Lipovská

Autor
Štítky

Pokud vím, kromě občasné sžíravé glosy jsem se o Českou televizi v její podstatě nikdy moc neotíral. Když jsem s Kydy začínal, napsal jsem dokonce i článek o tom, že kromě zpravodajství má Česká televize i jiné funkce. Například na Nově jsem se na Bondarčukovu Velkou vlasteneckou válku fatk nedíval... Stejně tak skvělý film s Umou Thurmann "Duševní slepota"  dávali jen na ČT2 . Jinak bych se ani nedozvěděl, že i v USA umějí natočit levný, ale výborný film o něčem. 

Zpravodajství ČT mi teda vadí. Zhruba od slavného ukrajinského Majdanu. Oni takoví byli už dřív, ale tehdy to vyhřezlo, protože bylo zapotřebí proti ruskému zlu bojovat na všech frontách a příslušní redaktůrci dostali rozkaz... Případně rozkaz ani nepotřebovali - naopak se zařadili do první linie sami. Od té doby, den za dnem, měsíc za měsícem, rok za rokem ztrácí ČT kredit nezávislé žurnalistiky a stále a znovu dokazuje, do kterého tábora patří.  A já mám stále menší chuť jí na tohle posílat svůj podíl z osmi miliard. 

Nejsem asi jediný. Dokonce i velký bojovník za televizní nezávislost Šarapatka, který nás pravidelně oblažuje svými výstupy z jednání rady ČT, ve kterých nikdy neopomene zdůraznit, že Česká televize je to nejlepší, že má obrovskou podporu veřejnosti a tak vůbec, tak ani tenhle Šarapatka ani na minutu nepochybuje, že kdyby mělo být placení televizního poplatku dobrovolné, tak by se zjistilo, že Česká televize má podporu maximálně slovní, ale kdyby mělo dojít na šrajtofli, tak by se tam hoši museli zatraceně uskromnit. 

A pak se navolili noví členové Rady ČT... Xaver Veselý, Lipovská a ten třetí, kterého si pořád nepamatuju, bo jsem o něm nikdy neslyšel.... Nejsou v radě samozřejmě jediní a svým způsobem mají možnosti stejně malé jako prezident. Jejich kompetence jsou omezeny řádným byrokratickým molochem. Mohou sice odvolat ředitele ČT, ale je to podmíněno tolika podpůrnými paragrafy, že je to skoro nemožné.  Například se stále nedozvěděli, kolik současná šéf Dvořák bere na výplatě a nemohou s tím nic udělat. Příslušná manažerská smlouva se ztratila, nikdo za to není odpovědný, není koho za to vyhodit... prostě smůla. 

Podobné je to skoro ve všem. Jejich nástroje jsou podobné, jako má prezident. Mohou občas dělat obstrukce a občas mají možnost někoho volit nebo někoho odvolat. Ne každý je jako Ještěr z Hradu, který v tom umí chodit a dokázal z hovna uplést už několik bičů. Rada ČT se může se vším dostat k soudu, k parlamentní komisi, jejich rozhodnutí mohou být zvrácena, jsou stále pod drobnohledem Šarapatků a podobných. 

Přesto to ta Lipovská nějak dokázala... Ne že by sestřelila Českou televizi. Jen dala návrh na základě kterého rada odvolala dozorčí komisi. Abych řekl pravdu, vůbec netuším, k čemu tam ta dozorčí komise doopravdy je. Jasně, vím, že má kontrolovat hospodaření ČT, vím že její členy volí sama Rada ČT, ale o nějakém jiné zajímavější kompetenci jsem se nedozvěděl. Kdybych to měl říci zcela banálně - Rada ČT si najmenuje novou dozorčí komisi, zřejmě v ní budou jiní lidé, kteří by nedej bože mohli rozumět ekonomice a účetnictví a mohli by Dvořákovi skutečně koukat pod prsty a sledovat cestu peněz. Pochybuju, že by celá dozorčí komise mohla něco víc. 

A k tomu se i před ní budou ztrácet smlouvy, budou chybět různé účty, bude se mlžit a tak podobně. 

O Lipovské bych za sebe řekl, že je to studený čumák. Pokud jsem pochopil její přístup k ekonomii, tak je to konzervativní ekonomka ze starých časů, která je pro průmysl a výrobní ekonomiku, nemá moc pochopení pro zbytnělé služby, je pro nízké daně a nemá tendenci příliš si pohrávat s měnou. Prostě úplně normální konzerva, že se až divím, kde se to v té relativně mladé holce bere. 

Nedovedu si představit, že by se uměla od srdce zasmát a Wikina se nezmiňuje o nějakém manželovi. Ve svých třiceti letech na mě působí jako stará panna - jeptiška s doktorským titulem z ekonomie.  Katolička bigotního ražení, úsporná, výkonná, erotických zájmů nemajíc, o to více pracuje... Omlouvám se za spekulace o jejím osobním životě, nemyslím si o ní nic špatného, jen jsem se pokusil charakterizovat, jak na mě působí. Možná má doma normálního chlapa, po večerech se k němu přitulí, má ráda komixy s Garfieldem, plánuje si rodinu a nebýt toho klausovského institutu, prožila by normální život nikým nepovšimnuta. 

Na druhou stranu - v podstatě neškodná.  Já si nedovedu představit, že by ve své pekelné kanceláři plánovala konec České televize, zapichovala špendlíky do figurky Dvořáka, nebo že by plnila nějaké zadání temných sil na zničení posledního majáku svobody a demokracie. Prostě má klausovský pocit, že veřejnoprávní médium s nekontrolovatelným osmimiliardovým rozpočtem, je zbytečně moc a dalo by se to dělat i levněji. Možná dokonce sdílí pocit mnoha politiků i lidí včetně mě - že ČT je v podstatě další politická strana, která má svoje zájmy i svoje lidi v parlamentu, jen ji nikdo nevolil. 

Já si nedovedu představit, že by někdo jako je Lipovská, mohl být České televizi skutečným a nebezpečným protivníkem. Je jedna z mnoha, nemá žádné speciální pravomoci. Má vlastně jedinou použitelnou sílu - ekonomické vzdělání. Když se podívám na jeji ksichtík, řekl bych, že čím příroda šetřila na vzhledu, o to víc přidala na mozku, takže možná má i dobrou paměť, umí zpaměti násobit vysoká čísla, pamatuje si i nepodstatné detaily a protože jí po večerech nikdo neukecává do postele, má dost času na kotrolování číslíček v tabulkách. 

Přesto tam z ní  mají pěkný vítr. Stojí proti nim drobounká mladá žena se vzděláním cifršpióna, která není provdána za žádného vlivného bosse narozdíl od Bakalové.  Sama také nezdědila miliardy narozdíl od Babiše. Nepoužívá ženské zbraně narozdíl od Nagyové.  Její jediná přednost jsou číslíčka... 

Jestli ženská jako je Lipovská budí takový odpor, tak tam v ČT Dvořák a jeho kumpáni museli mít prvotřídní bonanzu. Nevýhodné smlouvy, předražené nákupy, nevykázatelné IT služby, poradenství o ničem za statisíce. K tomu protěžování kamarádů režisérů a herců se správným názorem... a tak vůbec. Nedej Bože, aby se novou členkou dozorčí komise stala právě tahle šprtka, která má čas a chuť přepočítávat sloupce čísel a prokousávat se byrokracií. 

Vidlácky bych řekl, že v ničem jiném to není. Lipovská nemůže nic... jen by mohla poukázat na spoustu podezřelých nákupů, mohla by zjistit, kam tekly prachy a možná by dokonce mohla přijít na to, kolik Dvořák vlastně bere. 

Proto ty Šarapatkovy kecy. On zřejmě dobře ví, že je co objevit. Proto se teď všichni zase bojí o nezávislost České televize. Pokud by se ukázalo, že tam kradli jak straky, že si přihrávali malé domů, mohlo by to všechny politiky zvolené za TOP, ODS, Starosty, Piráty i jiné, ale vlastnící stranickou legitimaci ČT, dostat ze sněmovny. Mirka by bez ČT nedala jediné volby. Laudát, Vystrčil, Drahoš, Hilšer a další by neměli šanci. Proto tolik zájmu. 

Kdyby bylo v ČT všechno v pořádku, bylo by to snadné. Lipovská by nic nenašla a Dvořák by se jí mohl vysmívat v hlavním vysílacím čase. Když se nenajde pochybení, nemůže být nikdo odvolán. Byrokrati si umějí udělat pravidla. Ale kdyby se ukázalo, že tam kradou jak straky, to už by se mohlo stát ledacos... Nota bene, kdyby na to byly důkazy... 

Lipovská se fakt povedla. Nikdo jí nemůže vyčítat STBáckou minulost, protože se narodila až v roce 1990.  Nemá žádnou zajímavou minulost, netočila porno, nefotila se na mejdanech, vše co napsala bylo suché a plné čísel. Vlastně ani nic nevíme o jejích politických preferencích a nevíme, koho by volila.  Žádný chlap, žádné touhy, žádné zvrácenosti. Malá, bezbranná, neškodná... a přesto nebezpečná jak petrolejka v prachárně. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (124 hlasů)

Komentáře

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

když míval v rádiu rozhovory s někdy zajímavými hosty. A červená kontrolka se mi rozsvítila, když se často ptal, a to zcela nevhodně a neomaleně, kolik ta profese nese. A jednou ho za to pěkně setřela nějaká zpěvačka, co si to nenechala líbit. Můj dojem - závistivý,zahořklý a nadmíru ambiciózní člověk.

Průměrný počet slepic: 2.3 (16 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rád bych si tu dnes přečetl hodnocení Xaverova exteriéru z klávesnic zde zúčastněných žen.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Xaver byl donedávna pod moji rozlišovací schopnost, neznala jsem ho.Má velmi příjemný, tembrový hlas, vidím ho jen za stolem,mohu si představit jeho venter pendulus/ převislý břich/ a dál se už ani neodvážím pomyslet. Odpudivím se mi nejeví.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

když tak posloucháte jeho "příjemný, tembrový hlas"? :-) Víte, proč on mluví ? - aby něco řekl, ne aby vzbuzoval sexuální představy. Já silné lidi lituji, musí mít dost těžký život.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

Alice, dotaz byl na jeho exterier.Za mne jsou jeho rozhovory velmi dobře vedeny,Je chytrý a jistě příjemný společník.Na narozeninovou oslavu, což bylo včera, bych ho pozvala.Seděl by\ se mnou na inspekčním pokoji ve špitále, popijeli bychom kafe z hrnku s logem nejake big farma a on by se tím tembrovým hlasem ptal:!A teď nám Dita řekne,proč tady sedí v šest ráno nad počítačem...

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

No to je právě ono Godote, že zatímco muži mají ten exteriér na prvním místě při hodnocení a na ty další podstatnosti pak okouzleni někdy zapomenou, tak ženy mají mužský exteriér na místě druhém až poté, co dlouze rozeberou ostatní přednosti. Pak už pro ně exteriér není tak důležitý. To je ten rozdíl mezi námi a vámi :-))

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

těch mladejch, krásnej a chytrej muskejch je poskrovnu. Většinu udržuje v koukatelném stavu právě ta druhá půlka populace. A když už se takový nějaký objeví, co na sebe dokáže dbát a vypadá "jako princ" tak je to ten 4%. Sorry kdybych si vzpoměla na jména jen z filmařské branže /Žanek, ten australskej mnich/ a mnozí mladší, .... a jé je.
Ale osobně si myslím, i když ne, tak s takovým ?sebestředným? musí být blbej život. Částečně to dokazují novinky ze společnosti, jak se o muskýho přestane starat máma, nebo tolerantní partnerka, jde to s ním dolu vodou. Což dokazují i naše vip hvězdy, co furt hledají a furt nic. njn

Průměrný počet slepic: 4.1 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

"ta dáma je asi tak stejně atraktivní, jako proleželá prochcaná a plesnivá matrace z koňských žíní na sběrném dvoře"

mimo toho, že jste starej, blbej a škaredej, máte ho zřejmě stejně malého jako Pavlík Novotnejch.

Průměrný počet slepic: 4.4 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

krásně vynadali.
Mému náhledu na madam Lipovskou se asi nejvíce přiblížil Narcis. Vraťte se na jeho příspěvek a přečtěte si jej.
Nesouhlasícím poradím, aby znovu přečetli můj vstup, který vás nasral.
A buďte tak laskavi a DOČTĚTE JEJ DO KONCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Možná si všimnete, že sám sebe definuji do naprosto stejné skupiny, jako je tato dáma. Idiotsky vypadající hňup, který může být nebezpečný leda sám sobě. Nic více a nic méně

Tudíž mnou napsané hodnocení této dámy je z hlediska povšechného pohledu homo sapiens samce, který se k těmto myšlenkám NIKDY!!!!!!!! nepřizná, protože politická korektnost, společenské konvence, blablabla.
Svou kritikou pak ukazujete, že jste úplně stejní, jako drtivá většina společnosti, která hodnotí prvním dojmem a vzápětí si to sama sobě zakáže protože "TO SE PŘECE NESMÍ"!!!!!
Může se všecko. A vy se pouze odmítáte přiznat, že si myslíte totéž. Pouze se za to stydíte a myslíte si, že KDYŽ NĚCO POPŘETE, PŘESTANE TO EXISTOVAT.
Máte smůlu. Nepřestane.
Přijde jiná Lipovská a vy ji zase budete mít za mladé, vůbec nic neznamenající hovno.
Přijde jiný Targus a vy jej zase budete mít za staré, vůbec nic neznamenající hovno.

Průměrný počet slepic: 2.8 (27 hlasů)

jsi nachystaný?

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

a ještě se v tom rochníte, Targusi

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Během devadesátých let minulého století, jsem se o ČT mnoho nezajímal. Měl jsem jiné starosti. Ale jednou mi to nedalo a na začátku století 21. jsem se zúčastnil dvoudenního natáčení jednoho dílu celkem úspěšného seriálu ČT. Z každodenních starostí o prosperitu středně velké firmy, jsem spadnul do úplně jiného světa.
Prokazatelně přebujelý Tým, který na natáčení onoho dílu pracoval, měl odhadem 50 lidí bohatě zásobených jídlem a pitím externí cateringovou firmou. A to byli pouze ti viditelní lidé, jistě na pořadu pracovala řada neviditelných v centrále. Po mé zkušenosti s provozem soukromé firmy, bylo nepochopitelným vyvrcholením tehdejšího dvoudenního zážitku s ČT, když režisér zašel za posedávající, lelkující skupinkou chlapíků a pěkně je prosil, aby přemístili nějaké kabely propojující plac s přenosovým vozem. Tohle není ani socík, tohle je už komunismus po komunismu, řekl jsem si a ztratil k ČT, jako firmě, veškerou úctu.
Následovala zkušenost několika let s natáčením seriálu soukromou televizí. Také velmi úspěšného, také jeden díl trval asi třičtvrtě hodiny vysílacího času. Jenže o obsah a výrobu se staral tým 10ti lidí, takže 5-6 x hubenější, než ten v ČT.
Můj závěr byl, ČT je moloch, který potřebuje pořádnou reformu. A to jsem se nezajímal o obsah pořadů.
Od té doby se myslím mnoho nezměnilo, jen ČT jako ten bumbrlíček zbytněla. Pomalu jsem se ale začal zajímat o média jako taková a mezi nimi o zpravodajství ČT. Kromě již výše zmíněného socíku – komíku, jsem porovnáním s každodenním obsahem vysílání veřejnoprávní německé ARD doznal, že zpravodajská část ČT24:
1. Zaspala kdesi v devadesátých letech jak obsahem, tak formou
2. Stal se z ní stát ve státě bez účinné kontroly, vyvíjející svoji vlastní, zejména vnitropolitickou činnost, aniž by vedoucí lidé tohoto kanálu byli kýmkoliv voleni a účinně kontrolováni.
3. A když jsem za současné covidové krize doznal, že média nesou hlavní díl viny za stav společnosti a její ochotu pandemii zvládat, zaradoval jsem se, že do Rady ČT dorazil výsadek Lipovská, Xaver, Matocha.
O tom, co se na Radě děje, doporučuji číst na České pozici zprávy pana Matochy, ta poslední o důvodech odvolání Dozorčí rady je zde: https://ceskapozice.lidovky.cz/tema/selhavani-dozorci-komise-ct-mohlo-v…
Proti odvolání i postupu Rady ČT se zvedl zcela nekvalifikovaný odpor českého deep stejtu. Tomu bych ještě rozuměl. Co vůbec nechápu, je drzost ředitele Dvořáka, který je jen zaměstnancem najatým veřejností a nepřísluší mu přijímat stanoviska k odvolání Dozorčí rady, to je ve výhradní kompetenci Rady ČT. Takže dobře se stalo a dál jen houšť a větší kapky.
Poslední připomínku mám k úvodnímu Vidlákovu článku a jeho sexistickým poznámkám, včetně poznámek Targuse a dalších k osobě paní Lipovské. Zejména Vidláka nejsou hodny.

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

plný souhlas. jen bych ještě připojil "to se nám to bužíruje, když jsme veřejně právní a ti blbci koncesionáři nám na to dávají prachy". A proto, jak říkáme my ateisti, Pán Bůh zaplať za trojku Lipovská, Xaver, Matocha.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

In reply to by JanDrda (neověřeno)

Trvalý odkaz

O tom jsem se moc nezmínil. Když skončila moje několikaletá spolupráce na seriálu vysílaném jednou soukromou televizí, jeden z jejich hlavních spoluautorů přešel také k ČT, kde produkuje dodnes několik úspěšných pořadů. Jeho cesta vedla z ČT do NOVY, odtud do Primy a zpět do ČT. Vše díky začlenění do sítě konexí, kde ruka ruku myje, žádná výběrka se nekonají, nebo když tak předem cinklá, ale tečou miliony.
Hlavním předpokladem udržení se v této pavoučí síti, je tiché sdílení správných pravdotrusích názorů a participace na redistribuci financí dalším novým, schváleným členům této umělecké mafii. Zkuste ceknout a jdete na pracák.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

Dobrý. Souhlas.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

tak ztratit nějakou smlouvu bývávalo trestné, Pokud pamatuji, tak to bylo na okažité odvolání z postu pro hrubé nezvládnutí profese. Zvlášť v státním podniku.
Copak to už neplatí?

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Re: Vidlák, Targus, pánové, gentleman by takových obratů v souvislosti s dámou, či jakoukoli ženou, nikdy nepoužil, sám by se tím znectil. Vystačil by si třeba obratem: "Pro mne osobně není přitažlivá". Navíc tato konkrétní dáma svoji ženskost a krásu dle mého názoru záměrně potlačuje (v tom s Targusem souhlasím). A poznámku závěrem. Myslím, že jste úplně mimo. Je inteligentní, vzdělaná, sebevědomá a velice odvážná. Napadá vás nějaký rozumný důvod, proč by se tyto vlastnosti u ní neměly projevovat i v intimním životě? Jsem si jistý, že jejímu partnerovi je či bude opravdu co závidět. Zdraví všem.

Průměrný počet slepic: 4.2 (19 hlasů)

prpost.
Vizáž Lipovské se k její hodnocení jen připletla,ale jde o její práci,zásady,činy a co lze od ní čekat v budoucnu.
Jak už byla zmíněna její angažovanost u papeženců,obdiv Thacherové,Klausovi,tak já osobně ji nebudu preferovat.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nemyslím, že se současným papežem příliš souzní, stejně jako Duka. Je to konzervativní katolička, hlásí se tedy k hodnotám, co jsou tu s mírnými modifikacemi 2000 let a které dovedly naši civilizaci tam, kde je. A Tatcherová s Klausem jsou jen symboly, které navíc svým jednáním ani nenaplnily obsah, který je jim přisuzován v současnosti. To je odpustitelné a navíc si myslím, že je to z její strany spíš komunikační podobenství, snaha o zestručnění.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

"Je inteligentní, vzdělaná, sebevědomá a velice odvážná". Problém je, že takové ženy to s partery nemívají lehké … a obráceně muži to většinou úplně nedocení. Platí, že ďábel je v detailech.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Jistě. Nemívají to takové ženy lehké a někteří z nás je nedocení. Ale to je problém nedostatečného sebevědomí mužů. Nic složitého, nic víc. Nicméně, pokud se potká s tím správným, bude pro něj zázrakem. Pokud ne, nespokojí se, myslím, s průměrem.
Ano, má názory, které mi zpravidla sedí, s některými nesouhlasím. Nicméně je konzistentní, svá. A zejména je silnou oponentkou všech těch liberálních blbů. Tak silnou, že si pak v rámci vyjednávání kompromisu může dovolit i trochu ustoupit a výsledek bude pořád skvělý.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Před třemi týdny jsem si dal do mobilu připomínku a dnes na mě vybafla. Podle Flégra mělo kolem 20. listopadu umírat v Česku 1000 lidí denně na covid. Flégr tehdy říkal, že "je to prakticky nevyhnutelné, protože ti lidé, kteří zemřou, už jsou dnes nakažení".

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Covid-Kde-jsou-ti-mrtvi-V…

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

A mrazáky v ulicích stále vozí jen zeleninu a maso :)
Také mám uloženou jednu připomínku na 1.12. :)
Trochu mne překvapuje, že denní počet úmrtí s Covidem (neustále zveřejňovaný na Seznamu) dosud nikdy nepřesáhl počet dlouhodobých průměrných denních úmrtí v ČR (kolem 300)...

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

s ukládáním zemřelých už mají nějaký ten pátek na Karvinsku a skutečně tam skladují zemřelé externě. Kvůli kovidu nepřestanou lidé umírat na jiné příčiny, to snad dá rozum. Vám se zdá 7000 zemřelých málo? Mně ne. Pokud to je jen číslo, tak je to statistika, ale když zemře Váš blízký, tak je to tragédie. Asi jste mladší člověk, které bohužel jejich rodiče neučili sobectví a neodpovědnosti. Měli bychom všichni děkovat Bohu, že se předpovědi prof. Flégra nevyplnili.
Ovšem co není, to může být. Přílišný tlak na uvolnění, který vytvářejí podnikatelé přes pasené politika a redaktory může vést k tomu, že se znovu dostaneme do pozice na "čele" tabulky.
Ještě v létě jsme byli na 70. místě na světě v počtu nakažených, dnes jsme na 22. místě. Ještě v polovině září jsme měli 450 zemřelých, a Švédsko 6000. Dnes má Švédsko 6406 mrtvých, my 7021. Opravdu "vynikající" výkon, tohle stihnout za 6 týdnů!

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Někde spočítali, že" flegrovským odhadem" někdy v dubnu 2021 mělo u nás umírat denně asi 10 milionů lidí.
Tento vývoj se však podařilo zvrátit díky zavedení a dodržování flegrovských opatření.

Tedy pan Flegr se v podstatě nikdy neplete.
---------------------------------------------------------------------------------
Ovšem rozum nám velí nerozhrabávat oheň dýkou. A je lepší být zticha , než se hádat s hlupáky. A vzdělávat děti....nebude pak třeba trestat dospělé.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

Flégr tehdy říkal, že "je to prakticky nevyhnutelné, protože ti lidé, kteří zemřou, už jsou dnes nakažení".

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

dnes se mi Vidlák hrubě nelíbil a řekl jsem si, už tam psát nebudu.
Ale místní covidexperti mě přinutili reagovat: jsou to podle mě hlupáci, kteří nevědí že každý exponenciální růst musí někde skončit. To oni nechápou.
Takže Exponenciální růst dle Flegra skončil 3. listopadu. Jeho předpověď na 1. listopad byla 250 mrtvých za den, realita byla, že 253 mrtvých bylo "až" 3. listopadu.
Opatření nastavená ještě Prymulou zabrala, nemocnice to vydržely i když za cenu ztrát z toho, že musely omezit jiné, důležité i méně důležité zákroky.
Takže hlupáci: každý exponenciální růst, přesně odhadnutý Flégrem, mezi 1. a 3. listopadem skončil,
a nyní 21. listopadu už konečně po několik dní ubývá i těžkých případů, vyžadujících mimořádnou péči.
Což je dobré, lepší to bude až jich opravdu ubude tak na 1/5, když to ovšem někteří jedinci nezkazí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

četl jsem, že za Covid lůžko jim cálujou víc , než za normál

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Ten kretém si dovolí mluvit v Soukupově časopisu o naší vládě jako o vládě psychopatů! Jsa sám psycho a sociopatem par exelence.
Kam až to koronašílenství dojde?

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Hateman Plzně má 7 náměstků a 15 odborů. Každý odbor má přecedu - 9 z nich je uvolněná funkce, s platem 90 000/měs. Sloužíme lidu, soudruzi!

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Ale obávám se, že bych u žádného soudu neuspěl.
Navíc docela dobře fungují bezdrátové Kossy, co je už několik let mám. Kos a do knížky zabořit nos...a je to.
A není to furt, jenom přiměřeně.
Nechám to tak.

Občas (tak ze dvakrát do roka) nějaký dokument je i trochu objektivní. Většinou německé provenience, zajímavé je, že ty francouzské jsou spíše prodchnuté duchem propagandy. Co už není Kučera tak i ta historie.cs (pravda , zapnu to tak jednou za dva měsíce) zdá se být zbavena těch nejhorších ideologických výstřelků.
Na fotbal téměř nekoukám, už dávno, dávno předtím než pozavírali ty, kteří psali scénáře těch zápasů, respektive divadélek zvaných sázkařsko - sportovní byznys.
Občas docela solidní hudba, tu kdyby dávali místo oněch infantilně- debilních pseudopolitických diskusí...vůbec bych se nezlobil. Vůbec mi tam schází kus slušně odvedené edukativní práce, měsíc v onom kanálu :-D)) troubili ody na multiplexitu, aby výsledek byl takřka nulový. Na to, jaké jsou možnosti (nejen co se týče výuky hry na hudební nástroje, ale i základy řemesel, řemeslné zručnosti...). Prostě zábava má zelenou.
Lipovská nebo Lipavská na tom s velkou pravděpodobností zřejmě nezmění nic.

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Poslouchám zasedání Rady ČT (dále jen R) dlouhodobě a soudím, že pokud by tak činili i petenti otvřeného dopisu za nezávislost ČT a měli kapku cti v těle, tak by se nemohli podepsat pod takovou snůšku falše a pokrytectví.
Dozorčí komisi si volí R (odvolaná měla působit ješte rok a půl) a pro kontrolu ČT je to nejdůležitější orgán. Jen ona může, na základě požadavků R, nahlížet do smluv a jiných materiálů ČT. Má přikázanou mlčenlivost i po svěm skončeni a pro kontrolu činnosti ČT je tak velmi důležité, jaké na ní má R požadavky, tedy jaké ji klade úkoly.
Proč byla komise nyní odvolána? Stížnosti na ni od jednotlivých radních zaznívaly i dříve a vyvrcholilo to 11. 11. kvůli pozemkům studia v Ostravě. Koncem října se na R obrátil ředitel ČT Dvořák, aby mu odsouhlasila využití předkupního práva na koupi pozemků pod budovou televize v Ostravě.
Část z nich (asi třetina) ČT nepatří a používá je bez právních pokladů. Problém s pozemkem vznikl hned při výstavbě v šedesátých letech, protože “vše bylo všech”.No a když už zase nebylo, došlo k restitucím a část pozemků pod studiem patří dvěma dědičkám restituentů z ciziny. Od 1. 1. 2010 skončila smlouva o pozemcích z roku 1989, tudíž nebyly nijak kryty. V květnu 2020 se ČT dozvěděla prostřednictví správce majetku restituentek, že dámy budou prodávat svůj činžák i s pozemky (za desítky milionů), z nichž část je pod budovou ČT (i venku zadní vchod). Uzavřely předkupní smlouvy (v květnu) a kupní v červenci s kupujícím S. Pelikánem, který nabídl ČŤ od května do srpna zákonné předkupní právo za cenu 2,8 milionů. 19. 8. dostala ČT nabídku ke koupi, která skončlia 19. 11. Čt zadala znalecké posudky, první ve výši 2 miliony, druhý v rozsahu 1,32 až 1,46 milionu.
11. listopadu se ráno sešla část radních na pracovní poradě a na odpoledním zasedání tuto záležitost řešili
s Dvořákem a s ředitelem ostravského studia Karasem, co nás tak “objektivně” informal o dění v Rusku. Na dotaz jednoho z radních, proč ČT tento problém neřešila dríve, bylo zodpovězeno, že s nini majitelky nekomunikovaly a dopisy jim adresovane se vracely. Karas vyloženě vyvíjel nátlak, že teď už nejde nic dělat, že se to musí koupit, že to je jediná alternativa, jinak jsou v rukou nelítostného Pelikána.
Lipovská přišla s tím, že si nechala vypracovat právní posudek, že by R mohla být trestně stíhaná, že nejednala s péčí řádného hospodáře. Ránu do vazu dozorčí komisi asi dal radní Kysilka, když řekl, že dozorčí komise vypracovala neúplný set ekonomických podkladů, než jim dala návrh o koupi k podepsáni. Na to reagovala Lipovská, že podává návrh usnesení k odvolání dozorčí komise a deset radních z třinácti bylo pro. Mezi řádky v diskuzi znělo, že mají radní obavy, že je to na ně ušitá bouda.
Místo zbraní máme dnes paragrafy a vyhrává ten, kdo si zvolí vhodnější zákon. Lipovskou bych rozhodně chtěla mít při nějakěm jednání na mé straně stolů. Nic jí nerozhodí, zůstává mimořádně klidná při urážkách kultivované řeči mimořádného křiváka Šarapatky.

Na otázku radních, zda se ČT snažila tuto situaci dříve

Průměrný počet slepic: 4.2 (19 hlasů)

1. Poslední větu v mém předcházejícím komentáři si škrtněte.
2. Od 1. 1. 2011
3. Pokud jsem to pochopila správně (což není jisté☺️) s koupí pozemku proběhne současně výměna některých pozemků mezi ČT a Pelikánem (kvůli přístupům do nemovitostí) a televize by měla dostat zaplaceno asi 1,3 milionu.
4. Ředitel Dvořák dle jeho slov tento problém zjistil v 2019 po vnitřním auditu o správě nemovitostí ČT. Management z Ostravy mu sdělil, že situaci znal, ale nebyl úspěšný v jejím řešení. Karas po letošním březnovém nástupu do funkce to chtěl napravit, ale přišel květen a Pelikán.
5. Rada dostala podklady k odhadům 6. 11.
6. Radní se schází jednou za 14 dnů za 40 tisíc korun měsíčně (- 45, přesný údaj jsem zapomněla).
7. Odkaz na toto jednání, začíná v 37:50, kdy předseda Doz. kom. Staněk předkládá Radě ČT doporučení ke schválení a následuje debata.
https://www.ceskatelevize.cz/rada-ct/prenos-jednani-po-internetu/?IDEC=…

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Svůj text jsem smolila během dopoledního vaření, uklízení atd. a až nyní dočetla diskuzi. Mohla jsem si ušetřit práci, protože Laco dal odkaz na Matochu a ostatní reakci na nejapné poznámky o vzhledu.
ČT je pro mne nejdůležitější politickou stranou a zasloužila by si od nás, co se trochu zajímáme o politiku tu největší pozornost. Bohužel marnost nad marnost...
P. S. Bod 6 ohledně odměny členů Rady ČT jsem nepsala ze závisti, ale jako ukázku motivace, proč někteří radní doposud nepracovali pořádně a vystačili si s kýváním ano/ne podle ČT.

Průměrný počet slepic: 3.3 (14 hlasů)

práci
a tak jste trolí slepičáře pěkně podusila

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák o Lipovské napsal, že na něj působí jako psí čumák. Že na něj působí jako stará panna. A hned se omluvil za spekulace, že si nemyslí, že by Lipovská taková byla. Působí tak.
Od zdejšího čtenářstva jsem čekal lepší porozumění psanému textu.

Já jsem to pochopil tak, že Vidlák dává do kontrastu obyčejnou paní, která se neobléká podle poslední módy a nemá potřebu si lakovat nehty, která nekřičí, neskáče nikomu do řeči narozdíl od mnoha novinářů, nemá žádné skandály, nemá rodinné ambice, je malá - a přesto se postavila České televizi.

Vidláku, pro příště už víte, že musíte Lipovskou rovnou označit za českou miss, musíte vychvalovat její krásu i jiné vlastnosti, nesmíte použít žádnou nadsázku ani ironii a protože bojuje proti České televizi, nesmíte o ní mít žádné pochybnosti.

Průměrný počet slepic: 3.2 (18 hlasů)

často bývá zklamán. A dobře mu tak - nemá očekávat. Je to jeho problém.
---
Mimochodem: https://www.vidlakovykydy.cz/comment/1938394#comment-1938394

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Ano ten kontrast "obyčejné" paní, co se k překvapení i Vidláka postavila ČT a "ono se jí to povedlo", tam je.
( A zřejmě ty urážky měly za cíl onu "obyčejnost" tak nějak Vidlácky bohorovně zvýraznit),

Ona i ta "nadsázka" má přece jenom obecně jisté hranice vkusu a jak výše napsal jeden komentující bylo by zajímavé zjistit, zda by se stejným pochopením bral Vidlák psaní o vlastní ženě, sedí.

Prostě nebylo vhodné tu "obyčejnost" podávat veřejně v té rovině až natolik urážlivých a jen a pouze spekulací!

A ten závěr, se Vám vysloveně nepovedl,
nikdo tu nevolá po opaku a ani o ni žádných pochybnostech ke KONÁNÍ kohokoliv, ale ostatní zde nechtějí pouze rozumět natolik nevhodnému druhu "ironie a nadsázky" .

P.S. Lacovi, mile jste mne překvapil a omlouvám se Vám, že jsem Vás měla ve vztahu k ženám za "stejného" pokrytce a sexistu.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Bondarčukova Velká vlastenecká válka? Neznám, jen tu Karmenovu...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Rudi Giuliani vysvětluje, jak je to s přepočítanými hlasy v Georgii. Stručně řečeno, falešné hlasy pro Bidena byly znovu započítány při kontrolním přepočítávání, protože jediný okamžik, kdy lze provést kontrolu platnosti korespondenčního hlasu, je chvíle, kdy je vyjímán z volební obálky. Volební obálka musí mít všechny náležitosti včetně ověřitelného podpisu voliče. V tu chvíli putuje obálka do koše a zpětné ověření již není možné.

Dlouhý seznam jiných způsobů manipulace s hlasy následuje. Celé video zde:
https://www.youtube.com/watch?v=BlovNSzZ7N4

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

tady je podrobné shrnutí ze silně pravicového institutu (jako levičák tento institut nemusím, ale podrobně ho sleduji): https://cs.gatestoneinstitute.org/16774/byly-prezidentske-volby-v-usa-u…

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Je to docela pohledná holka, stačí nechat odrůst (zrušit) ofinu, zkrátit vlasy a použít kondicionér. Někteří z pánů se odkopali způsobem, který se mi nelíbí. To, že v úpravě zevnějšku zamrzla v 10-tileté holčičce, o ní nic nevypovídá. Patrně má jiné priority než přemýšlet jak rafinovaně vylepšit svůj vzhled.
Její názory zatím moc neznám, ale obecně si myslím, že je potřeba mít se na pozoru před náboženskými fanatiky. Ale vlastně ani nevím, zda je to náboženská fanatička, nebo jenom hluboce věřící holka.

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)

a s našitými silikony by to dělala jinak nebo lépe?

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

našívat silikony bych nedoporučovala nikomu. Konstatovala jsem, že cca v 10 letech přestanou holčičky považovat co nejdelší vlasy za nepostradatelný doplněk správné princezny a začnou o svém vzhledu přemýšlet "neprinceznovsky". Některé dívky ale jedou setrvačností dál v tom stylu účesu, který si osvojily v mateřské škole. Důvody mohou být různé, některé s tím stylem vydrží až do stáří.
Svou práci by při jiném účesu jistě dělala stejně. Svým názorem jsem reagovala na některé názory pánů, že není hezká. Že by stačila minimální, časově i finančně nepříliš náročná změna a nestačili by se divit.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

je z malého městečka Blanenského okresu, rodiče jsou až ortodoxně věřící, což se svým způsobem projevilo na její výchově. Ale všichni to jsou hodní a dobří lidé. Škoda, že takových katolíků není více. Žiji už 30 let na vsi a slušných katolíků je velmi málo. Převládají takoví h*jzlové a KK, kteří se jdou v neděli vyzpovídat jejich velebníčkovi a ty k**rvárny páchají dál.

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

Krainovou, Geislerovou a podobné "celebrity",co dostudovaly základní školu,uvědomí si, že krása pomíjí a blbost je věčná. Z roztomilého telátka s velkýma očima vždycky vyroste stará kráva. Raději poslouchám Švihlíkovou, která také není etalon krásy pro čelní stranu Blesku, než kydy těchto hvězd. I když jak u Švihlíkové tak u Lipovské by stačilo relativně málo, aby byly ke koukání.

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)

ale opakování je matkou... atd., atd.

Krása není v těle, ale v oku, které se dívá (Josef Sudek, citováno volně, bez nároku na přesnost).

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Kdybys měl moje oči, taky by se ti líbila...
Nic není potřeba dodat.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

zapamatuji a při nejbližší příležitosti použiju :-)
Dávám 5 slepic.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)