Dvě malé občanské války

Autor

Tento článek jsem napsal před týdnem. Původně měl vyjít jako reakce na příměří uzavřené v Moskvě. Pak jsem zabředl do koronaviru a pořád jsem to odkládal. Posuďte dnes sami, jak moc jsem se trefil či netrefil. 

V Karabachu se nadále bojuje. Příměří dojednané v Moskvě nevydrželo ani jeden den. Obě strany se obvinily z ostřelovaní a vzápětí se do sebe pustily znovu jako doposud. Červený kříž stroze prohlásil, že mrtvá těla vojáků v bojové zóně nemohl posbírat, protože tam pořád lítají šrapnely. 

Někdy je krásné, jak nám nechtěně sdělí pravdu... Víte proč nemůže Červený kříž posbírat mrtvé vojáky? Protože se fronta nikam nehnula. Kdyby se fronta posunula, je možné všechno posbírat snadno. 

Azerbajdžánci vypustili video z "osvobozené vesnice". Nejzajímavější byly ty desítky ohořelých aut. To už popisovala i Tereza Spencerová ze Sýrie - když jela 200 km do Allepa viděla jeden zničený tank a dva obrňáky, ale tisíce a tisíce ohořelých kamionů.  Takhle vypadá dnešní bojová realita. 

Především to znamená, že ani jedna strana neutrpěla významnější škody. Počet aut se v dnešním světě počítá na stamiliony a i v tom Stěpankertu mají víc aut než parkovacích míst. Nikde nevidět opuštěné dělostřelecké baterie, nikde nevidět nějaké dobyté palposty či síť zákopů. Ani ty drony, co střílejí jako blesk z čistého nebe nedokáží nic ovlivnit. Na to jich je prostě málo. 

Proč se bojuje dál i když musí být oběma stranám jasné, že z toho nic nebude? 

Protože papaláši na obou stranách svým obyvatelům slibovali něco jiného. Arménští ojrohujeři slibovali významnou pomoc od EU a NATO. Slibovali nové vztahy, slibovali ráj na zemi, jaký mají v Německu, slibovali jim novou, dosud nepoznanou skvělou budoucnost. 

Místo toho jim zbyl Putin, který je všechny teď s chutí griluje ve vlastní šťávě a nechává je, aby zjistili, co to ve skutečnosti znamená, dělat samostanou politiku.  Premiér se během jednání dozvěděl, kolik ruská pomoc bude stát a zjistil, že ho to bude stát místo, budou ho vyšetřovat a možná ho i zavřou, protože když umírají lidé, končí sranda a spravedlnost vypadá úplně jinak. 

V Azerbajdžánu je to podobné. Tam zase jejich diktátor prezident sliboval bleskovou válku, vítězné krátké tažení, které skoro nikoho nezabije a všichni budou hrdinové. Oháněl se tureckou podporou a prostě situace byla skvělá, růžová, tohle nemohlo nevyjít. 

A teď zjistil, že tureckou pomoc vystříleli za čtrnáct dní a víc už ani Erdogan nemá. Navíc je turecký sultán tlačí do nesmyslných ofenziv proti zakopanému nepříteli a nutí je plýtvat životy vojáků. Zároveň jim Putin jasně řekl, co se stane, kdyby chtěli příliš hromadit síly na jednom místě a zřejmě i zjistili, že Arméni nějak příliš přesně vědí, kam mají střílet. I prezident diktátor může padnout...  jeho generálové by mohli přijít na to, jak je osamělý a lidový hněv uměl zlikvidovat jinčí ptáčky. 

A tak se střílí dál. Beze smyslu. Teď už se nebojuje o Karabach, teď se bojuje o ministerské funkce, bojuje se o prezidentská a premiérská křesla. Bojuje se proti domácí opozici, proti domácím pučistům a tak podobně. Teď se na Karabachu vedou dvě malé občanské války v zastoupení. Ano i tohle existuje. 

Ještě to chvíli potrvá. Všichni ti příliš samostatní minipolitici a minidiktátoři v ministátech bojují o svojí miniexistenci. Po pár dnech či týdnech se i jejich příběhy uzavřou. Mezitím ještě zahyne spousta civilistů i vojáků, ale z vojenského hlediska se už nestane nic podstatného. 

V diskusi se můžeme zamýšlet, co bylo skutečným účelem této šarády... 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (67 hlasů)

Komentáře

Miloš Zeman. Chytrolín ze skleníku, který se vysmívá nouzi.
Forum 24

Průměrný počet slepic: 1.8 (15 hlasů)

Naučte se programovat!

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Když to měli zvládnout v devadesátkách havíři, co by to nedali tady ti schopní a chytří...

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Pořád lepší než starý fíkus ze skleníku někde v rohu Hradu.

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Těží a bude česká ekonomika po těchto těžkých časech těžit z toho, že si stále drží českou korunu? A nakolik je podle vás reálné, že si ji Česká republika udrží i nadále?

V této krizi je to úplně zjevné. Česká měna oslabila vůči euru v březnu, kdy byla poprvé na jaře zavřena česká ekonomika, a to o zhruba 6 procent, z 25,50 na 27 korun za euro. Byl to logický důsledek poklesu přílivu turistů, poklesu výroby a následně exportu aut a podobně. V důsledku oslabení se česká produkce stala pro cizince levnější, což je pobídka pro růst exportu na eurové trhy.

Slovensko, naproti tomu, svojí národní měnu nemá. Jeho výrobky na eurovém trhu tedy nemohou nijak zlevnit, leda kdyby slovenští výrobci snížili mzdy. Takže se není co divit, že zatímco v 2. čtvrtletí padl slovenský průmysl o 18 % a celý HDP o 12 %, český průmysl padl o 12 % a celý HDP o 10 %.

Je lepší mít národní měnu, která může v krizi oslabit.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Dotace-stranam-a-nezisk…

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

V jednom se ale Mach a všichni ekonomové, kteří jarní odstávku ekonomiky vyčítají vládě, mýlí. K zavření českých závodů na jaře 2020 nedošlo kvůli nařízení vlády, ale kvůli tomu, že němečtí výrobci automobilů zavřeli svou výrobu taky jako reakci na zavření výrobních závodů subdodavatelů v Číně. Chvíli se spotřebovávaly zásoby, pak došlo k odstávce linek kvůli koronaviru i protože už nebylo z čeho vyrábět. A taky došli Ukrajinci - nepřijeli, nemohli.
Česká vláda měla na odstavení ekonomiky jen malý vliv. Opatření byla v podstatě stejná jako nyní. Rozhodnutí o výrobě v českých závodech se netvoří v Praze, a jarní odstávka - lock down, byla důsledkem velkého podílu výrobců pro automobilový průmysl.

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera večer na ČT2 ve 21:40 "Vrtěti psem". Hvězdné obsazení R.De Niro a D.Hoffman, jméno režiséra B.Levinsona mi nic neříká. Natočeno v roce 1997.
Úžasné dílko, pracující samozřejmě s nadsázkou. Stejně samozřejmě jsem ho už kdysi viděl, ale poněkud pozapomněl. Znovu připomínám rok vzniku - 1997, tedy ještě před sestřelením dvoj/troj/čat. Ale už tenkrát ukazuje, jak se nechá využít třeba dobře naaranžovaná dětská mrtvolka na pláži nebo tak něco podobného.

Někde výše dnes Targus připomíná, že válka se vyvolává, když to doma nějak neklape. Možná i tentokrát? Ve filmu to byla jen válka fiktivní, ta karabašská je nejspíš reálná, ale je-li řádně mediálně nafouknutá a z té správné strany - juj!, poslouží stejně dobře jako ta vymyšlená. Možná i lépe, kdo ví, lidé z ní samozřejmě zblbnou a v čím vzdálenějším obýváku čumí na záběry v telce, tím snáze uvěří.

Všimli jste si, že druhou světovou skončily časy, kdy v bojích sem tam, sice řídce ale přece, umírali i generálové? To se nám to pak bojuje, když se osobně život neriskuje. Je to také z nějakého filmu, ale nevím z jakého "Co je to za generála, když padne ve válce?"

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

ony ty počty padlých gnerálů za druhé světové nebyly zas tak malé, rozhodně byla Druhá světová pro generály o dost nebezpečnější než ta První. Německo a SSSR měly dohromady asi čtyři stovky generálů padlých v boji (bez započítání německých pověšených po válce za všelijaká svinstva a sovětských zastřelených za kolaboraci), Japonsko 150, Čína 300. USA 20 :) Dává to smysl, protože se tehdy začala používat taktika přepadání štábů, zpravidla leteckým úderem. Nevidím důvod proč by to v současnosti mělo být jinak, likvidace velitelského a komunikačního centra je efektivní a relativně levný způsob jak vyhrát a používané technologie to umožňují.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

...osvětluje ve své knize, vyšla česky v roce 1937 pod názvem " Basil Zaharoff zbrojař světa", Robert Neumann.
Ani on však zřejmě nepočítal s tím, že jednou dojde k tomu, že praktiky sira BZ budou zcela nepokrytě používat oficiální představitelé států, a že představitelé jiných států před nima budou ohýbat hřbet, vítat je, a poslouchat a přijímat jejich návrhy (aby více nakupovali zbraně, zejména té provenience kde tkví zainteresovanost těchto moderních obchodníků se smrtí), jaká je jejich osobní zainteresovanost na těchto zbrojních kontraktech - o tom se nemluví, protože se to neví, protože to nikdo nechce vědět.

Takové realie se bohužel staly součastí tkzv. historie jen coby jeden dva výroky typu " zbrojilo se na všech stranách" či " příprav na válku se účastnil i stát X a Y".
Samozřejmě popis výzbroje - ten je barvitý. Na to existují celé kamiony knih a terabity digitalních informací.
Jen výjimečně někdo zmapuje možné konflikty zájmů - kdy nějaký státník má zainvestováno (nebo se podílí provizně) právě že v obchodu se smrtí a tedy jeho skutečným zájmem je zbrojení, válka, ničení a následné znovuvyzbrojování. A lidi to vesměs nezajímá, dokonce se najdou takoví otročtí holomci , kteří vykřikují : " A kdo z nás nemá žádný konflikt zájmů ! ", tito jsou většinou pouhými podomky, otroky takovýchto kreatur.

Ostatně kdoví zda nejde hlavně o to mít v Moskvě či v Pekingu takové lidi ve vedení státu, aby právě že se plazili před např. americkými vyslanci megabyznysu se smrtí - a aby nakupovali od nich ostošest. A aby zde byla jistota, že minimálně po dobu života těchto vyslanců či jejich otrokářů, neobrátí se takto dodané zbraně proti nim samotným.
Což však, jak známo např. z Iránu či z Iráku (ale třeba i z někdejšího Japonska či Deutsches Reich) , se nemusí vždy zcela podařit. zejména pokud se plazit přestanou.
No a ruští Zaharoffové ?
Příliš odlišnými od těch " našich" asi nebudou, spíše půjde jen o celkové objemy těch kšeftů. Budou o hodně menší, i portfolio odběratelů bude poměrně malé.

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

pro sociální začleňování" je k ničemu a z prostředků na "inkluzi" platí sama sebe:
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/inkluze-skola-ministerstvo-skolstvi-…

Ten audit NKÚ si budu muset přečíst celý, protože by mě zajímalo, jak měřili úspěšnost "inkluze".
Že je neufinancovatelná, bylo řečeno insidery opakovaně ještě před jejím zavedením. A že to skončí průserem, také.

Jak vypadá v reálu, by asi mohla barvitě popsat Targova Stará Jahoda.
Já jen pár detailů:
Třída o 22 žácích, z toho 6 inkludů. 3 zpomalení s poruchami učení, 3 zanedbaní. Inkludi mají vlastní řadu a během výuky tvoří v podstatě autonomní skupinu vedenou asistentem.
Výklad učiva - asisnt/ka jezdí jak motorová myš mezi inkludy a kontroluje, zda pobírají látku, šeptem dovysvětluje, šeptem dodiktovává zápis, kontroluje pravopis a správnost zápisu.
Diktát - inkludi píší ob větu nebo mají diktát vytisknutý a pouze doplňují písmena či slova. Asistent jezdí jak motorová myš a kontroluje pochopení diktovaného/vytisknutého. MUSÍ si dávat velký pozor, aby nenapovídal (pak práce NESMÍ být hodnocena a je opatřena poznámkou "vypracováno s pomocí asistenta").
Matematika - tragédie. 3 zpomalení mají i v páté třídě problém s jednoduchou násobilkou, s písemným počítáním, s pochopením rozdílu mezi obsahem a obvodem geom. tvaru, s měrnými jednotkami, se slovními úlohami... Asistent bez aprobace na matiku funguje jako druhý učitel a ve spolupráci s učitelem se MUSÍ připravovat na každou hodinu - tzn., že si opakuje matiku pro základní školu stylem "o hodinu před žáky" a UČÍ. Resp. doučuje v průběhu hodiny furt kolem dokola opakovaně zapomínanou látku nižších ročníků. Nesmírně vyčerpávající jak pro učitele, tak pro asistenta, protože i když asistent šeptá, stále mluví a ruší. Co to dělá s jeho hlasivkami, si asi každý umí představit.
Stejně probíhá výuka cizích jazyků.
V podstatě ve třídě s více inkludy fungují paralelně třídy dvě - jedna běžná pro nadprůměr a průměr a druhá pro inkludy.

Navíc stále ještě dochází k zaměňování "asistenta pedagoga" a "školního/osobního asistenta".
"Asistent pedagoga" je buď učitel s nižším ped. vzděláním (učitel MŠ, vychovatel v družině, učitel ZUŠ, lektor volnočasových aktivit a pod.) nebo VŠ s jiným odb. vzděláním a s kursem pro asistenty pedagoga. Eventuálně aprobovaný učitel čersvě po absolvování pajdáku, který jako asistent absolvuje odb. praxi a připravuje se na vlastní třídnictví.
Takový asistent se aktivně účastní výuky pod vedením učitele a po dohodě s ním může i samostatně vést části výuky, vést písemnou práci, připravovat výukové materiály, komunikovat s rodiči, PPP a dalšími odbornými pracovišti a pod. V podstatě jediné, co neprovádí, je samostatné vedení hodin, zkoušení na známky, známkování písemek a testů a písemné hodnocení výsledků žáka, nevede samostatně třídní schůzky.

"Školní/osobní asistent" je osoba bez VŠ (někdy i bez SŠ) a bez ped. kursu, která pomáhá žákům fyzicky a do výuky se nezapojuje.

No, a úplně "nejbožejší" je, když je ve třídě ještě skupinka nadprůměrných.
Učitel se stává schizofrenikem, který připravuje trojí materiály - jedny pro naprůměr, druhé pro průměr a třetí pro inkludy. Pro inkludy s asistentem, pro ostatní sám. Výuka probíhá výše uvedeným způsobem s tím, že skupinka nadprůměru dostává domácí úkoly navíc, ve škole samostaně vypracovává úlohy pro vyšší ročníky nebo přídavné úkoly z právě probírané látky a učitelé vedou odpolední hodiny "nadučování" (v pátém ročníku probíhá příprava pro přijímačky na gympl).

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

tak se na chvíli připojím.
Tady se zrušila zvláštní škola, začali tato děcka, většinou opálenějšího vzhledu, inkludovat tak, že je prdli do základní školy, k ostatním dětem. Ale, jelikož zde máme kousek vedle gheto a oni jsou dost plodní, bylo inkludovaných hodně. A výuka začala váznout. Hafo rodičů neinkludovaných dětí, když to zjistilo, tak je dali na jinou školu. Většinu.
Takže už nemáme spešl zvláštní školu, to je neetické a diskriminační, pouze se nám přesunula do normální ZDŠ.
Akorát je mi celkem líto těch pár děcek, které inkludování nepotřebují. I když, 2 - 3 roky a asi ho budou potřebovat taky.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

To je další skupina, která by vydala na nikoli článek, ale na knihu.
A upřímnou soustrast.

Ale pro ty "normální" pomalé/zanedbané děti by stačily malé třídy na běžné ZŠ - s učitelem a asistentem. nejlépe se specpedem pro celou takovou skupinu (nemusí učit; stačí, když bude pomáhat učitelům a asistentům v organizaci práce). Cca do 10ti žáků na třídu.
Protože to jsou děti, které CHTĚJÍ a jenom potřebují víc času a úsilí svého i vyučujících. Navíc s většinou z nich rodiče pracují i doma a spolupracují se školou. Bo ty zanedbané jsou pomalé ne proto, že by na to rodiče úplně dlabali, ale proto, že rodiče jsou prostě nedovzdělaní a učení s dětmi dávají jen do určité míry.
Ono to je vidět na výsledcích v různých předmětech - soft předměty a vlastivěda těm dětem docela jdou a problém mají "jen" v hlavních předmětech. Takže tam je zmapovatelný potenciál, se kterým vyučující pracují a snaží se z něj vydojit, co jde. A navíc jsou ty pomalejší děti akceptovatelné pro zbytek třídy, protože ostatní děti vnímají, že nejsou blbé, ale jenom pomalé. Což je oproti násilně "inkludovaným" exkludům významný rozdíl.

Jo, všiml jsem si, že máme v několika třídách na prvním stupni různobarevné děti a postřehl jsem, že se s nimi ostatní děti normálně baví, smějí, zlobí. Prostě pečou na to, že jsou přičmoudlé. Ale je fakt, že menšinové jsou u nás opravdu v menšině a nikterak nevyčnívají. Jsou plně integrovaní, pracují, děti chodí do školy atd. Takže máme obrovskou kliku. V pražských Košířích bych asi přemýšlel jinak,

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

které by chtěli, ale moc jim to nejde. Potřebují větší a individuálnější přístup.
Ale když jich je ve třídě dost, zdržuje to děti, které mají na víc.
Dnes se pomalejším, díky asistentům a individuálnímu přístupu, který se ovšem odehrává ve skupině, která nějak funguje, dává možnost krapet zrychlit. Ale zároveň se tím, dle mého, ti rychlejší zpomalují. A to je páchání zločinu na nich.
A společnost by měla mít zájem, aby ti chytří, s potenciálem, šli co nejrychleji vpřed. Na nich by pak ta společnost měla vidět svou budoucnost. Ale ona, v rámci humanity, jim na té cestě přiváže kouli na nohu.
Já chápu, že se někdo narodí s menším IQ, nebo do sociálně nevhodného prostředí. A jsem plně proto, aby mu bylo pomoženo. Ale vadí mi, když se kvůli němu bude ubližovat někomu, jinému, který měl větší štěstí. Ten za tu realitu těch prvních přeci nemůže a vlastně je jednou svou aktivitou, když bude ve společnosti úspěšný, bude živit. Tak mu neházejme klacky pod nohy.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak já to vidím asi takhle , už jsem sem dával jednou odkaz na návštěvu Merklice v Baku. Je velký zájem na snížení závislosti na RF ohledně plynu. Baku má dost, jenže Náhorní Karabach. Tak vymydlit Armény a společně s Turky zásobit jižním směrem EU.
https://archiv.ihned.cz/c1-66224730-merkelova-je-v-baku-stoji-o-kavkazs…

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Proč?
Protože plyn z Baku běží přes Gruzii do Turecka následně Řecka a nově spuštěným, dostavěným plynovodem do Itálie.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

dostřel.
Takže bych tuto myšlenku zas tak úplně nezatracoval.
Viz můj odkaz o nějaké bitvě na arménském - nikoli karabašském - území, podivnou shodou náhod malý kousek od azerbajdžánského místa s trubkami, které mělo být bombardováno Armény.
Jako obvykle bude v této válce spousta vlivů a zájmů. A všichni jsou ochotni bojovat do posledního arménského muže.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

mirku58, přečetl jste si ten odkaz, nebo ne? Tam je jasně napsáno o co Merkelové šlo, když navštívila Baku.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tam je jasně napsáno o co Merkelové, EU a Turecku jde.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

než že němci mají zájem o plyn z Baku. A tím pádem i o objem a trasy.
Objem je daný, Baku prostě víc plynu nemá a trasy jsou až do Itálie realizované.
Nebo neumím číst

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Neumíte Mirku. je tam totiž taky zmíňka o Turecku. no a proč se vedou války? No proč?
Britští auditoři: Turkmenistán má druhé největší ložisko plynu světa
Bývalá sovětská republika Turkmenistán má druhé největší naleziště plynu na světě. Potvrdila to britská auditorská společnost Gaffney, Cline & Associates, která průzkum provedla. A profitovat by z něj mohla i Evropa. Turkmenské naleziště má totiž napájet plynovod Nabucco, který obchází Rusko a snižuje tak českou energetickou závislost na Kremlu.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)
Trvalý odkaz

že mluvil o globalistickém plánu vzájemného vyvraždění obou národů a nahrazení Arménů těmi správnými Armény, vychovanými na západě.

V r.1994 jsem jezdil na Ukrajinu a s jedním Arménem jsem udělal jeden obchod. Říkali mu ukrajinský Baťa, protože měl továrnu na boty. Měl v Charkově skoupené kdeco a proslýchalo se, že je bílým koněm američanů, kteří mu poskytli finance.

Proto si dovedu představit, jaké Armény tam globalisté chtějí přemístit. lidé kteří nemají o arménských tradicích ani páru.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

... když se Pašinjan dostal k moci, prohlásil, že je to klovn, ale krvavý klovn. Že přivede do Arménie válku. A taky že jo. Už je tam.

Taková drobná, ale důležitá věc: Arménie má s Ruskem dohodu o vzájemné pomoci, ale Náhorní Karabach NENÍ územím Arménie, ale Azerbajdžánu. Proto tam Rusko Arménii pomáhat nemůže a nebude.

(Pjakin, když ho člověk chvíli poslouchá, vypadá tak trochu nezvykle, srandovně. Tak jako moji spolužáci ze základky. A asi tak jako já.)

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

zakážou Rusku pomáhat arménské armádě v Karabachu.
K jednoznačným důkazům, jak mají Rusáci trapnou, blbou a nevím ještě jakou armádu, které poroučejí soudruzi ze zemí na západ od Aše, bych rád vzpomněl výprasků u Ilovajska a Debalceva.
Neboli dokonale uzavřený kotel, pod nímž se zatápí, a následné uvolnění jediné únikové cesty, která je lemována jednotkami, jež nepatří k prvosledovým, a které se potřebují nutně procvičit v ostré střelbě na pohybující se cíle. Pochopitelně s přesně stanoveným počtem protivníků, kterým se "podaří zachránit", aby mohli barvitě popsat, jak taková křížová palba do prchající kolony vypadá, neboť jedno takové svědectví vydá za sto tisíc "švejkňůs".

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

... které zakážou Rusku pomáhat arménské armádě v Karabachu."

To Rusku nikdo nezakazuje a nezakáže. Pokud by ale Rusko porušilo platnou smlouvu a ruská armáda vstoupila do Karabachu, všichni by to viděli a Rusko by ztratilo důvěryhodnost. To Rusko udělat prostě nemůže.

V Ilovajsku a Debalcevu ruská armáda nebyla. Tam bojovaly oddíly z východní Ukrajiny. Jistě si ale ještě pamatujete, jak to bylo v Sýrii. Tam, když byla určitá skupina IS povstalců neprostupně odříznuta, Rusové jim navrhli, že je převezou jinam. (Většinou k jejich sympatizantům v Idlíbu.) Přistavili jim autobusy, naložili je a vezli třeba přes půl Sýrie. Tohle bylo provedeno mnohokrát. Kdyby jeden takový konvoj Rusové rozstříleli, myslíte, že by proběhl další převoz? To ani náhodou! Důvěra je tím nejdůležitějším.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Chlape, co jste to dnes sežral k obědu za maglajs?
Ty tanky, samohybky, BTR, Uragány a Grady tam vyrostly na černozemi kolem Ilovajska po jednorázovém pohnojení šroubkama M8? Si děláte ze mne srandu, nebo co?
Vy si opravdu myslíte, že čtyřiceti až padesátiletí pupkatí chlápci, kteří absolvovali pouhé dva roky vojny jako obyč záklaďáci v SA, jsou schopni připravit tři pasti za sebou na prchající kolony? A v otevřeném terénu, kdy vám může kterékoli auto z kolony vybočit a zdrhat sólo?
Komu to chcete nakecat?
Víte vůbec, kolik tam zařvalo vojclů?
Ukři přiznali jeden tisíc plus nějaké ty nezvěstné. Pouze armáda bez národní gardy!!!
Dobrovolnické fangle (Ajdar, Azov, Donbass a spol.) nejdřív 3400 kusů, potom 8 000 kusů. A jeden Ferda s prokecl a mluvil o čísle převyšujícím 10 000 kusů. Umíte si představit, kolik střeliva spotřebujete k likvidaci 10 000 kusů škodné, která se brání?

Rusko se může na celou důvěryhodnost vysrat.
Obleče OMON-áky a další speciály do uniforem bez výložek a vyčistí Karabach nato tata. Stejně jako zachránili v beznadějné situaci opolčence na Ukrajině. Stejně jako obsadili s jedním mrtvým Krym. Stejně jako zahnali Gruzínce až do centra Tbilisi. Taky na to neměli mandát.

Jinak aby bylo jasno, v Sýrii bylo poněkud jiné složení ozbrojených sil. A tzv. povstalci byli polovojenskými partičkami, které více či méně nepodléhaly takřka nikomu. A měli hovno a ne těžké zbraně a mechanizaci - to jest dostatek bojových dopravních prostředků. Neměli co žrát a co chlastat.
Kdežto na Ukrajině vjela do Ilovajsku regulérní mechanizovaná brigáda - pardon - odhadoval bych to na plně vyzbrojenou mechanizovanou divizi, obrněná tehdy asi ještě ne. Ukrové totiž chtěli vyjet na opolčence s tanky a zjistili, že jejich soudruzi vojáci rozprodali většinu motorů z tanků a BTR. Ukrové měli údajně odpochodovat pěšmo pouze s ručními zbraněmi. Ale byli přesvědčeni, že když prorazí zátarasy na kraji města, budou mít volnou a bezpečnou cestu do svého týlu.
A ono hovno. Tři krvavé sprchy, o jakých se nikomu ani nesnilo.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Aby šli Rusové čistit Karabach, to opravdu zatím nehrozí. Bojovat budou do posledního Arménce, to ano, v případě nutnosti přidělí potřebné velitelské kádry a specialisty s potřebnou technikou. samozřejmě ve formátu vojenských poradců a přidělenců, jak jinak. Putin se řídí heslem šetřit v maximální míře jak své vojcly, tak svou techniku. Potřebuje zamrzlý konflikt za účelem zdůvodnění své vojenské přítomnosti. Proto se bude do nekonečna jednat.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

... zamrzlý konflikt za účelem zdůvodnění své vojenské přítomnosti."

Tak to je to poslední, co Rusko potřebuje. Tyhle "zamrzlé" konflikty mu vytvářejí zápaďáci, když se snaží odtrhnout jeho území. Podle dohod za Gorbačova se NATO nemělo posunovat na východ. Ale najednou tam vlezly středoevropské země, a pak dokonce Pobaltí, a v plánu měli Ukrajinu a Bělorusko! To si nikdo v r. 1989 nedokázal představit. To je jako by vám někdo cizí vlezl do kuchyně. Ukrajina a Bělorusko jsou součást Ruska.

Co se týče Donbasu: východ, který cítí víc s Ruskem, se po majdanu prostě odtrhl. A ty vojenské posádky tam odmítly rozkazy z Kijeva. Velice pochybuji o tom, že tam byla pravidelná ruská armáda: Pokud by přejela hranice Ukrajiny, hned by to bylo ve všech novinách ...

Poslouchejte Pjakina. Tam se člověk dozví zajímavé věci.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Melete hovna Targusi. Nepochybuji ani na sekundu, že tam nějaká podpora byla, ale na Ukry stačilo tenkrát opravdu málo, nebyli připravený a hlavně spousta vojců nebyla přesvědčena, že má vůbec bojovat. Celý svět se snažil doložit přítomnost o které zde tak zasvěceně píšete a našel kulový hovno.
Tak neblbněte a pište o věcech kterým rozumíte , tomuhle tedy očividně ne.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Pjakin mi nikdy srandovně nepřipadal, snad kvůli tomu že umí vysvětlit jak funguje svět a také umí odhadnout vývoj událostí. Navíc, některé jeho prognózy příliš veselé nejsou.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by MUDrland Wenca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale asi těm mladším (u nás) se tak může jevit. A na Západě asi skoro všem. K některým částem jeho videí, které se zabývají nějakou důležitou a (v té době) aktuální otázkou, jsem udělal španělské titulky:

https://www.youtube.com/channel/UCrKIUoClxcUN_bRWz9Hracg

Ale nepochodil jsem. Kontaktoval jsem třeba lidi z vedení té Chávezovy strany. Dopadlo to vždy stejně: pustili si to, a po několika desítkách vteřin to típli. Tak jsem toho po nějaké době nechal. Oni prostě vidí strejdu, který vypadá, že před chvílí okopával na zahrádce brambory a pod stolem má určitě ještě holiny. Ten jim přece nebude něco vykládat! Oni jsou zvyklí na opravdového "profesionála": mladý, rozesmátý, výřečný, všemu rozumí ...

No, nemá cenu se rozčilovat.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Pokud na to má někdo žaludek, tak Iděs to přenáší tady :
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/protesty-demonstrace-fotbal-hokej-pr…
Tam vidíte i do ksichtů "řečníků", takže bacha, ať se vám nezvedne kufr...

Průměrný počet slepic: 2.8 (22 hlasů)

tak "češtin" autora zprávy je k uzoufání:
"...pokud do výše 3 000 000 Kč...", "...pomníku Jana Huse...".

Ale hlavně už tam měli policisté solit pokuty za absenci roušek a jakmile by jeden jenom cekl, měli to rozehnat.
Na co, sakra, čekají?
Teď nekonají (nebo nesmějí???) a pak si budou chladit žáhu na nezarouškovaných seniorech v sámoškách?
A Hamáček bude hrozně udivenej, že ho lidi pošlou s kontrolami do prdele.

Průměrný počet slepic: 3.2 (18 hlasů)

Proč nedávají ty pokuty a následně nenechají zaplatit nakaženým plně zdravotní péči v případě covidu všech zúčastněných?

Průměrný počet slepic: 4 (18 hlasů)

Vidím, že téma dnešní demonstrace tady služba obhospodařuje dávkami jednoslepic...

Také nechápu, proč to Hamáček už nerozehnal, porušeno jsou úplně všechna nařízení.

A také mimo pokuty na místě bych nechala identifikovat co nejví těch, kteří na této demonstraci nemají roušky a v případě hospitalizace bych jim pak předložila účet za lékařské služby.

Řečníci na této demonstraci volají po "svobodě", ale popisují jen osobní sobectví a nezodpovědnost ke svým bližním spoluobčanům.
Zneužívají se slova, která původně znamenala něco jiného.

Kovid je sežer všechny ty statečné demonstranty.

Průměrný počet slepic: 3.5 (20 hlasů)

ale s tím účtem za lékařské služby jste přestřelila.
To byste mohla vystavovat účet kuřákům za rakovinu plic.
Alkoholikům za cirhózu jater.
A všem tlustejm za vysoký krevní tlak, kardiovaskulární problémy atd.
Jinak byste byla nespravedlivá.

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

přestřelila.
Až budou na nemocničních chodbách třídit koho ještě zkusí zachránit a koho nechají bez pomoci, bylo by dobrý vědět...

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Všichni výše jmenovaní to mají předplacené v ceně výrobků :-)
Vždy, když se upravují ceny, je to pro blaho konzumentů.
Když jdete k lékaři, první dotaz - kouříte, pijete, vaše hmotnost?
Myslíte, že je to dotaz, aby řeč nestála?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

ale ten můj se mě na toto neptá. Jelikož to tam má napsané z minula.
Kouřím, abstinent nejsem a hmotnost naposledy na 190/95.
A jestli tady lítá nějaká breberka? Je čím dál víc rozšířená? Tak co já s tím? Mám se zakopat? Hovno!
Tak až jí chytím, tak buďto vyhraje ona, nebo já. Ona tady může být dlouho a já se nehodlám pár let někde schovávat. Pojď ven, brouku, rozdáme si to a bude jasno.
Ale i se vším respektem k ní, nehodlám se někde krčit v zákrytu, jelikož vím, že to stejně moc nefunguje a pokud to tak má dopadnout, tak si mě nakonec najde.
Přijde mi lepší kratší boj, u kterého můžete prohrát, než se někde dlouhou dobu třást strachy.
A poněkud jste mě nasral, Josefe, jelikož tomuto tématu jsem se fakt chtěl vyhýbat. Ale to vlastně není vaše chyba, ale moje. Neovládl jsem se. To se mi občas stává.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

Aby jsme si to s tou breberkou nerozdávali tak dlouho jako s tou co se jmenuje Ibs typographus :-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

to mne mrzí, že jsem to neměla hned od začátku. Oskar a Michal (tak je ohlásili), byli nejlepší. :-)

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zklamali mně, čekala jsem, že závěrem vyzvou všechny k vzájemnému objímání.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Přímý přenos pokračuje na Novinkách. A je to síla...

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

teď se na to dívám.
To je dobytek.

Snad poprvé za posledních třicet let fandím policajtům...

Průměrný počet slepic: 3.8 (16 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak si ti naši (myšleno bezmozky z ČR) taky nakonec to sprchování na Staromáku vykoledovali.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Jednou vidět vydá za sto hlášení. Jen houšť a větší kapky. Ať se lidi podívají, jak blbost kvete, ať si je pořádně prohlédnou, ať je to pěkně na jůtůbu. Za čtrnáct dní si s tím užijeme hodně smutné srandy. 

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Jódlovali, až dojódlovali.
Kdo chce kam .....
Hřib má stany, stravu zajistí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

opravdu velmi vydařená akce :o)))
Jestli to účastníci přežijí, tak si asi dost dlouho nejódlnou, bo to neudejchaj.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Tak to jsem prošvihla a to jsem měla radost, že jsem stihla většinu na kameře:-). No tak příště, určitě není všem dnům konec. Hlavně mi prosím poraďte včas :-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Pro naše zemědělce, kteří zvažují, co příští rok zasít. Očekává se velký nárůst cen potravin, především pšenice, kukuřice, cukru, sójových bobů, protože se Čína a další státy zásobují a navýšily své strategické rezervy.
https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/koronavirus-nakupy-zasobovani…
Kde jsou ty vize VK st a členů ODS, že si vše potřebné koupíme na globálním trhu a dovezeme? Dopadne to jako s rouškami na jaře, kdy nákupčí USA platili na letišti hotově letadla už naložená do jiných zemí a Německo zabavovalo zdravotnické pomůcky i testy jiným členům EU.
To je solidarita v rámci EU po berlínsku.
https://www.narodninoviny.cz/koronavirus-nemci-na-hranicich-zabavili-zd…
https://echo24.cz/a/SQBqQ/nemecko-blokuje-zdravotni-material-ktery-si-o…
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/usa-skupuji-rousky-slibene-jinym-sta…
https://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/kdyz-jde-o-rousky-dolar-prebiji-…

Jestli bude hladomor po světě, zdvihne se migrační vlna do EU. Těch příchozích bude tolik, že je už místní obyvatelé EU neuživí.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)