O sypání popela a výdeji bankovek z psacího stolu.

Autor

Když jsem zjistil, že Vidlák je svým druhým já nucen předělat článek o jisté osůbce, která dělá dusno v řadách spletených s vedením ČT, rozhodl jsem se rovněž zareagovat a pokusit se vysvětlit svůj náhled, a to podle slov klasika: znovu a lépe.

Takže v první řadě - z mé perspektivy tato mladá dáma působí na své okolí jako malá, šedá, naprosto bezvýrazná myška.

V druhé řadě - vzpomenu jisté dámy, ana byla vzhledově slečně Lipovské velmi nápodobna. Učila mě přírodopis a natloukla mi do hlavy jedno moudro, které bylo dále potvrzováno mou životní praxí. Pančelka totiž tvrdila, že průměrný zdravý člověk přijímá zhruba 90 % informací svýma očima, tedy že zrakový vjem daleko předstihuje součet všech dalších informací, přijatých ostatními smysly a předaných k jejich následnému zpracování mozkem.

Tento jev pak vystihuje pořekadlo, konstatující skutečnost, že jednou vidět je lepší a účinnější, než desetkrát slyšet.

Mohu potvrdit, že prosté zhlédnutí fotografie nějaké lokality z místa, kde se budu přibližně nacházet, mi mnohonásobně zlepší přehled a orientaci v tomto místě, než jakýkoli jeho popis. A je úplně lhostejné, jestli mi jej někdo předčítá, anebo jej musím číst já.

Závěr z těchto dvou uvedených premis, neboli česky – výroků.

Ať chceme, či nechceme, náš prvotní a podvědomý názor na kteroukoli osobu, kterou zaregistrujeme, je utvářen obrazem této osoby!

A ještě jedna věkem pisatele potvrzená zkušenost – muži napříč populací vidí většinově mnohem lépe, než ženy a zrakovým vjemům přisuzují mnohem větší důležitost, než ženy. Neboli jejich procentuální čerpání poznatků ze zrakových vjemů je mnohem vyšší, než je tomu u žen. Abych nebyl opět napadán, že jsem „sfíííně“ nadržující chlapům, je nutno dodat, že ženy mají citlivější sluch a mnohem více užívají svůj čich, i když o tom mnohdy vůbec nevědí.

A s tím nikdo z vás vůbec nic nenadělá.

A teď proč jsem slečnu Lipovskou přirovnal k nelichotivě vypadajícímu předmětu, totiž vypoužívané matraci. Udělal jsem to proto, že takto ji vidí svým duševním zrakem naprostá většina mužů, se kterými tato sympatická, leč poměrně studeně se tvářící osůbka přichází do styku.

Znovu pro pomaleji chápající kydače – pánové ji takto vidí svým DUŠEVNÍM zrakem, tedy svou představou o vnímané osobě, nikoli očima. Ihned vysvětlím na konkrétním příkladu, pochopitelně na vlastním.

***

Jak si někteří stálí kydači možná všimli, dobrovolně jsem se vmanipuloval do role klasického zoufalce dědkovského typu, který to má do důchodu nekonečně daleko, zdraví má v prdeli „úplně ganc“ a velmi nebezpečně se blíží hranici šedesáti let.

Jelikož chození do práce beru spíše jako ušlechtilý sport, který mne motivuje snažit se nezakrnět a nepropadnout se do kmetství úplně a naráz, mohu si dosti drze dovolovati věci, které si může beztrestně vyzkoušet opravdu málokterý uchazeč o pracovní smlouvu.     

Nevím, jak je to jinde v republice, ale sehnat práci v Moravskoslezském kraji na řádnou pracovní smlouvu je pro jedince mého formátu doslova nadlidský úkol. Nyní jsem vystřídal dva zaměstnavatele, kterým se moje drzé žádosti o podpis pracovní smlouvy začaly zajídat, a po týdnu mi řekli, že mohu klidně pracovat na tzv. dohodu. Plat na zdejší poměry takřka královský (sto a pade na hoďku čistá ruka, no neber to), nicméně abych si z toho platil zdravko, to mne ani nenapadlo, takže jsem jednoho kalného rána, bo v šest je ještě tma, jak v řiti, jednoduše zavolal, že jsem přes noc zmoudřel a dál přispívat svou prací na jejich auťáky a baráky nebudu.

Přišel na řadu zaměstnavatel třetí. Džob mi našla aktivní Stará Jahoda.  Pokecali jsme přes telefon, a když soudruh kapitalista slyšel, že umím svařovat a zapojit elektromotor, nadšeně mne pozval na předváděčku.

Předváděčka je událost, kdy se adept na volné a hlavně výnosné místo dostaví v pracovním oděvu a předvede nějakou dovednost.

Fajn.

Ráno v sedm jsem přijel z domova v montérkách, naložila se nová halová vrata a jeli jsme je zamontovat do hrubé stavby. Je pravdou, že jsem toho moc nepředvedl, protože kolektiv byl sehraný a já byl degradován na podrždráta a přinestašku. Inu co, každý nějak musí začít. Skončili jsme hodinu po pracovní době soudruhů kancelistů, takže sekretářka nikde, šéf nikde, zhodnocení mého podávání nikde.

 Druhý den stejný průběh. Z domova v montérkách a s obědem v rendlíku. Nebyl na nic čas, bylo potřeba jet na montážní akci, vše se prý dořeší odpoledne. 

Nedořešilo se nic, protože soudruh šéf nebyl přítomen, i když jsme přijeli půl hodiny před koncem pracovní doby. 

Opět.

Třetí den – opět v montérkách - se mi aspoň podařilo vydyndat dotazník, který měl sloužit k sepsání pracovní smlouvy. Na můj vkus až moc podrobný, ale budiž. 

Čtvrtý den opět nebyl čas, ale vloupal jsem se v tradičních montérkách k sekretářce s dotazem na pracovní smlouvu a můj odevzdaný dotazník. Odkázala mne na šéfa. 

Fajn.

Pátý den jsem odlovil šéfa při kontrole naší práce (měl jsem být správně v obchodě za účelem nákupu svačiny a já – zmetek měl vařený domácí bufáč od Jahody), takže jsme se domluvili na sepsání pracovní smlouvy po směně. Přitom jsem mu nenápadně naznačil, že když mi tyká on, měl bych mu zřejmě tykat i já, ale to nějak moc nepochopil. Asi to dělaly ty montérky.

 Když jsme se vrátili z montáže do sídla firmy, byli jsme vyplísnění zástupcem šéfa za malý pracovní výkon. Můj pracovní kolega sklopil krovky, naložili jsme další plotové dílce a jeli makat až do setmění.

V oknech firemních kanclů byla při našem příjezdu naprostá tma.

Šestý den v sedm deset zazvonil telefon a zazněl dotaz:

„Přijdeš dnes do práce?“ Fakt nevím, kde přišel na to, že mi může tykat, když já mu slušně vykám. Že by to dělaly ty montérky?

 Odvětil jsem soudruhu bossovi, že jsem mu večer dvakrát volal a on mi to nezvedl. Šéf se ihned omluvil. 

Pak jsem mu sdělil, že potřebuju jít na pracák, protože mi nedal podepsat smlouvu, tudíž se musím zaregistrovat jako nezaměstnaný. 

„Tak přijď v pondělí. A kdybys chtěl, děláme i zítra, v sobotu,“ mazal šéfík med kolem huby.

„ No, ale já bych se chtěl i zeptat, jak jsme se původně domlouvali, jestli jste se mnou spokojený a na kolik si ceníte mou práci.“

„Co?“ otázal se nechápavě pan kapitalista.

„No za jakou mzdu vlastně dělám? Vždyť jsem už odpracoval čtyřicet čtyři hodiny a nevím za kolik!“ dovolil jsem si meknout.

„Víš co? Dnes si vyřiď, co potřebuješ, v pondělí přijď do práce, dostaneš peníze a tím u mne končíš.“

Jsem zvyklý na leccos, ale tohle mne fakt vykolejilo.

No nic, život je boj.

V pondělí dojelo na firmu sedmičkové bávo (syn tomu říká Bordel Mezi Wraty) zapůjčené od místního veksláka, vylezl z něj pán v saku a dlouhém kabátě, nasadil si klobouk, vzal si kufřík zvaný diplomat a vykráčel po schodech k hlavnímu vchodu.

Všichni kuřáci a popíječi ranní kávy pozdravili. I soudruh boss. 

A zapomněl mi tyknout: „Co si přejete?“ Že by zabral ten kabát po kolena?

„Na schodech se s vámi nebudu bavit,“ odvětil jsem nejdůstojněji, jak jsem svedl.

Vypadlo mu z ruky cigáro.

Napochodoval jsem do kanclu. Sekretářka přestala psát a čuměla na můj ohoz, protože mne doposud viděla jen v oranžové bundě a černooranžových kaťatech.

„Nechte ty dveře otevřené,“ zařval jsem na pana majitele, když se odvážil za mnou.

„Takže jak mne míníte odměnit?“ zeptal jsem se a hodil na stůl pět kancelářských papírů, každý s šesti fotografiemi průběhu montáže bran, na kterých jsem pracoval. Stály sice za hovno, protože jsem je dělal důchodcovským telefonem, ale to základní se na nich dalo rozeznat.

Šéfíkovi vypadlo cigáro z prstů podruhé.  

„Pevně doufám, že jste NAPROSTO spokojen a že vaši spokojenost pocítím na gáži, kterou mne hodláte odměnit.“ Sledoval jsem, jak šéfovo cigáro propaluje díru do koberce a přerovnával jsem fotočky, aby dobře viděla paní sekretářka.

„Velmi nerad bych objížděl všelijaké úřady a povídal si s nimi o montážích bran.“

Šéfík mi podal obálku. Přepočítal jsem si obsah a zkusil zahrát durcha (mariášníci vědí). 

„U minulé firmy jsem dělal za sto pade. Máte představu, kolik koštuje to bávo, kterým jsem přijel?“

 Chlapík hrábl do šuplíku a bez počítání přihodil další dva papírky. Rovněž bez počítání jsem je hodil do diplomatky a pozdvihl klobouk při pozdravu na rozloučenou.

Ještě tak pětkrát a nebudu mít kam chodit somrovat práci,“ brblal jsem si po cestě se schodů.

***

Tímto autentickým zážitkem jsem si nechtěl postěžovat na poněkud prekérní situaci obstarožních zoufalců shánějících práci, nýbrž jsem chtěl zdejšímu kydačstvu názorně ukázat, jak je tzv. elitami vnímána masa podlidí – lopat všech úrovní (tedy i v kancelářích), které podle jejich představ žijí pouze proto, aby se oni – vyvolení měli dobře. A je úplně jedno, zda se tyto elity nacházejí v Práglu na Kavkách, anebo v místní části Třince, zvané Na Kanadě. 

Ano, vážené lopaty. Jste méně, než to pověstné hovno, které tu tak rád používám. A pokud se to pokusíte otevřeně, upřímně a bezelstně změnit, okamžitě vás zašlápnou zpátky. 

To platí i pro slečnu Lipovskou.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (102 hlasů)

Komentáře

In reply to by Nepřítel lidu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pro ty, kteří měli za učitele takové jak občan. Aby se hned nedurdili, že jsem pouhý sprosťák.

1. Někdo má malý obchod, ten mu zavřou - přes to, že je v něm schopen zabezpečit, aby hustota sociálních kontaktů byla tam nesouměřitelně menší jak v hypermarketu (ten je otevřený, na sortimentu až tak nesejde, bavíme se o potencionalitě šíření nákazy). Má otevřeno jen 8 hodin. Určitě ne večer. Klidně omezí počet zákazníků vyskytujícíh se v danou chvíli uvnitř na jednoho (jednu). Zajistí dezinfekci. Mnohdy v takovýchto obchodech ani není nucená cirkulace vzduchu či průvan ve vstupních prostorách (kdy např. v případě Kauflandu jde o velké víření vzduchu a tak i kapének či aerosolů).
2. Občan mu doporučí, ať ošidí zákon (asi dle manýrů svého fuhrera, zkušenosti s hnízdy jsou ), nic víc, nic míň - z hlediska epidemiologického rizika nenastane změna stavu. Místo prodejny ale bude mít výdejnu. JINAK NIC, co se týče účelu restrikce.
3. A o to jde. Nejen o nějakou míru rozumnosti, ale samozřejmě i o svobodu. Nepřijímat s nadšením rady nějakého polonácka, který je zřejmě celý blažený tím, že může doporučovat někomu jak si to má zařídit, aby obešel pitomé nařízení.
4. Protože já nepsal o hospodách. Tam je situace trochu jiná . Tam bych pouze opáčil tím, že nejlépe by bylo, kdyby občan si u nějaké té základky zřídil malou budku a z ní by vydával svá moudra, ale za své...a samozřejmě by platil nájem za pozemek a tu kukaň. Žáci, kdyby byli spokojeni, mohli by mu dovnitř hodit pět korun, nespokojenost by vyjádřili například tím, že by mu dovnitř hodili vejce, kdo nemá vejce, přinesl by máslo...
Na Covid program by samozřejmě nárok neměl, to je jasné. A to i kdyby za měsíc utržil jen patnáct korun a obdržel jen kopu vajec. Nic, žádné dotace, prostě by jel dle svých vlastních mouder....tedy měl by být spokojen.

Doušky.
Netýká se restrikce malých obchodů potravin, ale proč vlastně ? Když se netýká například i prodejen tabákových výrobků ? Nebo stříhání psů.
Až tady tuto zmatkářskou vládní garnituru vyhážou, tak se snad vrátí (ovšem byl tady někdy ?) rozum, aspoň trochu rozumu...
A až se spočítají ztráty, včetně určitě i mnoha a mnoha soudních pří....tak si řekneme taky svoje, ju ? Že některá opatření byla prostě jen hlupáctvím, možná gaunerstvím (např. aby si fuhrer občanů levně přikúpil).

Průměrný počet slepic: 1.9 (9 hlasů)

Nikdy neměl hospodu, neprodával boty, nikdy nemusel přemýšlet o tom, když mu to zatrhnou, jak dál uživit rodinu.
Občan má kliku. Jeho zaměstnavatel je stát a ten dokáže to, co žádný podnikatel. Stát dokáže hafo let fungovat ve finanční ztrátě a když přijde průser, jeho zaměstnanci hlady nechcípnou.
Stát si prostě bude furt a víc půjčovat a Občan může být v klídku, možná to někdy nebude fest dobré, ale Občan do mínusu nikdy nepůjde. Vždy se o něj ten stát nějak postará. A až přijde zlom, kdy stát zjistí, že se nedokáže postarat už ani o toho Občana (občana), tak jsou ale v prdeli všichni, nejen státní zaměstnanci.
Ale do té doby zde může Občan rozvíjet své socialistické teorie. Pěkně ze závětří, zabezpečen, to se to mudruje.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Můj dobrý známý, špičkový statistik, který něco dokázal mi napsal, když jsem se ho zeptal, co říká na snahu rušit jednu velkou databázi a postavit novou na jiném principu, bez možnosti importu dat:

Doby se mění, pokrokové myšlení je na vzestupu, jen my – staré struktury – tomu nějak nemůžeme přijít na chuť. Rostoucí nezájem o statistické databáze je patrný již delší dobu. Pro vedení byla statistika něčím, co nepotřebovali, co více méně pokládali za zbytečnost, pro kterou neviděli aktuální upotřebení. Zkoumání minulosti a získání informací a zkušeností z reality uplynulé doby je pro dnešní garnituru nepotřebné, zdržující. Vrcholové vedení v tomto směru konkrétní požadavky nemá, nižší stupeň mu nedokáže potřebnost obhájit, a tudíž na nějaké podrobnější využití ani nedostane potřebný čas. Ryba prý smrdí od hlavy, a tak se nelze divit, že když ministerští necítí potřebu určitého objemu a kontinuity statistických informací, je to podnět i pro vedení podřízených organizací k realizaci "inovačních" kroků. Převládá názor, že pokud lze reagovat tím, že nejsou údaje, je to nejrychlejší, nejpohodlnější, a tudíž ideální řešení.

K tomu moje poznámka, nová databáze bude, jestli to projde, sakra drahá a bude se stavět řadu let. No jó, jsme bohatý stát :-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Nastupující generace přehlušena přepísknutým množstvím informací, nechcu říci věděním, se dovídá, že lidstvo je na zemi už tisíce, někeří už berou, že desetitisíce nebo statisíce let a za celou dobu nebyli jejich předci schopni zajistit trvalé základní životní potřeby. Alespoň to z těch informací vyplývá. Se ani nedivím, že každá nová generace si klepe na čelo, co ste tady teda dělali.

No a od těch starých se dovídají v lepším případě, že pracovali, pracovali a pracovali. A gdyž se napracovali a už práca nebyla, tak si to rozmlátili nebo ekonomicky vybydleli aby mohli zase pracovat, pracovat, pracovat.
No a taková práca je na kokot. Gdyž každá generace z teho ve skutečnosti má howno, páč musí zase na ňáké oligarchy dělat.

Dělaj to proto, že nemaj napsaný potřeby a netuší jak by měl jejich svět vypadat za sto let natož za tisíc let. Ani je eště nenapadlo o tem volit jako potřeby ve volbách a raději volí duté hlavy, keré dennodenně vymejšlej problémy, gde co šlohnout a zase práci, práci a práci. No prostě cicvilizace imbecilů. Muheeee

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Ale já jsem v souvislsti s ní zakopla o :
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Kalousek-a-Schwarzenberg-…
je to docela výživné, a vrtá mi hlavou, jestli je ŘK církev tak nenasytná, nebo kam vlastně ty peníze jdou, na čí konta.... že si ti dva šášové tohleto dovolili...jsou-li opravdu katolíci, tož by měli zcvaknout kufry a držet mluvidla, nemyslíte?

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

by měla být zaslána do "Kanceláře pro uvádění románových příběhů na pravou míru". Nedovedu si představit, jak téměř šedesátiletý chlap který hledá práci jen tak ze sportu, mává jednou rukou 10ti kilovou palicí a umí svářet, jedná velmi razantně s tlustoprdelkama na úřadech, radnici honí po soudech, si najednou nechá tykat od nějakého cucáka kterému stále padá cigareta na zem. (kam se z ní vine kouř nepíše).
Číst antické filosofy v latině, tak aby jim rozuměl, mohl málokterý absolvent prvorepublikového klasického gymnázia. Představa starého havíře čtoucího latinsky je pro mne mnohem vice absurdní než představa socialistického skladníka čtoucího Ovidia v originále. Ale mohu se mýlit, třeba markýz Gero nechával nadané hornické děti učit se latině.

Průměrný počet slepic: 2.5 (18 hlasů)

Číst antické filosofy skutečně dokázal v originále každý průměrný absolvent prvorepublikového klasického gymnázia. Zdůrazňuji, že téměř každý. Ti lepší to dokonce dokázali i v klasické řečtině. Ta se též vyučovala jako druhý klasický jazyk. No od té doby jsme výrazně pokročili, takže průměrný absolvent gymnázia má dnes úroveň vzdělání, že by člověk plakal od rána do večera. A kráčíme dál k těm nejskvělejším zítřkům.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

doba pokročila. Pokročila věda, absolventi gymnazia znají z přírodních věd mnohem víc než ti dřívější, přibyli filosofové, přibyla literatura a to nemluvím o IT která tenkrát neexistovala. A místo latiny a řečtiny umí anglicky a další světový jazyk. Takže nad jejich vzděláním není třeba plakat a i kdyby- vždyť je učila a učí naše generace.

Průměrný počet slepic: 1.5 (8 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

vy se zase snažíte lhát.
Otázky z literatury se zredukovaly asi tak na pětinu někdejšího rozsahu.
Výuka zeměpisu a dějepisu prakticky neexistuje.
Z IT umějí maturanti totální hovno, pokud se neučí mimo školu.
Kdo dnešní maturanty učí, na tom nesejde. Mnohem důležitější je skutečnost, kdo seškrtává RVP a ŠVP a přebudovává střední školství na kašpárkové divadlo.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

O literatuře lžete, viz učebnice z první republiky ;) A zapomněl jste Matiku/Fyziku, tam doporučuju taky si koupit učebnice, aby jste viděl rozdíl ;)

A ta IT? Co je to ona IT? Elektronika, ovládání/nastavení systému, programování, matematika

1) Eletronika; o té ví prd i ti gymnazisti, nebo by vypočítali alespon zakladni zapojeni odporu a proudy v nich jako to dokázali gymnazisti za prvni republiky, ani omylem;
2)ovládání/nastavení systému; v reálu se naučí EXcel, word a "ovládat windows", za 10 let bude všechno v těechto systémech jinak, takže budou umět to samé jako gymnasista co neměl počítač :D (přeháním, ale zhlediska zamětnavatele jo;) )
3) programování, tam souhlas, ale jenom proto, že to neznali, otázka je, jaké výsledky by měli po 2 měsících zaučení vs dnešnímu gymnazistovi co se to učil roky :D
4) matematika, na které závisí programování, tady dnešní gymnazisti neumí skoro nic , oproti prvorepublikovým, tedy základ na kterém je postaveno programování mají na úrovni ubohé,m takže zde zaostávají hodně

A ta angličtina? Chcete říci že se neučila? Chlape, proč lžetem, co si pustit nějaký republikový film, kde berou tu neměcká slovíčka, tu francouzká a co třeba film op růžích souseda, kde tajemník musel umět anglicky :D
Krásná ukázka, že o prvorepublikovém vzdělání víne, jenom , že existovalo, ale obsah už vás minul ;)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

pravopisných hrubek a maturitní zkouška z matematiky je v podstatě opáčkem osmého ročníku ZŠ.
Do slova trága...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

pravopisných hrubek a maturitní zkouška z matematiky je v podstatě opáčkem osmého ročníku ZŠ.
Do slova trága...

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

klíďo ti něco z dědkovy knižnice pošlu. Na dobírku a naúčtuju ti mastné balné. Stejně tomu budeš hovno rozumět, i kdyby to bylo v češtině.
Jen tak mimochodem - dědkův brácha, kterého jsem nepoznal, bo docela brzy umřel, byl zubař. Ne dentista, ale zubař. Odešel ve třinácti z baráku a vrátil se ve třiceti s diplomem. Možná, že ho někde ukrad, to je dost možné. My jsme rodina zlodějů.
Btw. ten tvůj cucák má šestašedesát. Pošli mi svůj mail, bo se mi ho nechce hledat. Nemám problém ti poslat odkaz na výpis z rejstříku. Sem to dávat nebudu.
Jen si dovolím upozornit, že zas budeš za vola, jako minule.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

už si zase tykáme?

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

že jo...
Snažíš se mě nasrat.
Nemám s tím problém, ale budu ti tykat, stejně jako tykám všem, kteří mě serou. Přijeď pobejt, ukážu ti namísto přírodních krás Beskyd reverzní kladivo. A místo zoologické ti předvedu, jak se naráží desetikilovým kladivem kamionová bezdušovka na disk. Kdybys hledal rozměry, je to 365/80 R22,5.
http://www.pneumatiky24online.cz/365-80-r22-5-160k-bridgestone-m748-167…
Tady máš její váhu.
https://www.google.com/search?rlz=1C1AWUA_enCZ747CZ747&q=365/80+r22,5,+…
Zde hmotnost ocelového disku
https://www.e-agropneu.cz/disky/disk-kfz-22-5x11-75-qsle2920528-2920528…

Zkus si natáhnout budíka, možná se konečně probudíš.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Diskutuj, nedělej ze sebe kokota ;) Zde nejsi ve svojí sociální bublině, kde ti to vychází, zde fakt podobným přístupem budeš jenom kokotem ;)

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Celkově nic moc, ale zaujalo mě toto :
"....V týmu odborníků, který soubor omezujících opatření předkládá jako rozhodující doporučení vládě, nenajdete v podstatě nikoho z nejvíce postižených oblastí života. V drtivé většině se navíc jedná o lidi, kteří nejsou svým příjmem závislí na podnikatelské či jiné samostatné činnosti, ale o lidi se zaručenými 100% příjmů, a to i v době, kdy spousta zaměstnanců musí vyjít s 60-80% a velká část malých a drobných podnikatelů nemá příjem žádný. ...."

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Řezníček z Brna popisuje u vlka, jak různé osudy potkali členy jeho rodiny
https://vlkovobloguje.wordpress.com/2020/11/20/oba-moji-dedove-byli-v-k…
a potvrzuje moje přesvědčení, že pohled na naší minulost nelze sešněrovat jedním povolený úhlem pohledu posvěceným razítkem úúústavu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Fuj.

Osudy potkalY.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Proč k obsahu ani čárka, ale ámosení celý příspěvek, nebylo co, tak se muselo alepoň ponižování?

Zatím bez slepic

Přesvědčeného komunistu a katolíka jsem znal také. I v mém případě to byl můj děda podobně jako u pana Řezníčka. Z KSČ odešel po šedesátém osmém.

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)

....s podobnými přesvědčenými komunisty vlastnit společně výrobní prostředky a výrobní zdroje, společně by měli pracovat na společném cíli a společně a spravedlivě se dělit o výsledky takovéto společné práce. Přesvědčené komunistky prominou.
Mi to u nás vychází snad jen na příslušníky gestapa, až na tu spravedlnost...a na členy mafie, taky až na tu spravedlnost a na to společné vlastnictví . A možná ještě aj některé družstva.
V Americe pak Amishi nebo Hutteriti, ti sú v tým asi nejdál.

Přesvědčený katolík to má jednodušší, stačí dodržovat příslušné obřady a věřit v to, co mu nakukali kdysi v náboženství. Neb nezáleží, dle některých výkladů Písma, až tak na skutcích, ale na uvědomění si svých hříchů a na dalším nehřešení a na tom, že se věří v to, že Otec co poslal Syna na smrt, udělal to proto, aby nás vykúpil všecky - teda, všecky křesťany (muslimi to majú trošku upravené).
Někteří tak tvrdí, že pokud by např. Eichmann se těsně před smrtí upřímně kál a uvěřil v Krista a ve smysl jeho úkonů, tak se může klíďo píďo dostat po božím súdě aj tam, kde pak bude přebývat se svými oběťmi. Ale to samozřejmě (dle těchto vykuků) i jiní. Kde tam budú přebývat mohamedánci, to se neví, asi v jiném patře (ten vtip o tom jak ide rabín do nebe , znáte ?).
Origenes pak říkal že všici pújdů do neba, akorát že musí před tým do školy (získání potřebného kompendia znalostí, včetně tých věroučných ) potem hned do nápravného zařízení.
Což by ale pak znamenalo, že netřeba vůbec tohoto (anebo jiného) starověkého věroučného konceptu, stačí enem to školské a nápravné zařízení.
Pročež Origena moc katolický klerus nemusel. On totiž implicitně tvrdí, že oni sú lidem na dvě věci. Což by znamenalo žebrotu anebo jít robit cosi užitečného.

Původní křesťanská společenství možno považovat za komunistická, Paulus vulgo Saul prý pak šil stany, tedy nejen žvanil....asi pro armádu (neověřeno), na co by jeho chase asi tak byly, že ?

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)

Ale v tom článku se komunistem stal ze strachu, tedy ne z přesvědčení, takže přesvětčeného komunistu si tedy neznal :D

Když už se odvoláváč na článek co ho přečíst, aby jsi teoretizováním nepsla něco jiného než obsah toho na co se odvoláváš ;) Pak se nediv, že dám 5 slepic tomu co ti odporuje, má bohužel pravdu s tím co ti napsal o dědovi ;)

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Targus se tu dnes točí už nikoliv kolem Lipovské (ostatně už vše bylo řečeno), ale kolem toho, jak se lopatám ubližuje. Je klidně možné, že se to děje, a protože já o tom celkem nic nevím, nemám na to ani žádný pevný názor.

Vyslovme tedy, spolu s Targusem, premisu, že se tak skutečně děje. V tom případě je ale opravdu na místě hned první dnešní diskusní příspěvek ve formě dotazu, vzneseného Lacem G. Mlynářem: "Cinkal jste, Targusi?" a Targusova rychlá reakce, že on nikoliv, cinkání se nezúčastnil.

Lacův dotaz je ovšem na místě zevšeobecnit, jako to ubližování ne jedné lopatě, ale přejít ze singuláru do plurálu, tedy ubližování celé množině lopat. Cinkali ty lopaty? (měkké i je záměr, mám na mysli lopaty životné).

Mně moje paměť říká, že onen sametový převrat byl rozhodnut teprve ve chvíli, kdy na demonstraci v Praze dorazili lopaty z ČKD (u toho jsem nebyl), v našem statutárním městysi pak lopaty ze Škodovky (to jsem mohl sledovat v přímém přenosu). U nás je přivedl na náměstí mladík jménem Josef Bernard, později manažer (rozuměj: pohůnek kapitalistů), který se sám tak trochu kapitalistou nakonec stal. A pak vstoupil do politiky v řadách ČSSD (zlanařen Milanem Chovancem) a stal se zdejším hejtmanem.

K tomu musel nepochybně v předcházejících volbách získat dostatek hlasů (viz https://www.idnes.cz/volby/krajske/2016?t=2&o=3).
Nemyslím si, že by tehdy volili ČSSD živnostníci, lékaři, právníci nebo manažeři, tehdy (domnívám se) měla ještě ČSSD oporu spíše v těch lopatách. Z toho vyvozuji, že mnohé lopaty měli nějaký důvod (já to nechápu), podporovat tohoto revolucionáře, který je přivedl před lety na to náměstí a že byli tedy s vývojem, jím personifikovaným, spokojeny.

Čas trhl oponou, v nedávných krajských volbách i u nás ČSSD propadla (tři křesla ze z 45, stejně jako SPD), ovšem bývalý hejtman se překabátil z ČSSD do STAN a získal nejvíce preferenčních hlasů ze všech kandidátů (Bernard /STAN/4123, Baxa /ODS/ 3373, Mauritzová /ODS/ 3023, Zarzycký /ANO/ 2436). Opět si nemyslím (ale nemohu dokázat), že je opravdu nezískal prioritně od živnostníků, pracujících inteligentů a manažerů, ale zase od těch lopat. Takže ať je Josef Bernard kde chce, lopaty mu věří, i přesto (a nebo právě proto!), že je přivedl k tomu cinkání.

Já vím, že společnost prošla za těch třicet let nějakým vývojem, a že mnohé z těch lopat, které cinkali na náměstí už nepracují (ale zase si stěžují na nízký důchod), ale.... volební hlas pořád mají. Nicméně z toho všeho vyvozuji, že lopaty jsou s tím, že byly přivedeny na náměstí cinkat, stále spokojeny.

Většina si při tom cinkání myslela (nejen lopaty), že budou vítězové. Těmi se ale stali jiní, a v počtu spíše malém. Nechci být škodolibý, ale nejspíš stále platí, že revoluce požírá své děti. V tomto případě, jeví se mi, že i ty cinkající lopaty. Nemám z toho radost, myslím si, že by to mělo být jinak, ale to je tak všechno, co s tím mohu dělat.

Vzpomínáte na francouzský film "Knoflíková válka"? "Kdybych to byl věděl, tak by sem tam nechodil". Zdalipak si to některé lopaty říkají? Nevím....

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mluvíte, Godote jako šedá krysa kardinálská Richelieu, co posílá do Matrixu Anglie lopatu a dopis, ve kerém se píše, že vše co nositel tohoto dopisu udělá, dělá jen na kardinálův příkaz a pro blaho státu.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Listopad 1989: Jak se revoluce odehrála na západě Čech
17.11.2014
Západní Čechy – Je tomu už pětadvacet let, co skončila čtyřicetiletá vláda jedné strany. Začalo to 17. listopadu v Praze, ale ani Plzeň nezůstala pozadu. K větším akcím tu ale došlo až o několik dní později, podobně jako v Karlových Varech.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by anonymní 2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ono to bylo trochu jinak a pokud by auditorium chtělo, mohl bych o tom napsat kratičkou veselou historku z natáčení.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

který má hlavu a patu.
---
Já bych k tomu jenom dodal, že pojem "lopata" se moc nepodařil. Občan se o něco níže pokusil o jeho definici, která je ale vysoce účelová, tak, aby podpořila jeho nově získaný, levicově orientovaný světonázor. Tak to dopadne (hovořím o pojmu "lopata"), když se pokoušíme ze slova, původně myšleného jako nadávka, utvořit sociologický termín.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

Já jsem levičák snad už od embrya.
To, že jsme nějakou dobu měli lehce nadprůměrné příjmy, na tom nic nezměnilo. A není nic, co by mě mohlo přimět změnit světonázor.
Vývoj v posledních letech mě v mém přesvědčení jen dál a dál utvrzuje.

"Lopata" JE sociologický jev (termín ne, to by se polcor notně ošívala).
Jsou to VŠICHNI řadoví zaměstnanci. Byť si někteří bláhově namlouvají, že jsou něco víc (a o to hůř nesou fakt, že nejsou).
A je to současně i nadávka, kterou s oblibou používají "lepšolidé". Stejně jako rádi používají "dav", "Čecháček", "lúza" a spoustu dalších.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

bože chraň. Pouze ho s vámi nesdílím, a poněvadž jsem podle wikipedické definice silně bigotní (musím to slovo občas používat, jinak zase zapomenu jeho význam), upřímně se vlastnictví takového světonázoru podivuji - snad proto, že jako řadový zaměstnanec jsem se především sobě sám nikdy příliš neosvědčil.

Lopata je nářadí, vše ostatní jsou přenesené významy, a tvrdím, že prvním z těch přenesených významů byla nadávka. Pohrdání člověkem, který se živí (těžkou) fyzickou prací. Pro levicové intelektuály je ten fakt samozřejmě odrazovým můstkem k dovozování dalších obsahů a spřádání úvah. - Teď to, prosím, neberte osobně; ale mám za to, že povýšení pojmu "lopata" mezi sociologické jevy je předstupněm stavu, kdy se z něho stane (alespoň v určitých kruzích) regulerně užívaný termín (každý objektivizovaný jev si vynutí vznik termínu, jež ho v jazyce reprezentuje). Jestli nás, Zápaďany, v mezičase nesmete politický islám, zakládáme si na nové "BLM". V mlhách budoucího času vidím manažery a ředitele podniků, jak klekají před lůzou s lopatami. - Tomu, co píšu, můžete směle věřit. Jsem (astrologicky) Vodnář, a my Vodnáři sice nevíme, co bude zítra, ale naprosto jasně vidíme, co bude za padesát let.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Já bych to řekl jinak, pravdu jak se používá má občan, je to z mého pohledu "pražácký šířený termín, nejčastěji filmem/tv obecně", ale faktem je, co říkáte vy, není to sociologický pojem, ale pražáčci se ho snaží šířit jako by byl a jak vidět úspěšně...

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

v neděli přežral a přechlastal???
Převrat byl dávno předtím přichystán. Hledala se jen vhodná záminka. Když to nevyšlo jakože spontánně v lednu, zmáklo se to organizovaně v listopadu. Odkud, si asi tak myslíte, že se vzal najednou na Národní třídě zčista jasna pohotovostní pluk? Asi ho vyčaroval Králíkům z klobouku kouzelní Pokustón. Anebo si ho objednali Mach se Šebestovou přes kouzelné sluchátko.
Ale to není na jeden zdejší příspěvek, to je vypití nejmíň jedné bečky Na parkánu.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Targusi, a co to mění na mém tvrzení o tom, jak byli lopaty dovedeny k cinkání a kdo je tam dovedl?
Že byl Velký Listopad habaďůra a že se vymkl kontrole, o tom se asi přít nebudeme, ale co to má společného s tím, co jsem napsal?

P.S.: Víkendové menu bylo tentokrát velmi prosté, bylo postavené na francouzských bramborách a česnečce. Bez vína, samozřejmě. Chcete podrobnější popis? Francouzi by jistě čuměli..... :-)

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

jste těžce nemocen (bez vína) a že jste zcela bez peněz (kobzole).
Nicméně já byl na tom dnes mnohem hůře, protože SJ najela na ještě úspornější program, než byl ten poslední úsporný, který vyhlásila, když jsem jí řekl, že už seru na ježdění, bo jsem marod a ty vydělané prachy stejně nemáme za co smysluplně utratit.
Tehdy mi pouze zrušila přístup na účet s nasyslenými úsporami.
Dnes mne odměnila pohankovým dnem.
Zítra prý bude kroupový den...
(KUWÁÁÁÁÁÁÁÁ...)

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

Teď to nevím jistě, ale myslím, že kroupy jsou jednou ze surovin k šouletu. Pokud ano, nemusí to být tak zlé....

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

bez masa, bez zeleniny a bez koření, bo všecko je drahé. Je vidět, že neznáte Jahodu.
Ještě jinak. Proč asi měřím metr osmdesát a vážím třiasedmdesát kilo? Můžete třikrát hádat. Ne, můžete hádat pětkrát.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak omyl je v tom, že lopaty byli dovedeny, ja viděl hlavně studenty, tedy skupinu obyvatel co v každím systému už od CaK, dělal špinavou prácu za někoho za nima, ale nechám se poučit, že toho 17. litopadu to nepořádalo SSM z VŠ, ale bobouni z pragovky, do té doby si budu myslet, že nevíš, koho 17 vytáhli na náměstí ;)

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

"Ano, vážené lopaty. Jste méně, než to pověstné hovno, které tu tak rád používám. A pokud se to pokusíte otevřeně, upřímně a bezelstně změnit, okamžitě vás zašlápnou zpátky. To platí i pro slečnu Lipovskou."

Ano, vážené lopaty, a k tomuto stavu věcí jste se dopracovaly vlastní pílí. Čtyřicet let jste si hrály na vedoucí sílu ve státě, byly nespravedlivě upřednostňovány mzdově, při přijímání na vysoké školy, v kariéře (pokud jste měly něco v hlavě) a ve funkcích v KSČ, pokud jste byly dostatečně křivácké a zlovolné (opouštím lopaty a oslovuji vás dál obecně). Dopracovali jste to s morálkou (pracovní i lidskou) cugrunt a spolu s banánově neukojenými občany jste nechali partu homosexuálních ekonomů (ke které patří patrně i slečna Lipovská), aby za pomoci největších gaunerů v národě (Krejčíř, Kožený, Bakala atd.) rozkradli národní majetek, vytvářený po staletí (nejenom v těch čtyřiceti letech) také vámi a vašimi předky, neboť kapitalista, feudál, papež a otrokář nikdy nic sami nevytvořili, parazitují jenom na práci ostatních.

V jedné z vašich revolučních písní se praví: "Teď už máme, co jsme chtěli." A tak to tedy máte a pokud hledáte viníky krachu socialistického systému, najdete je stát ve vlastních botách. Na vině celkové současné bídy je pak nastolený systém a sl. Lipovská (asistentka na VŠ) je jenom malým šroubečkem v systému globálního kapitalismu, jehož šíbři skutečně sedí na Vólstrýtu, ve vládách a na burzách světa, v deep state a ostatních bažinách, u nás v pravicových stranách, v organizacích podnikatelů a živnostníků, ve státní správě a justici.

Pokud se vám to nelíbí (a mně také ne, o to nic), potom byste se měli politicky zorganizovat, svoji stranu masově volit (tj. i s manželkami a dětmi), tak, jako podnikatelé, živnostníci a část zparchantělé inteligence volí pravičácké strany. No a pokud ta vaše nová strana sociálně demokratického typu (a její družky v Evropě) bude trvat na obnově osvědčeného sociálního státu v podobě osmdesátých let na západě a severu Evropy a podaří se jí to, potom nebudete muset žmoulat čepice (u vás klobouk) před branami továren zasraných kapoušů.

A současný systém, který skutečně tenduje k praktikám otrokářského a feudálního řádu, buďto přizná barvu a přejde k otevřeným fašistickým diktaturám, nebo odleze na smetiště dějin. Ale vám většinou stačí, že máte svůj Bánik, pyčo, kraťasy a porno, počítačové hry a herny a své vzory v podsvětí. Tak o co vám vlastně jde? Selhali jste v minulosti, selháváte i dnes.

Průměrný počet slepic: 3.8 (20 hlasů)

jsem začal psát ještě dříve, než se tady objevil Godotův komentář, připravil a sežral jsem u toho opulentní večeři, takže podobnost obou komentů je zcela náhodná.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

v něčem pravdu a v něčem ne.

1) Většina řaďáků necinkala v 89. za návrat kapíku, ale za uvolnění zkostnatělé podoby socíku.
Že skočili na špek, poznali až když už bylo pozdě.
2) Jako úplně první hodily na řaďáky/lopaty ("lopatami" jsou VŠICHNI, kdo pracují za mzdu v řadových pozicích - tedy i učitelé, zdravotní sestry, knihovnice, socpracky a hafo dalších povolání vyžadujících VŠ vzdělání) bobek odbory tím, že dobrovolně zežloutly a začaly jít na ruku nově se zrodivšímu podnikavectvu a asociálním vládám.
Nevím, kolik Vám je, ale možná si ještě pamatujete, jak v první polovině 90. let vymetly vlády právě s učiteli. Stalo se to právě proto, že odbory tehdy odmítly "radikálnost" a jakoukoli spolupráci s politickými stranami schopnými dát dohromady další lidi.
3) Další ránu dala "lopatám" sama ČSSD. Jednak "Bohumínským usnesením", dále pak aktivní účastí na upozadění a následné likvidaci nekomunistických levicových stran a nakonec svou orientací na velkoměstské střední vrstvy, které ji přitom nikdy nevolily, nevolí a volit nebudou.
4) Poslední ranou byly "koalice" ČSSD s jasně asociálními partajemi.

Pak "lopaty" definitivně přestaly chodit k "velkým" volbám.
A ejhle - ono se to obrátilo hlavně proti ČSSD, které velkým fofrem "náhle" zmizel elekotrát.
Komunisté v podstatě dojeli na to samé - tzv. "nová levice" je pro "lopaty" k ničemu.

Založit novou partaj nebo novou alespoň resortní odborovou organizaci není jen tak (kdo zakládal alespoň lokální spolek, ví, co to obnáší.). A pytlikovat se s čímkoli menším nemá smysl.

Navíc tady došlo už v pol. 90. let k takovému rozvoji ageismu, že nad tím naši známí z Německa a Francie doteď nevěřícně kroutí hlavami. Prošli si tím také, ale svorně tvrdí, že takových rozměrů jako v ČR to nikdy nedosáhlo.

Budiž Vám přáno, že jste za vodou a "lopatám" se můžete jen vysmívat. Doufejte, že to tak i zůstane.
Já jsem také byl hodně dlouho vysmátej, velkopansky odmítal přídavky na děti v době, kdy ještě byly celoplošné a prováděl podobně idiotské kousky, bez problémů jsme platili hypo, dětem výměnné pobyty a studium v zahraničí. Pak se svinsky sešlo pár nepříznivých okolostojičností a my jsme si sáhli na dno. Na úplné dno, kdy jsme se tři po sobě jdoucí měsíce rozmýšleli (po zaplacení hypošky, inkasa a studijních nákladů mladšího potomka) jestli budeme jíst my nebo pes.
Nakonec jsme se z toho dostali; vlastními silami, protože díra v zákoně. Ale tenhle docela hrůzný zážitek mě přivedl k zatraceně velké změně nazírání na "lopaty" a na celý systém, který v Kotlince řádí.

Je velmi snadné se vysmívat jiným, když jsem sám ve vatě. Ale stačí opravdu málo, aby se člověk ocitl mezi vymívanými.
Anglická sociologie už hodně dávno popsala teorii jednosměrné společenské jízdenky. U nás se tahle cca 150 let stará teorie stala realitou 21. století.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

ad 1) - možná, do hlav není vidět;
ad 2) - likvidace odborů byla důsledkem jejich funkce pouhé převodové páky za socíku, proto se tak lehce podařila, strůjci ale nebyly odbory, ale média včetně veřejnoprávních, ODS a v pozadí čeští kapitalisti. Občané všech vrstev nesou na likvidaci jediné demokratické obrany před zaměstnavateli vinu kvůli své roli ovcí, svolných s podříznutím krku;
ad 3) - souhlas, doplním účast ČSSD na dokončení rozkrádání státního majetku;
ad 4) - koalice ČSSD s pravicovými partajemi byla samozřejmě zradou věci socialismu, ale definitivní ránu lopatám si uštědřily sami, svou neschopností orientovat se ve změněném světě, pasivitou, přechodem lepší své části mezi živnostníky a jejím napojením se na pravici a zájmy kapitalismu.

Zbytek jsou vaše spekulace, které nemají oporu v realitě a cucáte si to z prstu.

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

'Fakl platí toto:
Pak "lopaty" definitivně přestaly chodit k "velkým" volbám.

Nebo chodía volí někoho jinýho, protože když nepomůže levice podle názvu, tak zkusí sice pravicu, ale podle činů levicovější než levice podle názvu=Babiše...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Ta žena dělá jen "práci". Určitě né svoji !práci!, ale asi nic jinýho neumí. Šichni blboni to tak dělaj. Dělaj jen svoju podělanou "práci". A práce až za každou cenu, slova Okamura I.

Ste v piči blboni. Dokud nebudete mít vlastní podíl na neprodejné půdě po předcích, nebudete mít rovný podíl na bankocetlách z rozpočtu a nic nigdo jinýho nedostane a nebudete si to kontrolovat volbama potřeb, tak ste v piči. Hotové. Kokoti. Muheeeeeee

Průměrný počet slepic: 2.9 (7 hlasů)

Ve svém přehledu jste opomněl zaprdění češství a ponožky v sandálech.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

In reply to by Alef Nula (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nulo, zaprděné čecháčkovství rád přidávám. Děkuji.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

zjevně vám to chybělo. Každému, co jeho jest.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Osudovou chybou ostravskeho hornictva byla neschopnost odvrci kryptosocialistický fotbal přeorientovat se na glolf či alespoň tenis!

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)