Rok vyhřezlé nedůvěry

Autor
Štítky

Pozorní čtenáři si jistě povšimli, že jsem na konec starého roku a začátek nového zmizel z Kydů. Děkuji tímto ještě jednou Janovi z Helvajzu za cestopis a také za osobní přijetí, neb jsme se u něj s rodinou krátce zastavili při cestě do západních čech. Aniž bych to chtěl detailněji rozebírat, navštívili jsme narychlo a neplánovaně moje rodiče, protože to prostě bylo nutné.  Teď už jsme zpátky doma a i Kydům začíná opět běžný režim. 

Dnešní článek měl vyjít na silvestra, ale neměl jsem ho ještě dokončený. Berte to prosím tak, že v nastávajícím týdnu se ještě budu vracet k přelomu roku a budu mít tendenci přát i hodnotit. Dnes se ale vraťme do roku 2020. 

Řekl bych, že rok 2020 bude jednou hodnocen titulkem z nadpisu. Bude to rok nedůvěry. Rok, kdy se veřejně a navenek ukázalo, že rozdělené západní společnosti definitivně ukázaly své hranice. Bude to rok, který nade vší pochybnost ukázal, že prakticky v každém západním státě (nás nevyjímaje) nejde o nějakou drobnou anomálii vycházející z dočasně špatné situace některých lidových vrstev, ale naopak, že jde o jev systémový ve kterém velká část společnosti apriori nevěří té druhé části. 

Rok 2020 bude jednou historicky podobně významný jako rok 476, který byl historiky označen za předěl starověku a středověku. Rok 2020 bude jednou milníkem, kdy se definitivně veřejně ukázalo, že každý západní stát má svou novou aristokracii a staronové lidové vrstvy. Ale obě dvě tyto struktury už definitivně nehrají spolu. Nemají společné zájmy, nemají společné vize ani cíle a primárně si nevěří ani pozdrav. 

Nepopisuju nic nového. Všechno, co se letos projevilo, to už tu bylo dlouhá léta a samozřejmě vždycky se to projeví za nějaké krize. Už za migrační krize 2015 se některé tyto projevy objevily, ale až letos se z toho stal jev zcela masový, ve kterém takřka neexistuje žádný střední proud. 

Dám pár příkladů... 

Můj táta o koronaviru nijak nepochybuje. Uvědomuje si jeho nebezpečnost, důsledně dodržuje opatření, jako sedmdesátník se cítí ohrožen. Ale nechat se očkovat? To se mu tedy vůbec nechce. Firma Pfitzer je sice obrovká korporace, má všechna byrokratická razítka, má laboratoře plné nejmodernějšího vybavení, vědce i doktory s těmi nejzvučnějšími tituly z předních světových univerzit... ale stejně je tatík velmi opatrný, protože  ani desítky titulů nevyváží to, že se těm docentům nedá věřit jejich doktorská přísaha. 

Ne, táta nevěří na čipování pomocí vakcíny. Ale jednoznačně je přesvědčen, že milí doktoři to dělají především pro peníze a jakýkoliv altruismus už je jim celou jednu generaci zcela cizí. 

Já osobně obecně podporuji Babišovu koronavirovou strategii. Nepochybuji o počtu mrtvých, nepochybuji o obecné nebezpečnosti viru, který je podle mě schopen zahltit zdravotnictví až ke kolapsu. Ale když vidím, jak se hladce potlačují některé informace (viz. profeor Beran) o podpůrných levných lécích, které pak z ničho nic nejsou absolutně k dostání, když vidím, že i celý Prymula má roušku nasazenou především před kamerami a jinak je mu to víceméně jedno, když vidím že opatření ale stejně podléhají především lobbystickým a politickým tlakům, tak se mi to z pozice obyčejného člověka docela ekluje. Je to jako každá jiná válka, kde obyčejní vojclové nasazují životy a zdraví a mocipáni v průmyslu a na úřadech dělají miliardové a značně temné kšefty. 

Ne, to nezačal Babiš. To už je tam na vládních postech hodně dlouho. Nedá se jim věřit a člověk primárně čeká nějakou habaďůru. Ať tam udělají cokoliv, vždycky se to obrátí proti nám. Politika se nedělá ve prospěch národa, ale ve prospěch EU, velkého byznysu, neziskovek, Sorose, USA, Ruska, NATO... (nehodící se škrtněte). 

Bakalonovináři spolu s Českou  televizí a Seznamem tvrdí, je je to Zemanem a Babišem. Až přijde Kalousek,Bartoš, Minář a Rakušan, tak to hned bude jinak. To jsou důvěryhodní politici a nedůvěra lidových vrstev zmizí jako pára nad hrncem. Ale to je omyl. 

V roce 2020 se prostě ukázalo, že ti tam nahoře sice intrikují jako šlechta za starých časů, ale stejně jako šlechta za starých časů drží basu proti jakékoliv selské rebélii. Samozřejmě se podrážejí a když se dívám na případ Lučanského na Slovensku, tak si tu a tam i dýku do zad vrazí, ale zcela svorně podepíší jejich vysoké smlouvy mezi velkými hráči, které nám krok za krokem berou půdu, vodu, průmysl, peníze i budoucnost. Až bude premiérem Rakušan, nezmění se vůbec nic. Nedůvěra dolních k horním potrvá a stejně tak poroste nenávist horních vůči těm pod nimi. 

Americké volby jsou krásným příkladem toho, že se nejedná o lokální záležitost vyplývající z mizerné demokracie v zemi postsovětského bloku, ale jde o jev globální, minimálně v západní civilizaci. Volby byly zfalšovány, ukradeny... nebo možná nebyly. Ale není nikdo, komu by se jeho výrok dal věřit, neb je natolik důvěryhodný, že jeho slovo platí. 

Můžeme se samozřejmě dohadovat, kam v tomto světě patří třeba Babiš. Jestli je prostě jen rebelem té nové aristokracie, který se chce opřít o lidové vrstvy a s jejich pomocí se vyšvihnout na vrchol, který mu byl spolušlechtici upírán. Nebo jestli patří ke starým časům a chce obnovovat či udržovat svět, kdy ti dole i ti nahoře táhli za jeden provaz. Nebo jestli prostě chce jen nahrabat co nejvíc a tak to prostě dělá. 

Stejně tak je možné se dohadovat, kam patří Trump. Jestli je to první představitel tribuna lidu, který novou aristokracii a její lokaje vyzval na souboj, nebo jestli je také lokajem mocných, kteří ho tam dosadili, aby se jim lépe vládlo z přítmí. 

Můžeme se dohadovat, kam patří Brexit. Jestli je to první úspěch národního státu proti zkostnatělé struktuře EU, nebo jestli jde jen o to, aby se Británie rychleji stala Pákistánem. 

Fór je v tom, že se dohadujeme jenom my. Hledáme nějaké střípky pravdy, snažíme se zjistit, jak to je doopravdy. Čeká nás sice všechny stejný úděl, ale hádáme se. Rozdělujeme se na procesech, které v konečném důsledku jdou všechny proti nám a nakonec místo boje proti nové šlechtě bojujeme mezi sebou. 

Všimněte se že nová kosmopolitní třída - lokajové nové aristokracie - ti to  mají dávno vyřešené. Souhlas je u nich povinný a je jedinou vstupenkou mezi ně. Nezáleží na to, jak blbě to zní, nezáleží na tom, že z týden bude všechno jinak.  Musí se souhlasit. Veřejně, každodenně. Nejde o schopnosti, ale o osvědčení víry. Náš Scallop je typickým příkladem. Sám tomu třeba také nevěří. Ale pokud se chce dočkat odměny, musí souhlasit. Musí dosvědčovat dnes a denně, že jim věří každou kravinu, kterou řeknou.  Nemyslete si - v tomto přístupu je velká síla. Ti tam v EU nemají problémy s loajalitou těch svých. Od začátku, od škol, od prvních stáží, od prvního pracovního místa svoje lokaje prosívali a připravovali. Mají jich dost a na všech úrovních. Dosahují svých cílů hladce a rychle a reality si vůbec nemusejí všímat. Dopady nese na hrbu někdo jiný, kdo si za to vlastně ještě může sám. 

A my se dohadujeme, jestli je Trump náš nebo není. Dohadujeme se, jestli je Babiš náš nebo není.... Dohadujeme, se , jestli nás už čipují a nebo jestli je rouška symbolem nesvobody. Dohadujeme se... a ti druzí mezitím obsazují pozice. A obsazují je i bez čipů. 

Krásně si nás rozebrali. Místo s nimi, bojujeme mezi sebou. Dokonce nás klidně vyzvou, abychom řekli naše požadavky. A říkáme je tak protichůdně, že je to pro smích. 

Zůstala nám zcela oprávněná nedůvěra. Že to s námi nikdo nemyslí dobře a pokud někomu nalítneme, špatně se nám povede. Ale z této nedůvěry se nic nepostaví. Z té se dá jen zakopat a zkoušet přežít. Z té je možné být preperem, dělat si svůj ostrov pokladů nebo bunkr a věřit, že to jednoho dne samo přejde. Ale není možné otevřeně bojovat a pokoušet se zvítězit. Je možné se zamaskovat, ale ne postavit se k souboji. Není možné  cítit sounáležitost, protože jsme sice spojeni údělem, ale nevěříme si ani navzájem. Trump netrump, Babiš nebabiš, stejně dopadneme všichni blbě, ale díky Trumpovi nebo Babišovi nedokážeme ani stát pospolu. Koronavirus nekoronavirus, stejně to všechno zaplatíme my, stejně to dopadne na naše hlavy, ale společný boj se nekoná. Zůstala jen nedůvěra. K těm nahoře i k těm vedle nás. 

Rok 2020 je rokem, kdy se to ukázalo. Není rokem, kdy by všechno skončilo, není rokem, kdy novodobá šlechta defintivně vyhrála, ale jednoznačně ukázal, že jsme na kratší straně páky a nemáme v této chvíli nic, čím bychom tento hendikep nahradili. Osobní individualismus ani osobní odvaha nepostačují k inspiraci širokých vrstev. Jen ještě více rozdělují. Nijak nám nepomáhá, že jsme praktiky nových pánů odhalili, že o nich mluvíme. Na rebélii to nestačí. Každý Jánošík má za sebou už z principu dost zrádců. 

Ne, není to optimistický konec roku. Ale každá změna musí začít sundáním růžových brýlí. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (150 hlasů)

Komentáře

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Příroda nám nadělila trochu rozumu, nejspíš k tomu, abychom jej nějak používali. To, mimo jiné, nám dává možnost učit se ze zkušeností, cizích i vlastních.
Vakcínu nám "naděluje" EU a mně moje zkušenost říká, že co zatím přišlo z Bruselu, bylo k mojí škodě. Proto i k aktuálně prosazované vakcinaci je třeba přistupovat obezřetně.
Neříkám jí "nikdy", ale "uvidíme".

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

Kozy ven!

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)

Byla to pouze informace pro lékaře. Nyní to bude sloužit represivním orgánům. V tom je trochu rozdíl. V dobách kdy existoval očkovací průkaz, jej po mě nikdo nechtěl při vstupu do hospody, letadla nebo na zábavu. A bůhví co ještě vymyslí. Represe pro neočkované nebyly, nyní se ve světě připravují. U nás se o tom zatím mlčí, ale to neznamená, že se o tom nejedná a nepřipravuje. Jak je u nás pravidlem, nic nevymyslí, počkají a pak převezmou to, co jim svět, velcí ekonomičtí hráči a EU nařídí.
Proto nechtěli schválit poslanci návrh SPD(Vidláku, narážím na předchozí diskuze), že neúčast na očkování covid-19 „nesmí mít za důsledek omezení výkonu lidských práv.
https://www.spd.cz/poslanci-ano-cssd-a-top-09-nepodporili-nas-navrh-ze-…

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

Jo, já mám očkovací průkaz momentálně na okně.

Tak mě napadlo nakukat studentíkům, že index je Babišův vynález, co je má připravit o svobodu. Třeba na to skočej a spálej ho.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

bylo kdysi psáno, že 90% toho co "vyžebrala" skončilo v kase Vatikánu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

dnes Benes zasadil Culikovi primo ranu na komoru,

-----
Marek Benes dnes 09:28 0
Věrny svému heslu Skutečnost je vždy složitější, jako obvykle BL se v krizi stanou monotematické. Teď se zrovna řeší a bude tady řešit v pandemii jediná věc: Falešné zprávy a zabránění jejich šíření, což údajně je nás největší problém a jeho vyřešení asi způsobí průlom.

Řešením podle BL jsou osvědčené dobré staré metody: tady něco zakážeme, tady něco potlačíme, tady někoho obviníme a tady někoho zavřeme. A bude dobře.

---------

Hoši moji milení Hlavenko a Čulíku: A to je vše? Vy jste vzdělaní, i úspěční dokonce i částečně bohatí, Vy jste elita, Vy jste intelektuálové. Co pro nás v kritické situaci máte? Pouze toto?

V první ředě tu máte rozloženou státní moc. Vždy jsme byli anarchistický stát a naše povaha je anarchistická a živelná. Stát tak oslabil své struktury tak, že nemůže nic vymáhat. Armádu nemá a policie nevymáhá nic a justice je zakopaná v byrokracii. Dnes se státní moc ohledně koronaviru smrskla na Prahu, a malá centra krajských měst. Jinde není a jinde nic nevykonává. Hoši nemáte ponětí jak u nás na vesnici vypadal Silvestr, byl nejdivočejší za poslední roky. Byla tam policie? Byla. Zatýkala? Pokutovala? Jasně , že ne. Ti policisti jsou hoši z té vesnice, oni se ani nehnou, oni dělají že nic. Státní moc v Česku mizí a my Češi víme, že jako vždy můžeme se spoléhost pouze a jen na sebe s rodinu. Opatření se vícemémě dodržují , ale vlažně, a lid dělá pouze a jen co musí.

Ano už slyším ty připomínky: Marku, ale vidíš ty tisíce mrtvích, vidíš ty nemocnice? Problém, je ale , že počet mrtvých a nemocných nepřesahuje kritické množství, kdy se mění paradigma a chování lidí ( něco jako kritické množství u obohaceného uranu ) . Dnes každý zná někoho , kdo v té nemocnici s Covidem ležel a zná i někoho , kdo s Covidem umřel. Ale chování lidí se nemění, přichází proces adaptace na situaci. Prostě s ní žijeme , vytěsňujeme ji mentálně a bagatelizujeme. Vždy v každé krizové situaci si nakonec na ni lidé pragmaticky zvykají a adaptují se a neřeší ji. Dělalo se to tak vždy v historii a bude to i teď. Lidé byli, jsou a budou nesmírně pragmatičtí. Oni nikdy nebudou takoví, jak by si je přáli mít intelektuálové. Česká mentalita je ještě taková, že více hrozby ignorujeme než jiné národy. Třeba v roce 1992 za války v Chorvatsku, jiné národy utekly z pláží, a Češi zůstali.

Dnes se hraje pouze a jen o to , aby elity získaly důvěru lidí, kterou ztratily a nemají. To je důsledek toho , že léta elity a to i ty intelektuální z univerzit nezastupovaly reálné zájmy lidí, ale pouze a jen zájmy svoje případně velkého kapitálu.

Zastupujme tedy zájmy lidí zase. Ale ne tak, že jim budeme hrozit. Ne tak že budeme plakat jak se tu čtou zprávy , které by se neměly číst.

Náš hlavní problém je přece nastupující hospodářská krize. Já mám denně 10 žádostí o finanční pomoc. Lidé jsou na dně. Znám rodiny s matkami živitelkami , kde nejsou peníze na oběd. Už pomáhám. Toto jsou věci, co lidé řeší. Tam musíme ukázat lidskost. Konkrétními vlastními činy. Ale ne informacemi, co by kdo měl kde dělat. Ne řečmi. Na řeči se pánové už nehraje. Už se musí jít příkladem. Všichni.

Pokud nemáte autoritu, nemáte nic. Tady zjevně nikdo autoritu nechce získat.

A řešit vykládat , že bude zkáza nemá cenu. Zkáza bude. A nejen v Česku nebo v Británii, situace je kritická všude. Je třebas se mentálně, fyzicky, zdravotně a finančně připravit. Každý za sebe.
https://blisty.cz/art/102319-koronavirus-cesi-ke-sve-zkaze-popiraji-smr…

dalsi komentar
-------------
Pavel Urban dnes 10:31

O aroganci mocných se na BL psalo dost. Podobnou arogancí je ovšem i intelektuální postoj "tohle je pravda a každý, kdo to nechápe, je blbec." I v případě, kdy je to pravda, bychom měli brát své odpůrce vážně takoví, jací jsou. Snažit se pochopit jejich myšlení, logiku, pocity. Nestačí ptát se, proč lidé věří dezinformacím. (Na to je odpověď snadná. A k ničemu.) Musíme se ptát, proč konkrétní X věří zrovna této dezinformaci. A ne jiné.

V České republice panuje poměrně velká nedůvěra mezi obyčejnými lidmi a jejich establishmentem. Cokoli, co po lidech ten establishment chce, je přijímáno s nedůvěrou. Nabídne-li někdo alternativní teorii, nabízí i možnost, jak tuto nedůvěru vyjádřit. Tato nedůvěra se vztahuje i na intelektuály a publicisty, kteří jsou s tou mocí nějak spojeni. Například tak, že po ní požadují (byť neúspěšně) mocenský zásah vůči názorům, které dotyčný intelektuál ve svém vlastním světě nechce.

Chcete-li někoho aspoň trochu účinně přesvědčovat, musíte nejdřív pochopit tohle. A ne si to zjednodušovat nudností pravdy. Která navíc v tomto případě ani nudná není.

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

Gůgl pomůže s překladem. I v jiných zemích mají podobný názor. Jen jsou trochu potíže se domluvit. To jim vyhovuje.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Náš hlavní problém je přece nastupující hospodářská krize.

- Co zavést daň z debility? Každej idiot, co si musel zajet do Chorvatska, každá pipinka, co musela jet do Techtle mechtle, každej nálevník, co musí mít otevřeno i pres zákaz, každej manifestující budou zkasírovaní za šíření nemoce a z vybranejch prachů se budou platit podpory samoživitelkám.

Každá sranda něco stojí, ať si každej platí svý idiotský zábavy sám.

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

Ale pak bych navrhnul ať platí i ti, kteří zvolili tyto politiky, ti kteří zlikvidovali naši soběstačnost, kteří zadlužili a pak z našich peněz oddlužili tuzemské banky aby je pak za mrzký peníz prodali, ty kteří odsouhlasili takové zákony, že je možné vyvádět zisky bez zdanění, kdo zavřel soukromníky a zvýhodnil řetězce atd.....no a nebo ten, který to cestování do Chorvatska umožnil.
To by ale nešlo, neb měl na Krétě zaplacený pokoj v hotelu..

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Česko znovu na špici. Více nových případů nemá za poslední týden nikdo na světě
Dnes 11:10
Jaroslav Soukup, Novinky

Průměrný počet slepic: 2.4 (14 hlasů)

In reply to by Opět (neověřeno)

Trvalý odkaz

sdělit to těm, co včera táhli Prahou a řvali státe dej (když tě státe roky ojebáváme a řveme jak tě nepotřebujeme), my chcem podnikat, na tisíce obětí svýho podnikání serem.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Dyť jsem to tu psala už několikrát, že zde na Kydech vznikají nádherné překlepy a že by se měly někde samostatně archivovat.

"onanym"... Jak jste na to přišel, Martine V., že ten bezejmenný přispivatel onanuje? ... lololll

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

Když už jsou líní se nějak označit (chápal bych ještě důvod na cenzurujících fízlovských bakaktuálně nebo podobně), tak si nic lepšího nezaslouží.

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

protivný a nepříjemný kousíček nepříjemné a protivné pravdy, předsedo?

Stát nás naučil, že jeho pokyny jsou kompasem, jehož střelka ukazuje na jih. Stát občana naučil, že chce-li tento rozumně přežít, je účelné konat přesně naopak, než stát žádá.

Známe přece ten příběh: to si jeden šprýmař opakovaně dělal z lidí srandu, že se topí, a když mu přiběhli na pomoc, udělal na ně dlouhý nos.

Tak prostě jednoho krásného dne nikdo nepřišel. I když se náš žertéř topil doopravdy.

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

který jsem nechtěně vyrobil a který se ujal k všeobecnému smíchu:
Jednu místnost v Bílém baráku jsem nazval "oválná prcovna".

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by berkowitz (neověřeno)

Trvalý odkaz

to nebyla prcovna, nýbrž kuřárna, resp.hululárna.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by berkowitz (neověřeno)

Trvalý odkaz

berkowitz.
Také to jde jinak a přiléhavě.orálna pracovna.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

V rámci zjistitelné statistiky ji má dokonce skoro celou. Akorát že to je jako kdyby hulákal na hřbitově "všichni, co tu ležíte, jste umřeli", o to mi šlo. A ohledně státu - nemyslím, že je to úplně jak píšete, ale idealizovat ho nebudu. Mně by dneska asi nejvíc vadila nespolehlivost pravidel a neschopnost jejich prosazení.

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

ohledně "kompasu, jehož střelka ukazuje na jih".

Já netvrdím, že takhle to se státními pokyny směrem k občanům JE. Já státu vyčítám, že řadě lidí toto přesvědčení svým ne/konáním vštípil. Že naučil lidí apriorní nedůvěře k sobě. - Mluvíme-li o selhání státu, je jím právě toto.

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

stejně jako výraz automobil najel do lidí. Za tuto situaci, kterou zde máme mohou konkrétní lidé, konkrétní politici a novináři. To bychom si měli pamatovat.
Nechci mentorovat, ale trochu rozhodit klišé. Občas taky napíšu Brusel a EU, je to zkratka. Ale pořád za tím vidím ty bezcharakterní figurky, co užívají nezasloužené výhody a hrabou pod sebe plnými hrstmi.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Ani úředníci, kteří vypravovali vlaky plné Židů do plynových komor, za nic nemohli. Jen svědomitě plnili rozkazy - kdo by jim to mohl mít za zlé?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

sjednocovatelka se ozvala.
Však jsem to psal výše - není problém s takovým materiálem, je ho u nás na padesát ústavů, na každém rohu najdeš takové.
----------------------------------------------------------------------
On na to přišel tak, že odhalil skrýš tvého starého.
:-D))

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

Chceš snad naznačit, že výrobci aut jsou masovými vrahy ? Stejně jako výrobci nožů, výrobci znečištění životního prostředí, výrobci solených pokrmů, výrobci cukru, dodavatelé vajec, červeného masa, tabáku....ale třeba i opiátů, včetně těch schválených FDA.....

Kteří tito jsou v tvém hledáčku nejvíce a nejčastěji ?
Ja tak, že ti o kterých se to zrovna píše v novinách....no a teď se píše o majitelích a provozovatelích restaurací. Kteří serou (na) alkoholiky , tedy i referenty :-D))) Martiny V.
A co když by alkoholik popíjel mimo restauraci, alkohol koupený v supermarketu, kterýžto nyní ekonomicky určitě nestrádá, neb sebral část tržeb i těm restauracím, které určité kreatury tak nadšeně vidí zavřené.....

Ty jsi také oběť, oběť výplachu mozků. Dost velká.
Nechceš je taky zavřít - tyto své klystýrmany ?
I když,,,v tvém případě je to asi jen ubohá závist, neviděl bych v tom nic většího....

(se vší opatrností vůči přeci jen jakémusi luxusnějšímu postavení provozovatelů restaurací v Praze - oproti " venkovu"....ovšem zase ty výše nájmů.....ale zase třeba mnoho z nich nepobralo nikdy od státu takové luxusní přispění jako zkasírovali např. majitelé Čapího hnízda, to však referentu Martinu V . nevadí, neb zde berou " ti jeho" ....)

Průměrný počet slepic: 2.1 (14 hlasů)

Chytrému napověz. Víc mého času si nezasloužíš. Jo a jste zábavní, referenti. :-))

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Jenže on to bude platit z daní, jako církevní restituce, záchranu Hanči a Tonči a další sviňárny.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

"Maduro: EÚ a USA odmietajú rozmraziť účty Caracasu, aby zaplatil vakcínu"
*.*.*.* *

(...)Venezuela požiadala Európsku úniu a USA, aby rozmrazili jej štátne prostriedky na zaplatenie vakcíny proti covidu-19. EÚ aj USA to ale odmietli urobiť, povedal prezident krajiny Nicolás Maduro.(...)

https://www.hlavnespravy.sk/maduro-eu-a-usa-odmietaju-rozmrazit-ucty-ca…

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

Vaše peníze vám nedáme, i kdybyste měli všichni vychcípat. Demokraté přímo ukázkoví !

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

sankce proti Rusku.
Chovají se k němu skoro hůře jak v jisté době chovali se jejich pohrobci k hitlerovskému Německu.
V podstatě tak mají krev na rukou, krev těch ruských lidí, kteří by nemuseli zemřít - kdyby nedocházelo k oslabení potenciálů ruské státní organizace sankcemi humanistického " Západu".
Kdo ?
No kupodivu i ten váš místní oligarcha, tolik vámi (nemám na mysli Vás osobně) oblíbený....nebo snad on nesouhlasil a nepodepsal ? (Že by " zlí rádcové" ??)
No a Trump ?
Toho asi dle různých individuí dohnal k tomu " deep state", že ?
:-D)))

No nic, tak zkusíme pokračováníčko z pera neomarxistického spiklence toužícího rozložit naši hodnotnou západní společnost :
"...V některých ohledech je to s hlasováním při politických volbách mnohem horší než s průzkumem veřejného mínění, protože myšlení ohlupují volební techniky, které člověka napolo uspávají. Volby se stávají vzrušujícím divadlem mazání medu kolem úst, přičemž nejde o politické otázky, ale o naděje a usilování kandidátů vyhrát v sázce. Voliči se mohou na tomto dramatu podílet tím, že dají své hlasy kandidátu, jemuž straní. I když se část obyvatelstva tohoto gesta vzdává, většina je fascinována tímto moderním římským divadlem, při němž v aréně místo gladiátorů bojují politikové.
Utváření pravého přesvědčení zahrnuje dva požadavky: přiměřenou informaci a vědomí, že vlastní rozhodnutí má účel. Mínění bezmocného diváka nevyjadřují jeho přesvědčení, ale jsou hrou, jako když se dá přednost určité značce cigaret před druhou. Z těchto důvodů názory, vyjádřené při průzkumu veřejného mínění a ve volbách, vykazují spíše nejhorší než nejlepší úroveň lidského úsudku. To dosvědčují dva příklady nejlepšího lidského usuzování, tj. toho, že jejich osobní rozhodování jsou na daleko lepší úrovni než jejich rozhodování politická: (ekonomická rozhodnutí a porota při soudu , pozn.J. CH.)..."
(E. Fromm)

Průměrný počet slepic: 3.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Zpráva z testování na kovid v naší fabrice:

Čas testování - 4.1. od 6 - do 11hod.

Rozsah testování - VŠICHNI ZAMĚSTNANCI cca 280 lidí (konstruktéři, technici, dělníci z širokého okolí mezi Prahou a Plzní). V podstatě statistický vzorek dospělé populace.

Výsledek: -0- POZITIVNÍCH.

ZÁVĚR (můj) - Jakým způsobem, podle jakých kritérií se rekrutuje vzorek populace, z kteréžto vychází výsledky testování cca 40 - 50% pozitivní?

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

z těch, kteří se o svátcích chovali jak z řetězu utržení. Ovšem dnes museli nastoupit do zaměstnání a to už je jiná káva. Nemůžou si být jisti, jak by se zachoval zaměstnavatel pakliže by mu zavlekli nákazu. Takže raději do karantény. A těch deset dní, pokud průběh bude bezpříznakový (jakože v to nejspíš doufají), také není k zahození že?

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)

Nejdou tam zřejmě tak, že by šlo např. celé městečko...ale jdou tam spíše jen ti, kteří na sobě či blízkých pozorovali příznaky onemocnění.
Tedy nejde o rekruty z víceméně donucení, ale o dosti profilovanou skupinu osob , kdy kriteriem není věk, místo bydliště, profese aj....ale spíše jen ty pozorovatelné příznaky či blízké setkání se s někým , kdo vykazoval příznaky.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Možná, že jsem to nenapsal dost srozumitelně, nikdo z testovaných cca 250 zaměstnanců nebyl na kovid pozitivní - včetně mně (už jsem kovid prodělal).

Udivuje mne rozdíl mezi pozitivitou celostátně prováděných testů, ze kterých vychází PES a testu na kompletu pracovníků firmy.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Orbán uvažuje o nákupu čínské vakcíny.
„Produkce některých výrobců byla dostupná na trhu Kanady, Velké Británie a Izraele dřív, než například na trhu EU,“ řekl Orbán.
https://cz.sputniknews.com/svet/2021010313008535-pote-co-eu-nesplnila-v…

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Před 250 lety jsme sundali z piedestalu boha a s konečnou platností jsme řekli, už jsme chytřejší a lidé si mohou vládnout sami. Výsledek těchto procesů vidíte sami. Nejsem v žádné církvi, v kameny nevěřím, na Slunce koukám jen jako na masu žhavého plynu. Vidím každodenně, že nejsme tak chytří, abychom mohli sami sebe mít za vzor dokonalosti a zdroje moci. Je to omyl, který je na západě 10 generací. Není to černobíle špatně, ale je to omyl.

Pokud se v tomto nezměníme každý jednotlivě z nás, Islám nás převálcuje a poslední zbytky bílé kultury se paradoxně udrží v Africe. Ať uděláme cokoliv, nebudeme mít úspěch dokud nevyměníme vzor "nedokonalého člověka" za "dokonalou Bytost". Může to být mimozemšťan, umělá inteligence, nadčlověk cokoliv, ale nesmí to být člověk. Všimněte si, že Maďarsko, Čína, Rusko, Polsko...všechny elity těchto států to pochopili a tak se snaží najít stabilitu skrze ústředního spojení celé společnosti skrze tuto Bytost. Někde skrze Krista (Chrám Kristova vzkříšení v Rusku, Mariin kult v Polsku atp.) jinde skrze "Řád a mandát z nebes" (Čínská společnost).

Není to tak, že je to pro každého. Prostě se řekne, pokud nejsi s námi, jsi proti nám. Jejich společnosti se očistí a 21.století přežijí. Tohle rozdělení nebude již dlouho trvat a je na nás osobně, zda jsme schopni spolknout pýchu a prostě říct "Ano, udělali jsme chybu, takhle to dál nejde". Musíme přestat hledat řešení v systému, který tento problém v sobě má zabudovaný jako svou podstatu.

Teokratický socialismus je tím, co problém dokáže vyřešit.

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)

Teo ?
Co třeba kdybychom my si vzali za vzor Mirka Dušína ? Anebo máte nějaký nápad na nadčlověka - když už ho zmiňujete ? Kdo by měl být tím ubermenschem, kde byste ho vzal , zkuste být konkretní?
Jenže ta " jen" masa žhavého plynu podmiňuje i Vaši existenci, bez ní nebudete žít, bez nějaké hlavní postavy starověkých hebrejských či jiných bajek však ANO. A můžete žít i docela rozumně, dá se, díky přirozenosti a kultuře lidské máte v sobě nejen pudy ničivé síly, ale i jejich benigní projekce a mody, jejich sublimace " budovatelské" , nedestruktivní povahy...nepotřebujete kontrolní orgán mimo sebe a své realné bližší či vzdálenější okolí. Fakt se dá.

Spolkněte si co chcete, hlavně ať Vám nezaskočí.

Hezký den.

Průměrný počet slepic: 2.7 (11 hlasů)

In reply to by Kdo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kozy ven.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Civilizace současného západního civilizačního okruhu přece boha má.
Je jím Mamon.
Je už ale neudržitelný.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

ale i antisystém koukám.

Zakázat přemýšlet, zakázat pochybovat, natož diskutovat. Tupě věřit a následovat.

Kupředu, mravenci....

Neeeeeee

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

" Mariin kult" rozleptává teorii monotheismu, svého času musel papež dokonce vydat encykliku, která tento modloslužebnický (bohyně Marie) kult nařizovala uvést na pravou míru.

To, že někde někdo má vztyčený Krám Páně neznamená vůbec nic, Judaejec Jehošua mluvil (perem evangelistů) o chrámu v srdci, ten oheň prý nespálí, rez nezchvátí , voda neveme apod.

To vaše očištťování bych teda nechtěl vidět, snad k tomu nedojde za mého života...
Už vícekrát se tady ve jménu různých pojetí boha " očišťovalo", hrůza to většinou byla !!
Tvl, teď jsem si všiml :"...Všimněte si, že Maďarsko, Čína, Rusko, Polsko...všechny elity těchto států to pochopili a tak se snaží najít stabilitu skrze ústředního spojení celé společnosti skrze tuto Bytost..."
A D.O.S.T.

Průměrný počet slepic: 2 (11 hlasů)

tenco ? :-))))
C.V.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

In reply to by ty jsi (neověřeno)

Trvalý odkaz

jsem.
Kdo je Semín ? Tvůj fotr ?

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Za vlády církví tu byla taková svoboda, až jsme z toho měli nevolnictví.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

MUDr. Ivan David
4 hod ·

Senátoři chtějí zastavit instalování Bidena

Už i rakouská ORF, která se horlivě držela hesla – pro volební podvody nejsou důkazy – se cítila včera nucena napsat, že skupina 12 senátorů vznese námitky proti volbě Joea Bidena prezidentem USA. Zároveň chlácholí, že to bude jen symbolické narušitelské gesto bez šance na úspěch.

„Bezprostředně před zasedáním nově zvoleného amerického Kongresu se část republikánů znovu vzbouřila proti průběhu prezidentských voleb. Dalších jedenáct senátorů v sobotu oznámilo, že se odvolá proti volebnímu vítězství Joea Bidena. Ještě před přelomem roku hrozil odporem jeden republikánský senátor (Josh Hawley). „To prý by mohlo „protáhnout“ konečné uznání výsledku, píše na svém webu ORF a pokračuje: „Skupinu vede senátor Ted Cruz z Texasu, který je loajální současnému republikánskému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Několik dalších republikánů ze skupiny se dostalo do Senátu až v listopadových volbách. Senátoři požadují, aby Kongres okamžitě zřídil komisi, která vyšetří obvinění v naléhavém řízení do deseti dnů, aby bylo jasno ještě před inaugurací nového prezidenta, tedy 20. ledna. Jinak prý nemusí výsledky schválit. Skupina své plány znovu odůvodnila obviněním z volebních podvodů a prokázanými nesrovnalostmi při hlasování v několika státech USA.“ Jedním dechem „státotvorná“ ORF dodává: „Stále o tom však neexistují žádné důkazy.“

Asi se její redaktoři nedívali na desítky slyšení v různých senátech jednotlivých států. Nedělo se tam podle nich zřejmě nic zajímavého…

Už na konci roku oznámila skupina republikánských poslanců ze Sněmovny reprezentantů a republikánský senátor Josh Hawley, že se v den finálního sčítání hlasů odevzdaných voliteli odvolá proti výsledkům v jednotlivých státech. To umožní poslancům přinutit obě kongresové komory, aby odešly do samostatných zasedání, diskutovaly o námitkách a nakonec hlasovaly o tom, zda stížnost uznají jako oprávněnou nebo nikoli. Článek na ORF se zmiňuje i o postoji Trumpova viceprezidenta Mika Pence: „Odcházející viceprezident Mike Pence byl krokem senátorů potěšen. Šéf Penceova štábu, Marc Short, uvedl, že Pence sdílí „obavy milionů Američanů ohledně volebních podvodů a nesrovnalostí“. Pence tleskal „snahám sněmovny a Senátu využít své pravomoci k vznesení námitek a předložení důkazů Kongresu a americkému lidu,“ řekl Short. "O těchto důkazech neposkytl žádné další podrobnosti.“ Jak jinak, že?

Trump prý prohrál volby s velkým rozdílem, píše ORF. Ale, potvora, nechce svou prohru uznat a chce se soudit! Přestože zatím 50 sporů bylo Trumpovým právníkům odmítnuto, včetně Nejvyššího soudu USA. Nejvyšší soud však jeden spor přijal a nařídil líčení na 21. 1. 2021. Volitelé jednotlivých států prý už potvrdili Bidenovo vítězství. V dalším kroku formálního postupu po volbách se ve středu sejdou Sněmovna reprezentantů a Senát, aby sečetli hlasy odevzdané voliteli na volebních shromážděních v jednotlivých státech. Pak by podle Ústavy USA mělo být oficiálně jasné, kdo vyhrál volby.

V neděli se obě komory sešly na svém ustavujícím zasedání. Ve Sněmovně reprezentantů se rovněž konají volby předsedy této komory Kongresu. Předchozí demokratická předsedkyně Nancy Pelosiová, zuřivá Trumpova odpůrkyně, kandiduje na znovuzvolení.

Ve Sněmovně reprezentantů obhájili demokraté většinu ve volbách, i když jen těsně. V Senátu se o většině bude rozhodovat až v úterním druhém kole voleb. Ve hře jsou dvě křesla senátorů za stát Georgia. Pokud by Republikáni získali aspoň jedno senátorské křeslo, udrželi by si většinu v Senátu. Pokud by Biden byl instalován do prezidentské funkce, mohli by mu zablokovat jmenování kteréhokoli člena vlády kromě viceprezidenta. A dosazením do funkce by si nemohl být jist žádný Bidenův nominant na některou ze 4 tisíc nejvyšších úřednických funkcí.

Před ustáním nového Kongresu vzešlého z voleb dochází i k vandalským útokům na domy předsedů obou komor. Vandalové poškodili domy dvou předchozích předsedů komor. Falešná krev a useknutá vepřová hlava byly údajně nalezeny před domem demokratky Pelosiové v Kalifornii, který byl také znečištěn graffiti. Na dům mluvčího republikánské většiny v Senátu Mitche McConnella v Kentucky byla nastříkána slova „Where's my money“ a nějaké nadávky. Což se zřejmě vztahuje k neschválení vyšších plateb v rámci koronavirové pomoci, kdy republikánský Senát minulý týden neschválil větší platby občanům navzdory žádosti amerického prezidenta Trumpa.

V úterý tedy doje k jakémusi „zaseknutí“ volební mašinérie a budou se nahlas přednášet pochybnosti o férovém průběhu voleb. Evropský mainstream samozřejmě nepřipustí, že by „Demokraté“ někdy podváděli, a když už, tak z dobroty srdce. Uvidíme, jak zcenzurují senátory a poslance, v souladu s big-tech, tedy sociálními sítěmi, kterým bije srdce výhradně pro „Demokraty“. A to až tak, že Zuckerbergův Facebook zastavil republikánským senátorům za Georgii fundraisingovou kampaň několik dní před volbami pro „porušení zásad komunity“. Dít se něco takového v kterékoli zemi, jež není členem NATO, Evropský parlament již má svolané mimořádní zasedání za účelem uvalení sankcí. Demonstranti proti volebním podvodům by prakticky „neslezli z obrazovky“ zpravodajských kanálů. V tomto případě se ale nic zajímavého neděje, protože tak rozhodla média. Amen.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Předchozí demokratická předsedkyně
zuřivá Trumpova odpůrkyně, kandiduje na znovuzvolení."
Doplněk
Americký Kongres poprvé po volbách zasedl v novém složení. Sněmovna potvrdila svou předsedkyni Pelosiovou
Zdroj: https://www.lidovky.cz/svet/americky-kongres-poprve-po-volbach-zasedl-v…

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

Měl jednu povídku o tom, jak se blázni zmocnili vedení blázince.

Jen tak dál.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)