Senilní stát

Autor
Štítky

Petr Hampl publikoval na svém fejsbůku zajímavou úvahu o našem státě. Dovolím si ji zde parafrázovat: 

Máme armádu, která není schopná bránit naše hranice. Pokud se o něčem podobném začne mluvit, smějí se tomu i armádní představitelé.  Naše generalita ani nepředstírá, že by něco takového bylo možné.

Naše policie není schopná vynutit dodržování proticovidových opatření. To je teď tak nějak hodně vidět, ale ona nebylo schopná vynutit nic ani předtím. Tak ještě nastoupit na jednotlivce, to zvládnou, ale jakmile se stane cokoliv většího a masovějšího, začnou to jistit z dálky a nebo raději úplně zmizí. 

Státní hmotné rezervy jsou v podstatě o tisknutí peněz. Za ty jsme si nakoupili roušky z Číny... vlastně ne, nakoupili jsme si tam veškerý zdravotnický materiál. Jehly, stříkačky... řekl bych že jde o dlouhý seznam položek. Nemáme to uložené ve skladech, nemáme na to výrobu. Měli jsme na to jenom velký úvěr, který ale rozhodně neumožnil dodávky just in time.

Naše zdravotnictví sice disponuje zajímavým množstvím lůžek i personálu, ale jinak se nám doktoři dodnes nedokázali shodnout, co ten covid vlastně dělá. A ministr nám v přímém přenosu sdělí, že není schopen už nic víc udělat a odteď je to na každém jednotlivci.  Expertní tým každé politické strany se hemži tituly MuDr, stejně naprůměrné je i zastoupení doktorů v poslanecké sněmovně a senátu, ale každý den MuDr chce něco jiného. Vychodili stejnou školu, anatomie se učí podle stejných učebnic, dokonce složili stejnou přísahu, ale nic to neznamená.

Stát řídí topmanažer. Teď to neberte jako chválu Babiše, ale uvědomte si, že ten chlap vybudoval docela velkou firmu a jako insider vám říkám, že dokud Agrofertu velel on, šlapalo to jako hodinky. Náš premiér je člověk, který je zvyklý makat šestnáct hodin denně, třídit informace, přijímat rozhodnutí a v předchozích letech byl i v politice o několik délek před ostatními politickými soupeři. Přesto teď stát není schopen ani základních logistických operací ohledně očkování, vyplácení kompenzací či zajištění testů pro školáky. Ono je snadné říci, že Babiš je neschopný, ale že by to třeba Bartoš, Hřib nebo Fiala dělali líp, tomu snad věří jedině náš škebloň. Správnější formulací je, že se jen ukázala neschopnost státní byrokracie a ani premiér - miliardář odchovaný velkým byznysem s tím nedokáže nic udělat. NIKDO s tím nedokáže nic udělat. 

Stejné je to i s dostavbou Dukovan a Temelína. Stát není schopen vykooperovat zakázku. Ano já vím, je v tom kupa politiky, ale jak vidno, ani Drábová nedokáže říci jasné slovo. I ona je už víc aktivistkou než odbornicí. Stát už prostě není schopen dotáhnout do konce stamiliardovou zakázku.

Naše školství se rok od roku propadá. Kvalita výuky klesá a každý pokus o změnu jen zhorší situaci. To také nezačalo za Plagy. Trend byl nastolen už dávno. Jsem sice jen středoškolák, ale v mém postavení mě žádný mladý inženýrek neohrožuje. 

Petr Hampl ve své úvaze zjišťuje, že náš stát umí už jen jakžtakž vybrat daně a jakžtakž zaplatit důchody. A to spíše ze setrvačnosti. Asi není od věci se domýšlet, že i v těchto otázkách bude stát postupně erodovat. Vybírání daní půjde stále blběji a postupně začnou i problémy při vyplácení důchodů. Nejdřív půjde jen o zpoždění plateb, pak tu a tam nějaká nepřijde... ne, nemusí dojít na žádný velký bankrot. I peníze mohou erodovat stejně v klidu a pomalu jako armáda či školní znalosti. 

Když si to tak dám dohromady... je Česko ještě stát, nebo už jen prostor? Sakra, jak je možné, že tu ještě vlaje naše vlajka? Vždyť stačí jen zhurta rozkopnout dveře. Kdokoliv bude mít zálusk, tak si to tady prostě vezme. 

Babiš, Zeman, ale i Fiala nebo Bartoš tu mohou mít svojí podporu, ale dá se ta voličská podpora přetavit v bránění vlasti? Dost pochybuju o tom, že by na výzvu libovolného politika někdo nasadil kůži. Zeman může být desetkrát oblíbený a stejně jak může mít Bartoš svých pětadvacet procent voličských preferencí, ale kdyby volal o pomoc, nikdo místní by ho bránit nepřišel. Zemana by mnohem spíš bránili Wagnerovi žoldáci než čeští občané. Stejně tak má určitě Bartoš někde v seznamu telefon na firmu Blackwater.

Sakra, jak to, že tu ještě pořád jako stát jsme? Že by fakt došlo na pokrok a Němcům už dávno došlo, že není nutné tu zapíchnout do zkrvavené země prapor a vyhlásit nový protektorát, že je mnohem lepší posadit českého lva do zubařského křesla a kousek po kousku mu vytrhat všechny zuby? Ať si český lev řve, kousnout už nemůže.

Když jsem se o tom bavil s Masterem, tak ten mi řekl, že naše země je jako senilní stařík.  Česká republika pořád ještě existuje nejen v našich duších, ale dokonce i v duších všech našich sousedů. Hodí se ale už jen k tomu, aby mu nějaký šmejd dal podepsat smlouvu na další výhodný nákup předraženého šméčka. Je doba šmejdská. Stačí z hloupého staříka vymámit podpis a rázem jsou všechna jeho lidská práva proti němu. Stačí jeden klikyhák na papíře a všechny ty staleté úmluvy o právech se rázem stanou právem silnějšího. A ten, kdo má tato práva garantovat, ten naopak hájí toho šmejda. A kdo by chtěl bránit stát, jehož soudce dá za pravdu šmejdovi? 

Funguje to nejen u jednotlivce, ale i u státu. Upište se za předražený vysavač a všechny instituce jsou proti vám. Nezáleží na tom, jak pokoutně a podvodně onen šmejd jednal a že svojí chytrost použil jako zbraň proti hlupákovi. Hlupák se ničeho nedovolá a všechny ústavou garantované jistoty jsou pryč.

Stejně se teď s námi zachází na unijní úrovni. Senilní stařík v naivitě podepsal a v té chvíli je nám Jůnie úplně k ničemu, protože v té chvíli je na straně šmejda. Tečka. Zcela podle zákona a pravidel. Senilní stát byl obrán a vůbec není nutné staříka dorazit či vyměnit. Stačí, že podepisuje a postupně přichází o všechno. A koneckonců - i Dojčlandi někde potřebují mít prostor, kde si mohou dovolit to, co jim doma neprojde. 

Víte, když Hitler a jeho kumpáni snili o novém velkém Německu, tak se nebáli za tento sen vraždit. Doslova. Neměli problém s tím, aby to stálo nějaké životy. Ať už šlo o pouliční rvačku nebo pozdější podepisování rozsudků smrti. Za jejich Grosdojčland jim to stálo. Správný Němec si ucvrkává blahem, kdykoliv slyší Stát s velkým S. 

Já musím zcela upřímně říci, že si nedovedu představit, že bych měl ve jménu znovuzískání naší státnosti zabíjet. Samozřejmě, dovedu si představit, že bych bránil rodinu a přátele, kdyby jim někdo ukládal o život. Ale právě tohle se neděje. Nikde není žádný gangster nebo nepřítel, který by mířil puškou mým směrem. Nelítají kulky... jen dlužní úpisy. Dokonce ani ti globální byrokraté nejsou v principu hajzlové. Jen si hlídají své dobré bydlo a myslí to upřímně.  Nikde není nikdo, na koho by se dal spáchat atentát, aby se tím něco vyřešilo. Ani na Gatese ne.  A zabíjet nějaké pěšáky, kteří ani nevědí, co činí? Nejsem jako Mašíni. Nemám žaludek na zabíjení malých, když ty velké ani nedokážu najít. 

Náš stát má chatrné dveře a prolomené hradby, ale žádný nepřítel nevstupuje. Jen si někoho uplatí a zařídí si další výhodnou smlouvu zcela podle zákona.  Povšimněte si prosím, že i zdejší diskuse vypadá přesně jako nářky osmdesátiletého nerudného důchodce. Všichni jsou šmejdi, všechno je špatně, kdysi to bylo lepší.... a tím to končí. Často si mohu v diskusi přečíst, jak jsme jen jateční maso určené k likvidaci, jak nás čipují a zavírají do koncentráku, jak nám zavádějí diktaturu přes roušky..., ale nic z toho neplyne. Žádná výzva k povstání, žádná výzva k boji, žádný příklad. To  jen dědek zase nadává.  

Všichni (i ten dědek) vědí, že jsou to jen neškodné řečičky člověka za kterými už nic není. Dědek může nadávat, ale už není schopen se poprat ani se ubránit. I když má v šuplíku pistoli, už dávno zapomněl, jak se používá. Nestojí za to ho udusit polštářem, je lepší ho podojit ještě o poslední zbytky majetku. Nepřítel nám už ani nedává šanci, abychom se proti němu sjednotili. Na naše životy i majetky totiž nesahá naráz, ale pozvolna, po jednom a vždy striktně podle zákona. Jak vidno i nepřítele je možné privatizovat. 

Náš stát leží na LDNce a tu a tam se na něj přijdou podívat nějací dědicové - tu Ústavní soud, tu vláda, tu opozice, tu nějaká neziskovka, co předstírají zájem o chudáka dědečka. Ale jdou si jen pro prachy. Ležák si stěžuje, ale k ničemu to není. Nakonec je vlastně rád, že se někdo alespoň trochu zajímal. Kromě nerudných řečí nepřichází nic a pohrobci se ani nesnaží předstírat, že by mělo smysl zkusit udělat to, co dělal děda zamlada. Prostě se jen podělí o ještě dýchající mršinu.

Řekl bych, že už vím, na co náš staroušek stát umře. Na covid. Úplně dokonale se to hodí. Imunita jaksi nefunguje. Jednotlivé bílé krvinky si dělají co chtějí, příkazy z centra jsou ignorovány a je zaměňován jejich význam i smysl. Místo aby se imunita sjednotila a společně bojovala za společný stát, jedni bojují jak to jen jde a druzí už předem vědí, že ten boj nemá smysl. Nevypadá takhle nějak ta imunitní reakce, která vede ke kovidové smrti? Nějaké zbytky vůle bojují o něco, co už dodýchává a mají vedle sebe ty, kteří se na pád naší státnosti vysloveně těší, protože si myslí, že bojují proti Babišovi a nevšimli si, že proti němu bojují podrýváním posledních funkčních zbytků.  Není divu že Piráti, Volný i Okamura hlasují spolu. Společný zájem dorazit Babiše  fungoval. Akorát si neuvědomují, že sypat písek do ozubených koleček zastaví stroje nejen pro Babiše, ale i pro všechny ostatní. Kochají se nadějí, že po svržení oligarchy to znovu rozchodí. Nerozchodí. Smrt se rozchodit nedá. 

Je neuvěřitelné sledovat v přímém přenosu, jak se vlastenci spojili s Piráty, TOPkou a ostatními ojrostranami a společnou přemrštěnou imunitní reakcí dostávají stát na dno.  A se státem padly i poslední zbytky disciplíny a sounáležitosti.  Stačilo na to dost křiku. Inu což, křikem padly i hradby Jericha. Teď začnou všichni pozůstalí  dlouze a bolestně zjišťovat, že křikem se ale nic nepostaví.

Někdo  to říct musí, tož udělám to já.  Je konec. Je po všem.  Teď teprve zjistíme, co všechno jsme ztratili a budeme s nostalgií vzpomínat na dobu, kdy po nás vláda chtěla jen tolik, aby všichni zůstali doma. 

 

 

 

 

   

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (120 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Takže na jedné straně hrozí, že pod možnou hrozbou individuálních žalob dle precedentu toho pražského gymplu naženeme děti do škol, a na druhé straně tohle?

https://eurozpravy.cz/domaci/zdravotnictvi/bisop-hrozi-kolaps-zdravotni…

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jihoafrickou mutaci koronaviru SARS-CoV-2 máme už i v Brně. První pozitivní záchyt je z 8.2.2021 a původně se rozšířil v jedné mateřské školce v Brně. Školka je nyní zavřená. Variantu viru v současnosti prověřujeme sekvenačně. Více informací budeme mít do konce týdne.

Podle nových informací je podezření na jihoafrickou mutaci koronaviru už u sedmi vzorků. Čtyři jsou ve školce v Brně. Tři souvisí se zájezdem do Zanzibaru.

Podle imunologa Václava Hořejšího se nové mutace šíří rychleji. „Nejenom, že se tyto mutace šíří rychleji, podobně jako britská. Kromě toho unikají i protilátkám, které jsou po prodělání, ale i očkování. Takže to je tedy velký problém,“ upozornil nedávno pro iDNES.cz imunolog.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/mutace-koronaviru-v-cesku-podezreni-…

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

sem ty lidi pouští ???

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Možná už sem odkaz dal někdo dříve, nemám čas ani chuť číst všechny příspěvky. Takže mi promiňte, pokud je tomu tak.
Stát na nás sere. Nevím, jestli je to neschopnost, nebo záměr.
Je tu podezření na jihoafrickou mutaci korunového viru.
Ze sedmi podezřelých vzorků jsou tři z dovolené na Zanzibaru.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/mutace-koronaviru-v-cesku-podezreni-…
To by byl opravdu takový problém zablokovat po roce potýkání se s korunovým virem, když už ne hranice, tak alespoň mezinárodní letiště?
Přiletíš do ČR, hybaj na 14 dní do státní karantény. Ne doma, ale ve státních zařízeních pod dohledem státu, jako to měli zpočátku na Slovensku. A pustit po 2 týdnech po negativním PCR testu.
Kapacit máme dost. Prázdných hotelů máme tři brusele a tak by je stát, který jim stejně platí "kompenzace", alespoň k něčemu smysluplnému využil.
Přišel mi na Whatsap takový, no za vtip už to ani považovat nemůžu:
"Výsledek ročního boje ČR s kovidem?
Mrtvých na kovid je v populaci víc než před rokem (přepočteno třeba na 100.000 obyvatel, nebo i absolutně).
Ale máme zato máme plné nemocnice a dvojité roušky."
Když už stát není schopen, nebo ochoten, zabezpečit i takto jednoduchou věc, tak se opravdu řítíme po skluzavce, jejíž sklon se stále zvětšuje.
Já vím, lický práva. Ale na to snad byly ty všecky "lock-down"y, který ty lický práva v zájmu omezení téhle sračky omezovaly...

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

... i když zřejmě nechápete jednu podstatnou věc. Někteří lidé jsou postiženi přesvědčením o vlastní velikosti a výlučnosti, takže se považují za víc než ostatní, a mají proto svaté právo konat věci, na něž ostatní nemají nárok. A za své činy nejsou nikomu ničím odpovědní. Zrovna dnes byl na PL článek, který to krásně ilustruje. Mají k dispozici fotky nebohého Janouška, který kvůli "těžkým zdravotním problémům" s hlavou (a an chodí o berlích) nemohl nastoupit do vězení, nicméně je na nich zachycen vysmátý v lyžařské soupravě kdesi v Alpách: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Janousek-mel-byt-v-base-a…

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Těžce nemocný člověk by ale měl dýchat horský vzduch a vystavovat svůj ksicht sluníčku, lyžařskou soupravu má jen ze snobismu a kvůli PR, po vyfocení ji jistě sundá , sedne na invalidní vozík, naloží ho do helikoptéry a pak hybaj do ozdravovny s ležáky.
Je to nemocný kapitalistický člověk, tedy má trochu jiné manýry než proletaři....ale jinak je vše křišťálově čisté. Plukovník také byl jen divákem, který nejezdí na dovolenou.

Popřejme mu pevného zdraví a tak i šťastný návrat do basy, co nejdříve. Ale aby to ještě vůbec stihl, když je tak vážně nemocný.
--------------
Někdy mám takový pocit, že dovézt sem místo našich justičních zasloužilých pracovníků a pracovnic ty jihoafrické...že by to nemusilo být zcela od věci. Mohli bychom je vyměnit, ale to nevím esli by obyčejní Jihoafričané a Jihoafričanky chtěli...už tak je tam dost maglajz, občas....snad jedině za hodně hodně peněz, což by ale mohlo vyřešit obdobné zaobcházení jako to s Krejčířem, oni už by si takové tam vyždímali , česká justiční chasa by se přizpůsobila ...Janoušku, otřes se !!

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Poslouchal jsem Hešla. Ten říkal, že covid zde páchá na lidech deprese a úzkostné poruchy. To se vám tentokrát přihodilo. Proběhněte se po lese a odpočiňte si od webu. Ten stát jsme přece my. My jsme zvolili a chtěli jen dobro. Tak vidíte.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

DIGIDEBILOVÉ vrhnout na "zastavení" čtvrté vlny.
Neuvěřitelný, tak nejdřív torpédujou jakoukoliv snahu o boj s epidemií a mají neskutečnou DRZOST vyzývat k boji.
Nejdřív chtějí testovat, testovat, testovat a když soud na jejich popud hodil do testování vidle, začnou žvanit o boji proti čtvrté vlně testováním.
Tak na tohle se žádnej autor sci fi nezmohl.
Těm KRETÉNŮM bych z celého srdce přál, aby jim Andrejko hodil fuknci pod nohy aby si vylízali co navařili.
( Jako národ, stát, jsme stejně v prdeli, takže jde jen o boj o "slávu vlajky")

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Testování mají v kompetenci Hatemani, Starostové, chtěli to, mají to mít.
Andej má kontrolovat, například KV Hateman má přehled o ubytovnách?
O ubytovnách cizích pracovníků nikdo nemluvil, proč?
Hlavně respirátory, to budou policisté kontrolovat a pokutovat, ale do montoven se bojí?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

tachovského starosty jsou agenturáci nedotknutelní

kdo z toho má vejvar ?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Targusi, máte kšeft.
Cisterna kyslíku do Prahy expres.
Bývalý prezident Václav Klaus onemocněl covidem-19. Uvedl to server lidovky.cz. Podle něj se exprezident bude léčit doma. Klaus je odpůrcem tvrdých opatření, opakovaně odmítl například nosit roušku.

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/vaclav-klaus-ma-covid-40351961#dop…

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak koho nakazil?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Vláda neví, co má dělat. Musíme zastavit čtvrtou vlnu, burcuje opozice
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/vlada-nevi-co-ma-delat-musime-zast…

Václav Klaus má covid
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/vaclav-klaus-ma-covid-40351961

Bobošíková našla něco na soudce, jehož nález ovlivní volby. Temná minulost. Na webu soudu o tom ani čárka!
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Bobosikova-nasla-neco-na-…

"Víte, jak se dostal Jan Filip k ústavnímu právu? Jako student se chtěl věnovat právu občanskému. Na této katedře ho ale odmítli, protože neuměl psát na stroji. A tak začal svou vědeckou kariéru na katedře ústavního práva, kde po něm psaní na stroji nevyžadovali. V době normalizace vstoupil do komunistické strany a byl předsedou základní organizace KSČ na právnické fakultě v Brně. Vědecky se věnoval třídnímu boji a socialistické revoluci, kterou popisoval jako nejvyšší formu přímé demokracie. Zároveň Jan Filip ostře kritizoval buržoazní parlamentarismus, tedy náš současný ústavní systém, který nyní obhajuje. Předseda Ústavního soudu Rychetský, obdivovatel práce soudce Filipa, nedávno napadl minulost premiéra Andreje Babiše," dodala Bobošíková.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Když to bylo v pohraničí, tak to bylo v poho.

Je to v Praze, něco se bude dít.

…„Opatření se podle Rakušana i Bartoše musejí udělat bez ohledu na finanční dopady. „Ve vládě je trochu tenze mezi ministerstvem zdravotnictví a resorty, které si opatření vyčíslují. Na to teď není čas. Opatření musí být zavedena,“ dodal Rakušan po úterním jednání s premiérem Babišem.“…..

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/vlada-nevi-co-ma-delat-musime-zast…

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

... kteří pár dní zpátky plédovali pro zrušení nouzového stavu. To nevymyslíš. Nemůžu si pomoct, ale za tohle by mělo začít automatické odjímání politických mandátů spojené s nařízením soudního rozhodnutí ve věci jejich svéprávnosti.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

tak děti zítra aktovky nehodí na záda... smolík.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

P

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by clopsal (neověřeno)

Trvalý odkaz

z

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Lze vyvozovat, že shodil zavření všech škol, ale i obchodů, hospod ... prostě všeho vyhlášeného podle současného nouzvoého stavu.

Kdy by otevřel, může se ohánět tímto. Navíc, ještě by měl v kapse dalš argument - opatření předchozího nouzového stavu byla dle rozhodnutí ÚS nelegální, a proto i stejně vyhlášená a (ne)zdůvodněná opatření podle současného (navíc nelegálního) nouzového stavu jsou opět nelegální.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

No tak hlavně, že se soud v odůvodnění rozhodnutí ohání tím, že MZ může namísto zrušeného použít "mimořádná opatření Ministerstva zdravotnictví podle zákona o ochraně veřejného zdraví.“ Ta "mimořádná opatření", která v první vlně rušil a když ne rušil, tak komplikoval jako na běžícím pásu po stížnostech kdejakého zneuznaného advokáta. Na co si tedy hrají, když doporučují provádět totéž, jen pod jiným názvem? Jak u blbejch na dvorku. Stejně je to se zdůvodněním. Normálnímu člověku jako důvod dávno stačí, že už není kam ukládat v nemocnicích lidi, že umírají denně stovky pacientů zbytečně, že už tu máme nové mutace viru, vůči kterým se zatím ani bránit neumíme, apod. Nejblbější jsou v tomhle státě novináři a hned po nich soudci. Vláda a nechápavost mediáků má dopad na duševní zdraví národa, vláda a nechápavost soudců bude mít bohužel dopad na to, kolik nás přežije.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

Soudím, že si hrají na pánaboha. Kdyby to už nebylo tak obehrané tak bych jim připomněla to o té karmě, která je zdarma.
(Karma funguje následovně: Každý čin, slovo a myšlenka – pozitivní či negativní – zanechává otisky v mysli. Protože způsob prožívání světa je určován obsahem naší mysli, negativní otisky nevyhnutelně vedou k budoucímu utrpení.)
Je lépe tomu věřit. VK st. budiž toho malým důkazem.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Já mám bohužel obavu, že právě Klaus z toho vyleze vítězně, a bude na "vlastní zkušenosti" dokazovat, jak to byla jen chřipečka a ti skutečně nemocní jsou jen simulanti. Znáte to - "co ho nezabije, to ho posílí", nikdo jiný to pravidlo neumí tak bezezbytku využít, jako právě on. Dobrou noc :-)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Nejspíš budete mít pravdu, bohužel. Moje zkušenost mi praví, že ti největší frajeři se, když na ně dojde, nejdřív sesypou. Proto také mazal do Vojenské do Střešovic, zřejmě proto aby ho uklidnili a teprve až pak se přesunul do domácího léčení. Jo, to děda z Horní Dolní takovou možnost nemá.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Praha pravděpodobně požádá o pomoc Německo:
https://www.n-tv.de/panorama/Prag-wird-Deutschland-wohl-um-Hilfe-bitten…
To souvisí s dnešním článku. Příprava na převzetí začíná...

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Jo, kdyby se nechlastalo po garážích, nemuseli jsme poklonkovat Německu. Kdybychom všicnni udělali totéž co zjara, mohli jsme dneska nabízet pomoc Němcům. 

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

Opravdové mentální nedorozumění. Třicet let nestačí?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

pro pendlery

ti se domluví

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Ten problém vznikal už před tím. Zrušení nemocnic, odliv personálu do Němec. Cena péče v Čechách pro cizince. No a v neposlední řadě i prošvihnuté měsíce od května do října, kdy se mohly posílit nemocniční lůžka. Expertů bylo přece dost, hlavně analytiků bez medicínského vzdělání. Lepší je strašit mrazáky, než zajistit posílení regionů. MZ snad kapacity v krajích zná a mohli tušit, že při zachování provozu pendlerů nemocní porostou. Domníval jsem se, že ta polní nemocnice se přesouvá z Letňan třeba do Karlových Varů na letiště. Stejně tam již není žádný provoz. Personál by taky byl, neb pendleři mohou pracovat i zde. Jen chtít a zavelet. O vánočních trzích a jiných trachtací bez odpovídající reakce nejvyšších a bez zodpovědnosti nemluvě.

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)

Ne, virus za to nemůže. Máme sice plné nemocnice, ale virus za to nemůže, může za to vláda, která nenavýšila kapacitu lůžek. Ta vláda, které opozice zrušila nouzový stav a která přece všechno dělala špatně. Vláda měla navyšovat lůžka v době, kdy chřipečkáři z plna hrdla řvali, že covid neexistuje, že je to jen výmysl, že na to nikdo neumřel...  Ještě v říjnu vypadala diskuse tak, že lidi přece neumírají a že vládní čísla o úmrtích jsou vycucaná z prstu. 

Ne, neříkám, že vláda udělal všechno dobře, ale kdybych si teď musel vybrat stranu, budu stát raději vedle Babiše. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

Je fakt, že z něj občas vypadlo něco k věci. Do května byl skutečně tím, kdo to vede. Tehdy jsem mu docela věřil. Tehdy bych stál na jeho straně. Komplikace byly až pak, když, vyměkl.
Z opozice, kromě žvástů a žranice na Karlově mostě nevypadalo konstruktivního nic.

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

ne, že za to virus nemůže, ale že JEN virus za to nemůže. Pak by vaše námitky byly jiné.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Protože má srdce v gatích.
Tomu nejde o zdraví..není v tom sám, ale když se mu podařilo s těmi hejtmany, tak snad..Nebo to bylo s hejtmany jinak?
https://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/2021022313234090-schuzka-usta…

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

na co by bylo víc lůžek, když není personál. Za modroftáků a černo.... se přece všechny školy zdrav. a další rušili.A peníze na ně byly použity na " sociální stjůdia". Sorry,... nemáte pravduA ten zbytek včil jezdí do němec...

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

na konci ledna, začátkem února tu běžela diskuz kde byl litován primář Musil z Hranic když byl vyjozen (podle několika zdejších prý proto, že řekl pravdu), protože ve videu tvrdil, že přijímají s covidem pacienty, kteří jsou pouze vyděšení. Dají jim čaj a neurol a za dva dny je pošlou domů. Tvrdilo se tady, že nemocnice mají Jipky a covid lůžka obsazená jen proto, aby vytáhly z pojišťoven víc peněz.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

Už chápete, že to není jen virem, ale i způsobem, jakým to tady, vedou?
Netvrdíme již dlouho zde na Kydech, že je třeba virus léčit? Ne vakcíny a asi ne roušky FFP2, ale léčba, sníží zátěž v nemocnicích a úmrtí.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by Dan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Protože kdyby ano, pak byste nemohl napsat takový nesmysl.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Pan doktor je opatrný. Nedivím se mu, když si vzpomenu na profesora Berana a na doktorku Pekovou. Výsledky jsou. To nepopírá. Celé to je o tom, že nikdo neprovedl odpovídající studii. Ví se jenom to že lék neškodí, když nepomůže. To tam uvádí. Víte, teď použiji floskuli: kdyby to zachránilo jenom jeden život.....
Třeba ten váš Občane. Ale jak jsem uvedl...je to marný, je to marný..

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Dan (neověřeno)

Trvalý odkaz

že to je zázračný LÉK NA VIRUS. Naopak uvádí, že u některých pacientů ASI pomáhá, zatímco u jiných na něj není žádná odezva.
A zdůrazňuje, že SPOLU S DALŠÍMI podpůrnými preparáty, NIKOLI samostatně.

Já jeho přístup velmi oceňuji, protože je objektivní. A nenechal se od tazatele vmanipulovat do tvrzení o zázračném LÉKU na korunáče - u mne další bod plus.
Viry totiž zatím léčit neumíme, protože nejsou živé. Umíme je zpomalovat a oslabovat - pokud nemutují rychleji než stíháme vařit žblabuně, ale léčit je neumíme.
Žádné "Žer Ivermektin a můžeš mejdanovat doaleluja!", neplatí.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

https://video.aktualne.cz/dvtv/zive-nemocnice-nad-propasti-primar-ze-so…

Realita v přímém přenosu.
Koukal jsem na to živě, ten primář mluví na plnou hubu (skoro - euthanasie je u nás pořád trestný čin).
Jenže - přese všechno ostentativní kálení a výsměch pražské lumpenjustice a poblitické věrchušky na hlavy dolních devíti miliónů přece jen Sokolovu malé nemocnice pomáhají či pomáhaly. ...Jenže - v nejbližší budoucnosti nebude už žádná nemocnice, která by měla kapacity pomáhat.
A na ARO leží i jinak zdraví, štíhlí, vysportovaní mladíci v kritickém stavu.
Britská mutace....

80% nových pacientů má britskou variantu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Ten rozhovor se sokolovským primářem je skvělý, díky za link.

Pan primář mě přesvědčil, že je opravdu zle.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/zdravotnictvi/Hruza-z-Cechu-jaka…

Ten graf, uveřejněný v německých novinách, opravdu stojí za to!
(Vidláku, mohl by ho Master zkontrolovat?

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

"Například pendleři mohou vstoupit do země pouze v případě, pokud pracují ve zdravotnictví. "

Když nám chtějí pomoct, tak ať nám "půjčí" všechny naše pendlery - zdravotníky, kteří v u nich v příhraničí pracují. Zatím nám nabídli 9 lůžek.
Jestli si dobře pamatuji, tak na jaře nás prosili abychom jim pouštěli přes hranice právě hlavně zdravotníky a pracovníky v sociálních službách, že by se jim to tam bez nich údajně hroutilo.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Pendleři vystudovali za peníze ČR a pracují v Německu bez jakékoli kompenzace pro nás.
Hranice zavřít úplně a pendleři do českejch špitálů.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

Zajímavé je, že v počtu nakažených jsme na tom skoro 4x hůře než Německo (11 000/ 100 000 obyvatel vs. 3 000/100 000), ale v počtu zemřelých ten rozdíl není tak velký (177 na 1 mil. obyvatel ta posledních 14 dní vs. 115) - alespoň tato data jsou uvedená v článku.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)