Fotovoltika na mé střeše

Autor

Začnu závěrem, tak jak to vidím já. Tento stát se zachoval obvyklým způsobem a z různých možností, jakou zvolit cestu v solární energetice, resp. z mixu možností, opět vybral ten nejnevýhodnější pro neprivilegované. Prostě každá skupinka z těch privilegovaných si tam protlačila to svoje a dohromady upekli nejedlý dort pro ostatní.

S instalací FVE na střechu domu jsem začal koketovat v roce 2009. Ve stejné době jako solární baroni. V době, kdy stát nabídl lukrativní podmínky – tedy výkup elektřiny z FVE za garantovanou cenu, a to vysokou. Zašel jsem na ČEZ-distribuce v Olomouci a zjistil jak na to. Vyplnil źádost o připojení a dodal požadované. V té době jsem bydlel v chatě předělané na trvalé bydlení v Hrubé Vodě u Olomouce (nebyl tam zaveden plyn a chtěl jsem tedy fungovat na elektriku z FVE. Zdálo se mi to výhodné a tak jsem poradil i sestře bydlící v Šumperku aby do toho šla taky a dodal know-how a sepsal s ní i žádosti o připojení FVE na střechu jejího baráčku.

Následně mně přišlo zamítavé stanovisko, že nemají kapacity na připojení. Sestře naopak přišlo, že může si sehnat firmu, zaplatit a že s ní podepíčí smlouvu. Tedy já jsem skončil, ale sestra v Šumperku si sehnala firmu, zaplatila FVE, podepsala smlouvy s ČEZem a stal se z ní malý solární baron vyrábějící elektřinu z panelů na střeše. Má tam 10 panelů (co tam vlezlo).

Žádné negativní zkušenosti za těch 11 let nemá, vše jí funguje. Jen dnes zastává názor, že by do toho již znovu nešla, protože sice něco vydělá, ale musí být stále źivnostník, což jí vůbec nevyhovuje a má s tím problém. Pokud by chtěla přestat být živnostník, tak musí prodat celou FVE.

Takže je nuceně stále živnostníkem a tedy solárním baronem z donucení.

Doba pokročila, já se přestěhoval do novostavby přímo v Olomouci a loni podruhé vstoupil do řeky s FVE. Vybral jsem si firmu od Ostravy a nechal si zřídit FVE na střech domu na klíč. Poradili jakou variantu zvolit , já si smlouvu přečetl, podepsal a zaplatil 200K. Jaro 2020. Po měsíci přijeli z Ostravska dvě auta. V jednom dva maníci co za pár hodin namontovali 6 panelů 380 Wp PERC na střechu domu na hliníkovou konstrukci. Z druhého auta vystoupil elektrikář, co si navrtal díry do garáže a v ní zavěsil hybridní střídač GoodWe GW3648D-ES, pod něj hybridní baterii Pylontech 3,55 kWh LiFePod4 a další blikající bazmekty. Totálně předrátoval hodiny (asistoval jsem s tím, co má být napojeno na bazerii – lednička, výřivka, indukřní varná deska, kuchyňské zásuvky, světla v domě, internetová Wi-fi, televize a i elektika plynového kotle) dodal další jističe na FVE a začaly problémy. Jejich FVE nešla připojit na net (nutně potřeboval zadat osmimístné heslo do FVE a propojit s wifinou na net. Já měl heslo na wifině sedmimístné a i po telefonních konzultacích s firmou to nešlo. Tak odjel. Ale informoval mě, že ve smlouvě mám, že každý další jejich výjezd je zpoplatněn třema tisíci). Tak jsem musel řešit providera a ten mi časem přenastavil heslo na osmimístné. Potom zase firma neměla čas přijet. Až přijeli, po dohadování, kdo výjezd bude platit (ve smlouvě žádný požadavek na osmimístné heslo nebyl) zase zjistil, že signál na wi-fi je prý v garáži nízký, prý jenom 30% (dodnes nevím z čeho 30%) a jejich FVE se s ním nedokáže spojit. Prý mám svoji wi-fi (router) přesunout z půdy někam blíž (tedy rozvrtat barák). Tak jsem se dohodl, že si koupím repeater. Elektikář odjel směr Ostrava. Koupil jsem Xiaomi repeater, ale ten zase nespolupracoval s routerem od poskytovatele internetu. Uplynul nějaký ten týden, kdy jsem se marně snažil to nějak rozchodit. Nakone jsem sám, bez repeatru (nechce jej někdo?) po konzultacích po telefonu a po té, co mi milostivě, proti jejich zvykům, poskytli hesla a protokoly a instalační soft na jejich/moji FVE připojil FVE přímo na router na půdě. Rozjel jsem sám monitorovací promagram na FVE.

Následně dorazili dva maníci od eonu a vyměmili mi hodiny za nové – dálkově odečitatelné. Jen tak mimochodem mi při tom oznámili, že od té chvíle, budu úřtován každý měsíc a tak to bu i platit.

Vítězoslavně jsem v půlce srpna 2020 spustil FVE.

V prosinci mi na účet dorazila dotace 75K.

Takže nakonec vše dobře dopadlo...

 

Bohužel ne tak docela, protože:

  • FVE je monitorována a spravována na dálku přes net a já se docela bojím, co bude následovat, pokud firma, co mi ji monitoruje, nedejbože zkrachuje. Nějak nechápu, jestli potom budu vůbec moci svoji/jejich FVE nějak upgradovat, nebo opravit eventuální závadu. Nemám žádnou domumentaci a FVE je zaheslováno (resp. střídač a mozek FVE určitě).
  • Finančně taky docela průser. V domku topím podlahovkou a i TUV je na plyn, takže spotřeba elektřiny za minulých 5 let domku byla vždy téměř identicky malá – lehce pře 6K ročně. A nyní, účtováno po nově již po měsíci, jsem platil za půlku srpna přes 600,- Kč, a další měsíce zase téměř identicky mezi 1.300,- až 1.500,- Kč.
  • Tedy platím ve finále více než dvojnásobek toho, co jsme platili před zapojením FVE. A to se vyplatí.
  • Např. faktura za leden:
  • Dodané množství, jednotarif: 0,223 MWh = 413,- Kč
  • Stálý plat: 74,- Kč
  • Daň z elektřiny: 6,30 Kč
  • Cena za distrubuci ve vysokém tarifu: 367,70 Kč
  • Cena za příkon: 111,- Kč
  • Cena za systémové služby: 20,80 Kč
  • Cena za činnosti operátora: 4,- Kč
  • Složka ceny na podporu el. z podpor. zdrojů energie: 110,40 Kč
  • + DPH, Cena celkem: 1.340,- Kč

 

PS: Jediné co se mi vyplatilo, je jako obvykle mimo systém, mimo dotace, a to, že jsem si před cca 5 lety koupil na Aukru 4 prasklé FV-panely po 700,- Kč za kus, ty si položil/ukotvil na střechu (teď již chaty v Hrubé Vodě) a sám káblíkem sériově zapojil na 12V přímotop (původně z náklaďáku z vrakáče) a ten je v sauně, v chatě, vedle hlavního finského saunového topidla. A v zimě mi přes otevřené dveře temperuje chatu, aby mi nezamrzla voda (jinak to předtápí saunu). Časem přes primitivní přepínač to nechám na jaro-léto-podzim jet do nějakých nových zásuvek, ve kterých bude jen těch cca 12V. To taky nějak využiji (druhá 12V lednička jako záloha, led světla, …).

Pod čarou, jen pro Vás:
Včera mě na Vaší diskuzi zaujala větev týkající se exekucí. Vy s Targusem a dalšími jste tepali Scallopa, že nemá empatii, že není soucitný a že je totální sobec a troll, který chce jen všechny naštvat a vůbec je totálně mimo.
Není.
A ať to oslím můstkem spojím s tou fotovoltaikou. Nejspíš to taky mysleli nějací eko s tou fotovoltaikou dobře. Jenže cesta do pekla a dobré úmysly. Tady to zneužili solární baroni a jsou vysmátí, jak jim to platí ti ostatní. Až se Vám, v dobrých úmyslech, podaří vyautovat exekutory, co to dělají pro zisk (existuje vůbec někdo, kdo by tuto "práci" dělal s radostí), kdo zbyde. Ti státní? Nebo nějací hodní, co to budou občas promíjet?
Nebo přímo návrhy z vaší dílny o odpuštění dluhů co 7 let, nebo zanechat dlužníkovi dům, auto, PC?
Ti zlí exekutoři jen přejdou na druhou stranu barikády. Cíleně si budou dělat dluhy, co nikdy nezaplatí. Budou dokonce organizovat pěšáky a bílé koně, co se budou zadlužovat dle pokynů. A opět to zaplatí ti druzí, nezúčastnění.
 
A ždímání citů o dětech co nemohou za své rodiče? Neuznávám právo na štěstí pro každého, vzor Maláčová. (Spíš to dítě od nezodpovědných rodičů dojde na správnou cestu přes strádání na začátku, než přes zjištění, že se vyplatí být nezodpovědný po vzoru svých rodičů). Protože pokud někomu dáváte, tak musíte jinému vzít. Dávat nezodpovědným a brát zodpovědným nevede ke zdravé společnosti, zvlášť když většina z přerozdělovaného skončí za nehty přerozdělovatelů v různých neziskovkách. A taky, že se bere těm zodpovědným co neřvou a někdy mají i míň, než ti "potřební" co umí jen řvát a dělají křoví přerozdělovatelům.
Prostě aby Vaše bohulibé úmysly nestvořily nové barony, byť to jistě myslíte taky dobře.
 
 
 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.9 (56 hlasů)

Komentáře

Mám na Vás dotaz. Až skončí dotované výkupní ceny na první vlnu FVE pro solární barony, co myslíte, že se stane s těmi panely na polích?
Nebudou majitelé těch polí a luk překvapeni, že najednou přestaly chodit peníze za pronájem a zároveň po nich někdo chce, aby svoje pozemky vyčistili a panely ekologicky zlikvidovali za nějaký ten milion. Myslíte, že mají na to naspořeno? Nebo začnou křičet ať se stát postará.
Uvažuji tak, že se solárním baronům, po ukončení garantované ceny výkupu, přestane vyplácet se o FVE starat, mít tam ostrahu, obměňovat panely, etc. Jednoduše FVE prodají firmičce s majitelem na konci světa a ten se vytratí. Baroni přece nebudou za své miliony ekologicky panely likvidovat. Ostraha bude propuštěna. Najedou sběrači kovů. A na poli zbydou jen rozmlácené soláry. Nepěkná vize.
Ale třeba mají již baroni připravené úplně jiné firmy, které tu spoušť, za dotace od státu ekologicky zlikvidují. Levné to nebude.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

Budou řvát stejně jako např. ti, co si ze svých lesů vyrobili holiny. A " stát" (spíše zkorumpovaná byrokracie hubou přecedajícího) na to kývne.
Rád bych prohrál.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Mýlíte se. Solárním baronům nikdy nezáleželo, co si myslí ti dole. Jen zneužili příležitosti a zaobchodovali s těmi nahoře. Takže ti by neprodělali nikdy.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

A nejen solární baroni....
Haščák z Penty, v koronavirovém kontextu také spolumajitel lékáren Dr. Max nebo nemocnice v Sokolově, Ostrově atd.: “Volič je hovno”.
https://m.youtube.com/watch?v=6jGWmUJGEkE
https://www.pentahospitals.cz/

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Zejména v této době.

….„Zákon 372/2011 paragraf 48 odstavec tři říká, že pacient, který potřebuje neodkladnou péči, prostě nesmí být nepřijat. Nemocnice ho musí přijmout, i kdyby ho přijala do jiného oddělení. Nebo v nejhorším případě, který si zatím neumím představit, někde na chodbě,“…..

….„Striktně řečeno je prioritizace pacientů proti právnímu řádu České republiky. Protože rozsah poskytované péče je vždy určován reálným předpokladem klinického prospěchu. Je plně v kompetenci ošetřujícího lékaře.
Právníci by k tomu řekli, že pokud bychom měli ukončit léčbu, pro kterou je pacient indikován, s cílem získání zdroje pro pacienta s příznivější prognózou, tak to není přípustné. Lékař je odpovědný svému pacientovi a nikomu dalšímu,“ shrnuje Vácha. …..

„Pokud je pacient přijat, tak musí dostat veškerou péči, kterou potřebuje, bez ohledu na to, kdo čeká za dveřmi…..

„A protože jsme právní stát, tak chci velmi zdůraznit, že všichni lidé mají stejnou hodnotu.

To znamená, že nikdo nebude selektován na základě pohlaví, rasy, etnicity nebo na základě věku.

A pochopitelně ani na základě toho, jestli je, nebo není fyzicky a mentálně nemocný.
Prostě takhle to není postaveno,“ dodává.“….

https://plus.rozhlas.cz/etik-vacha-pacient-ktery-potrebuje-neodkladnou-…

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

ale na druhou stranu si představte situaci, kdy kapacita personálu, přístrojů, léků, lůžek*) nebude dostačovat počtu pacientů.

Pak nemůže nastoupit nic jiného než tzv. válečná medicína. To zahrnuje ono třídění pacientů na ty s větší šancí - s péčí, a na ty s menší šancí - tišení bolesti. Na nebezpečí vzniku tohoto stavu upozorňují odborníci od loňského března.

Pane Josefe, mám Vaši myšlenku chápat tak, že do zdravotnického zařízení jít jedině s právníkem? Začínám "závidět" lékařům. Do jejich rozhodování přibyde další jazýček na vahách - kvalita právníka hájící lická práva.

*) nehodící se škrtněte, nebo další doplňte

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

jen jsem to uchvátal.

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

Pak nemůže nastoupit nic jiného než tzv. válečná medicína.

--
Může.
My totiž nejsme ve válce.

Za války se totiž děje jedna věc. Na město napadají bomby úplně stejně na všechny a vojclové běží proti kulometům a dělostřelecké palbě úplně stejně. Všichni jsou v tom stejně nevinně.

Jsme v míru, kde si spousta lidí vyrábí zdravotní problémy zcela vědomě.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Covid-Cizince-to-nezaji…

https://www.idnes.cz/praha/zpravy/hostina-karluv-most-pulkilometrovy-st…

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Temna-slova-z-Chebu-Svins…

Proč přesně by měl mít někdo, kdo si způsobí o něco lehčí průběh vlastní blbostí, přednost před někým, kdo k tomu přišel nevinně, má sice těžší průběh, ale ještě by měl šanci na přežití?

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Protože nepoměrná velikost šance na přežití. Tečka.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jenže to je proti Hypokratově přísaze, jsou nějaké zákony a někdo jako ten loňskej frajer z Ostravy, co si myslel, že ho neléčej, tam vyrobí místo raz dva.

7 lidem klesly šance na přežití lusknutím prstu až na nulu. Kdyby leželi na JIPce, tak tam je hned plno místo pro jednoho dědečka.

Lidem nestojí cizí životy ani za to, aby se dávali roušky přes nos a odpustili si hory a hospody (myslím, že jste jeden z nich) doopravdy nevím, proč bych měl věřit, že tady bezohlednost k cizím životům končí.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Och, čmoud je tak schopný teoretik... neschopný..
S tímto argumentem jste se předpokládám oháněl také dole v itálii, ve vyspělé británii (kde nedávno sanitka jela pro člověka s mrtvicí 48 minut, to je přece protizákonné! hybaj aktivistovat!) a také u sousedů v polsku, že? Prostě máte svou poučku a přes ni nejede vlak. A všichni by se z Vás a Vašich pouček pos*** do vejšky.

Myslíte špatně. Jako obvykle.

https://memegenerator.net/instance/76169425/vejk-u-ns-v-ulici-bydlel-ta…

tady jste to Vy. Spolu se scallopem.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tančíku, nevím, co melete. Jaká Itálie, jaká Británie, jaký Polsko?

Zatím bez slepic

Zprávy nečte, svět nesleduje, paměť žádná ale poučovat ostatní by chtěl.
Levičák jak vystřižený.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nevidím souvislost s tím, co jsem napsal já.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Samozřejmě, jak jinak. Myšlení bolí?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mě přijde, že nemyslíte vy nebo přeskočíte pár logických kroků.

Zatím bez slepic

Co Vám přijde nebo ne je irelevantní. Fakta si nějak stojí. Vy je ignorujete. Pak se svou ignorancí oháníte jako s kyjem. Před měsícem mi to přišlo neuvěřitelné, včil už ne.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když mi jen nadáváte, tak nemám na co odpovídat.

Musíte uvést, co jsem napsal a nějak zdůvodnit, proč si myslíte, že to není pravda. Když nevím na co přesně reagujete, tak si pak můžu házet korunou.

Zatím bez slepic

Ani zpětně nemám co bych dodal. Fakta která jsem vám uvedl jste smetl s tím, že o nich nevíte, abyste se obrátkou dožadoval dalších.
To stačí.

Zatím bez slepic

Pro mladé a krásné.
Dodržujte 4R
Nemáte automaticky přednost.

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)

„Pokud je pacient přijat, tak musí dostat veškerou péči, kterou potřebuje, bez ohledu na to, kdo čeká za dveřmi…..
Který lékař to riskne?

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

myslím,že ti,co budou už uvnitř,tu péči dostanou a smůlu budou mit ti,co budou venku. S těma budou jezdit sanitky po vlastech českých,dokud je někde neupíchnou.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

podat na Covid isoprinosin a ostatní,možná nějak fungující léky, schválené k léčbě jiných nemocí.
Protože v případě neúspěchu může mít za zády pozůstalé s právníky, soudy a možná zákaz výkonu povolání. Proto léčí lege Artis, schváleným postupem.
Ti lékaři, kteří tyto léky aplikují, jednají na vlastní odpovědnost.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Pribeh ze zivota: nepohyblivy pacient (poraneni patere) prijat na odeleni *** nemocnice v ***, ulozen na luzko na chodbe s tim, ze ho premisti na pokoj jakmile se uvolni nejake misto. Na dotaz, proc nemuze do nektereho z prazdnych pokoju na teze chodbe (cca polovina z celeho oddeleni) mu bylo receno, ze pokoje jsou uzavreny, anybrz kdyby je zpristupnili, tak museji k teto kapacite luzek navysit pocet doktoru, sestricek a uklizecek, kterej (pocet) prave uspesne snizili v ramci setreni a reorganizace.
Tri dny tam lezel.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dodržovat Blatného opatření - už poslední dva měsíce.

A teď se zas můžete rozjet, jak to vláda nevykomunikovala, takže vy zrovna tůdle.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Už jsem to s Vámi zkoušel, přepisovat to nebudu. Platí co jsem napsal dříve a co jste přešel stavěje strawmana, neschopen adekvátně reagovat.

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo jo, tak to napište jasněji, když o logice něco víte.

Prohlášení, že je něco strawman může a nemusí být pravdivé. Nějak jste se to učit museli.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jasněji už to napsat nelze. A diskuse si může pročíst kdokoliv, kromě jedné která zmizela a kde jste se docela činil.

Covid a covidová opatření tu máme rok. A máme za ten rok docela podrobné statistky. Lockdown je skoro furt, na vliv a šíření však nemá vliv protože omezení jsou cílená nesprávným směrem (největší sektory přenosu nákazy: rodina - zaměstnání = zavřeme obchode a omezíme MHD. To zabere.)
Doteď od Vás nemám odpověď na otázku Jaký efekt má uzavření železářství a autodílů.

Šaškuje se tady rok. Za celou dobu se špitály nebyly schopné připravit doslova nijak, nemají víc lidí (ani v záloze), nemají víc postelí, nemají víc kyslíku ve skladu, nemají dokonce ani jehly na očkování. Rok. Nic. 0. Jediné co dokázali udělat bylo preventivně omezit péči, vyšetření a ambulantní zákroky. Což vede ke ztrátám na životech samo o sobě.

Kult svaté roušky byl tento týden po roce definitivně odstřelem.. ministrem zdravotnictví a Babišem osobně.

Vám to ale nevadí. Nic z toho. Vy to zcela podporujete. A kdokoliv má námitky je chřipečkář, popírač a debil. Kterého samozřejmě není nutné číst, poslouchat, vnímat, brát vážně.

Jste čistý ideolog. Vytvořil jste si skupiny, do kterých jste si svět pro své pochopení rozdělil a včil už jen škatulkujete, přičemž se snažíte tvářit jakože máte ve všem vždycky pravdu (uznal jste někdy vůbec chybu? IRL když už ne v diskusi? Silně o tom pochybuji). Hodně štěstí s takovými názory.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Doteď od Vás nemám odpověď na otázku Jaký efekt má uzavření železářství a autodílů.

- Sníží se mobilita lidí o pár procent. Tenhle princip je vysvětlenej dávno.
Všechno, co není nezbytné se zavírá. Každý samo o sobě se zdá jako skoro zbytečné, dohromady to dělá rozdíl. Poklesne reprodukční číslo.

------------
Šaškuje se tady rok. Za celou dobu se špitály nebyly schopné připravit doslova nijak, nemají víc lidí (ani v záloze), nemají víc postelí, nemají víc kyslíku ve skladu, nemají dokonce ani jehly na očkování. Rok. Nic. 0.

--
Organizoval jste někdy něco v životě?

Všechno se nedá předvídat a všechno není lusknutím prstů. Věci zaberou čas a lidi se pletou. Zásoby se nedají odhadnout, když jsou najednou 10x větší. - Věci se udělají nějak a pak se dolaďují.

Kdyby lidi jako vy netrucovali a opatření neobcházeli, tak je méně mrtvých. Jsme skoro nejhorší na světě.
----------

Doktora ani specializovanou sestru nevyškolíte za rok.
Proto byla zavřená improvizovaná nemocnice v Letňanech, protože do ni stejně nebyli zdravotníci. - Chápete to nebo ne?

--------
Jediné co dokázali udělat bylo preventivně omezit péči, vyšetření a ambulantní zákroky. Což vede ke ztrátám na životech samo o sobě.

Nebyl jste to vy, kdo tu jinde hlásal třídění? - Tak tohle je jedno z nich. Omezit zbytné mě nijak nešokuje. Já teď taky nechodím po doktorech s věcma, co mohou počkat. Prostě omezuji zbytné.

Pokud nejde o život, tak mi to nevadí.

------
Místo roušek budou respirátory nebo 2 roušky. Princip zůstává, jen je striktnější.
Já jsem z toho kult neměl, měla se nosit rouška, tak jsem nosil roušku. Momentálně beru předpisy doktorů jako pokyny pyrotechnika. Prostě je poslouchám.
Teď chtějí mít respirátor, budu nosit respirátor, mě to přijde v podstatě jedno. Myslím, že moje roušky stačily, ale když je to předpis, tak to tak budu dělat.

Roušky nosí i představitelé států. Nosili je vždy doktoři při operacích. Já nevím, proč je kolem toho takový boj.

---
Jakej ideolog? Doktoři medicíny vyhlásí nějaké opatření a já s nima nebojuji - to je podle vás ideologie? Celej život chodím za doktory pro radu, protože oni vystudovali medicínu a já ne. Nevěřím jim všechno, protože i oni dělají chyby, ani testy ani léky nefungují na 100%, ale zrovna nošení roušek mi dává smysl.

Víc než vaše názory.

Taky se nehádám s policajtama ohledně toho, že mě staví, pyrotechnikama ohledně výbušnin, automechanikama ohledně aut, ošetřovatelů ohledně nebezpečnejch zvířat, se šéfama, co mě platí atd. - Chápete ten princip?

Kdo jste vy, že vám mám věřit víc než doktorům? Navíc když jejich názory dávají smysl a vaše ne?

Jestli vám to nedochází, tak už tím, že nebojuji proti rouškám uznávám, že doktoři mají větší lékařské vzdělání a tedy je větší šance, že oni mají pravdu víc než já nebo vy.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Sníží se mobilita lidí o pár procent.
> první fail. Setin. Naprosto nepodstatných setin, protože do podobných podniků člověk používá z podstaty věci individuální, nikoliv hromadnou dopravu.

Každý samo o sobě se zdá jako skoro zbytečné, dohromady to dělá rozdíl. Poklesne reprodukční číslo.
> druhý fail. Pokles R díky zavření 'nepodstatných sektorů' je faul, který tlačí vládní propaganda, je to dohad, fabulace, ničím nepodložené duchaření. Vidět je to na otevřených nákupních centrech a nijak neomezované práci, kde fluktuace lidí zůstává konstantně zachována.

Všechno se nedá předvídat a všechno není lusknutím prstů. Věci zaberou čas a lidi se pletou. Zásoby se nedají odhadnout, když jsou najednou 10x větší. - Věci se udělají nějak a pak se dolaďují.
> Teď si ze mě děláte prdel. To nemůžete myslet vážně, ať vás to nenapadne ani ve snu. TAKHLE PŘESNĚ TO BÝT NEMÁ!
> To mě chcete říct.. že to že se bude očkovat... se dopředu nevědělo. Nevědělo se to půl roku předem. Čtvrt. Měsíc. Dva týdny. A najednou - zčistajasna zničehonic - se zjistilo, že chybí jehly. A vy to obhajujete. Omlouvám se, Vy nejste ideolog. Vy jste debil.

Kdyby lidi jako vy netrucovali a opatření neobcházeli, tak je méně mrtvých. Jsme skoro nejhorší na světě.
> Tenhle claim nemáte čím podepřít. Je to žvást. Obzvlášť ve světle (povolených) neregulovaných aktivit.

Nebyl jste to vy, kdo tu jinde hlásal třídění? - Tak tohle je jedno z nich. Omezit zbytné mě nijak nešokuje. Já teď taky nechodím po doktorech s věcma, co mohou počkat. Prostě omezuji zbytné. Pokud nejde o život, tak mi to nevadí.
> Ne. Říkal jsem, že k tomu dochází a říkal jsem že to je jak aktuální tak tikající průser. Omezeno totiž není jen ZBYTNÉ, pokud za zbytné ovšem nepovažujete život zachraňující avšak neakutní kroky a zákroky. Kromě toho co už jste také postrádáte jakoukoliv empatii a přehled mimo svůj malý životeček. Taknějak z logiky věci člověk nepoleze k doktorovi na kafe a pokafrání.

Momentálně beru předpisy doktorů jako pokyny pyrotechnika. Prostě je poslouchám.
> To jsme potřebovali, další nemyslící biorobot.

Teď chtějí mít respirátor, budu nosit respirátor, mě to přijde v podstatě jedno. Myslím, že moje roušky stačily, ale když je to předpis, tak to tak budu dělat.
> rouška = respirátor? Dobře vy. Vy který opravujete a upřesňujete i to co je implicitně jasné napíšete takovou věc? :)
> Když bude předpis na nějakou jinou chujovinu (dosaďte si ubytování afghánských prchajících) tak to také budete dělat jak a co se Vám řekne? Také se tomu podřídíte 'protože je to předpis'?
Roušky nosí i představitelé států.
> Jo. Na kameru. To by Vám mělo něco naznačit. Ale nenaznačuje, protože pro Vás je to kult, jehož jste součástí.

Jakej ideolog?
> To je určitelné z Vašich článků, komentářů a reakcí.

Taky se nehádám s policajtama ohledně toho, že mě staví, pyrotechnikama ohledně výbušnin, automechanikama ohledně aut, ošetřovatelů ohledně nebezpečnejch zvířat, se šéfama, co mě platí atd. - Chápete ten princip?
> Chápu. Chápu že nemáte rovnou páteř.

Kdo jste vy, že vám mám věřit víc než doktorům? Navíc když jejich názory dávají smysl a vaše ne?
> Mhm. Takže doktor Beran, doktor Žďárský, doktorka Peková a další spadají kam? Ti taknějak z podstaty věci kritizují různé aspekty vládního přístupu a 'protiepidemických kroků', jejich názory Vám nedávají smysl? Taky jsou to chřipečkáři?
> Apropó které názory nedávají smysl? Třeba tenhle? https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/srdecni-selhani-koronavirus-kardiolo…
Nebo ten o naprosté nepřipravenosti špitálů? https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/stat-dodava-vakcinu-bez-jehel-nemocni… ; https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/koronavirus-ockovani-jehly-strikac…

Já chápu že myšlení bolí. Ale vzhledem k Vašemu stylu to nepromíjím. Pokud mi doktor tvrdí blbost a je to blbost očividná nebudu to trpět a nesežeru mu to i s navijákem jen proto že má lékařské vzdělání. Šance.. Šanci dostali. Cosi se prokázalo, data k dispozici máme. Měli pravdu?
Ne.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Sníží se mobilita lidí o pár procent.
> první fail. Setin. Naprosto nepodstatných setin, protože do podobných podniků člověk používá z podstaty věci individuální, nikoliv hromadnou dopravu.

---
Setin pro jednu věc, ale protože je toho zavřeno tolik, tak to počítá. (Pokud se někde na druhé straně nepije na tajňačku).

------------

Každý samo o sobě se zdá jako skoro zbytečné, dohromady to dělá rozdíl. Poklesne reprodukční číslo.
> druhý fail. Pokles R díky zavření 'nepodstatných sektorů' je faul, který tlačí vládní propaganda, je to dohad, fabulace, ničím nepodložené duchaření. Vidět je to na otevřených nákupních centrech a nijak neomezované práci, kde fluktuace lidí zůstává konstantně zachována.

Máte na to nějaká čísla, nějakej průzkum?
V supermarketech mají lidi roušky, je tam desinfekce, omezený počet lidí.

S tou prací nesouhlasím. Jsou práce, kde mají všichni roušky, jsou tam platové štíty přidělané na stoly, dodržuje se všechno myslitelné.

Jinde se na někdo vykašle a nakazí ostatní.

Když snížíte počet kontaktů na desetinu, tak se sníží riziko nákazy. Koho npotkáte, ten vás nenakazí. Mě to přijde jako evidence.

V Chenu se nakazili, protože se scházeli na trzích.
--------

Všechno se nedá předvídat a všechno není lusknutím prstů. Věci zaberou čas a lidi se pletou. Zásoby se nedají odhadnout, když jsou najednou 10x větší. - Věci se udělají nějak a pak se dolaďují.
> Teď si ze mě děláte prdel. To nemůžete myslet vážně, ať vás to nenapadne ani ve snu. TAKHLE PŘESNĚ TO BÝT NEMÁ!

---
Nedělám ani náhodou.
Kolik vám je? 17? - Ptal jsem se, jestli jste už někdy něco sám organizoval. Neodpověděl jste.
Takhle věci fungují, když se potýkáte s něčím novým. Naplánujete si něco a vždy je tam něco nečekaného, co se musí řešit.

-----------

> To mě chcete říct.. že to že se bude očkovat... se dopředu nevědělo. Nevědělo se to půl roku předem. Čtvrt. Měsíc. Dva týdny. A najednou - zčistajasna zničehonic - se zjistilo, že chybí jehly. A vy to obhajujete. Omlouvám se, Vy nejste ideolog. Vy jste debil.

---
Ne, nejsem debil, jen mám nějaké životní zkušenosti.

Něco naplánujete, připravíte. Zamknete do skladu. Myslíte si, že něco máte v cajku. Jenže oni tam mají krizovku, zase si to vezmou, z nějakýho celkem dobrýho důvodu a nahlásí to k doplnění. Jen ten, kdo to nahlášení přijal byl náhradník a špatně to odeslal, ale myslel si, že dobře.

Tyhle situace se opakují pořád dokola, všude, na nejrůznější způsoby. Je to jako šum.

S tímhle musíte počítat úplně u všeho, co děláte. Uhlídáte 100 věcí, něco vám stejně uteče. I schopný lidi udělají někdy chybu. Jenže vy nemáte jen schopné, ale taky lemply, taky lidi co to jen tak tak zvládají. Normální lidi, který najednou udělaj chybu z únavy. Taky hajzlici, co vám poťouchle udělají naschvál - atd. atd.

---------------

Kdyby lidi jako vy netrucovali a opatření neobcházeli, tak je méně mrtvých. Jsme skoro nejhorší na světě.
> Tenhle claim nemáte čím podepřít. Je to žvást. Obzvlášť ve světle (povolených) neregulovaných aktivit.

Co je žvást?

Že jsme skoro nejhorší na světě v úmrtnosti?
Že se lidé schází natajno?
Že se při obcházení nařízení nakazí?

--------------

> Ne. Říkal jsem, že k tomu dochází a říkal jsem že to je jak aktuální tak tikající průser. Omezeno totiž není jen ZBYTNÉ, pokud za zbytné ovšem nepovažujete život zachraňující avšak neakutní kroky a zákroky. Kromě toho co už jste také postrádáte jakoukoliv empatii a přehled mimo svůj malý životeček. Taknějak z logiky věci člověk nepoleze k doktorovi na kafe a pokafrání.

Čtěte co píšu. Psal jsem o zbytném. Zbytném ten moment. Neakutní zákroky mohou počkat, když je špitál přeplněný. Proto se jim říká neakutní. Momentálně jsou zbytné. Nezbytné je aby mohli vůbec dýchat dusící se lidi na JIPkách.

Jo, starám se o svůj život, jako každej jinej normální člověk. Tak to je v životě dané, že se stará každý o svůj život. Nechodím nikam bojovat proti rouškám, nechlastám potají s kamarády, nejezdím nikam za zábavou. To je výraz mé empatie k lidem, co jsou na tom momentálně nejhůř.

---------------

Momentálně beru předpisy doktorů jako pokyny pyrotechnika. Prostě je poslouchám.
> To jsme potřebovali, další nemyslící biorobot.

Ne, já je poslouchám proto, že v tom vidím smysl.

------------

Teď chtějí mít respirátor, budu nosit respirátor, mě to přijde v podstatě jedno. Myslím, že moje roušky stačily, ale když je to předpis, tak to tak budu dělat.
> rouška = respirátor? Dobře vy. Vy který opravujete a upřesňujete i to co je implicitně jasné napíšete takovou věc? :)

Jo a vy někomu kážete o logice?
Respirátor je jiná věc než rouška (to je jasné) a přesto oba dělají tu samou věc. Normální respirátor a kvalitní roušky.

Problém jsou lidi, co roušky just nenosej, co je sundávají, sahají na ně a pak všechno ochmatají, nedodržují vzdálenosti, mají je na bradě či nechávají vystrčený nos.

V Chebu jsme viděli, jaké má nenošení roušek následky.

-------------

> Když bude předpis na nějakou jinou chujovinu (dosaďte si ubytování afghánských prchajících) tak to také budete dělat jak a co se Vám řekne? Také se tomu podřídíte 'protože je to předpis'?

Jenže tohle nejsou uprchlíci, ale epidemie. Jsou plné nemocnice. Mám racionální důvody věřit v tomhle vládě.

---------------

Roušky nosí i představitelé států.
> Jo. Na kameru. To by Vám mělo něco naznačit. Ale nenaznačuje, protože pro Vás je to kult, jehož jste součástí.

- A jak víte přesně, jak to vypadá, když tam kamery nejsou?

Jakej kult? Myju si celej život ruce, protože věřím na bacily a hygienu. Zapínám si pásy u auta. Nekouřím cigarety. Nestrkám prsty do zásuvek. Neolizuju v mrazu zábradlí. Na to nikdo nepotřebuje žádnej kult.

Připadáte mi jak blázen, když si myslíte, že jediné vysvětlení, proč za epidemie lidi nosí roušky, je slepá víra.

Nemusíte mi věřit. Nakupte si Petryho misky s agarem, a vyzkoušejte si to sám. Mluvte na ně ze dvou metrů, jednou s rouškou, jednou bez, jednou s respirátorem. Pak poreferujte o výsledku.

----------------

Jaká páteř?

Pyrotechnik mi řekne, že na tohle nemám sahat a já mám na to jít sahat, abych vám dokázal, že mám páteř?

To je šílené. Racionální člověk nemusí být pořád v opozici.

------------
https://hradec.rozhlas.cz/profesor-beran-pri-ockovani-proti-covidu-kazd…

¨Profesor Beran:
"Věřím, že většina občanů je zodpovědná a bude nadále dodržovat hygienická opatření."

Moje životní zkušenosti s lidmi jsou jiné. Pan profesor Beran mluví o věření. To nespadá do jeho profesionální kompetence.

---

Mě to nijak netrápí a nebolí.

Já vidím, že pan doktor Beran tvrdí blbost. Stává se. Není to on, kdo má zodpovědnost za vyhlašování opatření.

Když mi jeden elektrikář řekne nesahat na kabely, protože mohou být pod proudem a druhý ať si klidně sáhnu, tak podle pribicpu předběžné opatrnosti na ně sahat nebudu.

Nezlobte se, je mi jedno, co mi prominete a co ne.

Kdyby všichni dodržovali opatření jako před rokem a covid se dále šířil, tak budu říkat, že jsou blbá pravidla. Jenže spousta lidí na pravidla kašle, tak šíření nemoci připisuji přesně tomu.

Mám příklady, těm věřím víc než vám.

Kde máte data o skrytých přenosech a přenosech kvůli nedodržování opatření?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Setin pro jednu věc, ale protože je toho zavřeno tolik, tak to počítá.
> Ne. Když už jsme u toho, průběžné škody způsobené omezením jsou nezměrné a vaším duchařením neopodstatnitelné. Je to jasný příklad nepřiměřeného nedomyšleného kroku s nejistým (já řeknu nulovým) výsledkem.

V supermarketech mají lidi roušky, je tam desinfekce, omezený počet lidí.
> zase kult svaté roušky ... svaté dezinfekce... máte nějakou statistiku kolik lidí se nakazilo rukama? Nějaké opodstatnění těch slavných dezinfekcí? Nemáte, což? Zato je ale slyšet že kontaktní přenos je naprosto marginální, to vám také uniklo, což?

S tou prací nesouhlasím. Jsou práce, kde mají všichni roušky, jsou tam platové štíty přidělané na stoly, dodržuje se všechno myslitelné.
> je úplně jedno s čím souhlasíte nebo ne, Vy si myslíte že současná opatření k něčemu jsou, to vypovídá samo za sebe. Rostoucí počet nákaz Vám to vyvrací a Vaše reakce je - to za to můžou ti co je nedodržují! Kulové! Nefunguje to, ne - nedodržuje se! Nestačí!

Když snížíte počet kontaktů na desetinu, tak se sníží riziko nákazy. Koho npotkáte, ten vás nenakazí. Mě to přijde jako evidence.
> Ignorujete existenci statistik Kde došlo k nákaze. Nepřekvapivě. Držíte se svého nesmyslu zuby nehty.

Nedělám ani náhodou.
Kolik vám je? 17? - Ptal jsem se, jestli jste už někdy něco sám organizoval. Neodpověděl jste.
> Docházejí argumenty? Ano, organizoval. Aby něco tak očividného uniklo systémově od špitálů až po ministerstvo a vládu... to je neobhajitelný fail jako prase. Jen debil to může obhajovat.
> Očkování nebylo nečekané. Počítalo se s ním půl roku dopředu. Správa hmotných rezerv ani vláda ani ministerstvo ani špitály se nebyly schopné připravit předem, začali shánět pět minut po dvanácté. Amatéři první kategorie.

> Obzvlášť ve světle (povolených) neregulovaných aktivit.

Čtěte co píšu. Psal jsem o zbytném. Zbytném ten moment. Neakutní zákroky mohou počkat, když je špitál přeplněný.
> čtu. Buďto jste naprostý omezenec nebo psychopat, třetí možnost nevidím. Odkládány jsou i Nezbytné kroky a zákroky a už se to projevuje. Není to ani rok.
> špitál.. přeplněný.. být ... ani ... nemá ... Proč? Je snad málo místa, málo lidí? Kolikrát jsem Vám to zopakoval? Čtete vůbec co píšu?

Jo a vy někomu kážete o logice?
> Vám může kázat o logice náhodně vybraný a bude to oprávněné.

Problém jsou lidi, co roušky just nenosej, co je sundávají, sahají na ně a pak všechno ochmatají, nedodržují vzdálenosti, mají je na bradě či nechávají vystrčený nos. V Chebu jsme viděli, jaké má nenošení roušek následky.
> Jakýkoliv twist jen abyste si nemusel přiznat že opatření nejsou dostatečná, viďte? U slabého kusu se to chápe, Vy jste se ale jako slabý kus neprezentoval. Nu, lhát si do kapsy je Vaše právo.

- A jak víte přesně, jak to vypadá, když tam kamery nejsou?
> Odstřižen od světa, zpráv, soc sítí? Nech sa páči.

To je šílené. Racionální člověk nemusí být pořád v opozici.
> Vy ale nejste racionální člověk. Ani omylem.

Profesor Beran
> Prof. Beran také hovoří o individuálních opatřeních, něco co má dělat každý jedinec a co včil jenotlivci nedělají protože stát se postará / postaral / nařídil / omezil. To jsem Vám tu opakoval xkrát až mě to přestalo bavit. Vy to prostě nechápete.

Lidé dodržují opatření tak jak jsou nastavená. A vypadá to že to nestačí, tak asi - možná - třeba nejsou úplně ideálně nastavená, což?
Šíření nelze připisovat pouze těm co sabotují co mohou. Na to je příliš velké. A ostatně je to příliš jednoduché, takové.. ideologické. Vám to sedí.

Zatím bez slepic

Blatného opatření jsou NEDOSTATEČNÁ, NEADEKVÁTNÍ a NESPRÁVNĚ ZAMĚŘENÁ.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co ovšem nemáme ani jak potvrdit ani vyvrátit, když nejsou dodržována.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je tak hloupý argument až ani nepotřebuje komentář.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak jak to chcete dělat, když nemáte vzorek pro porovnání?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Vzorek samozřejmě máme. Dokonce ne jen v našem státě.

Zatím bez slepic

Marně dumám nad smyslem příspěvku.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Musíte dumat?

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Překvapivě, ano. I když u Vás je to asi zbytečné. Stejně jako u čmouda.

Zatím bez slepic

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

tankovat.
Případně kydat.
Ale jenom zde.
Kydat.
Jinde ani trochu.
Myšlení bolí, proto se zakazuje.
:-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

vám poděkuje podruhé,až půjde do důchodu a zjistí,že jako doživotní živnostnice bude muset platit z důchodu zdravotní pojištění,když za ostatní důchodce to platí stát.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

odhlásí a přestane chtít po státu (po nás) dotace. Už má tu svoji elektrárnu na střeše z těch dotací zaplacenou, teď už má čistý zisk i když to bude vyrábět jen pro sebe a zbytek pouštět třeba do vody.

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

Gaia je Troll či omezenec, napřed ať si naštuduje jak je to se sociálním pojíštěmím u důchodců. a pak teprv píše, jinak by podobnou pitomost nemohla napsat. Stejný režim je i u "živnostníků na bočák"

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

prodává elektřinu ze své elektrárny i v důchodu,tudíž musí být pořád OSVČ nákup prodej a Brtnik se musí probudit ze zimního spánku a studovat sám

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

elektrárničku fiktivně někomu prodat či darovat.
Anebo ji jednoduše odpojit, pokud by na platby neměla.
Ale já jsem dobrák a uklidním vás. Než půjde sestra na starobák, elektrárna už bude nefunkční.
Mimochodem pro vaši informaci, pokud by sestra měla opravdu zdravko platit, bude tak činit podle vyměřovacího základu ZE ZISKU, to jest z ČÁSTI obdržených peněz za prodej elektřiny. Nikoli z důchodu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

bude to platit z důchodu,protože zisk z te solární energie ji nikdo neproplatí,fyzické peníze v ruce neuvidí,má z toho jen ten jiný tarif. Ve špičce fiktivně prodává a jinak fakticky nakupuje. A prodej nebo datování( dost blbé,když to má ba střeše vlastního baráku) to poraďte Etovi,aby zimu segra pořád nestěžovala, že ji živnostničení zatěžuje. A bočák k důchodu spočívá právě v tom,že platíte zdravko,ač jiní důchodci nemusí.

Průměrný počet slepic: 2.5 (6 hlasů)