Statistická data atd.

Autor
Štítky

Krátký patriotický úvodník: 

Omlouvám se dneska obyvatelům naší kotlinky, nemyslím to ve zlém, ale trošku si rýpnu. Pokud se podíváte na mapu šíření po okresech i po obcích, tak zřetelně vidíte hrancie Čech a Moravy. Jsem sice náplava, ale my moraváci se ukazujeme být víc občany než češi. My moraváci jsme víc patrioti, máme tu podstatně menší procento blbounů nejapných a co se týče koronaviru, tak ani Brno se nepodobá Praze. 

Vlastně mě to samotného překvapilo... My moraváci se přece mnohem víc družíme než čehuni. My máme ty malé vesničky, kde se všichni známe jménem, máme ty malé hospůdky, máme ti neregistrované vinné sklípy, chlastáme jak duhy, furt máme nějaké hody, zabijačky, furt se někde olibujeme, objímáme, zpíváme lidové písničky o tom, jak je život krásný, obzvlášť když se poleje trochou lihu. 

Hele a ne. Buď ten kalíšek pálenky, co si dáváme na začátek každého setkání, dezinfikuje líp než agroferťácký Anticovid, nebo se našim propitým tělům virus vyhýbá a nebo jsme prostě normální lidi, co zalezou do betle, když se jim udělá blbě a nechodí mezi lidi prskat bacily.  Nebo se na těch vesničkách všichni známe a máme na sebe mobily, takže se navzájem efektivně a rychle vytrasujeme. Obecní tetkagraf zase rychle rozšíří informace o potřebných a když už zalehneme s covidem, tak se najde dost ochotných sousedů, co za nás pokrmí, podestelou i nákup donesou. 

Dokonce i ti havíři na Ostravě jsou víc lidi než češi. 

Možná tady na Moravě nadáváme na vládu, co to vymyslela za debiloviny, ale jsme kupodivu více disciplinovaní a opatření dodržujeme i když pyskujem. Koneckonců máme tu jen jednoho bojovníka, co pořád ještě nepochopil, že covid existuje - a to je Větvička. Všichni ostatní se už dávno stáhli do Práglu. Možná víc porušujeme očividné kraviny - že máme roušku staženou, když široko daleko kolem nás na náměstí nikdo není, ale nepřenášíme tento odboj do uzavřených prostor.  

Možná se někdy scházíme, i když nám to vláda zakázala, ale všichni se známe, neděláme anonymní techtle mechtle, sledujeme svůj zdravotní stav a včas reagujeme. 

Zkrátka a dobře... my moraváci to s naším národem a státem myslíme líp a věrněji než čehuni v Praze. A nebylo by špatné, kdyby si nějaký doktor/sociolog udělal studii, co dělají moraváci jinak, že se jim covid přece jenom více vyhýbá. 

  

A teď už Tom a jeho text: 

 Tak jsem se dočetl o tom, že jistý člověk s přezdívkou Master prokazatelně zjistil, že Ministerstvo zdravotnictví ČR falšuje statistiky, týkající se současné „pandemie“. Lze si o podezření na tuto skutečnost samozřejmě přečíst mnoho článků na internetu, ale toto je nepochybně jednoznačný důkaz. Autor ovšem nepodlehl nutkání lacině skandalizovat uvedený státní úřad a velmi korektně vznesl dotaz, jak je to možné. A (jak se sám pochválil) dobře udělal. Vysvětlení je zcela prosté. Ty zásahy do statistiky jsou v zájmu nás občanů. Jde přece o chránění důvěrných informací. A tak se vlastně ani o falšování nejedná (prý +-pár kousků týdně). Master sám nepíše, k jak velkým rozdílům došel. I poděkoval Master zaměstnancům ministerstva za toto vyčerpávající vysvětlení a zcela uspokojen mohl v klidu usnout, neb stát nás prostřednictvím takto svědomitých a obětavých úředníků na věky věků ochrání od všeho zlého – amen. Kdysi jsme se ve škole učili jakousi básničku o tom, že můžeme klidně spát, neb voják na stráži náš spánek chrabře střeží nebo tak nějak. 

     Potud tedy stručně příběh dle autora zmíněného článku. Zkusme jej teď blíže rozebrat. Důvodem zkreslování (neutrálně řečeno) oficiálních statistik je tedy to, aby nějaký bytař (zřejmě hacker, neschopný se prosadit v tvrdé konkurenci kolegů)  nezjistil (jistě velmi jednoduše z jednoho čísla denního přírůstku hospitalizovaných), že je v dosahu jeho působnosti prázdný byt, který je možno bez problémů „vybílit“. Tak opravdu nevím, co si o tom myslet. Mám dojem, že autor článku je vystudovaný matematik, tedy vysokoškolsky vzdělán ve vědě, jejíž jednou ze stěžejních disciplín je logika. Tak si nějak úplně nedovedu představit, že exaktní vědec věří tomu, že bytař bude složitě pátrat na internetu, místo aby si potřebnou informaci zjistil u sousedů, u zaměstnanců místní nemocnice nebo hygienické stanice. Ovšem z lidského hlediska chápu, že o tom chce přesvědčit nás, čtenáře. Jinak by se asi musel vážně zamyslet nad tím, zda zde s bratrem několik měsíců nemalovali obraz apokalypsy na základě „cinknutých“ statistik. Nicméně to, že ho chápu, neznamená, že to přijmu jako fakt. Naopak mám pocit, že si ze mě (neberu to osobně, jenom nechci mluvit za nikoho dalšího) dělá legraci, s čímž ovšem nemám problém. Mám syny asi zhruba v jeho věku, takže mám trénink. 

     Ale dobře, pojďme v našem rozboru dále. K čemu slouží ona data, tvořící zmíněnou statistiku. K ničemu menšímu než k tomu, aby na základě jejich vyhodnocení (PES, R a já nevím jaké další ukazatele z nich vyvozují) byla volena opatření sloužící k potlačení (regulaci?, udržení?) epidemie. A jak se zdá, čím tvrdší, tím lepší, ačkoliv jak přiznal i ministr, stejně nefungují. To ale zjevně nevadí, hlavně, že se někomu hodí.

     Podívejme se tedy na to, komu „lockdown“ prospívá. Tak v prvé řadě všem, kdož mají pravomoc nakupovat za veřejné (naše) peníze zboží od kamarádů bez výběrových řízení či zadávat veřejné zakázky taktéž. Dále nemocnicím, které bohatnou na úhradách za prominentní (covid) pacienty. Nechápu, proč se zdravotní pojišťovny nebouří, ale buď mají peněz dost, nebo našly možnost, jak „čerpat“ z jiných zdrojů. Nepochybně jsou to také veškeré „Hytlermarkety“ a všechny obchody, které fungují v elektronickém režimu. Nelze zapomenout ani na jistě zcela neúplatné a objektivní úředníky, kteří posuzují žádosti malých a středních firem o odškodnění. Samozřejmě také různé poradenské firmy, které pro ně tyto žádosti vypracovávají. Také všichni státní zaměstnanci jsou v pohodě napůl doma za plný plat. A i my důchodci, pokud doslova nezmíráme steskem po vnoučatech, jsme natolik fit, že nám z toho nehrabe a máme tolik, abychom přežili, dokud nám ty důchody ve vyšším zájmu nezkrouhnou. Nezanedbadelný je jistě profit výrobců a prodejců zdravotnického materiálu, zvláště teď, když jsme se dověděli, že jsme roušky rok nosili zbytečně, protože chrání pouze respirátory. Napadá mě, že teď by se vláda mohla klidně  odhodlat k populistickému kroku a otevřít hospody. Většina "štamgastů" by tam po nákupu respirátorů mohla jít tak nanejvýš zatnout sekeru a papaláši by se nemuseli schovávat a mohli by dodržovat více než dostatečné rozestupy. A co teprve až se zjistí, že spolehlivě chrání pouze speciální anticovidová celoobličejová maska "vzor 21", snímatelná pouze při čištění zubů. To bude teprve "vejvar". A ta bude mít ještě přínosy hmotné (dámy ušetří za masky pleťové) a společenský (přispějě k oživení uvadajících partnerských vztahů v izolovaných domácnostech podle návodu Ivana Mládka: "Má žena v masce plynové, to není nic hezkýho, je to ale přece jen zase něco jinýho"). A samo sebou jde "lockdown" k duhu všem, kdož mají možnost drancovat veřejné finance v rámci různých dalších aktivit, o nichž se nemáme možnost dovědět. Jak se na to tak dívám, je zde ještě další nezanedbatelný vedlejší přínos - to je docela dost voličů.

    Takže „Master“ jasně dokázal, že statistiky jsou na ministerstvu zdravotnictví falšovány. To ale vůbec není jednoduchá záležitost. Každý, kdo někdy plnil nějaké zadání, kdy měl na základě praktických měření dokázat nějakou teorii, ví velice dobře, že je mnohem jednodušší ta měření zaznamenat podle skutečnosti a případné chyby následně dohledat (pokud je výsledek práce předem nezpochybnitelně daný a teorie prokázaná), než se snažit výsledky měření „ohýbat“ tak, aby odpovídaly kýženému důkazu. Konec konců velmi dobře to znají vyšetřovatelé, když několikrát  s časovými prodlevami opakují stejné otázky. Pokud někdo mluví pravdu, bude ji opakovat stále. Problém tázanému nastává, pokud lže. Je těžké si zapamatovat, co jsem si vymyslel. Takže abych vytvořil nějaký falšovaný soubor dat, musím k tomu mít sakra dobrý důvod, protože je to zatraceně obtížný úkol. A samozřejmě musím napřed vědět, k jakému výsledku mám dojít. A  pokud ten požadovaný výsledek neznám s dostatečným předstihem, protože statistiku dělám denně, může se stát, že musím něco „poopravit“ zpětně. 

     A tak zde proti sobě stavím dvě konspirační teorie. První je Masterova, kterou převzal od úředníků Ministerstva zdravotnictví, která praví, že pracovníci tohoto úřadu falšují statistiky proto, aby vám nevykradli byt a druhou moji, že statistiky jsou falšovány proto, aby byl udržován (pokud možno nekonečný) "lockdown", během něhož mohou výše uvedené skupiny a asi i jiné, o nichž nevím, nerušeně drancovat veřejné finance systémem „po nás potopa“ a prostý občan sedět ve stresu doma a držet hubu. A papaláši dál tajně pařit nebo chodit na základě výjimek na fotbal, což znamená, že se epidemie vůbec nebojí, protože buď mají informace, které jim tuto bohorovnost dovolují nebo mají lékárničky narvané stoprocentně účinnými léky běžnému občanu nedostupnými neb oficiálně neschválenými.  Všimněte si, že jsem se obešel bez spiknutí Iluminátů, Sörösů, Gatesů a spol., ačkoliv nejsem skálopevně přesvědčen o tom, že je to úplná fantasmagorie. Pouze věřím, že jim to nemůže vyjít, stejně jako to nevyšlo jiné (nebo téže?) partě, která za podobným účelem vyslala kdysi do Ruska Voloďu Uljanova.

 

P.S.: Teď mi došlo, že už je mezi námi asi dost lidí, které můj černý humor nejen nemusel pobavit, ale mohl dokonce nepěkně urazit. Těm se upřímně omlouvám. Nechtěl jsem se nikoho dotknout.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.9 (81 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

dočtením dnešního textíku.
Kdyby všichni věděli, jak je coby voják ČSLA chrabře střežím, v tu ránu by měli stočenou deku přes rameno a zdrhali by až někam za Ural. Anebo za lajnu Selb - Marktredwitz...
... to podle nátury...

Průměrný počet slepic: 3.4 (15 hlasů)

To, co u nás je, není žádný pořádný lockdown. Ten vypadá tak, jak to udělali v Izraeli - tedy zákaz vycházení na vzdálenost větší než 500 m od domova a zastavení výroby. U nás výroba stále jede celou dobu. Postižen je jen malý sektor (kolik je u nás hospodských, majitelů fitness center, wellnessů či kosmetiček?) – většina ekonomiky jede stále prakticky bez omezení. Mimochodem, podle dat České správy sociálního zabezpečení počet osob samostatně výdělečně činných v roce 2020 proti roku 2019 vzrostl! Už to samo svědčí o tom, že ekonomika žádná velká omezení nemá. Že omezení sociálních kontaktů funguje, dokazuje situace ve většině států Evropy, od Portugalsko po Finsko, kde se jim podařilo udržet pandemii na uzdě (byť se v případě Portugalska museli nejdříve pořádně "spálit").

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Proč se nedávná epidemie vlastně rozšířila v Karlovarském kraji a na Trutnovsku? Je pro to nějaký důvod, nebo náhoda? Bylo to v tom Ttutnově kvůli nějakému tomu lyžování, když se třeba Pražáci zastavili v supermarketu, nebo vůbcc v hospodách a výdejnách u svahů, kde nakazili personál? Někdo říkal, že na Trutnovsko to přinesli polští pendleři a na západ Čech kdo vlastně? Němečtí pendleři? To sotva. V Polsku i Německu je situace lepší. Takže ať to přitáhl kdo chtěl, je to asi naším chováním.

No a k Vidlákově teorii, klidně se nám může líbit (tedy Moravákům :) , ale nezapomeňmě, že ohniska se pořád přesouvají. Epidemie vždy vyžere to, co je dostupné a přístupné. Nedávno přece byl černou ovcí Moravskoslezský Kraj, pak Uherskohradišťsko, dnes je to Karlovarsko a severovýchodní Čechy. Jenom asi ten lockdown a jemu předcházející strach asi zabránily brutálnějšímu rozlezení po Moravě, jižních Čechách atd. Hranice Moravy a Čech jsou zrovna vidět proto, že každá strana náleží do jiného dojížďkového centra, takže Králíky se nakazily ze severovýchodních Čech, ale na Moravu na Šumpersko se to nepřitáhlo, protože takhle moc lidí nedojíždí. Na Vysočině je toho málo, ale mám pocit, že už tam taky kdysi měli větší rozjezd. Mapa na Seznam zprávách pěkně ukazuje rozlézání podle dojížďky - z Chebu a Sokolova se to pomalinku přehouplo do Tachova, a z Tachova pak už celkem snadno do Plzně a tak do celého Plzeňského kraje.

Průměrný počet slepic: 3.9 (26 hlasů)

In reply to by Belat (neověřeno)

Trvalý odkaz

Píšeš ve vtipu "němeční pendleři", mám to chápat, že čeští z německa to nemohli? Pouze polaci k nám a němci, ty disciplinovaní jedinci jsou bez viny?

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

A mám dotaz co je v německu lepší? Když se podíváš na mapku dle německých požadavků, tedy se počítají lidé pouze s příznaky a to aplikuješ na ČR, tak jsme na tom v čecháchc stejně jako říše a na moravě extrémně lépe... Pouze když porovnáš mapku německa, kde pak porovnaš ČR kde naropzdíl od německa jsou všichni co to mají podle testů...

Asi další co věří na nadlidství občanů říše a věří tabulkám a mapkám, co mu ukazují jeho neschopnost a nezamyslí se jak ten co mu je mlátí o hlavu ty tabulky a mapky udělal...

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

není úplně vhodné argumentovat.

Dost dlouho po začátku pandemie totiž neuváděli počty zemřelých na korunáče.
Teprve když už jich bylo příliš mnoho a lidem začalo být divné, proč se německé "statistiky" tak rozcházejí s realitou a s počty v oklních státech, čísla srovnali s okolními státy.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

In reply to by Belat (neověřeno)

Trvalý odkaz

Opravdu. Existuje disciplína, která se jmenuje geografická analýza dat. A mapy na Seznamu jsou produktem takové analýzy dat a mohou posloužit té naší, řekněme okometrické. Já jsem takto okometricky zaznamenal, že velmi vysoké přírůstky v příslušné době po lyžařských orgiích byly zaznamenány v lyžařských střediscích, zejména těch "běžkových". Takže Kvilda, Horská Kvilda, Prášily na Šumavě, hora Sv. Kateřiny v Krušných horách, Temný důl v Krkonoších a vlastně celé Krkonoše a Jizerky (= Liberecký kraj), Orlické Záhoří, Bartošovice v O.h., Deštné v Orlických horách. Pro mně to je jasná souvislost. Udělala se uzávěra okresu Trutnov a naráz jsou přírůstky v okrese Trutnov poloviční, než v jiných okresech Královéhradeckého kraje a čtvrtinové vůči nejhůře postiženým okresům. A vlastně celý Královéhradecký kraj už není v 5. stupni, nýbrž ve 4. stupni. Počet hospitalizací tam ještě bude stoupat, protože se teprve do vážného stavu dostávají lidé, kteří se nakazili před 14 dny.
Takže z toho jsou dva logické závěry. Ano, neukaznění pražáci roznášejí kovid po celé republice a ano, přísná opatření fungují.
A ano, z geografické analýzy to je jasné, nejvíce postižené oblasti se přesunují postupně na východ. Dnes to je Kolínsko a vlastně většina Středočeského kraje. Takže za 10 dnů budou nejpostiženějšími oblastmi moravské kraje. Snad s výjimkou Vysočiny, to je bohem a lidmi zapomenutý kraj, kde se lidi tolik nemíchají.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

pandemického trotlování jsem zde napsal, že kdyby se kovid-19 nedostavil, museli by si jej soudruzi vymyslet.
Neboli jak praví básník, doba byla těhotná změnou.

Průměrný počet slepic: 3.8 (21 hlas)

Su si jistej, že gdyž si u nás něgdo lehne s covidem, že se neokokotí. V Prahe už si tak jistej nejsem. Muheeee

Průměrný počet slepic: 3.8 (18 hlasů)

Krize a pandemie jsou souběžné.
Nejprve se začala rozjíždět ekonomická krize. Kapík se prostě dostal na svou limitu a nemá kam expandovat, nemá už co kde vydrancovat, nemá už ka vyvézt chudobu a bordel.
Takže se začal hroutit do sebe vlastní vahou.
Do toho přišla nejprve epidemie v Číně a následně pandemie po celém Bramboroidu. Jedno zda umělá, nebo přírodní. Přišla. A mocní toho světa rychle pochopili, že je třeba ji uchopit a vytřískat z ní a) odklad krachu kapíku a b) všechny dosud nevydrancované zbytky. Tedy ji ZNEUŽÍT ve svůj prospěch.

TEĎ už je docela dobře MOŽNÉ, že je UMĚLE přiživována, aby jen tak neodezněla.
Až jí bude povoleno odeznít, jsou dvě možnosti. Buď se lidstvo pochlapí a VEZME SI "Sasinovy podíly" (terminus technicus), nebo se zřítí do novodobého otrokářství. Zatím to vypadá, že druhá možnost je reálnější. Nastupuje spolu s totální kontrolou toho, kolik kdo má k dispozici a za co to utrácí - viz. úsilí o zcela bezhotovostní platební systém a o výhradně elektronické nakupování. Jedině tak totiž lze nastavit, že lidé budou kupovat jen omezený sortiment prefabrikovaného a vesměs náhražkového zboží vyrobeného v co nejvíc automatizovaných provozech.

Když sleduji cvrkot od cca března 2020, vždy znovu se mi vybavují Weissův "Dům o tisíci patrech" a Asimovovy "Ocelové jeskyně".
Hlavně "Ocelové jeskyně" začínají nabývat docela reálných rozměrů...

Průměrný počet slepic: 4.2 (20 hlasů)

"...Kapík se prostě dostal na svou limitu a nemá kam expandovat, nemá už co kde vydrancovat, nemá už ka vyvézt chudobu a bordel. .."

No kapíkovi zbývá pořád obrovské nedobyté území plné bohatství - Putinova země. Jak hladová hyena teď kapík bude šmejdit podél celých hranic Ruska a hledat díru, kterou by tam mohl vlézt, začít dělat bordel a začít sosat přírodní bohatství.

Proto warlordi, schovávající se za sukněmi Bidetovy administrativy, oživují dodávky vojenského vybavení na Ukrajinu a rozfoukávají tam znovu válečný oheň. Stejně tak Viktorka Nulandová, která by teď už měla působit v Bidetově administrativě, si pohlídá, aby vznikla válečná ohniska podél jižní hranice Ruska.

A co se týká Ocelových jeskyň, Občane, tak jste mě donutil vstát, jít ke knihovně, dohledat tu knížku (mám výtisk z roku 1970) a nachystat si ji na přečtení. Četla jsem ji strašně dávno a už si to nepamatuju.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

Obávám se, že ani podmanění Ruska kapíku nepomůže. Už je to příliš malá injekce a pracovat za polárním kruhem se nechce ani Rusům, natož těm západním.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

sobotní urážku.
Jste nesmírně protivný dědek obklopený zcela nevhodnou literaturou - tou teda hlavně.
A navíc ještě furt chcete poznávat písmenka.
Kurva fix, proč si nejdete koupit něco hodnotnějšího? Nějaký Čtyřlístek, Rychlé šípy, Zeleného Raoula, nebo tak něco?

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Tý partě, co vyslala a financovala Voloďu, to nevyšlo? Sedumdesát let je málo?
Víc snad netřeba.

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

Voloďu, čekala za svoje prachy úplně onačejší výsledky.
Že se jim Voloďa takříkajíc utrhl z řetězu.
O tom trhání z řetězu by mohli emeryčtí soudruzi vyprávět...

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)

Parta co poslala 10.dubna 1917 Voloďu Iljiče, jeho Naděždu, Zinovjeva, Radka a další kované bolševiky vagonem z Curychu domů, chtěla především vyautovat Carské impérium z řad Dohodových mocností.
Povedlo se to naprosto dokonale. Kdyby ta německá parta věděla, jak strašlivě pak dostanou v pětačtyřicátým od sovětů přes držku.....

Průměrný počet slepic: 5 (28 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale jo, chlapci, takto nahlédnuto s vámi souhlasím. Ráno moudřejší večera.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

fotrák.
Asi to bylo málo doláčů,Voloďa to zhrábnul sám a dalším nedal.
Ta parta se poučila a jede se v mld.kolik asi dostal Gorbačov?

Průměrný počet slepic: 2.9 (14 hlasů)

držel se dobře, dobře mu to šlo, včetně celé té jeho partičky, akorát jako obvykle nepočítali se vším, v tomto případě s Džugašvilim, byť nedostudovaným černokabátníkem a jeho partou. Oni ti fráterníci holt jsou přece jen... ? akčnější? nebýt jeho, byla vy širá rus vytunelována jako česko po 90tém.

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

Oni ty partičky byly dvě.
Tu Leninovou financovalo Německo.
Trockého financovaly finančníci z USA.
A nakonec, jak píšete je všechny převálcoval Soso Džugašvili.

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ten Lenina financoval před tím, než to začalo dělat Německo.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

držel se dobře, dobře mu to šlo, včetně celé té jeho partičky, akorát jako obvykle nepočítali se vším, v tomto případě s Džugašvilim, byť nedostudovaným černokabátníkem a jeho partou. Oni ti fráterníci holt jsou přece jen... ? akčnější? nebýt jeho, byla vy širá rus vytunelována jako česko po 90tém.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Gorbačov byl před lety účasten v reklamě na špagety (viz YouTube), takže asi překvapivě nic moc.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

dát odkaz,

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gorbi si nechal zaplatit účast v reklamě na rychlé občerstvení (americká síť Pizza Hut): https://www.youtube.com/watch?v=fgm14D1jHUw
účinkoval v reklamě na kabelky Louis Vuitton, nechal si zaplatit pojmenování vodek a portského vína svým příjmením.......
Dnes už jeho jméno netáhne.......

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Nedávno se blboni rozčilovali jak si Německo z distribuce náhubků přivlastnilo jiné dodávky a eště předtím se podivovali nad dvojjakostními potravinami, že nám ty horší jako víc chutnaj a vono to dycky nějak statisticky vynde. Máme vědět, že trh je pánem a my sme jen konzumáči, takže si tu a tam musíme počkat na to nebo tamto a dneska se konzumáčům prodává všechno a žádnej neví odkud to je, páč už se to tady probralo a tím to zhaslo. No a gdyž se distribuují drogy, leky, choroby a bída je to stejný. Něgdy se musí počkat, páč se eště licituje cena nebo větší zákazník vzal větší balení se slevou. Tak si musíte na koronu taky počkat až na vás přinde řada. Něgde maj větší známosti tak to maj dřív a jinde čekaj až co zbyde. Buďme rádi, že na nás tady serou takže dostaneme všeho míň. Vono se to ve statistice stejně ztratí. Muheeeee

Průměrný počet slepic: 3.5 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

se na to těšil už před 5 lety a teď se zas těší,že za 3 roky přijde ještě horší nemoc a když se o něčem porad mluví,tak se to přivolá

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak si nějak úplně nedovedu představit, že exaktní vědec věří tomu, že bytař bude složitě pátrat na internetu, místo aby si potřebnou informaci zjistil u sousedů, u zaměstnanců místní nemocnice nebo hygienické stanice.

----
Oni to bytaři takhle dělají, co je facebook facebookem.

Je to to nejsnadnější. Někam přijdete, v životě vás tam neviděli, budete se ptát sousedů, v nemocnici či na hygieně. Bude jim to divný, zapamatujou si vás.

Na facebooku se proklikáte k fotkám a komentářům a víte svý a nikdo vás neviděl. Je to jednoduchý jak facka.

Lidi tam maj fotky z bytu, pochluběj se každou dovolenou a cestou. Je to vynikající zdroj informací.

Na facebook chodili i policajti, když někoho hledali. Před policií se schovával, ale na FB to psal.

To vysvětlení má hlavu a patu. Oni to v podstatě dělat musej, protože jinak by za to byli žalovatelní.

Průměrný počet slepic: 3.6 (28 hlasů)

já jsem z článku pochopil, že to není o tom, co kdo na sebe vybleje na fakingbůku, ale o tom, že MIZDR nějakým způsobem zpětně zasahuje do statistik

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

In reply to by PivoJ (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ani nezfalšované statistice nelze stoprocentně věřit. Vždy jsou to jenom přibližné počty, žádná hoch-mathematik.
To ví každý, koho to živí a při vyhodnocování statistik a jejich implementování do následných reálných opatření se z toho vychází.
Pokud Vám tento fakt do dnešního dne zůstal utajen, přijměte prosím mou skromnou informaci bez zbytečných emocí, nikdo nejsme dokonalí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano vím, co je náhodné rozdělení, směrodatná odchylka, výběrová směrodatná odchylka.
Naštěstí už statistika není součástí mého zaměstnání.
Článek byl o zpětném zasahování MIZDR do statistik. Alespoň já jsem takto pochopil jádro jeho sdělení.
Přijměte prosím i toto bez zbytečných emocí, ani já nejsem dokonalý.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

cogito ergo sum. jinak nejsme ve-při

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

coito...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by sh0tek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jedem das Seine.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vzpomínám na okamžik, kdy nám pan Prof. Ing...CSc po vyslechnutí zadání analýzy řekl: a jaké výsledky byste si, pánové, mezi námi, zhruba představovali? Je to už řada let, ale pochybuji, že se něco změnilo

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vzpomínám na okamžik, kdy nám pan Prof. Ing...CSc po vyslechnutí zadání analýzy řekl: a jaké výsledky byste si, pánové, mezi námi, zhruba představovali? Je to už řada let, ale pochybuji, že se něco změnilo

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by PivoJ (neověřeno)

Trvalý odkaz

V tom původním článku, na který tenhle reaguje, takhle vysvětlují důvod anonymizace dat.

Že se z neanonymizovaných dat dá snadno určit kdo je v nemocnici a pak se jít podívat na sociální média, jak to u něj vypadá a vykrást mu byt.

To vykrádání se Tomovi nezdá jako pravděpodobné a bere to jako výmluvu.

Jenže to vykrádání podle informací ze sociálních sítí, je reálné riziko a děje se to od samého počátku sociálních sítí.

Průměrný počet slepic: 3.6 (12 hlasů)

In reply to by PivoJ (neověřeno)

Trvalý odkaz

A to do dat zasahuje z těhle důvodů.

Volně přístupná data plus ten střípek ještě ze statistik vám dají chybějící informaci.

Co to mění na situaci, že jsou přeplněné nemocnice?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

to bylo na PivoJ (neověřeno) dne So, 06. 03. 2021, 08:00

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

čmoude, ale oni bytaři fungují, že dostávají typy od kamošů, jako třebas v naší dědině vybrali 4 domy, zloději o dědině nevěděli nic, ale jaksi typ dodával místní, co ho na facebooku máš, teda měšťáci se tak nadruží, ale lidi z ddědin ano, ono stačí mít jenom jednoho z rodiny, nemusíš mít celej barák...

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

Jenže bytaři jsou různí. Navíc nemusí jít jen o profesionální bytaře. Může vás (dát) vykrást třeba kolega sběratel.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Jak facebook souvisí se statistikami hospitalizovaných? Ale díky, na ten jsem zapomněl, protože ho nemám.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

Jako důvod k randomizaci dat uvést facebook zní jako pěkná blbost. Silně pochybuju že by státní úředník myslel za občana.
Pochopil bych, kdyby v tom byl prostě bordel (a on taky je), že se data sbírají postupně, to mi bohatě stačí jako racionální vysvětlení.
Nějaké bytaření nikoho nezajímá.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Samozřejmě že zloději používají soc média jako vynikající zdroj infa kdy je kdo pryč a co má doma, o tom není spor. Z bezejmenných statistik ale vyčtou kulové.
Na facebook to člověk vyzvoní sám, to jsou dvě separátní věci.

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak si na ten statistickej úřad napište sám a zeptejte se jich, podle jakých zákonů a předpisů jedou, pak si dohledejte ten předpis, pak si hledejte jeho původ (nejspíš EU) a zdůvodnění.

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Další zajímavá hypotéza - program "corona hilfe"

Kdo máte zájem, vyposlechněte si Vedoucího kolotoče:
https://www.svobodny-vysilac.cz/2021-03-05-sefredaktor-zpravodajskeho-p…
(téma hned na úvod pořadu)

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

Volající posluchačka v čase 2:01:30
(masakr Astra Zeneca)

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

Poslal jsem odkaz kamarádovi jehož ženu očkovali předvčírem Astrou, s tím že ne každý je náchylný na nemoc, že ne každý musí mít špatné následky, že ta ženská mohla být zblblá ze situace, kdo by nebyl?
Ta diskuse do 28. minuty o letech byla taky zajímavá a poučná, marně se ptám co asi dělají "naše" MZ, řízení letového provozu, tajné služby, armáda, když se nám tu promenují "spojenci" jako doma?

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

takhle nějak se jmenuje smlouva, kterou jsme podškrábli ještě před vstupem pro NATO

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)