Rok pandemie v ČR

Štítky

Stručná a přesná odpověď proč jsme dnes tam kde jsme a na co a jak se máme připravit v příštích  měsících a letech. 

12 měsíců od objevení se prvních Covid19 pacientů v ČR je vhodná doba na krátkou rekapitulaci.  Určitě je mnoho věcí, které šlo udělat lépe, ale je zde několik zcela zásadních chyb, které podle mého  nejhlubšího přesvědčení jsou hlavní příčinou současného špatného stavu . 

Velice zklamu ty z vás, kteří si myslí, že za vše může Andrej Babiš anebo švejkovský a sobecký český  národ, který nic nedodržuje. AB dělá co může a nedělejme si žádné iluze, že by někdo jiný na jeho  místě byl o mnoho lepší (spíše naopak) a věřte tomu, že český národ není o nic horší než kterýkoliv  jiný na světě (spíše naopak).  

Jaké jsou tedy skutečně ty hlavní příčiny současného žalostného stavu ? 

1.Příčina: 

Fatální selhání hygieny a epidemiologů jako celku (dalo se to očekávat). 

Je třeba si konečně po 12- ti měsících nalít čistého vína. V uplynulých dlouhých desetiletích byla  epidemiologie a zvláště hygiena zcela společensky ignorována a podceňována. Hygienikem a  epidemiologem se stávali téměř výhradně lékaři ztroskotanci, kteří nebyli schopní uplatnit se nikde  jinde (čest naprosto ojedinělým výjimkám, které jsou všude, tudíž i zde). To je prostě holý a smutný  fakt ! Díky koronaviru se ze dne na den tito lidé stali hvězdami s velkou mocí a mnozí z nich si to  začali užívat. Přitom každý z nich měl zkušenosti s pandemii podobného rozsahu a konkrétně  covidem19, stejné jako jakýkoliv jiný lékař, který má zkoušku z hygieny anebo epidemiologie a navíc  je velmi pravděpodobně chytřejší protože celý profesní život dělá špičkovou praktickou , klinickou, medicínu, ne jenom úředníka. Tragickým selháním hygieniků (i epidemiologů) vyplývajícím z jejich  neschopnosti a nepřipravenosti (za to druhé může celá společnost) je naprosté a totální nezvládnutí  trasování a tzv. chytré karantény.Kdyby tohle dokonale fungovalo, tak samozřejmě NIKDY nenastane  v ČR to co nakonec nastalo a co zažíváme dnes . Když v létě 2020 hlavní hygienička slavnostně  oznámila, že vlastně již několik měsíců nic nestíhají, co všichni dávno věděli a měli už srandu z tzv.  „chytré“ karantény , byl na ní pohled při kterém se opravdu chtělo zoufale brečet i nejotrlejšímu  člověku. 

2. Příčina : 

Kolosální selhání profesora Prymuly. Ne jen proto, že 2 x udělal stejnou chybu (což udělá jen idiot)  jako byla restaurace a fotbal. Prymula měl totiž maximální, neskutečnou, neuvěřitelnou možnost,  měl úžasně našlápnuto , stát se doslova národním hrdinou, kterého bude naprostá většina národa  

plně respektovat a poslouchat. Voják s decentním vystupováním se mohl stát skutečným a  respektovaným generálem ve válce s virem …….Bohužel se ukázalo, že nemá ani morální kredit ani  charakter na to aby byl takovouhle osobností. Kdyby se jí stal, tak by určitě současná špatná  epidemiologická situace v ČR nenastala. Prymula mohl a měl tvrdou rukou respektované autority  srozumitelně řídit veškerá opatření. Kdyby se dokázal stát on takovou nezpochybnitelnou autoritou,  tak by ho zcela jistě respektovala většina národa.Tak jako například doktora Tegnela ve Švédsku.  

Ruka v ruce se selháním Prymuly jde to, že se AB snaží co nejvíce úkolů vzít na sebe. Maká co mu síly  stačí a nikdo soudný ho nemůže obviňovat z nečinnosti, ale jedna z velkých chyb je, že si měl  uvědomit , že on je autorita pro max. 30% populace a zbylých 70% ho téměř nenávidí a tudíž cokoli  AB řekne je pro ně automaticky něco hodné leda tak naprosté ignorace ! Takže berme to reálně tak, 

že 70% populace je alergických na jakékoliv nařízení vydané AB resp. jeho vládou. Proto měl AB zůstat stát co nejvíce stranou a nechat mluvit a konat jenom odborníky, resp. když už chtěl něco  komentovat tak jedinou větou – vláda koná na základě rozhodnutí XY. Nic víc. 

3 Příčina: 

Strašení populace a následky z toho plynoucí . 

Celkové zdraví jedince (tudíž i celé populace) výrazně ovlivňuje hladina stresu. O tom není  nejmenších pochyb.V současné době má mnoho lidí nejen existenční problémy, ale hlavně každý, ať  chce či nechce je denně konfrontován s děsivými zprávami z bojiště.Tohle ovlivňuje imunitu jak  jedince tak i celku a jistě to sehrává roli na vyšším počtu hospitalizovaných. Bohužel nikdo na světě  nikdy nedokáže přesně změřit jestli to bylo navýšení o 10% nebo 50%....Jediné co víme s jistotou je,  že velký mediální prostor pro pana Flégra a jemu podobné individua pandemii velice prospívá.  

Také proto by politici měli stále utěšovat a přinášet lidu optimistické zprávy a předpovědi i když si jimi  nejsou jisti. Mají vyvažovat katastrofické názory, povzbuzovat a dávat lidem vždy naději, v každém  svém slově.  

Tohle jsou tedy tři hlavní důvody, proč jsme „best in covid“ v negativním slova smyslu. A co dále – co nás čeká a co udělat abychom se z chyb použili?  

Je jisté, že pandemie přijde znova, jenom nevíme jestli to bude jako prolongované pokračování  stávající, anebo to bude zcela nová a mnohem agresivnější forma viru za několik let. 

Musíme se dnes připravit na mnohem horší pandemii, protože tahle s úmrtnosti kolem 1% byla ještě  sranda. 

Plně postačí když bezvadně zvládneme jenom tyto 2 úkoly : 

Již dnes vybudovat struktury, které budou perfektně připravené a zajistí naprosto dokonalé a  kapacitně dostačující trasování od prvního objeveného pacienta s novým virem. A za druhé  příprava na izolování a ochranu nakažených vč. kompenzací pro ně .Na tom musí vláda a MZ co  nejintenzivněji pracovat již dnes. 

A to je ode mne vše. 

Vždy se podepisuji, nyní poprvé ne. Ze dvou důvodů: za prvé je úplně jedno jaké je moje jméno,  podstatný je obsah tohoto textu. Za druhé, chci se uchránit napadání a žalob od těch, které zde  právem obviňuji z neschopnosti.  

Berte to tak, že jsem ten co teď „měl přijít a přišel“ .

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4 (100 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Příčina je v úpadku obecné morálky a rozkvět blboňství a imbecilizmu. Sekta zavádějící nadvládu bezbřehého omezování postavená na lžích a podvodech jen navazuje na rozkradení republiky. Blboni se utestují a uvachcínují k smrti, sestry budou z nich po nocích na kapačkách aby se hned ráno tvářili jak slouží dobru a stejně vám to nic nepomůže, dokud nebudete kopat svým zas-tupitelům své potřeby do rypáků místo peněz a kontrolovat si to ve volbách potřeb a rozhodovat o tem svým rovným podílem. Jinak ámen s touto zemí. Hotové.

Průměrný počet slepic: 3.7 (41 hlas)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

zamysleme se nad dalšími, neuvažujme jen hystericky podle foršriftu svědků covidových.

Chceme zůstat v Evropské unii, která je nereformovatelná a stále ukrajuje členským zemím víc a více svobod?
Chceme zůstat v NATO a být zatažení do jakéhosi „Tažení na Východ“, kde zatím všichni vojevůdci v minulosti prohráli?
Chceme zachovat naši národní měnu a platby v hotovosti jako základní a možná poslední atribut svobody?
Chceme tu mít nadnárodní monopoly a mezinárodní finanční oligarchii, nebo se chceme pokusit revitalizovat český průmysl?
Chceme být soběstační v základních zemědělských produktech?
Chceme, aby nám patřilo naše nerostné bohatství a strategická surovina, jakou je voda?
Chceme zastavit jakoukoliv migrační vlnu a ochránit hranice?
Chceme zachovat občanské svobody, které jsou zejména nyní v důsledku tzv. pandemie čím dál víc oklešťovány?
Chceme ...............

Průměrný počet slepic: 4.7 (73 hlasů)

Ano, nelze léčit covid covidem a nelze řídit zemi malými ani velkými bendy. A potřebujeme správnou a podrobnou diagnózu vlastních potřeb. Špatná a uměle zaváděná diagnóza, podporovaná všemi odborníky a statistikami bezvýznamných čísel, nás dovedla až do dnešního stavu bez imunity a neschopnosti. Musíme se naučit řídit se vlastními potřebami a né tím co nám šmejdi do těla napíchají. Tak jako vakcínu, která jednu chorobu uspí , ale zničí celou obranyschopnost.

Průměrný počet slepic: 4 (20 hlasů)

A přitvrdilo se vynucování lockdownu a hle, kleslo nám reprodukční číslo.

Proč to jen nešlo na pouhé požádání.

Průměrný počet slepic: 3.4 (23 hlasů)

až teď, kdy mě potěšilo příznivé přijetí oněch vybraných "potřeb" (4,7 / 51) ale zároveň mi vnuklo myšlenku která mi nepřinese ovace, leč musím ji napsat.

Moje další otázka zní :
Kolik procent z vás kdo tyto požadavky hodnotili kladně bude volit skutečně vlastenecké strany, nebo převáží osobní, soukromé zájmy, a bude to zase oněch nevýznamných 6 % pro komunisty a 8 % pro SPD?

To je problém který mě trápí, ne covid. Ten mě jenom se.e.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

Petře Pavle, vidíte sám, že gdyž jim to slušně předepíšete lidi už to zakroužkovat uměj. To znaj z obchodu, tam taky dycky musej vybrat podle svých potřeb to nejlepší za nejlepší cenu. Ale politici jim to tak nedokážou nabídnout, páč by na ně zbylo už jen to plnění do termínu a do ceny a přišlo by se na to, že to voni neuměj.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

…. mě už ten covid nebaví, mediálně (i jinak) je přecovidováno (o špitálech ani nemluvě).
S dnešním autorem v podstatě souhlasím, ale už mě to nebaví ani číst.

Průměrný počet slepic: 4.5 (39 hlasů)

S autorem nesouhlasím: z pečlivě vybraných detailů si vyvozuje, co vyvodit chce.

Konec konců, ať je to tak nebo tak, stejně se nedá dělat nic rozumnějšího než přijmout situaci.

Opozice dostala Babiše do šach-matu a pak zjistila, že nechce na jeho místo. To se stane každému.

Průměrný počet slepic: 4 (43 hlasů)

ano, a já napsal na kydy asi před 3 týdny článek a on dosud nevyšel..

Průměrný počet slepic: 1.3 (4 hlasů)

In reply to by Funes (neověřeno)

Trvalý odkaz

Normálně Vidlák píše, kdy ho vydá, ale kvůli aktualitám ho někdy odloží.

Jestli jste měl potvrzení přijetí, tak to vyjde. Jinak doporučuji poslat ještě jednou a nějak to výrazně označit v názvu. Psal, že mívá přeplněný email.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

In reply to by Funes (neověřeno)

Trvalý odkaz

Funesi, Váš článek jsem nenašel. Možná jsem Vám dával vědět, ale nedopatřením jsem mail smazal a pak zapomněl...  Prosím pošlete mi ho znovu. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

Pamatuju si, co jste na to téma do diskuse před časem napsal, ale přece jen - nechcete nám nějaký "vinný" článek předhodit? Určitě by to aspoň část vidlákovců zajímalo. A naopak, i z komentářů byste si třeba tu a tam vybral.

Průměrný počet slepic: 3.2 (12 hlasů)

Co psát o víně veselého? Každoroční svátek, tzv. Audience, představující 40 (skoro) nejlepších chateau z Bordeaux , zvěstujících v Praze na Hradě jaký asi bude ročník 2018, se letos v půlce února nekonal. Přeloženo na květen, ale známe to.... s rouškou se blbě degustuje a ještě hůř pije.
I s letošním nákupem En Primeur (vína z lňské sklizně) to vypadá divně, ač se čas kampaně už blíží.
Jak to říkal Palivec? "Stojí to všechno za hovno".

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak pravil klasik, "já věděl, že to neprojde, já to jenom navrhoval."

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

To já s ním zase nesouhlasím - i když v podstatě popisuje věci se kterými nejde nesouhlasit tak jeho vývody jsou z kategorie "představuje si ro jako Hurvínek válku",
6e mne vše taky sere je věc jiná.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

Ano, trefil jste se mi do noty! Originál zpívá Hugo Haas ve filmu "Ať žije nebožtík"

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

podařil se mi výjimečně dobrý skutek. Tak zkusím ještě jednou, to je z tohoto žánru má nejoblíbenější:
https://www.youtube.com/watch?v=B4vUr55J0fw

Bude-li se Vám chtít, napište mi: xuesheng@volny.cz :-) Tahle je taky pěkná:
https://www.youtube.com/watch?v=8ogiu3-3vwM

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

bylo to krásné!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Emoce, emoce, emoce.

Jak to psal Ponkrác. Malé zanedbané děti v těle dospělého člověka.

Z komára se udělá velbloud a slon v místnosti není vidět. Z vlády a doktorů se udělá otloukánek a vše je jejich vina.

Nikdo jinej za nic nemůže, ať udělá, co udělá. Opozice nic, média nic, soudci nic, chřipečkáři nic.

Vy, ať jste kdo jste, byste si měl taky uvědomit, že jsou lidi, co zas nenávidí vás, protože co si budeme namlouvat - kdyby se bez keců dodržovala vládní opatření, tak se epidemie takhle nerozjela.

Průměrný počet slepic: 3.7 (51 hlas)

"kdyby se bez keců dodržovala vládní opatření, tak se epidemie takhle nerozjela" - 'rouška je naše hlavní zbraň proti viru'
Jak dlouho si ještě budete lhát do kapsy?

Průměrný počet slepic: 3.2 (49 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vir skrz zeď neproleze.

Můžeme si to odříkat znovu dokola a skončit na tom samém místě.

Nuda.

Průměrný počet slepic: 3.3 (37 hlasů)

Přesně tak čmoude - vir zeď neproleze.

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

Seděli byste doma.
> a pošli hladem. Svět nefunguje podle něčích warpovaných představ. Nemám ale obavu, realita Vás dříve či později dožene.

Průměrný počet slepic: 3.4 (20 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vy jste nikdy neslyšel nic o proporcích. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Nikdy o fuzzy logice. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Nevšiml jste si právě teď jak nám R kleslo jen díky omezení cestování mezi okresy a pár dalším zákazům. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

O nákupech přes internet jste nikdy neslyšel? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

Před chvílou jste tvrdil že se má sedět doma.
Včil zas že se má nakupovat přes internet.
Jelikož nákup nebeamuje scotty ale rozváží lidé je Vaše myšlenka přinejmenším pochybná.
Nakupovat také musí být za co. Možná má čmoud houmofis a laco g. pobírá důchod, většina republiky si ale musí na chleba taky vydělat. To předpokládá jít do práce. Což se neslučuje s vysedáváním doma na pohovce, ne že bych neměl rád pohovku.
R kleslo především díky metodice vykazování, sekundárně pak už není koho nakazit, viz masterova teorie relativního promoření.
Smát se můžete, spíš jste však k pláči. Největší komunistobijec nejzarytějším vyznavatelem podobné ideologie. Skvělý fór. Černý jak bota.

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Že když vylezu ven jednou za tejden a desetkrát ze tejden, tak je to to samé riziko?

Že když potkám 100 lidí a 3 lidi, že je to to samé riziko?

Že když vidím někoho na 2 minuty a na 2 hodiny, že je to to samé riziko?

Že když jím ve společné jídelničce a sám ve svým koutě, tak je to to samé?

Že když nás je v práci 500 a když jsme tam 2 (na stejnej prostor), že je to to samé?

Že když jsme od sebe tři metry venku a že když jsme půl metru v místnosti, že je to to samý?

Že s respirátorem a bez je to to samý?

----
Já vím, že jsou lidi, kteří musí v práci být.

Kdo musí, ten musí. - Jenže pak to je na těch ostatních se omezit. na maximum, Protože když já nenakazím někoho z takovýhleho provozu, tak od něj nechytnou jeho kolegové.

Kdybyste nemohl pochopit, proč se s váma ještě bavím, tak hledám strukturu v tom, co říkáte.

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

Dohadovat? Ideálně se nechci dohadovat vůbec. Nicméně dobrá
> když vylezu ven jednou za tejden a desetkrát ze tejden, tak je to to samé riziko?
Jistě. Tady je tolik proměnných.. V závislosti na místě určení, času výlezu, lidech co se tam pohybují, jejich kontaktních osobách, potulujících se psech a povětrnostních podmínkách se můžeme o něčem teprve bavit - vy jste napsal takovou hovadinu až mě to rozesmálo.
Že když potkám 100 lidí a 3 lidi, že je to to samé riziko?
> platí tosamé
Že když vidím někoho na 2 minuty a na 2 hodiny, že je to to samé riziko?
> zase > zase > atakdál..
Ostatně Vás jsem se ptal, nějaké smysluplné opatření se v poslední době zavedlo? Nějaké které nebude mít průvodní škodu stejnou či větší než kdyby přijato nebylo?

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

Dohadovat? Ideálně se nechci dohadovat vůbec. Nicméně dobrá
> když vylezu ven jednou za tejden a desetkrát ze tejden, tak je to to samé riziko?
Jistě. Tady je tolik proměnných.. V závislosti na místě určení, času výlezu, lidech co se tam pohybují, jejich kontaktních osobách, potulujících se psech a povětrnostních podmínkách se můžeme o něčem teprve bavit - vy jste napsal takovou hovadinu až mě to rozesmálo.
Že když potkám 100 lidí a 3 lidi, že je to to samé riziko?
> platí tosamé
Že když vidím někoho na 2 minuty a na 2 hodiny, že je to to samé riziko?
> zase > zase > atakdál..
Ostatně Vás jsem se ptal, nějaké smysluplné opatření se v poslední době zavedlo? Nějaké které nebude mít průvodní škodu stejnou či větší než kdyby přijato nebylo?

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

A pročpak se konečně nesejdou ti nejlepší odborníci (na vakcíny), z celého světa u jednoho stolu, nedají do placu všechno co vědí a společně nevymyslí něco pořádného, co bude fungovat? Že by v tom byly něčí peníze?
S článkem souhlasím.

Průměrný počet slepic: 4.4 (27 hlasů)

In reply to by Kirk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Líbí? Nelíbí.

Taky se můžeme hádat jestli bez práce, jsou či nejsou koláče.

Nuda.

Průměrný počet slepic: 3.6 (19 hlasů)

...nemůžeme. Na to musí být minimálně dva. :-)

Průměrný počet slepic: 4 (21 hlas)

Touché! :-)

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Co říkáte na tu sestavu, která si udělala slezinu v Izraeli?
Náš Andrejko
Maďarskej Orbán
A Netanjahu
Zde Andrejko vykládá, jak jede zajistit experimentální lék a samo slavnostně pokřtít novej ouřad.
Co tam pohledával Orbán, přesně tak aby se tyhle tři potentáti setkali?
Potřeboval Andrejko si promluvit s Orbánem v soukromí? Proč? Vždyť tam byl před měsícem! A pokec byl.
Co se změnilo? Nevím, můžu jen odhadovat, že jednou ze zásadních změn je fakt, že obchodní model EU s vakcinama se už potápí. A z pozice Andrejka mu hrozí, že tenhle zkrachovalý obchodní model ho strhne sebou.
Proto jsem si položil otázku:
Co může každý v tomto segmentu nabídnout:
Andrejko eminentní zájem o vakciny ( volby se sakra tempem blíží)
Orbán, je držitelem licence na výrobu Sputniku V
Netanjahu má peníze na investice a co více, prakticky je držitelem objednávky/poptávky na 1 milion dávek Sputniku, může si stoupnout nikoliv na konec, ale na začátek fronty čekatelů.

Technická vsuvka.
Rozjetí výroby Sputniku V trvá tři až čtyři měsíce na plnou kapacitu. ( fakticky se musej vyrábět dvě vakciny) Po vsázce úvodních očkovací dávek.
Byrokratická vsuvka:
Schválení Sputniku V potrvá ASI! tři, čtyři měsice a to vychází na konec června.
Politická vsuvka:
Volby jsou UŽ! v říjnu

Můj závěr, Andrejko vyjednává, nebo se snaží dát dokupy výrobu Sputniku V. A výroba se MUSÍ! rozeběhnout do září, kvůli volbám, aby si Andrejko zachránil zadek. A nejlepší výsledky přináší majstrštyk cca měsíc před volbami
Proč Sputniku?
Jednoduše proto, že ostatní vakciny nejsou nabídnuty k licenční výrobě
Co vy na to, pletu se?

Průměrný počet slepic: 4.4 (45 hlasů)

1) možnost a la brusel: nasranost občanstva z posranosti premiéra před bruselí a tudíž nemožnost zvolit si svobodně vakcínu řešit po bruselsku ještě větší připosraností před bruselí
2) možnost chlapa s gulama a la Orbán nebo aspoň Matovič: zajistit Sputnik a někdy v srpnu začít masivně vyrábět s tím, že buď do té doby v bruseli stihnou dotáhnout politicky-bumážkové tanečky nebo to nestihnou, ale v rámci ochrany českých životů se na bruselské pupíky už déle čekat nebude.

Průměrný počet slepic: 4.1 (25 hlasů)

Buďto budou lidé nasráno na Brusel nebo budou mít mnohem méně vakcín z Ruska, víc je pochcípe, ale budou tak nějak šťastnější.

Pro vidláky jasné volba: volat po Sputniku, ale věrně podporovat Andrejka, který ho nepovolí bez schválení EMA. Touhy volají na východ, ale žaludek se z Bruselu nepohne ani náhodou.

Průměrný počet slepic: 1.9 (19 hlasů)

referent - rozesírač, ale i na takovou úroveň je logika hodně slabá. Hlavně že je ideologicky ukotven. Raději bumážku z brusele, než chránit zdraví vakcínou nesprávného původu. Nebo dokonce, nedej soros, nechat občanům vybrat. To žádný uvědomělý scallop nemůže připustit.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Předpokládám, že jedním z bodů jednání byly vakcíny. Izrael bude brzy naočkován a bude mít tedy volné kapacity. Otázkou je, o jaké vakcíny se bude jednat. Může se jednat o Sputnik V, protože ruský distributor má těsné vazby s Izraelem. Takže bych si dovedl představit vybudování výroby v Izraeli. Myslím, že ani Demoška by si nedovolila zpochybnit kvalitu vakcín vyrobených v Izraeli. A naopak si myslím, že výroba v Izraeli může být rozjeta v rekordně krátkém čase.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

Izrael vakcínu nevyrábí a ani neplánuje.
Ale vyvíjí jakousi GENETICKOU žblabuň (na té samé ovšem pracují Rusko, Čína a -tuším- Indie), kterou bude potřebovat otestovat. Na svých lidech to nehodlá riskovat. Indové jsou sice dobrými morčaty, ale Češi a Maďaři jsou bezpečnější, blíž, čistotnější a jen o fous méně chudí - ergo LEVNĚJŠÍ.
Druhá možnost je, že se chystá koupit nějakou licenci a bude potřebovat někoho levného, bezpečného, nepříliš vzdáleného a loyálního pro její výrobu. Střední Evropa je pro takový účel ideální.
"Odměnou" nám bude PŘÍSLIB, že si budeme moci jedno či druhé od nich koupit v rámci testování tak, jako to děláme pro US firmy). Plus za to ČR a Maďarsko zaplatí přesunem ambasád do Jerusaléma; což je beztak jediný důvod "pozvání".

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)

Už se v tom trochu začínám ztrácet, je to jak americkej seriál pro teenagery, chvíli se nesoustředíte a už nevíte jistě, kdo s kým spí, ale fakt mám pocit, že ro říkali.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

I záhada v tom seroši je - proč EU dodnes nebyla schopna umíchat VLASTNÍ žblabuň, kterou by si proočkovala své obyvatelstvo. A proč místo toho NEvýhodně nakupuje cizí lektvary, které nakonec ani nedostane.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

a proto chrlí desítky špičkových odborníků na gender studia (v této klíčové disciplíně skutečně utekla celému světu) a vývoj vakcín ponechává genderově zaostalým zemím jako Rusko, Čína, případně z EU se již zachránivší Británie.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

Licence na výrobu Sputniku V byly poskytnuty Indii, Číně, Jižní Koreji a Brazílii. Celá jihokorejská produkce je určena na vývoz. Jednání se vedou s Izreaelem, Itálií a Německem.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

mirek58.
Perfektně napsáno.
Andrejko ale nejdřív požádal o svolení této cesty,telefonátem s min.zahraničí USA.
Proč chodit ke kovaříčkovi,když je lepší jet přímo za kovářem.
U nás je přece možnost vyrábět vakcíny okamžitě,jenže toto výzkumné,vývojové,výrobní laboratoře někdo prodal USA.

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

Myslím, že po třiceti letech začínáme druhé kolo jako krmelec. Možnà i proto, čím hůře teď na tom budeme, tím více pak bude potřeba nám “pomáhat a chránit” (tenhle slogan se Horák-Rumlovi fakt povedl).
Země střední a východní Evropy, zatížené komunistickým hříchem (plus bývalý vládce Rakousko), jsou prý technologicky a logistický zaostalé, proto vznikl (2017)projekt ekonomické a energetické spolupráce (tyhle plány byly už ve třicátých letech minulého století), v němž jsou jako pozorovatelé (pěkný výraz☺️) USA, Německo, Světová banka či Evropská investiční banka.
Fond Trojmoří, který byl založený na projekty prostřednictvím soukromých investic, vznikl v květnu 2019. “Podle výroční zprávy MMF pomáhají tyto investice celé Evropě při obnově po pandemie covid-19.” Odhad investic činí 600 miliard euro. Biden prohlásil, že bude podporovat jednotu Západu ve formátu Trojmoří, NATO a EU. 18.11. loňského roku americký Kongres schválil rezoluci podporující tento projekt.
A tak v únoru naše sněmovna odsouhlasila první soukromou dálnici (Příbram - Písek) a na další pomoc se již můžeme těšit.
Jako celoživotní “konspirátorka” si neodpustím poznámku, že 10.1.2020 skončila platnost Versaillské smlouvy a přišel netopýří vir. Možná náhoda, možná ne...

https://www.forum24.cz/iniciativa-trojmori-jaky-ma-geostrategicky-vyzna…

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

smlouva byla uzavřena na 100 let?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Versailleská smlouva určitě přestala platit de facto už jen tím, že se Deutsches Reich znovu přezbrojila. Ale nejsme právníkem, reparace prý platili Němci ještě několik desítek let po Hitlerovi.
Spíše se opět rozehrává Big game (MacKinder), tentokrát s větším využitím islamistického beranidla a islamistické páté kolony, kdoví zda nedojde i na eurojaničáře. Esli nás přijdou chránit a pomáhat tihleti...tak to by asi už bylo zas na cepy, praky, sudlice, řemdihy a pod. ...jenže opět PROTI VŠEM ?
Neskaj ale nemusí čekat se až se leták vytiskne a dopraví koňmo, neskaj by asi přišli na pomoc mnozí lidi dobré vůle, záleželo by na míře fašizace jejich států.
Dobře už bylo, respektive jakž takž.
---------------
Ešče k temu výsledku voleb 35 % pro SPD a 20 % pro komouše. Co tady jeden požaduje.
Co by se asi dělo druhý den po takovémto výsledku voleb ?
Umí to tady někdo z antieuromudrců popsat ? Co třeba ceny v zemědělství, takto bez dotací ? A tak i ceny potravin ?
Anebo co s korunou ? Kdyby šla např. někam k 40 za dolar ?
A těch věcí by bylo samozřejmě více, co by geroji Filip a spol. měli řešit. Myslíte si, že bez gigazadlužení ? (pokud samozřejěm uvažuji v intencích zachování finančního systému totalitní fiat měny zatížené úrokem)

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)