Přežili jsme Covid

Autor
Štítky

Přes Vánoce jsme s rodinou prožili Covid, tak bych rád tady popsal reálnou zkušenost, abychom tu pořád nefantazírovali. Osobně jsem bral Covid vždy vážně a vedl k tomu i ostatní členy domácnosti. Dodržovali jsme všechna opatření, nechodili nikam do hospody, nikoho nenavštěvovali ani nezvali návštěvy k sobě, nikam necestovali. Dodržovali jsme to ani ne tak z nařízení vlády ani ze strachu z postihu, ale prostě proto, že jsme se nechtěli nakazit a tak jsme dělali všechna opatření, která jsme z dostupných informací měli, například všechno oblečení z venku se svlékalo vždy už na schodišti, v každém autě velká láhev dezinfekce s rozprašovačem na ruce, respirátorů FFP2 jsme měli nakoupeno asi za 3000 Kč a ještě jsme je několikrát recyklovali sterilizací v troubě. Žili jsme stylem do práce, z práce, nákup potravin a nezbytností vždy s FFP2 respirátorem a jinak byli pořád doma, maximálně jsem chodil hrát tenis, kde je mezi hráči opravdu veliká vzdálenost, takže nákaza tam je prakticky nemožná. Ono tady kolem baráku a zahrady bylo práce a zábavy pořád tolik, že nám to ani nějak moc nevadilo. Moji rodiče odloučení snášeli naštěstí také docela dobře, takže vlastně nebyl problém. I na Vánoce jsem se s nimi domluvil, že letos se prostě o Vánocích nenavštívíme a počkáme, až bude epidemiologická situace lepší. Děti byly doma už několik týdnů a nechodily nikam.

V baráku žijeme společně s babičkou (83 let), která má do značné míry svoji domácnost oddělenou. Protože ale jsme oba s manželkou chodili do práce, hlavně s ohledem na ni jsme si udělali antigenní testy, manželka 22.12., já 23.12., oba negativní. A tak 24.12 po dni příprav jsme zasedli ke společné štědrovečerní večeři. 25.12. jsem byl hodně unavený, a tak jsem v podstatě celé svátky pospával a začal jsem k tomu kašlat. Inu, antigenní test byl negativní, tak mě hned nenapadlo, že to byl začátek Covidu. Pak mi všechno, co obsahovalo sůl, zejména jakákoliv uzenina, připadalo strašně přesolené. Kousek salámu chutnal asi jako kdybyste si na jazyk vysypali lžičku soli. Měl jsem trochu ucpaný nos, ale žádnou rýmu, žádné škrábání nebo bolení v krku, jen dráždivý suchý kašel jakoby z hrtanu či průdušnice až v místě, kde máte klíční kost, bolest za očima, zalepené oči. V pondělí 28. jsem volal doktorce, že bych si chtěl zopakovat ten antigenní test, že mám nějakej divnej kašel. Ihned jsem byl odeslán na PCR test, který mi udělali 2 hodiny poté (žádné čekání na test) a ve 4:30 ráno přišla SMS s výsledkem – pozitivní. V 8:00 už volala hygiena, ten chlap na druhém konci měl hlas přesně jak Prymula, zřejmě nějaký policejní vyšetřovatel vypomáhající s trasováním. Pět dní zpátky jsem neměl vůbec žádný rizikový kontakt s nikým mimo vlastní domácnost, takže toho moc nevytrasoval. Já 10 dní nařízená izolace, všichni ostatní v baráku 15 dní nařízená karanténa. Nesmíte nikam mezi lidi, nákup si nechte dovézt donáškovou službou. Nemocný mimo svoji místnost jen s respirátorem, nepoužívat společnou koupelnu nebo po každém použití dezinfikovat. Všichni ostatní členové domácnosti si musí udělat PCR test. Protože jsme zejména babičku neměli na test jak dopravit, poslali nám odběrovou sanitku. Výsledek? Pozitivní úplně všichni.

Tolik úvod. A teď ta zkušenost, co by šlo udělat lépe, jak by bylo dobré se na toto připravit.

Pokud trvale užíváte nějaké léky, mějte jich dostatečnou zásobu a sbalte si i balíček na cestu, kdyby se váš stav náhle zhoršil a byl nutný převoz do nemocnice, ať máte svojí medikaci s sebou.

Mějte velký mrazák, kde si můžete zamrazit několik balených krájených bochníků chleba do zásoby. Dovážková služka Košík fungovala báječně, ale je nutné mezi jejich příjezdy potraviny několik dní uchovat a s šestičlennou domácností totálně v izolaci spotřeba potravin neklesá. Rozhodně si nachystejte polotovary, které je snadné připravit a které zvládnou připravit i děti. Základní potraviny vám budou na nic, protože nebudete mít energii něco kuchtit. Mražené mleté maso, hotové omáčky a těstoviny a mražený strouhaný sýr jsou ideální potraviny do nepohody. Předvařená čočka. Fazole v rajčatové omáčce. Rýže a hotové omáčky třeba Butter chicken. Zamrazené krůtí maso, připravuje se snáze než kuřecí. A paštiky. Nechystáte se na hladomor, chystáte se na přežití dvou týdnů, kdy pro vás bude vyčerpávající i dojít si na záchod.

Z léků se nejvíce osvědčil Erdomed (na předpis) – funguje i jako jakási ochrana dýchacích cest před rozvojem zápalu plic. Z cucavých věcí se pak nejlépe osvědčil SeptAngin. Na tlumení kašle Dinarex. Na ucpaný nos Nasivin sensitive. Samozřejmostí je vitamín D3, který jsem užíval preventivně už od podzimu a který by měl bránit těžkému průběhu. Pro snížení teploty samozřejmě paralen, ale ten nebyl potřeba, teplotu jsem prakticky neměl. A na znovunastartování trávení Biopron.

Nejhorším příznakem byl kašel, takový divný, ne jako z běžného nachlazení. Nemáte žádné hleny, neškrábe vás v krku, jen pořád kašlete, tak, až se div nepozvracíte, tak, až vás začnou bolet záda a budete mít hexnšůs, jak si cukáte s páteří. Důležitý je klid na lůžku. Když vylezete, dostanete záchvat kašle, čím víc kašlete, tím víc vám dýchací cesty otékají a hůř se vám dýchá. Když jste v klidu v posteli, je to lepší. Ležte na boku. Na topení mokrý ručník, vlhký vzduch vám pomůže. Kdyby přišla dušnost, končí sranda, ihned volat záchranku. Naštěstí až k tomu nedošlo.

Snažte se předem, dokud jste ještě zdraví, si domluvit kontakt na někoho, kdo by vám mohl udělat nákup, dojít do lékárny pro léky. Pokud jste se všemi sousedy na kordy a nebavíte se, nejbližšího přítele máte 30 km daleko a zaneprázdněného nebo v seniorním věku, že ho ohrožuje i ta cesta do lékárny, budete to mít mnohem těžší.

Odolejte snaze si nakoupit a rychle zařídit vše po cestě z testu než vám přijde výsledek. To je vám sice ještě docela dobře a ještě nemáte nařízenou karanténu, ale jste nejnakažlivější, takže to je ta největší sviňárna, co můžete udělat.

A pár závěrů z vlastní zkušenosti:

Je jasné, že nejnakažlivější jste v době, kdy nemáte ještě vůbec žádné příznaky. U nás se nakazili všichni, i když jsme udělali maximální možná opatření a rozdělení domácnosti na infekční a čistou zónu hned potom, co jsme se o pozitivitě dozvěděli.

Je jasné, že negativní antigenní test vůbec neznamená, že nejste nakažený a že třeba hned druhý den nebudete infekční. Pouze znamená, že nejste infekční v době provedení testu.

Je jasné, že to má opravdu dlouhou inkubační dobu. Já se nakazil nejspíš v práci od nezjištěného bezpříznakového kolegy nebo z kontaminovaného povrchu ještě před štědrým dnem (klika dveří, madlo vozíku, tlačítko parkovacího automatu...). Od nákazy do zjevných příznaků to trvalo týden, možná víc.

A nakonec nutno říct, že zase taková hrůza to nebyla. Za dva týdny klidu na lůžku (místy teda spíš klidu na záchodě) se z toho dostanete. Říkali jsme si, jak ty trávicí potíže a ztráta čichu jsou vlastně výhodná kombinace. Pak ještě týden rekonvalescence, kdy byste už neměli být infekční, ale budete ještě dost kašlat, takže pokud možno homeoffice. A pak, po třech týdnech, už bude dobře. Já měl z rodiny asi průběh nejtěžší, s mírnými příznaky to přežili všichni ostatní včetně naší vitální babičky.

Tak hodně zdraví do nového roku!

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (78 hlasů)

Komentáře

a vím, že EU je kompas, jehož střelka ukazuje na jih.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

pred chvili byl vstup Sereho z MUNI a rikal veci co se v redakci moc nelibily

vakcina neni zachrana
pri testech nenalezen zadny virus na poste atd.

v americe take divoko

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3253412-popirani-volebni-reality-vyj…

Trump ve Washingtonu vyhlásil nouzový stav, u Kapitolu se před inaugurací opevňuje národní garda

Americký prezident Donald Trump vyhlásil na území hlavního města Washingtonu nouzový stav. Učinil tak v souvislosti s nadcházející inaugurací Joea Bidena. Úřady ji totiž s ohledem na nepokoje v Kapitolu z minulého týdne hodnotí jako bezpečnostně rizikovou. Spojené státy zároveň přišly o ministra vnitřní bezpečnosti Chada Wolfa, který oznámil rezignaci.
https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3253366-ministr-vnitrni-bezpecnosti-…

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

cca 10:05 az 10:15

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3253412-popirani-volebni-reality-vyj…

S tím se bude jistě skvěle dokazovat v Kazachstánu a Číně, že američtí politici nejsou jen loutky bohatých firem a v případě neposlušnost nejsou nemilosrdně odstaveni.

Tohle už nejspíš teď probírají v Číně při školení mužstva a v občanské nauce.

Ne, že by to člověk nevěděl, ale něco jiného je odkopat se tak moc, že to vidí KAŽDÝ. Po okupaci ČSSR Sovětským Svazem tomu taky spousta, do té doby zaslepených, sympatizantů po celém světě přestala věřit.

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

velebnosti.
Tak ono se už ani nesnaží nepředstírat...

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Proxi, pan Omar Šerý, s několika tituly, autor a spoluautor několika odborných publikací, velmi dobře hodnocený svými studenty na VŚ, vlastní společnost Elisabeth Pharmacon vyrábějící a distribuující technologii pro molekulární diagnostiku - tedy techniku na covidové testy. Jeho vstupy ohledně této virové šlamastiky nemohou nebýt skrytou reklamou. Pozn. - je to můj soused.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Děkuji za pěkný článek, popis a radu.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

a samozřejmě jsem rád, že jste se z toho dostali.

Průměrný počet slepic: 3.5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Já taky děkuji, Kadlasi.
Dvě rodiny z příbuzenstva kompletně onemocněly - dohromady zatím sedm lidí- příznaky i průběh jsou totožné s tím, co popisujete.

Co se týče následků v příštích letech - zatím nikdo neví, prostě proto, že dosud nenastala ona "příští léta".

Některé děti mají po covidu vážnou imunitní reakci. Nevíme proč, říká lékař

12. ledna 2021
U desítek dětí v Česku se do měsíce po prodělání covidu-19 dostavila závažná reakce imunitního systému. Syndrom multisystémové zánětlivé odpovědi PIMS-TS může vést až k poškození orgánů. Lékaři zatím netuší, podle čeho si onemocnění děti vybírá, uvedl v rozhovoru pro iDNES.cz přednosta pediatrické kliniky Fakultní nemocnice v Motole Jan Lebl.

Novou nemoc u dětí poprvé zaregistrovali v březnu lékaři z italského Bergama, které bylo tou dobou jedním z největších epicenter nákazy na světě. PIMS-TS se u hospitalizovaných dětí dostavil dva až čtyři týdny po prodělání covidu-19.

„Jejich nemoc covid-19 přitom většinou proběhla mírně nebo bez příznaků.
Příčinou je neobvyklá opožděná reakce imunitního systému.
Projeví se horečkou trvající nejméně tři dny, k tomu jsou často bolesti břicha, prosáknutí očních víček, někdy prchavé vyrážky na těle, dlaních a chodidlech. Mohou mít také zduřelé mízní uzliny,“ upozornil Lebl na časné příznaky nemoci.

Mezi další příznaky zánětlivé choroby patří také nízký krevní tlak a dušnost. Syndrom se může projevovat rovněž zvracením nebo průjmem.

Každé dítě, u kterého se příznaky multisystémové zánětlivé odpovědi projeví, musí být neprodleně přijato do nemocnice. „Hned po potvrzení diagnózy se začíná s léčbou. Podáváním imunoglobulinů a kortikoidů v infuzi se snažíme rychle přerušit zcestnou reakci imunitního systému - dříve, než poškodí vnitřní orgány.“

Onemocnění může přechodně poškodit funkci srdce. Většina dětí se však podle přednosty Pediatrické kliniky Fakultní nemocnice v Motole vyléčí bez následků.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-v-cesku-deti-syndrom-pim…
----------------------------

Jaké následky se u dětí projeví v příštích letech je otevřená otázka.
Že se u některých/mnohých? dodatečně projeví je pravděpodobnost hraničící s jistotou.

To, že se o problémech a NÁSLEDNÝCH komplikacích dosud bezpříznakových dětských pacientů, kteří covida dosud prodělali, zatím příliš nedozvídáme, je v současné situaci natolik pochopitelné, že se mi to nechce rozpitvávat.

Obávám se, že v tomto ohledu bude situace horší v následujících vlnách.
-------

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)

I

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)

In reply to by Dr. Asp Irin (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tohle je "primární" informace od z terénu.
Od jednoho z mnoha a mnoha primářů z dětských oddělení na celém světě.
U nás v Česku se zavírají i porodnická oddělení a provizorně se mění na covidová.

Pochopitelně - až se soustředí (za pár měsíců) pár tisíc, desítek či stovek tisíc obdobných zpráv z celého světa a statisticky zpracované výsledky budou otištěny v impaktních časopisech, bude stále dost času, aby je odborníci Klausovy, zubařské či herecké specializace označili za výmysl.

Průměrný počet slepic: 3.6 (18 hlasů)

Bez kvantifikace, jsou vaše informace, nanic.

Za pár měsíců se něco soustředí?Když už uplynulo rok.
A desítky či stovky tisíc!!! obdobných zpráv?
Asi jste původně komik.

Tak znovu. Z čeho usuzujete nebezpečnost kovidu pro děti? Obdobné komplikace jsou obvyklé i při chřipce. A ta se za nebezpečnou nepovažuje.

Průměrný počet slepic: 3 (12 hlasů)

Vy si tomu nemusíte věřit, ale vyvrátit to taky nemůžete.(Což je to, o co se pokoušíte)

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

a ty tam prostě nejsou. Takže vyvracet není co.
Je to víra, tu nelze vyvrátit.

To jen na ujasnění pojmů

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Takze on má vyjádření primáře a vy tvrdíte, že nemá věřit, protože jste to řekl vy ;)

Ted se ny chvilku zastavte a zamyslete "primář vs anonym z netu", co myslíte, jste etalonem ke ktrému se přikloní?

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Přeji brzké uzdravení.
Jsem od včerejška v karanténě. Že v ní budu, jsem věděla už od minulé středy, kdy se snacha přiznala, že nemá čich a chuť. Přiznala se proto, bo její máti s ní hovořila přes okno. A já chtěla vědět co to nacvičují.
Co by dělaly, kdyby bydlela v patře, nevím. Bydlíme v rodinném domě, společné máme jen sociální zařízení a chodbu.
V neděli byla na PCR testu v Ostravě, včera ji volala hygiena. My jsme objednání na čtvrtek a já na pátek. Bohužel i malé děti syna musí jít na testy.
Snažím se dodržovat pravidla a pokyny, jelikož mám zemědělku a veterinární minimum, něco o breberkách vím a navíc mi táhne na 60 let, takže vzdělání v době normalizace.
Díky za něj.
No jenže snacha je typický rouškobijec na fb a kdyby neměla děti, běhala by i po demonstracích. Nic z toho nedodržovala.
Kde se nakazila nevím. Proč tak dlouho držela hubu, že jí něco je, také nevím. Řekla, že jí hlava bolela už na silvestra, myslela, že z alkoholu. Takže karma je zdarma, funguje.

Nemocná nejsem, suchý kašel mám, já ho mívám na podzim a na jaře. Na konci roku 2019, kdy jsem změnila lékaře, jsem měla velké problémy. Tehdy nový obvoďák usoudil, že je to alergie a astma a že mě pošle na vyšetření. Až se uzdravím, no a přišel kovid, takže jsem šla.... Nikam.
Z toho usuzuji, že ta mrcha vyvolává něco na způsob alergie. Alergie může vyvolat i alergické zápaly plic. Ty měl syn ve 13 letech a na lehkou váhu tedy nebere ani kovid.
Měly by asi pomáhat i léky tlumící alergické reakce, ale to je můj laický názor.

Takže nakažená je snacha, syn má bolesti svalů, ale nekašle, bere běžné léky na alergie, Zyrtek se to tuším jmenuje. Já tedy kašlu, ale mírně neb beru léky tlumící kašel Talvosilen forte (včera mi je lékař předepsal, když jsem mu volala, že jsem v karanténě, e recept mi vyzvedla dcera, která s námi nebydlí) a Desloratadine Actavis.
Manžel nemá žádné problémy, má za sebou angioplastiku a diabetickou nohu s amputací malíčku.
Nemocná je od neděle matka snachy a dost vážně i její přítel, ten leží a bolí ho snad vše co bolet může.

Tak ať si to přebírám jak si to přebírám, nakazíme se časem všichni. V práci nosíme roušky, všichni i v kancelářích. Tam nákaza proběhla v létě a nakazili se tam také jen někteří. Kromě jednoho co byl nemocný, byli ostatní jen pozitivní.
Hodně kolegů nepřišlo po svátcích do práce z důvodu karantény nebo onemocnění. Ony ty svátky a běhání po obchodech, párty i když zakázané, udělaly své.
Doufám, že tahle potvora zmutuje do rýmy či něco podobného a nebude dělat zdravým lidem problémy.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

3 x denně kloktat a vyplachovat nosohltan nějakou dezifekcí, nejlepší je asi slaná voda. A zkuste si sehnat Isoprinosin nebo jiné generikum.
Polští havíři brali (a asi pořád berou) preventivně jednu tabletu denně při práci a nakažení koroňákem normálně přechodili bez potíží.
Na vašeho manžela bacha, je velmi ohrožen. Cukrovkáři padají na kovid jak mouchy.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

teplé čaje, nic studeného a sladkého. Česnek a k posteli u hlavy cibuli, v tomto případě rozkrojenou a obden měnit.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

P

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Skladatel a hudebník Ladislav Štaidl, který spolupracoval např. s Karlem Gottem, leží s koronavirem na ARO. Bojuje o život.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

I Menzel na to skončil. Dodnes se neví, od koho to chytl.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

asi nevládne moc dobře, pokud se musejí bezpečnostní složky zabývat takovými záležitostmi, jako je ochrana hřadujících - pardon - pracujících politiků v místních parlamentech budováním bezpečnostních překážek ženijního charakteru.
Zde odkaz na článeček.
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/riziko-je-i-u-nas-nemecko-po-vpadu…
To si ti debilové opravdu myslí, že vládnou z vůle lidu, když musejí budovat hradní příkopy?

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

Dvě pancéřované kolony o dvaceti/třiceti autech, některé s hochy se samopaly v rukou a prsty na spoušti, mi už napověděly, co si Merkelová myslí doopravdy o své popularitě.

Když si vzpomeneme, jak jezdil po Praze Heydrich, co na vládnutí z vůle zdejšího lidu nevěřil ani náhodou...

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jezdil a dojel na to.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Česko v rychlosti očkování zaostává a je opět na chvostu Evropy
Dnes 11:56
jas, jz, Novinky

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

In reply to by anonymní 2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jsme hrozný. Málo vakcíny. Měli jsme objednat Sputnik.

Jsme na chvostu Evropy.

Jsme hrozný. Jsme na chvostu v přijímání migrantů. Rozoumek se zlobí. Angela se zlobí. Šafr se zlobí.

Jsme na chvostu Evropy.

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

Málo jehel.
Management stabilního genia Babiše. Nejsou jehly na očkování
Forum24

Průměrný počet slepic: 3.1 (11 hlasů)

In reply to by anonymní 2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tato informace je fejk. Jehel i stříkaček je víc než vakcín, které mají dorazit za leden.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

chirurgům na světě, protože se jí podařilo transplantovat srdce Evropy na konečník Německa. A co si budeme namlouvat: chvost a konečník k sobě mají z konstrukčních důvodů docela bízko.

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Úvaha, jak založit alternativní síť
http://www.novarepublika.cz/2021/01/vavra-popsal-co-by-se-stalo-kdyby-s…
Po tom, co se děje v posledních dnech v souvislosti s nestabilitou v USA, je docela na místě přemýšlet.

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

A jak založit alternativní platební systém, alternativní vzdělávání, alternativní mainstreamová média.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

A vůbec je okolo sociálních sítí v USA docela rušno.
https://cz.sputniknews.com/svet/2021011213044104-poskytoval-internetove…
Celkově to nijak nenaznačuje zklidnění napětí.

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

Přitom si člověk uvědomí, jak je vlastně v zájmu demokracie svázaný. Všechny platformy se tváří a hlásají jak podporují komunikaci mezi lidmi celého světa. Nejdříve zkouší banovat a cenzurovat a teď už rovnou odpojují a tím mažou i historii komunikace.
Snad se diky tomu, co se stalo v USA, proberou ti, kteří propagují zrušení hotových peněz. V případě nepohodného človíčka by bylo odříznutí od financí na jeden klik.
K tomu ještě nebezpečí blackoutu pro všechny.
Vypadá to, že se pořád Trumpa bojí a on to nevzdává. Určitě i s touto variantou počítal. Já předpokládám, že se Trumpovi a jeho teamu podaří najít řešení a dostat informace včas mezi lidi.

Průměrný počet slepic: 3.6 (11 hlasů)

Trump se vždy může hájit tím, že nikoho neposílal dovnitř Kapitolu a je to jen výtržnost lidí, od kterých se distancoval.

Rušení účtů, vyhazování z práce a rušení sponzorování nepohodlných politiků - to ovšem jeho oponenti dělají vědomě, otevřeně a hlásí se k tomu.

Trump tohle asi neplánoval, ale podařilo se mu, že jeho oponenti teď dělají věci přes čáru.

Demokracie byla o tom, že necháte naštvaný lidi vyřvat na náměstích, někdy vyrvat dláždění a rozmlátit okna, v Bruselu či Paříži nechat rozmlátit lavičky, vyvrátit sloupky a semafory, rozkopat odpadky a rozbít odpadkové koše, když tam projdou naštvaní horníci, oceláři, kamioňáci či zemědělci.

Když se do toho teď demokraté a korporát dal se zápalem Bilaka či inkvizice, dá se čekat, že si vyrobí podobnou image.

Zvláště když před tím spíše tleskali řádění antify a blm

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

" navexluje, usídlí, a p. " v genetické informaci hostitele.
Víte ono to není žádné překvápko. Z jednoduchého důvodu, protože její usídlení v buňce vyvolá za prvé okamžitou reakci a tato reakce způsobí to, že tělo si "nájezdníka" pamatuje. Vlastně imunita je co, z pohledu informatiky, přece známá informace! Proto imunita funguje.

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

"Žadna společnost nepřežije, pokud bude trvat na socialistyckem omylu, že ma k dyspozici neomezene množstvi uředniku a neomezene množstvi prostředku na jejich zaplaceni."

"Domnívat se, že se národy budou mít v lásce, když budou jeden jak druhý, je ohromná hloupost. Národy se mohou mít rády, tak jako muži a ženy, právě proto, že jsou odlišné. Sympatije vůči cizincům jsou vždy doprovázeny pozitivním zdůrazňováním jejich zvláštností - tradic, zvyklostí i vzhledu."

"Jednota Evropy je prastará pravda, kterou okamžitě objevíme, jakmile potkáme bělocha v Africe. Ale kdo zapomíná na svou národnost, je méně člověkem a méně Evropanem. Stane se součástí chodící abstrakce, členem nějaké nadnárodní komise a politického programu. Evropan je Evropanem jenom a výlučně svým národním patriotismem. Hrozí nám v Evropě oligarchie pedantů, kteří chtějí ve jménu unie a sjednocování života všechno srovnat. Ale svobodný duch jednou povstane a opět vzdá hold zemi, domu a oltáři."

"Odvaha obhajovat tradiční ctnosti má dnes přídech zločinu. Jedna věc dnes vyžaduje nezměrnou odvahu - hlásat samozřejmosti."

"Skutečně inteligentní člověk ví, že je zároveň hloupý. Skutečně velký člověk ví, že je zároveň malý. Někteří lidé se však malí necítí nikdy. To jsou právě ti, kteří malí opravdu jsou. Moudrý je člověk, který dovolí druhým, aby si z něho tropili srandu."

"Nikdy nelze bojovat na vítězné straně; nejdříve musíme za něco bojovat a teprve pak zjistíme, kdo byl na vítězné straně."

"Je dnes v módě pokrytecká kritika ranního povalování v posteli, jako by to byl bezmála morální problém. Časné vstávání považují mnozí za hluboce morální záležitost. Ve skutečnosti jde jen o soukromou věc, na které není nic obzvlášť dobrého, jako není nic špatného na jejím opaku."

https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=763699

"Mrtvola vždy plave po proudu. Jen to, co je živé, může plavat proti."

"Nikdo netuší, že je mladý, dokud je mladý."

"Svět spěje přirozeně k horšímu, neboť vše podléhá zkáze. Jsou konzervativci, kteří si myslí, že když vše necháme tak, jak je, že to tak i zůstane. Velký omyl! Vše přece podléhá zubu času. Bílý sloup bude brzy černý, a má-li zůstat bílý, musíme ho stále na bílo natírat."

"Demokracie nemůže fungovat bez hospod."

https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=763700

Průměrný počet slepic: 3.3 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

To už je skorem jak sankce na Lukašenka : "NYT: Od Trumpa se odklání i Deutsche Bank, jeho úvěrový partner" (zdroj ČTK, vyšlo na Patrii)
Na ja, kdo s čím zachází , tím taky schází. Neb jak se do lesa volá, tak dostaneš od hajného facku.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

Ale kdo stojí nad DB? Přece ten samý, který financuje prostřednictvím jiných bank a fondů veškeré zvrácenosti poslední doby. Genderem a LGBT počínaje a barevnýma revoluce konče. Nebo naopak.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

In reply to by Dan (neověřeno)

Trvalý odkaz

máte na mysli?

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by Gek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Asi neomarxistické mudrce a jejich protokoly.
Ale můžeme samozřejmě bádat : " Deutsche bank ownership" a pak dále a dále...až se dostaneme k čaroději ze země Unce.

Uffff- prý katarská královská rodina, čestné druhé místo.
To jsou mi teda věci , milé Německo. VW - Katar, DB - Katar...

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

Trump si takhle ještě nakonec založí svoji banku a spousta lidí tam ráda přejde.

Jak kdysi napsala Samková, kdo chce moc nedostane nakonec nic, i když vyhraje. - Její zkušenost od rozvodových soudů. Lidi prostě utečou do ciziny, spáchají sebevraždy, přepíší majetek na cizí atd.

Když nepřítele obklíčíte, radši mu postavte zlatý most, po kterém může utéci. Protože, jak věděl Cézar a jak o tom vyškolil Popmea u Farsálu, vojáci, kteří nemají kam ustupovat a co ztratit, bojují jinak než ti, co už mají plány na později.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Prezident Kubek v ráži: Situace v některých nemocnicích je katastrofální!
12.01.2021 12:12

Prezident České lékařské komory Milan Kubek si při pohledu na situaci v českých nemocnicích nebere servítky. Ve chvíli, kdy zdravotníci musí rozhodovat o tom, který pacient s koronavirem se dostane na covidové lůžko a který má smůlu, protože není dost těchto lůžek, ani personálu, pak to podle Kubka jednoznačně znamená, že premiér Andrej Babiš se svými kolegy ve vládě selhal. Teď máme pode Kubka jedinou šanci.
Prezident Kubek v ráži: Situace v některých nemocnicích je katastrofální!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident České lékařské komory Milan Kubek
reklama

Prezident České lékařské komory Milan Kubek v rozhovoru pro CNN Prima News konstatoval, že české zdravotnictví pracuje v krizovém režimu už řadu měsíců. „My jsme neměli možnost oddechu a ani před vánočními svátky se nemohly nemocnice vrátit do normálního režimu. To znamená, že všechny nemocnice jsou na tom špatně a některé jsou na tom katastrofálně,“ prohlásil Kubek.

Koronavirová pandemie je podle něj zrádná v tom, že když hoří, lidé vidí hořící dům a řeší to, když je povodeň, lidé v ulicích vidí vodu a řeší to. Ale když se podíváte z okna dnes, na první pohled není vidět, že je země v krizi. „Katastrofa se odehrává ve zdravotnických zařízeních skrytá před zraky veřejnosti,“ řekl Kubek.

Situaci prý pomáhá řešit spolupráce nemocnic mezi regiony, ale to nic nemění na tom, že je zle. Ve třetí koronavirové vlně už totiž není kde brát volné kapacity.

„Ta situace v té třetí vlně, do které nás vláda svým rozhodnutím na začátku prosince rozvolnit, když jsme neměli epidemii pod kontrolou, tak do té třetí vlny nás nahnala naše populistická vláda, tak ta třetí vlna se liší od té druhé tím, že my začínáme v úplně jiné startovací pozici. Ty nemocnice neměly čas se vyprázdnit.“ upozornil Kubek.

V nemocnicích podle něj někteří pacienti leží celé týdny. Jsou to pacienti, kteří už třeba nejsou covid pozitivní, ale stále se neobejdou bez nemocniční péče. Vedle toho roste počet pacientů ve vážném stavu. „A to proto, že nemocnice už přijímají jen pacienty v těžkém stavu. To znamená, že žádní pacienti s lehkým covidem v nemocnicích neleží,“ řekl Kubek

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

Popis stavu mu věřím, ovšem vyčítat to vládě, která je pod palbou ze všech stran od podání žaloby na jaře, to mi přijde nefér.

Kdyby všichni doktoři včetně zubařů a všichni opoziční politici řvali, že: "Nééééééé, rozvolňovat se přeci nemůže, vládo nerozvolňuj, hospodští neserte, chřipečkáři neserte, demonstranti neserte." Tak by se Babiš jistě "populisticky" připojil.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)