Světlanka

Autor
Štítky

Samozřejmě mi v uplynulém týdnu neunikla návštěva lídryně běloruské opozice Světlany Tichanovské. Toho času v litevském exilu. Náš krysík Vystrčil ji provedl po městě a označil ji za běloruskou prezidentku. Zeman jí navrhl, že by u nás měla mít zastoupení a kancelář. Mimochodem - tomu se divím úplně nejmíň. Jestliže se převrat v Bělorusku financuje odsud, jestli že u nás školeni ti demokratiční lídři a u nás se plánují demokratické protesty (a po nich ty nedemokratické), tak je zcela logické, abychom tu měli také oficiální kancelář ne? 

Ale teď vážně k Zemanovi - náš prezident je už starý pán, který celý život v době, kdy byl Lukašenko označován za posledního evropského diktátora. Vsadím se, že o tom financování hodně ví, je v tom i zainteresovaný, je to výrok ze stejné škatulky, jako že se v Kábulu bojuje za Prahu, Že Guaidó je venezuelský prezident a nebo že NATo může nechat lítat bombardéry přes český vzdušný prostor. Kdyby měl k dispozcii ještě dvacet let, třeba by se pak za to omluvil. Ale řekl bych, že nabídku kanceláře si už vezme na věčnost. 

Nehledal bych v tom žádnou genialitu, nehledal bych v tom nějaké vyšší poselství. Prostě to řekl, věděl, že mu to už nemůže nijak uškodit, možná mu to teď bězprostředně politicky pomůže, možná tím prostě pomohl Babišovi, který to potřeboval pro jednání s Merkelovou, která to potřebuje pro jednání se stranou německých Zelených, apod, apod. A kdyby na to přišlo a situace se otočila, tož se Zeman omluví ne? 

Abych řekl pravdu, mě na celé té návštěvě prakticky vůbec nezaujala ta přehlídka servilností a podlejzání. To jsem tak nějak čekal. Náš politický vlezdoprdelismus má dlouhou a košatou tradici. V tomto ohledu nelze naší výchově kádrů nic vytknout. A tak mě Vystrčil a ostatní neměli čím překvapit. Když jí pozvali, tak bylo už dopředu jasné, že to takhle bude probíhat. 

Mě naopak zaujalo něco jiného... Všimli jste si jaká ta Tichanovská je? Já se omlouvám už dopředu všem ženám, ne fakt si nemylsím, že jste takové všechny, ale teda fakt větší husičku abys pohledal. Slyšeli jste jí mluvit? to je něco jako paní Drahošová, která se tetelila chvilkovým zájmem. Otevřel se jí nový svět, kde jí podlejzají novináři, kde jí zvou do velkách prostor, možná jí dokonce i tleskají ve stoje, ale nic to nemění na tom, že po třech slovech každý vidí, že je ze Zlámané Lhoty. 

Vlastně ne, ze Zlámané Lhoty ne. Je to prostě jen... prostinká osoba. Když jsem slyšel její projev ze Senátu -četla ho z papíru, vůbec ho neměla naučený, její emoce v něm se tak nějak míjely s projevem. Pokud vůbec nějaké emoce měla. Prostě jí to někdo (manžel?) napsal a ona to přečetla aniž by věděla o čem mluví. 

To mě donutilo navštívit Jůtub a poslechnout si i její revoluční projevy přímo z běloruské fronty. Ty bláho, já se ani nedivím, že to ta opozice prohrála. S takovým vůdcem to ani jinak nešlo. Ona neinspiruje, ona vůbec neví co mluví. Rozhled nula, šarm nula a projevy, jako opsané přímo z bruselksé centrály nějaké neziskovky. Bláboly bláboly bláboly. Nic z toho neplyne. Já být nějakým místním vůdcem, tak fakt neví, co tím vlastně chtěla říct. Nevím, jestli budeme dál bojovat, nebo jsme to vzdali, jestli budeme střílet ostrejma nebo jestli přijedou nějaká neoznačená komanda.

Všímáte si, že ve vešch těch zlých diktaturách sázíme na stále bídnější koně? V Rusku Navalný s novičokem v trenkách, v Bělorusku domácí puťka která neví co mluví... No já se vlastně nedivím. Pokud v Rusku nebo Bělorusku sedí nějaký skutečně nespokojený revolucionář, tak je mu jasné, že s tou evropskou pomocí toho moc nevyhraje. Že mu možná dají prachy, dají mu vyškolené novináře, ale v praxi budou kecat takové nesmysly, které vůbec nebudou odpovídat místní realitě, že s nimi může jedině prohrát a v lepším případě skončit v exilu a v tom horším skončit na popravišti. 

Proto také máme na Ukrajině fašistický režim a ne evropskou demokracii. Protože ti evropští dmeokraté jsou tak tupí a blbí, že posloužili jen k tomu, aby ty prachy, co tam nastrkala Viktorka Nulandovic dostali nějací skuteční drsňáci, kteří jsou asi jen stokrát horší než Janukovyč. To samé bylo v Sýrii. Demokratická opozice odevzdala zbraně umírněným hrdlořezům a ti se stali skutečnými neumírněnými hrdlořezy. Žádná západní demokracie nevznikla, ani režim nakloněný západu ne. 

Co je na tom divného, že v Bělorusku se to nepodařilo také? Jedina hloupoučká kravka s podobně vymaštěnými kolegy se mohla pustit do boje s diktátorem, který se jen tak z něčeho neposere. Protože kdyby jen trochu tušila, do čeho ji strkají, tak by vypadla co nejdál. Kdyby tušila, že ji strkají přímo drakovi do chřtánu a nemají nic, čím by ji ochránili, tak to nikdy neudělá. 

A kdyby se to náhodou podařilo díky gruzínským odstřelovačům, běloruským fašistům a podobné chamradi, Tichanovská tam stejně nikdy nebude vládnout. Při nejbližší příležitosti ji o moc připraví nějaký místní nácek vyškolený v Polsku. a kdyby to nechtěla pochopit, prostě s ní vybuchne auto. To se tak prostě dělá. 

Vzali mladou a blbou a naponoukali jí, ať jde provokovat lva. Strčili jí do klece a pak se strašně divili, že se lev naštval. A ona zjistila, že nemá nic, čím by ho udržela od těla. A tak tak zdrhla. 

Už nejméně deset let zřetelně vidíme, že ve všech těch ditaturách není žádná demokratická či umírněná opozice. Všichni umírnění celkem v klidu volí svoje Putiny, Lukašenky a Asady, protože dobře vědí, že bez nich tam bude jen mor, neštovice a trvalá občanská válka. Jediný, kdo je na místě k dispozici, jsou hrdlořezové první kategorie a idioti, kteří neví, do čeho jdou. Z logiky vývoje pak plyne, že jakýkoliv převrat pak vyhrají ti hrdlořezové a nikdy nikdy nikdy nezvítězí ty husičky i kdyby je naše média milovala a Vystrčil si z Tichanovské ucvrkl blahem. 

Už by to těm našim elitám mohlo dojít. V Bělorusku ani Rusku není žádná demokratická opozice. Jediná opozice, která tam je, je značně nedemokratická a nebo značně hloupá. A pokud má někdo pořádné vzdělání, slušný rozhled, znalosti, dovednosti a ještě mu to myslí, dovede si spočítat dopředu, že nějaký převrat není v tomto případě žádná cesta vpřed. Jednoduše proto, že nakonec bude stát proti diktotárovi sám a celá Evropa se za ním krásně semkne. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (138 hlasů)

Komentáře

musí vidět, že jejich prachy jsou investovaný dobře.
Samozřejmě že nemluví žádným východoevropským jazykem, ani žádnou asijskou hatmatilkou.

V EU, NATO i v Washingtonu je jednacím jazyčiskem angličtina...

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

Prakticky stejné to bylo u nás, když rozbíjeli Československo. Čuměl jsem jako puk, když jsem v Bratislavě viděl lesy jakýchsi do té doby neznámých vlajek, a že to jsou slovenské.

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

vyšel na západě již v roce 1988, republika v něm již byla roztržena na Česko & Slovensko. Tehdy jsem si z toho dělal srandu; ta mne potom přešla ...

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera jsem se s internetem nepotkal, tak až dnes.

Vidlák vystvětluje svůj postoj a smýšlení o průměrném chřipečkáři:

"Řekl bych, že se tady všichni shodneme, že vláda/Babiš si nakonec prosadili svou."
Tak na tom se neshodneme. Vláda/Babiš právěže svou neprosadili. Babiš chtěl od počátku postupovat úplně jinak a spíše po "chřipečkářsku". Až když zjistil, jak ohromná síla kovidové mafie proti němu stojí, podlehl.

"Vláda vsadila na vakcíny, které za sebou nemají deset let klinického testování, které se dělaly narychlo, ale které už dostalo do ramene tolik lidí, že ona klinická studie v reálu v podstatě proběhla."
Klinická studie v žádném případě neproběhla, protože desetiletou studii nelze provést za několik měsíců. Plynutí času umíme zpomalit s Einsteinem, ale o zrychlení jsem neslyšel nic.

"Proč si sakra někdo myslí, že na ty neočkované někdo bude plýtvat pozorností? Který kuřecí mozeček přišel s takovou blbostí? Kolik tu máme čtenářů, kteří přesně tomuhle nesmyslu věří? Že v podmínkách sedmdesátiprocentní proočkovanosti a k tomu i získané imunity proděláním nemoci, že někdo bude neočkovaným něco zakazovat?"
To si nikdo nemyslí. Nebude to tak, že se bude něco zakazovat neočkovaným. Bude to tak, že se bude něco zakazovat či nařizovat VŠEM.

"Zatím ještě platí nějaká opatření a budou platit přesně do toho dne, kdy skončí zájem o očkování."
To je podle mého soudu velké nepochopení kovidu. Stále jsme na začátku a plány následných kroků jsou zpracovány na několik dalších let, případně se budou tvořit a upravovat za pochodu. Zadruhé, zájem o očkování nemůže skončit, dokud bude očkování vynucováno či důrazně doporučováno shora. Očkování s námi zůstane jako dobrovolně-povinné na mnoho let, jak se zdá.

"Stíháte mě sledovat vy příznivci Volného? Místo abyste začali už teď mluvit o tom, že po proočkování má nastat kompletní rozvolnění z důvodů výše popsaných, místo toho, abyste zjišťovali na interpelacích, kdy vláda rozvolní všechno a pro všechny, místo toho, abyste se hrdě přihlásili k tomu, že i když jste neočkovaní, tak se koronaviru nebojíte, tak tady demonstrujete proti něčemu, co nemá žádnou logiku. A proto taky vaše demonstrace vypadají tak blbě a proto prohrajete volby, proto po vás brzy neštěkne ani pes."
Tento odstavec jsem četl třikrát, ale stále tomu nerozumím, co tím chce Vidlák říct. Samozřejmě, že v aktuální situaci má nastat kompletní rozvolnění bez ohledu na cokoli. Nemoc (pravděpodobně dočasně) zmizela. A zato demonstruji. Současně demonstruji za to, aby se nestaly ty příští kroky, které půjdou proti přírodě, svobodě, odborným argumentům a zdravému rozumu.

Průměrný počet slepic: 3.8 (38 hlasů)

Až se Covid19 vrátí, bude to jiný kmen koronaviru, který se vyvine v podmínkách vakcinace Pfizerem. Jednoduše řečeno, přežije v prostředí současných vakcín a bude schopen je obejít. Přinejmenším tu od Pfizera, protože tou se nyní značná část obyvatel ČR očkuje.
Na podzim přijde jiný a nový kmen. Očkovaní i neočkovaní na tom budou s ochranou úplně stejně špatně.

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak ona je to samozřejmě otázka - má smysl čerpat vodu z podpalubí, když je jasné, že se loď stejně potopí a Carpathia je daleko za obzorem?

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Smysl by mělo čerpat vodu z podpalubí, kdyby to pomohlo. Protože je Carpathia daleko za obzorem, má smysl chystat se na opuštění lodi a stavět vory. Čerpání vody z podpalubí v beznadějné situaci jen vyčerpá trosečníky do úmoru.
Spíše to srovnejme s chůzí v zasněženém terénu daleko od civilizace. nemá smysl jít, dokud dotyčný nepadne vyčerpáním, protože pak mu nezůstane dost sil na udržení vnitřního tepla a umrzne. Místo toho má smysl udělat si záhrab a v něm nabrat nějaké síly.
prostě máme zbytek sil, nedostatek času a potřebujeme naše síly využít smysluplně. V případě Covidu to znamená dostat v létě populaci do dobré zdravotní formy, aby na podzim odolala nové vlně covidu. A sázíme vše na jednu kartu, očkování. Co když očkování selže? Ta pravděpodobnost je hodně vysoká, protože koronaviry rychle mutují.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Jenomže právě to čerpání vody může zpomalit potopení lodě a dá Carpathii šanci dostat se blíž, spustit čluny později, protože - co si budeme nalhávat - je rozdíl krčit se uprostřed severního Atlantiku na člunu, na voru, či ve vestě ve vodě... nebo být, dokud to jde, na palubě..
Ostatně, u těch pump stejně NEJSOU všichni najednou.

Zpochybňovat jednu kartu - očkování - OK. Ale pak je třeba položit na stůl tu kartu druhou. Tedy co dělat, když ono očkování selže? A vlastně i - co to znamená ve vztahu k dnešku, to odmítnutí "jedné karty"? Sednout si, točit prsty mlýnek a čekat na Darwina, ať si to protřídí sám?

Budou mutace? Jistěže budou. Vytváříme vakcínami na viry evoluční tlak? Jistěže. Ale které prostředí ho vytváří silněji? Proočkované plně, nebo to proočkované jen z části? Zároveň budeme mít s každým dalším rokem lépe zvládnutý alespoň ten mechanismus vakcinace. Režim každého jednoho. Měli bychom být poučenější.

Ano, pravděpodobnost, že očkování přinese méně sluníčka, než si mnozí malují, je vysoká. Ale bude zataženo stejně, kdybychom nechali to očkování být s tím, že není kouzelnou hůlkou? Ono totiž NIC, co můžeme dělat, není tím "abraka dabra" a svět je náhle voňavý a plný lásky. Jen hlupák má představu, že "byl jsem dvakrát ďobnutej a je sláva!" Zároveň ale jakékoliv jiné strategie, než opřít se o proočkovanou+promořenou populaci neexistuje. Pokud si nechcete nechat vzít té osobní svobody či anonymity ještě víc.

Průměrný počet slepic: 3.1 (8 hlasů)

Řeknu to jinak - myšlenka mě trkla právě teď. Je samozřejmě jenom v pořádku, pokud se bude dost seriozních a schopných lidí té myšlence "co když očkování selže" věnovat a chystat na případ, že selže. Ale musí dojít dál, než k pouhéme "stejně to selže, protože...".
Je dobré mít v záloze alternativu - ale zároveň to netznamená automaticky odmítat vytyčenou cestu. Protože také můžeme skončit jako srnka v záři reflektorů před přijíždějícím autem - neschopni dokončit krok do tmy na druhé straně vozovky.

Osobně, mít zodpovědnost za zemi (naštěstí ji nemám), bych volil podobnou cestu jako stávající vláda. Tvářil bych se, že očkování je kouzelný lektvar na všechny neduhy. Asi bych se také snažil o určitý společenský tlak. Ale zároveň bych se snažil hledat strategie pro případ, že to nevyjde z důvodů viru (mutace), či z důvodu lidu (odmítání). Protože - co kdybych náhodou ty podzimní volby vyhrál, že jo? Určitě bych to ale nevykřikoval do médií, protože bych tím jen posílil to apriorní "kverulantství" ("Koukněte, sami tomu nevěří, nemá to cenu, já vám to říkal!"). To bych jen podřezával větev, na které sedíme.

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

Jinou cestu jsme popsal výše, prostě chodit do přírody, jíst vitamíny, dostat se fyzicky do kondice a psychicky do pohody, pobývat hodně na slunci. A na podzim si dodržovat rozestupy, nosit roušky v prostorech s možnou infekcí (ne sami na ulici) a dezinfikovat si ruce.
Ostatně nikde jsem neviděl výzkum na téma, co udělá dostatečná hladina alkoholu v krvi s koronavirem. Angličtí důstojníci léčili ginem každý případný neduh.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Vlastimile, vy se na to zavírání snad přímo těšíte. Místo abyste byl rád, že to nenastane, protože covid je na ústupu a Babiš udělá všechno pro to, aby se na něj (a jeho kiksy) zapomnělo, aby všechno bylo jako dřív (v době, kdy měl preference jako sviň) a že se všechno rozvolní, nikoho nebude nutit očkovat, protože kolektivní imunity bude/bylo dosaženo, tak Vy snad potřebujete, aby nás Babiš zarýgloval, abyste měl konečně důkaz, že nás chtějí ovládnout. 

Co budete říkat, až na podzim Babiš přijde a řekne, že sice se covidní případy znova objevují, ale neprojevuje se to ani v nemocnicích ani v krematoriích  a tak se nebude nic zavírat?  Vím co v té chvíli udělá Volný - popře sám sebe a začne volat po opatřeních. Uvidíte. 

Průměrný počet slepic: 2.9 (16 hlasů)

Vidláku,
většina lidí je očkována Pfizerem. Z toho se dá očekávat, že nové úspěšné mutace Covid19 vzniknou u lidí s vakcínou Pfizer. Čím více bude očkovaných, tím pravděpodobnost stoupá, protože nové varianty vznikají každý den. Koronaviry neuvěřitelně mutují. A občas se jedné mutaci povede obejít všechna zdravotní omezení. Očkování nás opravdu nezachrání. Až ti očkovaní vyrazí k moři, přitáhnou zpátky nové zde neznámé mutace. A z nich nějaká mutace uspěje a učiní všechna očkování Pfizerem rázem bezcennými.
Nesrovnávejme vakcíny na Covid 19 s vakcínami proti bakteriálním nemocem (tetanus), ale s podobnými vakcínami na koronaviry, což jsou vakcíny proti chřipce. Každý rok nová mutace chřipky i vakcíny.
Má smysl se očkovat? To je každého osobní volba. očkovat či neočkovat je zhruba 50:50. A nikdo neví, která varianta bude v budoucnu ta správná.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Souhlasám.
Co teď s tím,když i naše média tvrdí,že se nemají očkovat Astrou Zenekou,ani starší 60 let.
Proto by si měl každý rozmyslet,jestli očkovat nebo ne,naprosto vzniká nedůvěra k odborníkům,ale i politikům.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Astra Zeneka už je odepsaná. Už ji nedoporučují ani lidem 60+. Prostě má tolik nevýhod, že začaly převažovat. Docela nelituji, že jsem ji odmítl.
Já za sebe prohlašuji, že chci jedině Sputnik. Akorát že ten nebude, bo Vrbětice, Babiš, Hamajda i Zeman plus jásot nad vyklizením velvyslanectví...
Ale říkám - taky dobře!
(Asi by mě zaskočili, kdyby Sputnik povolili... leč toho se nebojím, naši fanatici jsou (jedině!) v tomhle směru spolehliví!) :-D

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

z úřadující vlády za oponou. Český místodržící Babiš je jen vykonavatel vůle.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
chce to prostě vyčkat, až koronavirus zmutuje do neškodné varianty. A do té doby se stranit lidí, dezinfikovat si ruce a v kontaktu s lidmi roušku. On by stačil i šátek, nemusí to být hned respirátor. A být hodně venku. Na poli koronavirus není. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Opět samé vedle.

Na zavírání se netěším, protože zavírání je totální destrukce všeho a nemá žádné odpostatnění.

Co dělá Babiš, už je mi tak nějak fuk. Protože vím, že už zcela otevřeně nepracuje pro vlast.

Jestli na podzim přijde nová vlna kovidu, to je taky tak nějak jedno. Nepřijde-li na podzim, přijde na jaře. Nebo na podzim za rok. Nebo přijde nějaká zcela nová jobovka. Ostatně, destrukce státu ve všech myslitelných ohledech už byla kovidem nastartována. Nevšiml jste si?

Volný nic popírat nebude, natož sám sebe. Ale to byl jen pokus o vtip, předpokládám.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Vlastimil.
Hlavně aby do podzimu,nepropukly vedlejší účinky očkování,snad až více mrtvými,to by fakt Babiš nepřežil.
Další vlna ,tu by svedly na neočkované.

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pogromy na neočkované teprve přijdou a budem se divit.

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máte pocit, že v tom našem politickém panoptiku někdo pro vlast pracuje? Obě koaly? K smíchu. Vlastně spíš k pláči!

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Já se toho nesouhlasu již asi nezbavím.
Z mého pohledu, Světlana není hloupá ženská, dokonce bych řekl, že je víc než chytrá. To, že přečte nějaký politický text, ještě neukazuje na její prostotu. Asi nemá ten politický dar mluvit dlouho vzletně, ale v podstatě nic neříct, tak ji to musí naservírovat na papírku.
Z druhé strany podstupovat to, co ona v těchto dnech zažívá, svědčí, že je pořádně tvrdá ženská.
Trochu se zamýšlím, když má pět dětí a jsou jistě ještě dost malé, kde jsou, když manžel je v árestě.
No a náš soudruh bojovník za Prahu Zeman se nějak opomenul připomenout, že bychom mohli bojovat za tu naši Prahu i v Bělorusku. Jsem zvědav, kdy vydá rozkaz jako vrchní velitel armády a četnictva? a vyjede na vuzku v čele armády a oslavné famfáry budou velet na Bělehrad, ale probůh na Bělorusko přece!!!!!

Průměrný počet slepic: 3.3 (21 hlas)

Takže MUSÍ umět mluvit dlouho a poutavě. Jinak by neudělala zkoušky.

Co "musí" podstupovat?
Je i s dětmi zašitá v Litvě, prachy na účet chodí pravidelně, "demokratické" vrchnostě ji plácají po zádech, babička hlídá drobotinu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

Občane... NEMUSÍ umět dlouho a poutavě. Fakt ne. A i když se střílím do vlastních nohou, ani vystudovaný pajďák není zárukou nějakého extra intelektu či osobnostních kvalit a morálního kreditu. Na to je ta profese i škola příliš massového charakteru.
Čímž nijak nehodnotím jmenovanou opozičnici.

Pravdou je (a nyní už rozvíjím vlastní myšlenky, nikoliv polemiku s vámi), že i na mě působí její kariéra spíše "zápaďáckým příběhem" - taková ta pohádka o prostém osadníkovi, co se postavil červenokabátmníkům a vybudoval demokratickou a svobodnou zemi.
Nechci tím říct, že je hloupá. A už vůbec ne, že je třeba zbabělá. Jenom jí nevěřím to charisma vůdce. Proč by zrovna za ní se měly šikovat zástupy proti Lukašenkovi. A to víme, že šikovat se "proti něčemu" je snazší myšlenka, než "za něco".

Někdo nám tady chce jednoduše vykreslovat běloruskou Johanku z Arku. Ale tyhle postavy jsou jenom od toho, aby splnily svůj úkol ve prospěch těch, co nám ji předvádějí. Tragické konce mívají, je-li třeba vzbudit vášně... nebo když tomu poplácávání po ramenou chuděry nakonec samy uvěří...

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

"masového", ne "massového". Normálně by to všichni vzali jako překlep, ale zrovna tady bych nerad, aby to někdo mohl vnímat jako úmysl.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

ale jen pro pořádek....děti má dvě, desetiletého neslyšícího syna, kterému se většinu času věnovala než byla vstoupena do politiky.
Vlastní 49% podíl ve společnost Studio Kompas (Студия КОМПАС), která produkuje reklamy a videoklipy, 51% podíl v ní vlastní její manžel Sergej.
https://www.youtube.com/channel/UCDyC0BNXsCwuuIXmQhOVe0Q

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

Což mě dost překvapilo.

No, a jestli to je s tou reklamní společností stejné jako to, že její manžel "podnikal v oblasti zábavy, kdy provozoval noční klub" v Mazyru, pak otázka, čím se ta rodina vlastně živí, nabývá na naléhavosti. Protože ten "noční klub" je místní kulturní středisko, kde - podle dlouholeté ředitelky - dělal barmana a vedoucího nějakého uměleckého kroužku.
Pak v mikrovesničce Ogrodňa s 22 obyvateli koupil mírně zchátralý "kulacký dům" (spíš zámeček nebo hodně velká vila) a hodlal z něho udělat hostel pro ruské turisty. Na barák nechal posadit novou střechu a tím jeho místní aktivity skončily. Do vesničičky párkrát přijel, obešel chalupy a sliboval lidem hory-doly.
https://officelife.media/news/17492-sergei-tikhanovski-what-is-known-ab…
https://www.list-org.com/company/6906896/report (Podle výpisu z ruského OR vlastní v s.r.o. Tichonovský 95% a "ředitelka" Anna Alexandrovna Dergaleva ((paní vlastní nebo spoluvlastní dalších asi 20 společností; nebo dělá bílého koně)) 5%; Tichonovská NIC. "Společnost", která nemá od r. 2019 žádné tržby a je zadlužená, přitom sídlí na velmi dobré adrese v centru Moskvy.)
https://www.mk.ru/politics/2020/09/02/zagadka-sergeya-tikhanovskogo-ros…

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

...otázka, čím se ta rodina vlastně živí?
Bláboly v odkaze ani nemusíte číst, předchozí panák na Zamini, Petříček, se podřekl, že podpora běloruské opozici nás, jako daňové poplatníky ČR stojí cca 50. 000 000 Kč ročně.
https://www.mzv.cz/jnp/cz/zahranicni_vztahy/lidska_prava/index.html
Svoboda a demokracie není zadarmo.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Už to bylo někde zveřejněno,jak jsou společně s Čaputovou na nějakém sezení.
Jak Čaputové,tak i Tichanovská byly připravovány delší dobu na tuto pozici a jak dodává pan Vidlák husičky dobré ke snědku.
Zeman jako žid pracuje pro židy a nemůžeme se divit,že souhlasil s přelety bombardujících letadel mířících do Srbska.omluva to už je s křížkem po funusu.Mám takové tušení,že i Zeman pracuje,proti zájmům ČR a oblibu u Putina a Lukašenka určitě ztratil,je možné čekat i od Číny zdrženlivost vůči Zemanovi.Tohle všechno mne napovídá,že o změnu režimu v Bělorusku,se budou pokoušet i nadále a tvrdšími metodami.Každopádně,je všechno cíleno na okupování Ruska i kdybychom měli padnout do posledního Čecha,čemu napomáhá mnoho Českých židovských loutek.

Průměrný počet slepic: 3.6 (27 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Miloš Zeman, president České republiky je ŽID???? Jak či od koho to víte? Tohle mi uniklo!

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

In reply to by Vlastimil Čech (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane V.Čech.
Sám to Zeman tvrdí a pak to potvrdila i světový židovská obec,když ho vyznamenala za jeho činnost.

Průměrný počet slepic: 3.6 (16 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

nosí jarmulku. Jako sobotka.

Průměrný počet slepic: 2.7 (9 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proč je jarmulka tak malá
vždyť kolem musí být kosa
kdyby hlavu objímala...
hlava nesmí být bosá.

Ušanka hřeje více
dá se nosit i papacha
člověk má červené líce
jen v létě trochu zapáchá.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

hysterici a katolíci, je to jasný. Odštěpenci/katolíci/ od judeikomunity , byli dravější a "úspěšnější" než původní, zrovna tak jako komunisti po odtržení od socanů/tuším břevnovská hospoda/. Nepamatujete? Takže opravdu, mají -li legendy pravdu ,původem jsme židi všichni. Kam zařadit lidi nevěřící v nadpřirozenou moc někoho nahoře nevím, ale taky je docela sranda, že de fakto stejným postupem po tisíckách let, i slimáci jsou původem? hádejte?. Akorát že lidstva je poněkud víc než by se to dalo zvládnout/ovládnout tak lehce jako před dvěma tisíckami let. Takže Zeman má zase pravdu... což mne docela baví.....

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

a na wiki se v tomhle moc spoléhat nedá...

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

poslední tři miliony let. Bo teprve posledních cca 20 000 let lidé něco/někoho nějak uctívají či vzývají. Možná.
Do té doby byli bohové někde zašití a nejspíš ani nevěděli, že existují.
Zato pak se vyrojili a nastala tlačenice, z níž se co chvíli ozývaly a dodnes ozývají výkřiky "Střídat, střídání, my chceme taky vládnout!", "Tohle je můj chrám (oltář, šutr, les, hrnec a dlouhé etc.), najděte si jinej!!!" a podobně...

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Někteří byli ukryti ve sporech muchomůrek, jiní v semenech syrské routy, ale třeba i v jiných božích darech, které nadělil kdysi Velký třesk a násl. africkým savanám či pralesům, i jihoamerickým pralesům (náramně bystrý a vědoucí čerchmant jim tam musel některým radit - jak v té nepřehledné džungli najít nejen tu správnou drogu, ale i její přídavné inhibitory).
Někteří bohové jsou tak zcela jistě dosud před našimi zraky skryti, možná že i v těch chimerických virech a vakcinach....
Např. pivo naštěstí již netřeba ani nechat stvořit, ani objevovat, dá se jen zkazit nebo vypít (v Paskově je výborná 12 polotm za 35 korun, podivnost s mátou zvaná 9 speciál je za 38)..

Už dřív, první malby na šutrech jsou staršího data. Už tehdy zřejmě bylo vytvořeno poměrně slušné živobytí, živnost " šaman" (kouzelník zaříkavač ...). Bylo to zřejmě první mužské řemeslo, ženy jsou většími materialistkami.

Chrám jak chrám, někde dotyčný bůh rovnou naděluje celou geografickou oblast, s tím, že domorodce je dovoleno vyhubit až po poslední novorozeně. někteří ho zovou " Nejvyšším" či " Spravedlivým". Lidi jsou prostě různí.

Ale dost již těchto konspirací, oko různých temných stínů stále bdí....aspoň jedno. Ať si jdou jinam.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Kdy přišel ten okamžik, že byl člověk natolik inteligentní, že dokázal rozlišit sen od skutečnosti? Kdy přišla chvíle, kdy dokázal oddělit blouznění od jasné mysli? Kdy si první člověk sedl a začal se zamýšlet nad smyslem života? Kdy první člověk řekl: "míním" a začal o svém mínění přesvědčovat ostatní? Kdy přišla chvíle, kdy se z citoslovců začaly tvořit podstatná jména a kdy přišla chvíle, že člověk začal pojmenovávat kromě věcí kolem sebe i věci neviditelné? Kdy začal svoje vědomí abstrahovat?  V té chvíli se člověk oddělil od zvířete a v té chvíli si "uvědomil Boha". 

Průměrný počet slepic: 2.7 (11 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zeman není žid, nýbrž sionista.
Sionisté nemusí být židy a tak je mezi nimi velmi mnoho křesťanů (minimálně polovina, protože prakticky všichni U.S. evangelikálové) a dokonce i pár muslimů.

O tom, že by Zeman o sobě tvrdil, že je žid, jsem nikdy nic neslyšel. Zato už několikrát udělal nepříjemnou ostudu a nadělal ekonomické škody svými sionistickými žvásty. Protože sionismus je až na jeden jediný detail identický s nacismem a podle toho také vypadají výroky sionistických hlásných trub.

Průměrný počet slepic: 3.1 (11 hlasů)

Pane Občan.
Je úplně jedno,jak si někteří židé říkají,ale podstata je stejná.činy,jednání víc napoví.
Také říkáme všem Arabům muslimové a jsou mezi nimi rozdíly.

Průměrný počet slepic: 1.6 (5 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vy jste z nenávisti k židům úplně zblbnul.

Průměrný počet slepic: 3.1 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

V roce 2014 vyšel na Prvních zprávách článek i s mapkou jak se NATO rozšiřuje. Bohužel mapa nejde vložit. Ale kdo má zájem , tak si ji najde , nebo mu ji mohu přeposlat mailem.
Jsou tam státy v NATO v letech 1949,1952,1955,1982,1990,1999,2004a 2009. K tomu si přidejte fakt , že dluh USA je bez získání "kolonií" nesplatitelný a výrok paní Allbright ,že je nespravedlivé aby Rusko vlastnilo surovinové bohatství samo a začnete pochybovat , že hlavním důvodem sporů je demokracie.

Rozšiřování NATO na východ

V souvislosti s porušením tohoto memoranda je však nutné citovat Michaila Gorbačova, který říká, že dříve však také zazněl slib nerozšiřovat NATO „ani o píď na východ“ který byl také porušen.

Po rozhovorech s mnoha účastníky tehdejších událostí a po prozkoumání nedávno odtajněných britských a německých dokumentů Der Spiegel došel k závěru, že Západ bez jakýchkoli pochybností učinil vše, co bylo v jeho silách, aby přesvědčil sověty, že členství v NATO pro státy jako Polsko, Maďarsko nebo Československo vůbec nepřipadá v úvahu.

10. února 1990 Hans-Dietrich Genscher mezi čtvrtou a půl šestou odpoledne mluvil s Eduardem Ševardnadzem. Podle německého záznamu rozhovoru, který byl odtajněn teprve nedávno, Genscher prohlásil: „Uvědomujeme si, že členství sjednoceného Německa v NATO vyvolává složité otázky. V jednom ale máme jasno: NATO se nebude rozšiřovat na východ.“ A protože se konverzace točila hlavně kolem východního Německa, Genscher výslovně dodal: „A týká se to i otázky rozšiřování NATO obecně.“ Ševardnadze odpověděl, že věří „všemu, co (ministr) říká.“
První zprávy 24.11.2014

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Tím východním směrem, lidé nemají svobodu prostě v krvi. Jednak své stopy nese mongolská okupace a jednak pravoslaví. Se všemi těmi katolickými (a později protestanskými) hrůzami středověku, byli katolíci oproti popům stále ještě jehňata. Pravoslaví reprezentuje vše, z čeho se normálnímu člověku dělá na zvracení a pochopitelně celá staletí spoluvytvářelo mentalitu lidí na východě. Můžeme spekulovat, jestli to není naopak- díky mentalitě východu, bylo umožněno vzniknout fanatickému, naprosto despotickému a zatuchlému typu křesťanství. Myslím, že je to oboustranné- díky východnímu despotismu vzniklo pravoslaví a to pak východní duši dále deformovalo. Na Západě, měli lidé svobodu v srdcích. Proto se křesťanství vyvíjelo a samozřejmě protestantské země dosáhly největšího rozvoje, jak hospodářského, tak demokratického. Nechtěl bych používat, jako Vidlák nikdy, nikdy, nikdy, ale "demokracie" východu se dnes opravdu nekoná a dlouho konat nebude. A pak-li bude, nepřijde z venku, ale vnitřním vývojem.

Průměrný počet slepic: 1.8 (21 hlas)

Mandalaan.
Nejsem historik,ale i pravoslaví přišlo z BV.
V mnohém se shoduje se shoduje s katolicismem,koránem.

Průměrný počet slepic: 4.3 (17 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Svou podstatou má právě mnohem blíž k islámu.

Průměrný počet slepic: 3.7 (21 hlas)

O tomhle něco vím... Především je třeba říci, že pravoslaví se nikdy nepokusilo narozdíl od katolictví o světskou vládu. Žádný patriarcha nikdy nedosazoval cary na trůn dle své libosti. Pravoslavní měli vždycky jako hlavu církve císaře a pak cara. Katolická církev byla dlouhá staletí patronem králů. Pravoslavná církev byla naopak vždy pod patronací světské moci. 

Nevím, jestli to znamená, že mají blíž k Islámu. Prostě to spojení trůnu a oltáře je obrácené než bylo tady u nás. Ale minimálně od Habsburka už je to stejné tady i tam. Světská moc si pěstuje církev a dotáhla to až k žehnání dělům v První světové.  

Vzhledme k tomu, že moje maminka je z Ukrajiny a mám příbuzenstvo rozeseté po celé širé rusi, tak bych spíš řekl, že tamní mentalita je dána spíše geografickými a meteorologickými podmínkami. 

V Rusku prostě lidi po tisíce let museli přes léto strašně makat za každou cenu a v zimě se zabarikádovali doma a dokud neslezl sníh, nikam se nedostali. Zároveň neměli žádné přirozené hranice. Od Uralu až po Varšavu je to pořád ta jedna stejná rovina. Válka se zjevovala odnikud, uměla projít všude, protože se buď dá všude projít a nebo se projít nedá vůbec. Nejsouo žádné enklávy, co jsou ušetřené, protože do kopce se špatně šturmuje. Nejsou žádné státečky, knížectví, bojarství, které jsou uchráněny karpatským obloukem. 

A všude je dost půdy. Tak moc, že stačí jen vzít. Tak moc, že je jí dost pro každého, kdo má povahu žít v zemi, kde je carská moc vždycky daleko a místní gubernátor nebo bojar má dost sil, aby si dělal věci po svém a utajil to před carem pomocí nějaké potěmkinovy vesnice. A kdo tam žije, ten je závislý na svém okolí. Kromě největších měst jsou tam všichni stále spjatí s půdou, která nemá konec, nemá hranice a všude je to víceméně stejně na houby, takže nemá smysl se vzpouzet, stěhovat a nebo něco měnit. 

Ruský člověk je sentimentální. Stačí se podívat na jejich  cibulovité kostelíky, zálibu v křiklavých barvách a výrazných parfémech. Svoji vrchnost uznávají, protože to tak bylo vždycky, ne protože by se jim to líbilo. A každý, kdo jim tam v posledních tisíci letech vpadl, ten je hubil ohněm a mečem a nikdo na ně nebral ohled. Za posledních tisíc let tam nevpadl nikdo, kdo by chtěl něco jiného než jejich nezměrné bohatství. Nikdo nechtěl zlepšit bědným mužikům život, nikdo nechtěl pro Rusa svobodu. Všichni si chtěli nahrabat. Oni to dobře vědí. I jejich vládci to dobře vědí a proto si mohou hodně dovolit. Putin je totiž proti hitlerovským hordám zlatý.  I proti Napoleonovi je zlatý. I proti Švédům je zlatý. I proti Polákům je zlatý. I proti Tatarům je zlatý. I proti Turkům je zlatý. I proti Američanům je zlatý. 

Proto ho budou poslouchat, i když kolem sebe šlehá knutou. Proto budou zpívat Vojna Narodnaja a zapomenou na svoje spory o problémy kdykoliv přejde hranice první nepřátelský voják. Oni si pamatují na věky věků, že když na ně někdo jde, tak bude vraždit a pálit a žádné medové řeči či proklamace na tom nic nezmění. Bylo to tak tisíc let a nějaká krátká epizoda západních demokracií nic nezmění na tom, že jednoho dne se tady v Evropě zase sjednotíme pod nějakým hegemonem a pak vytáhneme na Rusko... a oni vědí že  v té chvíli musejí bojovat za jakoukoliv cenu, protože prohra znamená jejich smrt. 

Průměrný Rus by bral demokracii. Ale svojí domácí. Ne cizáckou. Protože ta cizácká mu zavání pásy tanků a vypálenými vesnicemi. 

 

 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (43 hlasů)

Pane Vidlák.
Výborně napsané,díky.
Snad jen tolik.Rusi by dopadli,jak indiáni v USA.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

že ani jako Indiáni ne. Myšlenky o konečném řešení méněcenného slovanského obyvatelstva se už historicky objevily a klidně mohou zase.
Rusové nesou historickou vinu a to neodčinitelnou. Nikomu své bohatství, za dobu své existence, nedali. Díky tomu, kromě jiného, na Západě probíhá, vzhledem k nim, odlidšťovací propagandistická kampaň, jako příprava na válku. Zlikvidujte ty a ty a zavládne na světě ráj. Jde o to, co nejvíce protistranu odlidštit, aby vražda přestala být vraždou lidské bytosti, ale pouze nějakým sanitárním opatřením.
Tahle hloupá a nebezpečná myšlenka, se v historii objevuje zase a znovu. Nic nového pod sluncem. A na démonizaci Ruska a Rusů na Západě, už bylo věnováno tolik prostředků, že se to nedá jen tak zastavit a v přístupu elit se to muselo projevit.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)