Horší než tornádo

Autor

Dnes ještě jednou o postižených obcích na Břeclavsku a Hodonínsku...

Sledovali jste letecké záběry z postižených míst? 

Ve čtvrtek večer tornádo bořilo domy a v pátek nad místem lítaly policejní vrtulníky i novinářské drony.  Viděli jste ty záběry? Nejde o tu zkázu domů bez střech a někdy i bez stěn. Nejde o trosky rozházené v celém širokém okolí. Nejde o ta převrácená auta slisovaná rovnou do šrotu. Ale viděli jste, kolik práce se tam udělalo za jeden jediný necelý den? 

Kromě nějakých bočních uliček byly komunikace už normálně průjezdné pro dvě auta proti sobě. Leckde už byste podle ulice nepoznali, co se tam o čtyřiadvacet hodin dříve stalo. Večer řádí tornádo a další večer už se ke všem místům dostane technika. 

A viděli jste záběry ze soboty? Spousta modrých střech, které jsou už zaplachtované. Na leckterém dvorečku už se kupily cihly na paletách. Některé méně postižené domy už měly nové laťování krovu, na fejsbůku jsem zaznamenal videjko z nějaké střechy - sympaticky vypadající tesař tam právě zatloukal poslední hřebíky a na sousedním baráčku zřejmě závodili, protože byli jen o pár latí pozadu. 

Všude technika a technika. Všude bagry, traktorbagry, kontejnery. Mraky lidí. Hasičská auta, E.oňáci... všichni. 

Dokonce i novináři na Novinkách museli napsat, že lidi na místě ani nebrečí, ani se neshlukují, ani nediskutují, ale všichni pracují a odevšad se ozývá zvuk staveniště. Já to říkal. První den budou mít slzy v očích, ale druhý den už pojedou míchačky, motorové pily a traktůrky. Region s velkým R. 

Ministerstva hlásí, že příslušné úřady na vyplácení rychlých dávek budou mít otevřeno celý víkend. Pokud někomu uletěly občanky, úředníci si je dohledají přes registr a pokud budou zapotřebí nějaká potvrzení, bude možné je dodat zpětně.  Schillerka už vyhlásila, že občané budou moci dostat na dům až pět mega. Dva miliony jako dotaci, tři miliony jako výhodnou půjčku. Lesy ČR nabízejí na každý barák padesát kubíků kulatiny nebo sto tisíc jako dar.  A i ty pojišťovny budou dbát na svoje dobré jméno firmy a zaplatí i to, co by se jindy zdráhaly. 

Nabídek na ubytování jsem viděl tolik, že by se tam všichni postižení vešli dvakrát. 

Přátelé, my žijeme v úžasné zemi. V zemi, kde všechno funguje. V zemi, kde si lidé pomáhají. Kde se sice zrušily ženijní jednotky armády, ale není to vůbec poznat. V zemi, kde stará paní přijde o střechu nad hlavou, ale druhý den už rozdává hasičům buchty. A vsadím se, že to byly prvotřídní buchty. V zemi, kde lidi darují postiženým i auta. Napočítal jsem na fejbůku minimálně sto nabídek. 

Špatně je vlastně jen jedna věc. Kolem obcí stojí policajti a hlídají. Hlídají, aby se nerabovalo, aby se tam nepohybovali ti co tam nemají co dělat, co by se chtěli přiživit na lidském neštěstí. Je dobře, že to dělají, ale zrovna v tom jihomoravském Hobitíně je to poněkud zbytečné. Tam nikdo nerabuje, nikdo nekrade a všichni se znají. 

Marodéři a hyeny mají svoje žně jinde. Například jistý František Lutonský zástupce šéfredaktora zpravodajství České televize se už vyjádřil. Řešil tam, že postižené obce volily Zemana. Jako by to snad byl nějaký boží trest nebo jako by volba Zemana měla vliv na dnešní situaci. Jako by zrovna teď prezident mohl něco udělat. Podobnou žumpu má na svém twitteru i Pekarová Adamová.  Leckterý reportér už se pokoušel vmanévrovat místní starosty do vyjádření, že vláda selhává a jen slibuje. Ve chvíli, kdy tamní starosta neví kam dřív skočit, kdy nemá čas na nějaké pisálky, tak na něj novinářstvo hned vyrukuje s angažovanou žurnalistikou. 

Františku Lutonskému přeju okamžitý vyhazov, dlouhý zbytečný život v opovržení a  osamělé dožívání v tom nejhorším zařízení pro důchodce.  

Tyhle svině je třeba odhalovat, pamatovat si je  a vystupovat vůči nim zcela nemilosrdně.  Ten Lutonský je pro mě zatím parchant číslo jedna - hajzl který otravuje studně a nezaslouží si slitování. Ale on ho brzy ještě někdo trumfne.  Brzy přijdou instrukce shora, že je zapotřebí situaci využít, protože Andrejko by třeba mohl vyhrát volby, kdyby se splnilo to, co on a Schillerka slíbili. Kdyby nedej bože obce díky masívní pomoci povstaly z popela moc rychle a místní si to lidství pochvalovali, mohlo by leckomu sklapnout a plánovaná výměna moci by se nemusela konat. 

Takže očekávám smršť horší než to tornádo. Pisálkovské šmejdy, kteří udělají všechno pro to, aby všem dobrovolníkům práci znechutili. Aby se lidi začali bát posílat prachy, aby dobrovolníci znechuceně odjížděli.  Z každého drobného problému udělají aféru, z každé chybičky udělají katastrofu. Mimochodem - to také něco ukazuje... Babiš i Schillerová na místě běhali v nějakém tričku a džínách. Jiní tam exhibovali v drahých oblecích. Venkovský vidlák má pro podobné věci citlivé smysly. 

Přátelé prosím... nebojte se posílat prachy přes Charitu i Diakonii i přes Adru.  Dojdou na místo. Nevěřte novinářům, že se tam selhává. Neselhává. Naopak. Děje se tam to nejhezčí, co se teď dá v republice najít. Děje se tam lidství. Děje se tam sounáležitost a řeší se tam skutečně důležité věci a ne politika.  Nenechte se otrávit a pomozte všem těm dobrovolníkům, aby se také otrávit nenechali. Ti nejhorší marodéři teď pracují na twitteru a fejsbůku.  To nejhorší se teď děje v novinářských kancelářích a na poradách šéfredaktorů. Tam se teď připravují na skutečnou hybridní válku proti vlastním lidem.

Zatímco dole se maká maká a maká, jinde už se popíjí kávička a ladí se noty, jak to co nejvíc zkomplikovat. Už hledají způsob, jak z neštěstí udělat politiku, jak udělat nějaký problém trvalý, aby nikdy neskončil a naopak z něj tekly prachy. Ti nejhorší supi už se slétají, aby se přiživili. Aby jihomoravský problém přetavili v pražské kanceláře, aby katastrofu obyčejných lidí zužitkovali pro vlastní budoucnost. 

Nenechte se otrávit. Oni to tam ti místní dělají dobře. Hodně dobře. Nejlépe jak se to v republice dá dělat. Pokud to někdo bude kritizovat, tak kritizuje tu nejlepší možnou práci.  Celé široké okolí pomáhá jak může a bude pomáhat dál. Tam je teď jedno, z jaké partaje je starosta. Je jedno, kdo je hejtman... a lidem je fakt jedno, jestli jim peníze uvolní Schillerka nebo někdo jiný. Oni potřebují dělat. Za chvíli jsou žně. Oni musejí nejen opravovat, oni budou muset i sklízet. To tornádo toho za sebou nechalo i dost nedotčeného.  

A nemějte slitování s traviči studní. Nemějte slitování s nikým, kdo si na tom chce něco vyexhibovat. I na spáleništi si vždycky někdo ohřívá polívčičku.  To jsou ti skuteční zločinci nehodní nazývat se lidmi. Nějaký hlupák co se pokouší ve zničeném domě najít cizí peněženku je proti tomu úplně neškodný. Stejně tak bude udělán krátký proces s těmi podvodníky, co nachystali  jiný QR kód, aby peníze chodily jim. Ti budou nalezeni a odstraněni.  Horší jsou ti, co teď používají pero ostřejší než meč, mají plnou hubu lásky, ale ve skutečnosti budou na všem hledat hnidy, rejpat se v otevřených ranách a vyrábět nebetyčný problém z každého zádrhelu.  Nevěřte jim a nedávejte jim příležitost. 

Já se omlouvám za příkrý tón, ale to co se stalo jim, to se přesně mohlo stát i mně. Mraky se shlukly pod Znojmem.  Stačilo aby vítr fouknul trochu jinak a sbíral jsem svojí střechu po dalekém okolí, vyklízel bych barák, pohřbíval prasátka a přemýšlel, jak se znovu postavit na nohy.  Kdyby to bylo jen maličko jinak, dneska bychom se tísnili ve sklepě a myli se z hadice. Možná.

A tak jsem přecitlivělý.  Tohle neštěstí pro mě není někde daleko, to mě v podstatě jen těsně minulo. Každého marodéra teď vnímám jako by se dotýkal zřítelnice mého oka. Na místě nepotřebujeme výjimečný stav. Ale rozhodně teď potřebujeme udržet co nejdál všechny angažované žumpálisty a každého šmejda, který chce cizí neštěstí využít pro svojí kampaň. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.9 (231 hlas)

Komentáře

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

teď to bude precedens pro příští katastrofy. Taky chceme 3+2 melouny

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Jelikož jsem byl nedobrovolným účastníkem povodní na Moravě v roce 1997(pokud se nepletu v roku), což bylo asi stokrát větší neštěstí, tak mi přijde tato drobnost jako nabubřelý problém. Sociálka nám dala nějakých pár tisíc abychom přežili, dostali jsme omluvenku z práce, něco balených vod a metlí a to bylo tak všechno. O nějakých příspěvcích na spadlé baráky se nám ani nesnilo.
Vypořádali jsme se stou katastrofou vlastním přičiněním, vlastními prostředky. Za vlastní pojištění.

Vcelku nechápu co je za takovou drobností skryto divné politické aktivity, že by byly zase nějaké volby?

Ale jo, nová doba plodí nové politické výzvy. To je neftěftí, to je neftěftí…

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

teď to bude precedens pro příští katastrofy. Taky chceme 3+2 melouny

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

A hlavně - ceny staveb a stavebních prací vyrostly do výšin, které tehdá nebyly.
Solidarita je dobrá, ale už před tisícama let říkali lidé judejské konfese, že z kupy se má dávat - ale nemá se z ní dávat tak, aby obdarovanému rostlo jeho bohatství. Má se POMOCI.

S tím " stokrát větším neštěstím" bych byl opatrný. Takhle koncentrovaný zásah přírodních (a součástí přírody je i člověk - např. člověk o dušu kácející stromy na svazích jesenických horských a podhorských morfologických útvarů) sil byl tehdy zřejmě jen v Troubkách.
-----------------------------------------------
Zajímalo by mě esli ešče žije starý Macháček z Rohatca, to byl fajn člověk - majitel pokrývačské a klempířské firmy, kliďas jak hrom :-D.
Snaď ho z teho všeho netrefí šlak.
Na Brněnské měla pak firmu paní Věra Rotterová, ta dodávala celé dřevní střešní konstrukce už před mnoha rokama....
Tým by mělo panstvo pomoct - pokud by si neuměli poradit sami, a s tým náporem , co na ně včil je a bude.
Už sem tam dlúho nebyl, no, včilek tam nepojedu, s mojim řemeslem bych tam leda tak překážel.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Dvě skupiny osob bych z místa bez milosti vyházel. Média pasoucí po neštěstí a politiky. Oboje na místě jen překáží a zaclání. Informaci o tom, že bylo někde nějaké tornádo, mohou produkovat i z polí kilometry od místa, snímky/videa z dronů poskytne IZS a rozhovory, pokud je někdo chce dát, ať si je dává taky někde na poli. Politici se tam stejně chodí jen fotit a dělat kampaň, ať je to, kdo je to. Prostě na místo takové události patří jen místní, jejich dobrovolníci, hasiči, zdravotníci, technika, materiál, vše koordinuje starosta, případně jiná zdola pověřená osoba a šmytec. Fotek jsou mraky na sociálních sítí od místních, příběhy tam dohledáte taky. Živé studio 24 hodin denně napůl z místa je dávno přežitek.

Naopak mi třeba chybí nějaká konkrétní platforma (vyjma sociálních sítí, které tomu ale primárně určené nejsou) typu:
"Jsem pan X z místa XXX a akutně potřebuju plachtu na střechu o rozměrech cca... Ideálně pokud by ji tam uměl někdo přidělat, protože tam už nevylezu. Foto přiloženo."
"Jsem pan Y z YYY a mám co potřebujete. Na místě bych mohl být v Y hodin, vezmu si i laťování, žebříky a pomocné síly. Považujte to za zařízené."
"Systém: Poptávka je uzavřena."
Lidi si nakonec ten protějšek najdou na socsítích, ale tohle by bylo asi efektivnější. Kdyby to provozoval erár s puncem důvěryhodnosti, něco jako "Svépomocná linka při živelných pohromách".

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)

Tak to prostě chodí, toto bych pracovníkům z TV nevyčítal. Emoce často vítězí nad chladným rozumem....a je to tak někdy správné.

Technická.
Většinou ale takto dojmou záběry o neštěstí lidí stejného kmene, stejné rasy, stejné civilizace....,jiné už je většinou pro mnohé " praktikující křesťany" jen další z četných "různých zpráv z domova a ze světa". Takhle to prostě také chodí.
Ale nehysterčeme (a toto může samozřejmě být výtka i vůči některým TV mannům), ty krizové štáby a integrované systémy už pár hodin fungovaly údajně dobře - říkali to sami ti, kteří přímo na místě zasahovali a zasahují, konkretně pracují , ne nějak mlhavě (co kdyby apod.).

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Otevírat by se mohla, jakmile by někde došlo k nějaké události - bleskové povodně, vichřice, tornádo, povodně...
Ale asi by bylo potřeba, aby se žadatel i poskytovatel nějak prokázali, aby byli dohledatelní. Protože tutově by se rychle našli lumpové, kteří by se přihlásili jako "pomoc" a pak by postiženého okradli i o ten zbytek, co mu ještě zůstal. Viz. ta svině, co změnila QR kód na tornádovou sbírku.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Že se každý politik, každá politická strana chce v případě takového velkého ničivého řádění živlů chce ukázat v dobrém světle, považuji za přirozené. Udělali to všichni vládní i opoziční politici a je to tak asi v pořádku a musí to tak být. Všichni, jak jsem letmo sledoval při stáčení medu, nějakým způsobem podle svých možností přispěli na pomoc postiženým a to se musí kvitovat.

Využívání takové přírodní pohromy k politickým útokům ne protivníka většina lidí považuje za přesčáru a tak se toho politici podle mého náslechu vyvarovali.

Jestli nějaký František Lutonský zástupce šéfredaktora zpravodajství České televize začne zkoumat politické preference postižených a dělat z toho politikum, tak je to neskutečný blb a nemá ve veřejnoprávním médiu nárok dělat ani uklízečku.
Také to ukazuje na to, jak se dělá v ČT personální politika. Vstupenkou na důležité pozice je "správné a pevné" politické preference. To si pamatuji, ti komu to vadilo a cinkali proti tomu klíči, si moc nepomohli.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

má Lutonský (1979) pro post šéfredaktora veřejnoprávní TV. A jsem poněkud zmaten.
V necelých 18ti letech (1997) se začal vyskytovat coby "redaktor" v Mackově "Denním Telegrafu", posléze krátce v ČRo, stejně krátce Frekvence 1 a Evropa 2. Od roku 2001 do r. 2009 moderátor Radiožurnálu. Od 2004 moderátorem pořadů České televize (Před polednem, Interview ČT24, Studio 6 či Studio ČT24). V roce 2012 se stal šéfeditorem televizní stanice ČT24. Od února 2014 je zástupcem šéfredaktora zpravodajství České televize.

Nemá ani Mgr., ani Bc, ani Ing, Phdr. JUDr. NIC. Hledal jsem diplomku nebo alespoň bakalářku, ale také jedno velké NIC. Ba dokonce ani o absolvované střední škole není nikde žádná informace.
Domníval jsem se, že redaktoři ČT musejí mít alespoň nějakou minimální kvalifikaci, ale v některých případech to evidentně neplatí.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

https://www.ceskatelevize.cz/lide/frantisek-lutonsky/

Gymnázium Pod Vyšehradem http://www.gpv.cz/
FSV UK - nedokončeno

Selfmademan.
Americkej sen.

Naopak v německu takovým říkají hochštapler.
Třeba hajný Karel Schwarzenberg.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pozor, ne každý gymnazista musí být blb či hochštapler.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Taky jsem se podíval - přímo k prameni.
https://www.ceskatelevize.cz/lide/frantisek-lutonsky/
Protože to není proruský dezinformační zdroj a není známo, že by jim web ‚hekl‘ Putin, Lutonský FSV UK nedokončil, takže titul ani diplomku nebo bakalářku mít nemůže. Akorát jsem ještě nepřišel na to, co znamená to „GPV.“
Lutonský ale má tu nejvyšší možnou kvalifikaci - má ty nejsprávnější názory, plně kompatibilní s redakcí zpravodajství ČT.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

"Gymnázium pod Vyšehradem a na Dlouhém lánu, s.r.o.", nyní "Gymnázium Duhovka, s.r.o.". Má to ale jeden háček - musel by je "vystudovat" za jediný rok, bo jako právní subjekt vzniklo až v r. 1997.
Kdyby se přehodila písmenka, mohlo by to ještě být "Gymnázium Na Vítězné pláni" - PO magistrátu HM Prahy od r. 1991.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

že Tornádo zasáhlo nesprávné území. Jako všude i u Vás to nebude sice všechno jen dobré, ale ve srovnání s jinými oblastmi Česka je Via Tornádo a okolí Vidlákova skvělé.
Lidé drží pohromadě, jsou pracovití, snaží se mít nemovitosti i polnosti vyšperkované, hodně jich je věřících. Tak když se žvaní o elitách, ty pravé národní elity žijí okolo Vidlákova.

Jaký rozdíl oproti elitám samozvaným, z Práglova a zcela jistě těm ze severu, které obhajují smažky, cizopasí na dávkách a nadávají policii. Přitom na záběrech z demonstarace mnozí vypadají velmi blahobytně a k mnohým by řekl můj obvodní lékař, “Kila dolů, zaděláváte si na cukrovku!“
Čím to, že takové problémy nemají Ukrajinci, natož Vietnamci?

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

tak by mne zajímalo, co vlastně jsou děti a vnuci vidláků, kteří teď žijí v Praze. (jistě jich není málo) Jsou z nich vychcaní pražáci, patří k 40% zmrdů nebo jakto je?

Průměrný počet slepic: 3.4 (12 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

každý Pražák rekne-náplavy jsou nejhorší

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

takže to svinstvo nedělají Pražáci ale náplavy- potomci vidláku. Asi je vidláci špatně vychovali.

Průměrný počet slepic: 2.8 (10 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Scallope...

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

POTURČENEC HORŠÍ TURKA. A taky co pamatuju, jako prtě jsem jezdívala na prázdniny k bábi na dědinu. Bylo tam taky zapár prťat těch, co se uchytili v praze. Už tenkrát - lepšolidi z Praha. Malér byl , že se s nima nikdo z nás nebavil, ač nás babky poučovali - to víte to jsou pražáci.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale když se jim tam odstěhuje někdo z familie tak drží hubu.

Průměrný počet slepic: 3 (11 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Chtějí z města udělat vesnici, tak jak byli zvyklí ve svých rodných slavičínech - bez aut a hodně zeleně a komunitní zahrádky.

Rodilým pražákům se to asi líbí, když si je tam volí...

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

V těch vedrech je to asfaltobetonová džungle a k tomu ještě když dýcháte ty exhalace...
Zkuste si to projít...chválabohu za každý strom

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Ty jsou třeba ve vnitrobloku kde bylo volné místo...co máte proti zeleni?

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)

si Hřiba užijte.
Ze srdce vám ho přeju...

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

také takové znám. Část je dobře vychovaná a tak i v Práglu žije jak se má. Část podlehne okolí. Ale celkově jich je málo a tak na převládajícím trendu pražské populace nemohou náplavy nic změnit. Navíc některé náplavy situaci ještě výrazně zhoršují, jako slavičínský Hřib satan.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Jsou empatické a štědré.
"Na jižní Moravu jede i moje dcera, řekl Zeman v projevu. Má rozdávat dary."
I s Hradní stráží.

Průměrný počet slepic: 2.7 (10 hlasů)

Zeman je fajn...

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

To už se těším

Průměrný počet slepic: 2.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

že z televizí sleduji jenom zprávy na německé veřejnoprávní ARD. Naštěstí pouze 15ti minutové, ale vím po jejich zhlédnutí vše podstatné ze světa, o politice, počasí i sportu, ku podivu občas i od nás. Naposledy v pátek od 20,00 celkem delší reportáž na Tagesschau o Tornádu u nás, přímo z místa.

V kancelářích ČT to vypadá asi tak, že každý den podřízené lháře Lutonský se Šámelem svolají a řeknou:
"Tak jak Babišovi zase srazíme preference?" A následně se dobrovolně od redaktůrků sypou nápady.
Prý Schilllerka rozdává 60.000 cash.
Měli bychom udělat rozhovor s Kyselou, jestli je to právně OK, případně kopnout do nějakého aktivisty, aby podal trestní oznámení.
A taky Nejvyšší soud by se měl zamyslet, jestli to vypládení Schillerka dostatečně zdůvodnila. Asi v něm zapomněla napsat tečku.
Tak do toho mládenci a děvčata!

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Novinářům bych všeobecně snahu informovat o živelné katastrofě nevyčítal. Je to jejich práce a pokud ji dělají dobře, ta je užitečná. V tomhle případě je pro postižené požehnání, že je jejich neštěstí medializované. Pomoc bude úměrná medializaci. To tak prostě je a asi to nikdo nezmění.

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Dnes vyšel na Protiproudu pěkný článek:
https://www.protiproud.cz/politika/5879-covidove-uctovani-sanitarni-tyr…

Všimli jste si argumentace kovidistů ohledně mutace delta v posledních dnech? Já ano a musím říct, že větší panoptikum snad ani nejde vymyslet. Když to shrnu, tak říkají:
1. Mutace delta je nejnakažlivější ze všech.
2. Vakcíny na mutaci delta fungují spolehlivě, pouze nepatrně méně než na mutace předchozí.
3. Mutace delta se už neprojevuje ztrátou chuti a čichu.
4. Mutace delta se neprojevuje tolik kašlem, ale často spíše rýmou.
5. Mutace delta má naštěstí velmi mírný průběh.

Z toho lze vyvodit prostý závěr - očkování proti rýmě genovými koktejly bude pokračovat bez ohledu na cokoli včetně těhotných žen a malých dětí. To vše za rezignovaného souhlasu významné části občanů, kteří genové koktejly přijali s úlevou. Někteří se přestali bát smrti a věří, že teď už jim nehrozí žádná nemoc. Jiní se přestali bát, že je nepustí do letadla nebo na koncert. Svět je zdánlivě zase v pořádku.

Průměrný počet slepic: 3.3 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

"...Františku Lutonskému přeju okamžitý vyhazov, dlouhý zbytečný život v opovržení a osamělé dožívání v tom nejhorším zařízení pro důchodce. .."

Dále v článku a v " diskusi" např. : hajzl, šmejd, všivý, táhni, hyeno.......

Prostě obrovské vzedmutí ušlechtilého a milosrdného ducha " praktikujícího křesťanstva"...a to dokonce v nedělu !!!
(katolíci a katoličky se z teho však možú ještě ten den vyzpovídať....a zcela zadarmo !!!!)
-----------------------
Snaď bude panstvo (ať už v oblekách nebo v kraťasách) rozdělovat pomoc daňových poplatníků (každý platí - i např. tatík o průměrné mzdě s 5 děckama, bo nejvíce se vybere na DPH..on ale míň o to, co sám od státu přijímá)tak, že např. exekutorská rodina či rodina manželů - lékařů , postižená přírodní katastrofou nakonec, bude nakonec solidární s nějakým dědečkem a babičkou, keří majú enem důchody...a sú bez pojistky. Damstvo promine.
To je evropské - pythagorejské (antické ?!) . Ba aji možná že křesťanské (určitě judaistické).

Kolik je vlastně u nás třeba vydať peněz a spáliť litrů fosilního paliva - aby nějaký megašibal mohl vyprodukovať litr paliva (které se pak spálí) z portravinové plodiny ? Kdesi sem četl že je to v našich zeměpisných šířkách byznys nesmyslný - z hlediska celku (a ještě více nesmyslný, ba i zhůvěřilý , pokud by byla pravdivá teorie o klimatických změnách vyvolaných produkcí a konzumací lidstva...).
Kdysi se těmi, kteří spalovali potravinové plodiny, opovrhovalo. Neskaj je celebrujú enem za to, že se takový pajtaš navleče do lidového... a peníze daňových poplatníků porozdává bystro, teda - slíbí to.

Ešče k tým ź TV.
My (blízký příbuzný, jeho dům to byl) je při povodňach v devadesátomsedmom vyhodili, a hlavně - pomohli sme si sami - aby zbylo na potřebnějších (škody nebyly zas až tak velké, no a pojistka ledasco pokryla) , sme na toto více hrdi, než kdybychom nejprve žebrali a potem velkoryse a velkohubě dávali.
Ale je fajn když pomůžeme, jen ty kecy okolo teho byste si mohli odpustit, pravá ruka nemá vědět co dala či dává levá (nebo naopak ?).....no a ty nadávky do špinavců či přání si utrpení druhých - to už je opravdu řeč lůzy....to není ani hezké, natož křesťanské...to o vás sděluje více, než vaše pokrytecké slzy....

Průměrný počet slepic: 2 (10 hlasů)

In reply to by Jožinek Chlorků (neověřeno)

Trvalý odkaz

Požehnaný Vidlákov.
Jiří Ovčáček
@PREZIDENTmluvci
·
3 h
Milí přátelé, přeji vám požehnanou neděli!

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)

In reply to by Jožinek Chlorků (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nechtějte, abych vám tu začal citovat příspěvky od tzv. pražské kavárny. My jsme tu ještě dost slušní a zachováváme dekorum. Jeden příklad za všechny z Lutonského Twitteru:
Uživatel Nihil: "Tak ona se toho chytila Ovce a zacala kolem toho vařit hovnovou polévku."

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

In reply to by Jožinek Chlorků (neověřeno)

Trvalý odkaz

Za meho slezského mládí by odpověď zněla takto: Jozinku, ty úde, sklapni. Ovšem ta odpověď je správná i dnes. A navíc katolická.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

za hlasitého vyřvávání Alláhu Akbar zase podřezával Skopčáky. Tři mrtvoly, šest pořezaných. Nikoho to už nezajímá. Média drží nedělní klid. Prostě běžný den na západ od Aše. Jo vlastně to nebyl negr, ale afroafričan že Somálska. Nebyli to Skopčáci, ale Němci a s islámem to nemělo vůůůbec nic společného. Takže se tím všechno úplně změnilo. A kdoví jestli si to ti Skopčaci vlastně nezasloužili. Třeba žrali Burgr se slaninou ...

Průměrný počet slepic: 3.8 (16 hlasů)

In reply to by MANDALADAN (neověřeno)

Trvalý odkaz

..".Skopčáci, mrtvoly, negr, žrali"...

Průměrný počet slepic: 2.9 (18 hlasů)

o tom vašem pokrytectví ten příspěvek je. Není o tom, že další Somálský zasran podřezal tři lidi. To zas tolik nevadí. Vadí, že napíšu negr, islám, buzerant.... Dělá se mi z toho pokrytectví zlé.

Průměrný počet slepic: 3.9 (19 hlasů)

In reply to by MANDALADAN (neověřeno)

Trvalý odkaz

jste to vylepšil like

Průměrný počet slepic: 1.8 (9 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

jsem to vylepšit. Chtěl jsem ukázat na pokrytectví.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

In reply to by MANDALADAN (neověřeno)

Trvalý odkaz

?

Průměrný počet slepic: 1.8 (13 hlasů)

In reply to by MANDALADAN (neověřeno)

Trvalý odkaz

Deprivovaný (jako v podobných případech i on se léčil na psychiatrii) uprchlík mimo jiné zavraždil otce i s malým synem.
Jediné pozitivní je to, že kolejmdoucí mu zabránili v daším vraždění a svorně jej zahnali do slepé ulice.
Příjezd policie negra zachránil.
K videím se proklikáte na Aktuálních konfliktech.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

lidé. Vždy žasnu kolik odvahy se v lidech najde a chovám v úctě lidí, co i na úkor sebe, chrání druhé. Učitel, který svým tělem nedávno bránil děti před střelcem v USA...

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

In reply to by MANDALADAN (neověřeno)

Trvalý odkaz

nic s nicim nesouvisi, nebyl to terorista, ale pri prohledavani bytu nasli veci s ISIL tematikou

pozitivni je ze si to mistni nenechali libit a zacali ho sami bazlive nahanet, mozna priste pujdou rovnou se zidlama a vyresi to.

jak se zmenil titulek a zakazala diskuze pod clankem
----------------
Při násilném činu v centru německého Würzburgu byli zabiti nejméně tři lidé a šest dalších zraněno. Podezřelým je podle údajů policie 24letý muž ze Somálska, kterého policie při zásahu postřelila. Informoval o tom deník Bild.

Policie hovoří o třech mrtvých a neupřesněném počtu částečně vážně raněných. Motiv pachatele zatím není znám, podle televize ARD zatím nic nenasvědčuje teroristickému činu.

Z jednoho videa je patrné, že před příjezdem policie ho naháněla skupina více než 20 náhodných svědků, kteří vzali do rukou mimo jiné židle z předzahrádek restaurací.
Bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann, který se vydal na místo, řekl, že podle jednoho ze svědků události útočník křičel „Alláhu akbar“ (Alláh je veliký). Podezřelý však nedávno také pobýval v psychiatrické léčebně, dodal Herrmann. Policejní vyšetřování určí, zda jde o záležitost „související s islamismem, nebo s psychickým stavem útočníka“, řekl ministr.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/utocnik-ve-wurzburgu-zabil-nozem-tri…

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

- je v Německu od r. 2015. V r. 2019 byl umístěn do útulku pro bezdomovce, což znamená, že se neintegroval.
Celou dobu se chová agresivně, byl několikrát vyšetřován pro útoky nožem.
Je známa jeho identita.

Co, sakra, v roce 2021 ještě pohledával v Německu???

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

že Somálsko nebere zpět své občany, pokud oni nesouhlasí s deportací.
Pokud v tomto Německo chce dodržovat mezinárodní úmluvy, nemá šanci se ho zbavit.

Já bych věděl, ale to tady radši psát nebudu, ještě furt šetřím na tu střechu a ve Valdicích bych asi moc peněz nevydělal.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

byl za mřížemi. Pokud je pravda, co o něm sdělila německá média, měly toho příslušné orgány na něho dost na to, aby nebyl na svobodě.
Prošel psychiatrickým vyšetřením a nebyla zjištěna žádná psychická porucha. Takže prostě prachobyčejný násilník a drobný kriminálník; barvu pleti, zemi původu a případné náboženské vyznání bych do toho vůbec netahal. Prostě jeden z mnoha agresorů, jakých je spousta i mezi bílými, žlutými, duhovými etc.
A jako takový měl sedět. Zejména pokud by nesouhlasil s vyhoštěním.
A to je to, co nechápu.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Příspěvek mimo dnešní téma - trochu odlehčení snad neuškodí. :-)
Vidláku, už jste to pil ? ;-)
https://www.pivovarplasy.cz/sortiment_files/vidlak_big.jpg
PS: Sám dát informaci ohledně chuti bohužel nemůžu - sice jsem v Plasích ( http://www.pivovarskydvurplasy.cz/index-1.html ) včera byl, ale koupil jsem si jiné druhy a lahve s Vidlákem jsem si mezi vystavenými flaškami na výčepu bohužel nevšimnul a nebo tam aktuálně spíše vystavena ta správná flaška ani nebyla...
Existenci vidláckého piva jsem tak zjistil až teď, na jejich webu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)