Dvě malé občanské války

Autor

Tento článek jsem napsal před týdnem. Původně měl vyjít jako reakce na příměří uzavřené v Moskvě. Pak jsem zabředl do koronaviru a pořád jsem to odkládal. Posuďte dnes sami, jak moc jsem se trefil či netrefil. 

V Karabachu se nadále bojuje. Příměří dojednané v Moskvě nevydrželo ani jeden den. Obě strany se obvinily z ostřelovaní a vzápětí se do sebe pustily znovu jako doposud. Červený kříž stroze prohlásil, že mrtvá těla vojáků v bojové zóně nemohl posbírat, protože tam pořád lítají šrapnely. 

Někdy je krásné, jak nám nechtěně sdělí pravdu... Víte proč nemůže Červený kříž posbírat mrtvé vojáky? Protože se fronta nikam nehnula. Kdyby se fronta posunula, je možné všechno posbírat snadno. 

Azerbajdžánci vypustili video z "osvobozené vesnice". Nejzajímavější byly ty desítky ohořelých aut. To už popisovala i Tereza Spencerová ze Sýrie - když jela 200 km do Allepa viděla jeden zničený tank a dva obrňáky, ale tisíce a tisíce ohořelých kamionů.  Takhle vypadá dnešní bojová realita. 

Především to znamená, že ani jedna strana neutrpěla významnější škody. Počet aut se v dnešním světě počítá na stamiliony a i v tom Stěpankertu mají víc aut než parkovacích míst. Nikde nevidět opuštěné dělostřelecké baterie, nikde nevidět nějaké dobyté palposty či síť zákopů. Ani ty drony, co střílejí jako blesk z čistého nebe nedokáží nic ovlivnit. Na to jich je prostě málo. 

Proč se bojuje dál i když musí být oběma stranám jasné, že z toho nic nebude? 

Protože papaláši na obou stranách svým obyvatelům slibovali něco jiného. Arménští ojrohujeři slibovali významnou pomoc od EU a NATO. Slibovali nové vztahy, slibovali ráj na zemi, jaký mají v Německu, slibovali jim novou, dosud nepoznanou skvělou budoucnost. 

Místo toho jim zbyl Putin, který je všechny teď s chutí griluje ve vlastní šťávě a nechává je, aby zjistili, co to ve skutečnosti znamená, dělat samostanou politiku.  Premiér se během jednání dozvěděl, kolik ruská pomoc bude stát a zjistil, že ho to bude stát místo, budou ho vyšetřovat a možná ho i zavřou, protože když umírají lidé, končí sranda a spravedlnost vypadá úplně jinak. 

V Azerbajdžánu je to podobné. Tam zase jejich diktátor prezident sliboval bleskovou válku, vítězné krátké tažení, které skoro nikoho nezabije a všichni budou hrdinové. Oháněl se tureckou podporou a prostě situace byla skvělá, růžová, tohle nemohlo nevyjít. 

A teď zjistil, že tureckou pomoc vystříleli za čtrnáct dní a víc už ani Erdogan nemá. Navíc je turecký sultán tlačí do nesmyslných ofenziv proti zakopanému nepříteli a nutí je plýtvat životy vojáků. Zároveň jim Putin jasně řekl, co se stane, kdyby chtěli příliš hromadit síly na jednom místě a zřejmě i zjistili, že Arméni nějak příliš přesně vědí, kam mají střílet. I prezident diktátor může padnout...  jeho generálové by mohli přijít na to, jak je osamělý a lidový hněv uměl zlikvidovat jinčí ptáčky. 

A tak se střílí dál. Beze smyslu. Teď už se nebojuje o Karabach, teď se bojuje o ministerské funkce, bojuje se o prezidentská a premiérská křesla. Bojuje se proti domácí opozici, proti domácím pučistům a tak podobně. Teď se na Karabachu vedou dvě malé občanské války v zastoupení. Ano i tohle existuje. 

Ještě to chvíli potrvá. Všichni ti příliš samostatní minipolitici a minidiktátoři v ministátech bojují o svojí miniexistenci. Po pár dnech či týdnech se i jejich příběhy uzavřou. Mezitím ještě zahyne spousta civilistů i vojáků, ale z vojenského hlediska se už nestane nic podstatného. 

V diskusi se můžeme zamýšlet, co bylo skutečným účelem této šarády... 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (67 hlasů)

Komentáře

nenapravitelně blbej...

KAŽDÝ pacoš, který jede na Bulovku, MUSÍ být vybaven cedulkou zavěšenou na krku o minimálních rozměrech 30 x 50 cm, na níž je vyveden kapitálkami nápis.
JSEM MLADEJ, CHYTREJ A KRÁSNEJ. KDO TOMU NEUVĚŘÍ, TOHO PLIVNU KOVIDEM!!!

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Byla to Bulovka, kde v 1. vlně epidemie po nařízení vlády nosit roušky, ředitel rozeslal všem zaměstnancům mail, "roušky nenoste, jsou zbytečné"? Jestli ho poslechli, tak nejspíš neberou žádné rizikové pacienty, jen prominentní a předem jinde otestované. Vím, že ho chtěli za to doporučení odvolat, ale výsledek neznám. To byl (je) zřejmě takový altruista na svém místě :-(

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ředitel Bulovky a hlavní špitální hygienička.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Vedoucí kolotoče
Dnes je otroctví goyim zajišťováno dluhem, po globálním resetu to bude ale již rovnou otroctví v podobě digitální ekonomiky, ze kterého nepůjde utéct, protože lidé i národy budou závislí na systému resetované globální ekonomiky založené na 4. průmyslové revoluci. Státy budou závislé na nadnárodní pomoci, občané budou závislí na univerzálním příjmu. Zdroje už nebudou vlastněné, budou sdílené. Dnes jsou národy Satanovou synagogou ovládány dluhem, ale stále si ty národy zachovávají jistou svobodu a autonomii na obou domech Ž a ž. Po globálním resetu národy goyim přijdou i o tu autonomii a stanou se zotročenými národy, zchudlými, v rolích otroků sledovaných umělou inteligencí a kamerami v ulicích, za pomoci AI, 5G sítí a digitální ekonomiky, která bude zamezovat osobnímu styků lidí mezi sebou naživo, lidé budou komunikovat jen na dálku, skrze monitorované služby. Závadná komunikace bude nahlašována, suspendována, postihována. Lidé bez testů, covid passů a později čipů budou omezeni na většině lidských práv. Osobní vlastnictví se omezí do takové míry, že bude prakticky zrušeno. Tím bude nastolen de facto komunismus, ovšem s tím rozdílem, že komunismus neplánoval ztrátu osobního vlastnictví soukromého majetku, pouze usiloval o beztřídní společnost a rozdělování zdrojů. V tomto ohledu je tento nový liberální neomarxismus plánem na zotročení národů mnohem pokročilejší a mnohem dál než původní marxistický komunismus. Účetní bilance je jasná, když se při resetu škrtnou dluhy, musí se škrtnout i majetky na straně druhé, které za ty dluhy byly pořízeny v minulosti. A to jde jedině tak, že dojde k indukci chudnutí v celé západní civilizaci. A toho nelze dosáhnout jinak než vyvoláním mohutné ekonomické krize, schované a maskované třeba právě za pandemii. Časový horizont dokončení globálního resetu je rok 2050 (podle Agendy 2050). Alarmující je ale to, že minimálně dvě třetiny resetu budou hotovy již okolo roku 2030. Ta poslední třetina, to bude institucionální reforma národních států do integrovaného celku Nové Evropy a rozpadu USA, a to zabere dalších 20 let, celou jednu generaci.

0OdpovězŘíj 17, 2020 20:28

https://aeronet.cz/news/v-cinskych-mestech-uz-rousky-nenosi-mnoho-mesic…

Průměrný počet slepic: 2.5 (16 hlasů)

a ani drcená měď proti tomu nepomůže.

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

měď?

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

asi nijak. Jen mne to tak napadlo.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Teď už žádné chichi chacha
na varhany hrají, bacha!
Každým dnem jen víc a více
brzy dojdou voskovice
dochází i kadidlo,
do kostela vnadidlo.
Už i kněz je jenom polský
tváří se tak apoštolsky
že prý v nebi bude blaze
jako v techtlemechtle v praze.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

kus Marka Wollnera a jeho TV seriálu Antibabiš. Jedna z reportáží byla z Náhorního Karabachu, z arménského pohledu. Kupodivu, ideově byla reportérka na straně ostřelovaných Arménců. Wollnerovi dávám malé bezvýznamné plus.

Průměrný počet slepic: 3.2 (20 hlasů)

kteří čtyři jednoslepičáři mají tak velmi v oblibě Marka Wollnera a jeho fake news, že sepsuli můj příspěvek. Nebo že by jen nálepkovali nepohodlného přispěvatele do diskuse? To bude asi přesnější. Až skončí svoboda slova i na alternativě, co vám zbyde, lide?

Průměrný počet slepic: 3.1 (19 hlasů)

Ani jedno, ani druhé. Slepicování nebo jakékoliv hodnocení je o tom, zda klikač ne/souhlasí s tím, co jste napsal. A na to má každý právo. S cenzurou to nemá co dělat. Ta znemožňuje napsat vám svůj názor a to se vám ani náhodou neděje. V tomhle případě si myslím, že Wollnerovo jméno už samo o sobě spoustu lidí dráždí, ať o něm napíšete cokoliv. Ostatně i já nemám ráda, když se mi připomíná, jakých tragédů v ČT (které my platíme) je nemožné se zbavit.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

větší vyznamenání.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

ale v souvislosti s vaším "povzdechem" mne napadla věta ze čtyř dohod od Duška:
"Osobní důležitost, tedy braní věcí osobně, je maximální výraz sobectví, protože vychází z domněnky, že všechno se týká nás.“

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Nedotklo se mě to. Byla to jen otázka, jak se věci mají.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

málo slepic? Možná je to tím, že se někteří lidé neztotožňují s tím, co tu píšete a vaše příspěvky už ani nečtou?
To vám na souhlasu čtenářů tolik záleží? Tak s tím něco dělejte, začněte ale u sebe.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

promiňte, neumíte číst? Jasně jsem napsal, že se mě to nedotklo. Jinými slovy, nefňukám.

Svoje názory si s vaším dovolením nebo bez něj budu i nadále formulovat podle svého uvážení. Nikoli s ohledem na virtuální popularitu. Jinak přeji vše dobré a mé příspěvky radši nečtěte, pokud vás rozčilují.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Cituji:
"To by mě zajímalo, kteří čtyři jednoslepičáři mají tak velmi v oblibě Marka Wollnera a jeho fake news, že sepsuli můj příspěvek. Nebo že by jen nálepkovali nepohodlného přispěvatele do diskuse? To bude asi přesnější. Až skončí svoboda slova i na alternativě, co vám zbyde, lide?"

A já vám jen napsala svůj názor, nebo jste se ptal jen tak do větru?

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Za sebe odpovídám: Najeďte si myší na první slepici a přečtěte si, co vyskočí.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 4.1 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Plošné otestování všech občanů státu se mi zdá jako výborný nápad, jak zastavit šíření nemoci, uvolnit život v zemi a snížit společenské a finanční náklady na minimum. Bylo by ovšem nutno důsledně provést několik kroků:

1. Povinně protestovat všechny občany a pozitivní dát do karantény
2. Po ukončení testování uvolnit veškerá omezující opatření v zemi
3. Povinně testovat všechny osoby vstupující do země (po dlouhou dobu podle situace v ostatním světě)
4. Povinně opakovaně protestovat obce a oblasti, kde by se nemoc znovu objevila (v nezanedbatelném počtu případů)

Průměrný počet slepic: 2.7 (15 hlasů)

kdo zdravý by se chtěl nechat testovat na základě písknutí vrchnosti. Takže se hned vymyslí způsoby, jak se vyhnout, třeba i zaplatit.

Když k tomu přičteme bežný posun v čase - prostě se to neudělá najednou - vznikne dost prodlev, kdy i ti protestovaní negativní se stačí nakazit.

Sice to bude drahé, sice zahltíš zdravotní péči, sice nasereš spoustu lidí, ale zato to bude k ničemu.

Průměrný počet slepic: 2.7 (11 hlasů)

No co už, povinný je účet v bance (pokud chcete výplatu), povinně musíte podruhé zaplatit stavbu a údržbu dálnice (pokud po ní chcete jezdit) , povinně musíte poslat nějakým milardářům prachy na jejich různá, třeba capí, hnízda...proč by se nemělo povinně protestovat ?
A kdo nebude povinně protestovat - aspoň na nějakém nevýznamném webu, ten taky nebude jíst. Zde ale pozor na obezitu, všici vy co protestujete obsesivně a neustále.

Průměrný počet slepic: 1 (9 hlasů)

Nic by nemělo být povinné. Ale co naplat, když je k dispozici jedině "second best" řešení? Zdá se mi to lepší varianta, než současný scénář.

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

leda pod hrozbou žaláře, což nečekám. Znám dost lidí, co si radši pokutu zaplatí. Navíc, lze nejdřív získávat čas. Nepřebírat poštu, jinší legální obezličky ... to minimálně rozesere časování tak, že se vše roztáhne na týdny a měsíce, takže smysl se ztratí.

A ono i technicky to neuděláš v jednom týdnu.

Nejlepší je udržovat maximální udržitelné tempo a dopromořit se. Náznaky stádní imunity už okolo sebe vidím, dost lidí to už mělo či má.

Průměrný počet slepic: 1.6 (5 hlasů)

Vy to Carlosi zbytečně dramatizujete. Prostě při očkování každý dostane potvrzení, že byl očkován a má tedy léčbu korony zdarma, v opačném případě si všechnu tu drahou léčbu zaplatí. Nahradit to bude moci jen potvrzením od lékaře, že si nemocí prošel a tudíž mu právě probíhá 3 měsíční imunita. Tak si dá 3 měsíce odklad, během kterého si našetří, nebo vyřídí půjčku na případnou léčbu, nebo možná se mu za tu dobu i rozsvítí v hlavě. Těch variant bez násilného přesvědčování je řada.

Můžeme se dostat i do situace, kdy se budou na očkování stát fronty a ti odmítači budou shánět protekci, aby byli mezi prvními. A nebo taky se covid lekne, když uvidí, že odmítači vyměkli a vycouvá sám :-).

K promořování máte šanci dneska na Staromáku. Uznejte, že demoška v rouškách by byla nedůstojná, takže nejspíš bez roušek. To bude pastva, to bude promořených :-) 

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)

ale o plošném testování, ale ani očkování nepovažuji za potřebné. Pakliže zde bude přirozená stádní imunita, není třeba umělé.

Na staromák se bohužel nedostanu, ale šel bych. Jestli zavedou povinné očkování či povinné testování, půjdu.

A jestli zavedou roušky venku, o kterých mezitím aj prymula prohlásil, že jsou zbytečné, tak se holt budu nahánět s policajty po ulicích. Ale asi by nás bylo moc, tak to povinné nedaj.

Průměrný počet slepic: 1.3 (10 hlasů)

Omlouvám se za nepozorné čtení předchozích příspěvků a podle Vaší reakce jsem ráda, že jsem to nepsala zbytečně :-). Taky disident? To budete na Staromáku chybět, ti tam taky říkají, že pokutu nezaplatí a radši se nechají ztlouct "obuškem přes hubu" :-).Je to takový divný, každý z nich mluví jen o sobě a nakonec zařve něco o estébácích, nebo nějakých jménech, sklidí bouřlivý potlesk a odejde. Takhle bych si demonstraci nepředstavovala, alespoň jednoho člověka s uměním mluvit snad mohli najít, ne?

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

lze jednoduše vyhlásit tak, že kdo povinnost nesplní, zaplatí pokutu adekvátně vysokou, například 500 Kč nebo 1000 Kč. Což je jistě přijatelné pro menšinu, která by nechtěla být testována, a současně to zajistí dostatečně vysoké procento testovaných a tedy úspěch celé akce.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

V Tabulce bodového systému řidičů je minimální taxa 2500 Kč, takže sazba bude asi v jiných dimenzích.
Sranda skončila, z hrušky dolů.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Účelem plošného testování je najít maximum nakažených a ty izolovat. Pozitivní půjdou do izolace a ti, co se nenechají testovat, taky. Je to win - win, docílí se prevence a zachová svoboda nenechat se testovat.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Každé porušení povinnosti je trestné, sazby jsou zajímavé, takže svoboda rozhodnutí :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Líbí se mě příspěvky pana Gerda a pana Targuse.
O účelu této války nelze pochybovat,kdyby Erdogan neměl podporu Německa,USA,ale i přímo zainteresovaný Izrael,do války mezi Armény a Azerbajdžánci,by se vůbec nepustil.Víme moc dobře o těsné spolupráci Merkelové s Erdoganem.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

skutočne, je to silné. Neviem sa dobre pohybovať v e-priestore, neviem posúdiť či je to vieruhodné alebo len nevhodný výmysel. Došlo mi to mailom od priateľa, dávam to sem s poznámkou: Prepáčte ak som stúpol vedľa! Ale neodolal som, tak dobre sa to čítalo...

Subject: Fwd: : Slova papeže Františka - šokovala hlavně Duku a Halíka.

*Hlava katolické církve papež František šokoval sněm Vatikánských
ortodoxních kardinálů mj. i těmito interními diskusními výroky:*
*Co si myslíte kdo
jsem já, že jsem nějaký zástupce Boha na zemi, nějaký polobůh? Jsem jen
obyčejný člověk jako i Vy všichni! Nač jsou Vám obrovské majetky? Nač Vám
byla Vatikánská banka? Do Božího království si je i tak neodnesete. Zde na
zemi pomáhejte chudým tohoto světa alespoň se najíst a obléknout. Proč
kněži převážně hypnotizují lidí náboženstvím a nepochopitelnými kázáními?
Naučme raději lidi žít s Bohem tak, aby nemuseli chodit do kostela jako
náměsíční, bez rozmýšlení o tomto světě. To mi připadá jako když nemocný
musí chodit na dialýzu. Věřící nejsou nemocní! Neučte věřící nazpaměť písmo
svaté , naučte je raději opravdově a šťastně žít! Z církve svaté se udělala
jakási zvláštní škola a v ní je nenaučíte opravdově žít. Jménem církve se
omluvte, tak jako já, všem nevinným lidem za všechny války světa, neboť pod
všemi byla a je podepsána církev a náboženství! A to od nespravedlivých
náboženských výprav křižáků do Svaté země, až po dnešní projevy náboženské
nesnášenlivosti. Jménem církve se také ospravedlňujte všem obětem
sexuálního zvěrstva kněží spáchaných na dětech a ženách.S celibátem budeme
muset něco udělat, protože všem normálním kněžím je jasné, že tyto ostudné
činy jsou důsledkem potlačování přirozených hormonálních a pudových potřeb
člověka, tak jak byl stvořen. Sestupte s piedestalu, i my kněží jsme jen
lidé i když si někdy nasazujeme masku čistých a neposkvrněných hříchem.
Příroda s člověkem, tak jak byl stvořen, své vždy udělá. Byli jsme stvořeni
i s pohlavními orgány a ty jsou nedílnou součástí našich těl a jsou řízeny
mozkem a hormony. To, co Vám říkám, není sebechvála. Pochopte prosím to, co
jsem pochopil už dřív. To ne Bůh stvořil člověka k obrazu svému, ale
člověk si od pradávna vytvářel Bohy na svůj obraz! ILEGÁLNÍ PŘEKROČENÍ
HRANIC: Když ILEGÁLNĚ překročíš Severokorejské hranice, dostaneš 12 let
nucených prací. Iránské hranice - skončíš bez časového omezení ve vězení.
Afghánské hranice- budeš zastřelen. Saúdské Arábie, budeš vězněn několik
let. Čínské hranice, pravděpodobně skončíš ve vězení, možná o tobě už nikdo
neuslyší. Venezuelské hranice, budeš považován za špiona a tvůj osud bude
sporný. Kubánské hranice, skončíš také ve vězení. Australské hranice, budeš
okamžitě vykázán. Ruské hranice, skončíš v některém ze stálých "kempů" na
Sibiři. Když však zavítáš ilegálně do Evropy – Anglie, Francie, Itálie,
Řecka, Německa,Rakouska, Švýcarska a ostatních států €U, dostaneš: Kartu
sociální pojišťovny! Mobilní telefon bez smlouvy! Placený nájem!
Bezplatnou zdravotní péči! Peníze bez potřeby důkazů na jaký účel!
Bezplatné jazykové kurzy! Volné lístky na autobusovou nebo železniční
přepravu! Dětské příplatky! Bezplatné právní zástupce na obranu proti
vykázání ze země. Žádné povinnosti, ale zato více práv, než mají domácí!
Nezbláznili jsme se?* *Někdo se zbláznil určitě. Ale kdo? *

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)

nicméně skoro vše již v podobném duchu vyslovil i veřejně.
Taky ho mají ultrakatolíci rádi jako osinu v zadeli.
Škoda, že není o dvacet let mladší. Ale i tak je ověžujícím pramínkem nejen pro svobodomyslnější katolíky.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

odstavec o ilegálním překračování hranic. Nic z toho papež František zcela jistě neřekl.
Mimo jiné je v něm několik věcných chyb:
- Pokud se ilegálně dostanete do Austrálie, skončíte v některém z koncentračních táborů (bez nadsázky!) na jednom ze tří pronajatých atolů; v nejlepším případě ve vězení na kontinentu.
- Z Afghu a do Afghu proudí lidé bez omezení. Zastřelení Vám hrozí pouze pokud Vás natrapírují obyvatelé některého z horských průsmyků a údolí.
- Z Číny a do Číny se po svých dostanete dle libosti. Problém budete mít jako ilegál jen pokud to zkusíte dopravním prostředkem nebo pokud Vás chytnou uvnitř Číny. Ovšem potom to je VELKÝ problém (právem).
- Ad EU - to je jak ve které zemi. Čím blíž k Bruseli, tím větší benevolence. A čím blíž k hranicím EU, tím přísnější nakládání s ilegály.

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

.

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

doufám, že i když se nepohybujete v i-prostoru dobře, tak jste mail rozeslal na patřičné množství adres. Kdybyste někdy četl nějaká vyjádření papeže, jistě by Vás napadlo, že ten odstavec o emigraci je úplná hovadina. On totiž k pomoci emigrantům vyzývá.

Průměrný počet slepic: 3.8 (14 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

-rk-
Máte pravdu, nedomyslel som to a urobil veľkú blbosť. Nechal som sa uniesť, taká detská chyba v mojom pokročilom veku! Hrôza! Sorry...!

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

...ale stejně to sem nalepíš.
Proč ne, když je to v zájmu tvého Kampf, že ?

Synku, už jedno tě mělo ťuknout :" To ne Bůh stvořil člověka k obrazu svému, ale člověk si od pradávna vytvářel Bohy na svůj obraz!".
To si možná papež může myslet....ale rozhodně to nesmí vyslovit na veřejnosti. To by okamžitě dopapežoval.

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

... s useknutou hlavou. Ještě běhá po dvoře. Ale už nezakdáká, už nesnese vajíčko ... Je MRTVÁ.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Kolik asi císařů, generálů, reformátorů, fýrerů, samospasitelů, osvícenců, humanistů, "vědců" a vůbec moderních člověků a jiných frikulínů usínalo s touhle vlhkou představou jenom za posledních 600 let ... a nějak furt nic, co?

Průměrný počet slepic: 1.5 (2 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jako třeba ve filmu Všichni dobří rodáci (doba kolem roku 1950)? Půlnoční nepočítám.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

fakticky film nepotřebuju :-)))
(Jo, viděl, mockrát - kdyby to nebylo jasný.)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ve svém propagačním pořadu oznámí další průzkum veřejného mínění, nejspíš jí propagovaný Kantar a pojedná o tom, zda skončí vláda.
Kdy už skončí ta baba-nebaba?

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)