Senilní stát

Autor
Štítky

Petr Hampl publikoval na svém fejsbůku zajímavou úvahu o našem státě. Dovolím si ji zde parafrázovat: 

Máme armádu, která není schopná bránit naše hranice. Pokud se o něčem podobném začne mluvit, smějí se tomu i armádní představitelé.  Naše generalita ani nepředstírá, že by něco takového bylo možné.

Naše policie není schopná vynutit dodržování proticovidových opatření. To je teď tak nějak hodně vidět, ale ona nebylo schopná vynutit nic ani předtím. Tak ještě nastoupit na jednotlivce, to zvládnou, ale jakmile se stane cokoliv většího a masovějšího, začnou to jistit z dálky a nebo raději úplně zmizí. 

Státní hmotné rezervy jsou v podstatě o tisknutí peněz. Za ty jsme si nakoupili roušky z Číny... vlastně ne, nakoupili jsme si tam veškerý zdravotnický materiál. Jehly, stříkačky... řekl bych že jde o dlouhý seznam položek. Nemáme to uložené ve skladech, nemáme na to výrobu. Měli jsme na to jenom velký úvěr, který ale rozhodně neumožnil dodávky just in time.

Naše zdravotnictví sice disponuje zajímavým množstvím lůžek i personálu, ale jinak se nám doktoři dodnes nedokázali shodnout, co ten covid vlastně dělá. A ministr nám v přímém přenosu sdělí, že není schopen už nic víc udělat a odteď je to na každém jednotlivci.  Expertní tým každé politické strany se hemži tituly MuDr, stejně naprůměrné je i zastoupení doktorů v poslanecké sněmovně a senátu, ale každý den MuDr chce něco jiného. Vychodili stejnou školu, anatomie se učí podle stejných učebnic, dokonce složili stejnou přísahu, ale nic to neznamená.

Stát řídí topmanažer. Teď to neberte jako chválu Babiše, ale uvědomte si, že ten chlap vybudoval docela velkou firmu a jako insider vám říkám, že dokud Agrofertu velel on, šlapalo to jako hodinky. Náš premiér je člověk, který je zvyklý makat šestnáct hodin denně, třídit informace, přijímat rozhodnutí a v předchozích letech byl i v politice o několik délek před ostatními politickými soupeři. Přesto teď stát není schopen ani základních logistických operací ohledně očkování, vyplácení kompenzací či zajištění testů pro školáky. Ono je snadné říci, že Babiš je neschopný, ale že by to třeba Bartoš, Hřib nebo Fiala dělali líp, tomu snad věří jedině náš škebloň. Správnější formulací je, že se jen ukázala neschopnost státní byrokracie a ani premiér - miliardář odchovaný velkým byznysem s tím nedokáže nic udělat. NIKDO s tím nedokáže nic udělat. 

Stejné je to i s dostavbou Dukovan a Temelína. Stát není schopen vykooperovat zakázku. Ano já vím, je v tom kupa politiky, ale jak vidno, ani Drábová nedokáže říci jasné slovo. I ona je už víc aktivistkou než odbornicí. Stát už prostě není schopen dotáhnout do konce stamiliardovou zakázku.

Naše školství se rok od roku propadá. Kvalita výuky klesá a každý pokus o změnu jen zhorší situaci. To také nezačalo za Plagy. Trend byl nastolen už dávno. Jsem sice jen středoškolák, ale v mém postavení mě žádný mladý inženýrek neohrožuje. 

Petr Hampl ve své úvaze zjišťuje, že náš stát umí už jen jakžtakž vybrat daně a jakžtakž zaplatit důchody. A to spíše ze setrvačnosti. Asi není od věci se domýšlet, že i v těchto otázkách bude stát postupně erodovat. Vybírání daní půjde stále blběji a postupně začnou i problémy při vyplácení důchodů. Nejdřív půjde jen o zpoždění plateb, pak tu a tam nějaká nepřijde... ne, nemusí dojít na žádný velký bankrot. I peníze mohou erodovat stejně v klidu a pomalu jako armáda či školní znalosti. 

Když si to tak dám dohromady... je Česko ještě stát, nebo už jen prostor? Sakra, jak je možné, že tu ještě vlaje naše vlajka? Vždyť stačí jen zhurta rozkopnout dveře. Kdokoliv bude mít zálusk, tak si to tady prostě vezme. 

Babiš, Zeman, ale i Fiala nebo Bartoš tu mohou mít svojí podporu, ale dá se ta voličská podpora přetavit v bránění vlasti? Dost pochybuju o tom, že by na výzvu libovolného politika někdo nasadil kůži. Zeman může být desetkrát oblíbený a stejně jak může mít Bartoš svých pětadvacet procent voličských preferencí, ale kdyby volal o pomoc, nikdo místní by ho bránit nepřišel. Zemana by mnohem spíš bránili Wagnerovi žoldáci než čeští občané. Stejně tak má určitě Bartoš někde v seznamu telefon na firmu Blackwater.

Sakra, jak to, že tu ještě pořád jako stát jsme? Že by fakt došlo na pokrok a Němcům už dávno došlo, že není nutné tu zapíchnout do zkrvavené země prapor a vyhlásit nový protektorát, že je mnohem lepší posadit českého lva do zubařského křesla a kousek po kousku mu vytrhat všechny zuby? Ať si český lev řve, kousnout už nemůže.

Když jsem se o tom bavil s Masterem, tak ten mi řekl, že naše země je jako senilní stařík.  Česká republika pořád ještě existuje nejen v našich duších, ale dokonce i v duších všech našich sousedů. Hodí se ale už jen k tomu, aby mu nějaký šmejd dal podepsat smlouvu na další výhodný nákup předraženého šméčka. Je doba šmejdská. Stačí z hloupého staříka vymámit podpis a rázem jsou všechna jeho lidská práva proti němu. Stačí jeden klikyhák na papíře a všechny ty staleté úmluvy o právech se rázem stanou právem silnějšího. A ten, kdo má tato práva garantovat, ten naopak hájí toho šmejda. A kdo by chtěl bránit stát, jehož soudce dá za pravdu šmejdovi? 

Funguje to nejen u jednotlivce, ale i u státu. Upište se za předražený vysavač a všechny instituce jsou proti vám. Nezáleží na tom, jak pokoutně a podvodně onen šmejd jednal a že svojí chytrost použil jako zbraň proti hlupákovi. Hlupák se ničeho nedovolá a všechny ústavou garantované jistoty jsou pryč.

Stejně se teď s námi zachází na unijní úrovni. Senilní stařík v naivitě podepsal a v té chvíli je nám Jůnie úplně k ničemu, protože v té chvíli je na straně šmejda. Tečka. Zcela podle zákona a pravidel. Senilní stát byl obrán a vůbec není nutné staříka dorazit či vyměnit. Stačí, že podepisuje a postupně přichází o všechno. A koneckonců - i Dojčlandi někde potřebují mít prostor, kde si mohou dovolit to, co jim doma neprojde. 

Víte, když Hitler a jeho kumpáni snili o novém velkém Německu, tak se nebáli za tento sen vraždit. Doslova. Neměli problém s tím, aby to stálo nějaké životy. Ať už šlo o pouliční rvačku nebo pozdější podepisování rozsudků smrti. Za jejich Grosdojčland jim to stálo. Správný Němec si ucvrkává blahem, kdykoliv slyší Stát s velkým S. 

Já musím zcela upřímně říci, že si nedovedu představit, že bych měl ve jménu znovuzískání naší státnosti zabíjet. Samozřejmě, dovedu si představit, že bych bránil rodinu a přátele, kdyby jim někdo ukládal o život. Ale právě tohle se neděje. Nikde není žádný gangster nebo nepřítel, který by mířil puškou mým směrem. Nelítají kulky... jen dlužní úpisy. Dokonce ani ti globální byrokraté nejsou v principu hajzlové. Jen si hlídají své dobré bydlo a myslí to upřímně.  Nikde není nikdo, na koho by se dal spáchat atentát, aby se tím něco vyřešilo. Ani na Gatese ne.  A zabíjet nějaké pěšáky, kteří ani nevědí, co činí? Nejsem jako Mašíni. Nemám žaludek na zabíjení malých, když ty velké ani nedokážu najít. 

Náš stát má chatrné dveře a prolomené hradby, ale žádný nepřítel nevstupuje. Jen si někoho uplatí a zařídí si další výhodnou smlouvu zcela podle zákona.  Povšimněte si prosím, že i zdejší diskuse vypadá přesně jako nářky osmdesátiletého nerudného důchodce. Všichni jsou šmejdi, všechno je špatně, kdysi to bylo lepší.... a tím to končí. Často si mohu v diskusi přečíst, jak jsme jen jateční maso určené k likvidaci, jak nás čipují a zavírají do koncentráku, jak nám zavádějí diktaturu přes roušky..., ale nic z toho neplyne. Žádná výzva k povstání, žádná výzva k boji, žádný příklad. To  jen dědek zase nadává.  

Všichni (i ten dědek) vědí, že jsou to jen neškodné řečičky člověka za kterými už nic není. Dědek může nadávat, ale už není schopen se poprat ani se ubránit. I když má v šuplíku pistoli, už dávno zapomněl, jak se používá. Nestojí za to ho udusit polštářem, je lepší ho podojit ještě o poslední zbytky majetku. Nepřítel nám už ani nedává šanci, abychom se proti němu sjednotili. Na naše životy i majetky totiž nesahá naráz, ale pozvolna, po jednom a vždy striktně podle zákona. Jak vidno i nepřítele je možné privatizovat. 

Náš stát leží na LDNce a tu a tam se na něj přijdou podívat nějací dědicové - tu Ústavní soud, tu vláda, tu opozice, tu nějaká neziskovka, co předstírají zájem o chudáka dědečka. Ale jdou si jen pro prachy. Ležák si stěžuje, ale k ničemu to není. Nakonec je vlastně rád, že se někdo alespoň trochu zajímal. Kromě nerudných řečí nepřichází nic a pohrobci se ani nesnaží předstírat, že by mělo smysl zkusit udělat to, co dělal děda zamlada. Prostě se jen podělí o ještě dýchající mršinu.

Řekl bych, že už vím, na co náš staroušek stát umře. Na covid. Úplně dokonale se to hodí. Imunita jaksi nefunguje. Jednotlivé bílé krvinky si dělají co chtějí, příkazy z centra jsou ignorovány a je zaměňován jejich význam i smysl. Místo aby se imunita sjednotila a společně bojovala za společný stát, jedni bojují jak to jen jde a druzí už předem vědí, že ten boj nemá smysl. Nevypadá takhle nějak ta imunitní reakce, která vede ke kovidové smrti? Nějaké zbytky vůle bojují o něco, co už dodýchává a mají vedle sebe ty, kteří se na pád naší státnosti vysloveně těší, protože si myslí, že bojují proti Babišovi a nevšimli si, že proti němu bojují podrýváním posledních funkčních zbytků.  Není divu že Piráti, Volný i Okamura hlasují spolu. Společný zájem dorazit Babiše  fungoval. Akorát si neuvědomují, že sypat písek do ozubených koleček zastaví stroje nejen pro Babiše, ale i pro všechny ostatní. Kochají se nadějí, že po svržení oligarchy to znovu rozchodí. Nerozchodí. Smrt se rozchodit nedá. 

Je neuvěřitelné sledovat v přímém přenosu, jak se vlastenci spojili s Piráty, TOPkou a ostatními ojrostranami a společnou přemrštěnou imunitní reakcí dostávají stát na dno.  A se státem padly i poslední zbytky disciplíny a sounáležitosti.  Stačilo na to dost křiku. Inu což, křikem padly i hradby Jericha. Teď začnou všichni pozůstalí  dlouze a bolestně zjišťovat, že křikem se ale nic nepostaví.

Někdo  to říct musí, tož udělám to já.  Je konec. Je po všem.  Teď teprve zjistíme, co všechno jsme ztratili a budeme s nostalgií vzpomínat na dobu, kdy po nás vláda chtěla jen tolik, aby všichni zůstali doma. 

 

 

 

 

   

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (120 hlasů)

Komentáře

pharmacie boulogne billancourt horaires pharmacie amiens intermarche traitement covid , pharmacie vieil annecy pharmacie ouverte villeurbanne , medicaments bouffees de chaleur pharmacie forum des halles ouverture pharmacie boulogne billancourt Calan Sr precio Ecuador, Medicamento Calan Sr nombre generico [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/calan-sr-precio-ecuado… Sr barato en la farmacia[/url] Calan Sr precio sin receta Comprar Calan Sr genГ©rico. pharmacie brest pontanezen pharmacie de garde aujourd'hui dijon Prozac barato en la farmacia, Fluoxetina precio PerГє [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/compra-fluoxetina-a-pr… Fluoxetina a precios mГЎs bajos[/url] Compra Fluoxetina a precios mГЎs bajos Fluoxetina barato en la farmacia. pharmacie en ligne discount therapie comportementale et cognitive gratuit , traitement diabete type 2 medicaments xyzall Compra Valacyclovir a precios mГЎs bajos, Comprar Valtrex 1g genГ©rico [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-valtrex-no… Valtrex nombre generico, Compra Valacyclovir a precios mГЎs bajos[/url] Valtrex precio Chile Medicamento Valtrex nombre generico. pharmacie de.garde marseille annuaire therapies alternatives .

Zatím bez slepic

therapies for anxiety pharmacie verte colline aix en provence pharmacie auchan flandre littorale , pharmacie de garde autour de moi medicaments pour dormir , pharmacie en ligne quebec pharmacie brest guelmeur pharmacie gervais amiens Topamax precio Colombia, Topamax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/topamax-precio-colombi… Topamax nombre generico</a> Comprar Topamax 200 mg sin receta Compra Topamax a precios mГЎs bajos. act therapy nhs pharmacie de garde aujourd'hui noyon Bro Zedex Syrup barato en la farmacia, Bro Zedex Syrup precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/bro-zedex-syrup-barato… Bro Zedex Syrup genГ©rico</a> Medicamento Bro Zedex Syrup nombre generico Compra Bro Zedex Syrup a precios mГЎs bajos. pharmacie metz pharmacie lafayette instagram , pharmacie bordeaux quai pharmacie lafayette muret Medicamento Furosemida nombre generico, Comprar Lasilix pastillas genГ©rico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/compra-lasilix-a-preci… precio sin receta</a> Lasilix barato en la farmacia Medicamento Lasilix nombre generico. pharmacie de garde aujourd'hui reims pharmacie questembert .

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"A proto se nikdy nedávej ptát, komu zvoní hrana. Zvoní tobě." John Donne
"Opustíš-li mne, nezahynu. Opustíš-li mne, zahyneš." Viktor Dyk

Ztratili jsme většinu toho, co se zde v minulosti díky neúnavné práci našich předků vytvořilo. Nejen po stránce materiální, ale hlavně té duchovní. Opustit ideu národa bylo podle mě pro nás prostě smrtelné. Nejateističtější národ v Evropě potřebuje nějakou jednotící myšlenku, a tou žádné importované nesmysly multikulturního šílenství, bezbřehé liberální svévole či efemérního "panevropanství" prostě nejsou. Znovuzrození něčeho pozitivního je možné, nikoli však jisté. Bude to chtít nesmírné množství mravenčí práce jednotlivců, přičemž výraznějších výsledků se zřejmě nedočkáme v horizontu našich životů. Je nutné se vrátit k tomu, čím pozvedli národ takřka z prachu neexistence obrozenci a následující generace. Jejich metody fungovaly, je ale potřeba jim dát soudobější podobu, která nebude mít na sobě nános patosu, či dokonce směšnosti. Nic jiného zřejmě fungovat nebude. A podobně jako kdysi to budou muset začít jednotlivci, nelze se spoléhat na to, že je bude někdo masově chápat, nedejbože podporovat.

Průměrný počet slepic: 4.7 (62 hlasů)

Stát se buduje na ideích, jak řekl už Masaryk, takže máš pravdu i podle Masaryka ;)

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

"Znovuzrození něčeho pozitivního je možné, nikoli však jisté. Bude to chtít nesmírné množství mravenčí práce jednotlivců. "

Ano, souhlas. Ovšem když se jiskřička odhodlání objeví, ti nahoře ji účinně uhasí - co jiného je zákaz doma šitých roušek?! Ženské loni šily jako o závod, po hoooodně dlouhé době jsme zažili pocit sounáležitosti. Výsledek? Citát z Větvičky:
"Narod domacich švadlenek vybalil z hury zaprašene šici stroje, vykupil nitě a hadry a rok šil zadarmo hadry přes pysk, aby zachranil narod před katastrofu. A fčil jakysik blativy šašek prohlasi, že to bylo všecko na hovno?
Urazili švadlenky. Za haderky přes pysk, na kere byly hrde, bude fčil policajt pokutovat."
https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=766169

Urazit švadlenky, ponížit lidi - snažili se přece zbytečně - nejspíš nebyl hlavní důvod pro nařízení respirátoru / (zatim) dvou profi roušek; i jako vedlejší efekt ovšem dokonalé.

Průměrný počet slepic: 4.5 (31 hlas)

Ve smyslu pasivní rezistence, jak o ní píšu kousek dál, můžeme všichni i nadále nosit do obchodu roušky a v dobré víře tvrdit, pokud bude PSVB něco namítat, že je to nanorouška. Až nás bude takových dost, nezbude jim než kapitulovat.

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

Malé děti jsou přirozeně sebestředné. Doopravdy si myslí, že všechno, co rodiče udělají, je reakcí na jejich chování, i když tatík je zatím nasraný protože ho seřval šéf a matka protože kolegyně přišla ve stejných šatech. Malé dítě nezná a nechápe komplexnost světa, kde mohou být nějaké vazby a vztahy mimo něj,

Podobně gay aktivisté vůbec nechápou, že většinu lidí vůbec nezajímá, co si s kým dělají za zavřenými dveřmi, jen když je s tím neotravují.

Věřící, aspoň ti, co se chodí hádat s ateisty, nechápou, že absence víry v boha není jen přepólovaná víra a ateisté nemají na nočním stolku místo Bible Darwina a Dawkinse, neděli nevěnují přemítání o neexistenci boží a ke svým názorům nepřichází stejnou metodou jako věřící.

Podobně komunisté nechápou, že když jim někdo kritizuje jejich ekonomicko společenské fantasmagorie, tak to není proto, že je v podstatě jen přepólovaný komunista, čtoucí si v nějaké jiné (antikomunistické) příručce, ale že si místo hledání mouder v příručce dokáže udělat na svět názor sám a prostě vidí, že jsou ta komunistická moudra někdy v rozporu s realitou a někdy i sama mezi sebou.

Feministkám nedochází, že se proti nim chlapi nespikli, aby jim zamezili v přístupu k vedoucím funkcím, ale že chlapi musí podávat výkony, které ani většina chlapů není schopná podat. Natož ženská, co umí jen žádat úlevy z titulu svého ženství.

No tak teď si podobným sebestředný (a švadlenkostředným) způsobem Větvička vymyslel, že všechno je to jen a jen o nich, že se nepřišlo na nové věci, že se virus nezměnil, že vláda nejedná ve funkci reakcí opozice, ÚS, mutací viru, reakcí odmítačů, momentální (a teď úplně jiné) situace, ve funkci jiného obsazení postu ministra a vlastních rozporů. - Ne, nejhlavnější věc je, že někdo urazil jeho a švadlenky.

No a pak si z toho vyvodí místo "Hrrr na virus" "Hrrr na vládu."

No super.

Když potřebuju vyšroubovat šroub a mám jen kladivo, tak budu alespoň tlouct do všeho, co půjde. Šroub sice nevyšroubuju, ale alespoň jsem se angažoval (tím málem, co jsem schopen) a ulevil svejm nezvládnutejm emocím.

Průměrný počet slepic: 3.7 (30 hlasů)

Problém jste vy, lezete na feministky a zlatokopkya pak se divíte, že dopadnete jak dopadnete. Žena musí dávat vyšší výkony, jelikož má doma další práci. Nebo vy doma zastáváte veškeré činnosti v chodu domácnosti?

Průměrný počet slepic: 3.7 (13 hlasů)

Nebo třeba v politice. Merkelová kvóta je, Thatcherová nebyla. Obě byly ženské. Jen ta první by se tam bez kvót nedostala a ta druhá kvóty nepotřebovala.
Jestli první dokázala jen jet v zajetejch kolejích a nezvládla ani Brexit, ani Řeckou ani migrační krizi, tak druhá zreformovala zemi k lepšímu. Před ní se jezdilo do Británie na levný nákupy. Po ní to byla země, kde ekonomika frčela.

Merkelová posunula Německo zpět, Thatcherová dopředu.

Ne, já nechci, aby ženská podávala větší výkony. Na to není stavěná. Má dělat to, na co má. Ani já se necpu na místa šéfů firem jejichž schopnosti nemám a nechce se mi se snažit je získat.

Ne nezastávám všechny, ale všechny je umím. Vaření, praní, uspávání dětí není raketové inženýrství.

Ovšem taky nepožaduji, aby mě v práci povýšili do funkce, na kterou nemám, ale je tam malý procento chlapů, co doma pomáhaj.

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)

medicaments rhinopharyngite medicaments hyperkaliemiants traitement zona , generique fucidine comprime pharmacie lafayette roanne , therapies comportementales cognitives et emotionnelles en 150 fiches pharmacie ouverte nice pharmacie en ligne masque Zoloft barato en la farmacia, Zoloft barato en la farmacia <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/zoloft-barato-en-la-fa… Sertralina 25 mg</a> Zoloft precio sin receta Zoloft precio PerГє. pharmacie ouverte honfleur pharmacie galerie auchan illkirch Compra Misoprostol a precios mГЎs bajos, Comprar Cytotec 200 mcg genГ©rico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/cytotec-barato-en-la-f… Misoprostol 200 mcg</a> Comprar Cytotec 200 mcg sin receta Medicamento Cytotec nombre generico. therapies narratives pharmacie brest super u , pharmacie auchan kb therapies breves orientees solutions Solupred precio Chile, Solupred barato en la farmacia <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/solupred-precio-chile-… Solupred nombre generico</a> Solupred precio sin receta Medicamento Solupred nombre generico. pharmacie herboriste annecy pharmacie en ligne en france .

Zatím bez slepic

Ale vyšroubuji. Na šachtě je velké kladivo základní pracovní nástroj. Správným fortelným naklepáváním povolím nebo obráceně utáhnu téměř jakýkoliv šroub.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

ale nejsou jen doly.

U hodinek už to asi neděláte.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

... o ústa. Byly doby, kdy se za názory či projev odlišnosti od dikce mocných nejen zavíralo a přicházelo o práci či domov, ale i popravovalo. A tím nemyslím minulý režim, ale německou okupaci nebo rakouskou monarchii. A stejně tak jsem i psal, že to bude vždycky nevděčná práce, bez většího pochopení těmi, kterým má sloužit, a dost často se může obrátit i proti samotným tvůrcům oněch pozitivních hodnot. Staré české rčení říká, že nevděk vládne světem. Mimochodem, zrovna Blatný je někým, koho já za představitele tohoto národa nebo země nepovažuji, podle mě pracuje zcela dobrovolně a hodně oddaně pro jiné. Nic jiného se snad ani nedalo čekat. Z mého pohledu je většinová politická "reprezentace" zaprodaná cizím zájmům, část z nich pak jen čistě své kapse. V systému, který je založen pouze na kapitalizaci všeho a všech, se nedá počítat s něčím jiným. Je to jak očekávat v zimě tropické teploty. Stát se to samozřejmě zázrakem může, ale osobně na zázraky nevěřím.

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)

Máme-li mít šanci jako národ přežít, nesmíme se nechat otrávit a vzdát to. Zní to děsně pateticky, ale je to tak.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

Pro veverku :
Dnes už nemá cenu číst Větvičku. Býval to vtipný bard s dobrým postřehem, pak mu ale šíblo z jeho zavřený hospody a včil je prostě jen uraženej ješitnej rozvrtávač, co bude navěky úhlavním nepřítelem čehokoliv kromě otevření jeho hospody a náhrady ve výši dvojnásobku teoretických tržeb. K tomu účelu zneužívá i ty lidi, kteří se snažili řešit situaci jak se dalo a jakoby se staví na stranu jejich obrany. Halelujá. Ovšem uniká mu, asi tedy nesledoval poslední události (ten citát z Vetřelců tu byl nedávno) a nechápe, že dnes je situace úplně jiná - ve vlastnostech viru, v číslech nakažení, v dostupnosti neporovnatelně účinnějších prostředků atd.
Já se uražený necítím, ale možná že to je tím, že jsem jen sháněl šňůrky. Tak se zeptám ženy, ta šila, jestli je uražená, že už delší dobu nosíme respirátory. A nebo se radši ptát nebudu, ve hře na pitomce nemusím hrát vždycky hlavní roli.

Průměrný počet slepic: 4.1 (25 hlasů)

si dovolím reagovat.
Pro mne není podstatné, KDO mluví, ale CO říká. U nás v rodině se taky šilo a cítíme to úplně stejně jako Větvička, chlapi i ženské, "švadlenky".
Za tím novým nařízením totiž tušíme úplně jiný motiv, než náhlé prozření a po roce vyšší ochranu plebsu.

Průměrný počet slepic: 3.7 (22 hlasů)

...chce navýšit svoje jmění před přechodem na digiměnu....

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

Ani já se necítím uražená a to jsem začínala šít ještě před vyhlášením nouzového stavu loni v polovině března. Mnozí nade mnou kroutili hlavou, a to i rodina. Kromě toho, že jsem tušila, že na našité roušky dojde (taky že jo), tak mi to pomáhalo psychicky v tom smyslu, že jsem měla pocit, že můžu něco udělat já sama nejen pro ty své, ale i pro ty v okolí, kteří to neumí a nemusím čekat až to udělá někdo pro mne. A ať už to pomohlo či ne bylo to celonárodní šití významné v tom, že jsme táhli v té době všichni za jeden provaz a věřili, že to společně zvládneme. Byl to i symbol. Možná to bylo to podstatné v té době a bylo proto nutné to jakýmkoliv způsobem zpochybňovat a zesměšňovat což se nakonec povedlo tak dokonale, že se následně zpochybňovalo úplně všechno až jsme se ocitli tam kde jsme nyní.

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

Napsal uživatel anna2 (neověřeno) dne Út, 23. 02. 2021, 13:03

Když nic nebylo, bylo to vhodné pro zdravotníky, ošetřovatele, prodavače, pro nás všechny, protože nikdo nevěděl, co Covid umí.

Nyní naší nejchytřejší se pohybují ode zdi, ke zdi, všude pouze respirátory.

Žádný kompromis, jako v případě dopravy, kdy v zimním období nemusí mít všechny osobní automobily zimní pneumatiky, ale jsou stanoveny podmínky, kdy musí.

Nešlo to i u roušek?

Když jdu u nás, nikde nikdo, rouška v pohotovostní poloze by stačila, ale ne, musí být respirátor na půl žerdi.

Dotaz, jedu sám v autě, respirátor mít nemusím, zastaví mě silniční kontrola, jsme minimálně dva.

Musím mít respirátor?

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

Zrození něčeho pozitivního je celkem jisté. Lidé v celkem blahobytné zemi v bezzávazkovém režimu postupně zdegenerují do stáda naříkajících nesvéprvávných hovad. To povede de ke krachu a "velkému prozření" u přeživších. Nicméně ode dna se dá už jen odrazit nahoru. Buďte tedy dobré mysli, nejspíš stihnete ještě prožít začátek lepších časů. "Dobré časy plodí slabé muže, slabí muži dělají z dobrých časů špatné časy...špatné časy plodí silné muže, silní muži dělají ze špatných časů dobré časy" Vždycky to tak bylo, věčný koloběh, bez ohledu na propagandy a demagogie.

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

ode dna zaneseného bahnem se jednoduše neodrazíte.
Spíše vám podklouzne odrazová noha a vy do té vody plácnete znova a ještě více.
Tedy pokud budete mít koule to vůbec zkoušet.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

vy v něm budete během schnutí vězet, budete mít daleko větší problém, než když bude smíšené s vodou.
Zažil jsem.
Tedy i to skutečné, vyschlé bahno a následné dolování techniky.
A taky to morální lidské. Taky vyschlé. A taky to bolelo mnohem více, než kdyby bylo čerstvé, mokré.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Pravda vyplave na hladinu jako olej.
Po jisté době vyplavou na hladinu i utopenci.
V obou případech je to zaručeně pozdě.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proto pendleři jezdí vedle do Německa za násobnými platy, protože to tady blahobytem nemohou vydržet a chtějí se trošku porvat se životem, jen o tu srandu.

Proto tu cizinci koukají svrchu na naše umolousané supermarkety, posílají k nám neprodejné zbytky minulých sezón a smějou se, jak tu jsou v hospodách laciné steaky (pro většinu Čechů ovšem předražené).

Lidé si za špatných časů spíš narvou hlavu do písku a budou si říkat, jak se mají dobře.

Ukrajinci, kde je doopravdy špatně, se nevykazují žádnou speciální mravní silou, která něco zlepšuje. Jen se seberou a utečou do ciziny, kde dělají podřadné práce, které jsou stále luxus proti tomu, co je doma. - Jsou dále slabí se vzepřít a zavést si doma zákony, jaké fungují třeba v Británii či Švýcarsku.

Navíc by pro ně bylo těžké se začít sám od sebe chovat jako Švýcar či Brit, i když to zvládají, když jsou mezi Brity či Švýcary a stačí jen fungovat jako ostatní kolem.

Průměrný počet slepic: 3.5 (15 hlasů)

Ale oni to ukrajinci zkouší viz východ, ale je předpoklad, že musíš mít souseda co ti pomůže, ale i ten tě může "podusit", abys nevyhrál plně jako v Sýrii, protože v souseddství je lepší nestabilita než stabilní nepřítel... Když jsi obklopen podrazáky, tak končíš jako my v 38...
A změna je vždy pouze, když se až moc jede hubou v zemi, ty říkáš ukrajinci už ryjou, ale oni mají možnost odjet do sousedního státu, takže mají volbu, ti na východě neměli, tak bojovali...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Ne Rusové, co se ocitli na Ukrajině a hnuli se až když jim z Kyjeva zakázali i mluvit vlastním jazykem.

Ukrajinci z Kyjeva, nepovstávají nijak proti své vrchnosti.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

A kdo je asi Čech makající v Říši ? Jen chudák dělající podřadné práce. Úkáčka u nás, my v Říši. Motivace je stejná.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

... a prolomené hradby, ale žádný nepřítel nevstupuje."

Kdepak: Nepřítel útočí a vstupuje, ale útok není veden na 6. prioritě (proto nevidíme žádná děla, tanky, pěšáky), ale na prioritách vyšších: Třeba odstranění Koněva zorganizované zrádci na P-6: Petříček mlčí a tak se hned hlásí Lichtenštejnsko s nároky na naše území. Ozval se Petříček teď? Ne. Tak bude následovat další útok. Za chvíli sem třeba přijdou "pomáhat" Němci koronavírusem.

Průměrný počet slepic: 4.6 (41 hlas)

že ještě nepřišli?

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

In reply to by favorit (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já je taky vídám čím dál více.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

In reply to by favorit (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale když jdu do sámošky, nepotkávám rotu cizích vojáků ani nemusím obcházet zaparkovaný tank.

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)

Už tu dávno jsou, a jsou u moci - proč by teprve vystupovali 😉 ? Je vcelku jedno, zda jde o domácí, nebo importovanou odrůdu ... Výsledek je stejný ...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Výše jmenovaní (+další nejmenovaní) jsou ti, kteří uvnitř hradeb trávili vodu ve studni a posléze pootvírali bránu a tím umožnili jejich prolomení.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Vlastenci, jak zákon káže
ústavní soud velké ráže
odpovědnost nulová.
Horské štíty Súlova
Dolný Hričov Zermattem,
komise nad spermatem.
Lidé topí sazemi
laťka leží na zemi
ještě ji jde podkopat...
Politik je psychopat
opojený vlastní mocí.
Vykope hrob bez emocí.
Potom pražští lumíci
s vlajkou táhnou ulicí.

Průměrný počet slepic: 4.5 (40 hlasů)
Trvalý odkaz

Stát drží pohromadě jen daně a diktatura. Državu drží pohromadě potřeby a kultura. A blboně drží pohromadě jen hittlamarkety a internet.

Průměrný počet slepic: 3.8 (22 hlasů)

půdu vodu teplo světlo barák, čistý vzduch. Trochu žrádla, postel, stolek, nějaký ten vzruch. Možná trochu internetu, slívu, hudbu z flašinetu.
To je celé, Sasíne. Možná. Asi ne.

Průměrný počet slepic: 3.8 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Žádný strom neroste do nebes. Až odumře a padne, tak na jeho zbytcích začnou růst další. To je ta pozitivnější část.
Ta negativnější? Naše životy plynou a ubíhají nejspíš uprostřed toho rozpadu, vše jde vlastně setrvačností. Kdy ten konečný rozpad nastane? Časově nevím, žádným datumem tu házet nebudu. Ty obruče co ten nemocný strom drží pohromadě zkorodovali a ty popínavé "pijavice" jej neudrží pohromadě dlouho, tak prostě dřív nebo později to duté torzo stromu sesype.
Leda že by přišel odvážný zahradník, navrhl jeho pokácení, vyklučení pařezu a na jeho místě zasadit strom nový. Prostě začátek nového života. To je ovšem utopie, to je totiž moc práce, sám to nezvládne a dostatečné množství spoluuživatelů prostoru nedokáže k tomu přesvědčit. Zahradník se sice může objevit, ale když svůj proslov začne myšlenkou "Neptejte se mne co stát udělá pro Vás, ale já se Vás ptám co jste ochotni udělat pro svůj stát" už teď slyším to hlasité sborové ticho, prostě nic. Pusto, prázdno, nic. Hrobové ticho, které občas naruší osamělý zbloudilý hlásek pracovitosti, který to ovšem nevytrhne.
K popisu stavu dnešní společnosti existuje spousta slov, jinak řečená, jinak myšlená, ale v základu popisující stejný stav!
K změně to je ovšem málo! Vy to víte, já to vím!
Tak jako Vím, že ze mne nový mistr Jan Hus ani Žižka nebude, natož abych se přiblížil někomu z těch desítek a stovek obrodilců, díky nimž si tu česky píšem. Po nich tepr nazrála doba kdy se mohl narodit a dozrát člověk jako TGM a další, kteří byli ochotni obětovat třeba i svůj život.
A to nejdůležitější, žili v době kdy pro to nazrál ten správný čas.
Pro co nazrál dnes ten čas? Pro rozpad !
K dnešnímu režimu je to, na lži vznikl, lež dlouhodobě ke své existenci používal a lež jej zahubí.
Jediného co mne trochu utěšuje a naplňuje, je že snad Česká republika se nerovná Český národ.
Prostě až se padne totálně na hubu, až už nic nikdo neokecá a opět začnou rozhodovat jen reálné činy a skutky, tak teprv dojde k nápravě.
Cesta k tomu stavu bude ovšem trnitá, bolestivá a většina z nás se ji bohužel nedočká.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

In reply to by Dalmatin (neověřeno)

Trvalý odkaz

jsem napsal: "Každá smrt se nakonec podílela na vzniku nového života, zatím". A to jsem to vaše nečetl, protože jsem to psal. Díky za stejnou vlnu :)

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

In reply to by Dalmatin (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je to jak sedět na kládě, smutně říkat "Já tu kládu neunesu, ale jednou bude tak zle, že ji někdo unese" - místo přemýšlet o tom, že bych si třeba došel pro koně, pomocníky, tu kládu zkoušel nařezat na unesitelné kousky atd.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Mám na Vás krátkou otázku.
Copak někdy v našem státě (vlastně i kdekoliv v zahraničí) spolu politické strany spolupracovaly a dohodly se na něčem co vyústilo v dobro pro stát, v blaho pro lidi? Ten fenomén není nijak nový, v tomhle státě se dokázali dohodnout jen Klaus se Zemanem a dopadlo to tak trochu podle černomyrdina (chtěli jsme to nejlepší - já dodám pro sebe - ...) a ani to bych nedával za příklad spolupráce na něčem s pozitivní zpětnou vazbou. Ta se vyskytuje, možná, jen trochu a jen na nejnižší lokální úrovni. Nezoufal bych tedy. Máme resilientní komunitu velmi schopných jedinců, my to nějak dáme dohromady vždycky.

Průměrný počet slepic: 4 (19 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je třeba vždy si zachovat aspoň trochu optimismu, ten pesimismus dnešního vidlákova článku mě děsí. To ke koronaviru a politice přibyly ještě skvrny na slunci, splín z včerejšího mlhavého počasí, či co ještě?
Nějak bylo, nějak bude...
Dříve by se asi předchozí věta považovala za flegmatický spíšepesimismus, ve světle dnešního článku mi připadá jako ejchuchů :-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdo to na hrad pocape?
Cos to říkal, Kocápe?
Nerudovou ulicí
v hubě háček s udicí?
Sežrals ji i s navijákem
v přesvědčení nevím jakém.
Věříš v Pepka Podvodníka
chceš mu dělat zahradníka
muzikante trpasličí.
Dračí sémě v tobě klíčí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Ze spánku přímo do bdělého stavu. Mozek roztočený na plné obrátky.

To se mi čas od času stává, když nevědomí poskládá během dnů až týdnů puzzle informací a vlastních pozorování do hotového obrázku a během spánku informaci o výsledku nějakým způsobem přesune do nocí ukolíbaného vědomí.

- koupil jsem si osm knížek od Terry Pratchetta a trilogii od LIOU CCH'-SINA
- koupil jsem nové záclony a koberec
- a už 4 měsíce se nejsem schopen donutit pokračovat v práci na motorce

Jsem realista a bráním se, abych obelhával sám sebe. Ale pud sebezáchovy je silnější a milosrdným sebeklamem obrušuje nejostřejší hrany odrazu reality v duši. Na nevědomí ale nedosáhne.

Proto se pak najednou v noci vzbudím a vím přesně, proč záclony, koberce knihy a motorka. Uvařím si kafe, vykouřím dvě cigáry, nakydám nesouvislosti a jdu si zase lehnout.

Jsem mírně vyděšený.

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

S oblibou jsem šahal po "Erikovi", "Pohyblivých obrázcích" a Čarodějkách na cestách". Smál jsem se i v Metru. Nikdo to nevnímal, ti co neklímali čučeli do mobilu. Taky jsem nakupoval. 28" 4K monitor, abych z té produkce TV rychleji zblbnul. Ale pociťoval jsem nekontrolované nutkání koupit něco online a udělat si v tomhle vězení radost a obchodnímu řetězci taky. Bylo to nevyhnutelné :)
Mě včera v noci zas po čase vyhodila z postele křeč do operované nohy, patrně z toho mého nočního cintání blbostí sem, takže dneska asi radši dopiju ten tramín, abych dospal. Jak jsem byl unavený odpoledne, tak teď bych ze své soví podstaty mohl být do rána vzhůru. Pokud se v noci vzbudím jako vy, tak už patrně nezaberu, psychika je sviňa a podvědomí funguje, jak se mu zamane. Dobrou noc, váš moravský zatímkonzument :)

Průměrný počet slepic: 5 (18 hlasů)

In reply to by robertík 007 (neověřeno)

Trvalý odkaz

V Kindle, pochopitelně.
Čtu potmě, s nejslabším podsvícením displeje.
Většinu knížek známza dlouhá líta skoro zpaměti.
Ankh-Morpork je jakási paralela Londýna 19. století.
Hodně temné místo, plné neuvěřitelné bídy, grázlů, zlodějů, vrahů a organizovaného zločinu. Řízené diktátorem.
Nevyskytuje se tam snad jediná postava, která by podle dnešního našeho trestního zákona nebyla žalovatelná.Včetně postav kladných, pochopitelně.
Existuje tam rasismus /"druhismus"/ v militantních podobách - i jeho pravý opak.

Přes všechny rozpory obludných rozměrů, přes neskutečnou bídu, se v tomto fiktivním městě dá žít.
Ačkoli jde o plochou planetu na zádech obrovských vesmírných slonů, stojících na zádech vesmírné želvy, vše to působí mnohem reálněji než nynější neskutečné obludně sešité patchworkové rubáše pravdy amerických a nyní i našich ústavních soudců.

A hlavně to působí méně přízračně, než jejich exhibicionistické odhodlání na objednávku kurvit, kroutit a znásilňovat základy a SMYSL právního řádu (a kontinentálního práva) bez jakéhokoliv ohledu na budoucnost.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

Pro mě je to zasazení reálných lidských povah a jejich konání do pohádkového světa s jinotajem. Nakonec je to jejich počínání o to absurdnější. Třeba univerzita, nedostudovaný Mrakoplaš anebo Peklo učící se dokonalosti od lidí přes byrokracii v Erikovi. Prostě moje srdcovka.
Apropo, zkoušel jsem kosit na obě strany, NEJDE TO :-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

K 3,14-čovinám typu knížky, záclony a koberce si pořiďte budíka. Anebo několik. A propisku a papír a magnetky.
Udělejte si týdenní rozvrh rozpracovaný až do jednotek minut a vyvěste ho na lednici. A natáhněte budíky. A vymyslete si trest za každé porušení vašeho Nového Jízdního Řádu. Trest pro svou línou polovičku Vašeho Já.
Najděte si motivaci, proč ráno vstát a jít něco dělat. I když to z postele už dávno nejde tak, jako kdysi. Těch motivačních idejí jsou spousty. Pokud nemáte místo na chov králíků, pomáhejte starým.
Anebo mladým.
Děti touží po sociálním kontaktu, po chvíli s někým, kdo se jich zeptá na jejich život, jejich problémy (to jsem nevymyslel fčilek já, i když jsem tu nejchytřejší a nejkrásnější, to zjistila fčilek Stará Jahoda, když zůstala na škole jako poslední fungující zaměstnanec, který předstírá práci s dětmi zdravotních sester, policajtů a hasičů).
Pomůžete tak hlavně sobě.

Funguje to.
A čekám, že se v létě objevíte v Ligotce. Už dlouho jsem nikoho nepoprskal koroňákem.
A vás poprskám obzvláště rád, bo chcete být motorkář a nejezdíte na jedině správně smradlavé Jawě. Tudíž moje pomsta bude sladká.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

1. Děláte machra, ale já vím, že nakonec vyměknete. Až se kolem Vás budou vyskytovat převážně elektro"motorky" s "motorkářema" se solárním panelem na přilbě, s dvanáctimetrovým nabíjecím kabelem omotaným kolem pasu a skládacím stěžněm a plachtou pro případ nečekaného zatažena, vezmete na milost každého na libovolné motorce, co aspoň trochu smrdí a dělá rachot (ta motorka)!

2. Ty úkolové papírky se jeví jako hodně dobrý nápad.

3. Ze soboty na neděli se mi zdál bezva sen. Ne erotický, lepší. Nebudu jej detailně popisovat, ale hlavní roli v něm hrál speciální dopravní prostředek, který jsem objevil v kůlně opuštěné horské chatky. Základ tvořila konstrukce starého šicího stroje - litinové ozdobné bočnice, dřevěná deska nahoře, šicí stroj pryč. Ke konstrukci byla připevněna židle (taková ta, co jsme na ni sedávali na ZDŠ - konstrukce z trubek s dřevěným sedátkem a opěrátkem), v levé části pod deskou byl úložný prostor, ale nezakrytý, což se pak během přepravy ukázalo jako značný konstrukční nedostatek, protože mi od tamtud moje věci neustále vyklouzávaly a musel jsem je přidržovat levou rukou, což mi značně komplikovalo ovládání stroje.

V pravé části stolu deskou přes ložisko procházela hřídel. Na jejím konci byl plechový kotouč (d=cca 550 mm, t=4 mm) a na jeho okraji byly přišroubovány 4 obdélníčky (cca 25 x 55 x 3 mm) z neznámého materiálu. Obdélníčky byly k rovině kotouče mírně nakloněny (cca 15°).

Po stisknutí červeného tlačítka poblíž levé ruky se nastartoval motor ukrytý za úložným prostorem, kotouč nad stolem se roztočil a stroj se i se mnou na židli kolíbavě vznesl.

Byl to úžasný pocit. Byl jsem Luis Blériot a Jan Tleskač v jednom. A k tomu mrazení v břichu, protože stroj neměl žádné pásy, pohupoval se a židle mi pod zadkem ujížděla. Ke všemu se mašina řídila nakláněním, obdobně jako plachetnice při křižování proti větru.

Nebudu se dále rozepisovat, snad jen, že se mi do cesty připletly dráty VVN (tak tak jsem je minul), pak se vybila baterie (nefunkční dobíjení) a jedna z řemenic se uvolnila na hřídeli. Vše jsem improvizovaně opravil a letěl domů. Nevím, kde bylo "doma", ani zda jsem doletěl, ale i ten konec do ztracena byl silně pozitivní.

Sny si většinou nepamatuju, ale tenhle přesně. Napadlo mě, že ten stroj nakreslím. Ale chtělo by to i rozkreslit, chtělo by to výrobní dokumentaci, chtělo by to vyrobit ... stačí jen sehnat starý šicí stroj a židli ze základky.

Takže Targusi, bojte se!!! Můj šicí stroj strčí Vaši moťolku do kapsy (do úložného prostoru pod levou části vrchní dřevěné desky)!!! A když budete hodný, nechám Vás proletět.

PS: Už jsem přišel na to, z čeho byly ty obdélníčky - byly vyrobeny z gravitonu. Graviton je prvek, pro který je gravitační pole něco jako superhustý med, takže se do něj zařezává jako vrut do dřeva, ale na rozdíl od dřeva se za řezem gravitační pole opět spojuje. Pokud se otáčení zastaví, graviton, díky své vlastní hmotnosti, hmotnosti stroje a viskozitě gravpole, pomalu klesá k zemi.

Jo, tak k šicímu stroji a židli musím sehnat ještě ten graviton!

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

In reply to by Havran57 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdykoliv v životě jsem měl létací sen (já létal bez přístrojů, jen tak sám, bylo to snadné a přirozené), přišel průser.
Už dávno jsem žádný takový neměl a můj úpadek fyzický i psychický je pozvolný, nemá (zatím) průserovitý charakter.
Váš let byl jistě bezpečný, ale po přistání buďte opatrný.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)