Hybridní lenost

Autor

Měli jste už možnost přečíst Kellerovu knihu Hybridní politika? Vřele doporučuji. I když možná nebudete se vším souhlasit, Jan Keller má dar vysvětlit sebsložitější věc tak, že to pochopí i Jaryn z Horní Dolní. Už jsem to tu kdysi psal, kdyby Keller vyjádřil ochotu kandidovat na prezidenta, z fleku mu pošlu nějaké peníze na kampaň a můj hlas by měl skoro jistý. Leda kdyby kandidoval i Marian Kechlibar... to bych měl těžké dilema. V této chvíli ale hlásím tak hlasitě jak dovedu: 

Keller prezidentem!

Mimochodem, Keller je pro mě jeden z mála lidí v politice, který dokázal změnit názor, dokázal to veřejně říct, zdůvodnit v čem se mýlil a pak zastávat názor nový. Když kandidoval do ojroparlamentu hlásal, že odchodem z EU bychom ztratili výhody členství, kdežto nevýhody by nám zůstaly.  Po jednom volebním období stráveném v Bruseli už říkal zcela přímočaře, že doufá, že tam brzy nezůstane kámen na kameni.  Jana Kellera mám dlouhodobě pozvaného za zabijačku a pevně doufám, že mi příště už nedá košem. 

A teď krátce k jeho knize... 

Přečtěte si ji sami, tohle není recenze, chci jen vypíchnout stěžejní myšlenku této knihy. Keller krásně a přímočaře se spoustou argumentů ukazuje, že nová levice zcela ztratila zájem o sociální práva pro všechny a místo toho se zaměřili na speciální práva pro menšiny. Pravice naopak zcela opustila myšlenku funkčního a efektivního hospodářství a soustředí se výhradně na výhody pro nadnárodní korporace.  Kdysi jsem v diskusi říkal Berrnardovi, že my dva jsme vymírající druh. Že jím volená pravice už se nepokouší dostat lidi na měsíc a díky tomu pak za pár let mohl mít každý doma levnou mikrovlnku. Už jen zařizují, aby velcí dravci mohli podnikat bez daní a přesouvat továrny do Číny. A mnou volená levice se už nesnaží postavit novou přehradu v Ugandě, aby se tam lidem zlepšil život díky elektřině, ani se nepokouší vymýtit malárii, jen zařizuje, aby po sobě buzny mohly dědit a každý mohl šukat s každým bez ohledu na následky. 

Keller nachází mnoho důvodů, proč se děje právě to, co se děje, ale já bych si dovolil po vidlácku říci, že jde především o hybridní lenost. Je to úplně stejná lenost, která zařizuje, že jsem i ve čtyřiceti v práci pořád nejmladší, že není žádný mladý moderní dynamický a nenažraný inženýrek z maloměsta, který by mě chtěl z mého postu vyšoupnout... jednoduše proto, že součástí mé práce je občas vyšlapat pěšky dvanáct pater na sile, lehnout si do nevábné vlhké břečky pod obilným dopravníkem, abych zjistil, co se rozbilo a je třeba znát alespoň povrchně celou řadu oborů, je třeba alespoň povrchně tušit, jak co funguje a proč to tak funguje. 

Je to lenost, která zařizuje, že je tlak a konkurence výhradně na pozicích v teplých kancelářích.  Pozicích, které nedělají nic, jen mají čas na intrikování. Na pozicích, kde je náplní práce konference o tom, jak z lopat vyždímat ještě větší výkon za méně peněz. 

Je to stejná lenost, kterou jsem tu mnohokrát popisoval - že na brigádu v našem oboru seženete jedině důchodce, protože ti vydrží ohnutí na poli osm hodin, kdežto dvacetiletý jinoch je po hodině nepoužitelný. Je to lenost celospolečenská, která se nevyhýbá ani naší sociální skupině. Je to lenost i má osobní, protože mi stačí k renomé odborníka mnohem méně znalostí než má třeba Targus nebo Ládik, jednoduše proto, že ti po mně mají znalostí ještě méně a mezi slepými je jednooký králem. 

Hybridní lenost zařizuje, že průměrný politik i kandidát na politika jede cestou nejmenšího odporu a co nejméně práce. Zařizovat polyamorikům nárok na svatbu, to se dá dělat od stolu v kanceláři psaním statusů. Není zapotřebí nikam chodit, s nikým mluvit, není zapotřebí něčemu rozumět. Stačí se jen vymezit. 

To stejné platí pro horování za nízké daně a pobídky pro nadnárodní korporace. Opět se to dá dělat z teplých kanceláří psaním statusů. Protože vlastní zákon napíší profíci v té korporaci, stačí ho jen odnést a oštemplovat. 

Za obojí se peníze jen hrnou. Tu od neziskovek placených státem, tu od neziskovek placených korporacemi, tu přímo od korporací. Andrej Babiš je v tomto ohledu také dinosaurus, protože jeho hlavní politická devíza byla pracovitost od rána do večera. Tím deklasoval všechny a dlouhých osm let mu to stačilo. Až když už musel ukázat své skutečné politické postoje, tak pohořel. 

Všimněte si, že ani rádoby pravice, ani rádoby levice už není schopná postavit vůbec nic. Nejenom že toho nejsou schopní poamericku a efektivně, ale už toho nejsou schopní ani posovětsku  - lidskými masami, to je jedno za jakou cenu. Pátý blok na Dukovanech nebude ne proto, že existuje nějaká bezpečnostní hrozba, ale že neexistuje nikdo, kdo by znovu dokázal zorganizovat tak náročný projektový úkol. Proto se nimrají v nesmyslech. Protože za to dostávají výplatu a nemusejí dělat nic. 

Jsme prostě přežraná civilizace. Schopná už jen křiku a domáhání se osobních výhod, ale bez jakékoliv schopností... 

Koukal jsem se teď na ruskou přehlídku ke konci Druhé světové... Vojáci co křičí "urrrááá" a nepíší Putinovi dopisy že ho svrhnou, pokud nebude konat. Tanky, tanky, tanky, obrňáky, rakety, děla, bombardéry, stíhačky, bitevníky, vrtulníky.... a všeho mají mnohem víc než co ukázali na Rudém náměstí....

Teď ještě možná Rusové potřebují naše peníze. Potřebují, aby ropa tekla a oni za ní dostali dolary. Ale jak dlouho ještě? Za pár let už prostě jen nastartují ty válečné stroje, co si udělali, protože nebyli líní a prostě si sem dojdou a vezmou si, co se jim bude líbit. Kde je nějaká ojroarmáda, která by měla alespoň zlomek jejich sil? Jediné, co Evropa má, jsme my. Budeme dobré platidlo - nakrmí námi krokodýla a budou doufat, že přijdou na řadu až naposled. Co jiného je jejich poslední prohlášení, že sice stojí za námi, ale nějak to nechtějí ukázat. 

U nás nebude stát nový reaktor ani od Westinghauzu ani od Korejců, ani od Francouzů. Vždycky se u nás najde důvod, proč to nejde, vždycky se to nějak okecá, ale ve skutečnosti to nejde proto, že by si někdo musel vyhrnout rukávy a pustit se do toho. 

Jednou se o dnešních časech bude mluvit jako o časech poživačných, hedonických a líných. Každým rokem odchází do důchodu další a další pracovití a jsou nahrazováni těmi línějšími a línějšími. Každý trok ztrácíme znalosti, vědomosti, ale i sebedisciplínu. Každý další ročník absolventů toho zná méně a je ochoten a schopen se méně a méně nasadit. Až jednou přijde Putin nebo někdo jiný, prostě přejede hranice a tady se nestane vůbec nic. První Alexandr Makedonský si nás vezme aniž by se musel snažit. Postačí mu jen odvaha se do toho pustit. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (139 hlasů)

Komentáře

technologii, která ještě nikde nefunguje, natož s instalovaným výkonem 1.200 MW, které potřebujeme do Dukovan?
Vy byste měl jít dělat prezidenta, máte fakt státnické uvažování.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

A zatím se nehrnout do nákupu technologií minulého století?
Na druhé straně - "vyhořelé" jaderné palivo z dnešních našich jaderných elektráren se stane žádoucí surovina a místo abychom platili za jeho likvidaci, můžeme ho Rusům draze prodávat :-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

Problémy.
Za prvé - konec uhlí
Za druhé jím vyvolané náklady - na přechodnou dobu masivní investice do plynu
Za třetí- vývoj nových materiálů, my umíme "starou předávací teplotu" cca TEPLOTNÍ SPÁD 300-330 st, pokud hodláme stavět energetickou část.
Naprosto identická situace jako u vakciny Sputnik, kdo jednal v prosinci, měl ji v lednu, kdy my měli kulový a sliby/kecy.
První reaktor BREST má stát UŽ v r. 2026! ( licenci má tuším od ledna/února 2021)

A jinak nakupování "babiček", potažmo starého šrotu, to nám jde, v tom máme praxi.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Původně nám měli dodat poslední typ reaktoru VVER, který má snížené provozní náklady a je tzv. bezodpadový. Tj. použité články se již nemusí chladit, neprobíhá v nich již žádná štěpná reakce, která je příčinou tepla. Takže ve výsledku další úspora. Takhle konkurenceschopný reaktor nemůže být připuštěn. A to se nebavíme o posledních reaktorech typu Brest.
Aby té grotesky nebyl konec W. poslal peníze na Ukrajinu do továrny, která vyrábí starší typy reaktorů(továrnu koupili) pro rozjezd výroby. Budou stavět hned 4ks reaktorů. Jeden pro nás,2 pro Polsko a 1 pro Gruzii. Takže ve výsledku opět budeme mít starý typ ruského reaktoru, vyrobeného na Ukrajině, ale s řádnou americkou platební přirážkou.
V Rusku se tomu všichni zainteresovaní odborníci smějí a u nás je mrtvolný klid.
Mám přímo čerstvé info od Rusů..

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Nebo aspoň kriminálník.
Co třeba Pavel Liška...anebo MuDr. Rath ?
---------------
Lidičky, půjde vpravdě o to, kdo je schopen porazit Fischera a jeho kandidátské křoví (už se do něj hrnou i Petr s Pavlem).
Podle mě nikdo (Babiš se odepsal svým politikařením a svou zkorumpovanou squadrou sám a Kmoníček jako by ani už neexistoval).
Možná ten Pavel Liška, jsme také národem Haškovým, nejen Husovým. Jako protest dost dobrá volba, a humor je také velmi potřebný.
MuDr. Rath asi jen v případě, že by se Kubice a spol. přiznali.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

(i když velmi pravděpodobně nikoliv vrah).
Ale pokud bych pod pohrůžkou zastřelení musel volit - a jediné varianty by byly buď Vystrčil nebo Kájínek - beru Kájínka!

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

Plný souhlas. Při souboji Kájínek - TaiWanec bych také chodil s transparentem "Kájínek for prezident".

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

to nakonec vydesinfikují a vypláchnou Gangou.

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

kdyby to sem šlo dát, mám dvě vieda indie kam turisté chodí a tam kde nechodí/hrůza a děs/... je to zvláštní země

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

a ta obyčených lidí je strašná.....

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdy povrch roušky ( zrovna včera jsem u pumpy viděl nejméně dva lidi, jak si respík nejprve ze všech stran ošahali a pak zastrčili halabala jen tak do kapsy kalhot, žádné mytí rukou tomu nepředcházelo) je kontaminován a následné použití roušky vede k vdechování choroboplodných zárodků , v tomto případě plísní (které mají rády vlhký povrch) ?
Obávám se, že většina lidí používá běžné respirátory vícekrát, po delší dobu. Kdy , pokud je občas nepostříkají příslušnou dezinfekcí, mohou na povrchu tkaniva vybujet řádné kolonie nežádoucích organismů....
Tak jen aby nebylo hůře s rouškama.....než bez nich.

Obdobně ve vztahu k " bezpříznakovým nemocným", včetně, respektive zejména, těm očkovaným. Kteří tak mohou být nebezpečnějšími, z hlediska přenosu případné infekce, než jsou lidé evidentně, zřetělně nemocní. Protože jednak jsou si jisti, že oni jsou zdraví...a jednak jejich okolí nic podezřelého nevnímá (žádný kašel, žádné horečky atd.).

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

"USA vyřadí Xiaomi ze svého black listu"

Já bych přál těm našim blboňům a grázlům a mužatkám...aby USA radikálně změnily svůj postoj k Rusku a dokonce si objednaly u Rosatomu výstavbu jadérky....:-D))
Jenže ti hroši a chameleonky by dokázali se vykroutit i z toho, kdyby oni sami museli běžet za Rusem žadonit , ať do toho tendru jde....vsadím šest tokarů naložených prázdnými lido-křesťano škopky.

Je to nevděčná role, dělat ze sebe neustále blbce, zejména pokud takováto práce vyžaduje mnoho úsilí. Nezávidím. Ani ty peníze, co za toto dostávají od nás všech.
Nic, jdu na májovky, rostou vůbec někde ?

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

V regionu razovitym
prstům křivym, uzlovitym
dobru pracu nikdo neda,
kdo má 30 - je už děda.
Maximalně hlidat vraky
nebo vytirat baraky
či u kaufu rovnat vuzky
tu i volant je moc kluzky.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Ruka neobuje fusky
neodepne zips od bluzky
nenavlikne niť do jehly
jako by byl člověk zkřehly.
Ruka se mele jak osika
na hajzl zajdeš do lesika
bo na tojce maš mit bura
ať jim to tu cyp rozbura.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Už zas je tu prašske jaro
mě s teho odvezu na aro
zase budu šmydlať vřiskať
rukama o sebe třiskať
hulakať že je to bravo
toto pro mě neni zdravo.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Pohádka o lži a nenávisti

Byla kdys zem, kde se lhalo a nenávidělo a taky kradlo, smilnilo, chudlo i bohatlo a takové ty věci kolem. Lidu to příliš nevadilo, protože v okolních zemích to bylo podobné, ne-li stejné.

Trůn na Hradě již dávno nebyl dědičný a tak se cháska v podhradí zabývala myšlenkou, jak současné vládce vystrnadit, aby mohla na uvolněný trůn sama zasednout.

Ze začátku to šlo ztuha, protože taková obava mezi lidem vládla, že změna jejich život neulehčí.

Zájemci lační trůnu, komnat a sklepení v nichž ještě něco vína zbylo, přišli s myšlenkou, která na první poslech zněla lákavě: „Nebudeme jako oni,“ pravili," a dodali: „lež bude poražena pravdou.“ I my vám budeme říkat pravdu a nic než pravdu, ať je jakákoli.

Znělo to jako pohádka. Zvítězí-li pravda nad lží, stane se zbytečným lidové varování: „Kdo lže, ten krade a do pekla se hrabe.“

Gramotnější z mocichtivých traktáty sepisovali, v nichž stálo, že víc nechtějí než diskusi s mocnými. Slovo lež poněkud zrelativizovalo. Lid omrzelo poslouchat, no řekněme tomu žvásty, o tom, že náhradníci moci nic, ale opravdu nic nechtějí.

Když bylo nejhůř, vstoupilo do hry slovo nenávist. Ta prý pomine spolu se lží. To, až se podaří vymýtit, co do hlav kázání o třídním boji vnesla.

Lež a nenávist budou na hlavu poraženy pravdou a láskou a budoucnost bude jaksi krásná a čirá.

Ten, který takto budoucnost zvěstoval, mnohý čas probendil s děvkami, truňkem i cestami do krajů, kde lež a nenávist je stále při síle.

Lid se z jednoduchého hesla nedozvěděl, kdy vítězství nastane a kam až bude sahat. Za hory, řeky, údolí a vůbec všude tam, kde se pohádky odehrávají? Nebo jen v podhradí a kraji Středočeském?

S láskou to ještě šlo, ta je snadno prodejná, horší ale s nenávistí. Ta přece musí zůstat v srdci, protože nepřítele, který lže a nenávidí, nelze porazit, pokud ho budeme milovat. Nelze nastavovat druhou tvář. Účel světí prostředky a tak lze naši nenávist, budoucí základ našeho vítězství, vyfutrovat lží.

Vládce z hradu odešel (do ráje, nebe nebo ke všem čertům). O jeho odkazu se pak dlouho v podhradních šencích mluvilo, až jeden z nohsledů zvolal: „Už to mám: Láska a pravda je ideál, k němuž budoucí generace směřovati budou. Škoda, že se jim bude se jim vzdalovat stejnou rychlostí, jíž se mu budou blížit. Toť bohužel věčná vlastnost ideálů.“

O pravdě a lásce tedy můžeme bez obav mluvit a dokonce děti tou pohádkou uspávat. Věky zavedené lži a nenávisti to neohrozí.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

A oni můžou!
Dneska na oficiální verzi o Vrběticích pustil Vlk nějakého hosta - s autentickými výpověďmi dobře informovaných vrbětičanů pár dnů po výbuchu.
Nejspíš si tohle biscia nepustila - nebo je to už všem jedno.

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2021/05/12/otazky-kolem-vrbetic-xi/…
----
No ale Hamáček se dnes vyjádřil, že vrbětická příprava vypovězení ruských diplomatů byla nejúspěšnější bezpečnostní operace všech dob.
Takže je to jasné - Vrbětice vyhrají ČSSD volby! Kdoví, jestli ČSSD nebude mít ústavní většinu.

Kam se na nás hrabou Američani se svým současným bratrským souzněním mezi republikány a demokraty!
Konečně po dlouhé době se z naší republiky stal politický, intelektuální, morální a intelektuální lídr celého světa.

Bože, já su tak ščastné!

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

" Co si myslím o Hamáčkovi, se mě raději neptejte. Prostě se nechal uvrtat do zpravodajské hry a na chvíli si myslel, že je agent W4C. Prostě ještě větší blbec než jsme doufali."
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Kroupa-se-uvrtal-do-zpr…
A já chtě nechtě musím souhlasit.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Hamáčkovi už zbývá jen zavolat velvyslance africké země, kamery ČT, pokleknout a políbit nohu jako BLM. V zahraničí bude oslavován.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

rodina.
Sdílet

Amnesty International revidovala své rozhodnutí. Status „vězně svědomí“ nebude spojovat s minulostí lidí, kterých se týká. Organizace se distancovala od Navalného politického programu.

Organizace Amnesty International se ruskému opozičnímu politikovi Alexeji Navalnému omluvila, že ho v únoru zbavila statusu „vězeň svědomí“, v nejbližší době status obnoví. V únoru letošního roku organizace svůj krok ospravedlnila tím, že některé Navalného veřejné komentáře lze považovat za prosazování nenávisti.

Amnesty International (AI) nyní pečlivě celou věc znovu zhodnotila a rozhodla se Navalnému status „vězně svědomí“ vrátit. V jejím prohlášení se uvádí, že zbavení statusu bylo „chybným rozhodnutím“, které zpochybnilo „naše záměry a motivy v kritickém čase“. AI se omluvila za negativní dopady, které rozhodnutí mohlo mít na Alexeje Navalného.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

v staronové sportovní disciplíně " skok do řeči " - Inerview ČT

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak jsem si právě přečetl, že zlotřilý Izrael napadl civilisty. Na lidovkách dokonce byla tato dojemná věta: "Obyvatelé jednoho z bytových domů v Gaze, který byl v noci terčem izraelských náletů, z budovy odcházeli s kufry, osobními doklady a cennostmi. Některé děti si nesly panenky".
Tak u těch panenek jsem normálně měl slzu v oku. Když jsem si představil, jak ta palestinská holčička (nebo genderově nevyvážený palestinský chlapeček) z toho napadeného baráku prchá se svou panenkou.
"OSN se obává otevřeného konfliktu."
Já, na místě OSN, bych se otevřeného konfliktu zase až tak moc neobával. Palestinci vypálili tentokrát krapet víc rachejtlí na židovské holčičky, které mají taky své panenky, Izrael udělal svojí armádou odvetu a ti palestinci jsou sice kokoti, ale úplně vymaštění nejsou a vědí, že, pokud by se vrhli do otevřeného konfliktu s Izraelem, tak palestinsko izraelský konflikt by byl u konce, jelikož by po něm už nezbyli žádní palestinci.
Jenomže ono to chce v těch médiích správně podat. Nenapíšete tam, že první zaútočili palestinci, ale hlavně musíte do popředí vyzdvihnout těch 43 nevinných civilistů.

Průměrný počet slepic: 1.9 (13 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ještě čtyři a mám pět slepic.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

akorát si nejsem jistý, jestli se této debatky mám zúčastnit.
Když si představím, že na jedné straně diskuse bude Občan a spol, antisemité, na druhé straně bude žid berrnard a pár lidí, víte, vidláku, já mám tento váš web celkem rád a obávám se, abychom vám ho u takovéhoto výbušného tématu nerozbourali.
Ale vy jste chytrý člověk, tak doufám, že tuto výbušnou debatku ukočírujete.
Takže zítra.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

Nevím jestli ji ukočíruji. Ale téma Izrael vs. Palestina je výbušné i na Kydech, takže pokud uvidím, že se to vymyká z rukou, uzavřu diskusi, článek smažu a uzavřu diskusi i u starších příspěvků, aby někoho nenapadlo rozbíjet si hlavu jinde. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Hlavně to, vidláku, nezařítněte příliš brzy.
Všimněte si jedné pikantnosti. Já, když jsem zde toto tématíčko načal, aniž bych tušil, že to plánujete na zítřek, tak jsem tam výš napsal, že se objeví Občan.
A teď si to prorulujte o kousek níž.
On je pan učitel, takže má vejšku a já jsem blbej lesní dělník. Ale já už dnes vím, jak do něj krapet zašťourat, aby se projevil, pan zdrojovatel. A on v tomto směru funguje jak pejsek na kus preclíku. Zamáváte mu před čeníškem návnadou a on vyrazí.
Ale já ho mám svým způsobem rád.
A teď už dobrou.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

oschly meze, neměl byste dříve dokončit Ukrajinu? Podle zdejších stratégu se tam už mělo válčit.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Víte vy vůbec, kdy končí rasputica na Ukaraině? Asi ne, to Vás v elfí centrále nepoučili?

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je otázka, proč letos vypukly nepokoje u Chrámové hory - zda tam Netanjahu neposlal policisty s očekáváním, že dojde k nepokojům, aby se pak mohl prezentovat jako silný vůdce.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

"Pro evropského pozorovatele z toho plyne poučení. I přátelští muslimové, po generace integrovaní ve vaší společnosti, se kdykoli a z jakéhokoli malicherného důvodu nakonec obrátí proti svým nemuslimským sousedům. Natož pak zcela nenávistní, ilegálně přistěhovavší muslimové, kteří se ani přetvařovat ještě nedovedou; předběžná opatrnost radí vidět v každém takovém ilegálním přistěhovalci potenciální teroristickou buňku. Navíc obrana před těmi, kteří přišli zavést v západní zemi zákony džungle, se nesmí odkládat do budoucna, protože přeroste-li počet vnitřních nepřátel určitou kritickou hranici, je boj ztracen."

Pro evropského pozorovatele z toho plyne poučení. I přátelští muslimové, po generace integrovaní ve vaší společnosti, se kdykoli a z jakéhokoli malicherného důvodu nakonec obrátí proti svým nemuslimským sousedům. Natož pak zcela nenávistní, ilegálně přistěhovavší muslimové, kteří se ani přetvařovat ještě nedovedou; předběžná opatrnost radí vidět v každém takovém ilegálním přistěhovalci potenciální teroristickou buňku. Navíc obrana před těmi, kteří přišli zavést v západní zemi zákony džungle, se nesmí odkládat do budoucna, protože přeroste-li počet vnitřních nepřátel určitou kritickou hranici, je boj ztracen.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Mlati-ridice-zapaluji-aut…

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

On je ten týpek lhář non plus ultra asi všeobecně: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Zdrogovana-elita-Laska-…

Kromě jiného není žádný vědec, nýbrž patentový advokát: https://data-lead.com/person/name/Thomas+Guttmann/id/17473778/v/be4ef

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Jestli nejste, hned má váš názor poloviční váhu - to jste chtěl naznačit, rozumím vám správně?Jestli ten člověk popsal své osobní pozorování, nezáleží, jestli je to advokát nebo zametač. On si ty bomby nejspíš vymyslel, že?

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Spouštěčem nepokojů bylo to, že parta židů si vyhlédla domy ve čtvrti Sheikh Jarra ve Východním Jeruzalémě, patřící Palestincům, a úřady jim pochopitelně vyšly vstříc. Takže rozhodly o vyhnání palestinských majitelů a o přenechání domů židům. https://www.timesofisrael.com/fresh-clashes-between-protesters-cops-ove…
Proti čemuž nejen majitelé samozřejmě začali protestovat. A protože jde o ne-židy, byla odpověď okupačních sil odpovídající. Stovky zraněných a pozatýkaných.
Kromě toho vlítly do čtvrti sionistické bojůvky (Lehava - Kahaneho pohrobci - https://en.wikipedia.org/wiki/Lehava) a jaly se mlátit Palestince. Ti měli tu drzost se bránit a policie opět zasáhla proti nim. Výhradně proti nim; extrémisté zůstali zcela mimo její pozornost. https://www.timesofisrael.com/jewish-extremists-plan-rally-in-jerusalem…
No, a teprve pak následovalo násilí kolem mešity https://www.reuters.com/world/middle-east/thousands-pack-al-aqsa-mosque…

V "českých" médiích o tom pochopitelně nenajdete ani písmenko. Stejně jako v nich nenajdete nic o apartheidní politice vůči ne-židům jak v Izraeli, tak v okupované Palestině, ani o sionistické podpoře islamistů v Sýrii. Kdo si přece jen troufne o něčem takovém ceknout, je ruče označen za antisemitu a umlčen.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

na zítřejší článek a následnou diskusi se fakt dost těším.
Ono někoho podporovat, kdo bydlí hafo kiláků od vás a vy si ho pouze idealisticky zkrášlujete, protože nesnášíte židy, je jedna věc, ale vsaďte se, že pokud by tento vámi chráněný pseudonárod bydlel kousek od vašeho baráku, zase až tak odvázanej byste z toho nebyl.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Předpokládám, že půjde o výron nenávisti, pečlivě pěstované "českými" médii vč. vybraných "redaktorů" CŤ jako jsou Szántó a pod. a stejně vybranými sionistickými zdroji.

Který z pseudonárodů máte na mysli?
Jeden je taková nacionalisovaná náboženská skupina, která se vyznačuje nesnášenlivostí, nesnesitelností, zásadním odporem vůči jiným pravidlům než jsou ta její a vytvářením ghett všude, kde se vyskytne. Lidé z např. londýnského Stamford Hill by mohli vyprávět.
Tak z toho bych opravdu odvázanej nebyl.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kamkoli přišla tato nesnášenlivá skupina, prdli jí do ghet, zatrhli provozovat řemesla, pak je po tisících trávili v plynových komorách a oni tady jsou furt. jsou všude a to vás sere.
Nikdy nejste schopni je úplně vymlátit. A teď si ještě dovolili založit svůj vlastní stát, který si chrání.
A vy, Občane, je nenávidíte a připisujete jim většinu zla na této planetě.
Víte, Občane, já vám toto moc nezávidím, jelikož židé zde budou všude a furt, akorát ta vaše nenávist bude jen ve vás a pouze vás bude trávit. Tak si jí užijte.

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Než se tady zítra začneme přít.
Já vím a mnozí zde, že jste odborník ve vyhledávání odkazů na netu.
Jenomže, až si vjedeme do vlasů, mě zase až tak moc nebudou zajímaj cizí názory, kterých vy dokážete tři prdele vygůglit, mě by spíš zajímal váš názor, protože jinak se schováváte za někoho jiného.
Víte, Občane, já zde už napsal tutově dost kravin, ale jsou to voloviny, které jsem vypotil já, a neschovávám se za někým jiným vymyšlený text, který jsem našel.
Tak prubněte zítra být sám za sebe.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Můj názor na sionismus a sionisty je nejen zde známý, VELMI příkrý a zatím tahle parta dělá vše pro to, aby mě v něm ještě víc utvrdila.
Jsem zásadním odpůrcem všech forem nacismu a neonacismu; tedy i sionismu. Přes to vlak nejede.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máte k tomu, co jsem napsal, nějaké PROTIARGUMENTY?
Máte nějaké PROTIARGUMENTY k tomu, co napsala IZRAELSKÁ média?

Ano, zítra půjde o výbušné téma a já hodlám VĚCNĚ ARGUMENTOVAT a zdrojovat.
Jsem velice zvědav na Vás.

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

Vy budete zdrojovat a já dost nešikovně vyjadřovat bez zdrojování svůj názor.
Vy to budete mít jednodušší, Občane. Jednak budete zde machrovat cizími názory a já se budu muset spokojit se svými, ale hlavně, vy máte oproti mě jednu obrovskou výhodu.
Všechno, co je zde špatně, systém a politika, tak vy tam vidíte ten komplot těch zlotřilých židáků, kteří každou chvíli mají nějakou schůzi a tam budou kout pikle, aby ovládli tuto planetu.
Víte, já vám toto krapet závidím. Ono to musí být fajn, ty všechny neúspěchy společnosti a tudíž i ty vaše, moci hodit někomu na hrb.
Akorát by mě zajímalo, pokud byste toho posledního židáka protáhnul komínem a zjistil, že to je furt v hajzlu, jakého jiného nepřítele byste si pak musel vybrat.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

vy zde vyhrožujete ozdrojováním.
Víte, Občane, já respektuji, že jste jazykově gramotný a umíte dost dobře gůglit.
Jenomže mě vaše zdroje nezajímají. Najděte si je, přečtěte si je, různé, pak si to v hlavě dejte dokupy a potom mi sem hoďte ten váš názor. Ten mě zajímá, vaše někde nalezené zdroje si nabouchejte.
Mě zajímá, co jste si z těch vašich všech zdrojů spojil, a co z toho vypotíte.
Co vypotíte vy, ne to, co napsal někdo jiný a vy jste to pouze dokázal nalézt. Nebuďte zbabělec, neschovávejte se za cizí myšlenky, i když tomu vznostně říkáte "ozdrojování".

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Občan zde svůj názor zcela jesně vyjevuje. Za všechno mohou Židi a vyhledává zdroje na základě kterých si tento názor vytváří. Vy na podporu svého názoru žádné zdroje nehledáte- vy je nepotřebujete, vy je prostě máte. V diskuzi s Občanem prohráváte, nemáte proti němu co postavit. (já s občanovými názory nesouhlasím)

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)