Statistická data atd.

Autor
Štítky

Krátký patriotický úvodník: 

Omlouvám se dneska obyvatelům naší kotlinky, nemyslím to ve zlém, ale trošku si rýpnu. Pokud se podíváte na mapu šíření po okresech i po obcích, tak zřetelně vidíte hrancie Čech a Moravy. Jsem sice náplava, ale my moraváci se ukazujeme být víc občany než češi. My moraváci jsme víc patrioti, máme tu podstatně menší procento blbounů nejapných a co se týče koronaviru, tak ani Brno se nepodobá Praze. 

Vlastně mě to samotného překvapilo... My moraváci se přece mnohem víc družíme než čehuni. My máme ty malé vesničky, kde se všichni známe jménem, máme ty malé hospůdky, máme ti neregistrované vinné sklípy, chlastáme jak duhy, furt máme nějaké hody, zabijačky, furt se někde olibujeme, objímáme, zpíváme lidové písničky o tom, jak je život krásný, obzvlášť když se poleje trochou lihu. 

Hele a ne. Buď ten kalíšek pálenky, co si dáváme na začátek každého setkání, dezinfikuje líp než agroferťácký Anticovid, nebo se našim propitým tělům virus vyhýbá a nebo jsme prostě normální lidi, co zalezou do betle, když se jim udělá blbě a nechodí mezi lidi prskat bacily.  Nebo se na těch vesničkách všichni známe a máme na sebe mobily, takže se navzájem efektivně a rychle vytrasujeme. Obecní tetkagraf zase rychle rozšíří informace o potřebných a když už zalehneme s covidem, tak se najde dost ochotných sousedů, co za nás pokrmí, podestelou i nákup donesou. 

Dokonce i ti havíři na Ostravě jsou víc lidi než češi. 

Možná tady na Moravě nadáváme na vládu, co to vymyslela za debiloviny, ale jsme kupodivu více disciplinovaní a opatření dodržujeme i když pyskujem. Koneckonců máme tu jen jednoho bojovníka, co pořád ještě nepochopil, že covid existuje - a to je Větvička. Všichni ostatní se už dávno stáhli do Práglu. Možná víc porušujeme očividné kraviny - že máme roušku staženou, když široko daleko kolem nás na náměstí nikdo není, ale nepřenášíme tento odboj do uzavřených prostor.  

Možná se někdy scházíme, i když nám to vláda zakázala, ale všichni se známe, neděláme anonymní techtle mechtle, sledujeme svůj zdravotní stav a včas reagujeme. 

Zkrátka a dobře... my moraváci to s naším národem a státem myslíme líp a věrněji než čehuni v Praze. A nebylo by špatné, kdyby si nějaký doktor/sociolog udělal studii, co dělají moraváci jinak, že se jim covid přece jenom více vyhýbá. 

  

A teď už Tom a jeho text: 

 Tak jsem se dočetl o tom, že jistý člověk s přezdívkou Master prokazatelně zjistil, že Ministerstvo zdravotnictví ČR falšuje statistiky, týkající se současné „pandemie“. Lze si o podezření na tuto skutečnost samozřejmě přečíst mnoho článků na internetu, ale toto je nepochybně jednoznačný důkaz. Autor ovšem nepodlehl nutkání lacině skandalizovat uvedený státní úřad a velmi korektně vznesl dotaz, jak je to možné. A (jak se sám pochválil) dobře udělal. Vysvětlení je zcela prosté. Ty zásahy do statistiky jsou v zájmu nás občanů. Jde přece o chránění důvěrných informací. A tak se vlastně ani o falšování nejedná (prý +-pár kousků týdně). Master sám nepíše, k jak velkým rozdílům došel. I poděkoval Master zaměstnancům ministerstva za toto vyčerpávající vysvětlení a zcela uspokojen mohl v klidu usnout, neb stát nás prostřednictvím takto svědomitých a obětavých úředníků na věky věků ochrání od všeho zlého – amen. Kdysi jsme se ve škole učili jakousi básničku o tom, že můžeme klidně spát, neb voják na stráži náš spánek chrabře střeží nebo tak nějak. 

     Potud tedy stručně příběh dle autora zmíněného článku. Zkusme jej teď blíže rozebrat. Důvodem zkreslování (neutrálně řečeno) oficiálních statistik je tedy to, aby nějaký bytař (zřejmě hacker, neschopný se prosadit v tvrdé konkurenci kolegů)  nezjistil (jistě velmi jednoduše z jednoho čísla denního přírůstku hospitalizovaných), že je v dosahu jeho působnosti prázdný byt, který je možno bez problémů „vybílit“. Tak opravdu nevím, co si o tom myslet. Mám dojem, že autor článku je vystudovaný matematik, tedy vysokoškolsky vzdělán ve vědě, jejíž jednou ze stěžejních disciplín je logika. Tak si nějak úplně nedovedu představit, že exaktní vědec věří tomu, že bytař bude složitě pátrat na internetu, místo aby si potřebnou informaci zjistil u sousedů, u zaměstnanců místní nemocnice nebo hygienické stanice. Ovšem z lidského hlediska chápu, že o tom chce přesvědčit nás, čtenáře. Jinak by se asi musel vážně zamyslet nad tím, zda zde s bratrem několik měsíců nemalovali obraz apokalypsy na základě „cinknutých“ statistik. Nicméně to, že ho chápu, neznamená, že to přijmu jako fakt. Naopak mám pocit, že si ze mě (neberu to osobně, jenom nechci mluvit za nikoho dalšího) dělá legraci, s čímž ovšem nemám problém. Mám syny asi zhruba v jeho věku, takže mám trénink. 

     Ale dobře, pojďme v našem rozboru dále. K čemu slouží ona data, tvořící zmíněnou statistiku. K ničemu menšímu než k tomu, aby na základě jejich vyhodnocení (PES, R a já nevím jaké další ukazatele z nich vyvozují) byla volena opatření sloužící k potlačení (regulaci?, udržení?) epidemie. A jak se zdá, čím tvrdší, tím lepší, ačkoliv jak přiznal i ministr, stejně nefungují. To ale zjevně nevadí, hlavně, že se někomu hodí.

     Podívejme se tedy na to, komu „lockdown“ prospívá. Tak v prvé řadě všem, kdož mají pravomoc nakupovat za veřejné (naše) peníze zboží od kamarádů bez výběrových řízení či zadávat veřejné zakázky taktéž. Dále nemocnicím, které bohatnou na úhradách za prominentní (covid) pacienty. Nechápu, proč se zdravotní pojišťovny nebouří, ale buď mají peněz dost, nebo našly možnost, jak „čerpat“ z jiných zdrojů. Nepochybně jsou to také veškeré „Hytlermarkety“ a všechny obchody, které fungují v elektronickém režimu. Nelze zapomenout ani na jistě zcela neúplatné a objektivní úředníky, kteří posuzují žádosti malých a středních firem o odškodnění. Samozřejmě také různé poradenské firmy, které pro ně tyto žádosti vypracovávají. Také všichni státní zaměstnanci jsou v pohodě napůl doma za plný plat. A i my důchodci, pokud doslova nezmíráme steskem po vnoučatech, jsme natolik fit, že nám z toho nehrabe a máme tolik, abychom přežili, dokud nám ty důchody ve vyšším zájmu nezkrouhnou. Nezanedbadelný je jistě profit výrobců a prodejců zdravotnického materiálu, zvláště teď, když jsme se dověděli, že jsme roušky rok nosili zbytečně, protože chrání pouze respirátory. Napadá mě, že teď by se vláda mohla klidně  odhodlat k populistickému kroku a otevřít hospody. Většina "štamgastů" by tam po nákupu respirátorů mohla jít tak nanejvýš zatnout sekeru a papaláši by se nemuseli schovávat a mohli by dodržovat více než dostatečné rozestupy. A co teprve až se zjistí, že spolehlivě chrání pouze speciální anticovidová celoobličejová maska "vzor 21", snímatelná pouze při čištění zubů. To bude teprve "vejvar". A ta bude mít ještě přínosy hmotné (dámy ušetří za masky pleťové) a společenský (přispějě k oživení uvadajících partnerských vztahů v izolovaných domácnostech podle návodu Ivana Mládka: "Má žena v masce plynové, to není nic hezkýho, je to ale přece jen zase něco jinýho"). A samo sebou jde "lockdown" k duhu všem, kdož mají možnost drancovat veřejné finance v rámci různých dalších aktivit, o nichž se nemáme možnost dovědět. Jak se na to tak dívám, je zde ještě další nezanedbatelný vedlejší přínos - to je docela dost voličů.

    Takže „Master“ jasně dokázal, že statistiky jsou na ministerstvu zdravotnictví falšovány. To ale vůbec není jednoduchá záležitost. Každý, kdo někdy plnil nějaké zadání, kdy měl na základě praktických měření dokázat nějakou teorii, ví velice dobře, že je mnohem jednodušší ta měření zaznamenat podle skutečnosti a případné chyby následně dohledat (pokud je výsledek práce předem nezpochybnitelně daný a teorie prokázaná), než se snažit výsledky měření „ohýbat“ tak, aby odpovídaly kýženému důkazu. Konec konců velmi dobře to znají vyšetřovatelé, když několikrát  s časovými prodlevami opakují stejné otázky. Pokud někdo mluví pravdu, bude ji opakovat stále. Problém tázanému nastává, pokud lže. Je těžké si zapamatovat, co jsem si vymyslel. Takže abych vytvořil nějaký falšovaný soubor dat, musím k tomu mít sakra dobrý důvod, protože je to zatraceně obtížný úkol. A samozřejmě musím napřed vědět, k jakému výsledku mám dojít. A  pokud ten požadovaný výsledek neznám s dostatečným předstihem, protože statistiku dělám denně, může se stát, že musím něco „poopravit“ zpětně. 

     A tak zde proti sobě stavím dvě konspirační teorie. První je Masterova, kterou převzal od úředníků Ministerstva zdravotnictví, která praví, že pracovníci tohoto úřadu falšují statistiky proto, aby vám nevykradli byt a druhou moji, že statistiky jsou falšovány proto, aby byl udržován (pokud možno nekonečný) "lockdown", během něhož mohou výše uvedené skupiny a asi i jiné, o nichž nevím, nerušeně drancovat veřejné finance systémem „po nás potopa“ a prostý občan sedět ve stresu doma a držet hubu. A papaláši dál tajně pařit nebo chodit na základě výjimek na fotbal, což znamená, že se epidemie vůbec nebojí, protože buď mají informace, které jim tuto bohorovnost dovolují nebo mají lékárničky narvané stoprocentně účinnými léky běžnému občanu nedostupnými neb oficiálně neschválenými.  Všimněte si, že jsem se obešel bez spiknutí Iluminátů, Sörösů, Gatesů a spol., ačkoliv nejsem skálopevně přesvědčen o tom, že je to úplná fantasmagorie. Pouze věřím, že jim to nemůže vyjít, stejně jako to nevyšlo jiné (nebo téže?) partě, která za podobným účelem vyslala kdysi do Ruska Voloďu Uljanova.

 

P.S.: Teď mi došlo, že už je mezi námi asi dost lidí, které můj černý humor nejen nemusel pobavit, ale mohl dokonce nepěkně urazit. Těm se upřímně omlouvám. Nechtěl jsem se nikoho dotknout.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.9 (81 hlas)

Komentáře

Já tedy ne.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

za sdílení fóru o cigánech. Tím se prověří její kvalifikace na hygieničku. No to mi poser prsa!!! Proč babiš toho blatníka angažoval? Verbež jsou všichni. Osobní zájmy nad veřejnými a ještě se tím veřejně chlubí, hovada.

Průměrný počet slepic: 4.4 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

Rouškou chráním tebe
respík chrání mě
už mi z toho jebe
nejvíc v šalině.

Dnes je rouška řídká
dám si přes ni druhou
vidí se to zřídka
šíji mám pak tuhou.

A tak sedím na řiti
vylezu jen pro žrádlo
nařízení mařiti
koho by to napadlo.

V televizi atletika
pandemie hledá tvář
ve špitálech bomba tiká
Fiala má svatozář.

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Dej si na xicht hadr
nechej si svůj hlen
ať jsi plebs či kádr
nepouštěj ho ven.

Nechej si svůj aerosol
polykej si kapénky
sám si svoje viry osol
nebo skoč do vápenky.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

špitálu.
Potkal jsem tam bábu s docela koukatelnou figurou, měla čím dýchat a měla čím sedět a nevážila metrák plus.
Takže jsem vyhodnotil, že stojí za to, abych si ji prohlídl. Bodejť by ne, když na sto metrů dlouhé chodbě jinak nebyla ani noha.
Takže jsem zkušeným a lehce přisleplým okem poměřil vnady a rozhodl se, že zkouknu i její xichtík.
A málem jsem sedl na prdel. Bába měla na hubě namontovanou nano-fusekli a navrch ještě respirátor.
Doteď nechápu, jak mohla vyšplhat s takovou nadílkou na sosáku až do čtvrtého patra...
Dějou se někdy věci...

Průměrný počet slepic: 3.8 (17 hlasů)

In reply to by Rumexacidosa (neověřeno)

Trvalý odkaz

výtahu, vylezla na chodbu ze schodiště...

Průměrný počet slepic: 3.8 (14 hlasů)

Ať se dívám, jak se dívám, o schodech nikde ani slovo.
Vtip za každou cenu?

Průměrný počet slepic: 2.5 (14 hlasů)

In reply to by Rumexacidosa (neověřeno)

Trvalý odkaz

nahoru a dolů.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

Je mi 73, ale to jsem netušil. Vlastně to je pro mne nová informace.
Tento druh vtipnosti (Targus), který potřebuje dodatečné vysvětlení a obhájce a objevitele schodů je mi cizí. Tím končím.

Průměrný počet slepic: 3.4 (13 hlasů)

In reply to by Rumexacidosa (neověřeno)

Trvalý odkaz

možno říci specialitě, že v ostravském špitále mají na schodištích dokonce i schody?
No tak to vidíte, jak jsou vám kydací stránky užitečné.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Bába měla patřičně vyvinuté plíce k dýchání.
Od svejch osmnácti strávím většinu pracovní doby v respirátoru, protože prach.
Blbě se dýchá, až se póry ucpou prachem, tak se použitej zahodí a nasadí se novej.
Předpokládám, že nemocniční chodba nebyla plná rozvířeného prachu?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

v Penny - vynikající pečivo s olivama, lidové ceny, parkovací místa volná... ideální místo pro život. Na hranici okresu bez kontrol.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

my tady jaxi nemáme ty "lidové" výplaty.
Momentálně dojíždím do práce 40 km.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Smekám

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

blbej argument. Podle platů by tedy v Prze bydlel jeden Ajnštajn vedle druhýho a dejme tomu v Krnově by měli pobočku včetně ubytování pro absolventy fofrškoly.

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

In reply to by střelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

V dopisech ale Einstein svým přátelům psal: "Jen lidé jsou mi cizí, je to směs poníženecké loajality a namyšlenosti. Záleží na tom, jaký byl jejich osud," cituje Podolský s tím, že vědec, který se považoval za světoobčana, v Praze špatně nesl narůstající nacionalismus, hlavně uvnitř německé menšiny.

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/einstein-si-oblibil-prazska-panoramat…

Ovšem není jasné, jestli to byli Němci nebo Češi. Pražáci však určitě.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já si myslel, že ženských není ve vysokém a vysoce placeném management dost kvůli obecné diskriminaci a machismu ze strany mužů a jiných patriarchálních falokratů a ony se jen holky špatně učily. - To jsem byl blbej, jako bych vystudoval gender studia.

--
Ale vážně, Targus se nejen dobře učil, ale dodnes si ze školy pamatuje hodně věcí velice přesně a s pochopením k tomu.

Spousta důležitých věcí se ovšem na škole neučila a zase se tam někdy učily věci, které se vůbec učit neměly.

Průměrný počet slepic: 3.9 (10 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na rozdíl od toho kdo před Vámi smeká za vaše konstatování, že se měl snad Targus lepe učit mám jiný názor. Ten výrok spíše vypovídá více o vás samotné než o tom komu jste ho adresovala. Jistě jste slyšela, že maturita nebo titul není patent na rozum.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

In reply to by VAHY (neověřeno)

Trvalý odkaz

Už jsem si myslela, že su sama se svým nesmekáním. Díky.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

spolužáky, kteří se na hranici zaměstnanosti a zaměstnatelnosti potácejí mnohem déle i s vydobytými inženýrskými a doktorskými tituly?
Že se měli učit hůř?
Se svými knížecími radami se laskavě odporoučejte do prdele. Výše dosaženého vzdělání VŮBEC nezaručuje výši platu. Ta záleží především na lokalitě - bohužel.
Pokud si myslíte, že nemám pravdu, dám menší příklad. Rozdíl mezi platem zdravotní sestry (kovidové odd.) v Karviné a zdravotní sestry (kovidové odd.) v Třinci je při stejné pracovní zátěži 15 000 Kč netto.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Kdysi tady, tuším Čmoud, napsal:
"Když Vám řekne slečna, že jste hlupák, můžete se urazit nebo se široce usmát a říct jí, že přechytralý lidi stejně nemá nikdo rád. (Čímž jí potvrdíte, že má pravdu a předvedete, že nemá)."

Dokonale se to tuším hodí i na tuto situaci.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

kdysi dávno, to jsem snad býval ještě jinoch, mi otec říkával:
"Uč se kluku, nebo skončíš jako zedník!"
A já blbec jsem se učil.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

už zasunutej šnorchl. Teď se už dlouho používaj i se zpětným ventilem. Kterej dost dobře funguje, teda když jednoho nešvácne dugong ploutví po tlamě.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Milý Targusi,
a jestlipak, když už to bylo ve špitále, jste prostudoval její chorobopis dřív, než jste se jí tady začal vysmívat? Jestli jste zjistil, jestli náhodou není akutním pacientem na onko, na kardio nebo na kterémkoliv jiném oddělení, které by z ní s koroňákem dělalo kandidátku na zrychlené finále? Ptal jste se jí, jestli už to tady chce rychle zabalit?
Nebo mi vysvětlete, co vám na tom připadalo tak ohromující nebo naopak směšné. Jsou věci, které mi docházejí pomalejc.

Průměrný počet slepic: 2.5 (12 hlasů)

nevysmívám, nýbrž žasnu nad blbostí okolojdoucích.
Za druhé - blbost se do chorobopisu neuvádí.
Za třetí - když nevíte, jaká je účinnost a zejména funkce náhubkových vercajků (mají zabraňovat šíření infekce směrem od nositele k okolí a nikoli směrem od okolí k nositeli), nemá smysl s vámi debatovat.
Přeji vám hezký zbytek soboty, nebo co je dnes za den.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Dneska bude česnekačka
nebo možná vločky;
kdeže jarní zabijačka.
Zítra kýbl čočky.

V neděli zas nudle s mákem
potom sladká rýže
zpestří se to bramborákem
středa - zbytek spíže.

Pak vzhůru do viroviště
vuzek narvat žrádlem
abych vydržel do příště
obalený sádlem.

Průměrný počet slepic: 4.2 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Dám si mléko acido
k tomu hrstku hormonů
zpívat bude Placido
tělo ještě v kimonu.

Možná pustím televizi
aby byly v tichu zvuky
uvidím tam huby cizí
černochy a buky.

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Také mám větší než mírné podezření, že si úředníci z Mastera lidově řečeno udělali srandu a smějí se ještě teď jak vtipně odpověděli na Masterovu zákonnou žádost. Hlava mě nebere, proč se z důvodu GDPR, tedy ochrany osobních údajů musí randomizovat statistická data, ne jednotlivé údaje. Jak celkové přírůstky, čili již ze své podstaty anonymní data mohou být návodnou informací pro nějaké konkrétní bytaře či , co bylo v odpovědi uváděno?
Nemohu si současně odpustit poznámku k uvedení čehokoliv do léčebné praxe bez odporu odborníků napříč politickým spektrem. Pokud se nejedná o nějaký preparát i zkušební z US, je fronta národní od Julínka, přes Kubka, Hořejšího až po Blatného dokonale sjednocená. Bez dlouhodobých klinických studií nelze nikomu podat ani cukr jako placebo. Nevídané sjednocení všech. Zdá se, že Ivermektin nesmí projít. I když všichni vědí, že v nejhorším případě je neúčinný a zcela jistě neškodný, bez dlouhodobých klinických studií jen přes naše mrtvoly do medicínské praxe. Přitom se ví, že okamžité podání hned při prvních příznacích je to nejlepší proaktivní opatření. Všichni praktici by ho měli mít k dispozici! Tímto způsobem vymýtila Covid Indie. Ovem my nejsme Indie, takže zase Ty studie. Větší vazalské postavení snad ani není ničím jiným popsat..

Průměrný počet slepic: 4.1 (22 hlasů)

kudy chodí, tudy kope do báboviček a bourá domečky.
To mám za to, že se zde nemohu věnovat v potřebné míře vaší převýchově na mladého, chytrého a krásného jedince.
A ještě chcete mýtit na indiánský způsob!
No to už je vrchol!!!

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

pokud máte poezření že náš ČSÚ falšuje statistiky ve prospěch jakési mocenské kliky doporučuji nastudovat alespoň dvě zákonné normy, které ty "cílené výkyvy" uvádějí na pravou míru.
Zák.č. 89/1995 Sb., o státní statistické službě a Nařízení 2016/679 Evropského parlamentu a Rady ze dne 27. dubna 2016, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů. Pro začátek by mohl postačit lehký výtah z obojího : https://www.czso.cz/csu/czso/stanovisko-csu-ke-vztahu-gdpr-a-zpravodajs…

Průměrný počet slepic: 3.5 (12 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co uvádíte není vůbec v rozporu s mými námitkami. Jedna věc je zpracování osobních údajů dle GDPR a samozřejmě tak, aby tajné služby měly výslovný dostup k jednotlivým původním údajům, vše se řídí vámi uváděnými normami a nařízeními. Druhá věc je ovšem práce s takto vytvořeným a anonymizovaným souborem. Číslo přírůstku, respekt. zjištěný stav testovaných nebo pacientů v nemocnicích jsou již skalární čísla. Ty je již zbytečné randomizovat a prohánět nějakými náhodnými algoritmy a modely, pokud ovšem nesleduji úplně jinou, skrytou agendu.

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Skalární veličina nelze zneužít? A od které doby? Že to řekne někdo, kdo nemá představu jak čísla použít a jeom odcituje napůl definici s učebnice, většinou ukazuje, že fantasie mu brání vidět jak použít nástroj jinak než mu někdo řekl, že lze...

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Indie nic nevymýtila!!!
Indové (a Pakoši a Bangaldéšané a tutově ještě hafo dalších tamních chudých) žerou Ivermectin na tuny proto, že to je ANTIPARAZITIKUM. Což v tropech JE problém. Navíc je tam levný, protože generikum z generika, vařené "v garážích".
Korunáčem se prakticky nezabývají, protože Indie na jakákoli účinnější opatření NEMÁ PRACHY. A když nemá prachy, tak nemá ani lidi. Testuje a očkuje se jen ve velkých městech a to ještě jen v některých skupinách a oborech. Mimo velkoměsta se neděje nic - lidé prostě marodí a umírají jako kdykoli před korunáčem. Nikoho nezajímají.

Pokud vím, tak Ivermectin v ČR používá minimálně jeden špitál v Brně. Sice jen asi měsíc, ale protože mají chorobopisy, mohli by v podstatě každý den zveřejňovat vývoj výsledků jeho podání. Stačilo by pár údajů - věk, stav při hospitalizaci, stav po třech, pěti, deseti dnech, Ivermectin podán/nepodán, přehled dalších preparátů, propuštěn/zemřel.
Leč nikde ani písmeno. Jen marketingová prohlášení, jak skvěle účinkuje. Pro mne dokonale nevěrohodné.

Průměrný počet slepic: 2.8 (13 hlasů)

bralo hledání původu/složení breberky. jeslti oni vědátoři ze svých výšin nehledají a nehledají, na špatné straně. jestli to tam v dáli zabírá, nemohl by to být její pravý původ/základ ale kdo ví....

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

K panu Vidlákovi.
Na Moravě se víc dezinfikuje,jak lihem,nebo vínem.
Češi jsou víc na pivo,hospody zavřené,dobrý pivař nepolkne z láhve,lahvovým pohrdá.
Statistiky se vždy falšovaly podle potřeby teď to očividně prožíváme.
Snad to zastaví,telefonát Babiše s ministrem zahraničí USA.
Napadá mě,nedostatek vakcín jako schválnost,hlavně Sputnik V.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

bude mít jediný dopad.
Statistiky se přestanou falšovat a začnou se rovnou tvořit od zeleného (ministerského) stolu.

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Ke článku - mám rád konspirační teorie. Fakt, chrochtám blahem, když mi hodinu a půl vysvětlují architekti, stavaři, fyzici, metalurgové a další vysvětlují, které všechny fyzikální zákony by musely být porušeny, aby spadla dvojčata, která byla vlastně tři. Konspirační teorie musí mít nějakou logiku a o něco se opírat. Ale to co píše Tom, ať se na mě nezlobí, to není konspirační teorie, to jsou jen takový hospodský kecy. Konspirační teorie je poměrně těžká disciplína, do které se Tom nedopracoval.

A vůbec vlastně nejslavnější konspirační teorie jsou v ČT09, tam se ani nestydí, když během dvou měsíců šíří tři různé konspirační teorie o téže věci (Skripal). Ale já je hodnotím podobně, jako dnešní článek - kecy do hospody.

Omlouvám se Tomovi, že jsem napsal negativní příspěvek, nerad bych ho odradil od další blogové činnosti.

Průměrný počet slepic: 3.7 (15 hlasů)

Tak v úterý se nejspíš dozvíme verzi prozatím finální, náležitě dramatizovanou: https://www.ceskatelevize.cz/porady/13724950948-utok-v-salisbury/220381…

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Já se to asi nedozvím, protože na to se mám příliš rád, abych to sledoval. To budu radši brouzdat po kydech. Ale slepice jsem vám dal, samozřejmě, zasmál jsem se.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Petrpavel.
Pokud je Váš oblíbenec Klaus st.není Vám pomoci.
Možná byste se mohl dočkat návratu Klause st.pokud by měla vzniknout vláda odborníků,Zeman by určitě pověřil Klause st.premiérem.
Nerozlučná dvojka Pat a Mat.

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

lidská stránka vám nic neříká? Vaše škoda.

Průměrný počet slepic: 3.4 (14 hlasů)

Ptrpavel.
Naprosto nic nemám proti tomu,že se Klaus st. uzdravil,ale ať nedělá vlny a sedí u kamen.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

přeji aby v jeho (a mém ) věku jste měl stejnou sílu jako my zatopit a u těch kamen sedět.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Začne mluvit mnohem víc. A chodit, samozřejmě bez dusítka.

Dost možná zvedne na zemi ležící otázku omezování lidí s protilátkama, jedno jak nabytejma...

Průměrný počet slepic: 2.4 (9 hlasů)

Dostával Isoprinosin:
...Dále bral vitamíny, přírodní přípravky a isoprinosine na podporu imunity.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

... a léčil acylpirinem.
Stejným způsobem jako mě žena vyléčila za týden před rokem :-) . O isoprinosinu se tehdy ještě nemluvilo.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)