Přežili jsme Covid

Autor
Štítky

Přes Vánoce jsme s rodinou prožili Covid, tak bych rád tady popsal reálnou zkušenost, abychom tu pořád nefantazírovali. Osobně jsem bral Covid vždy vážně a vedl k tomu i ostatní členy domácnosti. Dodržovali jsme všechna opatření, nechodili nikam do hospody, nikoho nenavštěvovali ani nezvali návštěvy k sobě, nikam necestovali. Dodržovali jsme to ani ne tak z nařízení vlády ani ze strachu z postihu, ale prostě proto, že jsme se nechtěli nakazit a tak jsme dělali všechna opatření, která jsme z dostupných informací měli, například všechno oblečení z venku se svlékalo vždy už na schodišti, v každém autě velká láhev dezinfekce s rozprašovačem na ruce, respirátorů FFP2 jsme měli nakoupeno asi za 3000 Kč a ještě jsme je několikrát recyklovali sterilizací v troubě. Žili jsme stylem do práce, z práce, nákup potravin a nezbytností vždy s FFP2 respirátorem a jinak byli pořád doma, maximálně jsem chodil hrát tenis, kde je mezi hráči opravdu veliká vzdálenost, takže nákaza tam je prakticky nemožná. Ono tady kolem baráku a zahrady bylo práce a zábavy pořád tolik, že nám to ani nějak moc nevadilo. Moji rodiče odloučení snášeli naštěstí také docela dobře, takže vlastně nebyl problém. I na Vánoce jsem se s nimi domluvil, že letos se prostě o Vánocích nenavštívíme a počkáme, až bude epidemiologická situace lepší. Děti byly doma už několik týdnů a nechodily nikam.

V baráku žijeme společně s babičkou (83 let), která má do značné míry svoji domácnost oddělenou. Protože ale jsme oba s manželkou chodili do práce, hlavně s ohledem na ni jsme si udělali antigenní testy, manželka 22.12., já 23.12., oba negativní. A tak 24.12 po dni příprav jsme zasedli ke společné štědrovečerní večeři. 25.12. jsem byl hodně unavený, a tak jsem v podstatě celé svátky pospával a začal jsem k tomu kašlat. Inu, antigenní test byl negativní, tak mě hned nenapadlo, že to byl začátek Covidu. Pak mi všechno, co obsahovalo sůl, zejména jakákoliv uzenina, připadalo strašně přesolené. Kousek salámu chutnal asi jako kdybyste si na jazyk vysypali lžičku soli. Měl jsem trochu ucpaný nos, ale žádnou rýmu, žádné škrábání nebo bolení v krku, jen dráždivý suchý kašel jakoby z hrtanu či průdušnice až v místě, kde máte klíční kost, bolest za očima, zalepené oči. V pondělí 28. jsem volal doktorce, že bych si chtěl zopakovat ten antigenní test, že mám nějakej divnej kašel. Ihned jsem byl odeslán na PCR test, který mi udělali 2 hodiny poté (žádné čekání na test) a ve 4:30 ráno přišla SMS s výsledkem – pozitivní. V 8:00 už volala hygiena, ten chlap na druhém konci měl hlas přesně jak Prymula, zřejmě nějaký policejní vyšetřovatel vypomáhající s trasováním. Pět dní zpátky jsem neměl vůbec žádný rizikový kontakt s nikým mimo vlastní domácnost, takže toho moc nevytrasoval. Já 10 dní nařízená izolace, všichni ostatní v baráku 15 dní nařízená karanténa. Nesmíte nikam mezi lidi, nákup si nechte dovézt donáškovou službou. Nemocný mimo svoji místnost jen s respirátorem, nepoužívat společnou koupelnu nebo po každém použití dezinfikovat. Všichni ostatní členové domácnosti si musí udělat PCR test. Protože jsme zejména babičku neměli na test jak dopravit, poslali nám odběrovou sanitku. Výsledek? Pozitivní úplně všichni.

Tolik úvod. A teď ta zkušenost, co by šlo udělat lépe, jak by bylo dobré se na toto připravit.

Pokud trvale užíváte nějaké léky, mějte jich dostatečnou zásobu a sbalte si i balíček na cestu, kdyby se váš stav náhle zhoršil a byl nutný převoz do nemocnice, ať máte svojí medikaci s sebou.

Mějte velký mrazák, kde si můžete zamrazit několik balených krájených bochníků chleba do zásoby. Dovážková služka Košík fungovala báječně, ale je nutné mezi jejich příjezdy potraviny několik dní uchovat a s šestičlennou domácností totálně v izolaci spotřeba potravin neklesá. Rozhodně si nachystejte polotovary, které je snadné připravit a které zvládnou připravit i děti. Základní potraviny vám budou na nic, protože nebudete mít energii něco kuchtit. Mražené mleté maso, hotové omáčky a těstoviny a mražený strouhaný sýr jsou ideální potraviny do nepohody. Předvařená čočka. Fazole v rajčatové omáčce. Rýže a hotové omáčky třeba Butter chicken. Zamrazené krůtí maso, připravuje se snáze než kuřecí. A paštiky. Nechystáte se na hladomor, chystáte se na přežití dvou týdnů, kdy pro vás bude vyčerpávající i dojít si na záchod.

Z léků se nejvíce osvědčil Erdomed (na předpis) – funguje i jako jakási ochrana dýchacích cest před rozvojem zápalu plic. Z cucavých věcí se pak nejlépe osvědčil SeptAngin. Na tlumení kašle Dinarex. Na ucpaný nos Nasivin sensitive. Samozřejmostí je vitamín D3, který jsem užíval preventivně už od podzimu a který by měl bránit těžkému průběhu. Pro snížení teploty samozřejmě paralen, ale ten nebyl potřeba, teplotu jsem prakticky neměl. A na znovunastartování trávení Biopron.

Nejhorším příznakem byl kašel, takový divný, ne jako z běžného nachlazení. Nemáte žádné hleny, neškrábe vás v krku, jen pořád kašlete, tak, až se div nepozvracíte, tak, až vás začnou bolet záda a budete mít hexnšůs, jak si cukáte s páteří. Důležitý je klid na lůžku. Když vylezete, dostanete záchvat kašle, čím víc kašlete, tím víc vám dýchací cesty otékají a hůř se vám dýchá. Když jste v klidu v posteli, je to lepší. Ležte na boku. Na topení mokrý ručník, vlhký vzduch vám pomůže. Kdyby přišla dušnost, končí sranda, ihned volat záchranku. Naštěstí až k tomu nedošlo.

Snažte se předem, dokud jste ještě zdraví, si domluvit kontakt na někoho, kdo by vám mohl udělat nákup, dojít do lékárny pro léky. Pokud jste se všemi sousedy na kordy a nebavíte se, nejbližšího přítele máte 30 km daleko a zaneprázdněného nebo v seniorním věku, že ho ohrožuje i ta cesta do lékárny, budete to mít mnohem těžší.

Odolejte snaze si nakoupit a rychle zařídit vše po cestě z testu než vám přijde výsledek. To je vám sice ještě docela dobře a ještě nemáte nařízenou karanténu, ale jste nejnakažlivější, takže to je ta největší sviňárna, co můžete udělat.

A pár závěrů z vlastní zkušenosti:

Je jasné, že nejnakažlivější jste v době, kdy nemáte ještě vůbec žádné příznaky. U nás se nakazili všichni, i když jsme udělali maximální možná opatření a rozdělení domácnosti na infekční a čistou zónu hned potom, co jsme se o pozitivitě dozvěděli.

Je jasné, že negativní antigenní test vůbec neznamená, že nejste nakažený a že třeba hned druhý den nebudete infekční. Pouze znamená, že nejste infekční v době provedení testu.

Je jasné, že to má opravdu dlouhou inkubační dobu. Já se nakazil nejspíš v práci od nezjištěného bezpříznakového kolegy nebo z kontaminovaného povrchu ještě před štědrým dnem (klika dveří, madlo vozíku, tlačítko parkovacího automatu...). Od nákazy do zjevných příznaků to trvalo týden, možná víc.

A nakonec nutno říct, že zase taková hrůza to nebyla. Za dva týdny klidu na lůžku (místy teda spíš klidu na záchodě) se z toho dostanete. Říkali jsme si, jak ty trávicí potíže a ztráta čichu jsou vlastně výhodná kombinace. Pak ještě týden rekonvalescence, kdy byste už neměli být infekční, ale budete ještě dost kašlat, takže pokud možno homeoffice. A pak, po třech týdnech, už bude dobře. Já měl z rodiny asi průběh nejtěžší, s mírnými příznaky to přežili všichni ostatní včetně naší vitální babičky.

Tak hodně zdraví do nového roku!

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (78 hlasů)

Komentáře

Nadávání na vládu je od Kubka podle mne úlitba mediákům. Jinak by jeho názor vůbec nezveřejnili.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

"Poskytoval internetového připojení Your T1 WIFI v americkém státě Idaho na svých sítích zablokoval Facebook a Twitter poté, co zablokovaly účty prezidenta USA Donalda Trumpa, oznámila místní televizní stanice Krem."

https://cz.sputniknews.com/svet/2021011213044104-poskytoval-internetove…

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

Idaho - tam snad ani nemají kavárny.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

že tam mají internet.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

tak je to hezkej pád do vlastní jámy.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Demokrati se začínají mstí voličům Trumpa, čistka začíná
https://www.lidovky.cz/svet/prace-pro-trumpa-jako-stigma-nenajimejte-je…
Upozorňoval jsem v listopadu na nebezpečný twitter Ocasio-Cortezové
členky Sněmovny reprezentantů USAkde 6.11. psala toto:
US House candidate, NY-14
Alexandria Ocasio-Cortez 9 G - 6. 1 1 . 000
Is anyone archiving these Trump
sycophants for when they try to downplay or
deny their complicity in the future? I foresee
decent probability of many deleted Tweets,
writings, photos in the future .
https://twitter.com/AOC/status/1324807776510595078?s=20
Msta se začíná rozjíždět.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Pokud to slibované "spojení" obyvatelstva demokraté pojali v tomhle stylu, nemůže to skončit dobře.

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

Převzato od jinud:
Američané tak dlouho vyváželi demokracii, až jim doma žádná nezbyla.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

Výsledek? Donutí semknout se dohromady a vytvoří v nich pocit sounaležitosti, není lepší situace na vytvoření kamarádství na celý život, než situace kdy jde o život....

Jeslti to dělají, pak si docela pěkně nasrali na hrlavu, republíkáni teĎ budou mít tlak na očištění od lidí co jdou jenom náznakem na ruku demokratům a nastate tvrdé rozdělení společnosti, bohužel demokraté většinou státní služba neziskovky... Tahají za špatný konec i ta armáda je drtivě pro vlastenecká...

Jooo, tlačit na pilu může jenom blbec, když zaženeš myš dokouta, tak skočí, jenom blbec toto dělá...

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

jsem před těmi volbami zaregistroval, že tato dáma vyzvala k bojkotu nějaké firmy, která se veřejně přihlásila k tomu, že podporuje Trumpa.
Po vyhlášení tohoto bojkotu se dané firmě zvedly tržby o několik set procent. Jejich věci kupovali i lidé, kteří o ní do té doby nikdy neslyšeli.
A to nejlepší na konec, tato firma vyhlásila paní Ocasio-Cortez zaměstnankyní měsíce.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

Ta by mohla dávat ty pověstné polibky smrti.

Až někoho pochválí, má před sebou krach...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Bude to ještě strašně dlouhé a bolestné.
Německo chce tvrdý lockdown až do Velikonoc

Dnes 13:06 – Berlín

Noční můra Němců nabývá reálné podoby. Přísná uzávěra země by mohla být prodloužena o dalších 10 týdnů a skončila by krátce před Velikonocemi, píše deník Bild. Kancléřka Angela Merkelová tuto variantu probírala na interním jednání Křesťanskodemokratické unie (CDU).

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/uzavreme-nemecko-az-do-veliko…

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Dnes už nevyžadují potvrzení o bezinfekčnosti. Měl by to zavřít Babiš a zaměstnat je v našich špitálech, když se, dle jeho tvrzení, hroutí.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Jsem před pár dny dělal kousek od jejich hranic a najednou mi začalo bublat v břichu, tak jsem věděl, že musím. Jenomže já dělal ve 120. letém porostu, tam je odevšad dost vidět, on tam sice široko daleko nikdo není, ale u takovéto věci má člověk tendence se tak nějak zašít, aby tam v té nedůstojné poloze netrčel a nebyl vidět na 200 metrů.
Ale všiml jsem si, že hned za tím hraničním kamenem mají němčouři cca 20. letý porost a tam už si člověk soukromí najde. Tak jsem tam vlítnul i bez potvrzení o bezinfekčnosti. Tam jsem si odbyl, co jsem potřeboval a zase bez povolení se vrátil do Čech.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Ten krejčí si šel zazpívat, protože ve své zemi nesměl, já se tam šel vys...prázdnit, abych měl soukromí.
Tam šlo spíš o to, že jsem překročil státní hranice bez obstrukcí. Pochopitelně, šlo pouze o takovou blbinku, jelikož já tam nikoho nakazit nemohl. Jedině, pokud by tam hned vedle mě přidřepl nějaký německý těžař, ale to uznáte, je velice nepravděpodobné.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

😊

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by SaturniN (neověřeno)

Trvalý odkaz

já jsem to samozřejmě donře věděl, já vás jenom tak zkoušel.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

je podobný spíš baronu Prášilovi :-)

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

vyprávěl příběhy, které se mu nestaly.
Tento příběh je pravdivý a mimochodem, už se toto v minulosti stalo vícekrát. Prostě dělám hned na hranicích.
Alice, nevadí mi, když někdo nesouhlasí s mojimi názory, vadí mi a dost, když mě někdo obviní ze lži.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

A kdo vás obvinil, Bernarde? Baron Prášil nebyl lhář ani náhodou, on si jen přivlastňoval upravené příběhy jiných. Prostě na mne působíte ve smyslu všude byl-všechno zná-všechno umí-všechno zažil. A líbí se to, tak o co jde? Na mě je to někdy dost silné kafe, ale proti gustu.... Dotknout jsem se vás nechtěla.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

vysvětlení od vás beru, Alice.
A rozhodně jsem všude nebyl, ani všechno neznám. Si všimněte, že když se zde baví o chemii, nebo zde někdo postne pár vět v angličtině, tak jsem zticha.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

já vám věřím, že když děláte, tak na německou hranici!

Jenže upřímně -vy naprosto nic neriskujete!

Pokud by vás v podřepu začal bdělý německý orgán za něco popotahovat, stačí, když na něj vytasíte negativní osvědčení o rasové čistotě - a germán zděšen prchne!

Nebo myslíte, že by dnes riskoval obžalobu za rasově motivovanou buzeraci?

Našinec aby si kvůli témuž natíral hubu černým krémem na boty...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Oni si je proočkují, protože mají vakcínu, stříkačky, i jehly.
Nás tam pustí až .....?

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

veliké političky a odpovědných Němců, předvoje Evropy. U nás by to samé byl ježibabišistický pokus o nastolení krvavé totality.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Milovaná Mutti, obohatitelka Evropy, ochránkyně liberálně demokratických hodnot proti ruské hrozbě, bojovnice proti uhlíku nemůže být cílem jakékoli kritiky.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak pro hlavní měsot USA je vyhlášeno stanné právo :D

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

MUDr. Ivan David
1 hod ·

Česká stopa v „nesrovnalostech“ při volbě prezidenta USA

Data, která exkluzivně získal zpravodajský web The American Report dokazují, že prezidentské volby 2020 byly hacknuty z adres v Číně, Rusku, Hongkongu, Německu, Kanadě a České republice. K napadení softwaru volebního systému údajně došlo ve státech Michigan, Georgia, Pensylvánie a Nevada. Hacknutí voleb umožnilo připojení sčítacích stojů k internetu, které zákony těchto států výslovně zakazují.

V článku je uvedeno, že:

Data o internetovém provozu ukazují, že IP adresy vlastně čínskou společností Huawei Cloud a centrály Huawei hackly 3. listopadu 2020 IP adresy v Pensylvánii. Jedna adresa Huawei hackla i jednu IP adresu v Michiganu.

Další IP adresy vlastněné čínským státem a společností China Unicom, hackly 3. listopadu 2020 IP adresy v Pensylvánii.
Aliyun Computing Co., vlastní několik adres, které se „vlámaly“ do IP adres v Michiganu. Aliyun Computing je také znám jako Alibaba Cloud.

Další IP adresy, které se nabouraly do IP adres v Nevadě, patří čínskému poskytovateli internetu ChinaNet.

Jedna adresa z Ruska, vlastněná firmou Kaspersky Lab, hackla IP adresy v Michiganu. Kaspersky je ruská softwarová a cybersecurity firma. Tato firma byla Trumpovou vládou vyřazena ze všech vládních zakázek kvůli podezření z narušení národní bezpečnosti USA.
Jedna adresa, vlastněná univerzitou ve Stuttgartu, hackla v den voleb IP adresy v Michiganu.

Datová služba Amazonu v Torontu v Kanadě, hackla při volbách IP adresy V Michiganu. Na okraj - společnost Dominion Voting services má sídlo v Torontu.

IP adresy vlastněné vyhledávačem Seznam, stejně tak adresy vlastěné společností O2 Česká republika, poskytující mobilní služby, hackly během voleb prezidenta USA IP adresy v Michiganu.

Čínská „U Cloud Information Technology“ se sídlem v Šanghaji také hackla IP adresy v Michiganu, 3. listopadu 2020.

https://theamericanreport.org/2021/01/11/exclusive-proof-china-russia-h…

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

To mne nepřekvapuje. Kavárna škodí svobodě a demokracii ze zásady.
Obchodní společnosti z ostatních zemí, se pomstily Trumpovi za porosazovaní hesla America first a převádění výroby Z5 do států.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Napíši to sem,na podnět Maneca.
Všichni židé musí poslouchat nařízení,pokyny od těch nejvyšších z USA a proto došlo k tolika napadením softwaru volebního systému.
Čína přebírá globální vládnutí,tak je možné,že tvrďáka Trumpa odepsala.Přece víme,že Trump je neoblíben EU a v dalších státech,tak ta pomoc Bidenovi se ukazuje,jako podlost.a na truc Trupovi a jeho voličům.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Všichni židé musí poslouchat nařízení,pokyny od těch nejvyšších z USA"
Kurva, maj v tom pěknej bordel. Mě zatím žádný pokyn k tomuto nepřišel.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

?

Zatím bez slepic

Svojí židáckou a konspirační schránku, do které mi přistávají instrukce, jak vás všechny zotročit, kontroluji několikrát denně. Ale k tomuto zatím nic.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale kdyby, například, pro vakcínu byla klíčovou složkou pryskyřice ze stromu ležícího na zemi ne déle než 10 minut, nic bych z to nedal, že ... Já vím, mocinky fujková konspirace. Ony někdy zprávy z mainstreamu (takové ty předvčerejší) jsou strašlivě fujkovou konspirací. A to i když jsou přesně ocitovány...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

u nás sněhulí, sněhulí a fest. Teplo žádné... uff

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Asi jste Emo správně nepoprosila 12 měsíčků:

Strýčkové zlatí, mám natrhati,
na stráni,
jahodu sladkou, to mně
život zachrání.

Červen : Vzhledem k dobré duši její,
trochu léta dopřejme jí….

Těžko se jí doma žije,
bratře Červne chop se kyje!
Nastalo léto na stráni, a cvrček spustil
cvrkání, nebylo dlouhé to moc ne,
bylo to léto, pomocné …..

Stačí Emo alespoň slova pro představu léta? :-)))

Jsme čas, zraje klas, pak je mráz,
jsme čas, kam deš... co zas chceš!
(Cimrmani)

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Vztahy USA a Ruska se nezlepší. Hlavně ať se ještě víc nezhorší!
11.1.2021 VSa Trendy
---

Vítězstvím bude, pokud se vztahy mezi oběma zeměmi povede přenést ze stavu chaotického rozpadu k organizovanější a méně nebezpečné degradaci.

Zlepšení vztahů mezi Ruskem a USA nelze očekávat, hlavní ale je, aby se silně nezhoršily, napsaly ruské noviny Vědomosti v samém závěru roku 2020 na téma budoucnosti vztahů USA a Ruska.

V článku jsou citována slova Vladimira Kurojedova, velitele ruské flotily ze začátku 21. století, který tehdy svůj úkol v čele námořnictva nazval zastavením „neřízeného regresu“ a přechodem k „plánovanému regresu“ s perspektivou „plánovaného pokroku“. Bohužel se přesně tak dají charakterizovat i vyhlídky ve vztazích mezi USA a Ruskem v blízké budoucnosti, píše list. Vítězstvím bude, pokud se vztahy mezi oběma zeměmi povede přenést z chaotického rozpadu k organizovanější a méně nebezpečné degradaci.

Většina komentátorů předpokládá, že Bidenova administrativa bude silněji kritizovat Rusko za porušování lidských práv a bude se snažit oslovit Rusy podporou opozice. Tedy tím, co v Rusku, ale i v USA, nazývají cizím vměšováním se do vnitřních záležitostí. Je také pravděpodobné, že v rámci ladění vztahů mezi USA a EU bude tato role delegována na Brusel, což zhorší i vztahy Ruska a EU. Pravděpodobné jsou také nové sankce v souvislosti s případem Navalného.

USA se nejspíš vynasnaží postavit se Rusku v postsovětském prostoru (zapojením Ukrajiny) a snad i na Blízkém východě (v Sýrii). Obě země si nemají co nabídnout ani v otázce klimatu nebo v boji s pandemií, kde nelze čekat spolupráci.

Signály přechodu k řízené konfrontaci se ukazují například kolem dohody o kontrole jaderných zbraní Nový START, která musí být prodloužena do února roku 2021. Pokud se to nepovede, lze očekávat další degradaci vzájemných vztahů. Důležitým faktorem je plynovod Severní proud 2, píše deník. Demokraté v USA by plynovod chtěli zničit, ale je možné, že k tomu nepřistoupí kvůli vztahům s Německem, nejsilnější zemi EU.

Je také možné, že Bidenova administrativa diplomatické vztahy mezi USA a Ruskem znormalizuje, není však reálné očekávat v roce 2021 osobní setkání Joe Bidena a Vladimira Putina. Každopádně nelze předpokládat, že se změnou vlády v USA by se vztahy s Ruskem mohly zlepšit, míní Vědomosti. Podle deníku vše závisí na výměně elit v USA i v Rusku, ke které však nedojde dříve než v roce 2024. Může se ale stát, že ani nové elity nedokážou situaci změnit, že Rusko i nadále nebude mít pro USA jinou hodnotu než jako „země-strašák“ – což samozřejmě bude mít odpovídající důsledky ...

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Dolní komora schválila návrh na impíčment 218 a jde to do horní komory, pokud to Pence jako viceprezident nenávratně. Sichrují se, jde o všechno. Všem.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Omluva. Tak ještě jednou a česky.
Dolní komora schválila návrh na impíčment 218 hlasy a jde to do horní komory. Je to pojistka, pokud jej Pence, jako viceprezident, sám nenavrhne. Sichrují se, jde o všechno. Všem.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Nejde všem o vše. Jde jen o to, aby trump nemohl za 4 roky znovu kandidovat. Jinak jde o prd.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Za 4 roky tam už nebude nikdo, kdo by mu dal hlas. Podaří se jim ještě více zblbnout národ a zbytek zlikvidovat. Snad sledujete, jak nyní media a banky v pohodě vypínají nepohodlné, ruší jim konta, lžou, vyhrožují že konta a přístupy zruší i dalším, pokud budou s Trumpem spolupracovat. Prachy, neprachy. Ta jejich jistota, že se jim nemůže nic stát, mě děsí. Buďto vznikne v tom novém světě jakýsi underground, nebo lidé rezignují. 4 roky, to je neskutečně dlouhá doba. Jen si vezměte co se za ty minulé 4 roky ve světě změnilo, co ovlivnilo náš život.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Za 4 roky tam už nebude nikdo, kdo by mu dal hlas. Podaří se jim ještě více zblbnout národ a zbytek zlikvidovat. Snad sledujete, jak nyní media a banky v pohodě vypínají nepohodlné, ruší jim konta, lžou, vyhrožují že konta a přístupy zruší i dalším, pokud budou s Trumpem spolupracovat. Prachy, neprachy. Ta jejich jistota, že se jim nemůže nic stát, mě děsí. Buďto vznikne v tom novém světě jakýsi underground, nebo lidé rezignují. 4 roky, to je neskutečně dlouhá doba. Jen si vezměte co se za ty minulé 4 roky ve světě změnilo, co ovlivnilo náš život.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Za 4 roky tam už nebude nikdo, kdo by mu dal hlas. Podaří se jim ještě více zblbnout národ a zbytek zlikvidovat. Snad sledujete, jak nyní media a banky v pohodě vypínají nepohodlné, ruší jim konta, lžou. A vyhrožují, že konta a přístupy zruší i dalším, pokud budou s Trumpem spolupracovat. Prachy, neprachy. Ta jejich jistota, že se jim nemůže nic stát, mě děsí. Buďto vznikne v tom novém světě jakýsi underground, nebo lidé rezignují. 4 roky, to je neskutečně dlouhá doba. Jen si vezměte co se za ty minulé 4 roky ve světě změnilo, co ovlivnilo náš život.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Dan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jen mi to 2x spadlo.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Ptal se mě klient na schůzce. Divný, skoro každý, koho znám, ho měl.

I já vlastně nevím. Jiný člověk minulý týden mi vyprávěl o svém covidu a covidu svých známých, hlavně změnách chuti. .... no ajá si uvědomil, že mi před pár týdny pár dní vůbec nechutnaly cigára. Tak co já vím....

Mmch asi tak 20 procent lidí s tím někam jde. Taky proč, testy neléčí.

Ale fakt by mě zajímalo, kdy se narazí na hráz promoření. Prostě za sebe, většina lidí, s kým jsem se o tom poslední dobou bavil, to měla.

P.S. fakt někdo používáte roušky jinde, než se fakt "musí" ? Krám, mhd ?

Průměrný počet slepic: 3.6 (11 hlasů)

Já roušku nosím systematicky jen co opouštím dveře a sundavám ji až se vrátím.

Mě to vůbec nevadí.

Průměrný počet slepic: 3.2 (20 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

pro sichr.
Já do toho se svojí ženou nejdeme, blbě by se nám s ní provozoval orální sex.

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)