Senilní stát

Autor
Štítky

Petr Hampl publikoval na svém fejsbůku zajímavou úvahu o našem státě. Dovolím si ji zde parafrázovat: 

Máme armádu, která není schopná bránit naše hranice. Pokud se o něčem podobném začne mluvit, smějí se tomu i armádní představitelé.  Naše generalita ani nepředstírá, že by něco takového bylo možné.

Naše policie není schopná vynutit dodržování proticovidových opatření. To je teď tak nějak hodně vidět, ale ona nebylo schopná vynutit nic ani předtím. Tak ještě nastoupit na jednotlivce, to zvládnou, ale jakmile se stane cokoliv většího a masovějšího, začnou to jistit z dálky a nebo raději úplně zmizí. 

Státní hmotné rezervy jsou v podstatě o tisknutí peněz. Za ty jsme si nakoupili roušky z Číny... vlastně ne, nakoupili jsme si tam veškerý zdravotnický materiál. Jehly, stříkačky... řekl bych že jde o dlouhý seznam položek. Nemáme to uložené ve skladech, nemáme na to výrobu. Měli jsme na to jenom velký úvěr, který ale rozhodně neumožnil dodávky just in time.

Naše zdravotnictví sice disponuje zajímavým množstvím lůžek i personálu, ale jinak se nám doktoři dodnes nedokázali shodnout, co ten covid vlastně dělá. A ministr nám v přímém přenosu sdělí, že není schopen už nic víc udělat a odteď je to na každém jednotlivci.  Expertní tým každé politické strany se hemži tituly MuDr, stejně naprůměrné je i zastoupení doktorů v poslanecké sněmovně a senátu, ale každý den MuDr chce něco jiného. Vychodili stejnou školu, anatomie se učí podle stejných učebnic, dokonce složili stejnou přísahu, ale nic to neznamená.

Stát řídí topmanažer. Teď to neberte jako chválu Babiše, ale uvědomte si, že ten chlap vybudoval docela velkou firmu a jako insider vám říkám, že dokud Agrofertu velel on, šlapalo to jako hodinky. Náš premiér je člověk, který je zvyklý makat šestnáct hodin denně, třídit informace, přijímat rozhodnutí a v předchozích letech byl i v politice o několik délek před ostatními politickými soupeři. Přesto teď stát není schopen ani základních logistických operací ohledně očkování, vyplácení kompenzací či zajištění testů pro školáky. Ono je snadné říci, že Babiš je neschopný, ale že by to třeba Bartoš, Hřib nebo Fiala dělali líp, tomu snad věří jedině náš škebloň. Správnější formulací je, že se jen ukázala neschopnost státní byrokracie a ani premiér - miliardář odchovaný velkým byznysem s tím nedokáže nic udělat. NIKDO s tím nedokáže nic udělat. 

Stejné je to i s dostavbou Dukovan a Temelína. Stát není schopen vykooperovat zakázku. Ano já vím, je v tom kupa politiky, ale jak vidno, ani Drábová nedokáže říci jasné slovo. I ona je už víc aktivistkou než odbornicí. Stát už prostě není schopen dotáhnout do konce stamiliardovou zakázku.

Naše školství se rok od roku propadá. Kvalita výuky klesá a každý pokus o změnu jen zhorší situaci. To také nezačalo za Plagy. Trend byl nastolen už dávno. Jsem sice jen středoškolák, ale v mém postavení mě žádný mladý inženýrek neohrožuje. 

Petr Hampl ve své úvaze zjišťuje, že náš stát umí už jen jakžtakž vybrat daně a jakžtakž zaplatit důchody. A to spíše ze setrvačnosti. Asi není od věci se domýšlet, že i v těchto otázkách bude stát postupně erodovat. Vybírání daní půjde stále blběji a postupně začnou i problémy při vyplácení důchodů. Nejdřív půjde jen o zpoždění plateb, pak tu a tam nějaká nepřijde... ne, nemusí dojít na žádný velký bankrot. I peníze mohou erodovat stejně v klidu a pomalu jako armáda či školní znalosti. 

Když si to tak dám dohromady... je Česko ještě stát, nebo už jen prostor? Sakra, jak je možné, že tu ještě vlaje naše vlajka? Vždyť stačí jen zhurta rozkopnout dveře. Kdokoliv bude mít zálusk, tak si to tady prostě vezme. 

Babiš, Zeman, ale i Fiala nebo Bartoš tu mohou mít svojí podporu, ale dá se ta voličská podpora přetavit v bránění vlasti? Dost pochybuju o tom, že by na výzvu libovolného politika někdo nasadil kůži. Zeman může být desetkrát oblíbený a stejně jak může mít Bartoš svých pětadvacet procent voličských preferencí, ale kdyby volal o pomoc, nikdo místní by ho bránit nepřišel. Zemana by mnohem spíš bránili Wagnerovi žoldáci než čeští občané. Stejně tak má určitě Bartoš někde v seznamu telefon na firmu Blackwater.

Sakra, jak to, že tu ještě pořád jako stát jsme? Že by fakt došlo na pokrok a Němcům už dávno došlo, že není nutné tu zapíchnout do zkrvavené země prapor a vyhlásit nový protektorát, že je mnohem lepší posadit českého lva do zubařského křesla a kousek po kousku mu vytrhat všechny zuby? Ať si český lev řve, kousnout už nemůže.

Když jsem se o tom bavil s Masterem, tak ten mi řekl, že naše země je jako senilní stařík.  Česká republika pořád ještě existuje nejen v našich duších, ale dokonce i v duších všech našich sousedů. Hodí se ale už jen k tomu, aby mu nějaký šmejd dal podepsat smlouvu na další výhodný nákup předraženého šméčka. Je doba šmejdská. Stačí z hloupého staříka vymámit podpis a rázem jsou všechna jeho lidská práva proti němu. Stačí jeden klikyhák na papíře a všechny ty staleté úmluvy o právech se rázem stanou právem silnějšího. A ten, kdo má tato práva garantovat, ten naopak hájí toho šmejda. A kdo by chtěl bránit stát, jehož soudce dá za pravdu šmejdovi? 

Funguje to nejen u jednotlivce, ale i u státu. Upište se za předražený vysavač a všechny instituce jsou proti vám. Nezáleží na tom, jak pokoutně a podvodně onen šmejd jednal a že svojí chytrost použil jako zbraň proti hlupákovi. Hlupák se ničeho nedovolá a všechny ústavou garantované jistoty jsou pryč.

Stejně se teď s námi zachází na unijní úrovni. Senilní stařík v naivitě podepsal a v té chvíli je nám Jůnie úplně k ničemu, protože v té chvíli je na straně šmejda. Tečka. Zcela podle zákona a pravidel. Senilní stát byl obrán a vůbec není nutné staříka dorazit či vyměnit. Stačí, že podepisuje a postupně přichází o všechno. A koneckonců - i Dojčlandi někde potřebují mít prostor, kde si mohou dovolit to, co jim doma neprojde. 

Víte, když Hitler a jeho kumpáni snili o novém velkém Německu, tak se nebáli za tento sen vraždit. Doslova. Neměli problém s tím, aby to stálo nějaké životy. Ať už šlo o pouliční rvačku nebo pozdější podepisování rozsudků smrti. Za jejich Grosdojčland jim to stálo. Správný Němec si ucvrkává blahem, kdykoliv slyší Stát s velkým S. 

Já musím zcela upřímně říci, že si nedovedu představit, že bych měl ve jménu znovuzískání naší státnosti zabíjet. Samozřejmě, dovedu si představit, že bych bránil rodinu a přátele, kdyby jim někdo ukládal o život. Ale právě tohle se neděje. Nikde není žádný gangster nebo nepřítel, který by mířil puškou mým směrem. Nelítají kulky... jen dlužní úpisy. Dokonce ani ti globální byrokraté nejsou v principu hajzlové. Jen si hlídají své dobré bydlo a myslí to upřímně.  Nikde není nikdo, na koho by se dal spáchat atentát, aby se tím něco vyřešilo. Ani na Gatese ne.  A zabíjet nějaké pěšáky, kteří ani nevědí, co činí? Nejsem jako Mašíni. Nemám žaludek na zabíjení malých, když ty velké ani nedokážu najít. 

Náš stát má chatrné dveře a prolomené hradby, ale žádný nepřítel nevstupuje. Jen si někoho uplatí a zařídí si další výhodnou smlouvu zcela podle zákona.  Povšimněte si prosím, že i zdejší diskuse vypadá přesně jako nářky osmdesátiletého nerudného důchodce. Všichni jsou šmejdi, všechno je špatně, kdysi to bylo lepší.... a tím to končí. Často si mohu v diskusi přečíst, jak jsme jen jateční maso určené k likvidaci, jak nás čipují a zavírají do koncentráku, jak nám zavádějí diktaturu přes roušky..., ale nic z toho neplyne. Žádná výzva k povstání, žádná výzva k boji, žádný příklad. To  jen dědek zase nadává.  

Všichni (i ten dědek) vědí, že jsou to jen neškodné řečičky člověka za kterými už nic není. Dědek může nadávat, ale už není schopen se poprat ani se ubránit. I když má v šuplíku pistoli, už dávno zapomněl, jak se používá. Nestojí za to ho udusit polštářem, je lepší ho podojit ještě o poslední zbytky majetku. Nepřítel nám už ani nedává šanci, abychom se proti němu sjednotili. Na naše životy i majetky totiž nesahá naráz, ale pozvolna, po jednom a vždy striktně podle zákona. Jak vidno i nepřítele je možné privatizovat. 

Náš stát leží na LDNce a tu a tam se na něj přijdou podívat nějací dědicové - tu Ústavní soud, tu vláda, tu opozice, tu nějaká neziskovka, co předstírají zájem o chudáka dědečka. Ale jdou si jen pro prachy. Ležák si stěžuje, ale k ničemu to není. Nakonec je vlastně rád, že se někdo alespoň trochu zajímal. Kromě nerudných řečí nepřichází nic a pohrobci se ani nesnaží předstírat, že by mělo smysl zkusit udělat to, co dělal děda zamlada. Prostě se jen podělí o ještě dýchající mršinu.

Řekl bych, že už vím, na co náš staroušek stát umře. Na covid. Úplně dokonale se to hodí. Imunita jaksi nefunguje. Jednotlivé bílé krvinky si dělají co chtějí, příkazy z centra jsou ignorovány a je zaměňován jejich význam i smysl. Místo aby se imunita sjednotila a společně bojovala za společný stát, jedni bojují jak to jen jde a druzí už předem vědí, že ten boj nemá smysl. Nevypadá takhle nějak ta imunitní reakce, která vede ke kovidové smrti? Nějaké zbytky vůle bojují o něco, co už dodýchává a mají vedle sebe ty, kteří se na pád naší státnosti vysloveně těší, protože si myslí, že bojují proti Babišovi a nevšimli si, že proti němu bojují podrýváním posledních funkčních zbytků.  Není divu že Piráti, Volný i Okamura hlasují spolu. Společný zájem dorazit Babiše  fungoval. Akorát si neuvědomují, že sypat písek do ozubených koleček zastaví stroje nejen pro Babiše, ale i pro všechny ostatní. Kochají se nadějí, že po svržení oligarchy to znovu rozchodí. Nerozchodí. Smrt se rozchodit nedá. 

Je neuvěřitelné sledovat v přímém přenosu, jak se vlastenci spojili s Piráty, TOPkou a ostatními ojrostranami a společnou přemrštěnou imunitní reakcí dostávají stát na dno.  A se státem padly i poslední zbytky disciplíny a sounáležitosti.  Stačilo na to dost křiku. Inu což, křikem padly i hradby Jericha. Teď začnou všichni pozůstalí  dlouze a bolestně zjišťovat, že křikem se ale nic nepostaví.

Někdo  to říct musí, tož udělám to já.  Je konec. Je po všem.  Teď teprve zjistíme, co všechno jsme ztratili a budeme s nostalgií vzpomínat na dobu, kdy po nás vláda chtěla jen tolik, aby všichni zůstali doma. 

 

 

 

 

   

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (120 hlasů)

Komentáře

Jenže nefunkčnost soudů nevidím jako důvod k tomu pustit ze řetězu exekutory na lidi, kteří se nemají jak bránit a jen padli do pasti.

Přeci jen, chtít peníze + penále za popelnice po dětech, co vylezly z děcáku nebo po lidech, kterým někdo ukradl občanku a na tu jezdí načerno na jejich jméno to tímhle nejsem schopen omluvit.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

I funkční soudy by stály hodně peněz. Nejvíc stojí právník a exekutor

Dluhy za dítě má platit zodpovědná osoba (rodiče, pěstoun, dětský domov, ...). Od nabytí dospělosti dítě-dospělý.

Dluhy z ukradené občanky? Když se mi ztratila občanka, tak jsem to nahlásil a mám za to, že její následné zneužití mě nezajímá a žádný dluh mi nevzniká. Toto není problém exekucí, ale podvod.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Jenže nefunkčnost soudů nevidím jako důvod k tomu pustit ze řetězu exekutory na lidi, kteří se nemají jak bránit a jen padli do pasti.

Přeci jen, chtít peníze + penále za popelnice po dětech, co vylezly z děcáku nebo po lidech, kterým někdo ukradl občanku a na tu jezdí načerno na jejich jméno to tímhle nejsem schopen omluvit.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak vypadá zodpovědná půjčka?

Zatím bez slepic

1) Třeba mám auto za půl mega, které potřebuji pro výkon práce. Pokazí se mi nějaký bazmek za 50K. Nemám na něj prachy, tak si půjčím. Opravím auto a co nejrychleji splatím dluh.

2) Vím že bude hyperinflace. Půjčím si miliony. Nakoupím pole. Počkám pár měsíců a po skokové hyperinflaci a odmazání pár nul, prodám kousíček pole a splatím dluh.

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

Rozdíl v chování české a německé veřejnosti je do očí bijící. Nám se vládne a nařizuje mnohem nesnadněji, než němcům. Proto máme (a budeme mít i v budoucnu) v naší vlasti mnohem víc mrtvol. Doba pro radikální vymáhání zákona dosud nenastala, nicméně přijde. Pamatuju na opatření proti rabujícím sviním za povodní v devadesátém sedmém. Tehdy šel zákon trošku stranou...

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

10:13

"Neustále narůstá počet pacientů vyžadujících jednotky intenzivní péče. Kapacita lůžek v Česku se blíží svému absolutnímu vyčerpání. Česká republika v této situaci ještě nikdy nebyla. Současná situace však není ničí vina, je nutné ji vnímat jako jakoukoliv jinou katastrofu," uvedl náměstek ministra zdravotnictví Vladimír Černý na tiskové konferenci ministerstva zdravotnictví.
10:38

"Nějaké případy nákaz u personálu jsou, ale jak bude očkování postupovat, nákazy mezi zdravotníky by měly zcela vymizet. Je to krásná ukázka toho, co očkování dokáže," uvedl na tiskové konferenci ministerstva ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislav Dušek.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Kdyby se v dobách nedávných špitály nerušily, měli jsme ještě docela slušný polštář. Takto máme hovno a za krk nám dýchají prodejní gigolové, kteří promptně torpédují jakoukoli snahu vlády o změnu stávajícího stavu.
Čímž vůbec nechci ani naznačit, že bych uvěřil Chlastáčkovu tvrzení o nezbytnosti montáže dvou profifuseklí naráz na svou nevymáchanou hubu. Jediné, co se v tomto případě změní, je skutečnost, že budu muset více řvát, aby mne přes ty fusekle aspoň trochu někdo slyšel.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

Ale tohle od papalášů známe,ono prší týden,ale na povodeň se nedělá opatření.
Takhle to vypadá i u Covidu,rok se kolem toho plácáme,ale opatření v nemocnicích bylo minimální,proč se zlikvidovala ta polní nemocnice v Praze.

Průměrný počet slepic: 2.8 (8 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Protože do ní nebyli zdravotníci.

Může se zase postavit, když budou i zdravotníci. Posbírat všechny doktory v politických funkcích, možná by to i stačilo. Se sestrama by byl asi problém, ty by se mohly vyšťourávat na různých úřadech.

Jen kdo by si troufl se od nich nechat léčit.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Protože do ní nebyli zdravotníci.
> Naprosto dokonalý příklad neschopnosti.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je jak u Bucků na dvorku když zhasnou. Kde jste byl posledních 30 let?

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

To je slabý, aničko. Zkuste to znovu.
V podstatě teď obhajujete babišovo - hamáčkovo tunel. Nic víc to totiž není. Jen další fail.

Zatím bez slepic

V České republice leží aktuálně 180 tisíc dávek vakcín ve skladech.
> další

Rozvezeme si vakcíny sami, vy to nezvládáte, píšou lékaři Babišovi
> další

...

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

zveřejnění informací o léčbě slanou vodou formou článku je neděle.
Takže vám přeji, abyste to nějak do neděle přežil.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

je néti. Dhautí je řízené zvracení. Slanou vodu z misky klidně vypiju, stačí překonat prvotní nedůvěru. Klidně bych vypil nosem i polívku v hospodě, ale ty pohledy a kecy...

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

Jak jsem původně podotkl, rád zkouším nové věci, když to nejsou jedy z lekárny (úmyslně bez dlouhého é). Zatím nenasvědčuje nic tomu, že bych do neděle neměl vydržet. Jsem zdráv a vesel, bohu dík.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

asi každý ze zdejších kydačú zná. To je v podstatě motor jednání každého člověka. Problém je v tom, že ve většině případů se o základní kameny víceméně postará stát, a člověk ztrácí potřebu se někam hnát, jelikož je jednodušší téct s proudem. A dokud lidem nebude tak zle že přijdou o tyhle "samozřejmosti" nic se nezmění. Spousta z nás má plnou klávesnici změny, ale nikdo není ani ochoten založit politickou stranu - což je momentálně jediný legální způsob jak se pohnout jiným směrem. Defenestraci nepočítám, jelikož proto má náš stát tolik policajtů, aby byli schoplni zajistit vládcům ( ne nám) bezpečnost.

Když jsme u té policie - téměř denně jezdím do práce 75 km. Zatímco na sídlišti nebo v romské čtvrti jsem policejní hlídku (nedej bože pěší) neviděl min 10 let, tak po cestě je vidím zabukařit kde se dá. Chápu že je nesmírně důležité kontrolovat jestli řidiči staví na značce stop, nebo jestli neodbočují kam se nesmí, ale opravdu musíme živit tolik darmožroutů?
dtto úředníci

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Ovšem měšťáci....taková pouliční dekorace. Zadarmo drahá.

Maslovové pyramida se jí převrátila, Tolstoj tomu říkal " Vzkříšení". Ale co bylo dál...to už nenapsal. Asi se usadili, měli děti, nasyslili si, a pak jezdili do Pitěru za zábavou nebo přednášet na vesnici rozumy.
Víceméně se postará o vodu francouzská korporace, o jídlo německá, o ropu či plyn ruská , o auto islamsko-německá....stát z toho vybere na DPH slušný balík a ten pak pošle dál, naštěstí ne jen miliardařům a spol. Zatím.
O lásku hollywoodská.
Malou stranu velkých potřeb ? Nebo velkou stranu malých potřeb ?
Sasín přecedou ?

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

si na měsťáky nemohu stěžovat. Tuhle jsem měla na zahradě chcíplou kunu,co teď s ní. Zavolala jsem měšťákům o radu,do čtvrt hodiny přijeli s rukavicema,kunu chtěli vzít,ta obživla začala kousat a prskat,že jsem byla ráda,že tam nejsem sama ,chytli ji dali do krabice a odvezli do polí .
Nebo ožralci vedle na zahradě,do půl druhé jsem nespala až jsem to nevydržela,zavolala a do čtvrt hodiny byl klid.

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

A jo, ona je chráněná, co kdyby vás někdo viděl? :-)
Mimochodem, to asi máte kunu v baráku.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

hlídali noční klid, že za deset let z mých cca 50 stížností na rušení nočního klidu nedali ani jednu pokutu a nezahájili ani jedno přestupkové řízení.
A starosta jim to pochopitelně toleroval a jejich nekonání kryl, jak jinak.

Pak se tady Hejtman diví, že tenhle bordel nenazývám vlastí.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Ještě nikdy se nestalo, aby všechno proběhlo dle plánu. Jde jen o to, zabránit snahám o korekci. O tom, že není úplně všechno v πči svědčí tento článek.
https://martincervenka1.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=766185
Bloger patří ke generaci, nad kterou lámeme hůl a zatracujeme ji. Takových, jako on, asi nebude mnoho, ale na rozdíl od nás, oni v této atmosféře vyrostli. Určitě se budou umět v této zdevastované společnosti pohybovat lépe než my. Držím takovým palce.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

Ten Červenka, ten se teda číst moc nedá. Samá floskule, s tím nevystačí.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Jaký je váš názor? Pokud pátrám v paměti, tak jsem váš názor na tento fašistický zákon zatím nečetl. Jeho porovnání i logika se kterou k tomu přistoupil není mezi mladou generací moc rozšířená.
Zkuste to porovnat se současným stavem vy sám. A žádné floskule, prosím!

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

Ten váš odkazovaný text není názor myslícího člověka. Vaším nepřítelem jsou lidé, kteří se vám nelíbí, přitom úplně opomíjíte, že tu máme covid. Všechno co jste napsal, jsou bludy, které jste si vytvořil, snad abyste unesl, že zvolení politici nejsou ti, které jste volil vy. Znovu opakuji - bojuje se proti covidu, který zabíjí a ne proti sobě navzájem. Až bude po epidemii, pak se přihlašte s vaším pronikavým intelektem, kterým odhalíte každou nepravost. Teď máme úplně jiné starosti.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Alice, vy jste vědma?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Akceptuji jej. Já nemyslím jen a to aby mne nepřipadá kovid, ale i na to co bude potom, až to politici ukončí. Já se nechci bát do konce života, vy ano?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Já nemyslím jen a to aby mne nepřepadl kovid, ale i na to co bude potom, až to politici ukončí. Já se nechci bát do konce života, vy ano?

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

Možná se budete divit, ale já se nebojím ani teď. Chovám se tak, jak uznám sama za vhodné, nepotřebuji k tomu ani žádná nařízení politiků, od nich mi stačí jen informace o situaci, doporučení a pak se chovám tak, abych ochránila nejen sebe, ale i lidi kolem mne a ostatní. Kdyby náhodou i to nevyšlo, no tak … jsem tak trochu fatalista. Takže žádný strach, pro mne je to jako když jsem byla nadřená do školy a bylo riziko, že si vytáhnu jedinou otázku, kterou jsem neuměla. I to se může stát.

Víte, zatím nejvíc škody nadělalo politikaření, na které jim naskakujete. A vůbec, čím dál víc je zřejmé, že covid se stává jen prostředkem k jinému cíli – zničení vlády, namísto abychom si všichni proti covidu pomáhali. Vláda není nepřítel, ač se vám to média snaží vnutit. Tím je covid. Proto není dnes nejvhodnější doba k jakékoliv změně a to, co se děje, už ztrácí punc demokracie (které mají všichni plnou h...ústa), ale je to anarchie. Nejsou jen práva, ale také povinnosti a jednou z nich je i neohrožovat ostatní. Určitě znáte "tvá svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého". A tak dvoustranné je to se vším.
Tolik pokrytectví a lží... které si nikdo ani nesnaží ověřit. To mne překvapuje nejvíc - my, Češi, kteří jsme byli mistry ve čtení mezi řádky, se najednou chováme podle toho, co si vymyslí mediáci, proměnění z hlídacích psů ve psy honicí. Stačí jim zaštěkat a každý jen podle not nadává a hledá podrazy, o tom se komunistům mohlo jen zdát. Už mi taky není dvacet, ale tolik nenávisti, netolerance a zášti jsem nikdy nezažila.
Můj závěr je - být zaníceným ideologem i v současné situaci, je nejspolehlivější cesta k tomu, stát se totálním idiotem. Semele vás to (a s vámi bohužel i úplně nevinné) a jediný kdo vyhraje, bude virus. Nic ve zlém. Mějte se a hlavně - přemýšlejte, i když to někdy může bolet :-)

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Četl jsem váš příspěvek vícekrát a nějak jsem jej nepochopil. Tak je virus nástroj nebo ne? Pokud ano, jak píšete, pak nepomůže obrana pouze proti němu, ale i proti těm, kteří jej sprostě zneužívají.
A právě tento pandemický zákon je zneužitím situace, kterou svým chováním politici, možná záměrně, vytvořili. Představte si třeba tu skutečnost, že právě tímto zákonem si otevřeli cestu k totálnímu vládnutí.
Oni nejsou proti sobě, oni jedou spolu. Snaží se všemožně udržet u lizu. Politici si s námi, obyčejnými občany, hrají. Drze se nám vysmívají. Příkladem je třeba páteční hlasování opozice proti prodloužení nouzového stavu, jeho nedělní opětovné vyhlášení dle požadavků hejtmanů z jejich stran a následné jejich odmítnutí téhož, ve čtvrtečním hlasování, vyvolaným SPD. Co tedy chtějí? Tohle jejich chování a postoje vám připadá normální?
Právě proto je třeba se ozvat. Třeba jenom upozorněním na blog, který upozorňuje na jejich činy a nebezpečí z toho plynoucí tak, jak sem to udělal já.
Víte proti falešným politikům rouška nepomůže. Ani 2x na sobě, byť by byla nano, nebo FFP2. K tomu slouží jiné nástroje.
Nechci být osobní, ale myslím, že mne přemýšlení bolet nebude. Zkuste překonat bolest a zapřemýšlet nad tím, co jsem napsal a co může nastat. Ještě jednou omluva, pokud se vás moje odpověď nějak dotkne ;-)

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Jestli tak začnete nazývat naše dnešní zákony, jen proto, že se vám nelíbí, tak to zní, jakože nemáte žádné lepší argumenty.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

Pokud pátrám v paměti, tak jsem váš názor na tento zákon zatím nečetl.

-
Stačí.

Sice nevyjádříte to, jak moc se vám ten zákon nelíbí, ale zase nedáte nic, na čem je možné váš názor dopředu diskvalifikovat.

Je to jako když vás holka podvede a vy ji neřeknete celou svoji frustraci formulací, že "je kurva", ale řeknete jen, že vás "zklamala". Pak si nemůže říct, že jste blbec, protože ona není žádná kurva a tak jste si to zasloužil, že vás podvedla a je to vaše vina. To zklamala k ní spíš pronikne.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Ono není divu, když tak píše mladík bez životních zkušeností a schopnosti myslet a rozumět, jemuž utkvěly v hlavě jen floskule a fráze a zkouší je použít jen k ovlivňování nemyslících, aniž by uměl co jiného.

Je však politováníhodné, že tyhle bezobsažné účelově použité plky obdivují lidé zralí, čímž vlastně dokazují, že za celý dlouhý život se v myšlení neposunuli dál, než autor, který si myslí, že stačí zalíbit se omletými obalovacími frázemi :„ jsem si vědom závažnosti onemocnění Covid…“ a skončit výzvou „společnost už je unavená, nenechme si vzít naši svobodu“. Ó jak empatické, dalo by se říct…. nečíst tu čirou nenávistnou ideologii, která je zabalena uvnitř.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Už od starověku. Potvrzení přijde až vyhraje volby.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Ale jak spojit tuto pravdu právě s tímto blogerem? Já jsem jej mezi piráty nenašel. Máte nějaký odkaz?

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

že tu máme nouzový stav. Jde o výjimečně opatření, které se používá v případě krajní nouze.
Vládní opatření by se měla striktně dodržovat. Bez ohledu na lidská práva pirátů, ke kterým (podle předvedeného elaborátu) dotyčný bezpochyby patří.

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

Nechci jej hájit, ale pokud jsem tomu rozuměl, tak on srovnává současný nouzový stav, který má jisté pojistky, se zákonem, který tyto pojistky odstraňuje. Pokud bych byl pirátem, pak bych odstranění jakýchkoliv překážek k ovládnutí společnosti vítal. On toto odsuzuje. Jak chápete toto, cituji:
V současné době náš právní řád umožňuje omezit osobní práva a svobody, mimo případy vojenského ohrožení, prostřednictvím:
Krizového zákona
-Stav nebezpečí (na úrovni kraje, standardně max. na 30 dní)
-Nouzový stav (na úrovni státu, standardně max. 30 dní)
– ve vazbě na Ústavní zákon o bezpečnosti ČR Zákona o ochraně veřejného zdraví (může být vydáno mimořádné opatření při epidemii a nebezpečí jejího vzniku)
A pak jeho vyjádření k pandemickému zákonů, zase cituji:
....pandemický zákon, který dává do rukou hygieniků a ministerstva zdravotnictví nástroje, které se v mnoha ohledech shodují se stavem nouze a mohou zcela omezit normální fungování společnosti. Jenže:
-Bez časového limitu (pouze vágní definice “po nezbytně dlouhou dobu”)
-Bez potřeby schválení Poslaneckou sněmovnou
-Tedy i bez politické odpovědnosti
S velkou koncentrací moci do rukou lidí, které jsme nezvolili a o kterých nic nevíme
S velkým potenciálem zneužití a omezování osobních svobod i mimo akutní ohrožení
Je to bezprecedentní zásah do svobod náš všech, kdykoli pověřený úředník vyhodnotí, že nastal ten správný čas.
Přečtěte si blog ještě jednou, třeba změníte názor.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Ještě tu máme nikým nevolený Ústavní soud, který na lidská práva nedá dopustit.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

ÚS je další demoliční prvek naší chátrající státnosti.
Do umírajícího kopne skoro každý.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Já jsem si přečetl tohle, je to pod fotkou:

Prostřednictvím tréninků komunikace a dalších školení pomáhám ostatním lidem k větší jistotě při kontaktu s okolím a možná také trochu se sebou samými :-)

Co je přesně tréning komunikace? Mě to zní jako Reiky mezilidských vztahů.

Zní to, že dělá nějaký kurzy o komunikaci pro firmy, aby se firma mohla vykázat nahoru, ale stejně se od ně nedovíte, jak říct "Táhni už do prdele krávo blbá" tak aby to znělo jako kompliment a paní byla spokojena, že jí stejně nic nevrátíte.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nechci jej hodnotit, to mi nepřísluší. Hodnotím článek. Mám názor, že člověk odlišného založení, víry, nebo politického může mít v určitých záležitostech pravdu. Pokud upozornil na tento zákon, který dává do rukou jednoho člověka absolutní moc, pak se mi příslušnost k té straně nezdá pravděpodobná. Hájit jej nechci. Chápete, že diskutujeme o názoru v článku?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Teda začal číst, jsou to zase ty samé argumenty, co čtu tady už asi rok.

Když čtu už třetí odstavec a skoro v každé větě je něco, s čím bych polemizoval, tak to vzdám.

Nejde ani o to, že s ním nesouhlasím, ale jde o to, že míchá plno osobních hodnocení, do něčeho, co má být popis.

"Lidem se bez respektu a pochopení přikazuje, zakazuje a ořezává, co mohou a co nemohou."

Mohli bychom diskutovat, co přesně je respekt. Ke komu vlastně máme mít respekt a nakolik na úkor jiných. Jestli máme mít respekt k těm, co nemají respekt k ostatním atd.
Takhle skoro každé slovo a takhle skoro celý článek.

Když šéf Chebský nemocnice řekne, že by radši očkoval padesátníky než osmdesátiletý důchodce, protože důchodci nevylézají kdežto 40-64 ano a musí, tak s tím taky moc nesouhlasím, ale jasně řekl, co chce, má k tomu jasný důvod, který se dá pochopit a navíc řekl, že o tom přemýšlí, takže to ani není definitivní hodnocení (které já mám přijdou hned zkraje jako hotové).

Kdyby to někde někdo propočítal a přišlo se s tím, že je to přeci jen objektivně nejlepší řešení, tak by mi to zas tak nevadilo, jako mi nijak moc nevadí, že se proočkujou zdravotníci, lidé z LDN a členové vlády.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Hysterie a strach vítězí. Už je vás víc. Je to marný, je to marný.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Drake (prý je snad vzdáleným předkem Churchillovým, jako by snad nestačil Marlborough - ten opírající se ještě o whigy) byl však povýšen do šlechtického stavu, byl pasován na rytíře samotnou královnou. Stal se dokonce členem parlamentu.
Mocní tohoto světa si brali do svých služeb někdy daleko horší křesťany, než jen piráty. Například biskupy. Nebo omalovávače pohlednic.

A co piráti privatizace, nevzhlížíte k některým z nich a nevolíte si je za vůdce ? Nedosazujete je do parlamentu za své zástupce ?
A tak tu žijem....co je u jednoho blecha, je v případě druhého cumlík.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Ti přepadali cizí lodě pro svého krále. Piráti pro sebe.

Je to rozdíl asi jako mezi partou loupežníků a partizánů.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)