Obchodník s deštěm doobchodoval

Autor
Štítky

Krátký úvodník tentokrát od Petra Hampla

Dostal jsem od něj odkaz na jeho vlastní text o tzv. Velkém resetu, který podle mě více než vysvětluje všechno to, co jsme prokydali předevčírem. Pokud tedy někdo nebyl dostatečně uspokojen čtyřmi sty komentáři, zde je Hamplův článek: 

https://petrhampl.com/velky-reset

Petr Hampl je mi den ode dne bližší, protože jeho svět se obejde bez pedofilů v Kapitolu, obejde se bez spiknutí Iluminátů a přesto velmi trefně vystihuje většinu současných problémů naší západní společnosti. Počtěte si. 

 

A nyní už dnešní článek: 

Nerad bych, aby ve všeobecném zmaru našemu dvorku ušla jedna velmi velmi pozitivní informace, která by nám mohla rozjasnit den. Konečně po dlouhé době se něco povedlo a ještě můžeme mít radost z cizího neštěstí.  Už dlouho jsme se nemohli rozplývat nad dvěma mouchami sestřelenými jednou ranou. Takže než budete číst dál, všichni si skočte pro flašku něčeho ostřejšího, vytáhněte broušené skleničky a nalijte si. 

 

Vězte, že firma Sémantic visions a její šéf Franta Vrábelů opouští naše ministerstvo zdravotnictví a odchází sloužit... ano Bidenovi. Vlastně ani nevím z čeho mám větší radost. Jestli z toho, že u nás ubude jeden dojič rozpočtů a nebo že USA budou kromě Bidena rozvracet i české volské hlavy. Mám ve skříňce jedenáctiletý kubánský rum. Už jsem si přihnul. Dneska nemíním vystřízlivět. 

O Vrábelovi jsem psal článek 16. října po slavném Prymulově projevu, který tehdy působil, jako když Fantomas vyhlašuje svojí nadvládu nad lidstvem. Vrábel tehdy na chřipečkářskou i alarmistickou scénu působil jako červený hadr na býka a Prymula právě díky této postavičce za zády dostal první ťafku na důvěryhodnosti. Pamatujete? Stáli tam jak andělé smrti, jak templáři před pochodem na Saladina, jak smrtihlavové z nějakého hororu. 

Já v tehdejším článku tvrdil, že Vrábel je jen obchodník s deštěm, že ve skutenosti žádné sémantické vize nemá, že ta jeho firma nic neumí a on umí dobře kecat a vnucovat se do různých organizací a tam za drahé peníze dodává prezentace k ničemu. Prorokoval jsem mu neúspěch, zapomění a brzký vyhazov. 

Musím konstatovat, že chlapec se udržel déle než jsem čekal, ale jinak jsem jeho působení trefil docela dobře. Ukáže se, že nic neumí a ze všeho nejméně bude umět bojovat s dezinformcemi, protože ten chlap samozřejmě vůbec netuší, co dezinformace je.  V dnešní době jsme se už dopracovali tak daleko, že dezinformace je v podstatě všechno a zároveń nic. Rozdíl je v tom, kdo to říká. Když to říká EU, Česká televize, Bakalonovináři, Ferjenčík  a Pekarová Adamová, tak je to pravda pravdoucí. Když to říká Putin, Okamura, Babiš nebo Vidlák, tak je to dezinfromace. V takovém světě nepotřebujete žádné sémantické vize, pouze se potřebujete vlísat a k tomu vám postačí kvalitní anglický oblek, velké auto, pořádné hodinky a plná huba keců. 

Republika plná chřipečkářů, kteří nedodržují opatření, celá alternativní scéna je plná Vlastimilů, Carlosů, Margonů, Petrpavlů (bez urážky pánové - jen konstatuji, že lidí jako jste vy, je plný Pravý prostor, Větvička i další alterntivní weby. Ba i u Vidláka jste)  A na co přišel Vrábel? Jasně - pánové - váš chřipečkářský postoj máte od Putina. To on vás naočkoval, on vás nějak pomýlil, všechno co říkáte je ďábelský plán Ruska jak nás ovládnout.  Jistě uznáte, že je to skvělá příležitost, jak podojit ministerstvo bojem proti vám.  Já vaše názory považuju za pomýlené. Ale nijak nepochybuju, že jste si k nim došli sami a Putin se angažovat vůbec nemusel. Postačila Česká televize, která posledních pět let nedělá nic jiného než protlačovala správné názory a správné lidi. Když oni něco říkají, je nejlepší počítat s opakem. 

Vrábelovi stačilo dostatečně často opakovat slovo Rusko a Putina a peníze se jen sypaly... krásný bezpracný život, kancelář světlá a čistá, jako pracovní nástroj noutbůk, pracovní doba krátká, zisk obrovský. 

Bohužel Vrábel nepočítal, že se s tímto ruským názorem se nakonec ztotožnila celá opozice. Všichni ti kluci od Uršulky, od Sorose, od Gatese, od Iluminátů, od Bidena, od líbodémo, ti všicni dospěli k tomu, že nouzový stav nepotřebujeme a musíme okamžitě rozvolnit. Źe boj proti epidemii dělá sůdruh ministěr Blatník špatně, že opatření jsou přehnaná, zbytečná, že Andrej celé epidemii vlastně pomáhá, místo aby jí řešil.  Jinými slovy, bruselští soudruzi se nějak zázračně shodli s Aeronetem, Sputnikem, Pravým prostorem a dalšími majáky dezinformace. 

Představte si to Vrábelovo zděšení, když zjistil, že ruský narativ převzali i všichni ti Aspenové, Římští klubové, kamarádi milých krajanů i emigrantští vítači. Sakra... co s tím? Dokud měl ruský narativ jen Okamura, to se dalo... ale když ho má i Bartoš? Nebo Rakušan? A vlastně i Minář a ostatní? Co teď? Na tohle vás žádné sémantické vize nepřipraví, tohle nevyřeší drahý černý oblek a rolexky na rukách. Říkat, že je to ještě ďábelštější plán od Putina, jak nás destabilizovat, to už se úplně nedalo...  a jak se nedalo operovat  s Ruskem, byl celý Vrábel  najednou totálně v prdeli. 

A tak začal brečet a prohlásil, že mu vláda nenaslouchá. Tak určitě... nikdo nevydrží dlouho poslouchat kraviny o ničem. Takových Catonů je plná sněmovna, co prohlašují dokolečka, že soudí, že Rusko musí být zničeno. Moc velká konkurence Franto. Většina z nich to dokonce říká zadarmo a radostně a ty za to chceš peníze.

Takže náš obchodník s deštěm zjistil, že víc už náš stát nepodojí, další prachy mu zadara nikdo nedá, ale jak vidno kluk nezahálel a včas si zařídil náhradní angažmá. Bude dělat pro Bidena. Nepochybuju o tom, že tam bude mít práce dost, protože i v USA za všechno může Putin. Vzhledem k tomu, že jde o zemi neomezených možností, nejspíš tamní rozpočty podojí o něco víc. 

Vím, že mě čtou i na ministerstvu zdravotnictví - řekněte tam něko Blatníkovi,  že Vidláka by strašně zajímalo, co tam Vrábel za ty čtyři měsíce udělal. Jestli existuje alespoň jeden papír nebo nějaké desky a v nich nějaké eseje, nebo udání, nebo analýzy toho, jak Putin vypouští dezinfromace. Jestli je tam něco víc, než jen svodky Aeronetu nebo Sputniku. Vlastně bych řekl, že tam po něm nezůstalo vůbec nic. Jen faktury. Možná by bylo dobré, aby nějaký správný mladý, krásný a chytrý demokrat podal Bidenovi hlášení, co jsme mu z Česka poslali za dáreček. Pochybuju o tom, že tam někdo dokáže udělat větší škody než Vrábel. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (92 hlasů)

Komentáře

než ho makrolon prohlásil za normální. A to se tam řežou hlavy.

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

Opravdu.
Místo řetězu, možná dostaneme provaz.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Zdravím vás, Stando.e. Mám podobný názor jako vy. Dokonce parlamentní politické strany podezírám, že nám minulý týden začaly odehrávat divadelní představení, které dnes vyvrcholí. Schválením pandemického zákona nám bude zakazovat, co bude chtít, ministr zdravotnictví se souhlasem vlády (do 48 hodin i bez souhlasu). A budou moci být konečně spokojeni voliči AB i “demokratických” stran.
Zastánci tvrdé ruky budou také jistě spokojení, pokuty mají být 3 miliony, 100 a padesát tisíc, opakovaně porušení za 4 mega.
Pak bude ještě stačit schválit Hamáčkovu novelu o bezpečnosti (vstup do obydlí, zabavování věcí) a máme vymalováno.
https://advokatnidenik.cz/2021/02/16/vlada-schvalila-pandemicky-zakon-i…

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

O novele opozice ani nešpitla, asi to bude nosič.
Uvidíme, co tam nanosí.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Tak konečně rozumnej přístup, už aby to bylo. Podle všeho zdravotnictví zkolabuje příští týden v úterý. To jsem zvědav, jestli pustěj děti do škol a otevřou obchody a začnou bagrovat hromadný hroby nebo naopak zakážou i chodit do práce. Podle mě by tvrdý lockdown se zákazem vycházení 24/7 byl na 14 dní řešením.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

Jednotky intenzivní péče v metropoli jsou plné. Ale žádný „stop stav“ nezazněl

Zdroj: https://prazsky.denik.cz/zpravy_region/jip-nemocnice-kapacita-luzek-cov…

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

" Příjem" však není myšlen příjem ve smyslu příjmu samém o sobě, měla by brána v potaz relace příjem - výdej. Pokuta by neměla uvést do existenčních potíží někoho, kdo má sice příjmy absolutně vysoké, avšak nutné výdaje, vynakládané za účelem k jeho dosažení jsou také vysoké....přičemž vůbec nemusí jít o tkzv. podnikatele.
Např. za současného " právního" stavu udělená "pokuta" za rychlou jízdu ve výši 50 000 rusnokoffek, může být pro někoho likvidační...a pro jiného směšná(tedy nemající žádného výchovného efektu). Pokuta 3 miliony může tak znamenat rodinnou tragedii , v druhém případě např. krátkou manželskou hádku a omezení zevlování (turistika).

Náš obtloustlý gymnasista získal nebývalou moc, otázkou ale je : Jde ještě vůbec o vyjádření moci " lidu" ? Nejde už o vyjádření moci tyrana (např. skupinového tyrana, mafijního...a jeho looutek ) ?
Demokracie byla zřízena hlavně proto, aby se zabránilo vládě tyrana. (např. nějaké oligarchie) .
Pokud však naopak v rámci " demokratických" procedur a za " demokratického " režimu došlo by k nastolování a upevňování moci tyranské....bylo by žádoucí takovouto " demokracii" svrhnout. A to zavčasu, dokud to ještě vůbec jde.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

Ne, to si nemyslím, že se střílíme do vlastní nohy. Upozorním na jednu podstatnou věc. Babiš prosadil vládní návrh pandemického zákona. A v té preambuli stojí, že jde o zákon výhradně platný jen pro rok 2021 nebo jen pro tuto pandemii. Koná jako politik.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Má být platný do února 2022. A když příjde cov21 (až xy) tak se může novelizovat.
“Kilo” Bill Gattes nám nabízí umělé hovězí. Třeba tento “vizionář” tuší, že koronáč je tak vyjímečný vir, že skočí i na krávy. Ještě nikdo nám přece neřekl, za jaké situace pandemie skončí.
Ano, patřím ke “konspirátorům” jako byl K, Gott. Ten dokonale zapadal do škatulky všech vrábelovců - ”buran, co nikde nebyl, nic neviděl, neslyšel, nedokázal, nerozumí světu, jen závidí těm úspěšnějším☺️

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

Prý to už tisknou někde v Izraeli, nyní cizelují chuťové vlastnosti, vzhled je už prý jak u stejku, i konzistence.

Příští symposion u Vidláků bude ne zabijačkový, ale tiskařský.
Ještě pak natisknout si i oheň...a je to.
Pokrok nezastavíš.
Ale hackery také nezastavíš. A pak bliješ jak amina. A místo ohniště ti chytne chalupa.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Přišel jsem na to, že scallop působí na Nové republice pod pseudonymem Unknown a nebo je alespoň s Unknownem ze stejného hnízda. Na Nové republice už Unknownovi MUDr. David určil také diagnózu vycházející z jeho specializace... Scallope, co z toho máte, že se tak snažíte? To jste si nevšiml, že se s Vámi tady už nikdo nebaví? Prostě Vás tady nikdo nebere na vědomí. Jako byste vůbec nebyl. Važte si tedy toho, že Vám dnes po dlouhé době věnuji pozornost. Co jsou ty Vaše pravdy? Trapné poznámky vycházející z naprosto mylných názorů a předpokladů. Tak už toho raději nechejte a přečtěte si raději nějakou pohádku na dobrou noc. Dobrou...

Průměrný počet slepic: 4 (24 hlasů)

In reply to by Povidlák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vadi me ten vseobecnej pruser, ve kterem jsme. A duvodem je prave pohrdani pravdou a fakty, ktere dusevni lenosi s klidem odhodi slovy "vsechno je jen nazor". Pak i covid je jen nazor, ockovani jen nazor, nakonec i smrt bude jen nazor .... a tohle me skutecne vadi, tohle je esence vidlakovstvi, proti ktere se ozyvam.

Vidlak chtel o vanocich rozvolnovat, dneska asi ne, zitra treba zase ano ... dnes mozna ockovat chce, zitra zase napise blog proti ockovani, pak zase naopak ... proste jeho mantra je zjevna: nic neni pravda a vsechno je mozne.

Prave kvuli antipravdivym lidem typu vidlaka jsme v tomto pruseru. Smrt mych blizkych pro me nikdy nebude "jen nazor" - lide s timto videnim sveta jsou hrobari zapadu a vitaci totalit vseho druhu ... a vidlak je bohuzel jednim z nich.

Průměrný počet slepic: 1.9 (9 hlasů)

Scallope -  mozek... používejte mozek a naučte se číst. Já jsem nevolal před vánoci po rozvolnění, já volal po tom, ať zůstanou opatření čtvrtého psa.  Ať jsou za přísných hygienických podmínek otevřeny všechny obchody. Ať se zbytečně nezpřísňuje, protože to stejně nebude nikdo dodržovat. Ať nechají v provozu venkovní vleky, ať prostě neblbnou, protože to stejně k ničemu nepovede. A ejhle... mám ehorší situaci než jsme měli v prosinci a co bude? Mají se otevírat obchody... za zpřísněných hygienických podmínek...  Stačily dva měsíce a už jim to došlo.... Mezitím si mohli malí obchodníci trochu vydělat, návaly v hytlermarketech by se rozložily na větší plochu a zřejmě bychom na tom byli stejně jako dneska. 

A Baltný nemusel vystupovat s tím, že to vzdává a odteď je to na každém z nás a mohl ještě jednou přitvrdit. Teď už nemůže, protože nemá jak. 

Scallope vás nikdy nezajímla žádná esence ničeho. Vy si prostě jen potřebujete svojí elfí výplatu. Ale neumíte to. Žádné vzdělání, žádné znalosti, jen fráze.  Argumentace vám nikdy nešla. Tak děláte jen to, k čemu jste vybaven vaším charakterem - posmíváte se a nadáváte.  Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí. 

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

In reply to by Povidlák (neověřeno)

Trvalý odkaz

jsem nikdy nepsal. Ale to je preci jedno, ze? Uz jsem zde byl odhalen jako elf jenom proto, ze pisu z pocitace i mobilu - dve IP, jasny dukaz!!

Tyhle Goebbelsovy kydy jsou presne mistem pro Vas.

Průměrný počet slepic: 1.8 (10 hlasů)

Musí se učit chudák... jeho šéfové jsou řádně paranoidní a pokud se nenaučí používat mozek, je za chvíli bez práce. 

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Dezinformace je všechno, co se neslučuje s ideologií globalizace, velkého resetu, covidu, oteplování přírody i manželství, migrace a korektnosti.
Dezinformační je všechno tradiční, národní a konzervativní.

Také jsem si všiml zprávy o prásknutí dveřma za Vrábelem a jeho Semantic Vision. Nevím, kolik za ním zbylo lejster, ale smradu dost. A jsem si docela jist, že za ním zůstalo mnoho lidí vyhozených z práce (typově například chřipečkář primář Musil), mnoho zrušených youtubových účtů (nekorektní Franta Kubásek) a mnoho nepohodlných bezejmenných, o nichž jsou jednou provždy uloženy záznamy v archivech STB (sorosovy teroristické bandy), typově například Vlastimil z Vidlákova.

Jestli je to dobrá nebo špatná zpráva, že se Vrábel vrací k Bidenovi do Mordoru, to nevím. Ta publicita kolem toho trochu naznačuje, že to bylo v plánu.

P.S. Hampla jsem si přečetl, ale tento text je trochu bezobsažný. Nic mi to nedalo. Hampl je ovšem na naší straně. To je jisté a je to dobře.

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Vlastimil.
Jenže Vrábel povýšil,
Může se někdo dostat do Bidenovi blízkosti,bez ověření,bez doporučení?

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Jestli se jeho svět obejde bez pedofilů v Kapitolu, tak můj by se bez nich obešel taky, jenže ve skutečnosti o tom, jak je to s pedofilama v Kapitolu, vím velký prd a Hampl zcela jistě také. Navíc na to, to vyvrátit je potřeba toho vědět daleko, víc než na potvrzení, tak jak by to dokázal.

Hampl to nemá jak vyvrátit pro jednotlivé kongresmany a tak by to měl brát, jak to je. Jako jednu ze skrytých možností, o kterých nic neví.

To, co vás přesvědčuje o jeho důvěryhodnosti, ho u mě důvěryhodnosti zbavuje.

Dnes a denně vidíme jak velké problémy mají lidé se vyrovnat se jen se samotnou existencí covidu a jeho nebezpečností a to je to "jen" respektabilní nemoc normálních lidí a stačí jít do jakékoliv nemocnice u nás, nechat se tam najmout jako zřízenec a uvidíte to hned. - Jestli někdo v Kapitolu pedofil je, tak to velká spousta lidí určitě hlavně nebude chtít vědět.

Zrovna tajný služby a mafie všeho druhu mají přímo zájem takovýhle věci odhalovat, zneužívat a vytvářet. Nedovedu si představit jedinej důvod, proč by to neměly zneužít, když už na to kápnou.

Jako mafie nemislosrdně použila proti J E Hooverovi jeho homosexualitu a černoškýho předka, použila by i pedofilii. Nemá nejmenší důvod to neudělat.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

jde o cílovou skupinu pro informaci, pokud tam bude něco co je pro jedince mimo Overtonova okna tak to zahodí celé. Hampl se IMHO snaží psát tak aby byl co nejšířeji akceptovatelný a zárově podal červenou pilulku. Na vidláka to funguje :).

Za sebe považuji pedofilne-satanistické ritualy prováďěné některými politiky v USA i jinde za prokázané.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Kde je pravda?

Česko má vakcíny, ale neočkuje.

Někde se povaluje asi 155 tisíc dávek.
Proč?

Ve věkové skupině 80+ je smrtnost přes 10%.

Když nám nejde o tyto „neproduktivní!“ lidi, tak můžeme snížit potřebu lůžek s kyslíkem pro mladé a krásné, kde je smrtnost „pouze“ 1 až 2%.

V době, kdy každé volné lůžko s kyslíkem má cenu zlata, je to trestuhodné.

Nastane doba, kdy se budeme ptát, kdo za to může?

Co dělají Ministerstva, Krizové štáby?

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/cesko-vakciny-ma-ale-neockuje-podl…

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/koronavirus-v-datech-trochu-o…

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Jako obvykle ( po česku hovno) A pokud se vybuděj k nějaký činnosti tak naprostý kokotiny.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Moje tchyně 80+ dostala před několika týdny prví dávku a příští jde na druhé očkování ..... čili může to být pouze prodleva v užití vakcín

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

V nějaké předchozí diskuzi (tak týden) jsem sem vkládal odkaz (škoda, nemohu ho najít), kde byla zpráva o odchodu Vrábela ze státních služeb, který Vrábel komentoval ve stylu "že už nebude házet perly sviním". A byla tam informace, že se chystá vyrazit sloužit Bildenovi do USA, tam že ho ocení.

Je to dobrá zpráva. Dobrá zpráva v tom smyslu, že se ukazuje, že alespoň v boji proti dezinformacím máme odborníků, že je můžeme vyvážet.

Scallope, nedostal jste už také ze zahraničí nabídku, která se nedá odmítnout?

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Češi a Moraváci se vrátili domů, na dvorky, chaty a chalupy Začali po mnoha letech znovu navštěvovat známé, pořádat rodinné sešlosti a přátelské párty. A to je dobře. Díky za to, Prymulo, že tomu dáváš tolik času. Zjistili jsme, že je to lepší než stress v práci, buzerace od šéfa a honba za penězi a kariérou. V tomto důsledku pandemie se věci obracejí k lepšímu. Jesště pár týdnů či měsíců a zjistíme, že vlastně nic víc nepotřebujeme. Vrátíme se do režimu, v jakém jsme žili za mlada. Stát a jeho propagandu budeme ignorovat a budeme na ni sypat z rukávu vtipy.

A k dobré náladě si pusťme muziku od podlahy:
https://www.youtube.com/watch?v=FEn2Qp0nZq8&list=PL17941FFF20F1A93E

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

Začali po mnoha letech znovu navštěvovat známé, pořádat rodinné sešlosti a přátelské párty.

-
To asi nebylo to, co Prymula a spol zamýšlel s nouzovým stavem. Spíš to vypadá na přesnej opak.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

Ale pokud stát namíchal koktejl v podobě dlouhého locdownu a zároveň žádného vynucování, tak to nemohlo dopadnout jinak. Proto "Best in Covid".
A to máme násobně policistů než Rakousko. Byl by to velký problém kdyby každý den prošla policie každou hospodu, každé fitko, zaměřila se na garáže a kočárkárny, testla kadeřnice? Okamžitá pokuta padesát klacků pro provozovatele a po pěti tisících pro každého zúčastněného. Za 14 dnů vyřešeno.

Průměrný počet slepic: 2.7 (14 hlasů)

Je tu Covid a nakaženost neklesá a tak je dlouhý lockdown.

Jo, s tím vynucováním zcela souhlasím. Otázka je, proč není a proč kupříkladu opozice nevolá po jeho zavedení. Proč se o tom vlastně vůbec nikde nemluví.

Tak trochu napovídá tohle:
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-soud-zrusil-ctyri-opatre…

a tohle:
https://www.denik.cz/z_domova/pavel-rychetsky-koronavirus-cestovani-ces…

Tam je možná třeba hledat problém.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

To jsou jen detaily, byť tvořící atmosféru. Klíčová je skutečnost, že vláda sice vydala a udržuje lockdown, ale rezignovala na jeho vynucení, třeba silou. To je ten nejhorší mix, protože se lidé přesunuli do šedé zóny kontaktů do polootevřených hospod, hotelů, fitek, skiareálů, kadeřnic, ..., kde nikdo nedbá na desinfekci a další ochranná opatření. A každý státu následně lže kde a s kým byl, protože ví, že porušovali.
To již je o trochu lepší všechno otevřít a zavést opatření na snížení promořování.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Jestli to vůbec šlo nebo ne.

Jestli si myslíte, že nějaká vláda dokáže vše, tak nejsme v diktatuře a ani tam to nejde. I v diktatuře musí mít podporu silových složek a proporce obyvatelstva.

V čem je lepší všechno otevřít? Tak se to bude šířit ještě rychleji.

Proč debilové nemohou začít dodržovat opatření sami od sebe? Jde o jejich životy a životy lidí kolem nich.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

"Proč debilové nemohou začít dodržovat opatření sami od sebe?"
Možná, že fofrem začnou. Doteď možná spoléhali na tu větší část (aspoň doufám, že větší), která to dělala a z obavy, že to by to nyní mohla přestat dělat šlápnou na brzdu.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

že v Indii se situace s covidem začíná rapidně zlepšovat. I když, jak známo, je to snad nejšpinavější země na této planetě (no, prý Peru by jim mohla krapet konkurovat).
Víceméně tam většina lidí na nějaká opatřní peče. Jo, roušky ve větších městech ano, jinak by mohli dostat pendrekem od policajta, ale že by se tam nějak méně scházeli, to ani náhodou.A zazněl tam zajímavý názor, že oni do té svojí posvátné řeky chčijou, serou, házej tam nebožtíky a pak se v tom ošplouchnou a ten jejich organismus se musí imvrvére vypořádávat s nějakým útokem a tak je odolnější.
U nás máme v telce reklamy na přípravek čistící, který zničí 99,9% bakterií, tak hurá na to, vyrobíme si to prostředíčko kolem sebe pěkně sterilní, akorát, když pak na nás něco skočí, možná je to naše tělo méně odolné.
Toto není ani chřipečkářský, ani covidoalarmistický pohled na věc, pouze mi furt vrtá hlavou, proč ten největší průser s tímto virem zažívají nejbohatší země s největšími lockdowny a nejlepším zdravotnictvím.

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

Zbytku Indie se netýká.

Zato je Indie velmoc v úmrtí způsobených průjmem. Víc než Afrika.

Takže kdoví jestli jsou úmrtí na covid vůbec postřehnutelná ve většině Indie.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Ta Ganga byl pouze viditelný příklad, ale přijde mi, že země, které víceméně žádná pravidla nemají a měly by teoreticky už dávno vychcípat, tak ony furt ne a ne.
Víte, Čmoude, mě v tom chybí logika.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

jedna pro turisty a druhá pro domorodce.....
moci sem tak dát fotky,, koukali byste

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Samozřejmě, že to jde. Stačí aby Hamáček zaúkoloval PČR, a toho kdo to bude sabotovat, tak vyhodit pro porušení nařízení. Pokud se Hamáček bojí a nekoná, tak mu to má Babiš nařídit a donutit jej. Ale vypadá to, že se taky bojí a to je pro nás průser.
Že do toho netepe opozice, je docela sobecky pochopitelné, byť velmi špatné.
A proto "Best in Covid".

O tom nárůstu nakažených po opuštění lockdownu docela pochybuji. Ano, přibude mírně kontaktů, ale dle mě ne o moc, protože téměř nikdo se již doopravdy neomezuje. Ale hlavně tento nárůst by byl jednak kompenzován dodržováním opatření - desinfekce rukou na místě a desinfekce samotných míst, odstupy, roušky a jednak také lidé by státu nelhali a začalo by fungovat trasování, protože by neměli důvod lhát.

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Bartos-Hamacek-chtel-pris…

Kdyby Hamáček mohl ty větší represe rozhodnout sám, tak by to udělal a nejspíš dávno.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Koukám, dneska měl Scallop noční. Akorát to elfíku asi bude bez prémií. Nějak se ti nedaří.  

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokud se nepletu,Vrábel je Slovák a kámoš Babiše.
On to jeho uvolněné místo,rychle někdo obsadí,ale tady je jasně vidět,jak se obsazují různé posty po všech ministerstvech.-
Dám sem ještě něco,co jsem chtěl dát už včera.Navýšení nákazy v západních okresech,naprosto souvisí s tím Africkým pískem,který se objevil na tomto území.Kdo si pamatuje,asi před 8-10 lety,bylo toho písku také hodně a vyvolalo to v Německu nějakou nebezpečnou nemoc.

Průměrný počet slepic: 2 (6 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Prach ze Sahary napadl všude, kde zrovna sněžilo - od Šumavy, přes Krušný hory, Jizerky, Vysočinu po Jeseníky vč. Prahy...
Pokud byste měl pravdu, muselo by se počty navýšit plošně všude a to se úplně neděje, takže blábol a nákaza se saharským prachem nesouvisí.

(a to nemluvím o tom, že oranžovej sníh padal všude od Španělska po Polsko)

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

ano to je řešení. A líbí se mi ten nový termín Covidignoři....

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

Ono to nakonec bude jediné řešení- že si prostě lidi (firmy) tohle pohlídají sami- bo na ně vrchnost kálí.
Blbý je, že zrovna u nás je šéf ignor.

PS: Bych chtěl vidět vlkův tlak, po přečtení takového mailu z nevtipu...

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Od Vlka to je správné, ale mě, který tu již dlouho tapetuje, že vláda absolutně selhává, protože si nedokáže vynutit dodržování opatření, mínusujete. Aspoň je vidět, že to zde čte nejspíš i Vlk.

Průměrný počet slepic: 2.7 (10 hlasů)

Jen dvě pohlaví?
A není to málo, Antone Pavloviči?

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Já produkt a relikt binárního světa stále melu jen on a ona.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Menstruace-se-netyka-jen…

Mám obavu, že přechodem do transgender světa nebinárních osob by se mi mohli začít objevovat samovolně menstruace a Bůh ví, jak by to se mnou skončilo.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Sakra, chlape!
Vy se v tom vyžíváte, přiznejte se :-D

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)