Lipovská podruhé - s větším respektem, ale zato hůř

Autor

Motto:

Když čtenář autora špatně pochopí, může za to autor, nikoliv čtenář. Takže si sypu popel na hlavu, že jsem to včera napsal blbě - k nepochopení a i když jsem chtěl psát o mladém víně, posunu to a napíši včerejší článek ještě jednou. Jen jinak.  A pustím ho hned: 

 

Můj předešlý článek neměl být o tom, jaký vzhled či šarm má Lipovská.  Měl být o tom, že proti České televizi stojí mladá holka, která za sebou nemá velké prachy, nemá za sebou bohatého manžela, nemá za sebou pověst hvězdy, nemá za sebou žádnou aféru, kdy jí někdo vyfotil polonahou u vody, nedělá modlu ze svého  vzhledu, záda jí nekryje nikdo mocný ani vlivný a je drobné postavy.  Přesto je České televizi nebezpečná....

Výše uvedené vlastnosti jsou v dnešním světě spíše hendikep. Do boje s obrovským molochem se pustil někdo, kdo by teoreticky neměl mít šanci. A pokud šanci má, pak jen díky jiným vlastnostem, které u dnešní mladé generace bývají spíše na okraji zájmu. Lipovská se nám neobléká jako modelka, nemá na ruce Rolexky, její oblečení je ze sekáče,  ale ze jejími brýlovými obroučkami se ukrývá nabroušený mozek, který umí hrát šachy, má strategické myšlení, zřejmě i velmi dobrou paměť a navíc má vzdělání v účetních číslíčkách. 

Proto se kolem ní dělají takové ofuky. Oni tam v ČT dobře vědí, že jestli se takhle holka dostane k informacím, bude zle. Ona se na lejstra nejen podívá, ona je i pochopí... 

Řekl jsem o ní, že na mě působí jako jeptiška/stará panna, že je podle mě studený čumák, moc si ji nedovedu představit, jak se od srdce a upřímně směje.  Za tuto spekulaci o jejím osobním životě jsem se omluvil rovnou ve včerejším článku  - nepopisoval jsem, jaká Lipovská je, ale jak na mě působí. A rozhodně jsem to nemyslel pejorativně. Já jsem také veřící a my normálně uznáváme, že existují muži i ženy, kteří se rozhodnou svůj život zasvětit něčemu jinému než rodině. A co víc - pokud se mezi námi takoví lidé najdou, zpravidla nepláčou, že zůstali na ocet. Prostě si to sami zvolili.  A kdo nemá rodinu, nemusí devět desetin svého života věnovat jí. Nepotřebuje velký dům, nepotřebuje vydělat dětem na školy, nepotřebuje jim prošlapávat cestičku. Jeho životní náklady jsou minimální a má spoustu volného času. Navíc Lipovská tímto volným časem neplýtvá na hvězdné manýry, drahé oblečení, ani na plnění istagramu svými provokativními fotkami. 

Myslel jsem to tak, že ta holka po večerech neobráží diskotéky, nemusí si s nějakým přítelem/manželem sáhodlouze vyříkávat další vztahovou hádku, nevstává v noci k malému dítěti, nebudí se starostmi, aby se robátku dobře dařilo. Místo toho si může večer sednout s lejstry a porovnávat jednotlivé účty. Zcela věcně, metodicky, vědecky. Nemá žádné povinnosti vůči nikomu, má čas. Ona se obejde bez tanečního parketu, bez blyštivých drinků, obejde se bez flirtování. Nepotřebuje to.  Místo toho se může ponořit do práce, protože je zvyklá makat. Poněkud tuctový vzhled, absence rodiny a odolnost proti svodům světa, které jsem popisoval včera, nejsou urážkou. Jsou sumářem výhod, které Lipovská má. V tom tkví její nebezpečnost pro Českou televizi.

Mně vidlácky naprosto vyhovuje, že tam z ní mají vítr. Mají k tomu dobrý důvod. V Radě tentokrát nesedí namachrovaná frajárka s dlouhými nehty Není to žádná sebestředná tuctová Kateřina Kočí nebo ambiciózní Pekarová Adamová.  Není to žádná Nagyová, kterou je možné si omotat kolem prstu drahou kabelkou. Není možné ji uplatit drahou dovolenou, protože ona nežije ze selfíček z Malediv. Není možné jí vyhrožovat přes rodinu, protože žádnou nemá. Nemá smysl jí nabízet velkou vilu, protože nic takového nepotřebuje. A.... není možné útočit na její vzhled, protože pro ní nikdy nebyl podstatný.  

Je to drobná mladá žena. Ba ani jsem nezaznamenal nějaký břitký jazyk. Vyjadřovala se vždycky spíše v klidu a uměřeně. Působí bezbranně. Ale její mozek pracuje přesně a rychle.  Má potenciál v České televizi udělat pořádný fičák. Duka s Graubnerem si nemohli vybrat lépe. Tolik o respektu z ní. 

A teď z druhé strany - té horší: 

Lipovská je svým přístupem tak trochu Klaus v sukních. Její politicko ekonomické názory jsou stejné jako u bývalého ředitele zeměkoule. Stát nemá zajišťovat nic, protože to neumí. Stát nemá na nic dohlížet, soukromý sektor je nade vše, důchody, zdravotnictví, vše řešit komerčně. Malé daně, žádné sociální dávky, každý je svého štěstí strujcem. Chudý = neschopný a flákač.  Žádné odbory, žádné zastání, vše řeší trh. Jakožto standartní lopata nejsem nijak nadšen z ekonomické perspektivy, že mám makat co nejvíc za co nejmíň, mohu být snadno a rychle propuštěn, ideálně bez odstupného a nemám mít žádné možnosti odvolání. 

O Klausovi a jeho vlivu na polistopadové uspořádání si nemyslím nic dobrého. Svým způsobem to tu bylo jako za První republiky. Zahraniční dravci se houfovali okolo Havla a ti domácí se houfovali okolo Klause. Vyhráli ti domácí, ale i ti zahraniční si hodně urvali.   Pokud je Lipovská členem klausovského klubu, může pro mě za mě klidně dělat průvan v České televizi. Ale na ministerstvu financí bych jí nechtěl.  Tam bych její vlastnosti hodnotil zcela obráceně. Tam by na mě kombinace její výkonnosti, faktické neuplatitelnosti a klausovských názorů působila docela děsivě. 

Nechtěl bych, aby se ve škodolibé radosti, jak to teď Česká televize schytává, zapomnělo, že existuje i nezanedbatelná pravděpodobnost, že Lipovské uměřenost, tuctové oblečení i tuctový účes jsou jen mimikry. Že to je naopak ranařka, schopná intrikánka, vnitřně tvrdá a namotivovaná podobně jako páter Koniáš. Včera to tu už zaznělo. Účelem jejího působení nemusí být rozmotání klubka zmijí v České televizi. Že vůbec nejde o to, aby Česká televize sloužila všem občanům. Smyslem celého jejího počínání může být, aby Česká televize kromě Kalouska začala sloužit i Dukovi a Graubnerovi.  Nejde o to, aby se informace o rozkrádačkách dostaly ven, ale aby byly použity jako páka ve prospěch biskupské konference.  

Církvím totiž docházejí peníze víme? Dáme si o tom brzy celý článek, ale teď jen krátce - celé ty restituce byly církvím k ničemu. Lesy sežral kůrovec. Miliardy se projídají. Spousta projektů nevychází. Peníze jim vystačí tak do roku 2030. Pak budou muset přiznat, že krachují. Mají tedy nejvyšší čas, aby národu vysvětlili (nejlépe pomocí Václava Moravce), že my všichni církvím dlužíme ještě mnohem víc. Že by bylo po vzoru jiných zemí správné, zbožné a potřebné, abychom nějakou formou nalili do církví další miliardy.  

Úplně si představuju další privatizaci škoství, zdravotnictví a péče o seniory směrem k církvím. Všechna zařízení do jejich rukou, protože to znamená pravidelný státní příjem a výsledkem bude klausovský svět - stát sám nic nedělá, jen platí - a až na to nebude mít, budete mít každý možnost zaplatit si péči zcela komerčně za americké ceny. K tomu znovu státní platy pro duchovní. 

S Kellnerem a Novou se Duka asi nedomluví. Kellner je poněkud jiná liga. Byť má také blízko ke Klausovi. Ale získat páku na ČT, to by bylo terno. Nepřeceňoval bych proto dnešní radu ČT ani Lipovskou v ní. Celá hra nemusí být vůbec v náš prospěch. Naopak. Můžeme zjistit, jako už mnohokrát, že jsme zase byli za hejly, kteří naletěli. 

Za pár let můžeme být svědky toho, jak se na Lipovskou snášejí mnohem horší odsudky, než ty které jsme si včera přečetli u Targuse a navíc nebudou myšleny v nadsázce.  A nejhorší slova pro ni budou mít ti, co jí dnes podporují. Zhrzená láska už bývá taková.

I když mi její dnešní boj v Radě ČT celkem vyhovuje, nejsem ani trochu přesvědčen, že to dělá i kvůli mně. Ona může úplně klidně bojovat ne za nápravu, ale za výměnu panstva, která lopatám stejně nic nepřinese. Duka s Graubnerem si totiž nemohli vybrat lépe. Jestli si tady někdo myslí, že Lipovské láska ke katolické církvi (která je možná tak velká, že se pro Krista vzdala rodiny)  bude překonána vědomím občanské povinnosti vůči nám, tak ho nejspíš čeká podobně ošklivé překvapení, jako byla Klausova amnestie.  Pokud se mýlím, velice rád se Lipovské omluvím. 

 

A na závěr pro naše čtenářky: 

Milé dámy, pokud jsem dnes nebo někdy v minulosti napsal nějaký dvojsmysl, jehož jeden smysl by se dal vykládat urážlivě, pejorativně a vůbec provokativně vůči Vám, rozhodně jsem měl na mysli ten druhý význam. Nechtěl jsem a nechci  se Vás dotknout . Někdy si neuvědomím, že pero je ostřejší než meč a může způsobit kolaterální škodu. Kdybych na to zrovna včera více myslel, napsal bych to jiným způsobem.

Ale! napsal bych to samé. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (69 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Nebo Lipavskou ?

Bude třetí díl ? Zůstaňte s ním.

Až Stoltenberg zavelí, bude i Lipavská v prdeli.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

domácí násilí. Nejste muslim?

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Já toho napíšu...

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

proč je paní Lipovské přisuzována taková velká až vůdčí role pro prokydávané rozhodnutí, jakoby v radě měla právo veta?

Copak se nehlasovalo v poměru 10:3?

Není to spíš tak, že se jako první odvážila nahlas ozvat proti něčemu, co není s kostelním pořádkem? A "staří" členové (7 ks), dříve poslušně šlapající brázdu zbystřili, že se možná něco bude měnit a nechtějí být na straně poražených. Možná mají info, že s Dvořákem to začíná být nahnuté a nechtějí močit proti větru.

Rozum do hrsti,sama slečna Lipovská neudělá nic, i s Xaverem s Matochou jsou v patnáctičlené radě v menšině.
Dobrý signál je, že Hlídací pes a Fórum 24 se můžou zbláznit - zveřejňují "usvědčující" fotky sl.Lipovské a Xavera.
https://www.forum24.cz/radni-ct-vesely-matocha-a-lipovska-hvezdami-alte…
Kde by ale tato osamocená trojka našla sílu k jakékoliv změně? To není jen tak, někde něco ještě není vidět....

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

A co Lipovská v kontrolní komisi? To by bylo jinak.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Nevím, zda může být současně v Radě i v té kontrolní komisi …. ??

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Taky nevím. Jsou současní/odvolaní členové RK členové rady?

Ale asi máte pravdu. U spolků je revizní komise mimo výbor.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

https://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/2020112112829658-lez-pomluvy-…

„A to přesto, že jeho každodenní tlachání se známými lidmi nemá s českými a moravskými regiony nic společného. Nicméně pro Zavoralovo vedení ČRo se stal průkopníkem nového moderátorského stylu – kritici mu říkají ‚držák mikrofonu‘. Takoví lidé – na rozdíl od Moravce, Nory Fridrichové, Jakuba Železného či Marka Wollnera – totiž svým šéfům nepřidělávají problémy s politickou a byznysovou věrchuškou. Právě naopak!“ porovnal Neumann Veselého s moderátory ČT.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

mikrofonu se odjakživa říkalo Darině Vymětalíkové.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

ale to je zajímavé, že titíž (tedy Hlidacipes) v září 2019 rozpoutali kauzu kolem jeho pořadu na ČRo "Xaver a host" především kvůli tomu, že si tam pozval Babiše. Jiní politici jindy u něho a ani jinde jim do té doby nevadili.
https://hlidacipes.org/andrej-babis-si-v-rozhlase-vypravel-co-chtel-nes…
Chlapci by si to měli ujasnit nebo by si měli alespoň po sobě přečíst co psali před rokem, aby ze sebe zbytečně nedělali idioty.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

může vrátit k HL.
---
Vidlák si naložil obtížné břemeno, i když ho asi nese rád (většinou - myslím). Vyplodit (téměř) každý večer text, který má hlavu a patu, není jen tak. - Předesílám, že následujícími řádky nesrovnávám, alespoň ne přímo, ale nějaké paralely by tu být mohly.

Nevím, je-li zde nějaký pamětník, ale já docela zřetelně vzpomínám na časy, kdy se dnes již vyšťavení, profláknutí a ošumělí komentátoři ještě opravdu dali číst. Ano, třeba i takový Martin Fendrych kdysi uměl napsat text, který měl jiskru a břink, i když tomu dnes skoro nikdo neuvěří. Ale není, není tu; havrani na plotu, bylo víno v sudě, dnes tam není ani ta voda. Jak se to tak mohlo stát?

Důvodů je asi víc, ale jeden z nich určitě bude autorské vyhoření: ono totiž vysmolit něco smysluplného každý den ("každý den" je tučně, červeně a třikrát podtrženo) není zadarmo, jednou se to člověku nasčítá - a pak už nic není. Nebo je, ale je to čím dál horší.
Já to vím, a vážím si toho, že můžu psát, jen když se mi chce. A i tehdy, napíšu-li text, nechám ho ležet a po čase se na něj podívám, jako by nebyl můj. Ale nejsem s to psát takhle každý večer něco nového.

Jsem si téměř jist, že kdyby Vidlák nechal svůj včerejší text odležet, asi by ho v té syrové podobě do světa nepustil. - Vždycky je něco za něco, spojité nádoby.
Vidlák správně připomíná, že když čtenář (patrně je myšlen "většinový" čtenář) autora nepochopí, nejspíš je chyba na straně autora. Čtenář nutně tíhne k tomu, aby autorovi podsouval vlastní pohnutky, děláme to více či méně všichni. Nelze se tomu divit: jediné pohnutky, kterým skutečně jakž-takž rozumíme, jsou naše vlastní. Autor, píše-li, směřuje snad k tomu, aby u čtenáře vyvolal tytéž pocity, jako má sám. Čtenář, čte-li jeho text, mimo jiné hledá odpověď na otázku (třeba i nevědomě): co bych musel cítit, abych takto psal?

Dobře si, Alefe, pamatuj, cos právě napsal. A dalšího článku si na to vzpomeň.

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

zkušenost říká, že množství konfliktů jakéhokoliv druhu vzniká z nedorozumění, nepochopení řečeného/psaného. Zjednodušeně pak porušováním dvou dohod MR potažmo J.Duška
- neberte si nic osobně
- nevytvářejte si žádné (velmi často falešné) domněnky

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

ovejšn!

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Ono je to malinko jinak a málokdo tomu věnuje pozornost.
S černým uhlím je ende. To co se dalo současnou technologií vytěžit z hlediska ekonomiky se už vytěžilo.
( Stačí porovnat výšky těžených slojí v průběhu času)
Navíc zde nastupuje problém s metanen a uhlím pod horama.
( Hlubině se zkoušelo od války těžit pod kopcema na dole v Dřínově, Maršál Koněv a byla to katastrofa.)
S hnědým uhlím je nemlich to samý.
Prostě ložiska šlus, je dotěženo. A s tímhle se pasovali už komunisti, to není žádný novum.
Jen to vzít na vědomí a kdo je chytrej, tak toho sakra využívá, líže smetánku za to, jak hrdinně " zastavil těžbu!
Kulový, kecá, těžba se prostě odstavila sama, přirozeně.

Průměrný počet slepic: 2 (5 hlasů)

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

píšete. Pokud píšete o českém uhlí, je ho dost.
Je - pardon - byl rozfáraný Paskov na dvacetiletou těžbu. A byl by znovu rentabilní, protože uhlí šlo nahoru. Ale čur... - pardon - soudruzi to zavřeli. Miliardy v prdeli.
Je rozfáraný a natrasovaný Frenštát. Uhlí by se tahalo ven právě na zmíněném Paskově. Miliardy v prdeli.
Na ČSM se končí těžba už 30 let. Aktuálně jsou už pod osmi stovkami a pořád to ještě jde.
Není dotěžená Ostrava. Ano, těžit v centru není ideálním stavem.
Nezačala se těžit Karviná,která je obkopána ze všech světových stran. Je pod ní uhlí na kilometr dolů.

A teď ty povolenky.
Víte, co jsou emisní povolenky? Řízený zánik těžkého průmyslu v Ojropě. Kdo si myslí, že ocel v Čajně a v Africe se vyrábí ekologičtěji, je buď kokot na druhou, anebo Ušatá Flinta. Anebo Flintové Ušo. Můžete si vybrat.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

to píšete? To je rozhodující!
Jedna, dvě, nebo deset šachet je pořád jen doplňková těžba.
Prostě se rozvinula jiná možnost zajištění palivové základny státu, levnější.
A sranda je, že tyhle data si pobíral, doslova hltal bejvalej Prognosťák.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

vám zřejmě nezdá.
Byl jste někdy tam dole? Já pamatuji šířku dopravníkových pásů 40 cm.
Dnes se vyřazují pásy se šířkou jeden metr.
Zde tabulička trochu níže v textu.
https://energetika.tzb-info.cz/19810-uhli-v-ceske-republice

Z tabulky vyplývá, že se jednoduše sere na tzv. rozfárávky.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

píšete nesmysly. V ČR je natipováno hned několik povrchových lokalit, kde ještě kvalitní uhlí máme a netěží se jen kvůli ochranářům. Z mého bezprotředního okolí jsou to například Ratibořice.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

mohou posoudit např geologické mapy republiky. Jsou volně dostupné na internetu.
Ovšem, co v nich není jsou takové "drobnosti" jako metan u Slaného, nebo geoporuchy, např zlomy. A další.

Zatím bez slepic

problém.
NA rozdíl od geoporuch a hlavně vody. Kapsy s vodou jsou náramné svině.
Jdete na šichtu s obavou, aby vás nezavalilo uhlí a utopíte se.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

No, asi by kluci na Plutu, Kohinoru, Nelsonu, Jupiter, Anna a dalších rozhodně nesouhlasili.
A vlastně nejnověji kluci i ze Slaného, tam se to sice obešlo bez mrtvých, ale vyrazili těžní a prchali.
Metan problém je a zásadní.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Ve Slaném snad nebyl metan, ale oxid uhličitý rozpuštěný pod tlakem ve vodě, to vše zakryté neprosakujícím nadložím.
Když se narušilo nadloží, všumělo to jako když se otevře teplé pivo...
A hlavně tam byl obrovský problém s vodou, která korodovala rychle naprosto vše, co se dalo kdekoliv ve světě koupit.
Dodneška je myslím funkční odvodňovací "štola" až do Vltavy

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Lidé chtějí do práce a na pivo, Modlitba pro Martu je nebere.

K letošním připomínkám 17. listopadu nemůže pominout příhodu, která se odehrála v den výročí v centru Prahy. „U Národního divadla došlo k zajímavé události, když se tam pokoušela zpívat zpěvačka Aneta Langerová. Měla interpretovat slavnou Modlitba pro Martu, tedy Martu Kubišovou, ale lidé ji překřičeli. Přítomní dali dost jasně najevo, že nepotřebují poslouchat ‚Teď když tvá ztracená vláda věcí tvých, zpět se k tobě navrátí, lide, navrátí‘, ale že chtějí jít do práce, chtějí jít na pivo, chtějí se potkávat se svými známými, nechtějí být v domácím vězení, jak jim to předepisuje dnešní vláda. Byla to hodně paradoxní situace, kdy na jedné straně byli skutečně nespokojení lidé a na druhé straně režimní zpěvačka zpívající režimní píseň. To nemohlo dopadnout jinak než tím vypískáním nebo překřičením,“ poznamenává Petr Žantovský.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

- Langerová je ročník 1986. V r. 1989 tahala plastovou vosu s točicíma křidýlkama.
- Písnička sama vlastně nemá s Pražským jarem a srpnem 1968 nic společného. S listopadem 1939 tuplem ne. Vznikla pro TV seriál "Píseň pro Rudolfa III.", na text J. A. Komenského (Kšaft matky Boží...). V srpnu 1968 byla použita/využita/zneužita (každému dle libosti) a v listopadu 1989 znovu.
A vzhledem k tomu, co po listopadu 1989 následovalo, její uvedení dnes pamětníky leda nasere.
- Vláda se "lidu" nevrátila a nevrátí; o to už se mocenské skupiny pečlivě postarají. A "lid" to dobře ví.

Totálně zprofanovaný song. Škoda; nebyl špatnej...

VLÁDA, PetřePavle, nikoho do domácího vězení nezavřela (hausarest fakt vypadá trošku jinak).
Vláda má ze zákona POVINNOST zvést opatření proti infekční chorobě, která má smrtící účinky.
Je to sice prúda, ale bez těch opatření bychom byli v maléru.
Bez hospod se "lid" učil žít posledních asi 15 let. Jednak kvůli stále dražšímu točenému a jednak kvůli zákazu kouření. Hospody nahradily zahrádky a hasičárny s točeným nebo s lahváči.

Průměrný počet slepic: 4.3 (17 hlasů)

zpravovadla hlásala, jak Langerovou přeřvali demonstranti proti rouškám. Zpívala na Národní v 17.11.
ale ... ti demonstranti odcházeli cca 17.00 z václaváku, šli na karlák, na nábřeží a pak na národní. Takže ... tihle to bejt nemohli

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Asi je málo těch, kteří nemají radost z toho, že se v ČT konečně něco pohnulo. Stojaté vody už tam smrděly hodně dlouho, a bohorovnost vedení i Rady byla bezmezná. "My můžeme všechno, na nás nikdo nemá, kritika veřejnosti je nám ukradená, ... "
Příchod Lipovské, Xavera a Matochy dává naději, že k nějakým změnám, a k lepšímu, dojde. Začalo to slibně odvoláním dozorčí komise, snad bude hospodaření ČT průhlednější.
Mnohokrát nám naděje dlouho nevydržela, ale uvidíme. na hodnocení je ještě opravdu brzy.
Mně ale víc, než hospodaření, vadí neobjektivita, jednostrannost ve zpravodajství. Manýry jsou stejné, jako za socialismu, jenom naruby !

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

OK, nic se nestalo. Není třeba rozmazávat, ale potěšilo mě zjištění, že jsme stejnej ročník.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Cetla jsem uvodni uvahu(i predchozi) a nestacim se divit, jake mohou vznikat konstrukce (dle meho nesmyslne a poplatne dnesnimu trendu bulvarizace zivota jedne osoby)
Co kdyz je to uplne jednoduche - H. Lipovska ma rada svou praci a pokud jiz do neceho investuje svuj cas, chce ji delat co nejlepe - at uz pro svuj pocit, ze ma jeji prace smysl, aby dostala duvery v ni vlozenou...

Rozebirat jeji soukromy zivot a delat zavery typu nema zadne pratele ( protoze o nich nic nevim, protoze jsem o nich nikde necetl) - proc??
Ani se ji nedivim - myslim, ze po te, co ji nahanel tusim Kmenta s paparazziovskym zanicenim, si jiste hlida sve soukromi

Srovnani s vyse jmenovanymi take pokulhava (namatkou Pekarova-Adamova: "Musim si osvezit, jak se pocita plocha" (v souvislosti s opatrenim 15m2/1osoba))

Podle meho nazoru je Lipovska velmi silna osobnost, pokud jeste dokaze odolavat tomuto absurdnimu tlaku - vsimnete si nikdo nezpochybnuje jeji erudovanost, ale kazdy si neodpusti kritizovat jeji vlasy, obleceni, absenci usmevu ( na koho by se mela usmivat - na novinare? na fotografy, kteri chteji stuj co stuj ji nachytat v nedbalkach - a take nezapominejme na podprahovou praci
editoru - pokud prikaz zni jasne - Lipovska musi byt nesympaticka - pak samozrejme vybere tu nejhorsi momentku ze vsech)

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

třeskutě brizantních informací. Pekarova-Adamova: "Musim si osvezit, jak se pocita plocha"
---
Já se snad picnu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Copak to není osvěžující ?
Voda se sice vaří při sto stupních, ale devadesát stupňů je pravý úhel!

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

ale když si uvědomíme, že tyhle lemry se hrnou k řízení státu, nějak mně to veselí přechází.

Na řízení parníku nebo letadla je třeba inženýrský diplom, k řízení státu postačuje duševní potenciál obecního slouhy.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

by si především měla osvěžit něco jiného.
Třeba vlažnou vodou.
To by spíše bylo ku prospěchu věci.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

by se jistě osvědčila. Ve vládě - nevím, nevím.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Také bych za působením Hany Lipovské nehledala žádnou konspiraci, ale jen "návyk" dělat svou práci důsledně v co nejvyšší kvalitě bez ohledu na jakékoliv vnější tlaky nesouvisející s odbornou podstatou práce samotné.

Je naprosto jisté, že paní Lipovská zná naše i mezinárodní účetnictví a účetní standardy na té nejvyšší úrovni a podezírat ji, že nemá praxi v účtárně, je směšné. Ta když se podívá na průbežné a stavové účetní výkazy ČT (tedy výsledovku a rozvahu), tak z toho přečte strašně moc informací, protože podvojné účetnictví je osmý div světa. A také současně jako zdatná matematička okamžitě v hlavě sešrotuje nejrůznější finanční analýzy a odhadne důležité finanční ukazatele.

Paní Lipovská, která už v roce 2010 získala cenu VŠE za práci "Teorie her v ekonomii", si nemusí osvěžovat, jak s počítá plocha.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

kam už nikdo nepřijde, jsem dávala tento příspěvek:
***********

(...) Právě proto nerozumím
tomu, proč psali Kalousek a Schwarzenberg ten dopis biskupu Graubnerovi.

Požadují po něm, aby - cituji:

"...oba své reprezentanty, Maxe Kašparů a Hanu Lipovskou, vyzvali k rezignaci. Nepochybujeme, že Vaší autoritě se podvolí.
Rádi bychom se ubránili silnému dojmu, že se Vám líbí, čemu se oba v Radě České televize propůjčují..." - konec citace.

Že by oba katolíci, pánové Kalousek a Schwarzenberg, měli jinou představu, jak by v ČT měla katolická církev získat víc prostoru? Vždyť jí tam snad má vrchovatě.

Nebo mi - což samozřejmě není vyloučeno - něco uniká. (...)

https://www.vidlakovykydy.cz/comment/1938513#comment-1938513
---------------------------------
Předposlední věta má znít: "Vždyť ho tam snad má vrchovatě." (týká se toho prostoru).
Opravdu by mě zajímalo, proč asi ten dopis poslali.
Napadá vás něco?

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

jsou řízeni - jednají v zájmu cizí moci.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

In reply to by Teflonový (neověřeno)

Trvalý odkaz

tím jako chtějí dosáhnout?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Paní lujjza.
Jak se většinou píše ČT-O9 a o to jde Kalouskovi a Schwarzenbergovi.
Ovládnout ČT chce Klaus pomocí svých slouhů,hlavně Jakl,Lipovská,M.Kašparů,Matochy a možná i Veselého a to už dává dost hlasů,aby reagovali tito pánové.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

tu ČT přece ovládají. Jak VÍC ji ještě můžou ovládat?

Klaus je katolík a chce katolicky ovládat ČT?
Fakt tomu nerozumím (a připouštím, že ten velký nedostatek tkví ve mně), ale jak to teda má vypadat PO TOM, co tu "naši/vaši" ovládnou? Co se změní? Co má pak nastat?

Co by mělo být cílem? Cílem nemůže být jen OVLÁDNOUT - to je prostředek. Ale k čemu?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku,
myslím, že se nemáte za co omlouvat - ani v prvním, ani v druhém článku.
Oba jsou zajímavé a v obou je možné najít část pravdy. Ne celou, pochopitelně.

Co se týče " koeficientu komplexní ženskosti" Lipovské - chybí mi vstupní údaje...
Nicméně povazuji za prokázané, že na její obličej lze během půlhodinky odborně namalovat i mnohem krásnější xicht než dosud má.
(A že se utne nejen mistr tesař, ale i mistr Targus...)

Ke sporu ohledně toho, zda Lipovská svůj vzhled ignoruje či zda podceňuje jeho důležitost preferuji třetí variantu - jde o vědomou autostylizaci, dílem o mimikry.
-----
K politickému, tj. hlavnímu rozměru kauzy bych potřeboval víc prostoru - ale hlavně víc chuti se brodit tuzemským bahnem. To by bylo na celý článek. Ale nerad před spaním zvracím, ráno mi pak nechutnává snídaně.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

"Věc se má takto. Sociální media jsou drogou. Máme základní biologickou potřebu být v kontaktu s ostatními lidmi. Má to přímý vliv na uvolňování dopaminu v mezolimbické dráze. Tento systém mají na svědomí miliony let evoluce, snaží se nás spojovat a nutí nás žít v komunitách , abychom si mohli najít partnery a množit se. Takže není pochyb o tom, že něco jako sociální media , která mezi lidmi umožňují spojení, bude mít potenciál vyvolat závislost."
(z českých titulků k filmu The Social Dilemma, 2020, slova patří Dr. Anna Lembke)

Co potřebují ke své úspěšné práci jsou především témata. Nejlépe taková, která vytvářejí dojem dynamiky, že se věci neustále hýbou, mění, rozvíjejí....že se něco děje nového. A třeba i tak, že se do hledáčku , do středu " událostí" dostane něco až příšerně starého , ustrnulého, nikam se nevyvíjejícího. Pokud se to kokotům a slepkam zabalí do náležitého obalu...tak oni si hnáty uběhají a zobáky uklovou, jen aby mohli být při tom (Being There , avšak ne nad věcí, nýbrž pod ní) . Cokoliv. Důležitý je jen ten obal a aby to mělo formu tématu (což je, s poklesem vkusu , smyslu pro geometrii a krásu a nahražením popisu memy a citu otrockým straněním....celkem snadné). No a protože interaktivní , sociální komunikace po netu vytváří domnění, že i my jsme v této jejich hře významným prvkem, respektive prvkem aktivním, protože jsme při tom (Being There) , ale zároveň je faktický náš vliv už jen na uchopení tématu v rovině skutků nulový, zvyšuje se jen míra frustrace tohoto podivného zájezdu nikam, byť by si účastníci a účastnice stokrát opakovali, že " Teď to konečně mám, teď už se to povede! ". Závislost takřka narkomanická ale dovede frustrační náboj odsunout (ale to neznamená, že k tomu není zapotřebí vynaložení příslušně velkých duševních sil !!!) někam dozadu, vytěsní ho. Pročež lze znovu a znovu tento proces, vpravdě kulturním svým významem nihilistický, opakovat. Je jak bakterie, nezanechává po svém novém dělení mrtvý zbytek, nezanechává totiž nic.
Snad jen u soudu v nás vidí lidi. Ale i tam zřejmě jen proto, že může jít o zajímavé, respektive nové zboží.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)