Senilní stát

Autor
Štítky

Petr Hampl publikoval na svém fejsbůku zajímavou úvahu o našem státě. Dovolím si ji zde parafrázovat: 

Máme armádu, která není schopná bránit naše hranice. Pokud se o něčem podobném začne mluvit, smějí se tomu i armádní představitelé.  Naše generalita ani nepředstírá, že by něco takového bylo možné.

Naše policie není schopná vynutit dodržování proticovidových opatření. To je teď tak nějak hodně vidět, ale ona nebylo schopná vynutit nic ani předtím. Tak ještě nastoupit na jednotlivce, to zvládnou, ale jakmile se stane cokoliv většího a masovějšího, začnou to jistit z dálky a nebo raději úplně zmizí. 

Státní hmotné rezervy jsou v podstatě o tisknutí peněz. Za ty jsme si nakoupili roušky z Číny... vlastně ne, nakoupili jsme si tam veškerý zdravotnický materiál. Jehly, stříkačky... řekl bych že jde o dlouhý seznam položek. Nemáme to uložené ve skladech, nemáme na to výrobu. Měli jsme na to jenom velký úvěr, který ale rozhodně neumožnil dodávky just in time.

Naše zdravotnictví sice disponuje zajímavým množstvím lůžek i personálu, ale jinak se nám doktoři dodnes nedokázali shodnout, co ten covid vlastně dělá. A ministr nám v přímém přenosu sdělí, že není schopen už nic víc udělat a odteď je to na každém jednotlivci.  Expertní tým každé politické strany se hemži tituly MuDr, stejně naprůměrné je i zastoupení doktorů v poslanecké sněmovně a senátu, ale každý den MuDr chce něco jiného. Vychodili stejnou školu, anatomie se učí podle stejných učebnic, dokonce složili stejnou přísahu, ale nic to neznamená.

Stát řídí topmanažer. Teď to neberte jako chválu Babiše, ale uvědomte si, že ten chlap vybudoval docela velkou firmu a jako insider vám říkám, že dokud Agrofertu velel on, šlapalo to jako hodinky. Náš premiér je člověk, který je zvyklý makat šestnáct hodin denně, třídit informace, přijímat rozhodnutí a v předchozích letech byl i v politice o několik délek před ostatními politickými soupeři. Přesto teď stát není schopen ani základních logistických operací ohledně očkování, vyplácení kompenzací či zajištění testů pro školáky. Ono je snadné říci, že Babiš je neschopný, ale že by to třeba Bartoš, Hřib nebo Fiala dělali líp, tomu snad věří jedině náš škebloň. Správnější formulací je, že se jen ukázala neschopnost státní byrokracie a ani premiér - miliardář odchovaný velkým byznysem s tím nedokáže nic udělat. NIKDO s tím nedokáže nic udělat. 

Stejné je to i s dostavbou Dukovan a Temelína. Stát není schopen vykooperovat zakázku. Ano já vím, je v tom kupa politiky, ale jak vidno, ani Drábová nedokáže říci jasné slovo. I ona je už víc aktivistkou než odbornicí. Stát už prostě není schopen dotáhnout do konce stamiliardovou zakázku.

Naše školství se rok od roku propadá. Kvalita výuky klesá a každý pokus o změnu jen zhorší situaci. To také nezačalo za Plagy. Trend byl nastolen už dávno. Jsem sice jen středoškolák, ale v mém postavení mě žádný mladý inženýrek neohrožuje. 

Petr Hampl ve své úvaze zjišťuje, že náš stát umí už jen jakžtakž vybrat daně a jakžtakž zaplatit důchody. A to spíše ze setrvačnosti. Asi není od věci se domýšlet, že i v těchto otázkách bude stát postupně erodovat. Vybírání daní půjde stále blběji a postupně začnou i problémy při vyplácení důchodů. Nejdřív půjde jen o zpoždění plateb, pak tu a tam nějaká nepřijde... ne, nemusí dojít na žádný velký bankrot. I peníze mohou erodovat stejně v klidu a pomalu jako armáda či školní znalosti. 

Když si to tak dám dohromady... je Česko ještě stát, nebo už jen prostor? Sakra, jak je možné, že tu ještě vlaje naše vlajka? Vždyť stačí jen zhurta rozkopnout dveře. Kdokoliv bude mít zálusk, tak si to tady prostě vezme. 

Babiš, Zeman, ale i Fiala nebo Bartoš tu mohou mít svojí podporu, ale dá se ta voličská podpora přetavit v bránění vlasti? Dost pochybuju o tom, že by na výzvu libovolného politika někdo nasadil kůži. Zeman může být desetkrát oblíbený a stejně jak může mít Bartoš svých pětadvacet procent voličských preferencí, ale kdyby volal o pomoc, nikdo místní by ho bránit nepřišel. Zemana by mnohem spíš bránili Wagnerovi žoldáci než čeští občané. Stejně tak má určitě Bartoš někde v seznamu telefon na firmu Blackwater.

Sakra, jak to, že tu ještě pořád jako stát jsme? Že by fakt došlo na pokrok a Němcům už dávno došlo, že není nutné tu zapíchnout do zkrvavené země prapor a vyhlásit nový protektorát, že je mnohem lepší posadit českého lva do zubařského křesla a kousek po kousku mu vytrhat všechny zuby? Ať si český lev řve, kousnout už nemůže.

Když jsem se o tom bavil s Masterem, tak ten mi řekl, že naše země je jako senilní stařík.  Česká republika pořád ještě existuje nejen v našich duších, ale dokonce i v duších všech našich sousedů. Hodí se ale už jen k tomu, aby mu nějaký šmejd dal podepsat smlouvu na další výhodný nákup předraženého šméčka. Je doba šmejdská. Stačí z hloupého staříka vymámit podpis a rázem jsou všechna jeho lidská práva proti němu. Stačí jeden klikyhák na papíře a všechny ty staleté úmluvy o právech se rázem stanou právem silnějšího. A ten, kdo má tato práva garantovat, ten naopak hájí toho šmejda. A kdo by chtěl bránit stát, jehož soudce dá za pravdu šmejdovi? 

Funguje to nejen u jednotlivce, ale i u státu. Upište se za předražený vysavač a všechny instituce jsou proti vám. Nezáleží na tom, jak pokoutně a podvodně onen šmejd jednal a že svojí chytrost použil jako zbraň proti hlupákovi. Hlupák se ničeho nedovolá a všechny ústavou garantované jistoty jsou pryč.

Stejně se teď s námi zachází na unijní úrovni. Senilní stařík v naivitě podepsal a v té chvíli je nám Jůnie úplně k ničemu, protože v té chvíli je na straně šmejda. Tečka. Zcela podle zákona a pravidel. Senilní stát byl obrán a vůbec není nutné staříka dorazit či vyměnit. Stačí, že podepisuje a postupně přichází o všechno. A koneckonců - i Dojčlandi někde potřebují mít prostor, kde si mohou dovolit to, co jim doma neprojde. 

Víte, když Hitler a jeho kumpáni snili o novém velkém Německu, tak se nebáli za tento sen vraždit. Doslova. Neměli problém s tím, aby to stálo nějaké životy. Ať už šlo o pouliční rvačku nebo pozdější podepisování rozsudků smrti. Za jejich Grosdojčland jim to stálo. Správný Němec si ucvrkává blahem, kdykoliv slyší Stát s velkým S. 

Já musím zcela upřímně říci, že si nedovedu představit, že bych měl ve jménu znovuzískání naší státnosti zabíjet. Samozřejmě, dovedu si představit, že bych bránil rodinu a přátele, kdyby jim někdo ukládal o život. Ale právě tohle se neděje. Nikde není žádný gangster nebo nepřítel, který by mířil puškou mým směrem. Nelítají kulky... jen dlužní úpisy. Dokonce ani ti globální byrokraté nejsou v principu hajzlové. Jen si hlídají své dobré bydlo a myslí to upřímně.  Nikde není nikdo, na koho by se dal spáchat atentát, aby se tím něco vyřešilo. Ani na Gatese ne.  A zabíjet nějaké pěšáky, kteří ani nevědí, co činí? Nejsem jako Mašíni. Nemám žaludek na zabíjení malých, když ty velké ani nedokážu najít. 

Náš stát má chatrné dveře a prolomené hradby, ale žádný nepřítel nevstupuje. Jen si někoho uplatí a zařídí si další výhodnou smlouvu zcela podle zákona.  Povšimněte si prosím, že i zdejší diskuse vypadá přesně jako nářky osmdesátiletého nerudného důchodce. Všichni jsou šmejdi, všechno je špatně, kdysi to bylo lepší.... a tím to končí. Často si mohu v diskusi přečíst, jak jsme jen jateční maso určené k likvidaci, jak nás čipují a zavírají do koncentráku, jak nám zavádějí diktaturu přes roušky..., ale nic z toho neplyne. Žádná výzva k povstání, žádná výzva k boji, žádný příklad. To  jen dědek zase nadává.  

Všichni (i ten dědek) vědí, že jsou to jen neškodné řečičky člověka za kterými už nic není. Dědek může nadávat, ale už není schopen se poprat ani se ubránit. I když má v šuplíku pistoli, už dávno zapomněl, jak se používá. Nestojí za to ho udusit polštářem, je lepší ho podojit ještě o poslední zbytky majetku. Nepřítel nám už ani nedává šanci, abychom se proti němu sjednotili. Na naše životy i majetky totiž nesahá naráz, ale pozvolna, po jednom a vždy striktně podle zákona. Jak vidno i nepřítele je možné privatizovat. 

Náš stát leží na LDNce a tu a tam se na něj přijdou podívat nějací dědicové - tu Ústavní soud, tu vláda, tu opozice, tu nějaká neziskovka, co předstírají zájem o chudáka dědečka. Ale jdou si jen pro prachy. Ležák si stěžuje, ale k ničemu to není. Nakonec je vlastně rád, že se někdo alespoň trochu zajímal. Kromě nerudných řečí nepřichází nic a pohrobci se ani nesnaží předstírat, že by mělo smysl zkusit udělat to, co dělal děda zamlada. Prostě se jen podělí o ještě dýchající mršinu.

Řekl bych, že už vím, na co náš staroušek stát umře. Na covid. Úplně dokonale se to hodí. Imunita jaksi nefunguje. Jednotlivé bílé krvinky si dělají co chtějí, příkazy z centra jsou ignorovány a je zaměňován jejich význam i smysl. Místo aby se imunita sjednotila a společně bojovala za společný stát, jedni bojují jak to jen jde a druzí už předem vědí, že ten boj nemá smysl. Nevypadá takhle nějak ta imunitní reakce, která vede ke kovidové smrti? Nějaké zbytky vůle bojují o něco, co už dodýchává a mají vedle sebe ty, kteří se na pád naší státnosti vysloveně těší, protože si myslí, že bojují proti Babišovi a nevšimli si, že proti němu bojují podrýváním posledních funkčních zbytků.  Není divu že Piráti, Volný i Okamura hlasují spolu. Společný zájem dorazit Babiše  fungoval. Akorát si neuvědomují, že sypat písek do ozubených koleček zastaví stroje nejen pro Babiše, ale i pro všechny ostatní. Kochají se nadějí, že po svržení oligarchy to znovu rozchodí. Nerozchodí. Smrt se rozchodit nedá. 

Je neuvěřitelné sledovat v přímém přenosu, jak se vlastenci spojili s Piráty, TOPkou a ostatními ojrostranami a společnou přemrštěnou imunitní reakcí dostávají stát na dno.  A se státem padly i poslední zbytky disciplíny a sounáležitosti.  Stačilo na to dost křiku. Inu což, křikem padly i hradby Jericha. Teď začnou všichni pozůstalí  dlouze a bolestně zjišťovat, že křikem se ale nic nepostaví.

Někdo  to říct musí, tož udělám to já.  Je konec. Je po všem.  Teď teprve zjistíme, co všechno jsme ztratili a budeme s nostalgií vzpomínat na dobu, kdy po nás vláda chtěla jen tolik, aby všichni zůstali doma. 

 

 

 

 

   

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (120 hlasů)

Komentáře

In reply to by Havran57 (neověřeno)

Trvalý odkaz

složité sny.
Mně se zdá zásadně jen o řízcích, hranolkách a šnapsu.
Čím nezdravější bufet, tím hezčí sen.
Kdysi se mi zdálo aji o všelijakých babách, zejména nahatých, ale to už ze mne vymlátila Stará Jahoda.
Řízky mi dovolila, bo to nemusí platit. Sen je prozatím zadarmo.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Aneb nevkročíš do stejné řeky po druhé. A historie? Retuš-retuš-retuš retuše a retuš retuší. Stejně tak s Biblí (viz. Na východ od ráje od Steibecka) A navíc se Svět měnil, protože podléhá časoprostorovým zákonům. Spirála historie se utahuje až do bodu velkého třesku. A ten je zánik starého a počátek nového. Každá smrt se nakonec podílela na vzniku nového života, zatím. Takže z anarchie, což je konec cyklu něco vyleze bez ohledu na tohle filozofování. Kdo zachová řád bez občanských nepokojů vyhraje. Evropa je nenávratně změněna a rozvrácena a i ona je součást celku. Jenže to je plánovaná smrt starého kontinentu, o tom jsme se tady už taky bavili, stejně jako o dalších věcech. Je to taková dost zoufalá kratochvíle vymýšlení mnohdy parafrází na to, co už se tu řeklo, viz ten podělanej Covid.
Národ jehož polovině na státnosti nezáleží a dává přednost přizdisráčství a osobnímu zisku, se zase s pomocí této poloviny může dostat leda pohlcení silnějším sousedem, mírumilovně. A že snahy za bakšiš jsou, to se tady taky ví. Navíc např. zavřené hranice s Říší, zpomalení dodávek a subdodávek, které nakonec získá někdo jiný a za dodávky třetí kategorie budeme nakonec rádi? Za slevy v supermarketech budeme šťastní? Zatím jen 10 km dlouhé kolony na hraničních přechodech do Říše....A ať je to jak je to, jde o pád vlády a všechno se hodí na Babiše, o nic jiného tu stejně nešlo a nejde. Problém je, že má "škraloup" řešený EK a tudíž je politicky zkorumpovatelný, stejně jako byla Merkelová ohledně Putina a své ultralevicové minulosti.
No a vaše poslední věta je příznačná. Jenže tihle "rebelové" už budou dávno pod elektronickým dohledem a jde o to, jaké mimořádné zákony budou vznikat (jako teď pandemický) kdy bude možné udělat cokoliv, "co je pro společnost nutné a žádoucí". Samozřejmě bez nároku na kontrolu občanské společnosti, která už ji nemá ani teď a to jsem slušnej, takže to radši skončím. A nebylo to nic osobního proti vám!!

Průměrný počet slepic: 4.1 (17 hlasů)

In reply to by robertík 007 (neověřeno)

Trvalý odkaz

To mělo navazovat na nick tdx 00:29, sry

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

... za ta léta jsem si na domácí přemíru defétismu zvykl (teď to neberte osobně vy) a beru jej zcela stoicky. V mém příspěvku nic optimistického nebylo, psal jsem, že nelze nic očekávat ani v nic pozitivního doufat. Na druhou stranu, žádný Mordor v dějinách nikdy dlouhodobě nevyhrál, ani když si to slovně pojišťoval alespoň na tisíc let. V Němcích za pár let může klidně vyhrát volby nějaká "Muslimská strana práce a víry" a dost pochybuji, že její první starostí bude, co se děje za východní hranicí. Spíš bych to viděl na ošéfování vzniku německo-francouzského chalífátu a pak expanzi do ostatních zemí západní Evropy (včetně Anglie). Jestli něco corona ukázala, tak skutečnost, že žádné dlouhodobé politologické či ekonomické předpovědi, co bude, nemají příliš smysl, protože to ve skutečnosti neví vůbec nikdo, byť je skálopevně přesvědčen o opaku.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Ve znamení hlísty.
Hlavně, že jsem čistý.
Ve znamení roupu
v septiku se koupu.
V kafeterce piju kafe
Fiala tam cosi krafe
Dred se zmítá v extázi
uzené se nekazí.
Satan škrtl první áčko
Papuánec oblík sáčko
někde kviklo pekari,
jede expres Hikari.

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)
Trvalý odkaz

taky přidal svoje polínko.
Včera Soukup v debatě se Singerem vypustil interesantní větičku týkající se vakciny f. Astra.
Prý: její vakcinování/nevakcinování vůbec nevisí na výběru/nevýběru distributora , taxikáře pro flaštičky.
Ale na prostém faktu, že dodaná vakcina ve skladu přemrzla ( skl teplota +2/+8 ) a teď se čeká/čekalo na vyjádření firmy co s tím.
(Decentně dodávám, že stejnou příhodu měli v pobaltí taky minulej tejden a museli dodané vařené opičí uši spláchnout do hajzlu )
Ale tentokrát je v tom Putin nevinně! Mráz došel ze Štokholmu! ne z Ruska.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

Máte to špatně, mráz jde z Ruska přece vždy a pokud se zdá něco jiného, tak jen blbě používáte mapu!

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

Držíte mapu obráceně! Proto se vám zdá, že zlo přichází z Ruska! Otočte už krucifix tu mapu pořádně!

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

S je jih.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Vidláku, dnes jste obzvláště depresivní. Campbell taky zrovna optimizmu nepřidává.

http://vasevec.parlamentnilisty.cz/komentare/jan-campbell-na-ceste-ke-s…

Doba je, hanba vystřízlivět.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Nikdo nic nevidí, hlavně respirátor.

….„Nenadávejme jen radnici a lidem, co si chtěli užít Vánoce,“ oponuje současnému trendu hubený třicátník. „Podívejte se raději, kde ty lidi dělají.

V zahraničních montovnách přece.
Proto už je to i na Tachovsku, vždyť Bor a Planá, to není Chebsko.

Myslíte si, že agentury sledují, jestli lidé u pásu kašlou?

Naopak, nesmí chodit k lékaři.

Nesmí si nechat udělat test.

A tihle Rumuni, Moldavané, Ukrajinci, tohle roznáší kolem sebe,“ varuje muž.

„Věřte mi, já to znám, tady je otrokářský řád, ne kapitalismus.

A nikdo z hygieny nebo pracáku tam nejde, protože se bojí. Tihle lidi jsou nedotknutelní.

Za to nemohou Němci, ti jediní ve svých fabrikách tady lidi vedou k jakés takés hygieně, dávají jim roušky, měří teplotu.
To je v montovnách zakázáno.
Samozřejmě oficiálně je vše v nejlepším pořádku, a kdyby se přece jen schylovalo ke kontrole, dostanou včas echo a změní turnusy, aby ty nejvíc chrchlající, s vysokou horečkou, přišli na druhou směnu.

Postaví se k pásu vedle zdravého – a tak to tady jede!“…..

https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/-Vanocni-trhy-Nic-nevite-P…

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Tady bych odpověď hledal v rozdílech v metodice statistiky a sběru dat. Už včera tu proběhla informace, že se mezi nakažené kovidem v Německu nezařazují bezpříznakoví. V případě Poláků tam bude nějaký podobný "háček".

Osobně jsem přestal věřit předkládaným statistikám a porovnáním.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Celkové počty zesnulých na 100.000 obyvatel oproti desetiletým průměrům jsou v naší zemi za r.2020 vyšší než u kteréhokoli z našich sousedů. Fakt naší nadúrody mrtvol těžko okecáte. Bez ohledu na to čemu věříte a čemu nikoli.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nezpochybňuji vážnost situace, pouze tvrdím, že tupé porovnávání statistik jednotlivých států při různých metodikách sběru dat a vyhodnocování je ZVĚRSTVO.
O situaci si dělám obrázek z info mých sousedek pracujících u nás v nemocnici (situace není dobrá) a z toho co se děje v mém blízkém a vzdálenějším okolí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

"blbí" Pšonci nevyhráli pouhým prodejem derivátů Isoprinosinu navolno bez dochtorských recepisů?

Já vím, že su blbééé...

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

Targusi, nevím jak se data sbírají a vyhodnocují u Poláků ale pokud je pravdivá ta informace o Německu, pak jsou jejich a naše čísla bez srovnání a úprav neporovnatelná a kdo to tak dělá, je buďto blbec nebo manipulátor.

Samozřejmě volně dostupné účinné prostředky pro prevenci a léčbu mohou mít vliv, o tom žádná.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Pardon, že jsem tyknul :) U nás není na seznamu léků doporučených k léčbě! Ani on ani ty další dva. Potvrzeno od známé, co jsem tu o ní psal. 39 horečka a odpověď lékařky byla to, co jsem napsal. Stejné jako s vakcínou. I kdyby jste chcípal, nemocnice radši koupí 10x dráž to, čím léčili Trumpa a výsledek, že než to sem dojde pacient podpoří statistiku mrtvých.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napadlo někoho, že vyšší průměr zesnulých za rok 2020 může být prostě vyrovnán nižším průměrem v letech příštích?

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Už jsem to tady kdysi psal, když jsme se hádali s Vidlákem o statistky.

Jsem rád, že také Admirál přestal statistikám důvěřovat. Je to jen další důkaz toho, jak se mění uvažování nás všech v době, kterou prožíváme. Můžeme se vracet do minuosti a připomínat některé skoro zapomenuté a přesto důležité okolnosti. Například to, jak pan statistik Dušek a krajské hygieny ignorovali snahy o trasování a nedoporučovali lockdowny, přičemž se odkazovali na zřejmý nesoulad skutečnosti a postupů předepsaných v epidemiologických plánech, desetiletí praxí ověřených. Pak je samozřejmě smetla vlna, na které surfovali prymulové.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Samozřejmě odmítám porovnávat neporovnatelné statistiky, kdo to dělá, je vůl.

Nicméně z toho,co vidí a slyším kolem sebe je mi jasné, že situace zvlášť v nemocnicích je VÁŽNÁ a že se to týká nejen těch, co měli už umřít před rokem, ale i těch, co jim k tomu zbývá 20,30,40 let.

Je mi také jasné, že máme před volbami a že si na z koronaviru vaří každá strana svoji chutnou předvolební polívčičku a snaží se omazat nesmrtelnému Ježibabišovi o hubu všechno, za co může, ale i to za co nemůže a to dělá z celé už tak špatné situace naprosto nepřehledný maglajs.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

zesnulých vyrovná. Protože ti, co zemřeli loni a zamřou dnes nezemřou za pět či deset let, jak by se normálně stalo. Nikdo přeci nežije věčně. I v Rusku či Německu byly jejich válečné ztráty vyrovnány nižší úmrtností v příslušném časovém odstupu. Problém je, že ti lidé přišli o část života. Již jsem to tu psal, ve velkých číslech to je statistika, v každém jednotlivém případě tragedie.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

cialis comparison diflucan famciclovir viagra <a href=https://cscialisan.com/>best place to buy generic cialis online</a> which is cheaper viagra or cialis

Zatím bez slepic

"Napadlo někoho, že vyšší průměr zesnulých za rok 2020 může být prostě vyrovnán nižším průměrem v letech příštích?"
------
Nejen to!
I počet zesnulých za rok 2020 může být zpětně snížen - tvůrčím přístupem na základě případných dodatečných požadavků EK.
Bánány lze narovnávat a statistiky ohýbat podle potřeby.
Chce to jen změnu metodik.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Napadlo někoho porovnat počet zemřelých 2020 s počtem narozených před 80 lety?
Počet narozených dětí 1940 213 000 dle wikipedie. Po odečtu dětské úmrtnosti a odsunu 1945 mi vychází přibližně 125-135 000
K přesnějšímu číslu jsem se nedopracoval.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Pane Hejtmane, co z toho vyvozujete? Že kdybychom umřeli všichni, je to v poho, protože příští rok neumře nikdo, tak se to vyrovná? Nebo kam vede váš myšlenkový pochod?

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

nebo být spokojeni/nespokojeni podle toho čeho dosáhli, co je za choroby souží,
ale na tom už nezáleží, spíš hodnotím stav státu z hlediska mých dětí a vnuček.
A říkam si (s Hudbou Praha) "jak jste si to udělali takový to máte" shválně pusťte si od nich Táta, máma.
Nepropadal bych pesimismu, může být hůř, nekdy bude i líp.
Horuji zde pro pracovité, kreativní a uspořádané Švýcarsko, ale při četných návštěvách švýcarů u mě doma či vůbec v Praze jsem viděl že se jim tady ten náš bordýlek, ta neuspořádanost a nezodpovědnost i líbí (tak na chvilku, jako změna).
Tož tak.
Ale souhlasím, Masaryk byl jen jeden, ětos který přinesl a v jehož bohatství já teď žiji (vila z první republiky kterou děda řemeslník postavil), už současné mladé generaci nic neříká.
Ale myslím si že vnučky si svůj mladý život užívají, že naše dědkovské řeči nesdílejí.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Masaryk by nemusel být jen jeden. Ono "nebát se a nekrást" není zas až taková věda a k starání se o to, jestli a jak moc jsou vaše činy "mravné", taky nikoho dalšího nikdo nepotřebuje.

A k tomu užívání. Včera byl na Šípu titulek:
Nouzový stav ničí herce: Žijeme, ale neužíváme si, říká zdrcený Štěpán Kozub.

Tam kde lidi bojují o životy, on je "zničen" protože si neužívá. - Tam až jsme se od Masaryka propracovali.

Jedna z těch dvou unesených v Pakistánu, Hana Humpálová, si ten únos vysloveně užila - tak moc, že se chtěla vrátit. Ono to má své neodolatelné výhody, když jste líná a sexuálně submisivní, můžete si zaprasečit mnoha způsoby, co se špatně vysvětlují rodičům, kamarádkám i novinářům, ale subky si to užívají. Navíc máte skvělou výmluvu, protože únosci vám "nedali na výběr" tak jste v tom prasečení nevinně. Už si taky nemusíte hlídat postavu a můžete žrát po libosti, nemusíte myslet, protože za vás myslí chlap a imám a navíc máte islám, který za vás vysvětlí, jak jste nadřazeni všem ostatním.

Ovšem problém do budoucna budou mít spíše vnoučkové.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak se čeká,kdy ten senilní stát umře.
Dám sem toto,prý na zvracení režimu na Ukrajině,bylo USA investováno 5 mld.dolarů.
Kolik bylo investováno u nás na zvracení režimu 100-200 mil dolarů a pak každý dumá,kde vzal Babiš peníze na nákup firem.
Nebyl to jen Babiš,ale i mnozí další.pak ještě kolik musel stát proplatit nesplacené úvěry z konsolidační banky.
Celý prognostický ústav,pobočka CIA.

Průměrný počet slepic: 3.2 (12 hlasů)

Od nás se odčerpávalo. Bylo toho určitě mnohokrát víc než nacpali do Ukrajiny.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Tedy Vy máte dnes dobrou depku Vidláku! Ještěže hodně lidí v mém okolí to vidí jinak. Bránit svou vlast je pro nás samozřejmá věc.

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)

tento státní útvar už není naší vlastí.
Spěte a sněte dál...

Průměrný počet slepic: 3.2 (13 hlasů)

Tento státní útvar je mou vlastí. O tom, kde je má vlast rozhoduji pouze já sám!

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

nikoli můj, či kohokoli jiného.
Pokud chcete, bojujte a braňte. Uvidíme, jak dlouho vám to vydrží.
Moc bych se divil, kdyby to bylo déle, než dva týdny.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdysi nám vysvětloval lampasák, že vaše je území, co fyzicky ovládáte.

Podobně někdo komentoval situaci galérky v nějakém francouzském městě: "Oni (jako místní verze mafie) si mysleli, že něčemu vládnou. Pak dorostli mladí a ukázali jim, že je to jinak."

Přesně to samé bylo vidět ve filmu "Město bohů" o brazilských slumech. Mladí hoši sotva dorostli, začali dělat pro gang, pak vystříleli šéfy a pak se pobil další dorost.

Zatím to je naše vlast, ale je třeba to vnutit ostatním a každý den znovu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Hejtmane, já Vám fandím, ale bránit svou vlast můžete při napadení.

Jak chcete bránit svou vlast při infiltraci migranty?

O té žábě jste to slyšel, když ji hodíte do horké vody, vyskočí.
Když ji dáte do studené vody, a pomalu ohříváte, tak …….

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Hejtmane, nemějte mi to za zlé, ale nevěřím vám. Jednoduše proto, že žádnou obranu nevidím. Nevidím nikoho, kdo by doopravdy vystupoval a nasadil svůj vlastní život, svojí svobodu, kariéru a budoucnost pro tento stát. Vidím jen spoustu řečí. Za poslední rok sleduju v přímém přenosu, jak jde Česká republika do háje, ale kupodivu nevidím nikoho, koho by tento obrovský rozval všeho donutil zvednout zadek a stavět barikády. Nebo to máte jako blaničtí rytíři? Trpělivě čekáte, až bude národu nejhůře? (A nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř). Když nebráníte vlast teď když je ještě co bránit, nebudete ji bránit ani později. Jestliže se teď nehotovíte k obraně, později to bude těžší, ne lehčí.

Průměrný počet slepic: 4.2 (14 hlasů)

Domnívám se, že naše diskuse nemá cenu. Česká republika jde do háje a je třeba stavět barikády? Proti komu? Vidíte tady okupační vojska? Vidíte na hranicích nepřátelskou armádu hrozící zbraněmi? Rozpadá se zásobování, na ulicích jsou ozbrojené gangy, dochází k opakovaným výpadkům energií a vody? Chápu, že máte depresi a potřebujete se z ní vypsat, ale prosím přestaňte podle své osobní nálady posuzovat celý svět.
Odpovídat netřeba, bylo zde fajn, mnoho zajímavých článků o zemědělství a dalších zajímavých věcech. Teď už je to tady skoro jen o covidu, kdo s námi nesouhlasí je z..d a o tom, jak se podle Vás a mnohých dalších blíží zánik. Já to takhle zoufale opravdu nevidím a už nemám důvod chodit si sem pro další dávku depresiv.
Hodně štěstí a zdraví všem!

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)

Zachovejte klid, na symposiu si to povíme.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

Hejtmane - zřejmě budete mít brzy další příležitost - pražský soud dneska nařídil gymnásiu obnovit výuku. Nouzový stav byl prý vyhlášen protiústavně. Myslím, že se brzy budete moci s obranou vlasti ukázat. 

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Pojmete úmysl chodit do hospody. Podáte návrh/žalobu a soud rozhodne o otevření hospody.
Toužíte po kultuře? Stačí podat návrh/žalobu a soud rozhodne o otevření tu divadla, tu koncertní síně, tu diskotéky. Stačí si vybrat a podat.

Pak už zbývá pro nový systém najít pojmenování. Za sebe navrhuji: iurokracie

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Městský soud určuje, co může, nebo nemůže Vláda dělat, ale zodpovědnost je na Vládě, ne na Soudu.
Hlavně, že za všechno může Babiš.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

za France Josefa nestalo

Zatím bez slepic

Jenže teď by se vlast musela bránit hlavně proti sousedovi. (a to nemyslím covid)

Nikdo nepůjde na barikády, aby za to dostal dýkou do zad, od někoho, kdo mu ta záda teoreticky má krýt. Bude se starat sám o sebe. To napřed, každej musí vědět, kam vlastně patří.

Oni partizáni, jen neběhali po lesích a neškodili Němcům. Oni taky museli řešit, co se zrádci a nebyly to hezké věci.

Jestli chcete být jen hodní, s každým vyjít, nikomu neublížit, tak žádný barikády nebudou (a stejně to pak budete dělat nehezké věci, až vám to zlí nařídí).

Když Irové bojovali o samostatnost, tak kromě na Brity útočili i na Iry, co s Britama kolaborovali, vycházeli nebo dokonce nebyli jen dost agresivní. Dokonce daleko více na Iry než na Brity. Zrádce bylo třeba zlomit. Nebylo to jen o tom, někoho vlastního zastřeli, ale taky zmlátili. Násilí všude na všech úrovních.

Přijedete do Dublinu, je to tam pořád ještě jak v bojové zóně. Nikde nikdo, všichni doma. (stejně jako když se podíváte, když Michal Šopor jezdí po čtvrtích gangů Bloods a Crips. Nikde nikdo. Všichni radši vlastní lockdown) Znesvářené komunity severního Irska oddělují zdi - říká se tomu "Zdi míru" ale je to to samé jako Zeď v Matiční nebo zeď oddělující Izraelce a Palestince.

Celá debata o Covidu je o tom, jestli umírání 20 000 lidí je v pohodě nebo není.

Spoustě lidí to jako problém nepřijde. Kdybychom měli jen 10 000 mrtvých z nemocnic a 1000 oběšenců v ulicích pro výstrahu za porušení pravidel. Bylo by to lepší nebo horší? - Samozřejmě je to jen hypotetická možnost, protože řev ve světových médiích si nikdo netroufne, natož, aby to ustál, zákony na to samozřejmě nejsou, ale otázka zůstává.

Von Clausewitz popisuje, jak se válka pomalu rozjíždí, protože se nezačíná totální válkou, ale věci se pomalu stupňují. Problémy s migranty, který mi tu ještě ani nemáme, měli ve Francii už před 30 a víc lety. TEĎ teprve zavádějí nějaká opatření a přestávají si hrát na hodné a vymýšlejí polovičatá řešení.

Ano, musí být napřed hůř a o hodně hůř.

Proč?

Protože pak si to lidi teprve začnou doopravdy srovnávat v hlavě.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)