Rok vyhřezlé nedůvěry

Autor
Štítky

Pozorní čtenáři si jistě povšimli, že jsem na konec starého roku a začátek nového zmizel z Kydů. Děkuji tímto ještě jednou Janovi z Helvajzu za cestopis a také za osobní přijetí, neb jsme se u něj s rodinou krátce zastavili při cestě do západních čech. Aniž bych to chtěl detailněji rozebírat, navštívili jsme narychlo a neplánovaně moje rodiče, protože to prostě bylo nutné.  Teď už jsme zpátky doma a i Kydům začíná opět běžný režim. 

Dnešní článek měl vyjít na silvestra, ale neměl jsem ho ještě dokončený. Berte to prosím tak, že v nastávajícím týdnu se ještě budu vracet k přelomu roku a budu mít tendenci přát i hodnotit. Dnes se ale vraťme do roku 2020. 

Řekl bych, že rok 2020 bude jednou hodnocen titulkem z nadpisu. Bude to rok nedůvěry. Rok, kdy se veřejně a navenek ukázalo, že rozdělené západní společnosti definitivně ukázaly své hranice. Bude to rok, který nade vší pochybnost ukázal, že prakticky v každém západním státě (nás nevyjímaje) nejde o nějakou drobnou anomálii vycházející z dočasně špatné situace některých lidových vrstev, ale naopak, že jde o jev systémový ve kterém velká část společnosti apriori nevěří té druhé části. 

Rok 2020 bude jednou historicky podobně významný jako rok 476, který byl historiky označen za předěl starověku a středověku. Rok 2020 bude jednou milníkem, kdy se definitivně veřejně ukázalo, že každý západní stát má svou novou aristokracii a staronové lidové vrstvy. Ale obě dvě tyto struktury už definitivně nehrají spolu. Nemají společné zájmy, nemají společné vize ani cíle a primárně si nevěří ani pozdrav. 

Nepopisuju nic nového. Všechno, co se letos projevilo, to už tu bylo dlouhá léta a samozřejmě vždycky se to projeví za nějaké krize. Už za migrační krize 2015 se některé tyto projevy objevily, ale až letos se z toho stal jev zcela masový, ve kterém takřka neexistuje žádný střední proud. 

Dám pár příkladů... 

Můj táta o koronaviru nijak nepochybuje. Uvědomuje si jeho nebezpečnost, důsledně dodržuje opatření, jako sedmdesátník se cítí ohrožen. Ale nechat se očkovat? To se mu tedy vůbec nechce. Firma Pfitzer je sice obrovká korporace, má všechna byrokratická razítka, má laboratoře plné nejmodernějšího vybavení, vědce i doktory s těmi nejzvučnějšími tituly z předních světových univerzit... ale stejně je tatík velmi opatrný, protože  ani desítky titulů nevyváží to, že se těm docentům nedá věřit jejich doktorská přísaha. 

Ne, táta nevěří na čipování pomocí vakcíny. Ale jednoznačně je přesvědčen, že milí doktoři to dělají především pro peníze a jakýkoliv altruismus už je jim celou jednu generaci zcela cizí. 

Já osobně obecně podporuji Babišovu koronavirovou strategii. Nepochybuji o počtu mrtvých, nepochybuji o obecné nebezpečnosti viru, který je podle mě schopen zahltit zdravotnictví až ke kolapsu. Ale když vidím, jak se hladce potlačují některé informace (viz. profeor Beran) o podpůrných levných lécích, které pak z ničho nic nejsou absolutně k dostání, když vidím, že i celý Prymula má roušku nasazenou především před kamerami a jinak je mu to víceméně jedno, když vidím že opatření ale stejně podléhají především lobbystickým a politickým tlakům, tak se mi to z pozice obyčejného člověka docela ekluje. Je to jako každá jiná válka, kde obyčejní vojclové nasazují životy a zdraví a mocipáni v průmyslu a na úřadech dělají miliardové a značně temné kšefty. 

Ne, to nezačal Babiš. To už je tam na vládních postech hodně dlouho. Nedá se jim věřit a člověk primárně čeká nějakou habaďůru. Ať tam udělají cokoliv, vždycky se to obrátí proti nám. Politika se nedělá ve prospěch národa, ale ve prospěch EU, velkého byznysu, neziskovek, Sorose, USA, Ruska, NATO... (nehodící se škrtněte). 

Bakalonovináři spolu s Českou  televizí a Seznamem tvrdí, je je to Zemanem a Babišem. Až přijde Kalousek,Bartoš, Minář a Rakušan, tak to hned bude jinak. To jsou důvěryhodní politici a nedůvěra lidových vrstev zmizí jako pára nad hrncem. Ale to je omyl. 

V roce 2020 se prostě ukázalo, že ti tam nahoře sice intrikují jako šlechta za starých časů, ale stejně jako šlechta za starých časů drží basu proti jakékoliv selské rebélii. Samozřejmě se podrážejí a když se dívám na případ Lučanského na Slovensku, tak si tu a tam i dýku do zad vrazí, ale zcela svorně podepíší jejich vysoké smlouvy mezi velkými hráči, které nám krok za krokem berou půdu, vodu, průmysl, peníze i budoucnost. Až bude premiérem Rakušan, nezmění se vůbec nic. Nedůvěra dolních k horním potrvá a stejně tak poroste nenávist horních vůči těm pod nimi. 

Americké volby jsou krásným příkladem toho, že se nejedná o lokální záležitost vyplývající z mizerné demokracie v zemi postsovětského bloku, ale jde o jev globální, minimálně v západní civilizaci. Volby byly zfalšovány, ukradeny... nebo možná nebyly. Ale není nikdo, komu by se jeho výrok dal věřit, neb je natolik důvěryhodný, že jeho slovo platí. 

Můžeme se samozřejmě dohadovat, kam v tomto světě patří třeba Babiš. Jestli je prostě jen rebelem té nové aristokracie, který se chce opřít o lidové vrstvy a s jejich pomocí se vyšvihnout na vrchol, který mu byl spolušlechtici upírán. Nebo jestli patří ke starým časům a chce obnovovat či udržovat svět, kdy ti dole i ti nahoře táhli za jeden provaz. Nebo jestli prostě chce jen nahrabat co nejvíc a tak to prostě dělá. 

Stejně tak je možné se dohadovat, kam patří Trump. Jestli je to první představitel tribuna lidu, který novou aristokracii a její lokaje vyzval na souboj, nebo jestli je také lokajem mocných, kteří ho tam dosadili, aby se jim lépe vládlo z přítmí. 

Můžeme se dohadovat, kam patří Brexit. Jestli je to první úspěch národního státu proti zkostnatělé struktuře EU, nebo jestli jde jen o to, aby se Británie rychleji stala Pákistánem. 

Fór je v tom, že se dohadujeme jenom my. Hledáme nějaké střípky pravdy, snažíme se zjistit, jak to je doopravdy. Čeká nás sice všechny stejný úděl, ale hádáme se. Rozdělujeme se na procesech, které v konečném důsledku jdou všechny proti nám a nakonec místo boje proti nové šlechtě bojujeme mezi sebou. 

Všimněte se že nová kosmopolitní třída - lokajové nové aristokracie - ti to  mají dávno vyřešené. Souhlas je u nich povinný a je jedinou vstupenkou mezi ně. Nezáleží na to, jak blbě to zní, nezáleží na tom, že z týden bude všechno jinak.  Musí se souhlasit. Veřejně, každodenně. Nejde o schopnosti, ale o osvědčení víry. Náš Scallop je typickým příkladem. Sám tomu třeba také nevěří. Ale pokud se chce dočkat odměny, musí souhlasit. Musí dosvědčovat dnes a denně, že jim věří každou kravinu, kterou řeknou.  Nemyslete si - v tomto přístupu je velká síla. Ti tam v EU nemají problémy s loajalitou těch svých. Od začátku, od škol, od prvních stáží, od prvního pracovního místa svoje lokaje prosívali a připravovali. Mají jich dost a na všech úrovních. Dosahují svých cílů hladce a rychle a reality si vůbec nemusejí všímat. Dopady nese na hrbu někdo jiný, kdo si za to vlastně ještě může sám. 

A my se dohadujeme, jestli je Trump náš nebo není. Dohadujeme se, jestli je Babiš náš nebo není.... Dohadujeme, se , jestli nás už čipují a nebo jestli je rouška symbolem nesvobody. Dohadujeme se... a ti druzí mezitím obsazují pozice. A obsazují je i bez čipů. 

Krásně si nás rozebrali. Místo s nimi, bojujeme mezi sebou. Dokonce nás klidně vyzvou, abychom řekli naše požadavky. A říkáme je tak protichůdně, že je to pro smích. 

Zůstala nám zcela oprávněná nedůvěra. Že to s námi nikdo nemyslí dobře a pokud někomu nalítneme, špatně se nám povede. Ale z této nedůvěry se nic nepostaví. Z té se dá jen zakopat a zkoušet přežít. Z té je možné být preperem, dělat si svůj ostrov pokladů nebo bunkr a věřit, že to jednoho dne samo přejde. Ale není možné otevřeně bojovat a pokoušet se zvítězit. Je možné se zamaskovat, ale ne postavit se k souboji. Není možné  cítit sounáležitost, protože jsme sice spojeni údělem, ale nevěříme si ani navzájem. Trump netrump, Babiš nebabiš, stejně dopadneme všichni blbě, ale díky Trumpovi nebo Babišovi nedokážeme ani stát pospolu. Koronavirus nekoronavirus, stejně to všechno zaplatíme my, stejně to dopadne na naše hlavy, ale společný boj se nekoná. Zůstala jen nedůvěra. K těm nahoře i k těm vedle nás. 

Rok 2020 je rokem, kdy se to ukázalo. Není rokem, kdy by všechno skončilo, není rokem, kdy novodobá šlechta defintivně vyhrála, ale jednoznačně ukázal, že jsme na kratší straně páky a nemáme v této chvíli nic, čím bychom tento hendikep nahradili. Osobní individualismus ani osobní odvaha nepostačují k inspiraci širokých vrstev. Jen ještě více rozdělují. Nijak nám nepomáhá, že jsme praktiky nových pánů odhalili, že o nich mluvíme. Na rebélii to nestačí. Každý Jánošík má za sebou už z principu dost zrádců. 

Ne, není to optimistický konec roku. Ale každá změna musí začít sundáním růžových brýlí. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (150 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Nic nového pod sluncem. Lidstvo je liknavé a nepoučitelné. Pod odkazy:
http://imgway.cz/s/1YUy
http://imgway.cz/s/1YUz
najdete oběžník z roku 1881, kterým c.k. místodržitelský místopředseda Dr. rytíř Friedl z Friedensee apeluje na dodržování "Naučení o epidemiích z roku 1848" a "gubernionálního nařízení z roku 1829".
A to v té době bylo očkování v plenkách.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Prostě berte na vědomí, že se zde hrají paralelně dvě naprosto odlišné hry (a obě mají fůru mutací).
Ti nahoře hrají Monopoly a tam je nutné vždy časem restart. Pokud nechtěli Velkou válku, která by tentokrát mohla být již tou poslední, tak museli najít nový způsob, když již hra dospěla do konce a nenabízí nové možnosti.
Ta většina dole, je ráda, že ještě není úplně dole, a nějak se drží a hraje svou hru. Hru o možné kvalifikaci se do Monopolů a hlavně o udržení se ve hře. Ti co prohrají a sestoupí, již žádnou hru hrát nebudou. Ti již jen nějak dožijí.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, celý článek je trefa do černého. Jen ta poslední věta, co tím chtěl básník říci? Jaká Změna? Změna k čemu? Revoluce a svrhnutí těch nahoře. Kdo na jejich místo? Děti by byly požrány. Ze záloh by se do čela postavili noví vládci (a z principu by byli horší, protože by se napřed museli prosít mezi sebou). A ti sní o svých otrocích.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

pozor je to nazor zleho stareho a lziveho autora fakenews

-----------
Těžký rok za námi, ještě těžší před námi

Vladimír Stwora

Kdyby mi někdo před dvanácti měsíci řekl, že příští rok o tom čase bude celá planeta ve vězení, nevěřil bych. Bohužel, se to stalo. A my v tom žijeme. V obrovském vězení, ze kterého není kam utéct. Nikdy v historii světa a lidské civilizace to nebylo tak špatné. Samozřejmě byly diktatury, bylo zavírání nepohodlných, mučení, popravy. Ale vždy existovala možnost, třeba jen teoretická, utéci někam, kde drápy diktátora nedosahovaly. To platilo za Hitlera, za Stalina i za Pol Pota. Nyní poprvé jsme v situaci, kdy opravdu není kam utéci. Pominu-li tedy některý primitivní africký stát nebo nějakou exotickou zemi Třetího světa, kde by ale zase byly jiné problémy, možná horší.

Mega-podvod s neexistující pandemií vyšel satanským plánovačům stoprocentně. Ve skutečnosti to bylo celkem jednoduché. Mohli to udělat už o několik roků dříve, ale oni si dali na čas. Ladili formu do perfektnosti, zkoušeli různé viry, HIV, MERS, SARS, nemoc šílených krav, ptačí chřipku a já nevím, co ještě. Nakonec zvolili kombinaci výše uvedených. Vir neměl být moc nebezpečný, pouze měl být hodně nakažlivý. A to se povedlo. A pak zúročili i technologie šmírování, kamerové systémy, odposlechy mobilů, internetu, soukromé komunikace. K tomu přidali dlouhodobou výchovu tří generací k nadměrné opatrnosti a potřebě osobní bezpečnosti a s tím spojené snahy eliminovat i to nejmenší nebezpečí.

Klaplo to. Už deset měsíců nežijeme, ale přežíváme. Změnili naše osobní zvyky, touhy, potřeby. Z poloviny populace udělali vystrašené jedince ochotné udávat kamaráda nebo se poprat v obchodě s někým, kdo nemá správně nasazený náhubek.

A propos náhubky. Nemohli najít lepší symbol podřízení se. Kam se hrabou žluté židovské hvězdy za Hitlera. Náhubky jsme dávali nebezpečným psům. Dnes si je nasazujeme sami a kdo ho nemá pořádně kolem huby, na toho volají policii.

http://zvedavec.org/komentare/2020/12/8556-tezky-rok-za-nami-jeste-tezs…

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

Stwora překvapil. Jenže někeří blboni maj v hlavách nasráno a věří, že likvidace blboňů se jim vyhne obloukem a proto dou do vachčínace čelem. A gdo jako nepude s něma, tak ti dou jako jinam, což pro ně znamená, proti nim.

A ti blboňští kokototi to začnou jako slušňáíci eště sečítat, A budou to někam vodnášet. Aby měli jako důkaz. A vůbec ani netuší, že vachčínace byla, je a bude sporná metoda, kerá nemá léčit. Má to jen udržovat blboňe u platební disciplíny. A to se šmejdům rudým, modrým, otanžgutánovým a tak podobně dycky líbilo.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

citace z clanku D-Fens, lhani jako obvykle, kdyz je treba pro business

-------------------
Racionální, nekonspirační důvody, proč odmítnout vakcínu na nCOV-19

Jenže přesně tentýž scénář už Ferguson navrhoval dříve – a se zničujícími dopady na zdraví tisíců lidí.

V roce 2009 Ferguson skrze úplně stejný počítačový model, který použil o 11 let později i na COVID, varoval britskou vládu, že prasečí chřipka je strašlivá hrozba a pokud okamžitě nevnutí občanům očkování, zemře na ni 65,000 Britů. Ve skutečnosti na prasečí chřipku bez ohledu na neočkování zemřelo jen 457 lidí v celé Británii – tedy 142x neboli o dva řády méně, než hrozil Ferguson. Jenže vláda tehdy Fergusona poslechla a nařídila povinné očkování zdravotníků vakcínou Pandemrix, kterou v roce 2006 vyvinul farmaceutický gigant GlaxoSmithKline (po Pfizeru a Roche šestá největší farmafirma světa).

http://dfens-cz.com/racionalni-nekonspiracni-duvody-proc-odmitnout-vakc…

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

In reply to by karel (neověřeno)

Trvalý odkaz

i to co jsou tvrdá fakta v článku z dfens. Jde jen o porovnávání rizik, o občanský postoj, medicinská fakta,
ostatní jsou jen kuriozity, žvásty, manipulace, ale i relevantní postřehy. Takový pel mel.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

už teď.

Co teprve za čtrnáct dní?
"Naštěstí" byl změněna metodika - pokud zemřete čtrnáct dní pod kyslíkem NA NÁSLEDKY COVIDUsilvestrovského, budete už mít negativní test - a tudíž nebudete zahrnuti do statistikyzemřelých na covid! Do hrobu zahrnuti budete.
Zatím.Možná.
-----------------------------------------------------------------------------
Ostravské krematorium nestačí zpopelnit všechny zemřelé, kraj žádá o pomoc

Aktualizováno před 17 minutami
Krematorium Ostrava nestačí zpopelnit všechny zemřelé. Moravskoslezský kraj bude žádat ústřední krizový štáb o koordinování. Novinářům to v pondělí řekl hejtman Ivo Vondrák (ANO) v souvislosti s covidovou pandemií a úmrtími s nemocí spojenými.
Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák
Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák | Foto: ČTK

V Ostravě je jediné krematorium v kraji, který je jedním z nejlidnatějších regionů Česka.

"Nejsme schopni zpopelnit všechny zemřelé. Apelujeme na to, aby se ti lidé nějakým způsobem přerozdělili, a budeme požadovat ústřední krizový štáb, aby začal tyto věci také koordinovat," řekl hejtman.

"Bohužel to je smutná zpráva, ale mám dojem, že by to lidé už také měli slyšet, aby věci nezlehčovali. Já to někdy sleduji na svém profilu, facebookovém i twitterovém, že spousta lidí si neuvědomuje, jakému velkému nebezpečí tady čelíme," řekl Vondrák.

Ostravské krematorium už v listopadu muselo navýšit kapacitu skladování zesnulých a vybudovalo nové skladovací místo. Krematorium mělo kapacitu pro uskladnění maximálně 50 zemřelých, tehdy ji navýšilo na dvojnásobek. Zařízení je schopno denně, včetně sobot a nedělí, zpopelnit asi 60 zesnulých.

Také ostravský primátor Tomáš Macura (ANO) uvedl, že ústřední krizový štáb by měl zvážit, jestli i jiná krematoria jsou tak vytížená, například jedou nepřetržitě jako od podzimu ostravské krematorium. "A to už místo jednoho máme dva externí mrazicí návěsy, abychom to nějak zvládli," řekl Macura serveru iDnes.cz.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

kdybych nebyl blbej, mohl jsem se mít jako pánbu ve frankrajchu.
Kdysi dávno mi Frantíci nabízeli zafinancování krematoria poblíže Prahy. A dost naléhali.
A já blbec šel radši kydat hnůj.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Paroubek analyzuje šance a postupy politických subjektů v příštím roce.
http://vasevec.parlamentnilisty.cz/domaci-politika/co-nas-letos-ceka-tv…
Jediné, co se mě na té analýze ekluje, je jeho poukazování na pragmatizmus a populizmus. On toho byl král.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

"kapitalistická demokracie" stojí na lžích a na manipulaci. V krizích to vždy vyvře na povrch, ale protože většina lidstva nic jiného nepoznala, raději se tváří, že nic nevidí a že je to jen "běžné vybočení z normálu".
Bojí se změny systému tolik, že raději obětují skoro vše za ten stávající.
Působí to absurdně, ale je to tak. A nelze s tím nic dělat.
Dosud totiž stávající systém měl vždy kam odsunout své krize - ať už to bylo rozpoutáním válek, nebo podmaněním si dosud neovládnutých regionů a zdrojů.

Teď to vypadá, že systém díky globalizaci narazil na své limity a už nemá kam a na koho přenést svou krizi. Už není koho obelhat a zmanipulovat. Nefungují ani války, "demokratizace", embarga. Lidstvo přestalo věřit chiméře "demokracie".
Ale zatím ještě nenašlo odvahu říci "Dost!".
Bude muset být ještě hůř.

Někteří diskutéři v souvislosti se současnou systémovou krizí tvrdí, že "západní civilizace" se má příiš dobře.
No... Část "západní" populace se ještě realtivně dobře má a má co ztratit. Ale ta část už se stala menšinou a je stále menší, zatímco "prekariát" roste raketovou rychlostí. Až se defitivně nasere, půjde po krku nejprve viditelné části těch, kteří se ještě mají dobře. A nebude to žádná intelektuálská revoluce.
Ti nejbohatší a nejmocnější ještě nějakou dobu přežijí v zabezpečených enklávách, ale i na ně nakonec dojde.
Scifisté tu civilizační apokalypsu popsali už před 70-50ti lety, ale pořád ještě je dost lidí, kteří dokáží sami sebe a část svého okolí přesvědčit, že to jsou jen sci-fi.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

na Country i na libereckém Contactu.
Asi to redaktoři cítí podobně jako Vidlák, ale snaží se lidi vyburcovat

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Ludry vás chcou zabít, zaříznout vám zdroje k životu, zdebilizovat vás a vaše potomky aby koukali na kolo jako objev století a vy o tem jen pitomě diskutujete jako hovada na pastvě. Potřeby napsaný nemáte, takže nemáte ani co sečíst a opřít se o to a netušíte tedy co by ze součtu vyšlo za výsledek a proto jednotlivě bůčíte a bečíte jako smslů zbavení. A dělaj to hlavně ti nejstarší, keří si myslej že už jako mají odpracováno. Že jako už nic, že už jen důchod a datlovat beztrestně a bez újmy na potřebách, keré jim garantují ludry. No se poser Nostradame. Muheeeee

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Zítra, 5.1. by měli být v Georgii zvoleni 2 poslední senátoři.
Momentální stav v americkém senátu je 48 pro demokraty a 50 pro republikány. Pokud by se demokratům podařilo dorovnat stav na 50:50, pak bude v nerozhodných případech rozhodovat za senát viceprezident, což by v případě inaugurace Bideta byla Kamala Harrisová. Mnozí republikáni to už komentovali jako historickou katastrofu pro Spojené státy.
Poslední průzkumy ukazují, že by mohl být zvolen 1 demokratický senátor a jeden republikán, čímž by se celkový poměr dostal
na 49 dem : 51 rep. Rebublikánský senát by mohl Bidetovi blokovat ministry a nové úředníky.

Ve středu 6.12. by se měly sečíst hlasy volitelů a oficiálně by se měl ohlasit zvolený prezident. Tak jednoduché to ale zřejmě nebude. 12 republikánských senátorů se chystá vznést protesty proti regulérnosti voleb a chce docílit toho, aby současný viceprezident Pence vyhlásil 10-denní odklad tohoto součtu volitelů a během této doby si vyžádal audit voleb z místa nejvyššího.

No, uvidíme...

Zde je pro zájemce

- rozhovor s jedním z těch 12 senátorů, texasským Ted Cruzem
Cruz on Fox News: We Have an Obligation To the Voters To Ensure This Election Was Lawful
https://www.youtube.com/watch?v=P_wjs7ZYSMI

- rozhovor s dalším senátorem z té skupiny
Sen Lankford explains his objection to electoral vote
https://www.youtube.com/watch?v=3Zl_QBlXOrk

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

taky poradíme: Co taky lítá luftem:
Opakování
Jednou večer si babička s vnukem povídala o současném životě
Najednou se vnuk zeptá babičky: "Babi, kolik vlastně ti je let?" Babička se zamyslí, pak si přitáhne vnoučka k sobě a začne mu odpovídat:
"No, než bych ti měla jen říct roky, raději se ti to pokusím vysvětlit. Tak poslouchej..."
Narodila jsem se před televizí, kopírkou, kontaktními čočkami, antikoncepčními pilulkami. Nebyly policejní radary, kreditní karty, laserové paprsky.
Ještě nevynalezli klimatizaci, ani sušičky, oblečení se vypralo a pověsilo na čerstvý vzduch, aby uschlo.
Člověk nebyl na Měsíci, neexistovala trysková letadla.
Vdala jsem se za tvého dědečka, žili jsme spolu, v každé rodině byla maminka a táta. Muži ještě nenosili náušnice. Narodila jsem se před počítači, paralelním studiem a skupinovou terapií Lidé nechodili na preventivní prohlídky, nýbrž je lékař dle potřeby posílal na krev a moč
Dokud mi nebylo osmnáct let, oslovovala jsem každého muže ´Pane´ a ženu ´Paní´ nebo ´Slečno´. Když v té době žena nastoupila do tramvaje nebo do autobusu, děti a mladí lidé se snažili, aby jí uvolnili místo. A pokud byla těhotná, doprovázeli ji k sedadlu.
Na schodech se ženám přenechávala strana u zábradlí, nastupovaly do výtahu jako první. Muži nikdy nezdravili ženu, a niž by přitom nevstali, pokud v okamžiku, když vstoupila, seděli. V té době vstávali
od stolu pokaždé, když vstala žena, i kdyby to bylo pouze na okamžik. Muži ženám otevírali dveře a pomáhali při odkládání kabátů. Dívky znamenaly pro svou rodinu čest.
Učili nás rozlišovat dobré a špatné. Vážný vztah tehdy znamenal, že máme dobré vztahy s našimi bratry a sestrami a dalšími vzdálenými a blízkými příbuznými a přáteli.
Neznali jsme bezdrátové telefony, nemluvě o mobilech. Neposlouchali jsme stereo nahrávky, FM rádio, kazety, CD, DVD, a neměli jsme elektronické psací stroje, počítače, notebooky. Slovo notebook znamenalo sešit.
Hodinky jsme natahovali každý den. Nic nebylo digitální, ani hodinky, domácí spotřebiče neměly světelné displeje. Když už mluvíme o strojích, nebyly ani bankomaty, mikrovlnné trouby, budíky s rádiem. Nemluvě o videorekordérech a videokamerách apod... Neexistovaly digitální ani barevné fotografie, jen černobílé, a na jejich vyvolání se čekalo nejméně tři dny.
Made in Korea či vyrobeno v Číně nebo v Thajsku tady neexistovalo. Neslyšeli jsme o "pizza", McDonaldu nebo o instantní kávě.
V obchodě bylo možné koupit něco za 25 až 50 haléřů. V mé době byla tráva něčím, co jsme kosili, ne kouřili!
Tak, kluku, a teď mi řekni, kolik si myslíš, že je mi let."
"Ale babi... to přeci není možný, aby ti
bylo víc než dvě stě?", odpověděl vnuk.
"Ale ne, miláčku," odpověděla s úsměvem
babička, "je mi pouze třiasedmdesát
Tohle je pravda pravdoucí a já jsem sice trochu smutná, ale i dost pyšná na to, co jsem se musela naučit a zvládnout. I když neovládám z nových technologií vše a stále se vyptávám těch mladých, kteří se mnou někdy nechtějí mít trpělivost. Ale já na rozdíl od nich umím věci, které se oni už nikdy nenaučí. :

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

"Lidem, kteří menstruují", se říkalo ženy, černochům černoši, cikánům cikáni, okupantským Němcům Němci. Americký prezident si naši vlast nepletl s Čečenskem a na většině předmětů, co vzal člověk denně do ruky, nebylo napsáno made in China, ale buď Czechoslovakia nebo nic takového.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 17</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 26</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 43</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 20</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 43 price</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 23</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 4</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 22</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 40</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 9mm</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 21</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 17 gen 4</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 27</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 30</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 45</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock gen 5</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 18</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 3</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 42</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">9mm glock</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 price</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 23 gen 4</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 34</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 4</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 3</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 price</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 17 vs 19</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 for sale</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 magazine</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 5</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 17l slide</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">buy glock 17l</a>

https://glockcorporation.com
https://gunsincshop.com
https://victoriaphamacy.com
https://maywoodcookies.xyz
htttps://textfirearms.xyz

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 19</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 17</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 26</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 43</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 20</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 43 price</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 23</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 4</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 22</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 40</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 9mm</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 21</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 17 gen 4</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 27</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 30</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 45</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock gen 5</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 18</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 3</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 42</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">9mm glock</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 price</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 23 gen 4</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 34</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 4</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 3</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 price</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 17 vs 19</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 for sale</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 magazine</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 5</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 17l slide</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">buy glock 17l</a>

<a href="https://victoriaphamacy.com/&quot; rel="dofollow">captagon erowid</a>
<a href="https://victoriaphamacy.com/&quot; rel="dofollow">demerol clasificacion</a>
<a href="https://victoriaphamacy.com/&quot; rel="dofollow">captagon pills for sale</a>
<a href="https://victoriaphamacy.com/&quot; rel="dofollow">fenethylline erowid</a>
<a href="https://victoriaphamacy.com/&quot; rel="dofollow">captagon buy</a>
<a href="https://victoriaphamacy.com/"rel="dofollow">hi tech green cough syrup</a>
<a href="https://victoriaphamacy.com/&quot; rel="dofollow">pint of qualitest</a>

<a href="https://maywoodcookies.xyz/&quot; rel="dofollow">cookies maywood</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/&quot; rel="dofollow">cereal milk strain</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/"rel="dofollow">cookies dispensary las vegas</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/"rel="dofollow">friendly farms carts</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/"rel="dofollow">collins ave cookies</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/"rel="dofollow">nova farm</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/"rel="dofollow">nova carts</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/&quot; rel="dofollow">koko nuggz</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/&quot; rel="dofollow">orangeade strain review</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/"rel="dofollow">georgia pie strain cookies</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/&quot; rel="dofollow">vanilla berry pie strain</a>

<a href="https://canasylmar.store/&quot; rel="dofollow">purple og strain</a>
<a href="https://canasylmar.store/&quot; rel="dofollow">wifi og</a>
<a href="https://canasylmar.store/&quot; rel="dofollow">lemon og kush</a>
<a href="https://canasylmar.store/&quot; rel="dofollow">banana og strain</a>
<a href="https://canasylmar.store/&quot; rel="dofollow">true og strain</a>

<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">benelli m2 cerakote</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">buy tec 9</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">benelli m2 price</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">benelli m2 preço</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">tec 9 price</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">1895sbl for sale</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">intratec ab10</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">glock 30s vs 30sf</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">tec 9 for sale</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">glock 30sf vs 30s</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/"rel="dofollow">1897 trench</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">benelli m2 field review</a>

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)