Světlanka

Autor
Štítky

Samozřejmě mi v uplynulém týdnu neunikla návštěva lídryně běloruské opozice Světlany Tichanovské. Toho času v litevském exilu. Náš krysík Vystrčil ji provedl po městě a označil ji za běloruskou prezidentku. Zeman jí navrhl, že by u nás měla mít zastoupení a kancelář. Mimochodem - tomu se divím úplně nejmíň. Jestliže se převrat v Bělorusku financuje odsud, jestli že u nás školeni ti demokratiční lídři a u nás se plánují demokratické protesty (a po nich ty nedemokratické), tak je zcela logické, abychom tu měli také oficiální kancelář ne? 

Ale teď vážně k Zemanovi - náš prezident je už starý pán, který celý život v době, kdy byl Lukašenko označován za posledního evropského diktátora. Vsadím se, že o tom financování hodně ví, je v tom i zainteresovaný, je to výrok ze stejné škatulky, jako že se v Kábulu bojuje za Prahu, Že Guaidó je venezuelský prezident a nebo že NATo může nechat lítat bombardéry přes český vzdušný prostor. Kdyby měl k dispozcii ještě dvacet let, třeba by se pak za to omluvil. Ale řekl bych, že nabídku kanceláře si už vezme na věčnost. 

Nehledal bych v tom žádnou genialitu, nehledal bych v tom nějaké vyšší poselství. Prostě to řekl, věděl, že mu to už nemůže nijak uškodit, možná mu to teď bězprostředně politicky pomůže, možná tím prostě pomohl Babišovi, který to potřeboval pro jednání s Merkelovou, která to potřebuje pro jednání se stranou německých Zelených, apod, apod. A kdyby na to přišlo a situace se otočila, tož se Zeman omluví ne? 

Abych řekl pravdu, mě na celé té návštěvě prakticky vůbec nezaujala ta přehlídka servilností a podlejzání. To jsem tak nějak čekal. Náš politický vlezdoprdelismus má dlouhou a košatou tradici. V tomto ohledu nelze naší výchově kádrů nic vytknout. A tak mě Vystrčil a ostatní neměli čím překvapit. Když jí pozvali, tak bylo už dopředu jasné, že to takhle bude probíhat. 

Mě naopak zaujalo něco jiného... Všimli jste si jaká ta Tichanovská je? Já se omlouvám už dopředu všem ženám, ne fakt si nemylsím, že jste takové všechny, ale teda fakt větší husičku abys pohledal. Slyšeli jste jí mluvit? to je něco jako paní Drahošová, která se tetelila chvilkovým zájmem. Otevřel se jí nový svět, kde jí podlejzají novináři, kde jí zvou do velkách prostor, možná jí dokonce i tleskají ve stoje, ale nic to nemění na tom, že po třech slovech každý vidí, že je ze Zlámané Lhoty. 

Vlastně ne, ze Zlámané Lhoty ne. Je to prostě jen... prostinká osoba. Když jsem slyšel její projev ze Senátu -četla ho z papíru, vůbec ho neměla naučený, její emoce v něm se tak nějak míjely s projevem. Pokud vůbec nějaké emoce měla. Prostě jí to někdo (manžel?) napsal a ona to přečetla aniž by věděla o čem mluví. 

To mě donutilo navštívit Jůtub a poslechnout si i její revoluční projevy přímo z běloruské fronty. Ty bláho, já se ani nedivím, že to ta opozice prohrála. S takovým vůdcem to ani jinak nešlo. Ona neinspiruje, ona vůbec neví co mluví. Rozhled nula, šarm nula a projevy, jako opsané přímo z bruselksé centrály nějaké neziskovky. Bláboly bláboly bláboly. Nic z toho neplyne. Já být nějakým místním vůdcem, tak fakt neví, co tím vlastně chtěla říct. Nevím, jestli budeme dál bojovat, nebo jsme to vzdali, jestli budeme střílet ostrejma nebo jestli přijedou nějaká neoznačená komanda.

Všímáte si, že ve vešch těch zlých diktaturách sázíme na stále bídnější koně? V Rusku Navalný s novičokem v trenkách, v Bělorusku domácí puťka která neví co mluví... No já se vlastně nedivím. Pokud v Rusku nebo Bělorusku sedí nějaký skutečně nespokojený revolucionář, tak je mu jasné, že s tou evropskou pomocí toho moc nevyhraje. Že mu možná dají prachy, dají mu vyškolené novináře, ale v praxi budou kecat takové nesmysly, které vůbec nebudou odpovídat místní realitě, že s nimi může jedině prohrát a v lepším případě skončit v exilu a v tom horším skončit na popravišti. 

Proto také máme na Ukrajině fašistický režim a ne evropskou demokracii. Protože ti evropští dmeokraté jsou tak tupí a blbí, že posloužili jen k tomu, aby ty prachy, co tam nastrkala Viktorka Nulandovic dostali nějací skuteční drsňáci, kteří jsou asi jen stokrát horší než Janukovyč. To samé bylo v Sýrii. Demokratická opozice odevzdala zbraně umírněným hrdlořezům a ti se stali skutečnými neumírněnými hrdlořezy. Žádná západní demokracie nevznikla, ani režim nakloněný západu ne. 

Co je na tom divného, že v Bělorusku se to nepodařilo také? Jedina hloupoučká kravka s podobně vymaštěnými kolegy se mohla pustit do boje s diktátorem, který se jen tak z něčeho neposere. Protože kdyby jen trochu tušila, do čeho ji strkají, tak by vypadla co nejdál. Kdyby tušila, že ji strkají přímo drakovi do chřtánu a nemají nic, čím by ji ochránili, tak to nikdy neudělá. 

A kdyby se to náhodou podařilo díky gruzínským odstřelovačům, běloruským fašistům a podobné chamradi, Tichanovská tam stejně nikdy nebude vládnout. Při nejbližší příležitosti ji o moc připraví nějaký místní nácek vyškolený v Polsku. a kdyby to nechtěla pochopit, prostě s ní vybuchne auto. To se tak prostě dělá. 

Vzali mladou a blbou a naponoukali jí, ať jde provokovat lva. Strčili jí do klece a pak se strašně divili, že se lev naštval. A ona zjistila, že nemá nic, čím by ho udržela od těla. A tak tak zdrhla. 

Už nejméně deset let zřetelně vidíme, že ve všech těch ditaturách není žádná demokratická či umírněná opozice. Všichni umírnění celkem v klidu volí svoje Putiny, Lukašenky a Asady, protože dobře vědí, že bez nich tam bude jen mor, neštovice a trvalá občanská válka. Jediný, kdo je na místě k dispozici, jsou hrdlořezové první kategorie a idioti, kteří neví, do čeho jdou. Z logiky vývoje pak plyne, že jakýkoliv převrat pak vyhrají ti hrdlořezové a nikdy nikdy nikdy nezvítězí ty husičky i kdyby je naše média milovala a Vystrčil si z Tichanovské ucvrkl blahem. 

Už by to těm našim elitám mohlo dojít. V Bělorusku ani Rusku není žádná demokratická opozice. Jediná opozice, která tam je, je značně nedemokratická a nebo značně hloupá. A pokud má někdo pořádné vzdělání, slušný rozhled, znalosti, dovednosti a ještě mu to myslí, dovede si spočítat dopředu, že nějaký převrat není v tomto případě žádná cesta vpřed. Jednoduše proto, že nakonec bude stát proti diktotárovi sám a celá Evropa se za ním krásně semkne. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (138 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Návštěva Světlany Tichanovské je jen prchavá pěna dní. Vzkypí a zase uvadne. Vzpomeňme si na Gretu Thunberg. Dříve plnila noviny a věděli jsme, kde se zrovna nachází. Nadávala všem v OSN i Evropském parlamentu - a ještě jí posluchači za ty nadávky tleskali. A kde je jí konec dnes? I tohle pomine.

Průměrný počet slepic: 4.9 (46 hlasů)

Pokud Vidlák žije názorem, že Státy, potažmo EU se snaží ať už ve východní evropě nebo na předním východě nastolit demokratické režimy které by s nimi byly ideově spřízněny a jistým způsobem zavázány, je na omylu.
O to vůbec nejde a nikdy nešlo. Ve skutečnosti je cílem příslušný region totálně rozesrat a až pak tam nějaké to prozápadní pimprdle nechat zvítězit.
A ke zničení Běloruska, popř.nastarování občanské války jako se nám to už povedlo na Ukrajině je Cichnovská docela dobře upotřebitelná.

Průměrný počet slepic: 4.7 (37 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Světlana Tichanovská nebo též Cichanouska, chcete-li, je disidentka na jedno použití.
Pokud uspěje a Lukašenka svrhne, stane se prezidentkou, její výroky budou hojně citovány a dostane řadu zahraničních cen spolků neznámých osob, které mají vytvořit dojem exkluzivity názorů oné osoby. Podobné, jako když si Kalousek zaplatil dvakrát cenu za nejlepšího ekonoma, kterou udělil obskurní časopis rozhodnutím svých asi 20 redaktorů. Má to hodnotu toaletního papíru.
Když neuspěje, chvíli se o ní bude mluvit a pak nastane její smrt - skutečná nebo fingovaná, viz Skřípalovi. Pak o ní nikdo neuslyší.
Nemá smysl hrát si na zachránce světa a ke všemu zaujímat morální postoje. My máme dost starostí sami se sebou a situací v ČR. Nechť se o Bělorusku angažují jiní, velmoci. Náš hlas stejně slyší, když se jim to hodí, názor souhlasí s názorem velmoci a velmoc potřebuje vytvořit širokou mezinárodní koalici - viz přepadení Iráku pod lživým důvodem ZHN.
Když se názor nehodí, třeba v případě nelegální imigrace dovážené přes Středozemní moře neziskovkami, je odsunut jako zaostalý a zpátečnický.
Tak není nutné mír názor na každou situaci, třeba v Bělorusku. Stačí, že názor má velmoc a jiný stejně zaznít nesmí.

Průměrný počet slepic: 4.9 (44 hlasů)

Cichanouská je možná husička, jenže vyškolená Sörösem. EU se za ní nanejvýš "semkne", ale financuje ji miliardář, kterému už ledacos (i v Evropě - namátkou uvedu migraci) vyšlo! Pro něho je to taky jen pimprle, ale velice silně podporované a placené. Opakuji - nepodceňujte ji! (A hlavně ne Söröse!)

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

Tahle je DIVNÁ.
Stejně jako její manžel; toho vypakovala youtuberská komunita fofrem a zofort, protože jednak několik lidí nepěkně využil, když potřeboval pomoci s reklamou na sebe sama a "druhak" proto, že jim přišel podezřelej a dokonce ho měli za agenta ruské nebo běloruské tajné služby.
Jako fór by to bylo dost dobrý, kdyby se nakonec ukázalo, že milá poprezidentštělá domácí puťka je ve skutečnosti plukovnice z SBU, GRU, KGB a pod. To bych si asi smíchy poprfkal klábofnifi :o)))

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

<a href=http://stadalafilop.com />buy cialis online united states</a>

Zatím bez slepic

jelly kamagra disfuncion erectil <a href="http://vskamagran.com ">kamagra jalea efectos secundarios</a> kamagra suppliers

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tichanovskou nemá smysl komentovat. Je to mamina od plotny, obyčejná paní které zavřeli manžela a někdo ji navrhl aby zvedla jeho prapor. O ona ho zvedla. Věřím, že byla plná dobra, lásky a i jisté odvahy. Pak se jí to vymklo z rukou a nezbylo jí než hrát hru dál. Jenže zpátky to nejde, kupředu také ne. Zkažený život. Možná to již tuší.
Ale vidláku všimněte si, že se i demokracie poučily a raději sáhnou po typu Tichanovské než po typu šaramantní Savčenkové. Není opozice jako opozice a čert aby se v tom vyznal.
Bělorusko je již pro EU a NATO ztraceno, stejně jako Krym a vlastně i celá Zbytková Ukrajina. Ta se drží nad propastí, ale jednou do ní spadne. Není lehké něco uhrát se špatnými kartami.

Průměrný počet slepic: 4.7 (41 hlas)
Trvalý odkaz

O

Průměrný počet slepic: 1.3 (24 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Reakce na elfa (nebo snad jen aktivního idiota) výše:
"Kdo bere vážně Česko", reprezentované Vystrčily & co. je skutečně hňup.

Průměrný počet slepic: 4.7 (34 hlasů)

a já myslel že Česko reprezentuje hlavně prezident.

Průměrný počet slepic: 2.4 (17 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Prej "vidlák dostal pokyn" - další z dlouhé řady projevů psychického problému scallopa, typická projekce. Referent si prostě neumí představit, že by někdo napsal názor bez pokynu. Ubohý referentský lokaji!
Prej "neskonale demokratičtější Ukrajina" - k popukani. Snad ani scallopovi bych nepřál pocítit neskonale demokratické metody chlapců z Azova, z Oděsy, z desítek dalších míst, kde se k volbám připustí jen ti správní kandidáti. Chápu, že se to scallopum líbí, dokud jsou oni ti urválci, kteří rozhodují. Až se to otočí, to bude scallopího kvikotu!
Opozice prohrála z docela obyčejného důvodu: dostala desetinu hlasů a výsledky se přes veškerou snahu nepodařilo zfalšovat.
Jdu spát a všem bdícím referentům ve službě přeju, ať jim není zle, ať tu žlučovitou nenávist ke svobodnému prostoru dokážou ventilovat i jinak.

Průměrný počet slepic: 4.8 (39 hlasů)

Já už teda z hřebenatky čtu jenom první písmena a co zazní v komentářích, ale pokud psal o "vidlák dostal pokyn", viděl bych to spíš na pokus o sarkasmus, kterým chce naopak demaskovat naše tvrzení o něm. Tím ho nehodlám nějak obhajovat, jen se pokouším o vysvětlení dílčího detailu. Protože samozřejmě celkově a) je buď placený, b) trpí mesiášským komplexem - a je jedno zda touží napravit svět, či nás, c) léčí si mindrák, d) má tragický soukromý život, e) je scallop. Popřípadě kombinace řečeného. Normální člověk by se na nás jednoduše už dávno vykadil a žil svůj hodnotnej život.

Nebo je mistrovským Masterovým tahem k utužení pocitů sounáležitosti. :D Když se rozhádáme kvůli Covidpassu, očkování, Izraeli, komunistům a dalším, přiběhne vždy a s neochvějnou jistotou jako sjednotitel ;)

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejde o to kdo se komu líbí nebo ne. Jsou to extrémně neschopní lidé a pokud by se jim náhodou podařilo toho nechutného diktátora zcela demokraticky svrhnout tak pravděpodobnost, že tam bude klid pořádek a demokratická společnost západního střihu která nám bude přátelsky nakloněná je čistá 0. A i kdyby se jim skutečně podařilo velkovezíra odvolat a začali by zkoušet uplatňovat ty své sluníčkové vize a plány, někdo z těch bojůvek posedlých ideologií které vyhecovali by jim to bleskově poslal do hlavy a vzal otěže do pazúr místo nich. Což se v podstatě stalo na UA.

Průměrný počet slepic: 4.9 (35 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

jednopísmenka, nedivte se.
Jednak neustále útočíte ad hominem na majitele hnojištěte a jednak neustále píšete nesmysly. Ty nesmysly by asi byly tolerovatelné, ale ty útoky nikoli.

K tématu:
1) Až bude Lukašenko vymetat s opozicí jako Španělsko s Katalánci nebo jako Francie s odboráři, bude načase se zamyslet.
2) Na Ukrajině se dostali k moci neonacisté. Praví a nefalšovaní. Plus oligarchové, z nichž někteří s neonacisty splývají.
3) Ano, mnozí z "opozičníků" se mezi fašisty či neonacisty dají zařadit. Zejména ti, již jsou podporováni z Ukrajiny.
4) CŘ už asi nikdo vážně nebere. Zato mnozí ČR POUŽÍVAJÍ - vždy PROTI jejím zájmům.

Průměrný počet slepic: 4.7 (45 hlasů)
Trvalý odkaz

Praha - Prezident Miloš Zeman vyjádřil dnes představitelce běloruské opozice Svjatlaně Cichanouské osobní podporu a ocenil její odvahu. Opozici popřál vítězství v boji s posledním evropským diktátorem. Po přijetí na zámku v Lánech to na twitteru uvedl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Cichanouská se setkala také s premiérem Andrejem Babišem (ANO) a předsedy Pirátů Ivanem Bartošem a hnutí Starostové a nezávislí (STAN) Vítem Rakušanem. Večer se na pražské Kampě zúčastnila koncertu pro běloruské občany pronásledované režimem Alexandra Lukašenka.

Průměrný počet slepic: 2.1 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Reakce patrně i zdejšího strejdy u Bavora, před jednáním Biden -Putin, výstižné:
Heslo NATO je: teď jsme vás odstrašovali a s vámi to nehlo. Je to odporné. Musíme to změnit, budeme vás dále odstrašovat, ale vy nám půjdete na ruku a budete poslouchat. Kterého génia to napadlo? Že by naši senátoři už infiltrovali i NATO?

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Myslím si, že přehlížet roli panského rezidenta v přestavení "Žena za plotnou" je nedocenění jeho a její hereckých schopností. A blboni zahazují své potřeby kvůli těmto loutkám. Ztrácejí čas pozorováním a popisováním jejich situačních rolí. Sem tedy v očekávání, jakému bimbošovi bude říkat prezidente příště. Muheeeee

Průměrný počet slepic: 2.4 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

kteru jsem si rád přečetl, spustar rozumných názorů a většinovém odmítnutí extremismu obou protistran je zas čas srovnat řady.

Ano, dnes se bude hádat jen scallop. Kdo z vidlákem souhlasí, bude souhlasit. A ti, které rëxsovětská témata neberou, se do toho montovat nebudou.

Průměrný počet slepic: 3.6 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Navenek.
Ta barmská figura je z rodiny velmi vysoce postaveného lampasáka, jenž sám velel několika tamním vojenským převratům. Která se na chvíli stala užitečnou postavičkou, byla použita a... a odložena.
Tichonovská je jenom postavička. Manipulovaná, tahaná na provázcích. A asi dobře placená. Ale úplně blbá asi nebude, protože vystudovala peďák s aprobací angličtina/němčina.
Stejně jako její "tým":
https://tsikhanouskaya.org/en/team/
A ti, co si je platí, chtějí svou investici zpět. Takže se parta musí snažit.

Dost by mě zajímalo, čím se vlastně její rodina živila předtím. Ona "několik let" na mateřské (5 dětí), manžel "youtuber".

Osobně pro ni mám jen VELMI ošklivé výrazy, protože je to vlastizrádkyně jak vyšitá. A takovou svoloč hooodně nemusím.
Stejně jako velmi velice nemusím identicky vlastizrádnou partu ze Senátu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (42 hlasů)

z úplně obyčejný rodiny. Táta řidič, máma kuchařka, děda kolchozník.
Bydleli v paneláku v nějaký běloruský díře v černobylský zóně.

https://www.mk.ru/politics/2020/08/26/raskryta-pravda-o-proshlom-svetla…

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dík!

Ta fotka v albánských tričkách je boží :o))

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

... protože vystudovala peďák s aprobací angličtina/němčina."

No potěš pánbu! Na peďák od nás z chemie odcházeli ti, co už nestačili s dechem. Na peďáku pak excelovali, dělali pomocné vědecké síly a tak ... (Osobně mi jí je ale líto - 5 dětí! Asi se chytla špatného týpka ... )

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

nepopletli.
Že hejtman Kuba nejmenoval Tichanovskou generálem pro jižní čechy a Vystrčil Koudelku presidentem Běloruska.

To je mašíbl...

Průměrný počet slepic: 4.8 (46 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hodges zase zaperlil. Rusko má s Ukrajinou smlouvu o pronájmu základny v Sevastopolu asi do roku 2045. Tedy, je-li Krym stále ukrajinský, je tam základna legálně. Nebo Krym již patří Rusku a tak je tam základna také legálně.
Jak vidno, naší američtí přátelé rádi lžou, když se jim to hodí. Problém je ale, proč věřit lhářům?

Průměrný počet slepic: 4.9 (36 hlasů)
Trvalý odkaz

Když totiž někde začnou "spontánní" protesty, tak se dav vždycky vyvalí na ulici spolehlivě vybaven transparenty v english jazyce. Ať je Barma nebo Bělorusko.

Průměrný počet slepic: 4.9 (38 hlasů)