Senilní stát

Autor
Štítky

Petr Hampl publikoval na svém fejsbůku zajímavou úvahu o našem státě. Dovolím si ji zde parafrázovat: 

Máme armádu, která není schopná bránit naše hranice. Pokud se o něčem podobném začne mluvit, smějí se tomu i armádní představitelé.  Naše generalita ani nepředstírá, že by něco takového bylo možné.

Naše policie není schopná vynutit dodržování proticovidových opatření. To je teď tak nějak hodně vidět, ale ona nebylo schopná vynutit nic ani předtím. Tak ještě nastoupit na jednotlivce, to zvládnou, ale jakmile se stane cokoliv většího a masovějšího, začnou to jistit z dálky a nebo raději úplně zmizí. 

Státní hmotné rezervy jsou v podstatě o tisknutí peněz. Za ty jsme si nakoupili roušky z Číny... vlastně ne, nakoupili jsme si tam veškerý zdravotnický materiál. Jehly, stříkačky... řekl bych že jde o dlouhý seznam položek. Nemáme to uložené ve skladech, nemáme na to výrobu. Měli jsme na to jenom velký úvěr, který ale rozhodně neumožnil dodávky just in time.

Naše zdravotnictví sice disponuje zajímavým množstvím lůžek i personálu, ale jinak se nám doktoři dodnes nedokázali shodnout, co ten covid vlastně dělá. A ministr nám v přímém přenosu sdělí, že není schopen už nic víc udělat a odteď je to na každém jednotlivci.  Expertní tým každé politické strany se hemži tituly MuDr, stejně naprůměrné je i zastoupení doktorů v poslanecké sněmovně a senátu, ale každý den MuDr chce něco jiného. Vychodili stejnou školu, anatomie se učí podle stejných učebnic, dokonce složili stejnou přísahu, ale nic to neznamená.

Stát řídí topmanažer. Teď to neberte jako chválu Babiše, ale uvědomte si, že ten chlap vybudoval docela velkou firmu a jako insider vám říkám, že dokud Agrofertu velel on, šlapalo to jako hodinky. Náš premiér je člověk, který je zvyklý makat šestnáct hodin denně, třídit informace, přijímat rozhodnutí a v předchozích letech byl i v politice o několik délek před ostatními politickými soupeři. Přesto teď stát není schopen ani základních logistických operací ohledně očkování, vyplácení kompenzací či zajištění testů pro školáky. Ono je snadné říci, že Babiš je neschopný, ale že by to třeba Bartoš, Hřib nebo Fiala dělali líp, tomu snad věří jedině náš škebloň. Správnější formulací je, že se jen ukázala neschopnost státní byrokracie a ani premiér - miliardář odchovaný velkým byznysem s tím nedokáže nic udělat. NIKDO s tím nedokáže nic udělat. 

Stejné je to i s dostavbou Dukovan a Temelína. Stát není schopen vykooperovat zakázku. Ano já vím, je v tom kupa politiky, ale jak vidno, ani Drábová nedokáže říci jasné slovo. I ona je už víc aktivistkou než odbornicí. Stát už prostě není schopen dotáhnout do konce stamiliardovou zakázku.

Naše školství se rok od roku propadá. Kvalita výuky klesá a každý pokus o změnu jen zhorší situaci. To také nezačalo za Plagy. Trend byl nastolen už dávno. Jsem sice jen středoškolák, ale v mém postavení mě žádný mladý inženýrek neohrožuje. 

Petr Hampl ve své úvaze zjišťuje, že náš stát umí už jen jakžtakž vybrat daně a jakžtakž zaplatit důchody. A to spíše ze setrvačnosti. Asi není od věci se domýšlet, že i v těchto otázkách bude stát postupně erodovat. Vybírání daní půjde stále blběji a postupně začnou i problémy při vyplácení důchodů. Nejdřív půjde jen o zpoždění plateb, pak tu a tam nějaká nepřijde... ne, nemusí dojít na žádný velký bankrot. I peníze mohou erodovat stejně v klidu a pomalu jako armáda či školní znalosti. 

Když si to tak dám dohromady... je Česko ještě stát, nebo už jen prostor? Sakra, jak je možné, že tu ještě vlaje naše vlajka? Vždyť stačí jen zhurta rozkopnout dveře. Kdokoliv bude mít zálusk, tak si to tady prostě vezme. 

Babiš, Zeman, ale i Fiala nebo Bartoš tu mohou mít svojí podporu, ale dá se ta voličská podpora přetavit v bránění vlasti? Dost pochybuju o tom, že by na výzvu libovolného politika někdo nasadil kůži. Zeman může být desetkrát oblíbený a stejně jak může mít Bartoš svých pětadvacet procent voličských preferencí, ale kdyby volal o pomoc, nikdo místní by ho bránit nepřišel. Zemana by mnohem spíš bránili Wagnerovi žoldáci než čeští občané. Stejně tak má určitě Bartoš někde v seznamu telefon na firmu Blackwater.

Sakra, jak to, že tu ještě pořád jako stát jsme? Že by fakt došlo na pokrok a Němcům už dávno došlo, že není nutné tu zapíchnout do zkrvavené země prapor a vyhlásit nový protektorát, že je mnohem lepší posadit českého lva do zubařského křesla a kousek po kousku mu vytrhat všechny zuby? Ať si český lev řve, kousnout už nemůže.

Když jsem se o tom bavil s Masterem, tak ten mi řekl, že naše země je jako senilní stařík.  Česká republika pořád ještě existuje nejen v našich duších, ale dokonce i v duších všech našich sousedů. Hodí se ale už jen k tomu, aby mu nějaký šmejd dal podepsat smlouvu na další výhodný nákup předraženého šméčka. Je doba šmejdská. Stačí z hloupého staříka vymámit podpis a rázem jsou všechna jeho lidská práva proti němu. Stačí jeden klikyhák na papíře a všechny ty staleté úmluvy o právech se rázem stanou právem silnějšího. A ten, kdo má tato práva garantovat, ten naopak hájí toho šmejda. A kdo by chtěl bránit stát, jehož soudce dá za pravdu šmejdovi? 

Funguje to nejen u jednotlivce, ale i u státu. Upište se za předražený vysavač a všechny instituce jsou proti vám. Nezáleží na tom, jak pokoutně a podvodně onen šmejd jednal a že svojí chytrost použil jako zbraň proti hlupákovi. Hlupák se ničeho nedovolá a všechny ústavou garantované jistoty jsou pryč.

Stejně se teď s námi zachází na unijní úrovni. Senilní stařík v naivitě podepsal a v té chvíli je nám Jůnie úplně k ničemu, protože v té chvíli je na straně šmejda. Tečka. Zcela podle zákona a pravidel. Senilní stát byl obrán a vůbec není nutné staříka dorazit či vyměnit. Stačí, že podepisuje a postupně přichází o všechno. A koneckonců - i Dojčlandi někde potřebují mít prostor, kde si mohou dovolit to, co jim doma neprojde. 

Víte, když Hitler a jeho kumpáni snili o novém velkém Německu, tak se nebáli za tento sen vraždit. Doslova. Neměli problém s tím, aby to stálo nějaké životy. Ať už šlo o pouliční rvačku nebo pozdější podepisování rozsudků smrti. Za jejich Grosdojčland jim to stálo. Správný Němec si ucvrkává blahem, kdykoliv slyší Stát s velkým S. 

Já musím zcela upřímně říci, že si nedovedu představit, že bych měl ve jménu znovuzískání naší státnosti zabíjet. Samozřejmě, dovedu si představit, že bych bránil rodinu a přátele, kdyby jim někdo ukládal o život. Ale právě tohle se neděje. Nikde není žádný gangster nebo nepřítel, který by mířil puškou mým směrem. Nelítají kulky... jen dlužní úpisy. Dokonce ani ti globální byrokraté nejsou v principu hajzlové. Jen si hlídají své dobré bydlo a myslí to upřímně.  Nikde není nikdo, na koho by se dal spáchat atentát, aby se tím něco vyřešilo. Ani na Gatese ne.  A zabíjet nějaké pěšáky, kteří ani nevědí, co činí? Nejsem jako Mašíni. Nemám žaludek na zabíjení malých, když ty velké ani nedokážu najít. 

Náš stát má chatrné dveře a prolomené hradby, ale žádný nepřítel nevstupuje. Jen si někoho uplatí a zařídí si další výhodnou smlouvu zcela podle zákona.  Povšimněte si prosím, že i zdejší diskuse vypadá přesně jako nářky osmdesátiletého nerudného důchodce. Všichni jsou šmejdi, všechno je špatně, kdysi to bylo lepší.... a tím to končí. Často si mohu v diskusi přečíst, jak jsme jen jateční maso určené k likvidaci, jak nás čipují a zavírají do koncentráku, jak nám zavádějí diktaturu přes roušky..., ale nic z toho neplyne. Žádná výzva k povstání, žádná výzva k boji, žádný příklad. To  jen dědek zase nadává.  

Všichni (i ten dědek) vědí, že jsou to jen neškodné řečičky člověka za kterými už nic není. Dědek může nadávat, ale už není schopen se poprat ani se ubránit. I když má v šuplíku pistoli, už dávno zapomněl, jak se používá. Nestojí za to ho udusit polštářem, je lepší ho podojit ještě o poslední zbytky majetku. Nepřítel nám už ani nedává šanci, abychom se proti němu sjednotili. Na naše životy i majetky totiž nesahá naráz, ale pozvolna, po jednom a vždy striktně podle zákona. Jak vidno i nepřítele je možné privatizovat. 

Náš stát leží na LDNce a tu a tam se na něj přijdou podívat nějací dědicové - tu Ústavní soud, tu vláda, tu opozice, tu nějaká neziskovka, co předstírají zájem o chudáka dědečka. Ale jdou si jen pro prachy. Ležák si stěžuje, ale k ničemu to není. Nakonec je vlastně rád, že se někdo alespoň trochu zajímal. Kromě nerudných řečí nepřichází nic a pohrobci se ani nesnaží předstírat, že by mělo smysl zkusit udělat to, co dělal děda zamlada. Prostě se jen podělí o ještě dýchající mršinu.

Řekl bych, že už vím, na co náš staroušek stát umře. Na covid. Úplně dokonale se to hodí. Imunita jaksi nefunguje. Jednotlivé bílé krvinky si dělají co chtějí, příkazy z centra jsou ignorovány a je zaměňován jejich význam i smysl. Místo aby se imunita sjednotila a společně bojovala za společný stát, jedni bojují jak to jen jde a druzí už předem vědí, že ten boj nemá smysl. Nevypadá takhle nějak ta imunitní reakce, která vede ke kovidové smrti? Nějaké zbytky vůle bojují o něco, co už dodýchává a mají vedle sebe ty, kteří se na pád naší státnosti vysloveně těší, protože si myslí, že bojují proti Babišovi a nevšimli si, že proti němu bojují podrýváním posledních funkčních zbytků.  Není divu že Piráti, Volný i Okamura hlasují spolu. Společný zájem dorazit Babiše  fungoval. Akorát si neuvědomují, že sypat písek do ozubených koleček zastaví stroje nejen pro Babiše, ale i pro všechny ostatní. Kochají se nadějí, že po svržení oligarchy to znovu rozchodí. Nerozchodí. Smrt se rozchodit nedá. 

Je neuvěřitelné sledovat v přímém přenosu, jak se vlastenci spojili s Piráty, TOPkou a ostatními ojrostranami a společnou přemrštěnou imunitní reakcí dostávají stát na dno.  A se státem padly i poslední zbytky disciplíny a sounáležitosti.  Stačilo na to dost křiku. Inu což, křikem padly i hradby Jericha. Teď začnou všichni pozůstalí  dlouze a bolestně zjišťovat, že křikem se ale nic nepostaví.

Někdo  to říct musí, tož udělám to já.  Je konec. Je po všem.  Teď teprve zjistíme, co všechno jsme ztratili a budeme s nostalgií vzpomínat na dobu, kdy po nás vláda chtěla jen tolik, aby všichni zůstali doma. 

 

 

 

 

   

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (120 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Však zlodějům a lhářům už hajlujete.
To už je jen malý kousíček cesty....abyste hajlovali i vrahům....
Jen pozor , bili se Němci , bili, za stát, za národ, za vůdce, junáci hnědí, plavovlasí, modroocí. Však nakonec se jim mnohým ten lebensraum smrskl také na metr krychlový hliněného domku, se střechou z trávy. Kdo soudit je bude ? Snad Hospodin vyvoleného národa, junáky přenešťastné...
Vybít se také tak na někom jiném ....ale jak ? Kdy přinde bumažka ...a od koho...od Stoltenberga ? Za Babiše, za gymnasistu, za Miloše , za Lejnu a za pozemky (cizích lidí) !!!
-------------------------------------------------------------------------------------------
No tak si zafilosofujte , Andreji Jefimyči, zafilosofujte si !
:-D)))

Lidi, co znám, a nemají problém s prachama, skupujou jak vzteklí. Prý že se má brzy škrtnout jedna nula, ale i z dluhů ? Co by to bylo za " řešení" ? Komu by přineslo výhody a komu opět jen zmar ?
Pravdu máte, společnost neexistuje (přeháním !!) , jen spekulanti a oběti, divné je to. Nikdo na to nemá, změnit to. Za sebe si myslím, že se oběti domnívají, že při určité konstelaci by mohli se stát spekulanty, věří tomu, zá se že dost pevně...Někteří to zkouší aspoň přes cenzuru, aspoň přes tu maličkou, i ta je zdáním, odleskem moci....Aspoň takový drobeček...
Práce se jim daří.

Průměrný počet slepic: 3.4 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, proč ta deka? Máte se zle? Přišel jste o práci? Vaše žena Vás přestala mít ráda? Vaše děti si z Vás dělají legraci a v pololetí propadli z tělocviku? Prasátka přestala žrát? Nebo jste snad vyhořel? Rodina hladoví?
Už mi došla fantazie, co tu Vaši deku mohlo způsobit.

Neříkejte, že je to stav státu Česká republika? Taková blbost! O Český stát se zajímají jenom historici a to ještě mnozí blbě.
Český stát už nejméně 30 let neexistuje. Už je jenom jakási kotlinka s připojenými nížinami obývaná lidmi, co jsou geneticky napůl Ukrajinci od Dněpru, ze čtvrtiny Němci a ze zbytku Cikány. Mluví ještě pořád kupodivu česky, ale zdaleka ne všichni. Ale hlavně, celá tato legrační parta už 30 let nesmí říct nikomu kolem NE. Je totiž nesvéprávná navenek, ale jak správně píšete i uvnitř. Od dob nastolení ožraly si není schopna vládnout. Od farmářky v drdolu, která nedovolí 20 let státu postavit přivaděč k Hradci Králové, po jakéhosi šroubokroutiče, který zase zablokuje na 10 let 400 m dálnice u Tábora až po posledního policajta, který se bojí vysolit ničemovi pokutu 500 Kč. Ale to jsou jenom nepodstatné blbosti, které ale svědčí o tom, kam to ona skupinka dopracovala poté, co si zvolila před 30ti lety jednoho ožralu a vlastizrádce za náčelníka a s ním jeho ožralou a zfetovanou bandu modlící se k západu slunce.
Ale to není nic, čím bychom se my Antouškové měli znepokojovat.
Důležité je, že my máme co jíst, pít a kouřit. Že si vždy najdeme cestičku, jak se vzájemně ocicmávat a veselit.

Vidláku, v naší rodině dělám amatérského genealoga a archiváře. Dívám se 700 let zpátky. Takových období pádů držkami do bláta už bylo a to navíc nebylo co jíst, pít, kouřit, natož se cicmat. Bude zase dobře a když nebude, tak holt nebude.

Dokud Vám funguje rodina a nepřišel jste o víru v Boha, není důvod mít deku.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nebojte Laco, jsem naprosto v pohodě. Ale napsal jsem to emotivně že? Ale psal jsem to s naprosto klidnou hlavou v dobrém rozmaru a hned jak jsem to dopsal, šel jsem s mýma klukama pouštět legové vláčky. Chci psát emotivně, chci psát tak, aby to rezonovalo a chci aby na moje články odkazovalo na fejsbůku hodně lidí. Chci, aby moje články kradli na jiných serverech a chci, aby kroužily po republice v řetězových mailech. A myslím, že se mi to daří. Moje osobní rozpoložení málokdy koreluje s tím, co píšu na Kydech.

Dnešní článek je o tom, jak blbouni nejapní "serou do vlastního hnízda". Zítřejší článek bude o tom, jak si Babiš ničí politickou budoucnost... ani jeden článek není bezvadným popisem reality. Jen jsem si vybral dnešní úhel pohledu. Příští týden se podívám zase z jiné strany. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Z mého pohledu.
Veškerou lidskou činnost lze posuzovat dvěma naprosto odlišnými způsoby. "Každé zlo je k něčemu dobré !" A naopak - dodávám.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Takových období pádů držkami do bláta už bylo a to navíc nebylo co jíst, pít, kouřit, natož se cicmat. Bude zase dobře a když nebude, tak holt nebude."

To bych podtrhnul. To, že jsme tady, dosvědčuje, že se se s tím ti před náma úspěšně poprali a zajistili svým genům pokračování, o což jde podle programu, co je do nás vložen, asi nejvíc.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

700 let zpátky, 14. století, to jste dobrý a silný rod. Obvykle je velký úspěch počátek 18. století. Jak lev biji do roku 1700 a nic, jen sondy přes zemřelé do první třetiny 17. století. Nejstarší doložený datum před 321 lety a nejstarší předpokládaný datum před 385 lety.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Někdy se však tvrdí, že přežívají zbabělci, že hrdinové hynou v boji.
To se ale tehdá ještě válčilo tak, že jenerálové nečučeli na bitvu někde v kanclu, u monitoru, samozřejmě ne všici.

Rodokmeny esesáků kreslil (maloval ?) v koncentráku Josef Čapek. Kdoví co si při tom myslel....
Nevím o tom, že by se nějaký dochoval, možná v nějaké komodě s rodinným stříbrem - nějakého vysokého důstojníka NATO ? Nebo nějakého německého průmyslníka ? Mohli by se pochválit....svými silnými rody.

Průměrný počet slepic: 2.5 (6 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud by například jeden z obou dědů padl v I. válce, neplácal bych se tu po klábosnici. A že oba si válku užili v první linii od začátku téměř do konce. Ten druhý dokonce ve Vladivostoku o 2 roky přesluhoval.

Zatím bez slepic

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

došlo mi mejlem, že za trvání první republiky každá zahraniční firma musela mít své sídlo na našem území a čeští příslušníci převahu a ve vedení jen lidé s trvalým bydlištěm zde. Docela by mne ten zákon zajímal , ale nevím kde jej najít. A je-li to pravda, tak nechápu, proč jej nepoužili i v těch nových zákonech. Víte o tom něco? a povíte

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

přes paragrafy nejsem kovaný.

Zatím bez slepic

povodně u nás, či nyní covid "nikdo nemůže". Příroda je silnější,
žádné poručíme větru, dešti, covidu, ....
Ale v krizi (katastrofé) se tříbí charaktery lidí a ukazuje úroveň řízení státu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Dovedou minimalizovat škody.
Máme na to meteorology a epidemiology?
V krizi se ukazuje úroveň úřadů, ČHMI, Ministerstva zdravotnictví, či Hygieny.
Může Babiš za povodně?
Úřady dají podklady a doporučení, je otázkou jaké.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Je nejméně jedno řešení v jinak velmi kvalitním článku uvedených problémů. Není ale demokratické. Demokraticky rozpor současných společenských problémů nelze vyřešit. Dle zákonitosti vývoje civilizace je zřejmě čas na DIKTÁTORA. Můžeme diskutovat, kdy se odněkud vynoří či zdali je již někde připravován. Nevíme, jestli bude mít celounijní působení nebo jen národní . Předstupeň může být takový Orbán. S ním povstane nějaká falanga, jako ozbrojená silová strana pro sjednání okamžitého pořádku a nejen v ulicích. Viděli jsme to názorně za III. říše, jak se procesy formovaly a co nakonec povstalo.
Druhé řešení jsem pracovně nazval Pochod úřady. Jedná se o postupné ovlivňování všech možných úřadů přes nějaké neziskovky nebo hnutí typu Děti země apod. Získáváni v nich zaměstnání pro zastánce stejného názoru nebo získávání zaměstnanců se stejným názorem. To se již v současnosti děje. P.Hampl ve svých článcích na tento jev upozorňuje. Ve výsledku se na vrchol řídící pyramidy dostane skupina nikým nevolených osob, které se postupně zakopají v pozicích a vytvoří represivní aparát k obrazu svému a ve jménu nějaké ideologie, např. zelené agendy. Nevěřili by jste, jak je to v dnešní době snadné. Což já osobně považuji za další příznak chrobalivosti a dekadence našeho systému a evropské civilizace.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pochodovači institucemi jsou v celku úspěšní, vypadá to spíš na ně. Že to budou ti, co se nám budou snažit kroutit ruce (v Bruseli už pevně sedí a kroutí).

Tihle mě mimořádně serou.

Já raději Orbána.

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

No a ten diktátor by byl někým volený ?
Jistě by ale byl zdravý a nedekadentní, co myslíte ?
A nezelená agenda, to by už bylo lepčí ?

A co říkáte na neviditelného a všudypřítomného diktátora ? Nemám na mysli zrouinka tu profláklou a všemi chtěnou soutěž o fiat měnu zatíženou úrokem, to napuosto néééé......
Ten by asi byl tím nejsilnějším a nejudržitelnějším....nikdo ho nikdy neviděl a přece ho každý podporuje, poslouchá, ba takřka uctívá.

A co tak místo DIKTÁTORA ...reformátor ?
No jo, alo kde ukrást toho ?!??? Natož zvolit si ho.....
Z nějakého chlívu ?
Možná přijde z pouště......(furt nevím, co lidi chodili hledat do pouště, co za vjemy jim tam měly rozsvítit v palici....hledali tam snad nějakou drogu ?...ja tak, že vyprázdnit se - tedy poušť coby duševní WC). Za sebe ale sázím spíše na toho neviditelného a všudypřítomného diktátora, lidi ho moc a moc chcou, jak bohatí, tak i chudí (čest výjímkám, snad jejich komunity přežijí netknuty).

Hitler byl jen ťulpas, sice v jisté fázi dost mocný, ale stále jen ťulpas....ve srovnání se mnou zmíněným diktátorem....však kdekdo to házel jen na toho ťulpasa, jeho ťulpasovitost tím jen narostla, i neskaj se tento druh folkloru někdy praktikuje, už ne tolik co kdysi, ale každopádně do toho neviditelného a všudypřítomného diktátora málokdo chce vidět podnes , byl by za podivína...a stejně by toho moc nezjistil, radši ať maká a vydělá si na Porsche....v řadě s ostatními.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Dnes oslavují v USAprvních půl miliónu mrtvých na chřipečku.
Prý větší počet než součet padlých v první světové válce PLUS druhé světové válce PLUS vietnamské válce.

Nejvyšší čas zahájit další válku, aby covidová úmrtí nepřevýšila natrvalo počet hrdinských úmrtí v boji za ropu, plyn, a privilegium tisknout si dolary a kupovat za ně cokoli a kohokoli na celé planetě.

Problém je, že se nezapočítává srovnatelný počet předčasných úmrtí na následky válečných zranění.
A počet současných a budoucích předčasných úmrtí na poškození způsobená covidem...o kterých zatím mnozí "úspěšně vyléčení" nevědí.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

To je tak 15 000 na 10 milionů. Žabaři, to my zvládli loni. Jak vidno stále si neuvědomují, že na světě jsou i lepší.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

"České peklo aneb ideologické války do posledního Čecha"
(podcast, Ilona Švihlíková - týdenní přehled a komentář):

http://casopisargument.cz/?p=34455

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

V dnešním podcastu…

…nechybí komentovaný přehled toho hlavního ze světa i z Česka. Ilona Švihlíková vás provede některými tématy z Německa, bude hovořit o politice kolem ruské vakcíny Sputnik v Chorvatsku a na Slovensku, o Mnichovské bezpečnostní konferenci a vystoupení prezidenta Joe Bidena, ale také o tom, jak politikaření a ideologické války v Česku brání pokroku v boji s nemocí Covid-19, o situaci v ČSSD a vůbec o bídě stranické politiky. Bez dalšího otálení – mnohem více uslyšíte v podcastu!

Hezký poslech! Také na YouTube ZDE

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Z dnešního článku, asi nejen na mne, padá deprese. Předpokládám tedy, že se nebude zlobit za OT které mi dorazilo do e-mailu:

Live koncert Jarka Nohavici k MDŽ

LIVE KONCERT K MDŽ
Chtěli jste si někdy nechat zahrát od Jarka Nohavici píseň na přání? Možnost mají všechny holky, slečny, paní a dámy na live Koncertě k MDŽ který si můžete poslechnout živě v pondělí 8. března od 19 hodin. Jak si o písničku napsat? Je to snadné - stačí v jednoduchém formuláři vyplnit své křestní jméno, název písně a odeslat - třeba už teď:
http://nohavica.cz/…htm

A 8. března večer spustit živé vysílání na webu na této stránce:
http://nohavica.cz/…htm

Jarek se těší na společné zpívání s vámi.

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

Drží morálku národa nad vodou.

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

myslíte, že udrží i vaši "morálku"?.... když tu čtu něco takového od vás, napadají mne jiná, Krylova slova … "vrah o morálce káže."
....data potvrzují jen to, co všichni tak nějak tuší. Žádná pandemie nebyla, není a nebude. Je to jen covidí chřipka, trochu silnější než jiné chřipky….", připomíná vám to něco? to jste napsal koncem listopadu a od toho se odvíjely všechny vaše závěry. Poslouchejte Nohavicu, snad ještě není pozdě :-)

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

" To intelektuálové prý komplikují poměry; nemravní a brutální kořistníci prý ne. V intelektuálech je zmatek, v mužích praktického života prý jasno. Ach, jakpak by intelektuálové neměli být nad takovýmto jasnem zmateni?!"

" Svět roztříděný na velmocenské zájmy a rozparcelovaný velmocenskými zájmy ovšem nemůže býti než předmětem intrik, čachrů a konečně i válek."

"O sobě dobrá, ale na scestí zavedená touha davů po pravdě a spravedlnosti se obyčejně projevuje zuřivou energií honiti nevinného."

(Josef Čapek)
---------------------------------------------
Nejen zločinec, i odsouzený je vinen !!
(pravda...jak který)

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak jihoafrická mutace je doma!

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

Zanzibar - taky bar.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

je v Kladně na hlavním náměstí :-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

po příletu 14 dní karanténa - u nás drzí provokatéři

Arnošt Horymír
Zítra odlétáme celá banda 3 tydny na Zanzibar.. asi 30 lidí. Nemůžeme se dočkat, až si budeme užívat sluníčka a moře.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Dva respirátory, nebo 4x rouška.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

1. Babiš
2. Koronavirus
3. Škebloň

To je pak těžké nemít depku, žejo.

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

Co je to také henté těleso?
Já si pod tím představuji například komolý kužel, synfonický orchestr FOK nebo Mars.

Ale, soryjako, Škebloň mi mezi tělesa nepasuje. Snad entita - a to ještě s odřenou nohou.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nicméně - debata na Kydech setrvale osciluje mezi těmito třemi tématy, k nimž už nic principielně nového přidat nelze. Leda tipovat, kolik toho napíše Chlor a kdy a kolik mu toho Vidlák smaže...

Ruce!!! i nohy!!! mi mrznou. - Víme přece, jaká otázka je na řadě.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

blížící se prezidentský volby v Kongu, tam je teplo

Už mě ani nebaví zlobit Alici, Čmouda a ostatní svědky. Vždycky, když plácnu na někoho nějakou hovadinu, zprávy přinesou hovadiny mnohem větší.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/soud-vzdelavani-denni-gymnazium-prah…

To se poslancům opravdu moc "povedlo", to neprodloužení.
Co se týče "senátorů", soudců vč. "ústavních" a dalších protistátních aktivistů, tak pro ty už mám jen samé nepublikovatelné výrazy.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

Co se vám na tom nezdá?
Ambiciózní žák má navíc jistě rodiče na ideologicky správné straně barikády.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

za *oule do průvanu

Zatím bez slepic

mě překvapila!!!
Obzvláště ve srovnání s tím, jak se vlečou jiné kauzy.
Ale to jen tak na okraj.
US může nyní uspořádat oslavnou žranici na mostě, jak se mu povedlo torpédovat všechny snahy o zvládnutí brebery.
Už se to valí jako balvan z kopce a rychlost bude jen a jen nabírat.
Náraz bude krutej.
AŤ ŽIJÍ A VZKVÉTAJÍ PRÁVA JEDNOTLIVCE NAKAZIT DRUHÉ!
Jediný co mě utěšuje, je fakt, že brebera je spravedlivá a na místo lovení staříků se zaměřuje na lov šťavnatější kořisti, ne tak vyschlé.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

To je fakt neuvěřitelná rychlost.
„Je potřeba, aby výsledky jednání expertních pracovních skupin byly ve srozumitelné a dostatečně konkrétní úrovni promítnuty do odůvodnění přijímaného opatření, aby bylo zřejmé, proč správní orgán k nařízení povinnosti testování ve stanoveném časovém rozmezí přistoupil, a aby bylo srozumitelné, z jakých zjištění a podkladů vycházel,“
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/soud-zrusil-pravidelne-testovani-na-…

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by anna2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

tohle je taky pěkný:

Soud přikázal pražskému Gymnáziu Na Zatlance obnovit denní formu vzdělávání. Distanční formu výuky mu zakázal
Soud tak vyhověl správní žalobě, kterou podal student prvního ročníku gymnázia. Rozhodnutí je pravomocné, lze proti němu podat kasační stížnost k Nejvyššímu správnímu soudu.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/soud-naridil-prazskemu-gymnaziu-obnovit-de…

Kolik je podavateli? A co udělá ředitel, když se mu to ve škole rozjede? Příště NSS vyhoví správní žalobě žáka Mateřské školy? Vládnou nám soudy?

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

soud přehlédl, že tento týden má Praha 5 jarní prázdniny a ty zrušit zapomněl.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

https://www.zatlanka.cz/
Vyjádření Gymnázia Na Zatlance k tiskové zprávě ČTK ze dne 23. 2.
Gymnázium Na Zatlance dnes v odpoledních hodinách obdrželo rozsudek vydaný Městským soudem v Praze, který zmiňuje tisková zpráva ČTK ze dne 23. 2. 2021. Po prostudování rozsudku a jeho odůvodnění budeme situaci a další postup řešit primárně s právním zástupcem školy doc. JUDr. Jakubem Morávkem Ph.D. z advokátní kanceláře Felix a spol. a dále ve spolupráci s MŠMT, které nás již v této věci kontaktovalo. Do té doby se nebudeme k situaci vyjadřovat. V týdnu od 22. 2. do 26. 2. probíhají jarní prázdniny, a výuka se proto nekoná. https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/soud-naridil-prazskemu-gymnaziu-obnov…

Předpokládám, že paní ředitelka poděkuje žáku XYZ za příkladný postoj k plnění občanských povinností před nastoupenou školou nejlépe ve školní aule. Jistě při té příležitosti zároveň ocení jakým neotřelým způsobem byl ústav pod jejím vedením zviditelněn.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

a dalších kreativních aktivit. Třeba až bude rodičům vysvětlovat, jak je vlastně fajn, že se jejich potomci a následně celé rodiny budou moci neomezeně promořovat.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Jo, tak ta je správně vzdělaná, ta si s tou zodpovědností za experimentální vzdělávání pod účinky covidu určitě poradí. Ostatně, když budou nakaženi všichni žáci, tak se přece nic dít nebude. Děcka si přinesou karimatky a vyzkouší si v reálu, jak se cítí v izolaci klienti v DD :-).

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Soud řekl, že vláda neměla na žádost hejtmanů nový nouzový stav kvůli pandemii covidu-19 vyhlašovat.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zavazny-verdikt-soudu-vyhlaseni-nove…

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

jakoukoli snahu státu, zejména pak vlády, o zvládnutí momentálně probíhající pandemie, která má pro NEzanedbatelné skupiny populace smrtící dopad.
Tímto tempem to dopadne tak, že v krátké době budou všechna protiepidemická opatření zrušena a korunáč bude mít volné pole působnosti.
O jiných nikdo nebude chtít rozhodnout, protože pokud se kterýkoli soudce zrovna blbě vyspí, stejně je zruší jako "nedostatečně odůvodněná".
CO JE "dostatečným odůvodněním", soudci NEuvedli.

Kromě toho, že nám tu probíhá ze strany "demokratické opozice" státní převrat (možná spíš rozvrat), rozhodly se obecné soudy spolu s advokátní galerkou urychlit rozvrat státu SABOTOVÁNÍM veškerých protiepidemických opatření.
Brejvou!
Poslanečtí blbové už patrně pochopili, co zavinili, a kroutí se jak žížaly ve snaze dostat se z háku, na který se svou blbostí sami navlékli. Teď zrovna exhibují na kameru snahu vyvinit se.
Ona ta soudní rozhodnutí totiž mají CELOSTÁTNÍ dopad. Neb MS Praha ZRUŠIL OPATŘENÍ S CELOSTÁTNÍ působností. Takže de facto by od zítřka měly děti v CELÉ ČR nastoupit do škol, okamžitě by mělo být ukončeno veškeré pravidelné testotání na pracovištích, okamžitě by se měly otevřít všechny obchody a jiné provozovny atd.
CELOSTÁTNĚ.

Do toho senáž vrátí pandemický paskvil, takže od pondělka jedeme směr prdel horoucí., protože nebudou platit ŽÁDNÁ protiepidemická opatření.
Vítejte ve zlých časech, vážení.

Vidlákův článek vůbec není depresivní.
To, co se na nás řítí, je průser tak kolosálních rozměrů, že Vidlák se mi ve světle toho jeví býti spíše neodůvodněným optimistou.

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

častější jako Navrátil, či Čech. O Šťastném ani nemluvě. Bureš také nic moc. Pokorný - tam to celkem ještě ujde. Müller mizí , avšak zdražení mouky toto může změnit.
O Krivoshapka nebo Nepyipivo (toto příjmení bych ale zakázal používat, s výjimkou časů lock dawnů) či Panibud'laska (sexismus ?) se zatím aktualní anály nezmiňují, ba dokonce ani Sevchenko se zatím na tisíce nepočítá, to je divné.

Rod Slavníkovců víme že zmizel již na úsvitu dějin, rod Zmizelých zatím ještě na svou slávu čeká, však není všem dnům našich národů konec, ještě se toho dá moc a moc stihnout. Aneb jak tady již někdo naznačil - nestarej se o to, co by měl národ udělat pro tebe, jdi si vyžebrat dotace sám (už ani to se často neděje, i zde využívá se služeb parazitů) !
Josef Dotovaný...to zní také hezky. Ovšem pouze s diakritikou, Josef Dotovany ...to je jak Pepek , jdi do hajzlu. Však diakritika je velmi důležitá, to není jen tak, že byste třeba napsali : "Chceme mít Hamáčka a Babiše v čele ! " , bez diakritiky , viz : " Chceme mit Hamacka a Babise v cele ! " jednak by lidé netušili o koho vůbec jde a dále by se také mohli zaplést do nějaké kampaně, která by měla za výsledek vleklé soudní spory, velkoprodukci soudněznaleckých posudků, nahánění dotyčných po horách i jinde....a vůbec mnoho řevnivosti, která sice národní důchod zvyšuje, avšak ve skutečnosti snižuje takřka vše, co zoveme " dobrým".

A možná bude českomoravskoslezskoromskovietnamskoslovenskoukrajinskému národu zas dobře, až se bude každý druhý a každá druhá psát " Nguyen " (jak se to vůbec vyslovuje, aby to zas nějaký škodolibý byrokrat nepřepsal na Hnůjem, to by bylo špatné, moc špatné, snad i arabelofobní).

Průměrný počet slepic: 2.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

aj zase sem hlupák naletěl! mrknu na štítek - hm, dneska nejni kovid??? juchů! a von tam článek o kovidu bez kovidu =(. Ale zas aspoň žádný třísetdvacátý rozbor čísel, nouzáku, opatření, roušek, co babiš dělá dobře/špatně/vůbec/jinak, jak opozice mu to kurví/mrví/kazí/háže do toho vidle... no ve výsledku k pozdnímu obědu (ohřátá konzerva s chleboňem) je to vlastně příhodné čtení... byl ten článek vlastně o kovidu, nebo jenom depresivní? ... hmm.

Kurňa ani ty Škraloupovy výžblepty dneska nekrášlí diskuzi (má zaracha, nebo se urazil?), čím já se chudák budu při žvejkání tépéefka bavit? Nu nic, pádím mrknout na vlčáka - prý sesmolil něco čtivého...

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

ajo podpis...

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)