Rejpalčin deník - listopad 2019

Autor

Krátký politický úvodník:

Včera jsem ve Sněmovně viděl novou podobu vlády - Andrejko a Fiala. ANO a ODS. Jako by se už dávno dohodli a teď jen hrají divadýlko pro voliče. Jako by právě tohle byla ta změna, kterou Babiš se Zemanem upekl, protože Hamáček už je jen koule na noze. Snížení daní, které se projeví v každé zaměstnanecké peněžence... Dost velké na to, aby si to volič zapamatoval až do voleb. 

Teď ještě získat lidovce za příslib přídavků na děti a máme upečenou novou vládní většinu i bez obou lůzrů, kteří na svoji podporu Babišovi doplatí ztrátou posledních voličských zbytků... Navzdory ujednáním o volebních koalicích.

Jako by si Andrej vytknul za cíl, dostat ze sněmovny postupně všechny strany patřící ke starým časům a připravit systém pouze dvou stran. ANO a Pirátů. 

Ne, nemám žádné informace, že to takhle dopadne. Ale když jsem sledoval, jak se dělán nový daňový zákon, měl jsem právě tenhle pocit. 

 

A teď už Rejpalka: 

5.11.2019 – pokračuje proces Trumpova impíčmentu a jak se zdá, bude to docela legrační fraška. Zdá se, že když nevyšla „ruská stopa“, budou muset toho Trumpa „sestřelit“ jinak. Nejnověji se jako nadějná ukazuje stopa ukrajinská. * Dánsko mělo kupu námitek prosti NS II, kterým by měl proudit do Německa ruský plyn. Své námitky nyní stáhlo, takže natažení trubek už nic nebrání.  Nakolik to stažení námitek má souvislost s nedávným Trumpovým nápadem odkoupit Grónsko není známo.  Tranzit plynu přes Ukrajinu se plánuje omezit, což ukrajince dost namíchlo, no bodejť ne. Poplatky za tranzit jsou značným přilepšením do státních (i jiných) kapes, a krom toho, že si občas trochu plynu „upustili“ pro svou potřebu měli na Evropu nějakou páku. Ta se nyní jeví jako o dost menší. Projekt NS II leží v žaludku amíkům, takže lze čekat, že se najde nějaký nový klacek. Původní termín dokončení – konec roku – se ale asi již nestihne. * Učitelé požadovali navýšení platů o 10%, jejich odboráři se nakonec s ministrem dohodli, že sice těch 10% jo, ale 8 půjde do základu, a 2% do pohyblivé složky mzdy. Původně chtěli učitelé celých 10% do základu, takže tahle dohoda se jim nelíbí a hodlají stávkovat. Rodiče dětí školou povinných si berou dovču a svorně nadávají – aspoň ti co bydlí kolem nás, páč místní škola hodlá stávkovat též. * Koncem října měl nastat brexit, ale Johnson už dříve poslal bruselským žádost o odklad a ti milostivě souhlasili. V prosinci se bude u anglánů předčasně volit a do té doby, jak se zdá, se nepohne ani jeden brexitový chlup.

11.11.2019 – Macron prohlásil, že NATO je ve stavu mozkové smrti. Jelikož na NATO si naše kavárenská smečka sahat nenechá, ihned byl Macron prohlášen za agenta Kremlu. Fascinující, jak by řekla TS. * O víkendu předčasně volili i Španělé. Předčasné volby tam měli proto, jelikož původně vyhrávající socialisté sami vládu nemohli složit a nebyli schopni se domluvit s nikým jiným.  Socialisti vyhráli zas, ovšem teď měli míň procent než minule, takže nějaká naděje na vládu je teď ještě menší. * Trumpovo impíčovací proces pokračuje. Požadavek kongresmana Menverse, že by mohli býti vyslechnuti „impíčující objekty“  Biden (Hunter), agent CIA, co má svědectví z druhé ruky a šéf zpravodajského výboru Schiff, který veřejně a prokazatelně v kauze lhal a lže, byl demokraticky zamítnut. Celý impíčment se točí kolem korupce obou Bidenů, ale ti o svých aktivitách mluvit nebudou, a ani nikdo jiný, ať už je jeho svědectví z první nebo druhé ruky. Howgh. Prostě fraška.

18.11.2019 – konečně máme po oslavách sameťáku. Ze všech stran se na ovci valilo, jak má být vděčná za těch třicet let „svobody a demokracie“, které si vycinkala klíčema. Na Letnou zamířilo kolem 250 tisíc kousků, řečnili tam o svobodě a demokracii, ovšem jen o té své.  Prezident a premiér, vzešlí z demokratických voleb, nebyli vzati na vědomí, jen se hulákalo, jak „musí jít“. Divné pojetí. Holt, volič je problém, jak říká jiná ryzí duše, páter Halík. Zjevně ten volič, který nevolí podle Halíkova doporučení. Umělkyně Hrzánová by rovnou ráda, aby volič skládal „zkoušku“ z toho, je-li schopen volit „zodpovědně“. Ryzí demokratka. Na rozdíl od své kolegyně aspoň nepřeje těm nezodpovědným, aby vychcípali.

25.11.2019 – frkot po oslavách sameťáku neutichá. Česká nám do hlav neustále tlačí „vzpomínky na totalitu“, či jak to slušně nazvat. Včera například na dvojce jely celý boží den „trezorové“ filmy, prý jako připomínka, že před 30ti léty „padla“ cenzura.  Koho by tehdá napadlo, že po třiceti letech tu máme něco, co se cenzuře nápadně podobá – jen se tomu tak nesmí říkat. Ale je pravda, že za totáče nás o morálce nepoučoval pornoherec. * V Německu opět došlo k nějakým útokům, tentokrát to byl syn bývalého prezidenta Weizscakera. Nebýt známého jména, tak to bude zpráva někde z desáté strany vpravo dole.  * Na scéně se zase zjevili Šojdrové syrští sirotci. Oni prý sice nejsou ze Sýrie, možná ani sirotci, dětští už vůbec ne, spíše týnejdři, ale to jsou detaily. Proč si je ksakru ta Šojdrová nevezme domů sama? Aspoň něčím by byla užitečná.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (40 hlasů)

Komentáře

Maloobjemové kotle mají vyšší hydrodynamickou tlakovou ztrátu, třeba 10-20 kPa, kterou musí překonávat oběhové čerpadlo za stálé peníze. Statický tlak v topné soustavě třeba v domku je za studeného stavu minimálně 0,8 MPa (800 kPa), což je požadavek třeba výrobce kotle. Nárůst statického tlaku (jeho velikost) závisí na střední teplotě topné vody a velikosti expanzního prostoru. Targusův odkaz je redukční ventil na pitnou vodu, aby se statický tlak z vodovodního řadu (třeba 1,0 MPa v době malého odběru) nedostal do baráku, kde je všecko PN 0,6 MPa, třeba hadička u hajzlu.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Kotel Protherm Gepard vyžaduje nejnižší tlak 0,6 MPa. Hubou se dá nafoukat tlak 5 KPa (zkoušela se tak těsnost domovních plynovodů) takže to není téměř žádný tlak, jak píši. A ještě mi vysvětlete, proč chce Targus dávat vodovodní redukční ventil za kotel? Pokud u plechových článkových radiatorů tečou sváry, dají se převařit, pokud spoje, dají se přepakovat. Takže Gaia by musela akorát nahradit otevřenou expanzní nádobu uzavřenou.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

je to na výměnu.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

s tím, že nové kotle chtějí vysoký tlak. Pokud chce kotel 6 atm - pardon 0,6 MPa, ať je po vašem, je to na hranici normálních radiátorů a počítám, že se budou muset měnit, protože proto. Jde o dojení občanů a o nic jiného.
Pokud jste si nevšiml, psal jsem že o moderních kotlech vím kulové, tudíž ani to, že mají vlastní čerpadlo na zvýšení tlaku. A rovněž jsem se ptal, kde se čerpadlo nachází.
Takže se uklidněte, otřete slinu ze rtů i z klábosnice a klidně zde paní diskutérce vyložte, co by měla podle vás dělat. Od tak chytrého, mladého a krásného jedince se dá jistě ráda poučit. Když umíte spravovat na padrť shnilé oceláky, umíte jistě i mnoho dalších, krásných, mladých a chytrých věcí.
Do díla, mistře!

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

řízené oběhové čerpadlo, které si mění otáčky (průtok a dopravní výšku) podle potřeby.
Gaia kecá. Žádný nástěňák nemá PN6. Nástěňáky se dělají do přetlaku 3atp, bo se počítá, že nebudou nasazovány pro velké (vysoké) baráky s velkým výkonem, nýbrž do etážovek, domků do 3NP nebo (nedejBože) do kaskád pod střechu.
I litinový Viadrus pro pelety má pracovní přetlak 4 bary (zkušební 8 barů), a ne 6.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

papouškuje, co jí nakecal soudruh vydřiduch - pardon - opravář.
Prostě chlap chce vydělat, anebo je to topení úplně v hajzlu, tedy chci napsat za hranicí své životnosti.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

když víte o kotlích hovno, tak do toho nekydejte. Žádný kotel pro rodinný barák nechce 0,6 ale když je třípatrový a kotel je ve sklepě, tak dejme tomu 0,12 MPa. A mám podezření, že tim jestli je čerpadlo za kotlem nebo před, nerozumí Gaia to jestli je na zpátečce nebo na přívodu, ale kde stojí. Targusi, co vás nutí při vašich znalostech o mnoha věcech zbytečně kecáte do věcí o kterých víte opravdu kulové. Dát za kotel redukční ventil- to je opravdu vrchol.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

mi laicky naservírovala nějaké info. Vy tu tvrdíte, že žádný kotel nechce víc, než 0,12MPa, Recknagel píše o minimálním tlaku na novém kotli 0,3. Takže by bylo príma, kdybyste se domluvili prvně mezi sebou, než mi tu začnete nadávat.
Gaia se mne na něco zeptala, já jsem jí odpověděl, jak snížit vysoký tlak zároveň s poznámkou, že já to tlakuju vodovodem a můj kotel po mně nechce žádný vysoký tlak. Je těžko psát povšechně o něčem, když Gaia neuvádí žádné hodnoty. Jinak vůbec netuším, proč bych si nemohl snížit - samozřejmě zbytečně - ventilem tlak v ústředním, když tam mám oběhovou pumpu a kotel mi sepne od přetlaku 0,5, ale atm, nikoli MPa.

Zatím bez slepic

čtěte pořádně. Recnknagel píše že se plynové nástěné kotle vyrábějí pro MAXIMALNI a ne MINIMALNI tlak 3 atm tedy 0,3MPa. Redukční ventil na kotel by dával jenom idiot, normální člověk upustí vodu. Máte štěstí že vás nečte Ládík, toho by z vašich mouder jeblo. A GAIA se vás na nic neptala, je to jenom vaše iniciativa kecat do všeho.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

za blbce.
Citace:
"mně muj plynař vysvětlil,ze dnešní kotle jsou jinak konstruované,nez ty starší cca 5 let a mají vyšší tlak,tudíž kdybych já měnila kotel,musela bych i všechny radiátory..."
konec citace.
Poradil jsem jí, jak se lze obejít bez výměny radiátorů. Konec. Že to je proti vaší topenářské víře a minimálních či maximálních tlacích, mne vůbec nesere.
Neboli snažíte se mne trapně chytat na něco, co zde vůbec nepadlo.
Neboli vyližte mi prdel i s vašimi topenářskými moudry, která jsou v praxi k hovnu.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

je dán expanzní nádobou, dnes většinou tlakovou, a můžete si ho nastavit jak chcete. Vy když píšete o redukčním ventilu, píšete o ohřevu teplé vody, která se v potrubí pohybuje pod tlakem dodávaném z veřejné sítě, který může být skutečně i vyšší než povolených 0,6 MPa. Tento tlak se ale do topné soustavy nedostává, leda by byl trvalý propoj přes doplňování vody

Zatím bez slepic

ale nepletete si hydrostatický tlak s hydrodynamickým?

Zatím bez slepic

...ale pro běžný RD kondenzák (včetně kouřových cest, to je vlastně plastová trubka) plus radiátory...no, viděl bych to tak do 120 000,- rusnokoffek, asi i míň.. Pokud tedy nenarazíte na toho týpka, co bere na hodinu sazbu advokátskou (jméno neprozradím), šáhne na vercajk a už má stovku (ale i ten by mi to nespočítal , v běžném RD na víc jak stopade).
Picněte si na dach solar a ještě možná (záleží na konstelaci) i ušetříte, po dotacích (neska kdo nebere dotace, okrádá rodinu).

Mimo téma - už Vás načapali v Hlučíně (např. v prostoru mezi bývalým dopravním hřištěm a Čochtanem) , na kameru ?
Mají to tam extra prošpikované , v tejto metropoli Prajzácké pospolitosti, rýžujou jak na Klondyke....
A na Skřítek jak jedete, tak bacha u Žďárského potoka. Taky padesátka s kamerou.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

...udělají aspoň naoko tržním způsobem (přes daně či jinak zvednou cenu nafty, benzínu...). Po tržně-kapitalisticku.
Ne, oni to zřejmě udělají po byrokraticko-komoušsku.

Ale co, však i tady tvrdíte mnozí že svoboda je poznaná nutnost. Nu a pokud uznáme ten fakt, že i bruselští byrokraté (byrokratky prominou) , stejně jako tamní noblesní dvůr...že jsou také součástí přírody, pak je nutno se svobodně rozhodnout dle jejich přírodních zásahů - do běhu událostí. Pokud pak k tomu přidáme i ony procedury , kterými se dostávají ke korytům a nazveme je " demokratickými", tak pak asi nezbyde příliš důvodů k reptání. V podstatě by se dalo tvrdit, že je tomu všemu takto...... po zásluze.

Ale když ono zareptat si...to je tak svádivé !!!
A zatím to povětšinu dokonce ani není trestné !!!
Tož tak vyhrněme si rukávy...a chutě do toho !! Malou masarykovskou prací vpřed, ni reptání vzad !!

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

Totalni nasranost obyvatel Eurosojuzu.
Pokud do Eurosojuzu vtrhne Erdo a zacne ucit mistni LGBTxyz letat ze strech panelaku, zrusi nesmyslne (treba stavebni) predpisy, dovoli pouzivat auta se spalovacimi motory, tak mu ovcane EU budou hlasite tleskat.
Cena?
Pakatel - nejaka ta sharia, nejake ty danove vypalne, zahalene zenske, tluceni hlavou o zem 5x denne, no nekupte to :-(

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Že to lidi baví, vzpírat se pokroku. Uhlí patří pod zem! Ropa patří pod zem! Uran a plutonium patří pod zem.

A lidi taky patří pod zem!!!!

Nad zem patří větrníky, slunečníky, paní Lejnová a Milan V.

PS: Omlouvám se Milanu V. za to, že si ho beru do svojí nevymáchané klávesnice, ale když on se pro mne stal symbolem elektrobudoucnosti lidstva

Průměrný počet slepic: 3.9 (10 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

byl považován přechod z norny Euro 4 na Euro 5,
pak z E 5 na E 6. A vidíte, šlo to, a kde to nešlo nastoupily podvody s diesly.
A ty odhalené podvody způsobily nástup elektromobility.
To že něco nééjde patří ke koloritu lobbystů. Nakonec se ukáže že to jde.
A to platí a bude platit i o naší energetice.
A ono je to asi zákonité: průmysl potřebuje nové výrobky, představte si že bychom pořád jezdili ve Š 105.
To by se zarazil hospodářský růst, což je bůh současné doby, založené na vytváření stále větších bankovních půjček (samozřejmě nekrytých zlatem, nerosty či nějakými trvalými hodnotami.
I když i to není úplná pravda, jedinou hodnotou u nás i v USA je půda (zemědělská, lesní, stavební i přirodní rezervace). Pořád jí máme v USA, Číně, EU i ČR dost. Ale v Asii jsou už země co jí nemají dost.

Průměrný počet slepic: 3.2 (12 hlasů)

má taky málo energie a taky to jde,žije. Ono to pude,to věřím,bude muset. Nacvičujem už teď,sedíme doma na prdeli a v reklamě Vodafonu chlapeček tvrdí,že nejkrásnější na vánocích je zůstat cely den v pyžamu na gauči ale být připojený

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

ty normy jsou jako souhrne, tj 70 procent aut vyrobenych v automobilce jde nad limit a dorovnava se to temi ekologickymi na prumer
ty odhalene podvody ukazali ze to NEJDE, elektromobilita je umele prikazana

dle teto (euro7) normy uz zadny benzin, ani diesel nepojede

Takze zavedeme jako na Kube feudalismus se zaklady vyroby potravin, jinak nic a to prosim dobrovolne

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

autoelektropičovin se položí ekonomicky mnohem dříve, než jeho struky - ééé - totiž satelity, ze kterých saje prachy. V momentě, kdy Německá Unie šlápne na možnost ježdění s auty na klasický pohon, začnou se zadírat satelitní struky a nebude co dojit.
My máme v pozici satelitu malou výhodu v tom, že nám bude šoupnuta "stará" technologie výroby spalováků a rovněž nejsme tak rozežraní, jako Dojčeři a přibyvší hnědáci.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

citace z knihy, kupujte a ctete https://www.mobaknihy.cz/kronika-zaniku-evropy.html

---------------------------
VI – PÁD NA DNO
Zprávy z tisku: Nejdůležitější hospodářské události roku 2031

Dne 20. února Evropská komise znovu odložila účinnost směrnice, podle níž mají do roku 2030 snížit nákladní automobily emise proti roku 2020 o 30 %.

Dne 4. dubna vydala agentura Interstat zprávu, podle níž stoupla ke konci loňského roku nezaměstnanost v zemích eurozóny na 19,6 %, v rámci celé Evropské unie na 16,3 %.
Většinu nezaměstnaných tvoří nekvalifikovaní pracovníci, kteří získali v posledních deseti letech státní občanství v některé ze zemí Evropské unie.

Dne 8. srpna vstoupily podle oficiálních údajů Evropské komise od začátku roku 2031 na území Evropské unie 2 miliony migrantů. Za stejné období se podařilo vyhostit 41 251 osob.
Dne 10. října snížila německá vláda odhad růstu domácího HDP na 0,2 %.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

docíleno již někdy v polovině devadesátek, a to metodou SCR A bylo to cca 15 let před jejím vstoupením v platnost.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Selektivn%C3%AD_katalytick%C3%A1_redukce

Zbytek času strávili konstruktéři vymýšlením metody, jak se bez modifikovaných chcanků obejít.
Takže nepolhávejte, prosím.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

je koníček bohatších, na který se jim skládají chudší.

Že je to opravdová možnost uvěřím, až bude mít Bundeswehr první dvě divize elektických tanků.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

my bohati Anglicane platit nebudeme ...
Boris Johnson zveřejnil plán na nastartování nové zelené ekonomiky ve Velké Británii, včetně rychlého zrychlení přechodu na elektrická vozidla a transformace národní infrastruktury na jejich podporu.

Plán předsedy vlády, který byl potvrzen ve středu, nastiňuje plán „Zelené průmyslové revoluce“, který bude podpořen veřejnými penězi ve výši 12 miliard GBP (15,9 miliard USD) a potenciálně více než 36 miliard GBP v soukromých fondech, uvedla vláda

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Soudruzi si zadali výzkum, jak ve skutečnosti fungují hybridní vozy v praxi, protože jim cosi neštymovalo. K tomu dodávám na vysvětlenou, že velkobritánské firmy měly dosti mohutné úlevy na daních, pokud obměňovaly vozové parky těmito vozidly.
A soudruzi zcela nečekaně zjistili, že více, než 90% hybridních automobilů, které se pohybovaly po velkobritánských cestách i necestách, nemělo elektrokabel sloužící k nabíjení těchto bezesporu krásných, mladých a chytrých aut, vůbec vybalený z originálního zataveného obalu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

slovo "cenzura" je zcenzurováno. To se mi opravdu líbí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

Major major

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Major Major Major Major

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Už si nevzpomínám přesně, ale nemáte tam o kolečko, ej, co to táram….. o majora víc?
Není to mnoho, Antone Pavloviči?

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Ne ne. Nejdřív ho povýšili - major Major Major, pak už v nevím jaké kapitole z nevím jakého důvodu zaznělo major major major major. Musel bych dohledat.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

"Kancelárka má veľké sympatie pre známeho neonacistu a extrémistu. Médiá o tom mlčia"
**********

(...) Áno, hovorím tu o ňom – hovorím o Alexejovi Navaľnom.

Politická kariéra tohto muža sa začala v strane Jabloko. V decembri 2007 bol z nej vylúčený pre aktivity nezlučiteľné s jej programom.

Spiegel, Bild, FAZ, SZ a ďalšie známe nemecké „promerkelovské“ médiá sa nikdy ani slovom nezmienili o nasledovných faktoch z kariéry „ukážkového demokrata“ Navaľného:

Od roku 2007 do roku 2012 sa zúčastňoval každoročného veľkého pochodu ruských neonacistov.
Na stovkách video-dokumentov a fotografiách možno vidieť ako jeho účastníci zdravia Hitlerovým pozdravom a ako pochodujú s neonacistickými transparentami.
V roku 2013 informoval na svojom blogu svojich prívržencov, prečo sa už nezúčastňuje tohto pochodu a zároveň ich vyzval, aby sa ho zúčastňovali.

V roku 2008 bol Navaľnyj spoluzakladateľom neonacistickej organizácie Ruská Nacionálna Jednota.
K tomu oficiálne vyhlásil:
„Sme zoskupením celkom normálnych a dobrých ruských nacionalistov.“

O dva roky neskôr bol tento – podľa Spieglu – vzorný demokrat hovorcom zoskupenia Nekŕmiť Kaukaz, ktoré vehementne žiadalo ukončenie finančnej podpory autonómnych kaukazských štátov ruskou vládou.
V skutočnosti tu išlo o zoskupenie neonacistov, pravicových extrémistov a nepriateľov cudzích etník, ktoré boli súčasťou niekdajšieho Sovietskeho Zväzu.

Engelina Tarejeva, bývalá spolupracovníčka Navaľného, ho označila za tvrdého rasistu a za najnebezpečnejšieho muža celého Ruska.

Keď v roku 2013 sa uchádzal o úrad primátora Moskvy, tak jeho volebné prejavy sa vyznačovali početnými rasistickými a neonacistickými parolami. (...)

(...) Preto je oprávnená otázka, či nevie Angela Merkelová naozaj nič o extrémisticko-neonacistickej minulosti svojho obľúbenca Navaľného. (...)

https://www.hlavnespravy.sk/kancelarka-ma-velke-sympatie-pre-znameho-ne…

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

skoda ze to jeste nikdo moc nepochopil

co pise realista Benes ? proste si nemuzu pomoct, je proste odprosten od idealistickeho sentimentu

https://blisty.cz/art/101887-velka-danova-dira-pod-carou-ponoru.html
-----

Marek Benes dnes 06:30

Souhlasím s tezí, že to bylo nejvýznamnější hlasování za mnoho let.

Lidi pochopte to. Když jsem řekl, že Feudalismus 2.0. bude, tak bude. Každé takové hlasování nás k tomu zase přibližuje, protože likviduje sociální stát.

Já se tady setkávam stále se stejnými výtkami idealistů a socialistů, kteří věří, jak si budou lidé pomáhat, jak bude lidskost, jak bude socialismus.

Nic nebude. Stále se tu posiluje oligarchie. A když Vám ji tady popisuji, jak je nenasytná a nelidská, protože ji osobně znám, tak lidé nevěří. A přitom si za chvíli zaplatí všechno.

A i přesto co se děje , tak boj za sociální práva nevede nikdo. Tzv. levice kope pouze a jen za korporace a jejich vůdcové věří, že je pozvou k drobkům po hostině. Je to beznadějné , a proto to bude tvrdé. Ale stále se tomu nevěří. OK.

Nechápu pouze poslední vetu článku. Co tím chtěl básník řici? Když jste pane Dolejší věcný , je to lepši.

Budeme otroci v čínských továrnách , pracujeme na tom systematicky.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

proto je treba mit spravne obyvatelstvo, ktere vic nezvladne, protoze je to zakazano

citace
---
Problém je s migranty islámské víry. Muslim je přesvědčen, že člověk nic nekoná z vlastní vůle. Například kámen, který upustí, nepadá k zemi, protože padá, ale protože ruka Boží ho tam řídí. A on je přesvědčen, že ať dělá, co dělá, dělá to z vůle Boží. Tento přístup k životu je postaven na absolutní pasivitě. A bojovat s tím je velmi obtížné. Někteří muslimové se z toho dostanou, ale většina jich u toho zůstává. Je to pohodlná víra. Člověk za nic nezodpovídá, dokonce ani sám za sebe.
---
https://www.kupredudominulosti.cz/frybort-ludek-d-s-tlakem-roste-protit…

dalsi rozhovory
https://www.kupredudominulosti.cz/?s=fr%C3%BDbort

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

jestli je to opravdu brácha toho hlavouna z čezu, jak se chvástá. Z těch řečí by to celkem sedělo. A čulíkům umí bábovičky rozkopávat teda parádně.

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Blboni mají podivnou představu, že gdyž si vyberou z korporátního regálu jinou skladbu otravin, že ve výsledku hovění budou srát jiné magy v kostkách. Ať vyberou cokoli, furt je výsledek stejný. Jednou hustý a jednou řídký. Třicet let blboni volej o dušu a furt sou tam stejný rypáky a nebo gdyž vypadají ty rypáky jinak, rypákujou stejně a lidem se tlemí do gsichtu, protože jim nakukali, kuku kuku, že budou za ně volit jejich potřeby. A voni furt volej něco jinýho. A gdyž blboni demonstrují , tak nedemonstrují svoje potřeby, demonstrují za výměnu rypáků. To je neuvěřitelné, fantastické.

Dneska je moderní říkat, že něgde je nějakej dípstejt, hlubokej tajnej stát, kerej se neřídí blboňskejma volbama, že se tam stejně nějak dosaděj ti správní, vyvolení a dělaj že nechápou, že něco jako tam smrdí. Ale furt se říká, že je to pořadek, demosgraticky volenej. A imbecilové dodnes věří, že to platí z daní.

Průměrný počet slepic: 3.2 (13 hlasů)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

až se my imbecilové a blboni naštveme, to bude ten fašismus?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

- Vše samozřejmě řádně doplatím -
Což ovšem znamená, že tahle morální stálice jaksi v současnosti bydlí zadáčo.
Asi taky další těžký sociální případ, měla by nejspíš nastoupit "Venezuela" a honem vyhlásit podporu nešťastným, chudým, senátorům.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

To je jiná.
Schillerová bydlí za státní peníze na luxusní adrese v Praze
6. 5. 2020, 9:53
bož, Novinky

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

nějaký odkaz?
Vy jste se "Vaší Alenou" Schillerovou příbuzní?

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Přesto v Praze kandidovala do senátu. Chápu tu snahu, neb ve Žďáru, kde bydlí, by si ani neškrtla. Největší šmejdi se do volených funkcí dostávají vždy přes Prahu.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

stáhnout, server dát na blacklist, redaktůrka vyvézt na Sibiř, emě zlomit klávesnici. A ruce k tomu.
Já vám ještě ukážu, co to je cenzura.
Soudruzi Američané se už jednou omluvili, tak vo co gou.

Btw. tak mne napadlo, jestli by mi prošlo, kdybych vyhodil do luftu senát s omluvou, že jsem se spletl a původně jsem chtěl odstranit Hrad s Miloškem.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

- když to bombardování byl teda omyl - v jakém jazyce byly psány ty "protiněmecké letáky", kterých tam shodili 351 balíků.
Škoda, že nám to nesdělili.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

bylo převážně německé,takže je to jedno

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

jestli "protiněmecké" letáky byly psány v němčině, anebo v jazyce země, pro kterou byly určeny.
Kdyby to měl být ten druhý případ, musely by ty letáky být v polštině.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)