Rok vyhřezlé nedůvěry

Autor
Štítky

Pozorní čtenáři si jistě povšimli, že jsem na konec starého roku a začátek nového zmizel z Kydů. Děkuji tímto ještě jednou Janovi z Helvajzu za cestopis a také za osobní přijetí, neb jsme se u něj s rodinou krátce zastavili při cestě do západních čech. Aniž bych to chtěl detailněji rozebírat, navštívili jsme narychlo a neplánovaně moje rodiče, protože to prostě bylo nutné.  Teď už jsme zpátky doma a i Kydům začíná opět běžný režim. 

Dnešní článek měl vyjít na silvestra, ale neměl jsem ho ještě dokončený. Berte to prosím tak, že v nastávajícím týdnu se ještě budu vracet k přelomu roku a budu mít tendenci přát i hodnotit. Dnes se ale vraťme do roku 2020. 

Řekl bych, že rok 2020 bude jednou hodnocen titulkem z nadpisu. Bude to rok nedůvěry. Rok, kdy se veřejně a navenek ukázalo, že rozdělené západní společnosti definitivně ukázaly své hranice. Bude to rok, který nade vší pochybnost ukázal, že prakticky v každém západním státě (nás nevyjímaje) nejde o nějakou drobnou anomálii vycházející z dočasně špatné situace některých lidových vrstev, ale naopak, že jde o jev systémový ve kterém velká část společnosti apriori nevěří té druhé části. 

Rok 2020 bude jednou historicky podobně významný jako rok 476, který byl historiky označen za předěl starověku a středověku. Rok 2020 bude jednou milníkem, kdy se definitivně veřejně ukázalo, že každý západní stát má svou novou aristokracii a staronové lidové vrstvy. Ale obě dvě tyto struktury už definitivně nehrají spolu. Nemají společné zájmy, nemají společné vize ani cíle a primárně si nevěří ani pozdrav. 

Nepopisuju nic nového. Všechno, co se letos projevilo, to už tu bylo dlouhá léta a samozřejmě vždycky se to projeví za nějaké krize. Už za migrační krize 2015 se některé tyto projevy objevily, ale až letos se z toho stal jev zcela masový, ve kterém takřka neexistuje žádný střední proud. 

Dám pár příkladů... 

Můj táta o koronaviru nijak nepochybuje. Uvědomuje si jeho nebezpečnost, důsledně dodržuje opatření, jako sedmdesátník se cítí ohrožen. Ale nechat se očkovat? To se mu tedy vůbec nechce. Firma Pfitzer je sice obrovká korporace, má všechna byrokratická razítka, má laboratoře plné nejmodernějšího vybavení, vědce i doktory s těmi nejzvučnějšími tituly z předních světových univerzit... ale stejně je tatík velmi opatrný, protože  ani desítky titulů nevyváží to, že se těm docentům nedá věřit jejich doktorská přísaha. 

Ne, táta nevěří na čipování pomocí vakcíny. Ale jednoznačně je přesvědčen, že milí doktoři to dělají především pro peníze a jakýkoliv altruismus už je jim celou jednu generaci zcela cizí. 

Já osobně obecně podporuji Babišovu koronavirovou strategii. Nepochybuji o počtu mrtvých, nepochybuji o obecné nebezpečnosti viru, který je podle mě schopen zahltit zdravotnictví až ke kolapsu. Ale když vidím, jak se hladce potlačují některé informace (viz. profeor Beran) o podpůrných levných lécích, které pak z ničho nic nejsou absolutně k dostání, když vidím, že i celý Prymula má roušku nasazenou především před kamerami a jinak je mu to víceméně jedno, když vidím že opatření ale stejně podléhají především lobbystickým a politickým tlakům, tak se mi to z pozice obyčejného člověka docela ekluje. Je to jako každá jiná válka, kde obyčejní vojclové nasazují životy a zdraví a mocipáni v průmyslu a na úřadech dělají miliardové a značně temné kšefty. 

Ne, to nezačal Babiš. To už je tam na vládních postech hodně dlouho. Nedá se jim věřit a člověk primárně čeká nějakou habaďůru. Ať tam udělají cokoliv, vždycky se to obrátí proti nám. Politika se nedělá ve prospěch národa, ale ve prospěch EU, velkého byznysu, neziskovek, Sorose, USA, Ruska, NATO... (nehodící se škrtněte). 

Bakalonovináři spolu s Českou  televizí a Seznamem tvrdí, je je to Zemanem a Babišem. Až přijde Kalousek,Bartoš, Minář a Rakušan, tak to hned bude jinak. To jsou důvěryhodní politici a nedůvěra lidových vrstev zmizí jako pára nad hrncem. Ale to je omyl. 

V roce 2020 se prostě ukázalo, že ti tam nahoře sice intrikují jako šlechta za starých časů, ale stejně jako šlechta za starých časů drží basu proti jakékoliv selské rebélii. Samozřejmě se podrážejí a když se dívám na případ Lučanského na Slovensku, tak si tu a tam i dýku do zad vrazí, ale zcela svorně podepíší jejich vysoké smlouvy mezi velkými hráči, které nám krok za krokem berou půdu, vodu, průmysl, peníze i budoucnost. Až bude premiérem Rakušan, nezmění se vůbec nic. Nedůvěra dolních k horním potrvá a stejně tak poroste nenávist horních vůči těm pod nimi. 

Americké volby jsou krásným příkladem toho, že se nejedná o lokální záležitost vyplývající z mizerné demokracie v zemi postsovětského bloku, ale jde o jev globální, minimálně v západní civilizaci. Volby byly zfalšovány, ukradeny... nebo možná nebyly. Ale není nikdo, komu by se jeho výrok dal věřit, neb je natolik důvěryhodný, že jeho slovo platí. 

Můžeme se samozřejmě dohadovat, kam v tomto světě patří třeba Babiš. Jestli je prostě jen rebelem té nové aristokracie, který se chce opřít o lidové vrstvy a s jejich pomocí se vyšvihnout na vrchol, který mu byl spolušlechtici upírán. Nebo jestli patří ke starým časům a chce obnovovat či udržovat svět, kdy ti dole i ti nahoře táhli za jeden provaz. Nebo jestli prostě chce jen nahrabat co nejvíc a tak to prostě dělá. 

Stejně tak je možné se dohadovat, kam patří Trump. Jestli je to první představitel tribuna lidu, který novou aristokracii a její lokaje vyzval na souboj, nebo jestli je také lokajem mocných, kteří ho tam dosadili, aby se jim lépe vládlo z přítmí. 

Můžeme se dohadovat, kam patří Brexit. Jestli je to první úspěch národního státu proti zkostnatělé struktuře EU, nebo jestli jde jen o to, aby se Británie rychleji stala Pákistánem. 

Fór je v tom, že se dohadujeme jenom my. Hledáme nějaké střípky pravdy, snažíme se zjistit, jak to je doopravdy. Čeká nás sice všechny stejný úděl, ale hádáme se. Rozdělujeme se na procesech, které v konečném důsledku jdou všechny proti nám a nakonec místo boje proti nové šlechtě bojujeme mezi sebou. 

Všimněte se že nová kosmopolitní třída - lokajové nové aristokracie - ti to  mají dávno vyřešené. Souhlas je u nich povinný a je jedinou vstupenkou mezi ně. Nezáleží na to, jak blbě to zní, nezáleží na tom, že z týden bude všechno jinak.  Musí se souhlasit. Veřejně, každodenně. Nejde o schopnosti, ale o osvědčení víry. Náš Scallop je typickým příkladem. Sám tomu třeba také nevěří. Ale pokud se chce dočkat odměny, musí souhlasit. Musí dosvědčovat dnes a denně, že jim věří každou kravinu, kterou řeknou.  Nemyslete si - v tomto přístupu je velká síla. Ti tam v EU nemají problémy s loajalitou těch svých. Od začátku, od škol, od prvních stáží, od prvního pracovního místa svoje lokaje prosívali a připravovali. Mají jich dost a na všech úrovních. Dosahují svých cílů hladce a rychle a reality si vůbec nemusejí všímat. Dopady nese na hrbu někdo jiný, kdo si za to vlastně ještě může sám. 

A my se dohadujeme, jestli je Trump náš nebo není. Dohadujeme se, jestli je Babiš náš nebo není.... Dohadujeme, se , jestli nás už čipují a nebo jestli je rouška symbolem nesvobody. Dohadujeme se... a ti druzí mezitím obsazují pozice. A obsazují je i bez čipů. 

Krásně si nás rozebrali. Místo s nimi, bojujeme mezi sebou. Dokonce nás klidně vyzvou, abychom řekli naše požadavky. A říkáme je tak protichůdně, že je to pro smích. 

Zůstala nám zcela oprávněná nedůvěra. Že to s námi nikdo nemyslí dobře a pokud někomu nalítneme, špatně se nám povede. Ale z této nedůvěry se nic nepostaví. Z té se dá jen zakopat a zkoušet přežít. Z té je možné být preperem, dělat si svůj ostrov pokladů nebo bunkr a věřit, že to jednoho dne samo přejde. Ale není možné otevřeně bojovat a pokoušet se zvítězit. Je možné se zamaskovat, ale ne postavit se k souboji. Není možné  cítit sounáležitost, protože jsme sice spojeni údělem, ale nevěříme si ani navzájem. Trump netrump, Babiš nebabiš, stejně dopadneme všichni blbě, ale díky Trumpovi nebo Babišovi nedokážeme ani stát pospolu. Koronavirus nekoronavirus, stejně to všechno zaplatíme my, stejně to dopadne na naše hlavy, ale společný boj se nekoná. Zůstala jen nedůvěra. K těm nahoře i k těm vedle nás. 

Rok 2020 je rokem, kdy se to ukázalo. Není rokem, kdy by všechno skončilo, není rokem, kdy novodobá šlechta defintivně vyhrála, ale jednoznačně ukázal, že jsme na kratší straně páky a nemáme v této chvíli nic, čím bychom tento hendikep nahradili. Osobní individualismus ani osobní odvaha nepostačují k inspiraci širokých vrstev. Jen ještě více rozdělují. Nijak nám nepomáhá, že jsme praktiky nových pánů odhalili, že o nich mluvíme. Na rebélii to nestačí. Každý Jánošík má za sebou už z principu dost zrádců. 

Ne, není to optimistický konec roku. Ale každá změna musí začít sundáním růžových brýlí. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (150 hlasů)

Komentáře

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Davide.
Neonanuj tak dlouze.
:-D

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Reaguji na nejvíce na, ale platí to v podstatě na celý člínek:

"Americké volby jsou krásným příkladem toho, že se nejedná o lokální záležitost vyplývající z mizerné demokracie v zemi postsovětského bloku, ale jde o jev globální, minimálně v západní civilizaci. Volby byly zfalšovány, ukradeny... nebo možná nebyly. Ale není nikdo, komu by se jeho výrok dal věřit, neb je natolik důvěryhodný, že jeho slovo platí."

Volební komise, i přes mnoho žalob, říkají stále to samé. Trump prohrál. Jediný kdo tvrdí něco jiného je Trump.
Ano společnost je rozdělená a dá se na to podívat z mnoha úhlů pohledu. Jeden z nich je ten, že jsou lidi, kteří si přečtou mnoho článků na dané téma a pak z něj vyvodí závěr, který jim přijde logický. Pak jsou lidé, kteří si přečtou jeden nadpis a z toho si vyvodí závěr a ideálně jej pak ještě publikují dál.
Nakonec rozdělení společnosti sám přispíváte - ten je náš a tamten není? Každý člověk má mnoho názorů, které se navíc mění s časem. Pravděpodobně se nikdo zcela neshodne s někým jiným, pokud jej jen slepě nenásleduje. Žijeme ve svobodné společnosti, kde si každý může tvrdit co chce a každý má právo se k čemukoliv vyjádřit. Bohužel z toho vznikají Trumpové, kteří mají krédo, nezáleží na tom jestli to co říkám je pravda, většina lidí si to stejně nikdy neověří, protože jsou příliš liní aby si přečetli víc než nadpis.

Průměrný počet slepic: 2.6 (12 hlasů)

"Žijeme ve svobodné společnosti, kde si každý může tvrdit co chce a každý má právo se k čemukoliv vyjádřit. ..."

A to právo má i Vidlák, i Trump. Howgh.

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)

" Jen málo lidí myslí; zatímco názor mají všichni."
(Berkeley)

Zajímavůstka.
Více se prodávalo jeho pojednání o léčivých účincích " dehtové vody", než jeho spisy filosofické či theologické. " Tar - water" měla dle jeho názoru vyléčit všechny choroby.

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)

kteří mají krédo, nezáleží na tom, jestli to, co říkám, je pravda, většina lidí si to stejně nikdy neověří, protože blablabla...

Tím chci vyjádřit, že je úplně jedno, jaké jméno do věty dosadím.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Jasně, ale pokud si ověřujete, jestli to co kdo říká má nějaký reálný základ nebo ne, poměrně brzy zjistíte komu se dá alespoň trochu věřit a komu ne. Ale samozřejmě to vyžaduje delší úsilí a orientaci ve věci k které mluví.

A nebo můžete prostě ověřovat cokoliv kdo co řekne. Dělejte to tak pokud na to máte čas, určitě zjistíte spoustu zajímavých věcí. To čemu se snažím bránit je přebírání hysterie na základě jednověté informace. Věci jsou málokdy tak jednoduché.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Tohle nám tu tvrdili celej socialismus, jak jsme všichni pro.

Taky nebyly důkazy, že by to bylo jinak, ale když byste dost vysírali, tak byste třeba nějakej důkaz taky slízli.

Asi tak.

Televize říká jak Trump prohrál. Tak to bude určitě pravda. Nám zas televize pořád říkala, jak je kapitalismus na kraji propasti.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

rozhoduje o něm volební systém a to jak občané volí. Můžete si o tom přečist třeba zde https://www.reflex.cz/prezidentske-volby-v-usa-volebni-system. Jsou jasně nastavená pravidla a v těch vyhrál Biden. Pokud došlo k nějakému pochybení je možné podat žalobu, ale k tomu jsou potřeba reálné důkazy, které Trump prostě nemá.

Amerika je demokratická země a neexistuje důvod předpokládát aprori, že volební systém je zmanipulovaný (i dle dosavadních výledků).

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Ale pak musí nést i následky. To se jaksi zapomnělo u mainstreamu. Jakto, že šíření poplašné zprávy platí jen pro nepohodlné a za hromady mrtvol a mrazáky v ulicích není nikdo obviněn? Mnohé cenzurují, případně dostávají bany za daleko jiné informace, třeba pokud uvedou jak je je to s imigranty ....

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Potřeby nepíšete, nechutně bééčíte a skáčete na každej otrávenej špek. Řád zachřestí řetězy a už se blboni řaděj do fronty, že na to maj lidský právo. Muheeeee

Průměrný počet slepic: 3.3 (16 hlasů)

Už mi to s těma potřebama chybělo.

Je to jako Mrazík, nakonec na tom má člověk závislost, ať je to jak chce chytrý.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

74 079 264 hlasů 80 946 426 hlasů
46, 9 % 51, 3 %
Poražený Zvolený prezident

Průměrný počet slepic: 3.2 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

15 PODSTATNÝCH POZNATKŮ, KTERÉ JSME POCHOPILI PŘI KORONAVIRU !!!!!!!!!!!!!!!>..............

*1. USA už nejsou světovým vůdcem.*
*2. Čína vyhrála III. světovou válku bez vypálení jen jediné rakety a žádná armáda nás nedokázala ubránit ..*
*3. Evropané nejsou až tak vzdělaní jak by se zdálo.*
*4. Dokážeme přežít dovolenou i bez vycestování do Asie, Evropy, nebo USA.*
*5. Bohatí lidé mají slabší imunitu jak chudí.*
*6. Žádný farář, rabín, imám ani astrolog nedokáže zachránit lidský život.*
*7. Zdravotníci mají vyšší hodnotu než fotbalisté.*
*8. Olej /ropa/ nemá hodnotu ve společnosti, ve které není odbyt.*
*9. Jak se cítí zvířata v ZOO.*
*10. Planeta se rychle zregeneruje bez lidí.*
*11. Většina lidí dokáže pracovat z domu.*
*12. Děti dokáží přežít bez fast food-u*
*13. Žít hygienicky není až tak náročné.*
*14.. Muži umí opravit spoustu věcí v domácnosti a ženy nejsou jediné, které umí něco uvařit.*
*15. Herci jsou k životu úplně zbyteční!*

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)

"*15. Herci jsou k životu úplně zbyteční!*"
Já bych nebyl až takový fundamentalista.

Ale pokud jste se, Emo, nedívala v posledních letech na jediný film či hraný seriál,
máte plné právo tvrdit, že herci jsou ÚPLNĚ zbyteční.
Spousta džendrtet tvrdí, že ÚPLNĚ zbyteční, jsou muži.

Mužští elitníci jsou v tomto ohledu tolerantnější - připouštějí, že i žena má své využití, byť ji lze v případě nouze objednat z Číny ve skládacím a nafukovacím provedení, dokonce dnes robotizovanou, s vlastním vestavěným mikroprocesorem a kompresůrkem.

Ženy jsou v tomto ohledu zase skromnější, redukovaný partner se jim vejde do kabelky a nemusí být vybaven integrovaným vzdychátkem.

Moje černá můra spočívá v tom, že se oba tábory smírně shodnou - že zbyteční jsou jak muži, tak ženy.
Bude to malý krůček (do propasti) pro Lidstvo, ale velký krok pro norky a jiná kožešinová zviřátka.

Už půl století tvrdím, že muži a ženy jsou největší nepřátelé Lidstva.
My holubi jsme totiž vizionáři.

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

z externích zdrojů obdržel do 16:22 pouze JEDNU slepici.
Nejspíš od Saina.
Protože se dnes má každý přičinit sám za sebe, dal jsem si sám PĚT slepic.

Nemusím spoléhat jen na dotace !

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

ode mě jich máte pravidelně 5.
Ne proto, že jste to Vy, ale kvůli obsahu.
Jestli mohu poprosit o Váš názor na corona vakcíny a zda byste se nechal očkovat.
A proč.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já to mám ještě komplikovanější - jsem alergik a mám sníženou imunitu léky. Takže bych možná dal na doporučení lékaře. Dost možná, že pro mne vakcina nebude.
Při dosavadním tuzemském tempu nákupu a příprav to prozatím stejně vypadá, že se dostaneme na řadu tak někdy kolem roku2025, kdy už možná budu šumět v plechovce.

Jinak - doporučuji hodit si padesátikorunou. Když to blbě dopadne, dát do závěti, aby ji dědicové hodili do kanálu.

Pokud se vakcina ukáže jako kvalitní a účinná, dost možná náš příděl stejně na pár měsíců zadrží (podobně jako na jaře roušky)Němci a po odeznění hlavní vlny jej čestně vrátí.
Hlavní problém vidím ale v tom, jak dlouho bude trvat imunita - ať už po očkování či po prodělané nemoci.
A jaké účinky bude mít v tom případě případná OPAKOVANÁ vakcína.
I odborníci se mimo záznam vyjadřují značně nejistě.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

děkuji.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Vizionář.
"Hm, zábavný Artur, dvoulampovka, to už má dneska
kdekdo. "

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

lidi neprokoukli, že nic moc neumí a přišli by o lehký zdroj maxipříjmů. Vždyť stačí se kouknout. co vlastně umí, bez drátků u nosu a zesilovače neumí docela nic. Koukněte se kol dokola - v práglu kolik je dívadel, a kolik je amaterských divadelníků po vzdálených dědinách, kde sice nehrají imrvére furt, ale na vypsaná data se sjíždějí z okolí. Nebo - "naše pěvecké hvězdy v muzikálech", pro které jsou texty upravovány po americku, aby si je dokázali zapamatovat. Hmm, nejsem nábožensky založená, ale občas musím do kostela. Slyšel jste někdy tamní zpívání ? Ty obyčejné babky - zpívají až neskutečně - čistě, srozumitelně, ve výškách, na které naši umělci nemají - prostě zážitek. A že ty "muzikály" nepouštějí do televizí - nejde o peníze, jde o to, aby lidi nepoznali, jak málo toho umí.
Nebo, proč Nohavica má vždycky vyprodáno a sledování i za breberky a prioč žádný jiný zu "umělců: jak si říkají na tohle nemá. Nevím jak v Praze, ale občas se kouknout na velkou mši, kde chodí místní... je to zážitek a velký odpočinek a posila pro ty šedé buňky co prý máme .

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

Ládiku, nám hráli Cikáni v hospodě u Dunaje nad Novim sadem. Občerstvovali jsme se, koukali na řeku když přišli. Asi jim někdo dal echo.
V černých kvádříčkách, bílý košile. Akordeon, housličky, kytara a trubka.
Ten s housličkami přišel ke mně a odkud prý jsme. Nekomplikoval jsem to, z Prahy.
S pochopením se usmál, kývl na kolegy a začali hrát Podmoskevské večery.
Jeho mírná neznalost evropského místopisu mě vůbec nerozladila. Vytáhnul jsem bankovku, podal mu jí a poručil si, "hrajte ty vaše".
A hráli. Já rybár stary, Duna hej...
Byla to nádhera. A vůbec nevadilo, že na každém strunném nástroji jim jedna struna scházela...

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

"Ty obyčejné babky - zpívají až neskutečně - čistě, srozumitelně, ve výškách..."
Až to občas trhá uši.

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

s tím bych až tak nesouhlasila. Potvrdila to už kdysi dávno Zázvorková v jednom skeči na téma "muži", když tvrdila že jsou potřební. Odpůrce se ptal proč ... No třeba když potřebujete přestěhovat nábytek...., ale jak často stěhujete nábytek..... ale každý má nějaké hobbyy....
Nepamatuji si to zcela přesně, ale tak nějak to vyznělo.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

u nás to byla doména žen. V padesátkách toho alkoholu moc nebylo, tak se dělala ovocná vína. Táta sebevědomě - naložil do velkého demižonu rybíz a bylo v sednici. Nikdo k tomu nesměl a taky nešel. Akorát když mu to bouchlo nikdo naštěstí nebyl doma. Nedovedete si představit kam všude se ten rybíz dostal a jak dlouho to smrdělo, než se to přes několikeré malování jakžtaž srovnalo. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Bývala,

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

(nejprve rozšíření bodu 14: obstojně vařit umí nakonec i ženy, které o sobě tvrdí, že to neumí)
* (Osobní) svoboda bez (osobní, dobrovolné) odpovědnosti je spolehlivá cesta do pekel
* nastavení pravidel bez schopnosti prosadit jejich dodržení je spolehlivá cesta do prdele
* v krizové situaci je OPRAVDU potřeba krizové vedení (o jehož rozhodnutích se nehlasuje)
* srovnávacích analýz absolventů gender studií se nikdo nenažere
* umět se sekyrkou se může ukázat cennější než umět s PowerPointem

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

*15. Herci jsou k životu úplně zbyteční!*

Jak asi stouplo sledování porna na netu? Nějak jsem neslyšel, že by pornoherečky somrovaly stát o prachy.

Možná by Geislerová mohla na rekvalifikaci.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Geislerová asi není špatná herečka, viděl jsem jí o vánocích v nějaké pohádce, hrála tam záporačku, byla věrohodná.

Kdyby kromě deklamování naučených textů držela hubu, prospělo by jí to.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Já ji viděl v Želarech a přehrávala, ale v Medvídkovi to šlo. Jen ta flaška od balkánský řeznice byla mimo.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

*15. Herci nejsou k životu nezbytní!*

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Jaroslav Flegr
včera 12:36 ·

Ve své nedávné předpovědi důsledků pandemie jsem zde letmo zmínil, že v některých zemích může nastat přesun volebního práva k mladším ročníkům – aby o budoucnosti rozhodovali spíše ti, kteří ji budou žít než ti, co si chtějí ještě pár zbývajících let užít. Poznámka nezapadla – byl jsem odborníky označen za levičáka, blba a pyráta (patrně pojídače ovocného pyré). Abych ji zasadil do širšího rámce, dovolím si zde představit dva zásadní body svého návrhu volební reformy.

Bod 1
Volební právo se člověku přiznává po dovršení 1. roku života. Do 18 let mohou za něj toto právo vykonávat jeho rodiče, nebo jiní zákonní zástupci. Kdykoli po dovršení 10 let může na základě jejich rozhodnutí své volební právo začít vykonávat osobně.

Bod 2
Do obálky s volebním hlasem musí volič přidat za plentou 100 Kč, aby byl jeho hlas platný. Kdo z voličů by měl dojem, že mu jeho ekonomická situace omezuje ústavou zaručené volební právo, dojde si v týdnu před volbami na libovolný obecní úřad (možná jen na poštu), tam si v počítači pouze zkontrolují, zda je oprávněným voličem a zda si jde v daném roce pro volební stokorunu poprvé, a na místě mu 100 Kč vyplatí. Jak s obnosem následně naloží, zda skutečně k volbám dorazí a zda stokorunu za plentou do obálky skutečně vloží, to už bude čistě na něm.

Tak, a teď jsem fakt zvědav, jestli mě internetoví odborníci na politologii zařadí mezi levičáky nebo pravičáky. Tužte se – já si jdu dát pyré.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

No, myslím si, že to psal spíš imbecil. Blboni mají volit svoje potřevy , hlídat si jejich plnění rovným a přímým dohledem kontinuálního volení svých potřeb a sečítání a za to mají brát podíl z rozpočtu v bankocetlách podílově hlavám našich synů a dcer.

A tady přídopotek mesiáše ze Žižkova.
https://youtu.be/UteWIregm5w

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

je taky hezký překlep.
PotřeBa, která prošla střeVy.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

jen nevím, jestli míchat oba body dohromady. I když ... ono "jich" zas tolik není.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

o ničem nerozhoduje.
U nich doma přece rozhoduje kocour a on se mu jen zpovídá.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vobčas by mu měl říct, "učeš se, vole".

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

To nejsou vlasy, to je Flegrova divá aura, je to požár, který způsobují jeho šedé buňky uvnitř hlavy.
Micíka vlasy nezajímají, ho zajímá jen Flegrova tlačenka.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by pes (neověřeno)

Trvalý odkaz

Protože neumí psát.

Není tam ale předepsaná kolonka, na kolik je odhadnutá cena dotyčného očkovaného, kdyby chcíp...eh, umřel (na co vlastně , asi na covid...takže smůla).. V případě králíka se to ví.
Že by zas chtěli nulovou cenu ? Tak jak je tomu v případě např. válek ?
No, tratit rozhodně nebudou.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

jen jsem při letmém čtení d-fence narazil v článku na pravdivý odstavec:
je nutno posoudit (porovnat) rizika.
Když jsem starý tak pravděpodobnost negativního účinku vakciny je zanedbatelná vůči tomu, že když dostanu Covid tak s pravděpodobností o několik řádů vyšší umřu.
Když jsem mladý (brzlík funguje perfektně) a zdravý, pak už mohou být obě pravděpodobnosti stejné, zcela marginálni, ale očkováním bych třeba zbytečně riskoval.
Takže pro 2,5 milionu důchodců je doporučení jasné-očkování ano
pro cca 0,5 rizikových ještě nedůchodců opět -očkování ano
pro cca 2 miliony mládeže do 15 let- očkování ne, ani není schváleno pro ně
Pro silné alergiky-očkování raději ne
Pro zbylých 5 milionů bude záležet pouze na jejich osobním přístupu, záležet na jejich životních postojích, ohleduplnosti, budou vyčkávat na výsledky očkování na milionech (velkých souborech) lidí, ...
Ale ti budou také nejvíce promořenou skupinou, takže jich tak polovina bude mít néjakou imunitu.
Resumé: dosažení toho, že většina lidí bude očkovaná nebo promořená v roce 2021 v ČR je reálné
a povede to k tomu, že úmrtnost na Covid bude nízká, srovnatelná s běžnou chřipkou.
Současně, po 2 letech s Covidem, bude více známo i o dalších účincích Covidu na lidi, kteří ho prodělali a neumřeli.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Můj postoj.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

těch, kteří poslechli, uvěřili a nechali si jej dát.
Možná, že už budeme vědět více o poskytování vyrovnání, když záruky za výrobce převzaly státy.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by pes (neověřeno)

Trvalý odkaz

souhlasu" pro očkování proti covidu 19, bude asi dobré důkladně si to přečíst a pečlivě zvážit.

Lidi, kteří to lejstro podepíší, tím nejspíš ztrácejí možnost a právo dovolat/dosoudit se jakýchkoli náhrad v případě, že je vakcína nějak vážně poškodí.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by pes (neověřeno)

Trvalý odkaz

souhlasu" pro očkování proti covidu 19, bude asi dobré důkladně si to přečíst a pečlivě zvážit.

Lidi, kteří to lejstro podepíší, tím nejspíš ztrácejí možnost a právo dovolat/dosoudit se jakýchkoli náhrad v případě, že je vakcína nějak vážně poškodí.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)