Senilní stát

Autor
Štítky

Petr Hampl publikoval na svém fejsbůku zajímavou úvahu o našem státě. Dovolím si ji zde parafrázovat: 

Máme armádu, která není schopná bránit naše hranice. Pokud se o něčem podobném začne mluvit, smějí se tomu i armádní představitelé.  Naše generalita ani nepředstírá, že by něco takového bylo možné.

Naše policie není schopná vynutit dodržování proticovidových opatření. To je teď tak nějak hodně vidět, ale ona nebylo schopná vynutit nic ani předtím. Tak ještě nastoupit na jednotlivce, to zvládnou, ale jakmile se stane cokoliv většího a masovějšího, začnou to jistit z dálky a nebo raději úplně zmizí. 

Státní hmotné rezervy jsou v podstatě o tisknutí peněz. Za ty jsme si nakoupili roušky z Číny... vlastně ne, nakoupili jsme si tam veškerý zdravotnický materiál. Jehly, stříkačky... řekl bych že jde o dlouhý seznam položek. Nemáme to uložené ve skladech, nemáme na to výrobu. Měli jsme na to jenom velký úvěr, který ale rozhodně neumožnil dodávky just in time.

Naše zdravotnictví sice disponuje zajímavým množstvím lůžek i personálu, ale jinak se nám doktoři dodnes nedokázali shodnout, co ten covid vlastně dělá. A ministr nám v přímém přenosu sdělí, že není schopen už nic víc udělat a odteď je to na každém jednotlivci.  Expertní tým každé politické strany se hemži tituly MuDr, stejně naprůměrné je i zastoupení doktorů v poslanecké sněmovně a senátu, ale každý den MuDr chce něco jiného. Vychodili stejnou školu, anatomie se učí podle stejných učebnic, dokonce složili stejnou přísahu, ale nic to neznamená.

Stát řídí topmanažer. Teď to neberte jako chválu Babiše, ale uvědomte si, že ten chlap vybudoval docela velkou firmu a jako insider vám říkám, že dokud Agrofertu velel on, šlapalo to jako hodinky. Náš premiér je člověk, který je zvyklý makat šestnáct hodin denně, třídit informace, přijímat rozhodnutí a v předchozích letech byl i v politice o několik délek před ostatními politickými soupeři. Přesto teď stát není schopen ani základních logistických operací ohledně očkování, vyplácení kompenzací či zajištění testů pro školáky. Ono je snadné říci, že Babiš je neschopný, ale že by to třeba Bartoš, Hřib nebo Fiala dělali líp, tomu snad věří jedině náš škebloň. Správnější formulací je, že se jen ukázala neschopnost státní byrokracie a ani premiér - miliardář odchovaný velkým byznysem s tím nedokáže nic udělat. NIKDO s tím nedokáže nic udělat. 

Stejné je to i s dostavbou Dukovan a Temelína. Stát není schopen vykooperovat zakázku. Ano já vím, je v tom kupa politiky, ale jak vidno, ani Drábová nedokáže říci jasné slovo. I ona je už víc aktivistkou než odbornicí. Stát už prostě není schopen dotáhnout do konce stamiliardovou zakázku.

Naše školství se rok od roku propadá. Kvalita výuky klesá a každý pokus o změnu jen zhorší situaci. To také nezačalo za Plagy. Trend byl nastolen už dávno. Jsem sice jen středoškolák, ale v mém postavení mě žádný mladý inženýrek neohrožuje. 

Petr Hampl ve své úvaze zjišťuje, že náš stát umí už jen jakžtakž vybrat daně a jakžtakž zaplatit důchody. A to spíše ze setrvačnosti. Asi není od věci se domýšlet, že i v těchto otázkách bude stát postupně erodovat. Vybírání daní půjde stále blběji a postupně začnou i problémy při vyplácení důchodů. Nejdřív půjde jen o zpoždění plateb, pak tu a tam nějaká nepřijde... ne, nemusí dojít na žádný velký bankrot. I peníze mohou erodovat stejně v klidu a pomalu jako armáda či školní znalosti. 

Když si to tak dám dohromady... je Česko ještě stát, nebo už jen prostor? Sakra, jak je možné, že tu ještě vlaje naše vlajka? Vždyť stačí jen zhurta rozkopnout dveře. Kdokoliv bude mít zálusk, tak si to tady prostě vezme. 

Babiš, Zeman, ale i Fiala nebo Bartoš tu mohou mít svojí podporu, ale dá se ta voličská podpora přetavit v bránění vlasti? Dost pochybuju o tom, že by na výzvu libovolného politika někdo nasadil kůži. Zeman může být desetkrát oblíbený a stejně jak může mít Bartoš svých pětadvacet procent voličských preferencí, ale kdyby volal o pomoc, nikdo místní by ho bránit nepřišel. Zemana by mnohem spíš bránili Wagnerovi žoldáci než čeští občané. Stejně tak má určitě Bartoš někde v seznamu telefon na firmu Blackwater.

Sakra, jak to, že tu ještě pořád jako stát jsme? Že by fakt došlo na pokrok a Němcům už dávno došlo, že není nutné tu zapíchnout do zkrvavené země prapor a vyhlásit nový protektorát, že je mnohem lepší posadit českého lva do zubařského křesla a kousek po kousku mu vytrhat všechny zuby? Ať si český lev řve, kousnout už nemůže.

Když jsem se o tom bavil s Masterem, tak ten mi řekl, že naše země je jako senilní stařík.  Česká republika pořád ještě existuje nejen v našich duších, ale dokonce i v duších všech našich sousedů. Hodí se ale už jen k tomu, aby mu nějaký šmejd dal podepsat smlouvu na další výhodný nákup předraženého šméčka. Je doba šmejdská. Stačí z hloupého staříka vymámit podpis a rázem jsou všechna jeho lidská práva proti němu. Stačí jeden klikyhák na papíře a všechny ty staleté úmluvy o právech se rázem stanou právem silnějšího. A ten, kdo má tato práva garantovat, ten naopak hájí toho šmejda. A kdo by chtěl bránit stát, jehož soudce dá za pravdu šmejdovi? 

Funguje to nejen u jednotlivce, ale i u státu. Upište se za předražený vysavač a všechny instituce jsou proti vám. Nezáleží na tom, jak pokoutně a podvodně onen šmejd jednal a že svojí chytrost použil jako zbraň proti hlupákovi. Hlupák se ničeho nedovolá a všechny ústavou garantované jistoty jsou pryč.

Stejně se teď s námi zachází na unijní úrovni. Senilní stařík v naivitě podepsal a v té chvíli je nám Jůnie úplně k ničemu, protože v té chvíli je na straně šmejda. Tečka. Zcela podle zákona a pravidel. Senilní stát byl obrán a vůbec není nutné staříka dorazit či vyměnit. Stačí, že podepisuje a postupně přichází o všechno. A koneckonců - i Dojčlandi někde potřebují mít prostor, kde si mohou dovolit to, co jim doma neprojde. 

Víte, když Hitler a jeho kumpáni snili o novém velkém Německu, tak se nebáli za tento sen vraždit. Doslova. Neměli problém s tím, aby to stálo nějaké životy. Ať už šlo o pouliční rvačku nebo pozdější podepisování rozsudků smrti. Za jejich Grosdojčland jim to stálo. Správný Němec si ucvrkává blahem, kdykoliv slyší Stát s velkým S. 

Já musím zcela upřímně říci, že si nedovedu představit, že bych měl ve jménu znovuzískání naší státnosti zabíjet. Samozřejmě, dovedu si představit, že bych bránil rodinu a přátele, kdyby jim někdo ukládal o život. Ale právě tohle se neděje. Nikde není žádný gangster nebo nepřítel, který by mířil puškou mým směrem. Nelítají kulky... jen dlužní úpisy. Dokonce ani ti globální byrokraté nejsou v principu hajzlové. Jen si hlídají své dobré bydlo a myslí to upřímně.  Nikde není nikdo, na koho by se dal spáchat atentát, aby se tím něco vyřešilo. Ani na Gatese ne.  A zabíjet nějaké pěšáky, kteří ani nevědí, co činí? Nejsem jako Mašíni. Nemám žaludek na zabíjení malých, když ty velké ani nedokážu najít. 

Náš stát má chatrné dveře a prolomené hradby, ale žádný nepřítel nevstupuje. Jen si někoho uplatí a zařídí si další výhodnou smlouvu zcela podle zákona.  Povšimněte si prosím, že i zdejší diskuse vypadá přesně jako nářky osmdesátiletého nerudného důchodce. Všichni jsou šmejdi, všechno je špatně, kdysi to bylo lepší.... a tím to končí. Často si mohu v diskusi přečíst, jak jsme jen jateční maso určené k likvidaci, jak nás čipují a zavírají do koncentráku, jak nám zavádějí diktaturu přes roušky..., ale nic z toho neplyne. Žádná výzva k povstání, žádná výzva k boji, žádný příklad. To  jen dědek zase nadává.  

Všichni (i ten dědek) vědí, že jsou to jen neškodné řečičky člověka za kterými už nic není. Dědek může nadávat, ale už není schopen se poprat ani se ubránit. I když má v šuplíku pistoli, už dávno zapomněl, jak se používá. Nestojí za to ho udusit polštářem, je lepší ho podojit ještě o poslední zbytky majetku. Nepřítel nám už ani nedává šanci, abychom se proti němu sjednotili. Na naše životy i majetky totiž nesahá naráz, ale pozvolna, po jednom a vždy striktně podle zákona. Jak vidno i nepřítele je možné privatizovat. 

Náš stát leží na LDNce a tu a tam se na něj přijdou podívat nějací dědicové - tu Ústavní soud, tu vláda, tu opozice, tu nějaká neziskovka, co předstírají zájem o chudáka dědečka. Ale jdou si jen pro prachy. Ležák si stěžuje, ale k ničemu to není. Nakonec je vlastně rád, že se někdo alespoň trochu zajímal. Kromě nerudných řečí nepřichází nic a pohrobci se ani nesnaží předstírat, že by mělo smysl zkusit udělat to, co dělal děda zamlada. Prostě se jen podělí o ještě dýchající mršinu.

Řekl bych, že už vím, na co náš staroušek stát umře. Na covid. Úplně dokonale se to hodí. Imunita jaksi nefunguje. Jednotlivé bílé krvinky si dělají co chtějí, příkazy z centra jsou ignorovány a je zaměňován jejich význam i smysl. Místo aby se imunita sjednotila a společně bojovala za společný stát, jedni bojují jak to jen jde a druzí už předem vědí, že ten boj nemá smysl. Nevypadá takhle nějak ta imunitní reakce, která vede ke kovidové smrti? Nějaké zbytky vůle bojují o něco, co už dodýchává a mají vedle sebe ty, kteří se na pád naší státnosti vysloveně těší, protože si myslí, že bojují proti Babišovi a nevšimli si, že proti němu bojují podrýváním posledních funkčních zbytků.  Není divu že Piráti, Volný i Okamura hlasují spolu. Společný zájem dorazit Babiše  fungoval. Akorát si neuvědomují, že sypat písek do ozubených koleček zastaví stroje nejen pro Babiše, ale i pro všechny ostatní. Kochají se nadějí, že po svržení oligarchy to znovu rozchodí. Nerozchodí. Smrt se rozchodit nedá. 

Je neuvěřitelné sledovat v přímém přenosu, jak se vlastenci spojili s Piráty, TOPkou a ostatními ojrostranami a společnou přemrštěnou imunitní reakcí dostávají stát na dno.  A se státem padly i poslední zbytky disciplíny a sounáležitosti.  Stačilo na to dost křiku. Inu což, křikem padly i hradby Jericha. Teď začnou všichni pozůstalí  dlouze a bolestně zjišťovat, že křikem se ale nic nepostaví.

Někdo  to říct musí, tož udělám to já.  Je konec. Je po všem.  Teď teprve zjistíme, co všechno jsme ztratili a budeme s nostalgií vzpomínat na dobu, kdy po nás vláda chtěla jen tolik, aby všichni zůstali doma. 

 

 

 

 

   

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (120 hlasů)

Komentáře

pharmacie de garde cannes act therapy chronic pain medicaments synonyme , medicaments toxiques pour le foie pharmacie de garde douai , therapie manuelle orthopedique pharmacien autour de moi pharmacie franconville Compra Chaos Group V-Ray for SketchUp 5 a precios mГЎs bajos, Chaos Group V-Ray for SketchUp 5 venta PerГє <a href=https://publiclab.org/notes/print/34749#>Comprar Chaos Group V-Ray for SketchUp 5</a> Compra Chaos Group V-Ray for SketchUp 5 a precios mГЎs bajos Chaos Group V-Ray for SketchUp 5 precio PerГє. pharmacie jules verne amiens traitement teigne chat Comprar Corel VideoStudio Pro X6, Comprar Corel VideoStudio Pro X6 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34538#>Comprar Corel VideoStudio Pro X6</a> Corel VideoStudio Pro X6 venta Chile Corel VideoStudio Pro X6 por internet. pharmacie de garde haguenau pharmacie de garde tours , pharmacie de garde aujourd hui a uzes pharmacie Г  proximite de garde Nero 10 Burning ROM venta Chile, Nero 10 Burning ROM venta Chile <a href=https://publiclab.org/notes/print/34375#>Compra Nero 10 Burning ROM a precios mГЎs bajos</a> Nero 10 Burning ROM barato Nero 10 Burning ROM donde comprar en Chile. pharmacie pvc argenteuil pharmacie lafayette l'union masques .

Zatím bez slepic

pharmacie a bourges therapie cognitivo-comportementale casablanca pharmacie de garde marseille la nuit , therapie comportementale et cognitive royan pharmacie de garde wittenheim , pharmacie ouverte nantes therapies journal pharmacie.bourges Autodesk Revit 2017 donde comprar en Chile, Autodesk Revit 2017 donde comprar en Chile <a href=https://publiclab.org/notes/print/34331#>Autodesk Revit 2017 precio Chile</a> Compra Autodesk Revit 2017 a precios mГЎs bajos Autodesk Revit 2017 precio Chile. pharmacie hemery brest pharmacie boulogne billancourt ouverte AutoCAD Architecture 2021 por internet, AutoCAD Architecture 2021 donde comprar en PerГє <a href=https://publiclab.org/notes/print/34306#>AutoCAD Architecture 2021 donde comprar en PerГє</a> AutoCAD Architecture 2021 venta PerГє Compra AutoCAD Architecture 2021 a precios mГЎs bajos. pharmacie a proximite de garde medicament generique comprime , pharmacie en ligne code promo pharmacie de garde herault Autodesk Revit 2023 donde comprar en Chile, Compra Autodesk Revit 2023 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34216#>Compra Autodesk Revit 2023 a precios mГЎs bajos</a> Autodesk Revit 2023 donde comprar en Chile Autodesk Revit 2023 venta Chile. traitement fonctionnaire therapies institutionnelles .

Zatím bez slepic

pharmacie en ligne agree pharmacie de garde voiron pharmacie de garde marseille plan de campagne , medicaments pour dormir sans ordonnance pharmacie de garde aujourd'hui el jadida , pharmacie beaulieu nantes pharmacie avignon route de montfavet pharmacie beaulieu la rochelle MathCAD 15 donde comprar en Argentina, MathCAD 15 precio Argentina <a href=https://publiclab.org/notes/print/34512#>MathCAD 15 donde comprar en Argentina, MathCAD 15 barato</a> MathCAD 15 donde comprar en Argentina MathCAD 15 venta Argentina. therapie de couple annecy pharmacie pont neuf brest Comprar Adobe Acrobat Pro DC 2020, Adobe Acrobat Pro DC 2020 precio Venezuela <a href=https://publiclab.org/notes/print/34707#>Adobe Acrobat Pro DC 2020 </a> Adobe Acrobat Pro DC 2020 por internet Compra Adobe Acrobat Pro DC 2020 a precios mГЎs bajos. pharmacie auchan escaudoeuvres therapie comportementale et cognitive sommeil , pharmacie auchan angouleme pharmacie seraucourt bourges Nero 8 Ultra Edition barato, Nero 8 Ultra Edition precio Miami <a href=https://publiclab.org/notes/print/34404#>Compra Nero 8 Ultra Edition a precios mГЎs bajos, Nero 8 Ultra Edition barato</a> Nero 8 Ultra Edition por internet Nero 8 Ultra Edition donde comprar en Miami. pharmacie lafayette xls medical pharmacie annecy le vieux albigny .

Zatím bez slepic

pharmacie de garde aujourd'hui paris 15 medicaments contre le stress pharmacie barres bourges societe.com , therapie vittoz pharmacie de garde marseille le 21 mai 2020 , pharmacie mutualiste angers pharmacie beaulieu harfleur pharmacie discount autour de moi Autodesk AutoCAD 2018 barato, Autodesk AutoCAD 2018 donde comprar en Venezuela <a href=https://publiclab.org/notes/print/34240#>Autodesk AutoCAD 2018 </a> Autodesk AutoCAD 2018 barato Autodesk AutoCAD 2018 precio Venezuela. pharmacie ouverte autour de chez moi pharmacie leclerc bressuire GraphiSoft ArchiCAD 20 donde comprar en Colombia, GraphiSoft ArchiCAD 20 precio Colombia <a href=https://publiclab.org/notes/print/34450#>GraphiSoft ArchiCAD 20 barato, GraphiSoft ArchiCAD 20 donde comprar en Colombia</a> Comprar GraphiSoft ArchiCAD 20 GraphiSoft ArchiCAD 20 por internet. pharmacie monge aix en provence pharmacie Г  proximite , pharmacie ouverte bordeaux cauderan pharmacie thierry beauvais Compra Adobe Photoshop Lightroom CC 2018 a precios mГЎs bajos, Compra Adobe Photoshop Lightroom CC 2018 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34343#>Adobe Photoshop Lightroom CC 2018 </a> Adobe Photoshop Lightroom CC 2018 precio PerГє Adobe Photoshop Lightroom CC 2018 venta PerГє. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio sin receta pharmacie bourges rue jean baffier pharmacie de garde aujourd'hui tampon .

Zatím bez slepic

pharmacie lafayette l'union horaires therapies with dementia pharmacie leclerc allonnes , pharmacie schwab angers pharmacie auchan villetaneuse , pharmacie centre commercial leclerc urrugne medicaments mal de ventre pharmacie de garde zuydcoote Adobe Photoshop Lightroom 5 venta PerГє, Adobe Photoshop Lightroom 5 donde comprar en PerГє <a href=https://publiclab.org/notes/print/34287#>Adobe Photoshop Lightroom 5 precio PerГє</a> Adobe Photoshop Lightroom 5 por internet Comprar Adobe Photoshop Lightroom 5. traitement texte gratuit pharmacie de garde colombes Robot Structural Analysis Professional donde comprar en Colombia, Robot Structural Analysis Professional por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34729#>Robot Structural Analysis Professional </a> Robot Structural Analysis Professional precio Colombia Compra Robot Structural Analysis Professional a precios mГЎs bajos. youtube therapies pharmacie en ligne xenical , therapie respiratoire pharmacie beaulieu tondreau MathCad Prime 7 donde comprar en Guatemala, Comprar MathCad Prime 7 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34766#>MathCad Prime 7 precio Guatemala</a> MathCad Prime 7 por internet MathCad Prime 7 precio Guatemala. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio sin receta king's college therapies therapie comportementale et cognitive yvelines .

Zatím bez slepic

pharmacie de garde marseille st barthelemy pharmacie leclerc dinan therapie jungienne , pharmacie delcour avignon pharmacie apell annecy , pharmacie ouverte orly therapies used for depression pharmacie ouverte juan les pins Repaglinide sans ordonnance prix, Repaglinide pharmacie France <a href=https://faithlife.com/repaglinidesansordonnanceprix#>Repaglinide sans ordonnance prix, Repaglinide achat en ligne France</a> Repaglinide bon marchГ© Repaglinide prix France. pharmacie basilique argenteuil traitement bouton Equivalent Ibuprofen sans ordonnance, Equivalent Ibuprofen sans ordonnance <a href=https://faithlife.com/ibuprofenachatenlignesuisse#>Ibuprofen vente libre</a> Cherche Ibuprofen moins cher Vente Ibuprofen sans ordonnance. medicaments contenant des sulfites pharmacie leclerc saint quentin , therapie cognitivo-comportementale clermont ferrand pharmacie auchan okabe Sertraline livraison rapide, Sertraline livraison France <a href=https://faithlife.com/achetersertralineenfrance#>Acheter Sertraline en France, Sertraline livraison rapide</a> Ou acheter du Sertraline 50mg Sertraline livraison rapide. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio sin receta therapie de couple toulon pharmacie de garde wasquehal .

Zatím bez slepic

therapies comportementales et cognitives marseille therapies non conventionnelles pharmacie quinquis brest , les therapies comportementales et cognitives pharmacie bourges rue jean baffier , pharmacie lafayette brest pharmacie bailly tours du therapies breves lyon Acheter Amlodipine en pharmacie Canada, Amlodipine sans ordonnance Canada <a href=https://faithlife.com/amlodipineventelibre#>Amlodipine Norvasc 10 mg</a> Amlodipine achat en ligne Canada Ou acheter du Amlodipine 10 mg. pharmacie ouverte uzemain pharmacie brest geant Comprar Microsoft Visual Studio Enterprise 2017, Microsoft Visual Studio Enterprise 2017 donde comprar en Argentina <a href=https://publiclab.org/notes/print/34562#>Microsoft Visual Studio Enterprise 2017 barato</a> Microsoft Visual Studio Enterprise 2017 venta Argentina Microsoft Visual Studio Enterprise 2017 barato. therapies alternatives cancer traitement anti poux , pharmacie en ligne suisse sans ordonnance pharmacie de garde lyon Comprar Adobe Acrobat X Pro, Adobe Acrobat X Pro venta Miami <a href=https://publiclab.org/notes/print/34567#>Adobe Acrobat X Pro venta Miami</a> Adobe Acrobat X Pro precio Miami Adobe Acrobat X Pro barato. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio sin receta pharmacie stalingrad argenteuil pharmacie autour de moi .

Zatím bez slepic

pharmacie pasdeloup bourges pharmacie de garde marseille dimanche 19 mai 2019 pharmacie toledano argenteuil , pharmacie frejus pharmacie villeurbanne , pharmacie auchan sens therapie comportementale et cognitive lorient traitement laryngite Microsoft Project Standard 2019 donde comprar en Guatemala, Microsoft Project Standard 2019 precio Guatemala <a href=https://publiclab.org/notes/print/34291#>Microsoft Project Standard 2019 donde comprar en Guatemala, Microsoft Project Standard 2019 barato</a> Comprar Microsoft Project Standard 2019 Microsoft Project Standard 2019 barato. pharmacie bordeaux hopital pharmacie principale Sony Vegas Pro 13 donde comprar en Ecuador, Sony Vegas Pro 13 venta Ecuador <a href=https://publiclab.org/notes/print/34275#>Comprar Sony Vegas Pro 13</a> Sony Vegas Pro 13 barato Sony Vegas Pro 13 donde comprar en Ecuador. pharmacie monclar avignon horaires pharmacie horloge angers , faculte pharmacie aix en provence pharmacie auchan kremlin bicetre Compra Microsoft Excel 2016 a precios mГЎs bajos, Microsoft Excel 2016 precio Colombia <a href=https://publiclab.org/notes/print/34360#>Microsoft Excel 2016 venta Colombia</a> Microsoft Excel 2016 venta Colombia Microsoft Excel 2016 donde comprar en Colombia. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio sin receta traitement spondylarthrite pharmacie ouverte autour de moi .

Zatím bez slepic

therapies des schemas pharmacie universite brest targeted therapies , pharmacie auchan tours nord therapies quantiques , Medicamento Naprosyn nombre generico, Compra Naproxeno a precios mas bajos. Naproxeno precio Venezuela Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… barato en la farmacia</a> pharmacie bourges test covid pharmacie a proximite la rochelle pharmacie semnoz annecy Windows Vista Business donde comprar en Chile, Windows Vista Business donde comprar en Chile <a href=https://publiclab.org/notes/print/34321#>Windows Vista Business </a> Windows Vista Business venta Chile Compra Windows Vista Business a precios mГЎs bajos. pharmacie delcour avignon pharmacie en ligne livraison jour meme Compra Autodesk AutoCAD Electrical 2023 a precios mГЎs bajos, Autodesk AutoCAD Electrical 2023 venta Argentina <a href=https://publiclab.org/notes/print/34683#>Autodesk AutoCAD Electrical 2023 donde comprar en Argentina</a> Autodesk AutoCAD Electrical 2023 donde comprar en Argentina Compra Autodesk AutoCAD Electrical 2023 a precios mГЎs bajos. therapies x antoine harben act therapy cards , act therapy utah pharmacie de garde lyon AutoCAD Civil 3D venta Miami, AutoCAD Civil 3D barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34280#>AutoCAD Civil 3D </a> AutoCAD Civil 3D por internet Comprar AutoCAD Civil 3D. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio sin receta pharmacie aix en provence pharmacie de garde ouverte aujourd'hui jura .

Zatím bez slepic

pharmacie lafayette aix en provence hypnose et therapies breves pdf pharmacie angers patton , therapies comportementales et cognitives pleine conscience traitement quasym , pharmacie des stades boulogne billancourt pharmacie aix en provence hotel de ville pharmacie de garde marseille 11 octobre 2020 Compra Autodesk AutoCAD Electrical 2019 a precios mГЎs bajos, Comprar Autodesk AutoCAD Electrical 2019 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34295#>Autodesk AutoCAD Electrical 2019 </a> Autodesk AutoCAD Electrical 2019 barato Autodesk AutoCAD Electrical 2019 precio PerГє. traitement eczema pharmacie argenteuil rue du perreux Compra AutoCAD 2023 a precios mГЎs bajos, Comprar AutoCAD 2023 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34754#>AutoCAD 2023 venta Chile</a> AutoCAD 2023 venta Chile Compra AutoCAD 2023 a precios mГЎs bajos. pharmacie brest ouverte samedi pharmacie espace forbin aix en provence , pharmacie de garde toulouse therapie de couple orne Comprar Autodesk AutoCAD 2022, Compra Autodesk AutoCAD 2022 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34463#>Autodesk AutoCAD 2022 </a> Comprar Autodesk AutoCAD 2022 Autodesk AutoCAD 2022 por internet. pharmacie de nuit Г  proximite pharmacie ouverte orleans .
Naproxeno barato en la farmacia, Compra Naproxeno a precios mas bajos. Medicamento Naproxeno nombre generico Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… Naprosyn 250 mg</a> therapie de couple mons therapies breves psychanalyse .
Paroxetina precio Espana, Paroxetina precio sin receta. Comprar Paroxetina pastillas generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… Paxil pastillas</a> therapies journal pharmacie du soleil boulogne billancourt .
Medicamento Cefixima nombre generico, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio sin receta Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… Suprax 100 mg</a> pharmacie de garde rueil pharmacie boulogne billancourt jean baptiste clement .
Compra Cefixima a precios mas bajos, Suprax barato en la farmacia. Medicamento Suprax nombre generico Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… Suprax nombre generico</a> pharmacie de garde marseille dimanche 23 aout pharmacie auchan angouleme .

Zatím bez slepic

pharmacie gardanne therapies d'acceptation et d'engagement therapie de couple liege , therapie comportementale et cognitive hyperphagie pharmacie de garde yvelines , une pharmacie de garde aujourd'hui pharmacie de garde bordeaux pharmacie leclerc dinan Adobe Contribute CS5 precio PerГє, Adobe Contribute CS5 venta PerГє <a href=https://publiclab.org/notes/print/34369#>Adobe Contribute CS5 por internet</a> Adobe Contribute CS5 precio PerГє Adobe Contribute CS5 por internet. pharmacie lafayette hyeres pharmacie beaulieu chartres Ashampoo Core Tuner 2 prix, Achat Ashampoo Core Tuner 2 pas cher <a href=https://faithlife.com/ashampoocoretuner2prix#>Ashampoo Core Tuner 2 prix, Logiciel Ashampoo Core Tuner 2 au meilleur prix</a> Logiciel Ashampoo Core Tuner 2 Г  vendre Prix des licences Ashampoo Core Tuner 2. therapie gestion de la colere traitement efficace contre les vertiges , pharmacie bordeaux ouverte therapies emdr Adobe Illustrator CC 2014 por internet, Comprar Adobe Illustrator CC 2014 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34342#>Adobe Illustrator CC 2014 por internet, Compra Adobe Illustrator CC 2014 a precios mГЎs bajos</a> Compra Adobe Illustrator CC 2014 a precios mГЎs bajos Adobe Illustrator CC 2014 barato. pharmacie de garde marseille cours saint louis pharmacie ouverte quincy sous senart .
Naproxeno barato en la farmacia, Compra Naproxeno a precios mas bajos. Medicamento Naproxeno nombre generico Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… Naprosyn 250 mg</a> therapie de couple wikipedia therapies that have received clear research support are called .
Paroxetina precio Espana, Paroxetina precio sin receta. Comprar Paroxetina pastillas generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… Paroxetina nombre generico</a> pharmacie angers test covid therapies used for ptsd .
Medicamento Cefixima nombre generico, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio Ecuador Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… Cefixima nombre generico, Comprar Suprax 100 mg sin receta</a> therapie cognitivo comportementale en ligne pharmacie de garde aujourd'hui toulon .
Compra Cefixima a precios mas bajos, Suprax precio Venezuela. Medicamento Suprax nombre generico Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… precio Venezuela</a> therapies ciblees pharmacie tilleuls annecy le vieux .

Zatím bez slepic

pharmacie place aristide briand argenteuil pharmacie bailly montfort sur risle therapie de couple toulouse , forum des therapies alternatives lorient pharmacie aix en provence dimanche , pharmacie dewaele beauvais horaires pharmacie val nord argenteuil act therapy vancouver Comprar Autodesk AutoCAD Architecture 2018, Autodesk AutoCAD Architecture 2018 precio Colombia <a href=https://publiclab.org/notes/print/34542#>Autodesk AutoCAD Architecture 2018 por internet</a> Autodesk AutoCAD Architecture 2018 por internet Autodesk AutoCAD Architecture 2018 venta Colombia. pharmacie bourges marcel haegelen therapie vice Achat Photoshop Lightroom CC Classic pas cher, Photoshop Lightroom CC Classic bon marchГ© <a href=https://faithlife.com/ventephotoshoplightroomccclassicsurinternet#>Vente Photoshop Lightroom CC Classic sur internet</a> Acheter licence Photoshop Lightroom CC Classic Vente Photoshop Lightroom CC Classic sur internet. pharmacie jacobins amiens therapie cognitive comportementale orne , therapie viceland therapie viceland streaming Autodesk Revit 2021 precio Colombia, Autodesk Revit 2021 donde comprar en Colombia <a href=https://publiclab.org/notes/print/34243#>Comprar Autodesk Revit 2021</a> Autodesk Revit 2021 venta Colombia Autodesk Revit 2021 precio Colombia. pharmacie lafayette st malo pharmacie de garde yaounde .
Medicamento Naprosyn nombre generico, Naproxeno barato en la farmacia. Naproxeno precio Venezuela Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… precio sin receta</a> pharmacie avignon ouverte pharmacie bailly 78 .
Paroxetina precio Espana, Paroxetina barato en la farmacia. Medicamento Paroxetina nombre generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… precio sin receta</a> pharmacie leclerc ales pharmacie boulogne billancourt jean jaures .
Medicamento Cefixima nombre generico, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio Ecuador Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… precio Ecuador</a> pharmacie jean paul coste aix en provence pharmacie de garde aujourd'hui nimes .
Suprax barato en la farmacia, Suprax barato en la farmacia. Medicamento Suprax nombre generico Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… barato en la farmacia</a> therapies cognitivo-comportementales psychologues pharmacie brest masques .

Zatím bez slepic

therapies geniques pharmacie auchan angouleme pharmacie ouverte orange , pharmacie bordeaux benauge pharmacie boulogne billancourt jean baptiste clement , therapies for autism therapies dites breves pharmacie beauvais test covid Transoft AutoTURN Pro 3D 9 precio Chile, Transoft AutoTURN Pro 3D 9 barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34519#>Transoft AutoTURN Pro 3D 9 por internet</a> Comprar Transoft AutoTURN Pro 3D 9 Transoft AutoTURN Pro 3D 9 precio Chile. hypnose sophrologie therapies breves valerie peltier saint-remy-de-provence pharmacie de garde amiens GRAHL PDF Annotator 3 venta Venezuela, Compra GRAHL PDF Annotator 3 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34296#>GRAHL PDF Annotator 3 donde comprar en Venezuela</a> GRAHL PDF Annotator 3 venta Venezuela GRAHL PDF Annotator 3 donde comprar en Venezuela. pharmacie angers boulevard foch act therapy vancouver , pharmacie fabre aix en provence pharmacie lafayette niort Adobe Photoshop CS6 Extended por internet, Adobe Photoshop CS6 Extended donde comprar en EspaГ±a <a href=https://publiclab.org/notes/print/34223#>Comprar Adobe Photoshop CS6 Extended, Adobe Photoshop CS6 Extended por internet</a> Adobe Photoshop CS6 Extended por internet Comprar Adobe Photoshop CS6 Extended. pharmacie de garde aujourd'hui Г  marseille pharmacie auchan pontet .
Medicamento Naprosyn nombre generico, Naproxeno barato en la farmacia. Medicamento Naproxeno nombre generico Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… barato en la farmacia, Medicamento Naprosyn nombre generico</a> therapie comportementale et cognitive brest la pharmacie de garde aujourd'hui .
Paroxetina precio Espana, Paroxetina barato en la farmacia. Comprar Paroxetina pastillas generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… barato en la farmacia</a> therapies breves annecy pharmacie bordeaux achard .
Medicamento Cefixima nombre generico, Medicamento Cefixima nombre generico. Cefixima precio Ecuador Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… Suprax 100 mg</a> pharmacie auchan caluire pharmacie asnieres les bourges .
Compra Cefixima a precios mas bajos, Suprax barato en la farmacia. Medicamento Suprax nombre generico Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… precio sin receta</a> pharmacie de garde bourges pharmacie de garde aujourd'hui joigny .

Zatím bez slepic

pharmacie argenteuil avenue jean jaures therapie comportementale et cognitive clermont-ferrand traitement entorse cheville , pharmacie bordeaux bacalan act therapy journal , pharmacie moquet beauvais pharmacie angers de garde progressive therapy alternatives maumee oh Ashampoo Uninstaller 8 vente en ligne, Ashampoo Uninstaller 8 prix Belgique <a href=https://faithlife.com/rechercheashampoouninstaller8moinscher#>Recherche Ashampoo Uninstaller 8 moins cher, Ashampoo Uninstaller 8 vente en ligne</a> Vente Ashampoo Uninstaller 8 sur internet Acheter Ashampoo Uninstaller 8 en ligne. therapies comportementales et cognitives (tcc) pharmacie saint etienne Compra Microsoft Excel 2013 a precios mГЎs bajos, Microsoft Excel 2013 barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34294#>Compra Microsoft Excel 2013 a precios mГЎs bajos</a> Comprar Microsoft Excel 2013 Compra Microsoft Excel 2013 a precios mГЎs bajos. pharmacie auchan noyon pharmacie brest place liberte , therapie vice pharmacie bordeaux depistage Comprar Microsoft Visual Studio Enterprise 2017, Microsoft Visual Studio Enterprise 2017 donde comprar en Argentina <a href=https://publiclab.org/notes/print/34562#>Microsoft Visual Studio Enterprise 2017 venta Argentina</a> Compra Microsoft Visual Studio Enterprise 2017 a precios mГЎs bajos Microsoft Visual Studio Enterprise 2017 barato. pharmacie de garde aujourd'hui 68 traitement sinusite .
Medicamento Naprosyn nombre generico, Compra Naproxeno a precios mas bajos. Medicamento Naproxeno nombre generico Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… Naproxeno a precios mas bajos</a> traitement bronchite therapie comportementale et cognitive stress .
Medicamento Paxil nombre generico, Paroxetina precio sin receta. Comprar Paroxetina pastillas generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… barato en la farmacia</a> pharmacie guillot avignon pharmacie angers roseraie .
Medicamento Cefixima nombre generico, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio Ecuador Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… precio Ecuador</a> pharmacie thoraval brest fax therapie genique avantages inconvenients .
Suprax barato en la farmacia, Suprax barato en la farmacia. Compra Suprax a precios mas bajos Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… barato en la farmacia, Compra Cefixima a precios mas bajos</a> pharmacie en ligne allemagne pharmacie angers pasteur .

Zatím bez slepic

pharmacie auchan grasse therapie cognitivo comportementale avignon pharmacie ouverte meaux , medicaments depression traitement reflux gastrique , pharmacie fogel angers act therapy in schools pharmacie rue du four Lumion 12 Pro barato, Compra Lumion 12 Pro a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34235#>Lumion 12 Pro por internet</a> Lumion 12 Pro barato Lumion 12 Pro por internet. pharmacie furt bordeaux medicaments cystite Norfloxacin livraison France, Acheter Norfloxacin en France <a href=https://faithlife.com/equivalentnorfloxacinsansordonnance#>Norfloxacin bon marchГ©</a> Norfloxacin bon marchГ© Norfloxacin prix France. pharmacie de garde marseille 13015 aujourd'hui produits non medicamenteux , therapies cognitivo-comportementales efficacite therapie comportementale et cognitive niort Autodesk Building Design Suite Ultimate bon marchГ©, Autodesk Building Design Suite Ultimate vente en ligne <a href=https://faithlife.com/0ced6a1c94af415b9dd227f27ce3a380#>Autodesk Building Design Suite Ultimate vente en ligne</a> Acheter Autodesk Building Design Suite Ultimate en ligne Achat Autodesk Building Design Suite Ultimate pas cher. pharmacie ouverte jusqu'Г  21h act therapy jordan peterson .
Medicamento Naprosyn nombre generico, Compra Naproxeno a precios mas bajos. Naproxeno precio Venezuela Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… barato en la farmacia</a> therapie act definition medicaments hepatotoxiques .
Medicamento Paxil nombre generico, Paroxetina precio sin receta. Medicamento Paroxetina nombre generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… precio Espana, Medicamento Paxil nombre generico</a> pharmacie orthopedie boulogne billancourt pharmacie ouverte wasquehal .
Comprar Suprax 100 mg sin receta, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio sin receta Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… Suprax 100 mg</a> pharmacie en ligne caen pharmacie ouverte issoire .
Suprax barato en la farmacia, Suprax precio Venezuela. Medicamento Suprax nombre generico Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… Suprax nombre generico</a> therapies innovantes definition traitement sida .

Zatím bez slepic

traitement naturel pour tomber enceinte therapie vice streaming pharmacie meleye amiens , pharmacie herboristerie beauvais pharmacie belvedere argenteuil , pharmacie de garde marseille 21 juillet pharmacie conan brest telephone therapie de couple waterloo Ciprofloxacino precio Miami, Comprar Ciprofloxacino 1000 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/ciprofloxacino-precio-… Ciprofloxacino 1000 mg sin receta</a> Ciprofloxacino precio Miami Medicamento Ciprofloxacino nombre generico. pharmacie macaigne amiens pharmacie dubois avignon Comprar Premarin pastillas genГ©rico, Medicamento Premarin nombre generico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-premarin-pasti… Premarin pastillas sin receta</a> Premarin precio sin receta Premarin precio Chile. medicaments maux de tГЄte pharmacie bailly sante , pharmacie de garde marseille 16 juin pharmacie permanence argenteuil Comprar Prednisolona 10 mg sin receta, Medicamento Solupred nombre generico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/solupred-precio-guatem… precio sin receta</a> Comprar Solupred 10 mg sin receta Compra Solupred a precios mГЎs bajos. pharmacie niel bordeaux therapie comportementale et cognitive var .

Zatím bez slepic

therapies have had considerable success in treating bedwetting pharmacie avenue de lattre de tassigny aix en provence pharmacie boulogne billancourt de garde , therapie de couple streaming vf pharmacie bordeaux garde , medicaments vasoconstricteurs pharmacie bourges gare pharmacie de garde marseille demain Comprar Sertralina 50 mg genГ©rico, Medicamento Sertralina nombre generico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-sertralina-50-… barato en la farmacia</a> Sertralina precio sin receta Sertralina barato en la farmacia. pharmacie de garde marseille joliette pharmacie narbonne Medicamento Zithromax nombre generico, Medicamento Zithromax nombre generico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-zithromax-… precio sin receta</a> Zithromax precio Guatemala Compra Zithromax a precios mГЎs bajos. therapie cognitivo comportementale isere medicaments usages , pharmacie cohen boulogne billancourt pharmacie en ligne nevers Betoptic precio sin receta, Comprar Betoptic genГ©rico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-betoptic-n… Betoptic nombre generico, Betoptic precio sin receta</a> Medicamento Betoptic nombre generico Betoptic precio sin receta. medicaments xanax surdosage effet formation therapie act quebec .

Zatím bez slepic

pharmacie beauvais rue de clermont therapie jeu de sable pharmacie ouverte paris 16 , parapharmacie leclerc jardres therapie jean lapointe , pharmacie europe argenteuil pharmacie annecy vieux traitement spondylarthrite Medicamento Valtrex nombre generico, Comprar Valtrex 1g genГ©rico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-valtrex-no… precio sin receta</a> Valtrex precio sin receta Medicamento Valtrex nombre generico. therapie zonale act therapy worksheets Prednisolona precio sin receta, Solupred precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-solupred-n… precio sin receta</a> Comprar Solupred 10 mg sin receta Compra Solupred a precios mГЎs bajos. therapie cognitivo comportementale valence pharmacie en ligne france , therapie comportementale et cognitive macon pharmacie leclerc quimper horaires Compra Cipro a precios mГЎs bajos, Comprar Ciprofloxacino 1000 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/ciprofloxacino-precio-… Ciprofloxacino 1000 mg sin receta</a> Compra Ciprofloxacino a precios mГЎs bajos Medicamento Ciprofloxacino nombre generico. pharmacie bailly instagram therapies manuelles kine .

Zatím bez slepic

pharmacie lafayette florit therapies quantiques pharmacie en ligne italienne , pharmacie de garde essonne pharmacie almeida argenteuil horaire , therapie de couple guadeloupe pharmacie des fins annecy horaires therapies the grocery Comprar Calmhills genГ©rico, Calmhills barato en la farmacia <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/calmhills-precio-sin-r… Calmhills nombre generico</a> Calmhills precio sin receta Comprar Calmhills sin receta. pharmacie amiens gambetta pharmacie de garde aujourd'hui quimper Compra Bystolic a precios mГЎs bajos, Comprar Bystolic sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-bystolic-sin-r… </a> Compra Bystolic a precios mГЎs bajos Bystolic precio sin receta. pharmacie principale pharmacie lafayette bourg en bresse , generique d'un medicament therapie de couple gatineau Comprar Proventil inhalador sin receta, Comprar Ventolin inhalador sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/ventolin-precio-colomb… precio Colombia, Comprar Proventil inhalador sin receta</a> Ventolin barato en la farmacia Medicamento Ventolin nombre generico. pharmacie kingersheim pharmacie de garde Г  proximite de ma position .

Zatím bez slepic

therapies cognitivo-comportementales depression therapie laser pharmacie conan brest telephone , pharmacie boulogne billancourt rue jean jaures pharmacie saiah aix en provence , pharmacie lafayette amiens sud numero de telephone pharmacie auchan illkirch pharmacie precheur aix en provence Comprar Strattera 60 mg genГ©rico, Strattera precio Ecuador <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-strattera-60-m… Strattera 60 mg sin receta</a> Strattera precio sin receta Strattera barato en la farmacia. pharmacie bordeaux gambetta therapies breves nantes Tretinoin precio sin receta, Retin-A precio PerГє <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/retin-a-barato-en-la-f… Retin-A crema genГ©rico</a> Retin-A barato en la farmacia Comprar Retin-A crema genГ©rico. pharmacie rue filaterie annecy traitement naturel mycose , pharmacie allonneau angers therapies manuelles kine Proventil inhalador precio Chile, Comprar Proventil inhalador 100 mcg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/proventil-inhalador-pr… inhalador precio sin receta</a> Proventil inhalador precio sin receta Proventil inhalador precio Chile. pharmacie europe annecy produits medicamenteux en anglais .

Zatím bez slepic