Přežili jsme Covid

Autor
Štítky

Přes Vánoce jsme s rodinou prožili Covid, tak bych rád tady popsal reálnou zkušenost, abychom tu pořád nefantazírovali. Osobně jsem bral Covid vždy vážně a vedl k tomu i ostatní členy domácnosti. Dodržovali jsme všechna opatření, nechodili nikam do hospody, nikoho nenavštěvovali ani nezvali návštěvy k sobě, nikam necestovali. Dodržovali jsme to ani ne tak z nařízení vlády ani ze strachu z postihu, ale prostě proto, že jsme se nechtěli nakazit a tak jsme dělali všechna opatření, která jsme z dostupných informací měli, například všechno oblečení z venku se svlékalo vždy už na schodišti, v každém autě velká láhev dezinfekce s rozprašovačem na ruce, respirátorů FFP2 jsme měli nakoupeno asi za 3000 Kč a ještě jsme je několikrát recyklovali sterilizací v troubě. Žili jsme stylem do práce, z práce, nákup potravin a nezbytností vždy s FFP2 respirátorem a jinak byli pořád doma, maximálně jsem chodil hrát tenis, kde je mezi hráči opravdu veliká vzdálenost, takže nákaza tam je prakticky nemožná. Ono tady kolem baráku a zahrady bylo práce a zábavy pořád tolik, že nám to ani nějak moc nevadilo. Moji rodiče odloučení snášeli naštěstí také docela dobře, takže vlastně nebyl problém. I na Vánoce jsem se s nimi domluvil, že letos se prostě o Vánocích nenavštívíme a počkáme, až bude epidemiologická situace lepší. Děti byly doma už několik týdnů a nechodily nikam.

V baráku žijeme společně s babičkou (83 let), která má do značné míry svoji domácnost oddělenou. Protože ale jsme oba s manželkou chodili do práce, hlavně s ohledem na ni jsme si udělali antigenní testy, manželka 22.12., já 23.12., oba negativní. A tak 24.12 po dni příprav jsme zasedli ke společné štědrovečerní večeři. 25.12. jsem byl hodně unavený, a tak jsem v podstatě celé svátky pospával a začal jsem k tomu kašlat. Inu, antigenní test byl negativní, tak mě hned nenapadlo, že to byl začátek Covidu. Pak mi všechno, co obsahovalo sůl, zejména jakákoliv uzenina, připadalo strašně přesolené. Kousek salámu chutnal asi jako kdybyste si na jazyk vysypali lžičku soli. Měl jsem trochu ucpaný nos, ale žádnou rýmu, žádné škrábání nebo bolení v krku, jen dráždivý suchý kašel jakoby z hrtanu či průdušnice až v místě, kde máte klíční kost, bolest za očima, zalepené oči. V pondělí 28. jsem volal doktorce, že bych si chtěl zopakovat ten antigenní test, že mám nějakej divnej kašel. Ihned jsem byl odeslán na PCR test, který mi udělali 2 hodiny poté (žádné čekání na test) a ve 4:30 ráno přišla SMS s výsledkem – pozitivní. V 8:00 už volala hygiena, ten chlap na druhém konci měl hlas přesně jak Prymula, zřejmě nějaký policejní vyšetřovatel vypomáhající s trasováním. Pět dní zpátky jsem neměl vůbec žádný rizikový kontakt s nikým mimo vlastní domácnost, takže toho moc nevytrasoval. Já 10 dní nařízená izolace, všichni ostatní v baráku 15 dní nařízená karanténa. Nesmíte nikam mezi lidi, nákup si nechte dovézt donáškovou službou. Nemocný mimo svoji místnost jen s respirátorem, nepoužívat společnou koupelnu nebo po každém použití dezinfikovat. Všichni ostatní členové domácnosti si musí udělat PCR test. Protože jsme zejména babičku neměli na test jak dopravit, poslali nám odběrovou sanitku. Výsledek? Pozitivní úplně všichni.

Tolik úvod. A teď ta zkušenost, co by šlo udělat lépe, jak by bylo dobré se na toto připravit.

Pokud trvale užíváte nějaké léky, mějte jich dostatečnou zásobu a sbalte si i balíček na cestu, kdyby se váš stav náhle zhoršil a byl nutný převoz do nemocnice, ať máte svojí medikaci s sebou.

Mějte velký mrazák, kde si můžete zamrazit několik balených krájených bochníků chleba do zásoby. Dovážková služka Košík fungovala báječně, ale je nutné mezi jejich příjezdy potraviny několik dní uchovat a s šestičlennou domácností totálně v izolaci spotřeba potravin neklesá. Rozhodně si nachystejte polotovary, které je snadné připravit a které zvládnou připravit i děti. Základní potraviny vám budou na nic, protože nebudete mít energii něco kuchtit. Mražené mleté maso, hotové omáčky a těstoviny a mražený strouhaný sýr jsou ideální potraviny do nepohody. Předvařená čočka. Fazole v rajčatové omáčce. Rýže a hotové omáčky třeba Butter chicken. Zamrazené krůtí maso, připravuje se snáze než kuřecí. A paštiky. Nechystáte se na hladomor, chystáte se na přežití dvou týdnů, kdy pro vás bude vyčerpávající i dojít si na záchod.

Z léků se nejvíce osvědčil Erdomed (na předpis) – funguje i jako jakási ochrana dýchacích cest před rozvojem zápalu plic. Z cucavých věcí se pak nejlépe osvědčil SeptAngin. Na tlumení kašle Dinarex. Na ucpaný nos Nasivin sensitive. Samozřejmostí je vitamín D3, který jsem užíval preventivně už od podzimu a který by měl bránit těžkému průběhu. Pro snížení teploty samozřejmě paralen, ale ten nebyl potřeba, teplotu jsem prakticky neměl. A na znovunastartování trávení Biopron.

Nejhorším příznakem byl kašel, takový divný, ne jako z běžného nachlazení. Nemáte žádné hleny, neškrábe vás v krku, jen pořád kašlete, tak, až se div nepozvracíte, tak, až vás začnou bolet záda a budete mít hexnšůs, jak si cukáte s páteří. Důležitý je klid na lůžku. Když vylezete, dostanete záchvat kašle, čím víc kašlete, tím víc vám dýchací cesty otékají a hůř se vám dýchá. Když jste v klidu v posteli, je to lepší. Ležte na boku. Na topení mokrý ručník, vlhký vzduch vám pomůže. Kdyby přišla dušnost, končí sranda, ihned volat záchranku. Naštěstí až k tomu nedošlo.

Snažte se předem, dokud jste ještě zdraví, si domluvit kontakt na někoho, kdo by vám mohl udělat nákup, dojít do lékárny pro léky. Pokud jste se všemi sousedy na kordy a nebavíte se, nejbližšího přítele máte 30 km daleko a zaneprázdněného nebo v seniorním věku, že ho ohrožuje i ta cesta do lékárny, budete to mít mnohem těžší.

Odolejte snaze si nakoupit a rychle zařídit vše po cestě z testu než vám přijde výsledek. To je vám sice ještě docela dobře a ještě nemáte nařízenou karanténu, ale jste nejnakažlivější, takže to je ta největší sviňárna, co můžete udělat.

A pár závěrů z vlastní zkušenosti:

Je jasné, že nejnakažlivější jste v době, kdy nemáte ještě vůbec žádné příznaky. U nás se nakazili všichni, i když jsme udělali maximální možná opatření a rozdělení domácnosti na infekční a čistou zónu hned potom, co jsme se o pozitivitě dozvěděli.

Je jasné, že negativní antigenní test vůbec neznamená, že nejste nakažený a že třeba hned druhý den nebudete infekční. Pouze znamená, že nejste infekční v době provedení testu.

Je jasné, že to má opravdu dlouhou inkubační dobu. Já se nakazil nejspíš v práci od nezjištěného bezpříznakového kolegy nebo z kontaminovaného povrchu ještě před štědrým dnem (klika dveří, madlo vozíku, tlačítko parkovacího automatu...). Od nákazy do zjevných příznaků to trvalo týden, možná víc.

A nakonec nutno říct, že zase taková hrůza to nebyla. Za dva týdny klidu na lůžku (místy teda spíš klidu na záchodě) se z toho dostanete. Říkali jsme si, jak ty trávicí potíže a ztráta čichu jsou vlastně výhodná kombinace. Pak ještě týden rekonvalescence, kdy byste už neměli být infekční, ale budete ještě dost kašlat, takže pokud možno homeoffice. A pak, po třech týdnech, už bude dobře. Já měl z rodiny asi průběh nejtěžší, s mírnými příznaky to přežili všichni ostatní včetně naší vitální babičky.

Tak hodně zdraví do nového roku!

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (78 hlasů)

Komentáře

Ostatní mohli jako jeden muž vyžadovat přísnější opatření. Doktoři, opozice, média.

Jistě by jim rád ustoupil.

Babiš je jen premiér. Ne diktátor a lidi musí mít vlastní zodpovědnost.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

Ale fuj

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

tak by opatření plnili sami a dobrovolně

ale nejsme jeden. Každý má svoji hlavu, žádní mravenci. Akorát mnoho lidu rádo přikazuje ostatním.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

"Akorát mnoho lidu rádo přikazuje ostatním."

A kerý? Těch dvě stě blboňů v parlamentní kantýně co eště jedou na socialistický stravenky?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

kdyby chtělo 4 milionu člověků přikázat 3 milionům se zavřít doma.
i třeba jednomu

demokracie není svoboda, i norimberský zákony schválil demokraticky zvolenej parlament

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vy nemáte volbu? Někdo vám drží pistoli u hlavy?

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

naštěstí jich tolik není

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Norimberskými zákony se rozumí především dva ústavní zákony německého Říšského sněmu přijaté 15. září 1935 v Norimberku.

Požár Reichstagu se označuje požár, který zničil budovu Říšského sněmu v Berlíně 27. února roku 1933.

Takže napřed byl požár Říšského sněmu, Pak byl Dekret pozastavující občanské svobody. Pak byly volby a po nich bylo pozatýkáno 81 nově zvolených komunistictých poslanců a nějakcí sociální demokraté. Potom, byl vydán Zmocňovací zákon, který umožnil vydávání zákonů i bez schálení sněmu. Ten byl přijat.

Pak už byl sněm stejně demokratický jako náš parlament za vlády komunistů.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

Nejsem Babišův volič, moc ho nemusím, ale teď, v této situaci, bych fakt nechtěl být premiér. I kdyby mnoho věcí vyřešil lépe, než to udělal, stejně by se pak objevila fůra generálů, kteří po bitvě to ví lépe.
Teď zde máme vakcinaci.
Tak dostává čočku za nezvládnutou logistiku.
Pokud se časem ukáže, že vakcína nám moc v tomto problému nepomáhá a má ještě k tomu závažné vedlejčí účinky, tak za to taky dostane pojeb, že ohrozil občany.
Pokud se ukáže, že vakcína pomáhá, zjebou ho, že jí sehnal málo.
Toto mu vážně nezávidím.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Má na to lidi, nemusel to přece tahat sám na sebe.
Na to tam má Blatníka, toho musí zjebat, pokaždé, když něco nevyjde. Teď třeba za to, že nemá stříkačky. Ty jsou přece potřeba i na jiné očkování

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

držím palce.
To, co píšete, sedí.

Doufám, že během takových dvaceti-třiceti -či padesáti let se alespoń největší škody na rozeštvané společnosti (nebo jejích zbytcích) nějak zahojí.

Nicméně - pořád ještě nejsme v takovém průseru (či rozeseru) jako Amerika - náš vzor. (Na druhé straně - raději se dnes nedívat na dálné Slovensko.)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

No tak v emerice tisknou bankocetle, právo a zprávy Židláci. Trump měl právo demosgráticky 500 000 židláků sejmout podle práva. jako třeba AlCaponeho. Asi si nevěděl rady, co pak s blboňama co by mu psali svoje potřeby.

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

Pipka bonzovala 8/1 a asi ji vyhodili z domu nebo ji řekli, že ji nebudou dál platit školu.

Hned si založila stránku na somrování peněz a už vysomrovala 12 000 ze 150 000, co potřebuje na studia. Myslím, že jí tam pak přidaj lidi z tenchnologickejch firem, bank a tak dále.

Pavka Morozovna se musi podporovat.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Dnes jsme byli s manželkou na testu na protilátky, Covid (potvrzený testem) jsme měli oba v říjnu cca týden po sobě, zhruba stejný průběh, akorát se mě čich a chuť vracel pět týdnů na rozdíl od drahé polovičky (ta cítila už po čtrnácti dnech). No výsledek je zajímavý... ona má protilátek na rozdávání, já téměř žádné. Čili virus se chová naprosto nepředvídatelně a spoléhat na imunitu po nákaze asi nejde.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

No a o kolik je mladší a kam chodí, gdyž ...?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Tyhle konstrukce... víme jak k nákaze došlo, víme kolik infikovaných kdo potkal - ona v práci povícero, já to chyt jen od ní... vysvětluji to tak, že můj imunitní systém vyhodnotil nákazu jako chřipečku a odmítl se jí vůbec zabývat :-)
Jinak mohu ze stejným úspěchem spřádat pomluvy o komkoli, zvláště, pokud mi ostatních nezáleží neb jsem ten jedinej arbitr a soudce všehomíra.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ježibabiš měl čuch, že nechal vakcíny na EU. Jinak by ho seprali, i v případě, že by jsme je měli nejdřív. Byly by drahé.
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/evropska-komise-vydava-debakl…
Takhle se pablbové budou muset při kritice přihrbit, EU se kritizovat nedá...

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

My evropští pitomci. Německo v naivní podřízenosti vůči Bruselu. Pod tímto titulkem uveřejnil server německého týdeníku Focus tvrdou kritiku vlády kancléřky Angely Merkelové a problému s nedostatkem vakcín. Nákup vakcíny označil Jan Fleischhauer ve svém komentáři za „debakl Evropské unie pod vedením Ursuly von der Leyenové“.

„Nyní se od nás také vyžaduje, abychom tento propadák považovali za důkaz zvláště rafinovaného vyjednávání,“ píše Fleischhauer v komentáři.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Celkem chápu, že ukrajinské politiky Zeman dlouhodobě sere
https://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/2021011213043861-ukrajinskeho…
Dost často jim hází cihlu do rybníčka. Ještěr jeden starý.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

řekl iRozhlasu.cz jeden z aktérů současných diskusí, senátor a lékař prof. Žaloudík.

Říkám obdobně : vrátím se sem (a vůbec k jakékoli diskusi kdekoli) až i tady většina pochopí že coronavir je záležitost ZDRAVOTNICKÁ jenom z nějakých pár procent (jistě, je to sviňárna toho kdo zadal v americké laboratoři ve Wu-chanu vytvoření tohoto nebezpečného viru a zanesl ho do celého světa, to nepopírám, taky jsem si s ním zažil své a nebylo to příjemné, ještě hodně dlouho jsem se cítil slabý nevěda zda je to věkem nebo nemocí, mrzí mě že umírají lidé strachy, opuštěností i doražením v těžší nemoci tím virem). Ale z mnohem více desítek procent je to záležitost jen a jen POLITICKÁ.
Politikum tzv. horních jelit ve světě, v Evropě, u nás, jak ovládnout a zvládnout svět, vysosat ještě víc než vysosávají teď, ovládnout ovčany strachem z nemoci, zrušit národy, státy, promíchat obyvatelstvo a kultury, snížit počet lidí na naší planetě, rozeštvat proti sobě muže a ženy, mladé a staré, barevné a bílé, relativně chudé proti relativně chudým. Za každou cenu, jakýmikoli prostředky.
Těší mě že právě skutečně prolidové (ve smyslu preferovaní prospěchu většiny občanů, ne vybrané menšiny) režimy v Rusku, Bělorusku, Číně, Kubě apod. zareagovaly tak jak jsme mohli vidět, a jsou z toho de facto venku. To dává naději i pro nás. Pokud ovšem nebudeme věřit věrozvěstům války s občany, s lidmi. Nemyslím že někdo z vás patří k těm zmíněným jelitám, bohužel ale jim mnozí posluhujete aniž si to uvědomujete.

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

kdyby lidi začali myslet vlastní hlavou.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Vlastnou hlavou u nas jeden politik zohnal 40 milion € na kampan a potom to musel ci vlastne ani nemusel vysvetlovat, ludia si o nom sami spravili svoj nazor ale napriek tomu ho volili, ziskal az 40% v jednych volbach, takze som opatrny ked pocujem tieto slova

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A sice jakého stavu a podoby mohou také dojít " pravidla" , jimiž se stanoví, že soukromý majitel veřejně-komunikačního prostoru smí na něm cenzurovat co sám uzná za vhodné : "Pár lidí rozhoduje o tom, co se smí říkat na Internetu. Trh selhal, a zničil tak svobodu slova" (uveřejněno na aktualně.cz)
Když jsem na toto poukazoval před mnoha a mnoha lety, sklidil jsem posměch, že prý chci snad opět mít vše " všelidové", " společné" atd. A že soukromé vlastnictví musí zůstat nedotknutelné. Posměch, přinejlepším nepochopení. Od té doby se však v tomto ...málo změnilo - i zde panuje podobná představa, ale realizovaná jen v malém a v konkurenčním prostředí , tedy v neškodném modu své praxe . Ale ta představa je vadná už ve své podstatě.
---------------
Nechce se mi to číst, kdo napsal tolik udání ?
Zadarmo ? To by ho měli poslat ředitelovat do Evropských hodnot.
Za peníze ?
Tak to pak jedině do Sibiřských hodnot.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

původně jsem považoval za nesvobodný, zakázat soukromýmu majiteli moderovat obsah

Ale s nástupem bigtech korporací, mocnějších než státy, je to něco úplně jiného. Ony dělají politiku, ony mohou být takto regulovány.

Nechť zhyne facebook, google a apple. Jé, to je bláhový :-D

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ono máš nejen rozum, ale i intuici.
Kombinace obého tě má včas varovat, k čemu postupně dojde.

Stačí nepoužívat je (ne rozum a intuici ! ) . Tedy nedélat nic.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Teď se mluví o vakcinování v nějakých centrech a vytrubuje se, jaký to bude problém s odborným personálem, že to bude nezvladatelný nápor na nemocnice.
Což o to, s tím bych i souhlasil. Ale! je tu zdravotnický segment, kterej sedí doma na prdeli a pobírá všelijaký podpory typu covid/necovid už hezkejch pár měsíců. Mám na mysli lázeňství.
A tam jsou kvalifikované síly co perfektně zvládají zdravotnickou dokumentaci a mají i kvalifikaci píchnout do pacoše jehlu.
A o těhletěch zdrojích se vůbec nikdo nezmiňuje.
Jsem sice starej a blbej, ale v každym kraji je větší, nebo menší lázeňská kapacita a její síly namísto podpory v "nezaměstnanosti" se přece dají perfektně využít v těch vakcinačních bodech, mobilních vakcinačních týmech a nechat nemocnice dejchat.
To je tak složitý se domluvit s jejich zaměstnavatelem a přesunout je na jiné pracoviště v rámci ZP?
Poroučet študákům tohle stát umí a tady ne? Nebo nechce?

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

už mě také napadlo, sice ne v souvislosti s lázněmi, ale myslím, že je to obdobné, jak se zapojují soukromé nemocnice jednak do "boje" s covidem a za druhé jestlipak se zúčastní také vakcinace. Lázně pokud vím jaou z větší části akciovky a co se týče nemocnic, tak soukromých je taky poměrně hodně. A zdravotnický personál je tam taky. Může i jim vláda něco nařizovat nebo je to na jejich dobré vůli? Pravděpodobně to bude ten druhý případ stejně jako u praktiků nebo soukromých ambulancí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

prave dnes som sa dozvedel v lekarni ze na buduci tyzden pride na Slovensko dodavka Isoprinosine v dostatocnom pocte takze to uz nebude nedostatkovy tovar
mimochodom Isoprinosine uznava aj nas minister zdravotnictva M Krajci (v odpovedi spomina "inosine pranobex" coje generikum Isoprinosine) a viem ze aj viaceri vyznamni lekari na Slovensku podporuju myslienku pouzivania Isoprinosine
odpoved Krajciho na otazky poslancov ohladom liecenia COVID19
https://tv.nrsr.sk/archiv/schodza/8/18?id=234377
citujem:
V súčasnosti sa v liečbe používajú antivirotiká, liekom s registráciou v Európskej liekovej agentúry je Remdesivir. Jeho klinická účinnosť je najvyššia u pacientov, ktorí potrebujú oxygenoterapiu a sú v začiatočných štádiách ochorenia. Skúšajú sa aj iné antivirotiká. Tie však v súčasnosti registráciu v Európskej únii zatiaľ nemajú. Ďalej sa v praxi používajú kortikoidy, podávanie dexametazónu redukuje úmrtnosť a závažnosť ochorenia u neventilovaných, ako aj u ventilovaných pacientov a zdravotníci, samozrejme, pracujú aj s podpornou imunomodulačnou liečbou. Používajú sa viaceré preparáty, ako napríklad azoximer, bromit, inosine pranobex, transfer faktor a iné. V procese registrácie v Európskej liekovej agentúre sú tiež niektoré liečivá, ktoré boli používané v iných indikáciách. Napríklad baricitinib, ktorý je inhibítor JAK kinázy - preparát olumiant bol v kombinácii s Remdesivirom výrazne účinnejší ako samotný Remdesivir. Skúšajú sa aj monoklonálne protilátky a niektoré ďalšie liečivá. Faktom zároveň je, že je potrebná aj komplexná podporná liečba, ktorá zahŕňa podávanie nízkomolekulových heparínov, antibiotík a ďalších liečiv.

Situacia v CZ
Prof. MUDr. Jiří Beran CSc : Máme lék na Covid -19 22.12. 2020
Poslanecká Sněmovna Parlamentu České republiky, Sněmovní, Praha 1 RaptorTV.cz, kamera Jan Dolens
Virolog Prof. MUDr. Jiří Beran, CSc promluvil v Poslanecké Sněmovně Parlamentu České republiky za účasti poslanců Lubomíra Volného a Mariana Bojka.
Prohlásil, že klinické studie v domovech seniorů potvrdily účinost tradičního léku Isoprinosine při infekci Covidem-19. Nejohroženější skupině 75 - 85 let lze podáváním léku Isoprinosine snížit smrtnost třikrát.
https://www.youtube.com/watch?v=2NEDW09sp2E

alebo aj
Pan profesor Beran by se měl spojit s tuzemským výrobcem léku a lék isoprinosin by se měl začít dlouhodobě v malých dávkách aplikovat lidem nad 65 let jako prevence a jako způsob posílení imunitního systému seniorů. Zejména, pokud by se časem potvrdilo, že lék je bez vedlejších účinků ... Zabránit onemocnění covidem-19 pomocí isoprinosinu by stát vyšlo výrazně levněji, než péče o pacienty zasažené covidem-19 ... Věřím, že ve spolupráci s Václavem Klausem starším se toto klíčové řešení pandemie podaří prosadit a isoprinosin bude aplikován občanům nad 65 a i občanům ohroženým !!! Lék bude dostupný bez receptu na základě předložení občanského průkazu v lékárně či může být distribuován automaticky poštou obdobně, jako to bylo v případě roušek ) ...

https://www.youtube.com/watch?v=siIbGUcmLVw
Prof. Jiří Beran o covidu, lockdownu

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

je to trocha nadsazka ale zaroven podnet na zamyslenie
Žijeme v době, kdy by se s nadsázkou dalo říci, že chcete-li vědět, co skutečně pomáhá ke zdraví, stačí zjistit, co je systémem nepodporováno, zesměšňováno či dokonce zcela zakázáno. Tak třeba EFT, Bachovky, regrese, kinezologie, marihuana u různých neurologických potíží, koloidní stříbro, atd. atd. To, co skutečně funguje, Vám doktor nepředepíše. Mnohdy ani ne proto, že by nechtěl, ale proto, že nemůže. A pokud chce opravdu léčit účinně, což znamená celostně, jako např. MUDr. Jan Hnízdil, musí odejít ze systému a světe div se - jeho praxe zakrátko dostane tzv. bludný balvan, aby byl veřejně zesměšněn.
Nyní se na černou listinu dostal i Isoprinosine. Jedná se o antivirotikum, u kterého bylo prokázáno, že velmi dobře zabírá na koronavirus. Tento lék se ukázal dokonce tak účinný, že se jedna z našich největších kapacit v oboru imunologie, Prof. MUDr. Jiří Beran, obrátil na premiéra Babiše, aby zajistil od státu klinickou studii a ihned jsme s ním mohli začít léčit (doposud je totiž schválen jen na léčbu herpesu). Výsledek? Vláda smetla návrh ze stolu a obvinila doktora Berana, že lobbuje za zájmy konkurenční firmy, která v Česku Isoprinosine vyrábí. No jo, na Isoprinosinu se totiž moc vydělat nedá. Ale možná by razantně ulehčil průběh onemocnění Covidem. A to evidentně není v zájmech vlády na prvním místě.
Svět internetu je rychlý, a tak mnozí lidé, kteří zprávu o Isoprinosinu zachytili, si jej chtěli prozřetelně nechat u svého lékaře předepsat. Nicméně lékaři to mají zakázáno – můžete si to ověřit u svého obvoďáka sami. A pokud Vám některý Isoprionosine přece jen předepíše, nemusí jej v lékárně mít - momentálně je nedostatkovým zbožím.
Mám pro Vás ale dobrou zprávu – v Maďarsku a v Polsku se na všechny klinické studie vykašlali a úspěšně Isoprinosinem koronavirus léčí, protože hlavní je, že lék pomáhá. Zakoupit jej zde lze i bez předpisu.
A můj blízký přítel mne dnes upozornil na to, jakým způsobem je snadné se k léku (z pohodlí domova) dostat. (Děkuju moc, Michale!) Existuje česká firma, která za Vás v Polsku nakoupí a lék Vám za cca 150 Kč přiveze. Rovnou vkládám link: https://www.nakupy-polsko.cz. Ale pozor! V Polsku se Isoprinosine prodává pod názvem Groprinosine. Odkaz na něj vkládám taky, ať nemusíte hledat: https://allegro.pl/kateg…/leki-bez-recepty-odpornosc-122452…
Prosím šiřte tuto informaci mezi své přátele. Myslím, že je dobré lék nakoupit, dokud je to možné. Protože kdo ví, co bude v budoucnosti. Bylo by fajn mít něco takového pro své blízké, pro babičky a dědečky, chronicky nemocné, zkrátka pro všechny, které milujeme.
https://allegro.pl/kategoria/leki-bez-recepty-odpornosc-122452?string=G…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 19</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 17</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 26</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 43</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 20</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 43 price</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 23</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 4</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 22</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 40</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 9mm</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 21</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 17 gen 4</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 27</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 30</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 45</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock gen 5</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 18</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 3</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 42</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">9mm glock</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 price</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 23 gen 4</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 34</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 4</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 3</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 price</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 17 vs 19</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 for sale</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 magazine</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 5</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 17l slide</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">buy glock 17l</a>

https://glockcorporation.com
https://gunsincshop.com
https://victoriaphamacy.com
https://maywoodcookies.xyz
htttps://textfirearms.xyz

<a href="https://victoriaphamacy.com/&quot; rel="dofollow">captagon erowid</a>
<a href="https://victoriaphamacy.com/&quot; rel="dofollow">demerol clasificacion</a>
<a href="https://victoriaphamacy.com/&quot; rel="dofollow">captagon pills for sale</a>
<a href="https://victoriaphamacy.com/&quot; rel="dofollow">fenethylline erowid</a>
<a href="https://victoriaphamacy.com/&quot; rel="dofollow">captagon buy</a>
<a href="https://victoriaphamacy.com/"rel="dofollow">hi tech green cough syrup</a>
<a href="https://victoriaphamacy.com/&quot; rel="dofollow">pint of qualitest</a>

<a href="https://maywoodcookies.xyz/&quot; rel="dofollow">cookies maywood</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/&quot; rel="dofollow">cereal milk strain</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/"rel="dofollow">cookies dispensary las vegas</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/"rel="dofollow">friendly farms carts</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/"rel="dofollow">collins ave cookies</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/"rel="dofollow">nova farm</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/"rel="dofollow">nova carts</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/&quot; rel="dofollow">koko nuggz</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/&quot; rel="dofollow">orangeade strain review</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/"rel="dofollow">georgia pie strain cookies</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/&quot; rel="dofollow">vanilla berry pie strain</a>

<a href="https://canasylmar.store/&quot; rel="dofollow">purple og strain</a>
<a href="https://canasylmar.store/&quot; rel="dofollow">wifi og</a>
<a href="https://canasylmar.store/&quot; rel="dofollow">lemon og kush</a>
<a href="https://canasylmar.store/&quot; rel="dofollow">banana og strain</a>
<a href="https://canasylmar.store/&quot; rel="dofollow">true og strain</a>

<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">benelli m2 cerakote</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">buy tec 9</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">benelli m2 price</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">benelli m2 preço</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">tec 9 price</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">1895sbl for sale</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">intratec ab10</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">glock 30s vs 30sf</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">tec 9 for sale</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">glock 30sf vs 30s</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/"rel="dofollow">1897 trench</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">benelli m2 field review</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 17</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 26</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 43</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 20</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 43 price</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 23</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 4</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 22</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 40</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 9mm</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 21</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 17 gen 4</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 27</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 30</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 45</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock gen 5</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 18</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 3</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 42</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">9mm glock</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 price</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 23 gen 4</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 34</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 4</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 3</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 price</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 17 vs 19</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 for sale</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 magazine</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 5</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 17l slide</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">buy glock 17l</a>

https://glockcorporation.com
https://gunsincshop.com
https://victoriaphamacy.com
https://maywoodcookies.xyz
htttps://textfirearms.xyz

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)