Obchodník s deštěm doobchodoval

Autor
Štítky

Krátký úvodník tentokrát od Petra Hampla

Dostal jsem od něj odkaz na jeho vlastní text o tzv. Velkém resetu, který podle mě více než vysvětluje všechno to, co jsme prokydali předevčírem. Pokud tedy někdo nebyl dostatečně uspokojen čtyřmi sty komentáři, zde je Hamplův článek: 

https://petrhampl.com/velky-reset

Petr Hampl je mi den ode dne bližší, protože jeho svět se obejde bez pedofilů v Kapitolu, obejde se bez spiknutí Iluminátů a přesto velmi trefně vystihuje většinu současných problémů naší západní společnosti. Počtěte si. 

 

A nyní už dnešní článek: 

Nerad bych, aby ve všeobecném zmaru našemu dvorku ušla jedna velmi velmi pozitivní informace, která by nám mohla rozjasnit den. Konečně po dlouhé době se něco povedlo a ještě můžeme mít radost z cizího neštěstí.  Už dlouho jsme se nemohli rozplývat nad dvěma mouchami sestřelenými jednou ranou. Takže než budete číst dál, všichni si skočte pro flašku něčeho ostřejšího, vytáhněte broušené skleničky a nalijte si. 

 

Vězte, že firma Sémantic visions a její šéf Franta Vrábelů opouští naše ministerstvo zdravotnictví a odchází sloužit... ano Bidenovi. Vlastně ani nevím z čeho mám větší radost. Jestli z toho, že u nás ubude jeden dojič rozpočtů a nebo že USA budou kromě Bidena rozvracet i české volské hlavy. Mám ve skříňce jedenáctiletý kubánský rum. Už jsem si přihnul. Dneska nemíním vystřízlivět. 

O Vrábelovi jsem psal článek 16. října po slavném Prymulově projevu, který tehdy působil, jako když Fantomas vyhlašuje svojí nadvládu nad lidstvem. Vrábel tehdy na chřipečkářskou i alarmistickou scénu působil jako červený hadr na býka a Prymula právě díky této postavičce za zády dostal první ťafku na důvěryhodnosti. Pamatujete? Stáli tam jak andělé smrti, jak templáři před pochodem na Saladina, jak smrtihlavové z nějakého hororu. 

Já v tehdejším článku tvrdil, že Vrábel je jen obchodník s deštěm, že ve skutenosti žádné sémantické vize nemá, že ta jeho firma nic neumí a on umí dobře kecat a vnucovat se do různých organizací a tam za drahé peníze dodává prezentace k ničemu. Prorokoval jsem mu neúspěch, zapomění a brzký vyhazov. 

Musím konstatovat, že chlapec se udržel déle než jsem čekal, ale jinak jsem jeho působení trefil docela dobře. Ukáže se, že nic neumí a ze všeho nejméně bude umět bojovat s dezinformcemi, protože ten chlap samozřejmě vůbec netuší, co dezinformace je.  V dnešní době jsme se už dopracovali tak daleko, že dezinformace je v podstatě všechno a zároveń nic. Rozdíl je v tom, kdo to říká. Když to říká EU, Česká televize, Bakalonovináři, Ferjenčík  a Pekarová Adamová, tak je to pravda pravdoucí. Když to říká Putin, Okamura, Babiš nebo Vidlák, tak je to dezinfromace. V takovém světě nepotřebujete žádné sémantické vize, pouze se potřebujete vlísat a k tomu vám postačí kvalitní anglický oblek, velké auto, pořádné hodinky a plná huba keců. 

Republika plná chřipečkářů, kteří nedodržují opatření, celá alternativní scéna je plná Vlastimilů, Carlosů, Margonů, Petrpavlů (bez urážky pánové - jen konstatuji, že lidí jako jste vy, je plný Pravý prostor, Větvička i další alterntivní weby. Ba i u Vidláka jste)  A na co přišel Vrábel? Jasně - pánové - váš chřipečkářský postoj máte od Putina. To on vás naočkoval, on vás nějak pomýlil, všechno co říkáte je ďábelský plán Ruska jak nás ovládnout.  Jistě uznáte, že je to skvělá příležitost, jak podojit ministerstvo bojem proti vám.  Já vaše názory považuju za pomýlené. Ale nijak nepochybuju, že jste si k nim došli sami a Putin se angažovat vůbec nemusel. Postačila Česká televize, která posledních pět let nedělá nic jiného než protlačovala správné názory a správné lidi. Když oni něco říkají, je nejlepší počítat s opakem. 

Vrábelovi stačilo dostatečně často opakovat slovo Rusko a Putina a peníze se jen sypaly... krásný bezpracný život, kancelář světlá a čistá, jako pracovní nástroj noutbůk, pracovní doba krátká, zisk obrovský. 

Bohužel Vrábel nepočítal, že se s tímto ruským názorem se nakonec ztotožnila celá opozice. Všichni ti kluci od Uršulky, od Sorose, od Gatese, od Iluminátů, od Bidena, od líbodémo, ti všicni dospěli k tomu, že nouzový stav nepotřebujeme a musíme okamžitě rozvolnit. Źe boj proti epidemii dělá sůdruh ministěr Blatník špatně, že opatření jsou přehnaná, zbytečná, že Andrej celé epidemii vlastně pomáhá, místo aby jí řešil.  Jinými slovy, bruselští soudruzi se nějak zázračně shodli s Aeronetem, Sputnikem, Pravým prostorem a dalšími majáky dezinformace. 

Představte si to Vrábelovo zděšení, když zjistil, že ruský narativ převzali i všichni ti Aspenové, Římští klubové, kamarádi milých krajanů i emigrantští vítači. Sakra... co s tím? Dokud měl ruský narativ jen Okamura, to se dalo... ale když ho má i Bartoš? Nebo Rakušan? A vlastně i Minář a ostatní? Co teď? Na tohle vás žádné sémantické vize nepřipraví, tohle nevyřeší drahý černý oblek a rolexky na rukách. Říkat, že je to ještě ďábelštější plán od Putina, jak nás destabilizovat, to už se úplně nedalo...  a jak se nedalo operovat  s Ruskem, byl celý Vrábel  najednou totálně v prdeli. 

A tak začal brečet a prohlásil, že mu vláda nenaslouchá. Tak určitě... nikdo nevydrží dlouho poslouchat kraviny o ničem. Takových Catonů je plná sněmovna, co prohlašují dokolečka, že soudí, že Rusko musí být zničeno. Moc velká konkurence Franto. Většina z nich to dokonce říká zadarmo a radostně a ty za to chceš peníze.

Takže náš obchodník s deštěm zjistil, že víc už náš stát nepodojí, další prachy mu zadara nikdo nedá, ale jak vidno kluk nezahálel a včas si zařídil náhradní angažmá. Bude dělat pro Bidena. Nepochybuju o tom, že tam bude mít práce dost, protože i v USA za všechno může Putin. Vzhledem k tomu, že jde o zemi neomezených možností, nejspíš tamní rozpočty podojí o něco víc. 

Vím, že mě čtou i na ministerstvu zdravotnictví - řekněte tam něko Blatníkovi,  že Vidláka by strašně zajímalo, co tam Vrábel za ty čtyři měsíce udělal. Jestli existuje alespoň jeden papír nebo nějaké desky a v nich nějaké eseje, nebo udání, nebo analýzy toho, jak Putin vypouští dezinfromace. Jestli je tam něco víc, než jen svodky Aeronetu nebo Sputniku. Vlastně bych řekl, že tam po něm nezůstalo vůbec nic. Jen faktury. Možná by bylo dobré, aby nějaký správný mladý, krásný a chytrý demokrat podal Bidenovi hlášení, co jsme mu z Česka poslali za dáreček. Pochybuju o tom, že tam někdo dokáže udělat větší škody než Vrábel. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (92 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Vidláka ABOLUTNĚ NEZAJÍMÁ, co Vrabel dělal, největší nepřítel pana vidláka jdou totiž fakta ... a proti nepřátelům pan vudlak tvrdě bojuje.

Právě kvůli těmto goebbelsovým kydum je Česko "bestincovid" a touhle ostudou zůstane i nadále. A zastavit to může jen důraz na fakta a pravdu (což je na Hnojníku vyloučené) nebo až sem ten nenáviděný západ dodá diet vakcíny.

Průměrný počet slepic: 1.2 (50 hlasů)

je někdo sériový podnikatel( to jsem vygoolkovala,že on je) tak to na vidláky a slepice působí opravdu dost podivně

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Existuje třeba i seriový kněz.... nebo seriový arcibiskup ?
A seriová prostitutka ?

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

asi jsou sériové z podstaty

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

taky.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ne z podstaty.

Podstatou prostituce je sex za peníze/zdroje.

I jednou stačí. I jeden klient stačí. Existuje také prostituce, kdy má madam jen jednoho klienta, co jí přispívá. On nemá zájem o nějaký zmalovaný v prádle. Jeho typ je obyčejná ženská, ona potřebuje prachy navíc, nijak se jí to nepříčí nebo ne moc.

Pak jsou holky, co dostanou za sex prachy jednou a ničí je to zbytek života.

Pak je taky prostituce vypadající jako manželství. Třeba když rodina donutí ke sňatku pro peníze mladou dceru, co se neumí vzepřít. Podle nátury je někdy reakcí tichá, pasivní rezistence. Jindy se na truc začne kurvite třeba jako dcera Octavia Augusta Julie.

Průměrný počet slepic: 4 (20 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Konec konců, naše národní mentalita po Mnichovu byla přesně mentalitou ženy, provdané rodinou proti své vůli.

Chtěla jsem patřit jinam, dali jste mě jemu, tak jsem jeho, seru na vás, dělám co musím a jinak mě nezajímá ani on, ani vy.

Ve filmu "Je třeba zabít Sekala" je jedna vedlejší zápletka o tomhle. Sekal má vyhlídnutou jednu nedostupnou. Nakonec si ji vyvydírá. Holka nemá na vybranou, tak tam jde, že si to odroutí jak tělo bez duše. (Sekala to naštve, tak vytáhne svýho poskoka trpaslíka, že když si slečna hraje na neúčastou, tak o to nestojí a zneuctí ji trpaslík. Ona to musí strpět, ale protože to neunese, tak to vyřeší sebevraždou. - Sekal jaksi zapomněl, že upřímný zájem se nedá koupit, alespoň ne takhle.)

Průměrný počet slepic: 3.6 (17 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

V neděli na CNN Prima Fake News:

Reportáž z kteréhosi jižanského státu Jú Es Ej. Žena po rozvodu, děcka pryč, bez práce a s velkými plány. Našla si penzion pro pány a majitel jí chce do svého týmu. Už zbývá jen maličkost - povolení k činnosti sexuální pracovnice vydává státní pasák, rozuměj úřad (asi po našem živnosťák). Všechno klape až do chvíle, než dojde úředník ke kolonce - dlužím výživné. V tu chvíli je po kariéře. Povolení podnikat prodejem vlastního těla je zamítnuto. Nemůžete tuhle práci dělat, protože jste dlužnice. Sama jste to tady napsala do kolonky, podívejte...

Naštěstí má pohádka šťastný konec. Majitel má penzionů víc a v Kalifornii nejsou tak pintlich, tam vám štempl na živnost děvečky dají. Už jsem nechal přestlat v pokoji.

Průměrný počet slepic: 3.9 (10 hlasů)

existují dokonce i sérioví trollové. Některé ty série jsou zmetkovité, u nich se jedno "L" nahradí písmenem "T".

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

T

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

seriový vrah..... možná tam je nějaká souvislost

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

a během pár desítek minut, max. několika hodin. Ani k tomu nepotřebuji "sofistikované technologie". Ono totiž při ANALÝZE informací fakt nevystačíte s noťasem vychytávajícím přednastavená slova; na to musíte použít mozek.

Průměrný počet slepic: 3.8 (17 hlasů)

Čo si predstavujetě, Kefalín, pod takým analýza?
Už jste někdy něco analyzoval?

Průměrný počet slepic: 3.6 (10 hlasů)

Scallope, já Vám nevím, ale nejste vy skutečně debil? Nebo jen neumíte číst? Než vypustíte zase nějakou volovinu, podívejte se znovu na poslední odstavec článku. Takhle se k ideopolicii nedostanete, na to se budete muset začít snažit...

Průměrný počet slepic: 4.3 (25 hlasů)

Napsal uživatel scallop (neověřeno) dne Čt, 18. 02. 2021, 00:11

Uveďte prosím fakta a pravdu.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Proto ho take nemohu ohodnotit.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

...neprůstřelnost faktur takovýchto koumáků.
Nikdo nemůže nic konkretního zjistit -ani co dotyčný udělal, ani co neudělal.
Příslušné právníky to ale dokáže (spolu)živit měsíce, ba i leta.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Tedy, asi nejdu s dobou.... ale kdo je to Franta Vrábel?
Znával jsem kdysi produkční/sekretářku v rádiu Marušku Vrábelovou, to bylo fajn děvče, ale ta s tím Frantou má asi málo společného. Spíš nic....

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

totálně buřt.

Průměrný počet slepic: 1.7 (17 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

František Vrabel je zakladatelem a ředitelem české firmy Semantic Visions, která analyzuje 90 % světového zpravodajského obsahu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

A nevíte, k čemu je to Ministerstvu zdravotnictví dobré?

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Stará se o železnice? Nebo o kulturu? O armádu?

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

2. října 2020 17:07
Dezinformace
Koronavirus
Rozumní se těm nesmyslům vysmějí, na spoustu lidí mají ale velký dopad, říká šéf bojovníků s dezinformacemi, které si najal Prymula
Lukáš Prchal

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

FRANTIŠEK VRABEL - MANIPULUJÍ NÁS VÍC, NEŽ JSEM SI MYSLEL

ceskepodcasty.cz › episode
FRANTIŠEK VRABEL: "Manipulují nás víc, než jsem si myslel."
18. 9. 2020 | HausboTalk Petra Horkého. František Vrabel je nesmírně zajímavý chlap. Objevil ...

Průměrný počet slepic: 2.7 (6 hlasů)

na které přišel Daniel Carder a spol. , tedy manipulace např. ze strany korporací, tak by konal záslužnou práci.
Pokud by to však měl být jen lokaj nějakých manipulátorů, jejichž zájmem je umlčovat či diskvalifikovat oponenty, a to ne při pomoci dialogu, ale restrikcemi, sankcemi atd. - tak pryč s ním. Odstřihnout od státních peněz a sponzorské jen ze zisku zdaněného.

Průměrný počet slepic: 4.1 (17 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

že to proto, že jste starý, hloupý a škaredý. Ostatně, z úplně stejného důvodu jsem o tom pánovi dodnes neslyšel ani já.

Je-li pravda jen půl z toho, co píše Vidlák, moc bych na místě pana Vrábela nekázal. V USA běží věci v trochu jiném módu, než je zvykem v tuzemi, a existuje nenulová pravděpodobnost, že někoho napadne, že skutečným Putinovým špionem je Vrábel. A zatímco u nás při takových domněnkách není ani vazba, v Americe dosti drsná sazba. - Manželé Rosenbergovi by mohli vyprávět, ale nebudou.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Nejásal, ne nekázal. Zase mě AI přelstila.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

...z něhož vybírám , cituji :
"...Bežne dýchame tak, že prechádza vzduch z nozdier (tu sa na zvlhčených chĺpkoch zachytáva mechanický neporiadok a niektoré prachové častice) do nosohltana (tu sa na hlienom potiahnutej sliznici zachytáva najjemnejší prach, baktérie a vírusy), ďalej postupuje vzduch do pľúc, kde je mechanizmus podobný ako v nosohltane (nie každý vie dýchať bez problémov nosom, a pri zvýšenej námahe vdychujeme aj vydychujeme často priamo ústami).
Tenký film z priesvitných hlienov, ktorý pokrýva sliznice steká voľne po sliznici nosohltana do hltana a buď nahromadený hlien prehltneme alebo vypľujeme. V žalúdku sa vírusy rozkladajú alebo ochromia, ďalej prechádzajú do tráviaceho traktu kde ich organizmus má čas identifikovať. Na transport hlienu z pľúc používa organizmus iné mechanizmy ale aj tak takmer všetko končí v hltane, kde si s tým naloží každý po svojom.

Násilné alebo výpalnícke nútenie k opakovanému testovaniu zdravých ľudí spôsobom, ktorým sa zavádza tyčinkou s vatou na konci všetka špina zachytená na chĺpkoch v nozdrách a vírusy z prípadnej vírusovej nálože, prerážaním citlivej sliznice nosohltana v časti, kde sú ničím nechránené výbežky čuchových nervov, takmer priamo medzi mozgové blany, odkiaľ už je cesta do tela človeka bez akýchkoľvek bariér otvorená, je nielen podľa môjho laického názoru dôvodom nárastu počtu hospitalizovaných pacientov s respiračnými problémami a v konečnom dôsledku obetí cytokínových búrok...."

https://www.zvedavec.org/nazory-8632.htm

Je to skutečně možné ?
Aby v důsledku takovéhoto druhu testování docházelo k zvýšení nálože viru a tak i k nárůstu počtu pacientů s těžkým průběhem onemocnění ?

Průměrný počet slepic: 4 (18 hlasů)

Si, si myslím

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

STERILNÍ odberovou tycinku strkat kamkoli bez použití hrubé síly tak k ničemu dojít nemůže. Testován jsem byl, nic mi nikdo neprorazil.

Důležité je to STERILNÍ a ODBORNĚ ZDATNÝ. V SK na to najímali kdekoho, také testování ve školách bez účasti odběrové sestry může v tomto kontextu vzbuzovat pochybnosti, v práci si může každý svéprávný rozbalit, zastrčit a uložit do hermetického pouzdra sám.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Bo větší paranoiky než jsou amíci, ve světě těžko pohledat.
Takže mě nějak nenapadá, čím by mohl tamnímu hemžení přispět. Když se člověk podívá třeba na weby blízké "QAnonu", tak vedle nich je Vrábel popatnácté vyvařeným pytlíčkem čaje.

On tenhle podomní obchodník zkrachoval už v r. 2008, a to kvůli nesplácení úvěrů.
Teď k tomu asi spěje znovu, protože MZd už s ním nechce mít nis společného. Podle odpovědi na Žádost o informaci dle z.č. 106/1999 Sb. totiž nejspíš nedodal nic použitelného: https://www.mzcr.cz/wp-content/uploads/2021/01/557-A.pdf (že prý s jeho výstupy pracuje tiskový odbor a proto jsou tajné; muhehehe...)

Jo, v té firmě Semantic Visions mu patří jen 25%. Zbytek mají nějací obskurníci Barta a Šenkypl se schránkami na Kypru a v Liechtensteinsku.

Ten rum Vám závidím, ale přesto Vám přeju příjemné ucucávání :o)

Průměrný počet slepic: 3.6 (21 hlas)

Vaši.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

:-)

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

Ona není jenom jedna. Čili tady šíříte své v podstatě paranoidní představy stran čehokoli, čeho se dotknete.-usmívající se smajlík

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nebo na sebe mrkneme a já budu dělat, že jste nic a mých paranoidních teoriích nenapsal ... mrk, mrk.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Že právě my Vidláci jsme zodpovědní za všechnu bídu této republiky, protože jsme špatně volili.  Vaše nejčastější věta je:  E to vaše dělo.  

 

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Občane, Vy snad Františka znáte ..... ten čaj byl z Číny a bylo dost složité ho prodat.... ani nevím, jestli se zadařilo... :)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

nečekal. Pan Vrábel určitě - vsadím roušku Markéty A/P - nechce přispět americkému hemžení, nýbrž vlastní kapse. Targus by vám ještě připsal něco o mládí, kráse, a tak. Však to znáte ;-)

Jen aby panu V. ta kapsa moc neztěžkla...

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

že místní už jsou provaření, takže na ně nnikdo moc nedá, nebo si jejich "tvrzení" překládají jak má být. On tam bude nový, nikdo jej nezná, tak má šanci , aspoň jako u nás na začátku.

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

působení v sociku, prohlásil můj vedoucí oddělení Odborného Technického Dozoru ( to je název! to ZNÍ, co?), po česku revizáci, prohlásil následující:
"Až budeme chtít zničit kapitalistický systém, tak urputně soutěžící se systémem naším, otevřeme hranice a všem ekonomům zaplatíme volňáska na západ. A dám krk na to, že do dvou let celej slavnej kapitalismus odpískaj a s nadšením vyhlásej socialismus."
A on tomu rozuměl, anžto byl kandidát UV KSČ!
Že by tam, za velkou louži, byl vyslán Vrábel upevnit a rozvinout socialistické ideje?
PS
Kladně hodnotím, že nám zde ponechal místního jednonohýho blba, bez něj by zde bylo jaksi fádně. Ten je sice blbej, ALE! na druhou stranu zase aktivní. Takže komické vsuvky jsou zaručené.
(Divák nemrava se NESMÍ nudit - J. Grossmann )

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

že ti ekonomové ze západu a vyškolení na západě to tu nějak pozvedli

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ti přeci měli pozvedávat západ.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Od pondělka se mi hlavou honí myšlenka, která nebude asi ani prudce originální a nejspíš ani objevná. Navíc s článkem příliš nesouvisí - přesto bych se o ni rád podělil.

Institut Nouzového stavu je opatření, jež má pro dobu výjimečné situace umožnit vládě činit efektivní, jinak těžko obhajitelné kroky. Zároveň je vybaven pojistkou proti jejímu zneužití v podobě souhlasu či nesouhlasu parlamentu při jeho prodloužení. Košatý je svět a historie - s oblibou dnes bývá připomínán extrémními pravomocemi vybavený AH po požáru Říšského sněmu. To někteří spatřují i v akci AB s hejtmany. Jiní v téže události nacházejí poučení, že i poslanecká pojistka občas potřebuje nejspíš pojistku.

Vlastně mi nejde o to, zda konal AB, poslanci z demobloku, či snad hejtmané, dobře nebo špatně. Trápí mě něco zcela jiného. Boj proti NS je spíš bezmyšlenkovitým bojem proti symbolu, než cokoliv jiného. Stále víc mne proto dráždí představa, že by se měly mimořádné pravomoce dosud nejspíš správně podmíněné mimořádnou situací a mimořádným stavem rozhodování, měly nějakým způsobem transformovat do běžných zákonů, jak demoblok požaduje. Stále víc se musím ptát, zda skutečně chci, aby měli jednotliví členové vlády či vláda jako celek - ať už jakákoliv - podobné pravomoce k dispozici "normálně". Nedaří se nám náhodou, tím bojem proti "totalitnímu způsobu vlády zneužívající výjimečný stav" dosáhnout stavu, kdy k podobnému "zneužití" nebude vlastně třeba ani nouzový stav vyhlašovat? Natož být podřízen sněmovní pojistce? A i kdyby se mé obavy v tomto směru ukázaly být liché - nejde vlastně o přiznání, že "normální stav" nás už reálně nečeká? Neargumentovala ta samá demopozice vloni právě tím, že některé věci prostě nelze dělat mimo nouzový stav?

Nestřílíme se nyní vlastně do vlastní nohy i napodruhé?
(Pravdou ovšem je, že naši opozici ani nepodezřívám z toho, že by si záludně připravovala pole pro posílení vlastních pravomocí po podzimních volbách. To by mi na ně přišlo možná příliš sofistikované.)

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)