Přežili jsme Covid

Autor
Štítky

Přes Vánoce jsme s rodinou prožili Covid, tak bych rád tady popsal reálnou zkušenost, abychom tu pořád nefantazírovali. Osobně jsem bral Covid vždy vážně a vedl k tomu i ostatní členy domácnosti. Dodržovali jsme všechna opatření, nechodili nikam do hospody, nikoho nenavštěvovali ani nezvali návštěvy k sobě, nikam necestovali. Dodržovali jsme to ani ne tak z nařízení vlády ani ze strachu z postihu, ale prostě proto, že jsme se nechtěli nakazit a tak jsme dělali všechna opatření, která jsme z dostupných informací měli, například všechno oblečení z venku se svlékalo vždy už na schodišti, v každém autě velká láhev dezinfekce s rozprašovačem na ruce, respirátorů FFP2 jsme měli nakoupeno asi za 3000 Kč a ještě jsme je několikrát recyklovali sterilizací v troubě. Žili jsme stylem do práce, z práce, nákup potravin a nezbytností vždy s FFP2 respirátorem a jinak byli pořád doma, maximálně jsem chodil hrát tenis, kde je mezi hráči opravdu veliká vzdálenost, takže nákaza tam je prakticky nemožná. Ono tady kolem baráku a zahrady bylo práce a zábavy pořád tolik, že nám to ani nějak moc nevadilo. Moji rodiče odloučení snášeli naštěstí také docela dobře, takže vlastně nebyl problém. I na Vánoce jsem se s nimi domluvil, že letos se prostě o Vánocích nenavštívíme a počkáme, až bude epidemiologická situace lepší. Děti byly doma už několik týdnů a nechodily nikam.

V baráku žijeme společně s babičkou (83 let), která má do značné míry svoji domácnost oddělenou. Protože ale jsme oba s manželkou chodili do práce, hlavně s ohledem na ni jsme si udělali antigenní testy, manželka 22.12., já 23.12., oba negativní. A tak 24.12 po dni příprav jsme zasedli ke společné štědrovečerní večeři. 25.12. jsem byl hodně unavený, a tak jsem v podstatě celé svátky pospával a začal jsem k tomu kašlat. Inu, antigenní test byl negativní, tak mě hned nenapadlo, že to byl začátek Covidu. Pak mi všechno, co obsahovalo sůl, zejména jakákoliv uzenina, připadalo strašně přesolené. Kousek salámu chutnal asi jako kdybyste si na jazyk vysypali lžičku soli. Měl jsem trochu ucpaný nos, ale žádnou rýmu, žádné škrábání nebo bolení v krku, jen dráždivý suchý kašel jakoby z hrtanu či průdušnice až v místě, kde máte klíční kost, bolest za očima, zalepené oči. V pondělí 28. jsem volal doktorce, že bych si chtěl zopakovat ten antigenní test, že mám nějakej divnej kašel. Ihned jsem byl odeslán na PCR test, který mi udělali 2 hodiny poté (žádné čekání na test) a ve 4:30 ráno přišla SMS s výsledkem – pozitivní. V 8:00 už volala hygiena, ten chlap na druhém konci měl hlas přesně jak Prymula, zřejmě nějaký policejní vyšetřovatel vypomáhající s trasováním. Pět dní zpátky jsem neměl vůbec žádný rizikový kontakt s nikým mimo vlastní domácnost, takže toho moc nevytrasoval. Já 10 dní nařízená izolace, všichni ostatní v baráku 15 dní nařízená karanténa. Nesmíte nikam mezi lidi, nákup si nechte dovézt donáškovou službou. Nemocný mimo svoji místnost jen s respirátorem, nepoužívat společnou koupelnu nebo po každém použití dezinfikovat. Všichni ostatní členové domácnosti si musí udělat PCR test. Protože jsme zejména babičku neměli na test jak dopravit, poslali nám odběrovou sanitku. Výsledek? Pozitivní úplně všichni.

Tolik úvod. A teď ta zkušenost, co by šlo udělat lépe, jak by bylo dobré se na toto připravit.

Pokud trvale užíváte nějaké léky, mějte jich dostatečnou zásobu a sbalte si i balíček na cestu, kdyby se váš stav náhle zhoršil a byl nutný převoz do nemocnice, ať máte svojí medikaci s sebou.

Mějte velký mrazák, kde si můžete zamrazit několik balených krájených bochníků chleba do zásoby. Dovážková služka Košík fungovala báječně, ale je nutné mezi jejich příjezdy potraviny několik dní uchovat a s šestičlennou domácností totálně v izolaci spotřeba potravin neklesá. Rozhodně si nachystejte polotovary, které je snadné připravit a které zvládnou připravit i děti. Základní potraviny vám budou na nic, protože nebudete mít energii něco kuchtit. Mražené mleté maso, hotové omáčky a těstoviny a mražený strouhaný sýr jsou ideální potraviny do nepohody. Předvařená čočka. Fazole v rajčatové omáčce. Rýže a hotové omáčky třeba Butter chicken. Zamrazené krůtí maso, připravuje se snáze než kuřecí. A paštiky. Nechystáte se na hladomor, chystáte se na přežití dvou týdnů, kdy pro vás bude vyčerpávající i dojít si na záchod.

Z léků se nejvíce osvědčil Erdomed (na předpis) – funguje i jako jakási ochrana dýchacích cest před rozvojem zápalu plic. Z cucavých věcí se pak nejlépe osvědčil SeptAngin. Na tlumení kašle Dinarex. Na ucpaný nos Nasivin sensitive. Samozřejmostí je vitamín D3, který jsem užíval preventivně už od podzimu a který by měl bránit těžkému průběhu. Pro snížení teploty samozřejmě paralen, ale ten nebyl potřeba, teplotu jsem prakticky neměl. A na znovunastartování trávení Biopron.

Nejhorším příznakem byl kašel, takový divný, ne jako z běžného nachlazení. Nemáte žádné hleny, neškrábe vás v krku, jen pořád kašlete, tak, až se div nepozvracíte, tak, až vás začnou bolet záda a budete mít hexnšůs, jak si cukáte s páteří. Důležitý je klid na lůžku. Když vylezete, dostanete záchvat kašle, čím víc kašlete, tím víc vám dýchací cesty otékají a hůř se vám dýchá. Když jste v klidu v posteli, je to lepší. Ležte na boku. Na topení mokrý ručník, vlhký vzduch vám pomůže. Kdyby přišla dušnost, končí sranda, ihned volat záchranku. Naštěstí až k tomu nedošlo.

Snažte se předem, dokud jste ještě zdraví, si domluvit kontakt na někoho, kdo by vám mohl udělat nákup, dojít do lékárny pro léky. Pokud jste se všemi sousedy na kordy a nebavíte se, nejbližšího přítele máte 30 km daleko a zaneprázdněného nebo v seniorním věku, že ho ohrožuje i ta cesta do lékárny, budete to mít mnohem těžší.

Odolejte snaze si nakoupit a rychle zařídit vše po cestě z testu než vám přijde výsledek. To je vám sice ještě docela dobře a ještě nemáte nařízenou karanténu, ale jste nejnakažlivější, takže to je ta největší sviňárna, co můžete udělat.

A pár závěrů z vlastní zkušenosti:

Je jasné, že nejnakažlivější jste v době, kdy nemáte ještě vůbec žádné příznaky. U nás se nakazili všichni, i když jsme udělali maximální možná opatření a rozdělení domácnosti na infekční a čistou zónu hned potom, co jsme se o pozitivitě dozvěděli.

Je jasné, že negativní antigenní test vůbec neznamená, že nejste nakažený a že třeba hned druhý den nebudete infekční. Pouze znamená, že nejste infekční v době provedení testu.

Je jasné, že to má opravdu dlouhou inkubační dobu. Já se nakazil nejspíš v práci od nezjištěného bezpříznakového kolegy nebo z kontaminovaného povrchu ještě před štědrým dnem (klika dveří, madlo vozíku, tlačítko parkovacího automatu...). Od nákazy do zjevných příznaků to trvalo týden, možná víc.

A nakonec nutno říct, že zase taková hrůza to nebyla. Za dva týdny klidu na lůžku (místy teda spíš klidu na záchodě) se z toho dostanete. Říkali jsme si, jak ty trávicí potíže a ztráta čichu jsou vlastně výhodná kombinace. Pak ještě týden rekonvalescence, kdy byste už neměli být infekční, ale budete ještě dost kašlat, takže pokud možno homeoffice. A pak, po třech týdnech, už bude dobře. Já měl z rodiny asi průběh nejtěžší, s mírnými příznaky to přežili všichni ostatní včetně naší vitální babičky.

Tak hodně zdraví do nového roku!

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (78 hlasů)

Komentáře

Takže ani nemůže přežít. Dlouho , krátce, to je jedno. Neumírá, ztrácí funkčnost. Nebo ji naopak zvyšuje.

Zajímal jsem se o to, co se děje s údajně to " usmrceným" (tak to opravdu někdy píšou) řetězcem informací (nebo jak to nazvat ?...když tedy opět nejde o " živý" organimsus) obsaženým ve vakcíně biopfi , po rozpadnutí se a vyloučení z těla. Když tedy bude odcházet ze stamilionů těl. Například do spodní vody, do vodotečí či do moří.
Zatím tedy výsledek dost žalostný, dalo by se říci že nic. Zajímavé , i vzhledem k např. "...Mohli byste uvést, proti kterým jiným onemocněním se běžně vakcinuje na stejném principu?
V současnosti proti žádným, RNA vakcína(y) proti novému koronaviru jsou PRVNÍ vakcíny tohoto typu, které prošly úspěšně klinickými testy.."
https://www.bc.cas.cz/novinky/detail/5750-jak-funguje-rna-vakcina-/
-----------------------------------
" Příliš pravděpodobné" není příliš :-D))) vědecký termín, ale dá se, uklidňuje to. V prostředí, kdy není k dispozici žádná vědecky podložená škála míry nebezpečí jak se nakazit.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

RNA brebery je sakra citlivá na rentgen záření. Její odolnost proti energetickému vyzařování ve zmíněném spektru má být asi tisíckrát menší než normální buňky.
Copak o to, smysl by to dávalo, protože klasická buňka má kolem citlivého jádra proti brebeře doslova pancíř.
Takže navrhuji novou všeobecnou léčebnou metodu a postup:
Podezření na nákazu - následuje:
Antigení test, v případě pozitivity - následuje:
PCR test, v případě pozitivity - následuje:
Celotělový rentgen, - následuje:
Ještě ten den nástup k soustruhu!!! A žádný simulování!
A problém našeho zdravotnictví, Emičky, Sukláku,a firem patlajících se s příslušnými lektvary je vyřešen.
Všelijaké zdravotní ústavy se můžou klidně věnovat svým dosud bohulibým zálibám. Jediný zápor, nebo negativum je dost větší účet za elektriku, ale co, ČEZ bude rád a já dostanu větší dividendu!

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

Spíš to vypadá tak, že buňka, kerá nosí roušku, nemůže jít ven a eště jí vypnou elektriku, dopadne tak jako by dopadl za stejných podmínek blboň v panelákovým bytě. No, je to živej tvor. Jen si to představte.
Snaží se to vytlačit kam to de. No a to čemu říkaj vir je ta spoušť kerá z teho vznikne. Tělo se za normálních podmínek k životu při každé příležitosti nižší teploty a vlhkosti vychrchlá, vyvětrá, nadejchá a nositel buněk jak de ven, vyplivne to a vysoplí to. Z nosa mu vyteče bordel do kapesníku, do rukávu nebo skončí na zemi. Cestou se bordel přepóluje a uzemní, je zkratovanej okolní energií. Ale zásluhovým blboňům, co nežijou v rovnováze, furt se mejou a eště si ten zaschlej bordel vyloupaný z nosa a z prdele sušej nebo rovnou dezinfikujou, se buňky dou zbláznit. A páč jim to zůstává v bytě, nafučej se a začnou nadávat. A čím je blboň starší, tím víc bordela v těle má. Stačí si to jen představit.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

a ještě teplota >451 stupňů Fahrenheita. Kdyby to nebylo v té spouště toho dnešního marastu, byl by to pěkný humorný příspěvek.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Tak mi to trochu připadá, že tento článek asi dává trošku za pravdu "chřipečkářům".
I přes dodržování všech myslitelných bezpečnostních a hygienických opatření onemocněla celá rodina.
Některý člověk by si možná mohl říci, že jsou veškerá opatření stejně na prd.
Ano Covid je reálná nemoc, se kterou se někdo vyrovná hůře a jiný lépe.
Ale to všechno okolo může být z velké části jen šaškárna, jak vyvolat co nejvíce strachu a vyvařit co nejvíce prachů na očkování.
Už od března slýcháme, že všechno se zlepší, až bude vakcína.
Najednou nám říkají, že ta vakcína nezaručí že to nechytnete a už vůbec nezaručí, že nebudete infekční a s falešným pocitem sucha bezpečí nenakazíte bambilion dalších lidí.
A tak čemu tedy máme věřit.
Chování a jednání vlády působí, jako když se kdysi dávno v jednom televizním losování z otáčivého osudí vytahovaly takové srandovní figurky s vytahovacíma ušima, na kterých byla napsaná čísla

Průměrný počet slepic: 3.8 (24 hlasů)

"I přes dodržování všech myslitelných bezpečnostních a hygienických opatření onemocněla celá rodina."

Moje zkušenost:

Jakmile se breberka dostane s někým do uzavřené místnosti s obsazené lidmi, je hotovo, můžete být pomatlaný dezinfekcí, jak chcete a odnesou si ji všichni, kdo mohou. Týká se to kanclů v práci stejně jako bydlení rodin.

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)

Což čmoudi a podobní nejsou ochotní pochopit.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proto jsem pro zákaz hospod i soukromých setkání.

Když omezíte své kontakty na polovinu, snížíte riziko na polovinu. - To já považuji za dobrou věc. I omezení šíření je dobré.

Vy jste zastánce přístupu: "Na co zakazovat vraždy, když stejně sem tam někdo někoho zavraždí."

Už jsem vám tohle vysvětloval mockrát, stejně si melete svoji, to co vám říkám já neregistrujete. Dosadíte si tam něco svého a proti tomu vedete útok.

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

Ne, čmoude. Vy si z toho vybíráte co se Vám hodí a nevidíte co se Vám nehodí, tak jako ostatně ohledně Vašich politických / historických náhledů, dá-li se to tak říci. Na to máte samozřejmě plné právo, ale když s tím půjdete na sklo, očekávajete reakci.

Proto je zákaz hospod i soukromých setkání do značné míry irelevantní. Protože zaprvé je to jedno zadruhé ti co se tam nakazí covid v klidu přežijí. Důchodce a nemocní lidé tam nemají co dělat (aka ohrožené skupiny nemají co lozit do hospody). Vláda se nechová racionálně.

Toteď jste mi neodpověděl jaké opodstatnění má zavřít železářství a všechny podobné obchody, kde je fluktuace lidí mizivá a riziko nákazy také.

===============
"Když omezíte své kontakty na polovinu, snížíte riziko na polovinu. - To já považuji za dobrou věc. I omezení šíření je dobré."

Vy jste jak kolovrátek. Takhle to prostě nefunguje, když v práci potkám 40 kolegů a nelze se tomu vyhnout, jsme v omezeném prostoru a sdílíme stejný vzduch a po práci idu ke kámošovi na fušku kde se potkáme čtyři venku na luftě tak riziko nákazy není srovnatelné ani trochu.
Opatření které mi zamezí se na fušce potkat se čtyřma chlapama je tedy logicky na nic.

"Vy jste zastánce přístupu: "Na co zakazovat vraždy, když stejně sem tam někdo někoho zavraždí."
Včil mi nasazujete psí hlavu a stavíte si umělého strawmana, tj. diskusní faul jak cyp, to si nechte.

Nevysvětlil jste nic, nejste schopen zareagovat na jednoduchý podstatný argument: Nelze zarazit kapénkovou nákazu současnými opatřeními. Nelze to bez spolupráce lidí (vidlák to pochopil hned a hlásá to furt), nelze toho docílit zákazy a já tvrdím, že zákazy tak jak jsou postavené jsou na hovno a téměř bez účinku. Také tvrdím že vláda selhala a dále selhává v zapojení obyvatelstva v dosažení svých cílů, na mnoha úrovních. Také tvrdím, že lidé z ohrožených skupin kvůli kterým se tohle všechno proklamovaně dělá si nejsou schopní odepřít každodenní výlet do supermarketu a nejsou ochotní dát kvůli své bezpečnosti pár korun navíc (nestihneme slevy!), měli bychom se tedy zamyslet nad smyslem toho co tu děláme /škrtíme ekonomiku a zbídačujeme lidi, konkrétní funkční lidi, to se nám - společnosti - vrátí jako bumerang nižším výběrem daní, standardem života, nižší porodností, nižší úrovní vzdělání, kultury, myšlení/. Ale Vám je to asi jedno, Vy máte svoji pravdu.

Nehledě na rizika která z toho plynou po právní a politické stránce, ty jsou Vám kupodivu také úplně buřt. Zrovna u Vás je to pro mě nepochopitelné.

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

abych se uvedl na pravou míru... Pánové, vy máte oba pravdu Tank i Čmoud. Ano, potřebujeme snížit riziko na polovinu a to omezením kontaktů na polovinu. Ano, zákazy fungují jen omezeně, protože čím déle jsou, tím horší morálka a to i u lidí, kteří na začátku měli morálku vynikající. Každá armáda ví, že morálka je velmi důležitý faktor a přitom se nedá měřit počtem kanónů ani kulek. Přesto to bez ní úplně nejde. Takže já Vidlák osobně chci, aby se omezily kontakty. Protože to omezuje virus. Ale pokud zavřu hospody a po měsíci v podstatě vzniknou hospody v garážích a doma, tak jsem nedosáhl ničeho. Jen jsem zlikvidoval byznys, který živil hospodského. 

Proto jsem se u Blatného poměrně vehementně přimlouval za zachování čtvrtého stupně PSA. Lidi by mohli alespoň trochu nakupovat a mělo se kontrolovat dodržování opatření v obchodech. Dovedl bych si představi i kreativní opatření v hospodách. Třeba tak, že se člověk musí registrovat do jedné jediné hospody k jednomu jedinému stolu a to až do konce opatření. K tomu pak nějaký systém "píchaček". A samozřejmě, pokud se v hospodě objeví covid, na čtrnáct dní zavřít a pak zase pokračovat. Na jedné straně by byl přehled a na druhé straně by u nás nebylo půl milionu chlastaček každý den o kterých stát nic neví a nedokáže s nimi nic udělat, ani kdyby po nich policie šla. 

Jinak souhlasím s tím, že morálku zničili chřipečkáři, kterým zdatně sekundovali novináři, ale být Babišem nemá smysl plakat nad rozlitým mlíkem. Každý systém je papírově skvělý, ale lidi to kazí. Vždycky a všude. Přimlouval bych se proto za pozvednutí morálky. Nějaké malé epidemicky nevýznamné ústupečky, rozumně dávkované. Prostě aby se obnovila morálka. Každá armáda musí svoje mužstvo materiálně hýčkat, musí vyznamenávat, přimhuřovat oči nad drobnými excesy, aby pak mohla požadovat statečnost v bubnové palbě. Vojáky si nevybírá. Pracuje s tím, co má. Takže pracujme s tím co máme, snažme se pozvednout morálku.

Samozřejmě každá armáda by na první místě popravila pár chřipečkářů... jen tak pro výstrahu, aby nemluvili. To tady na Kydech dělat nebudeme, ale pokud bude morálka stále klesat, můžeme se uopatřovat a nikam to nepovede.   

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

a napsal jste to přesně Vidláku. Ale apel na morálku by k něčemu byl v případě, že by šlo jen o věřící „chřipečkáře“ ( ti už skoro vymizeli) a ne o lidi , kteří se raději skamarádí s covidem s pomocí demožumpy, než by dali zapravdu Babišovi.

Už to, jaká sorta lidí a jakým způsobem se v tažení na podporu covidu zrekrutovala (viz chování na horách, pořádání chlastacích párty, demonstrace, Karlův most, apod.) ukazuje, že na takové by zabralo jediné - odstranění Babiše. Ne, že by se nesnažili, jen zatím většině voličů nenapadl covid i mozek, jako jim.
Napřed to bylo odmítání roušek, které si ještě rádi nasadili poté, co zjistili i na vlastní kůži nebezpečnost nemoci, teď brojí proti očkování. Až budou všichni zarouškovaní chřipečkáři naočkováni, najdou si jiný důvod z kterého bude ta jejich nenávist vyčuhovat.

Kdesi jsem četla, že „žijeme v morálním blahobytu - spousta lidí si dopřává přepych dvojí morálky“.
A pokrytcům v takovémhle případě nikdy nelze vyhovět už proto, že oni sami si nepřipouští, že jsou sebevrahy. Jejich víra se upírá úplně jinam …

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

schopná dát jedné názorové skupiny /jedneho pytle/ lidi co jedou na hory (nebo na nich už jsou a jen vylezou ven), studentíky na chlastačkách, účastníky demonstrací a politiky na Karlovo mostě, nemá cenu Vás číst a lituju toho, že tu vidlákovo bratr neimplementoval po dfensovsku funkci Ignore.
To je to samé jako když mě někdo přesvědčuje o kosmické lodi Aštara Šerana. Stejná úroveň, stejná hloubka. Stejný povrchní nesmysl.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když si z jednoho zjednodušeného příkladu v závorce uděláte závěr o úrovni, tak zcela jistě o nic nepřijdu. Na ignorování máte to kolečko na myši, já na rozdíl od jiných mám pořád stejný nick, tak se vám bude přeskakovat snadno. Já to dělám taky, jen nemám potřebu to oznamovat.

Lidi, "co jedou na hory" mám možnost vidět dost často, máme na horách chalupu, tedy taky jezdíme. Psala jsem o chování na horách. Takový dost podstatný detail. O Vánocích až po Nový rok se tam sjel výkvět, který odhazoval odpadky i na sjezdovkách, k velké i malé potřebě ani nepotřeboval křoví, apod. A nebylo to jen na Šumavě, stačilo sledovat v televizi rozčarování provozovatelů odkudkoliv.
Berte to vysvětlení ode mne jako shovívavost k vašemu nutkání naštvat se za každou cenu. Ukázal jste jak vypadá úroveň a hloubka.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

se toho dá rozporovat víc, jestli ne skoro všechno. Ale ani vidlák tu nechce zbytečné slovní přestřelky které nikam nepovedou.
K lidem co jsou svým chováním horší než prasata (a to prase za to nemůže) řeknu jen že s tím covid nemá co dočinění.
"Napřed to bylo odmítání roušek, které si ještě rádi nasadili poté, co zjistili i na vlastní kůži nebezpečnost nemoci, teď brojí proti očkování. Až budou všichni zarouškovaní chřipečkáři naočkováni, najdou si jiný důvod z kterého bude ta jejich nenávist vyčuhovat."
Čirá patologie. K rouškám držím tosamé celou dobu, na nemoc nefungují; nemoc je nebezpečná pro jistou množinu osob, která není v populaci zastoupena vertikálně nýbrž horizontálně, pro zbytek nikoliv; proti očkování brojím kvůli formující se mandatornosti a protože má svá rizika, přičemž pro mne nemá význam a díky za analýzu, ale nenávist nemá v mé psýché místo.
Napsat takové povrchní blábol a odvolávat se na něčí hloubku a úroveň, čímž se toho někoho snažíte usměrnit a poukázat na jeho určitou nedostatečnost to chce zatvrzelost jak sfiňa. Hodně štěstí s takovým přístupem, hodně se toho dozvíte. Ba co víc, bude to všechno mladé, chytré a krásné jak dnešní mladí svazáci.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Milý shluku písmen. Nebojte, mne byste na žádnou přestřelku nenalákal, já vím, kdy je to zbytečné.
Zato vy jste ještě zřejmě nevyplýtval všechna cizí slova, která znáte, tak se předvádíte.
"Hloubku a úroveň" jsem použila ironicky jako váš výraz, možná jsem to měla dát do uvozovek, ale předpokládala jsem, že si pamatujete, co jste napsal.

A mimo jiné – nepsala jsem tu reakci na vás, ale bylo to Vidlákovi. Zbytečně si tedy můj text vztahujete na sebe, až mám obavy, že byste se s vaší „psýché“ taky mohl ocitnout v "poloze horizontální mezi tou jistou skupinou osob". To bych vám nepřála. Ale vlastně - proč nebýt přející? Howgh!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

To dává smysl. Někomu. Možná.
Checht.
Pochopil jsem, jste jak troky, s těmi také nemá cenu ztrácet čas.

Zatím bez slepic

Podle mně nikdo na světě neví, jak problém řešit ( kromě Číny a dalších "nedemokratických" zemí. Všichni zkoušejí,co zabere a výsledky odpovídají disciplinovanosti obyvatel, případně deficitu možnosti se nařízením bránit. Nebo zkreslováním statistik. Zdejším diskutérům, podle mně, názor určuje osobní zkušenost - měl jsem lehký průběh, případně mně to ještě nepotkalo, potom problém vidím jako něco,co mně zbytečně omezuje. Opačně to vidí ti druzí. Vládu neomlouvám, ale proti přístupu vlád v GB se stádním promořováním a zmatkům v ostatních státech"svobodného světa" z toho zas tak špatně nevychází. Zvlášť když uvážíme tlaky opozice, "přátelských médií" a honu na Babiše.
"Nám by s to nestalo", prohlásil Fiala.
Ti, co křičí na náměstích potom,co roznesou nákazu po příbuzných, potom nadávají na nedostatek lůžek JIP pro rodiče.
Když je mi 30, dokážu obrátit svět, když je mi 2x tolik, už hlídám z které strany něco blíží.

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

v čele s Andrejem, Fiala má takovým podivuhodně perverzním způsobem pravdu: jemu by se to opravdu nestalo. Jemu by se pravděpodobně stalo něco úplně jiného, a upřímně - nechtěl bych to zažít.

Ale formálně vzato s Fialou souhlasím: jemu by se to nestalo.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

že kapénky a aerosol... t.j. setkávání lidí jsou hlavní podmínkou přenosu nemoci. Co s tím?

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Lidi budou smrdět, vlasy nebudou držet tvar, sprejeři nic nového nepomalují, ale to nevadí.

Jen vtip.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

Deodoranty se prodávají i v pevné i tekuté formě, vlasy to holt přežijí, sprejeři se vrátí ke štětcům a barvám v plechovce. Možná to bude i lepší pro rozvoj malovaného umění.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

"deodorant". Daleko výstižnější by bylo "odorant". Většinou to jsou smrady těžko ke snesení. Když se řekne "smrad jak v tureckém bordelu", představuju si to nějak takto.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-v-cesku-deti-syndrom-pim…

1) Děti jsou zdatnými přenašeči, ale jsou minimálně testovány.
2) Děti mají VĚTŠINOU bezpříznakový nebo mírný průběh, takže okolí ani netuší, že dítko má korunáče a je tudíž a) ohrožené a b) nebezpečné.
3) U některých dětí se dlouho po prodělané infekci zblázní imunitní systém a pokouší se zničit sám sebe.

Mno...
Děti mají rychlejší metabolismus a jejich IS funguje rychleji a silněji než u dospělých.
Takže podobné AUTOIMUNITNÍ reakce se mohou objevit i u dospělých. "Jen" to bude trvat trošku déle než u dětí a lékaři si nejspíš nedají do souvisloti, že pacient před půl rokem prodělal nebo mohl prodělat covid-19.

Ta mrňavá svině je mnohem zákeřnější, než se zprvu zdála být.
A ten divný syndrom u dětí by mohl potvrzovat teorii toho US genetika, o kterém tu včera byla řeč. Totiž že se korunáč inkluduje do lidského genomu a tam pak jenom čeká na vhodný spouštěč.
Vypadá to, že máme docela velký problém...

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

a hloupé, nedokážu nezareagovat na Váš překlep:

PÓVL DOLE MÁ KORONÁČ, ELITY NAHOŘE MAJÍ KORUNÁČ, DOLARÁČ NEBO EURÁČ.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Anebo rupky. V horsím případě saúdskoarabský zlatý rial.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

In reply to by Alef Nula (neověřeno)

Trvalý odkaz

Remin-bič na ostatní měny bič.
A korunáč je zřejmě odvozen od české koruny.
Mutace korunáč bude nejkrásnější, nejmoudřejší a nejmladší.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Je SPOUSTA desaktivovaných virů, co jsou součástí našeho genomu.

To není vůbec nic divného. Naopak, je to zcela běžné.

Když se dělá genová terapie, tak se tam opravený kousek posíla POMOCÍ VIRU.

Celý článek vypadá jako důrazné varování, že až na ni prijde puberta, Marušce narostou prsa.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

"Ta mrňavá svině je mnohem zákeřnější, než se zprvu zdála být.
A ten divný syndrom u dětí by mohl potvrzovat teorii toho US genetika, o kterém tu včera byla řeč. Totiž že se korunáč inkluduje do lidského genomu a tam pak jenom čeká na vhodný spouštěč.
Vypadá to, že máme docela velký problém..."

Ano, vypadá to na velký problém. Ten proslulý netopýr se asi v oboru velmi dobře vyznal a odvedl zatraceně dobrou práci, že?!

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

A vůbec; máte už přepočítaný oříšky? :o))

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

veverčí hlavička na nic náročnějšího ani nestačí :-)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

v kavárně a jedna se chlubí druhé, že má nového přítele a ukazuje kámošce fotku.
Ta čučí s otevřenýma očima a ptá se: Ty chodíš s netopejrem?
Chlubilka odpoví: To je netopejr? Mně ten hajzl tvrdil, že je pilot!

A ponaučení? Netopejři jsou pěkní hajzlíci.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Jenom malá otázka : pane Kadlasi, pakliže jste vy (i celá vaše rodinka) překonali onu zákeřnou infekci, tak je předpoklad, že máte v sobě i protilátky. Necháte se očkovat, aby se ony protilátky "znovu" vytvořily, nebo je to zbytečné?
Taky by jste mohl darovat krevní plazmu pro kritické případy oné nemoci.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

pana Kadlase. Tedy jen něco málo.
Protilátky proti brebeře jaksi prozatím NEFUNGUJÍ na její mutanty, neboli bratránky a sestřeničky.
TOTÉŽ platí o vakcíně. Nicméně o tom se pilně mlčí.

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

na podpůrnou léčbu oním Isoprinosinem, možná existují i jiné lektvary, jako je Valašský penicilin.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

pana doktora z výzkumáku.
Třikrát denně vypláchnout nosohltan slanou vodou.
Jasně, že valašský penicilín má jisté přednosti, o tom žádná. Ale padesátka třikrát denně v nosohltanu - představa nic moc, i když bych to pak samozřejmě polkl....

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)

Vůbec nevím, co je to rýma a chřipku jsem něměl snad 30 let. Jako dítě a adolescent jsem trpěl na hnisavé angíny, pak to najednou ustalo.
Možná se o mne pokoušel koroňáček v srpnu, bylo mi šoufl dva dny a málo zvýšená teplota, jinak bez jiných příznaků. Bydlím na vesnici, kde mám minimální kontakty s okolím a celé léto pobývám na Vysočině na polosamotě.

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

In reply to by berkowitz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tato bažantí věta určená pánům mazákům v čas mé služby vlasti mne napadla, když jsem si přečetl vaše větičky o angíně.
Já jsem na tom byl mnohem hůře. Antibiotika zcela k hovnu, angína co dva měsíce.
Finále - buď umřít, anebo zředěný jodisol, sůl kuchyňská a Há dvě Ó. Protřepat, nemíchat, nechlastat, jen vykloktat, vyplivnout. Třikrát denně. A pochopit, že té brebery v krku se už NIKDY nezbavím a musím ji pravidelně přiotravovat, aby jí bylo maximálně tak akorát. Ne víc.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsem laik a řídím se obvykle selským rozumem, ač nejsem sedlák. Domnívám se, že izolace a všemožná předběžná ochrana je spíše na škodu.

Především, lidé, kteří od rána do večera přemýšlí, jak to udělat, aby to nechytli, jsou v psychické nepohodě, žijí ve strachu z imaginární nemoci a tím vlastně zbytečně riskují. Protože jak známo, veselá mysl je půl zdraví a všechny nemoci začínají v hlavě.

Za druhé, pro přirozenou imunitu není nic lepšího, než každodenní malá dávka virového koktejlu. Čím více lidí opatrně v této době potkám, tím spíše se s virem seznámím a naučím se s ním žít.

Když už nemoc přijde, snažil bych se spíše jídlo omezit. Konzervy a prefabrikovaná jídla z továren, to je myslím to vůbec nejhorší, co může nemocný pro své tělo udělat. Snad strouhanou červenou řepu s křenem, jablko nebo domácí kefír nebo tak něco. Ale omezeně. Jaroslav Dušek říká, že když je tělo v nepohodě, nejlépe pomůže hladovka.

Stále je třeba mít na paměti, že s chřipkou žijeme celý svůj život a na chřipku se umírá. Na rozdíl od dnešní doby covidové, dosud to všichni chápali jako přirozený stav. Nyní už to bude, zdá se, jinak. Nemoci budou již navždy rozděleny. Na covid, který zabíjí a proti kterému je třeba se bránit za jakoukoli cenu, včetně omezení ústavních svobod a ekonomického zatracení. A na všechny nemoci ostatní, o které se nezajímáme. Já nevím jak vy, ale já z toho mám stále velmi divný pocit.

Průměrný počet slepic: 3.4 (19 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

žijí ve strachu z imaginární nemoci a tím vlastně zbytečně riskují

- Takže Kadlas chytil imaginární nemoc a měl imaginární kašel a imaginární bolesti. Ti v nemocnicích imaginárně umírají.

Co rakovina? Způsobují ji obrázky na krabičkách cigaret?

Co alkoholismus? Způsobuje ho povídání o škodlivosti alkoholu?

-----------

Za druhé, pro přirozenou imunitu není nic lepšího, než každodenní malá dávka virového koktejlu. Čím více lidí opatrně v této době potkám, tím spíše se s virem seznámím a naučím se s ním žít.

-
Jen je otázka, jak poznáte, kdo distribuuje velkou dávku a kdo malou?

-----------

Co se jídla a nemoci týče, to už jsme pomalu u starozákonních omezeních jídelníčku na základě rozpolcenosti kopyt.

Na medicínách se učí nejaká biochemie a myslím, že se jí učí více než na hereckých fakultách. Duškovo new age šamanství bych nechal stranou do lepších časů.

Hladovka jistě neuškodí v běžné situaci, ale radit to někomu, pro koho je vyčerpané ležení vedle záchoda lepší než vyčerpávající cesta zpět do postele, bych si určitě netroufl.

Doporučuje shlédnout aspoň jednu řadu doktora House a ty jeho lékařské rébusy. Tam je pěkně vidět, jak je to všechno komplikované.

-----------

Na chřipku se umírá, ale méně.

Tady máte jedno srovná. Vygooglovat jste si to mohl sám.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/fakta-pro-popirace-vedci-srovnali-co…

Nemoci budou rozděleny na ty nové, co právě způsobují epidemii a na ty ostatní, které už zmutovaly do méně virulentních variant.

Váš divný pocit je jistě zajímavý, ovšem každý máme divné pocity a každý z něčeho jiného.

Zkuste racionálnější přístup v přístupu ke světu.

Průměrný počet slepic: 3.1 (19 hlasů)

"Způsobují rakovinu obrázky na krabičkách cigaret?" To je přesně logika chřipečkářů. Ty nejlepší perly si asi začnu psát. Dneska zatím dvě: Hnedka po půlnoci "na covid se neumírá" a tady "je to imaginární nemoc". Pštros hadr.

Průměrný počet slepic: 3.4 (17 hlasů)

To bylo příměrů, urážlivých hodnocení, jak je to rozkatilo! :-)
Ale zase už dovedou poznat Alici ode mne.

Průměrný počet slepic: 3.1 (11 hlasů)

Smát se je snad ještě povoleno (?).

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Zkuste si znovu přečíst text. Bylo to myšleno jinak, než jste si to vyložil.

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

"Žijí ve strachu z imaginární nemoci." Napadá mě jediný způsob, jak se z toho vykroutit, je napsat, že to nebylo myšleno na Covid. Nebo že slovem imaginární nebylo myšleno imaginární, ale něco jiného.
Mimochodem, "všemožná předběžná ochrana je spíše na škodu". Co takové předběžné poutání v autě, taky je na škodu?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

A chytla jsem ji za život (jsem ročník 62) 3x. Poprvé při nástupu na porodnu prasnic, podle tamního veterináře, to byla prasečí varianta. Po druhé na mateřské od dětiček a po třetí po nástupu do průmyslové zóny. Rozhodně není tak nakažlivá a hadr na papuli by ji silně omezil.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)