Pohádka o válečné diplomacii

Autor

Včera nám Bakalonoviny sdělily, že Arménie válku s Ázerbájdžánem prohrává. Že to mají od vždy pravdomluvného reportéra Českého rozhlasu Martina Dorazína. Prý to jejich rozvědka podcenila, jsou slabší, opírají se o špatného nespolehlivého spojence v Rusku a vůbec to mají prohrané. Hovno milí Bakallháři i veřejnoprávní intervjůci. Je to dost jinak. Nemusel bych se ani snažit hledat jiné infromace, postačilo by mi, že to napsali lidi od vás. To je totiž nejlepší zařídit se přesně obráceně. 

Ale vezmu to od začátku.

1. O válce v Karabachu si štěbetali vrabci na střeše. To jen u nás bylo ticho po pěšině. V Jerevanu se už několik týdnů předem diskutovalo o vojenských transportech a každá babča věděla, že se něco bude dít, když na letištích v Azerbajdžánu přistávalo jedno vturecké vojenské letadlo za druhým.  Že by arménskou rozvědku cvičil čučkař Koudelka, aby si nevšimla toho, co si mohla v podstatě přečíst na fejsbůku, to by bylo hodně smutné. 

2. Stačilo se podívat do jakékoliv vojenské ročenky...  Azerbajdžán - rozloha o trochu víc než ČR, počet obyvatel stejný jak u nás a víte jaký mají vojenský rozpočet? Ještě menší než u nás. Slavná ropná země je chudá jak kostelní myš. Jejich HDP je proti nám úplně směšný. Dávají na armádu po velkém navýšení v loňském roce asi 2 miliardy dolarů, čili velké kulové. 

Prý mají asi pět set tanků, sedm set obrňáků, nějaké stovky děl a pár nadzvukových letadel. Jako fakt si někdo myslí, že se s takovou směšnou silou dá dělat válka v horském terénu proti vysoce motivovanému nepříteli, který je tam doma? Jak to říkal Andor Šándor?  Že naše lépe placená armáda dokáže ubránit jeden most po dobu jednoho týdne? 

Syrští džihádisté na tom moc nezmění, jen povraždí víc lidí, ale jak všichni víme, z vojenského hlediska to nic neznamená, protože lidí je jak sraček, Kefalín. Ani turecké letecké dodávky na tom nic nezmění, protože pořádná válka se vede především po železnici nebo pomocí tisíců kamionů. Vojenské letadlo plné munice se vystřílí i v lokálním konfliktu za jedno odpoledne. 

3. Arménie je proti Azerbajdžánu třetinová. Třetinová populace, třetinový vojenský rozpočet, ale HDP na hlavu je stejné. Nemají ropu, nemají nic, k tomu pověstná kavkazská ležérnost a klídek, ale přesto vydělávají zhruba stejné peníze, jako kolegové v Azerbajdžánu. Samozřejmě v absolutních číslech třetinové. Ostatně, je jich třikrát míň. 

Jsem jediný, kdo ty muslimské Azery vidí jako totální lůzry, neschopáky a nemakačenka, kteří ani díky ropě nedokáží ze svého hospodářství něco vymáčknout? Navíc tam v Azerbajdžánu mají takového toho doživotního prezidenta miliardáře, který si umí dost peněz odklonit do Švajcu. Přidejme si zkorumpovanu armádu, všeobecný bordel a zjistíme, že to je správně... Marnost nad marnost. 

Bakallháři nám přinesli obrázky pohřbu azerbajdžánského vojáka, který se stal manifestací. Ale já říkám, že jde o manifestaci marného vzteku, protože jim určitě slibovali bleskovou válku a místo toho se prakticky nehnuli z místa a mrtví přibývají. 

4. V reálu se fronta v Karabachu prakticky nepohnula. Obsazeny byly ty vesničky, které byly v dostřelu azerbajdžánského dělostřelectva, ale za první horský hřeben se už nedostali. A pokud ano, tak jen na chvíli. A pak se stalo to, co se při takovémto vedení války stát musí - došla munice. 

Vystřílet plný kamion dělostřeleckých granátů, to zvládne i podprůměrná obsluha dělostřelecké baterie za pár hodin. A málo platné, pořád platí propočty z První světové - střílíte dnem i nocí, máte pocit, že v protějších zákopech nemohl nikdo zůstat naživu a až tam pošlete pěchotu, zjistíte, že jsou tam všichni živi a zdrávi, kulomety mají namontované a vaše generalita umí jen zachytávat střely těly vašich vojáků.

Letecký transportér vám moc munice nedoveze i kdyby Turek otevřel všechny sklady. Nemluvě o tom, že ani Turek náboje nevyrábí po tisících v mnoha továrnách, ale nakupuje. Takže jich taky moc nemá. Palebný přepad běžné dělostřelecké baterie stojí asi 50 milionů korun. Dvacet takových přepadů stojí miliardu, dvě stě takových přepadů už stojí deset miliard a to je podle mě tak reálné maximum, co se dá v Karabachu vystřílet.

A povezte mi Kefalín, nebylo to za těch deset dní už dávno vystříleno? Prý tam mají nějaké stovky děl a raketometů. Už dávno melou z posledního.

A teď z jiné stránky... 

V Arménii také měli Majdan. Také se jim chtělo do Evropy, také tam měli zkorumpovaného prezidenta a kamaráda Ruska, také tam měli americké neziskovky, také tam měli příslušné majdanisty a dosadili si toho správného proevropského premiéra. Jakže se jmenuje? Nikol Pašinjan. Má jako prioritu upevnění vzathů s EU a USA.  Ten samozřejmě narazil na realitu v regionu a usoudil, že sice Putina nasere, ale jen trochu. Což se samozřejmě nelíbilo naší vaší EU, protože si to představovali jinak. 

Nepřipomíná vám to něco? Ano, Lukašenko. Ten se také lísal do Evropy a doufal, že za to něco bude. Ale také mu zůstal smysl pro realitu a Putina nasíral jen trochu. A když pak došlo na lámání chleba, celá EU, která ho polácávala po zádech za demokratický postoj ke krymské anexi, ta ho hodila přes palubu ve prospěch domácí puťky. 

A copak se teď děje, když Arménům teče do bot?   Ano Kefalín, Evropa pomáhá Arménii především kecama. Nikdo proti Turecku nahlas ani nepípne, protože migranti... Nikdo nepomůže, nikdo nepošle ani muže ani munici. 

Kdo zbyl Lukašenkovi i Arménům? Ano Kefalín, zbyl jim Putin.

Prý se teď mají sejít ministři zahraničí Arménie i Azerbajdžánu v Moskvě na jednání... a já vám teď povím pohádku, jak to bude probíhat. 

Jednak s nimi nebude jednat Sergej Lavrov, ale ten druhý Sergej. Ten drsnější. Sergej Šojgu. Ministr obrany. To je ten, co z ruské armády udělal opravdovou bojovou sílu. To takhle přijde příslušný azerbajdžánský ministr Kdysikamarád z Ropného průmyslu. Šojgu se s ním přátelsky obejme, zavzpomínají na staré časy, kdy se porcoval Sovětský svaz a oba byli mladí a pak Šojgu přejde k věci: 

Víte bratře kamaráde. Náš Vladmír Vladimírovič je hrozně znepokojený. Víte my tam v Arménii máme dvě základny. A nevěřil byste, když jste vystřelili tu vaši strategickou střelu Točka, tak nám naši kluci volali a žádali povolení k útoku, protože se báli, že ta raketa letí na ně. To víte, ti dnešní vojáci už za moc nestojí, však to znáte. U Vás se také našel blbec, který (zajisté proti vašim rozkazům) ztratil nervy a odpálil strategickou raketu. Nepochybuji, že jste ho už degradovali a poslali do zázemí. 

Ujistil jsem Vladimíra, že jste to tak určitě nemysleli. Že to byla jen přílišná iniciativa nějakého vola. Koneckonců známe vaše přesné rozložení sil, podívejte na zde na mapku. Kromě toho víme, že už nemáte skoro žádnou dělostřeleckou munici. (Bude následovat výčet informací, které neví ani azerbajdžánský generální štáb). A považte příteli... Vladimír je stejně znepokojen a vydal rozkaz, že se naši kluci na základnách mohou bránit, pokud by na radaru viděli další střelu. A víte, byl jsem Vladimírem donucen, abych na základny nechal navozit další munici a vybavení. (Bude následovat výčet, který ukáže, že na ruských základnách je víc munice, letadel a vybavení než v celém Azerbajdžánu). 

No nic příteli, rád jsem Vás viděl. Přece jenom bych Vám doporučoval, abyste si dávali pozor, to víte, naši plukovníci nebyli v žádné opravdové válce a jsou to blbci vystrašení, tak aby nedošlo k průseru. Nepochybuji, že budete přítele Alijeva informovat že kdyby zase letělo směrem na Stěpankert - to je přesně ve směru naší základny, tak by mohl někdo z našich operátorů znervóznět a vystřelit taky. 

Tak se opatrujte příteli. 

 

Pak Šojgu přijme arménského ministra Ojropřítele Majdanjana:

Vážený příteli. Rusko je pobouřeno útokem na arménskou suverenitu. Nepochybuji, že jste přijali příslušná opatření. S napětím vám držíme palce. Jistě již vaši kamarádi v USA a EU posílají munici, peníze, vojáky a další vybavení. Neposílají? Oh promiňte, to jsem nevěděl, že vaši ojropřátelé, kteří vás tak podporovali při získávání premiérského křesla teď selhávají. 

To víte, my vám pomoci nemůžeme. Rádi bychom, ale omezili jsme naše základny, jak jste nám dávali vědět, že se musíme znovu pobavit o těch smlouvách o pronájmu. Kdybychom vám měli pomoci, tak bychom museli navýšit vybavení, museli bychom si zajistit nové koridory pro zásobování, určitě bychom potřebovali hodně dlouhý pronájem. Museli bychom mít svoje lidi u vás na generálním štábu a to bude těžké. 

Jo abych nezapomněl... jednu radu bych pro vás měl. Nedávno jste do výslužby propustili generála Ruskokámoše Putinjeva. Měli byste ho povolat. Jsem si jistý, že pan generál je nejkompetentnější k vedení vojenských operací a bude mít velký vliv na morálku mužstva. Kromě toho má téměř nadpřirozené schopnosti, aby vycítil koncentraci nepřítele. Však jsme ho vyškolili u nás na Frunzeho akademii. 

Tak se mějte pěkně, je mi líto, že jste z Francie nedostali nic víc než vaše krajany, ale to víte...  Francouzi. U nás si samozřejmě nakupte co potřebujete. U Lavrova už je smlouva o půjčce a zárukách, Stačí jen podepsat. Vagony s municí stojí hned za hranicemi. 

 

A to je celé přátelé. Arménie nemá na to, aby válčila s Azerbajdžnem. Ale má na to, aby s velkými civilními  a značnými vojenskými ztrátami ubránila Karabach. A Azerbajdžán ani s tureckou pomocí nepřeleze přes hřeben prvního pohoří. Zbytek je jen otázka peněz a Putinovy nálady. 

Turecký sultán na to nemá žádný vliv. Ani on nemá dost peněz na opravdovou válku. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (135 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

čtyři hlasy a průměr dvě slepice.
Hálóóó!!!
Vstávat!!!
Vstávat a cvičit!!! Totiž vstávat a pracovat!

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Rusko slovy Lavrova už poslalo Armény k buckum.
Když ten jejich prezident začal sondovat smlouvu o obraně.
Velice výmluvně mu Lavrov připomněl, že se přece válčí na území Azerbajdžánu!
A bylo vymalováno.
Žádné bratření s Armény. I Rusko má paměť a nemá cedník na hlavě.

Průměrný počet slepic: 4.9 (25 hlasů)

...a neuložil, tak aspoň tohle http://casopisargument.cz/?p=31981
RF to mohlo zválcovat poemericku už na Ukrajině, ale nepomohlo by si. Stačil ten hysterák okolo Krymu, což byl nevyhnutelný a "neválečný" Putinův tah. On si podle mne jen strategicky udržuje okolo sebe manévrovací prostor a barevné revoluce se dějí lajdácky díky tomu jak to Západ pohnojil na Ukrajině, asi protože v tom byla TOP09 a ještě holt neměli Pekarovou s jiskřivým pohledem a hlasem Sirény :)
Udržuji si svou obecnou povšechnost a princip převrácených hodnot připomenutých mi Gerdem. Vidlákovi děkuji za informační náhled, na víc dnes nemám náladu, informace ani "um". Jen mi použití kazetových bomb, které díky zbytečnosti OSN a boření křesťanské katedrály zase bůhvíproč připomnělo Ukrajinu a to že zákaz použití konvenčních zbraní tohoto typu nikdo odsuzovat nebude, stejně jako uranem obohacené střelivo v Kosovu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

ani já si nemyslím, že rusko v dohledé době Arménii nějak významněji podpoří. Dodávky válečného materiálu pokádám za velmi nepravděpodobné, nepošlou jim nic ani přes třetí zemi. Stejně tak se budou držet zpátky s dodávkami ND, Arménie přitom stojí vpodstatě jen na sovětské technice, takže nebojové úbytky dané nemožností servisovat budou také vysoké. Rusové se pravděpodobně zatím budou držet diplomatických tanečků a humanitárních akcí - už teď ruské armádní vrtulníky evakuují křesťanské civilní uprchlíky. Geopolitická situace v místě je zcela jiná než třeba na Krymu, teď to toho rus nepůjde a to ani v zastoupení. Rozdíl v počtech nasazené techniky i lidí je příliš veliký na to aby to zase jako v minulosti skončilo plichtou a zachování statu-quo. Arménie s nejvyšší pravděpodobností ztratí jistou část Náhorního kazabachu který de facto okupuje a který je de iure už čtvrtstoletí součástí Azerbajdžánu. Není bez zajímavosti že arménské křesťany trhají na kusy Samohybné kolové houfnice Dana a naše 122mm raketomety RM-70 Vampir na tatrovkách.

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)

Rusko dotlačí Armény kam bude potřebovat. Jsou vpodstatě absolutně závislí na dodávkách ruské munice a náhradních dílů, jinou než sovětskou techniku vpodstatě nemají a sami toho moc nevyrábějí, země je na naše poměry silně zaostalá, rozhodně ještě víc než Azerbajdžán. Arménie nakupuje ale vpodstatě nevyrábí těžké zbraně, vlastní vývoj postačil jen na ruční zbraně pro speciály. Azerbajdžán už roky buduje zbrojní výrobu, mají vlastní fabriky a nejenomže staví v licenci Izraelské a Trurecké stroje ale už u nich jede i vlastní vývoj. Právě v případě konfliktu Arménie - Azerbajdžán rozhodně neplatí český názor o tupých a nechopných muslimech a naproti tomu o šikovných a chytrých křesťanech. Svou válku za nezávislost a obsazení Náhorního karabachu tehdy Arméni vyhráli s nemalou pomocí arménských migrantů na západě, to teď moc nehrozí.

Průměrný počet slepic: 3.5 (10 hlasů)

Ne azerská pracovitost. Vládnoucí klan Alijevů pilný je. A pracovitý taky. V úlévání státních peněz do Švýcarska.

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

9. října 2020 19:01 Baku
Ázerbájdžánský prezident bude jednat o Karabachu, kompromis už nyní odmítá.
V Moskvě v pátek začala trojstranná jednání ministrů zahraničí Ruska, Arménie a Ázerbájdžánu, která zvýšila naděje na ukončení nejkrvavějších bojů na jižním Kavkazu za více než čtvrt století.

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

In reply to by anonymní 2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ázerbájdžánský prezident jen před vlastním jednáním předvádí silácké kecy na zastrašení protistrany. Taková prohlášení znamenají ještě méně než zprávy Bakalhovin.

Průměrný počet slepic: 3.6 (11 hlasů)

Mají navrch, bohužel. Jestli mají málo munice, druhá strana jí má ještě méně.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Cetls alespon zaklad predchozi valky? Abys vedel, jaky bylpomer sil? A prosim co se zmenilo za "30let"? Rozpocet mususlmanu je ubohej, prakticky jak psal vidlak stejny, na to abys vyhraval, fakt nestaci pomer 3:1, je to pravidlo, ktery jeste nikdo neprecureal ani modlenim na koberecku, natoz psanim pod anonymem...

Proste staci je nechat vycukat, bude hooodne mrtvejch, hranice +-stejne jak pred utokem, a jediny kdonereagval a nechal reagovat ostatni zasse vyhraje,protoze zase nekdo na zapade "myslel" a dopadlo to jako vzdy, bohuzel zapad pokud chce vyhravat se musi zbavit "myslistelu", ale ti se drzi korytek a nedovoli jit nahoru nekomu, kdo umi...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Napsal uživatel Sasin (neověřeno) dne Pá, 09. 10. 2020, 23:42Trvalý odkaz
Pište něco svině. Ať je…
Pište něco svině. Ať je nějaká legrace. Třeba jak ste pracovali a pak na vlastní práci vydělali. Nebo nějaké pohádky pro imbecily. že ste zbohatli prací pro vrchnost. Muheeee

ztráta času
nic moc, ale zítra příjdu zas
kvůli tomu sem chodím
slušně zaražené vidle
autor je bůh
Zatím bez slepic
Odpovědět
Napsal uživatel Sasin (neověřeno) dne Pá, 09. 10. 2020, 23:47 Trvalý odkaz
Je to fakt porod, nechte se…
Je to fakt porod, nechte se jím vést ale fakt nemelte Vidláka. Von za to nemůže. Je prostě blbej jako průměrnej blboň živenej rukou harpgondechujcké svině.
a co se za tím sune? Vidlákovy ortely.
ztráta času
nic moc, ale zítra příjdu zas

HURÁÁÁÁ. POTŘEBY PŘILETÍ JAKO VÍTRT A SMETE VŠECHNY VYDLÁKY DO HNOJE KAM PATŘÍ. 😊

Průměrný počet slepic: 1.4 (22 hlasů)

ŠMEJDI SOU ZKUŠENÝ, OBEJDOU TĚ JAKO SMRAD.

Ti smradi sou vaše smrt. Nezabráníš. Vztekej se. Hoď se na lůžko. Je mi tě líto. Opravdu. Ste koroně jen pro srandu. Stejně vás dostane pro vrchnost a voni ani pro vás nehnou brvou ani se o vás nezmíní, že žijete. Ano,
VY je vůbec nezajímáte, Voni jen žijou z vaší roboty, Čapek nevymyslel robota, Jen to napsal. Uvědomte si to už konečně, že sou nad váma. A pijou vám krev.!!!!

Průměrný počet slepic: 1.9 (19 hlasů)

když nehlídáte teploměr a začnete ochutnávat příliš brzo. Ještěže neoslepl...

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)

jen vynechává předepsanou medikaci.

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

Sasine, Vy jste brácha Otce Fura!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

To jako konec pohádky o necenzuře, či?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jo, zní to logicky. Jenom by mě, ale zajímala jedna věc. Pokud je to tak jak píše Vidlák, tak proč a kvůli komu se v našich médiích píše to co se píše? Jde o to, že přání bývá otcem myšlenky a tak píšou to čemu věří? Aebo plní něčí zadání a tudíž to celé dělají jen pro prachy a nebo jsou prostě blbí jako troky...

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

In reply to by Woody (neověřeno)

Trvalý odkaz

pro zbytky hlupáků, kteří to ještě čtou. A zejména ty úplně nemocné, kteří tomu navíc věří. Třeba moje Stará Jahoda. Ta jim třeba bajky o Putinovi z travičského rodu Borgiů žere i s navijákem. Asi to je tím, že neprodělala protichemický výcvik a největší jed, s jakým se setkala, je Savo.
Nu a pisálisti budou mačkat čudlíky na kompech podle číslovky na výplatním lístku, jasná věc.

Průměrný počet slepic: 4.6 (37 hlasů)

"Asi to je tím, že neprodělala protichemický výcvik a největší jed, s jakým se setkala, je Savo."

Targusi, šetřete mne.

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

zdroje jsou.
A pokud pouzijete selsky rozum v kombinaci se zivotnimi zkusenostmi, nelze udelat chybu ...

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

In reply to by Woody (neověřeno)

Trvalý odkaz

všichni novináři plní zadání - znáte ty linky - tiskové agentury a kdo je vlastní, CIA /jak odhalil dnes už "umřený" Udo Ulfkotte/ - vlastníci médií, u veřejnoprávních pak bruselské direktivy jak prořekl jeden člen Rady ČT - dělají to pro svůj pocit moci, pro prachy a někteří jsou takoví blbci, že tomu dokonce i věří. A protože můj syn pracoval osm let ve zpravodajství čt, tak vždy dostali úkol, jak má zpráva "vyznít" /a to bylo ještě před plným nástupem současné velící squadry, pak na to už neměl žaludek/

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vlastní nás...hádejte kdo?

Průměrný počet slepic: 2.1 (14 hlasů)

I tady platí Homer 12:27

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

nemaji za ukol informovat, ale inFORMOVAT

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

In reply to by Woody (neověřeno)

Trvalý odkaz

nejen těch posledních, ukazují, že diváků, posluchačů a čtenářů mají oficiální media dost a dost a že jejich "výchovná" funkce je dostatečně účinná a finance do nich ivestované se vyplatí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

Po shlédnutí výsledků dosud sečtených senátních obvodů Vám musím dát za pravdu a děsí mě to....

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

je to, že Putin nebude s "angažmá" (tak se v bakarlíně správně říká nové válce, když ji začnou ti dobří) v Arménii pospíchat. Realita bude někde hodně blízko Vidlákova popisu. Skoro by si jeden myslel, jestli to Putin s Erdoganem nevymysleli spolu někde u zmrziny - jeden potřebuje zaměstnat pár stovek fanatickejch hrdlořezů dřív, než na ně přijdou nějaký divný nápady a druhej by zas potřeboval trochu uvést do reality bejvalýho spojence - a na životy nějakejch kavkazskejch civilů shodně sere pes. Trochu Azery popostrčit určitě nedalo velkou práci ...
(A na ty bakalháře jsem si měl dát copyright, i když je mám jen s jedním L ;-) Že je to takový výstižný slovo?)

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)

Zajímavá úvaha.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

Jsme MAFRA.

Průměrný počet slepic: 1.9 (16 hlasů)

je dobře, že nejste bakalalháři.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

In reply to by lujjza (neověřeno)

Trvalý odkaz

:-)

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák vidí hodně podobně, jako já.
Soudruzi z Azerbajdžánu dobyli už celých rovných devět vesnic. Za zhruba dva týdny snažení. To je teda jasná věc, že tuhle válku vyhrajeme! Totiž vyhrají.
Pro rejpaly:
na netu a v Bakalomédiích se můžeme dočíst, že azerští soudruzi užívají mmj. i raketomety Grad. Hmotnost raket na jedinou salvu z Gradu činí asi 2 900 kg. To jen pro informaci, abyste věděli, kolik tun munice dnešní vyhraná válka koštuje. K tomu počítejte, kolik vojsko denně sežere a vytankuje. Ano, jsou to stovky tun spotřebního materiálu, který je potřebné vyrobit, anebo koupit a zejména dopravit až na bojiště.
Jedno letadlo z Turecka to fakt nevytrhne.

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

Azerové zase něco jiného. Skutečnou pravdu musí znát Rusko i USA a Nato. Je zvláštní, že z jejich strany žádné ověřené svodky nepřicházejí. Proč asi?

Na oko ty střety nejsou. To je jen zbožné přání. Jsou nasazeny těžké zbraně. Stěpanakert, civilní obyvatelstvo, je plošně ostřelován. Což je válečný zločin. A lidskoprávníci mlčí. Vždy totiž reagují na objednávku. Což může znamenat, že Armény NATO a EU prodali Turecku za ústupky.

Pro USA je výhodné zažehnout další požár u Ruska a Íránu. Majdan, ten už není aktuální.

Turecko válčí v Sýrii, Lybii, provokuje Řecko a EU, obsadilo část Kypru. Z Hagie Sofie je mešita, Turecko si dělá nároky na Jeruzalém.
Erdogan chce obnovit chalifát. Nijak se tím netají. Aby se spojil s turkickými národy u Kaspického moře, je jeho životním zájmem zlikvidovat zbytky přeživších Arménů. Nebyli tehdy dost důslední. Arméni zavazí dnes jako před 100 lety. V šíření Turecka východním směrem.
Jestli to Erdoganovi projde a zdá se, že ano, USA jsou v rozvratu a EU neschopná, Turci jednoho dne neskončí pouze u Vídně.

Tohle nebezpečí je reálné.

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

Parafrázuji: Já o tom mluvila už před válkou s naší okresní hejtmankou. (Bylo to asi před půl rokem na tomto fóru) O tom, že kdyby se spojily všechny turkitské národy v Ázii, vznikne velice významné těleso. Ale současně jsem psala, že se určitě v dohledné době nespojí. On totiž žádný z těch místních vládců by nepřenesl přes srdce, že by se měl někomu podřídit. Všichni by chtěli být tím nejvyšším sultánem.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Bohužel problém máš ty ;) Střety na oko? Co si pod tímto pojmem představujeě? V praze je to vyslovení "ty bolševiku/sluíčkáři", v ostravě, už padne facka, na Bližší straně slovenska si daj notně poo hubě, na druhé straně už teče krev a přijíždí sanitky a v rusku a dál je to už někde úplně jinde...

Takže tvůj pohled je boj na oko, že si střelí do vzduchu, ale svět není plný přizdisráčů jako v městěch u nás, tak když je to "jenom tak", teče krev a jsou u toho i nože...

Takže pozorovateli, tvoje změkčilost sledování prážské kavárny a jejich bojových vystoupení tě trochu uvedlo to říše fantasie, co se vratit do reaálného světa ;)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

rovnou do vejcí.
Vidláku, už jsi viděl bohaté lopaty ve státě oplývajícím mlékem a strdím - boha jeho, co to melu - ropou a plynem?
Povídej, přeháněj!
Já zatím nějak moc ne-éé, takových unikátů zas tak moc néjni.
Neboli zisky z ropy kasuje v tradičním gardu někdo úplně jiný, než jsou řadoví Azeři.
Pokud nevíš proč, tak peníze prý kazí charakter...
... proto jsou chudí, ale ryzích charakterů. Tak ryzích, že na Armény dělali pogromy ještě za sovětů...
... njn., stane se..., pak není na vojáčky...

Průměrný počet slepic: 3 (22 hlasů)

Vidlák nemá kule. To nevíš? Píše kydy a čeká že mu zůstane výpata. Blboni se vkecaj a von bude King. Chceš to rozebrat podrobněji?

Průměrný počet slepic: 2.8 (23 hlasů)

magore, když se to blog nelíbí, jdi jinam. K dosažení jsou tisíce jiných stránek.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Oni musulmani mají takový zvyk, jakmile se jim povolí uzda, začnou řadit. Tohle společenství neumí jinak žít.
Pokud byl v SSSR Brežněv a to i ke konci jeho života, kdy už byl dost mimo, sekali dobrotu. Ještě i za Černěnka sekali dobrotu a o Černěnkovi se vědělo, že je marod. To tehdy neviděl leda slepec.
Řádit tihle hošani začali až za Gorbyho, nejdříve Azeři, později banda v Čečně

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)
Trvalý odkaz

na imigraci:
Kdo a proč z Afriky "zalidňuje" Evropu...

Kdo a proč z Afriky "zalidňuje" Evropu Ne, ne. Lidé se v nejbližší době nebudou dělit na chudé a bohaté, ale na chytré (mazané) a blbé. Kteří jsou nejblbější? Mrkni a uvidíš, proč "zbídačená" a "chudá" Afrika, nepřijímá své "běžence". Afrika není chudá, jen se potřebuje zbavit problémové spodiny, líných netáhel a zločinců. Tak jim dá peníze pro převaděče a pošle je do Evropy. A mají vystaráno ..To v příloze je také Afrika
Doplněno je to fotografiemi města z té chudé afriky. TV nás o těch výstavných místech neinformuje a tak si myslíme, jak jsou na tom špatně, škoda, že není možné sem ty fotky dát.

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)

Vy zase dnes v noci chlastáte, že Sasine?

Průměrný počet slepic: 3.7 (21 hlas)

Máte vůbec ponětí bez Davidova ohonu? ❤

Průměrný počet slepic: 2.2 (16 hlasů)

Africké státy své spodině určitě nedávají prachy na cestu do Evropy. To je někdo jiný, ale africké vlády určitě ne. Proč by dávali tolik peněz na tak zbytečnou věc, kterou by jim za odpoledne vyřešilo 500 dětských vojáků?

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

v africe se celé rodinné klany skládají na jednoho mladého a neklidného který to pak zkusí. Některé úseky cesty u islámských migrantů, jsou sponzorovány saudy, není to však pravidlem a většinu cesty si i tak musí zacvakat sami.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

jako fakt??? :-)))... (vzpomínám si, že to před pěti lety psali v novinách. Pak s tím přestali, protože to bylo asi i na ně trošku moc).

A nebylo by levnější koupit jim letenku?

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

Otázkou je, jak ty rodinné klany získaly prachy na cestu do Evropy v zemi, kde je průměrný příjem pár dolarů na osobu a den.

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)