vy.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

To co popisujete je přesně ono co se mi nelíbí (kromě jiného) na dnešní době. Máte odpracováno za tři životy, ještě jste neskončil, a obávám se nebudete moci skončit (děláte dobře že myslíte na rentu). To není na závist, to je na politování.
Proboha ale, proč jste to všechno tak intenzivně dělal? Je to tak dobře? Je správně aby se člověk honil celý život, téměř bez dovolené? Říkáte že jste zajištěný, jenomže víte vy co bude zítra, kdy padne měna, kdy a jak vylétne inflace, kdy onemocníte (jako OSVČ jste asi moc,. jako všichni, neplatil pojištění), za dveřmi je válka (když ne horká, tak ta migrační určitě)....mnoho otazníků, málo jistot. My prožili polovinu života v klidu, bez starostí, nevyskakovali jsme si sice moc ale měli vše potřebné, mnohdy "zadarmo", v míru a jistotě. To není málo.
Přeji vám aby se vám nic podobného špatného co jmenuji nikdy nestalo.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

nikdy jsem nekouřil, vyjma období dětských experimentů. To ovšem nebyly Startky, nýbrž Phillip Moris za 25,- Kčs. Peníze jsem získal krádeží a následným vrácením prázdných lahví za samoobsluhou.

Za ty peníze jsem získal nejen luxusní cigarety, ale i zkušenost, z níž těžím dodnes: nekouřím.

Pokud jde o trávu (mám na mysli rostlinstvo z čeledi lipnicovitých, nikoli konopí), na barvu už nevzpomínám, ale není důvod mít za to, že byla jiná než dnes. Voní úplně přesně do puntíku stejně, to si pamatuju.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Jedine dolezite je, ze tenkrat mala upratovacka samozivitelka na to, aby vychovala deti ... ukazte mi dnes samozivitelku upratovacku, ako s prehladom zvlada platit zivot svoj aj dvom detom.

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

že samoživitelka uklízečka by měla v první řadě přizpůsobit svůj život svojí ekonomické síle.
V tomto dělá fůra lidí chybu. Syn mého kámoše, jak ti mladí všichni chtějí do Prahy, tak se tam odstěhoval. Není to žádný genius, vydělává 25 kolíků, bydlí s přítelkyní a platí nájem 16. A až začne přítelkyně zepředu bobtnat a půjde na mateřskou, s čeho budou žít? U mě by ve stejně velkém bytu to měli za 5.
Jasně, bosorko, chápu, že takhle jednoduché to úplně není, že se ta samoživitelka může dostat do průseru (do ritě) a potřebuje pomoci. Pak by zde měla být pomocná ruka státu. Ale volat o pomoc budu až tehdy, když se budu fakt topit, pokud o ní začnu volat 20 metrů před rybníkem, tak bych si jaksi nedokázal vážit sám sebe. I ta samoživitelka by měla cítit jistou osobní zodpovědnost.

Průměrný počet slepic: 1.5 (13 hlasů)

melete hovna.
Anebo si myslíte, že všecky uklízečky zametají ve zlatém dole.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

Uklizečka samoživitelka se dvěma dětmi brala v zaměstnání, na úplný úvazek, necelé dva tisíce.Na dvě děti brala příspěvek, přiznám se že nevím jak vysoký, odhaduji 250. Za garsonku zaplatila nájem včetně vody a energií necelých 200 (matka tak bydlela v Praze). Současná bere na poloviční úvazek (celý ji nedají, flinkat se po plnou pracovní dobu mohla jen tenkrát) polovinu min. mzdy, nějakých 6 tisíc, přídavky - existují-li, nesleduji to, řekněme 1500. Za garsonku se (v Praze) platí s poplatky cca 8 tisíc... Babo, raď!

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

Chybí Vám tom Příspěvek na bydlení, konkrétně uklizečna samoživitelka bydící v Praze se sedmičkou čistého a dvěma dětmi do šesti let v nájemní garsonce s ústředním topením dostane od státu (tedy z našich kapes) příspěvek na bydlení v celkové výši 10.378,- Kč. Podotýkám že to není jediná dávka o kterou může požádat. zdroj : https://www.kurzy.cz/kalkulacka/prispevek-na-bydleni/

Zatím bez slepic

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

...ale vítám to, že takovýto názor zde může zaznít.
No a víte to, že si komouští funkcionáři nechávali psát hornické šichty ? Nebo že nechávali cejchovat a platit šichty dělníkům, kteří jim zatím fachali na jejich chatách či domcích ? Z materiálu, který z podniku ukradli ...pardon, přemístili ?
Novotného se rozhodli zbavit se samotní komouši a komoušky.
No a barevná televize sovětské výroby stála takřka dva měsíční rodinné příjmy, tedy dnes na naše českonárodněbankovní koruny cca 50 000. Video čtyři. Taky asi nemá smysl pokračovat....

Na ja, televizí nezatopíš, videa se nenapiješ, domek z banánů nepostavíš....

Průměrný počet slepic: 2.4 (9 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Poslanec měl neplacené poslancování, ale lidi se báli bejt s ním v konfliktu. Privilegií měl proti normálním lidem (nestraníkům) dost a dost. Náhrady znamenaly ulití se z práce.

Jako když Frankl o jednom kápovi napsal, že na svobodě byl jen ředitelem bankovní pobočky. - Byl to hořký vtip, protože všichni věděli, že v koncentráku je pánem života a smrti podřízených vězňů a to, že daleko větší moc, než ředitelovat bance, kde vám zaměstnanec může dát výpověď a uniknout vám z dosahu. ¨

Jak si kaprálové užívají moc nad obyčejnými vojcly. To zdaleka převáží žold.

Vzhledem k tomu, že tehdy poslanci dělali jen figuraci a rozhodovalo se jinde (a když Čalfa zavelel tak všichni do jednoho zvedli ruku pro milovaný systém), tak každej víme, co to bylo ve skutečnosti za lidi. Když Novotný likvidoval Baráka, tak je taky nechal vytáhnout z postelí uprostřed noci a nechal je odhlasovat co jim nařídil. Udělali to bez keců.

Jo, to "zdarma" formou brigád, tak to není zdarma, když tam jste a děláte na veřejným místo na vlastním. Lidskej čas něco stojí. Těch keců co si musel každej vyslechnout, když se dělalo něco dobrovolně-povinně a on se na otázku: "kdo je pro" nepřihlásil, protože měl něco skutečně pro sebe.

President Zeman má plat 250 000 tak to je při kupní síle asi dvojnásobek a dává ho na charitu. - V čem přesně vidíte ten rozdíl?

Akce Z byly to samé dobrovolné-povinné. Není to náhodou podstatou už otrocká práce? Jo, děláte to pro sebe? Takže když se stěhujete, tak vám vyplatí váš podíl a na novým místě vy doplatíte užívání toho, co tam váš předchůdce prací investoval? :-/ Prostě to je zase takovej ekonomickej maglajz. Takže ve skutečnosti si to pak lidi kompenzovali tím, že to pak v práci šolíchali a občas se zaplatili v naturáliích v ukradeným materiálu.

Odpolední kroužky pro děti nebyly zdarma. Platil to stát z peněz, které vybral z daní. To jen platil někdo jinej. Kroužky pod Svazarmem byla forma přípravy na vojnu, na umělecké kroužky při LŠU měly limity. Vzali jedno dítě z rodiny a druhý mělo Smolíka a mohlo bejt nadaný jak chtělo. Učili tam ekvivalent paci-paci-pacičky místo aby na vás vychrlili dětskou verzi toho, co se učí pak na skutečnejch školách. Ze všeho nejvíc to vypadalo, že si nechtěj vyrábět konkurenci.

Jinak na Západě je na školách taky plno nejrůznějších kroužků. Skvělý kurzy fungující jako přípravka za 500 ročně pro chudý a 3000 pro normální populaci.

Ten kapitalismus, co se vám tu nelíbí vám přece udělali také komunisté. Už je to trapný, jak děláte, že to nevíte.

U nás byla spousta sportovišť. Přispívaly na to místní podniky, které ty peníze měli z práce zaměstnanců, takže na to přispívali zaměstnanci. Když socialismus skončil, tak si podnik soudruzi vytunelovali, sportoviště si zprivatizovali a ti co platili utřeli hubu.

Začnete přemejšlet o skrytých nákladech a jak je stále něco za něco a nic není zadarmo.

Vlastně většina toho, co je zadarmo nakonec vyjde nejdráž. Ne-li všechno.

Průměrný počet slepic: 2.3 (10 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

co byli z karierních důvodů "u komunistů" a ti co se nechtěli živit prací, disidenti havlisté.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Kterej komunista se nedal ke komunistům, aby se neměl líp? -Všichni přeci.

Do práce patří i myšlení. je to její nejotravnější část. Když budete jen trochu myslet, nebudete moct bejt komunista.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To bývalý starosta, moula par excellence, z vesnice kam jezdím, která se posléze jeho zásluhou kvůli zvýšení dotací stala po pohlcení okolních vesnic městem, se stal dokonce senátorem. Za jeho působení postavili v té vesnici bez průmyslu v okolí, dnes dokonce i bez zemědělství, z dotace střední ekonomickou školu. Vládla jeho strana v ČR, vládla i na kraji, tak to chodilo (a chodí). V dalším volebním období už neuspěl, přebil ho starosta z jiné obce. Jistě, může být někde starosta výborný, ale spíš věřím že lidé bezmyšlenkovité důvěřují "lidem v postavení". Svědčí o tom i nebývalé množství lékařů a právníků v PS.

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

je pravda,s těma doktorama,lidi jak vidí MUDr před jménem.....

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

jak povídá inženýr kolegovi: no jestli studovali stejně jak já, tak se bojím jít k doktorovi...
A to ještě je třeba vzít v potaz plzeňská práva a různé vesnické university...

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Právem, s takovým vedením a s takovými poslanci. Teplá korýtka pro sebe podporou a přitulením se k oligarchovi, k Babišovu ANO, reálkapitalismus osmnáctého století pro lidi - to se vážně nepovedlo. Nevolitelní.
https://www.novinky.cz/volby/kraj/clanek/kscm-neobstala-dame-funkce-k-d…

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

A se divíš? Měli ransdorfa, Rujbrová atd., kteří táhli. Pak místo, aby zvolili skálu, tak vybrali sáloního kecálistu Filipa, pak připočti tu mladou komunistku v europarlamentu co hlasuje pro migracu a máš výsledek, že ti blbouni si nic jiného nezaslouží, stejně jako ČSSD se zajímají pouze o své teplé místa místo aby bojovali a šli za hranici komfortu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

Jen konstatuji, už dlouhá léta. Jak říkám, nevolitelní, už dlouhá léta.
Rozvažuji zda dnešní duševní bída není horší než poválečné materielní nedostatky. Nepotřebuji příliš chytrý mobil ani hodinky, raději chytré lidi ve vedení státu, kraje, obce.

Průměrný počet slepic: 4.5 (27 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

!!!

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

trefil jste to přesně. Po válce- hlavně po 48 byli ve vedení všeho chatří lidé. Někdy byli i vychcaní.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

A proto teď jsou tam už jenom ti chytří.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

nehodící element. Tedy nehodící se do dnešní, mladé, krásné a chytré doby.
Útěchou vám může být pouze skutečnost, že v tom nejste sám. Takových je nás povícero.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

...

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Před pár dny vedl J. Skála téměř dvouhodinový rozhovor o europarlamentu. Prý je to ještě horší, než si představoval. Např. dokumenty ke schválení jsou jim předkládány dvě hodiny před začátkem hlasování nebo existují v několika verzích a europoslanci se dozví na poslední chvíli, o jaké verzi hlasují. Komunistický europoslanec Maštálka Davidovi říkal, že když chtěl hlasovat jinak, bylo mu naznačováno, že bude vyloučen ze své frakce.
Kdyby našla KSČM dříve odvahu o těchto zálezitostech v EP veřejně mluvit, mohli být nyní na jiných číslech.
I. David měl zajínavý postřeh o A. Babišovi. Prý svým životem prokázal, že umí dobře držet prst na tepu doby, proto nám může sloužit jako lakmusový papírek. Až AB prohlásí, že EU je špatná, nastane čas zvednout kotvy☺️

https://m.youtube.com/watch?v=-giKxO6wpZY

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Právě, že Skála něco dělá, tedy tu politiku, nastoluje témata, řešení atd. ne, že jenom sedí na prdeli a říká "a to jsme taky udělali mi a Babiš nám to ukradl" :D

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Daleko je pro mě kraj
jak červený obr
robotu tam mají frei
jako v řece bobr.

Peníze tam tečou proudem
cedí se přes bobří hráze
bohatne se každým oudem
Boschův výjev na obraze.

Bojuje se proti suchu
proti vodě stoleté
otravují vši v kožuchu
stoly mají poleté...

v zasedačce cvičí pózy
kdo se nejvíc rozkročí
kaviáru plné dózy.
Ráj pozemských rozkoší.

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

To oba referenti nadskočili...

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Hejtman vládne svému kraji.
Hned ráno mu loutny hrají.
Nafasuje auto, páže
kolem stojí čestné stráže
potom podle protokolu
chladí rum a chladí kolu.
Prósit! Skol! I poběda!
Je tu doba oběda.
Probíhá to chod za chodem
vynáší ho zadním vchodem
ukládají v rezidenci
překládají konferenci
nejlépe na pátek
až nebude zmatek.

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

K právě skončeným volbám se dá říci, že rozjely volební kampaň voleb do Poslanecké sněmovny příští rok naplno. Někteří začali o něco dříve (Piráti, Minář, ČSSD i Babiš), někteří ještě pořádně nezačali. Čeká nás volební rok plný politických debat a vášnivých komentářů novinářů, Všichni se budou divit, že na doporučení expertů voliči kašlou a volí podle pocitů a emocí. Racionální argumenty za tím nehledejme. Volby jsou o emocích, a kdo to nechápe, nepatří do volební kampaně.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
To je právě ono,všechno se to zvrhlo na prachy.
Dostat vhodný post a rychle zbohatnout,co prokázali mnozí poslanci,ministři už za vlády Klause,za Zemana a dalších.
Vůbec si pak nelámou hlavu s něčím jako zneužívání informací v obchodním styku,nehospodárné zneužívání svěřených prostředků.

Průměrný počet slepic: 4.8 (15 hlasů)