Vybrala si stranu

Autor
Štítky

Tak nám odvolali Hanu Lipovskou. Tu holčinu, která měla splnit tužby alternativy spočívající v rozkrytí "hadího hnízda" na Kavčích horách. Vzděláním ekonomka, dostatečně mladá, aby měla elán, ale zároveň v "celibátu", takže nemusela svojí pozornost dělit mezi rodinu a práci. Když tenkrát začala, napsal jsem o ní, že působí jako šedá myš, ale o to je nebezpečnější, protože za vytahaným svetrem se skrývá nabroušený mozek. 

V tomto jsem se mýlil. Jednak se ukázalo, co umí vizážista, kadeřník a změna šatníku. Holka prokoukla jak pohádková Popelka a mimochodem to začalo být hned vidět i na rozhovorech s ní. Najednou jí brali úplně jinak. 

Bohužel jsem se zřejmě mýlil i v tom nabroušeném mozku... Hned vysvětlím. 

Lipovská šla do rady ČT jako do nepřátelského území. Od první minuty to věděla.  Pořádně se ani neusadila v křesle a Šarapatka i další dělali všechno pro to, aby jí zdiskreditovali, znemožnili, aby jí na něčem nachytali, lhali o ní, používali různé bombastické fráze o spiknutích (mimochodem to je jeden z těch důvodů, proč národ už nebere vážně výkřiky o covidovém koncentráku - podobné fráze tu ve veřejném prostoru znějí tak často, že už to nemá žádnou sílu).  

Od první chvíle bylo jasné, že na Lipovskou budou něco hledat, budou hledat jakoukoliv droboučkou záminku, udělají všechno pro to, aby zmizela.  Pokusí se jí zastrašit, možná i podplatit, budou intrikovat, hledat jakékoliv cestičky, jen aby byla odejíta, aby sedmimiliardová Česká televize zůstala nerozkrytá, protože nedej bože, kdyby se černé na bílém ukázalo, že naše vaše televize je jen další Člověk v tísni, který se podílí na diverzních činnostech a je odpovědná americké ambasádě. 

Tohle všechno ale bylo jasné už předem. Tohle musela vědět Lipovská ještě dřív než do rady ČT vlezla. Tohle všechno musela vědět i její kamarádka Bobošíková, která jí v tomto mentorovala. Že Lipovskou vysílají na velmi horkou půdu na které může vydržet jen tehdy, když se ve sněmovně nenajde většina, která by jí odvolala. 

Když tenkrát Lipovskou zvolili, tak jsem napsal, že si nejsem jistý, zdali tam Lipovská jde proto, aby splnila to, co bychom si my přáli. Přece jenom jí nominoval Duka a spol., Lipovská se hlásí ke katolíkům, zároveň je Lipovská členem institutu Václava Klause a že její skutečná mise může být odlišná od toho, co my si představujeme. Třeba že je jejím úkolem něco najít, co se pak potichu použije v zákulisí k vydírání a k nějaké politické hře. Tvrdil jsem, že Lipovská nemusí být skutečně nezávislá. 

A zdá se, že i toto se bohužel vyplnilo. Já myslím, že Lipovská měla v radě ČT šanci, dokud tam hledala něco na Dvořáka. Dokud se zabývala číslíčky, dokud si vyžadovala dokumenty, dokud hlasovala jinak než byl Dvořák a jeho klika zvyklí. Ale... ona se kromě ČT vrhla i do politického boje. Nechala se napsat k Volnému na kandidátku. 

Zkusme teď neřešit, jaký Lubomír Volný doopravdy je. Zkusme si ho zcela věcně představit jako politický subjekt, který na sebe dokázal velmi dobře upozornit a díky svým "flákancům" se dokázal zviditelnit tak, že ho zná celá republika. Že si vybral (ve své době) docela silné politické téma, vyprofiloval se na něm, zřejmě si dokázal zajistit i nějaké finanční prostředky a začal dělat celorepublikovou kampaň. Tato kampaň je poměrně viditelná, jeho příznivci nejsou nijak vlažní, rozhodně se za svojí přízeň Volnému nestydí, jejich víra v lídra je veliká (možná až nekritická), ale taková víra prostě hory přenáší. 

Co to ovšem znamená v praxi? Lubomír Volný je taková opozice i proti opozici. Že jde proti líbodémo je tak nějak jasné. Ale on jde stejně zřetelně i proti ANO a v podstatě se vymezuje i proti SPD a vlastně i KSČM. Covid vole... Kdokoliv považuje covid za vážnou nemoc, kdokoliv, kdo dělá opatření, kdokoliv kdo souhlasí s očkováním, ten je politický protivník. Není to tak přímočaré, vztahy s SPD jsou komplikovanější, ale zjednodušeně se dá říci, že Volný je ve sněmovně sám. Jeho pozice s ním nikdo nesdílí. 

Pokud se podíváme na necovidový program Volného bloku, tak je to taková ještě radikálnější SPD. Tak radikální, že se k tomu ani Okamura nechce hlásit. Je to v podstatě program zbavit se všech. Je to program bez jakéhokoliv koaličního potenciálu, program který už dopředu vylučuje takřka jakoukoliv povolební spolupráci a je to program, který, kdyby se uskutečnil, tak postihne nejen eurohujery, ale našeho oligarchu, vlastně i komunisty, ČSSD... v podstatě úplně všechny snad možná s malou výjimkou některých částí programu SPD. Je to program beraní, nekompromisní. 

Jedna a jedna jsou dvě... 

Hana Lipovská spolu s Bobošíkovou si vybraly stranu.  Nechaly se napsat na kandidátku enfant terrible poslanecké sněmovny. Nechaly se napsat na kandidátku někoho, kdo by možná i mohl uspět a do sněmovny se dostat. Já osobně nevěřím, že se Volný blok do sněmovny dostane, ale považuju to za možné. Nikdo neví, jak vypadá jeho skutečná podpora a nějaké průzkumy veřejného mínění jsou tady k ničemu. Myslím, že všechny politické strany raději kalkulují s tím, že by se to Flákancovi mohlo podařit. A pokud se mu to podaří a přivede si do sněmovny deset lidí jako je on, sestavit jakoukoliv stojedničkovou koalici bude zase obtížnější. Nemluvě o tom, kdyby Lipovská nedonesla svoje zjištění o ČT Dukovi, nebo Babišovi, ale donesla je Flákancovi, který tak bude mít nabito. 

Dokud Lipovská působila tak nějak "nestranně", mohli se politici opájet nadějí, že jim Lipovská přinese ty patřičné argumenty a důkazy, aby se dalo proti ČT více vystoupit. Že to půjde politicky zobchodovat, že to bude stačit na změny salámovou metodou. Ale takhle? Aby s tím operoval Flákanec, se kterým fakt nikdo do koalice nepůjde, protože on už všechny naštval předem? Proč podporovat politického protivníka, který se netají tím, že všichni jsou součástí toho covidového koncentráku. 

Lipovská si vybrala stranu. Tu stranu, která na všechny strany halasně rozhlašuje, že se tu všichni pokoušejí o ovládání lidí, že jde o všechno, že všichni napravo i nalevo jsou součástí covidového spiknutí... ostatně proč bych to parafrázoval... nedávno jsem tu dával odkaz na Volného rozhovor, kde to sám Flákanec říká naživo. 

A pak se ten stejný Volný zu pultíku dovolává velkomyslnosti a nutnosti udržet Lipovskou v radě. Aby mu pomohli ti, pro které ještě o den dříve neměl dostatek pohrdání. 

A tak Lipovskou odvolali i ti, kteří jí původně instalovali. Kteří si mnuli rukama, že to tam ta holka trochu provětrá. Kteří se těšili, až bude Dvořákovi ouzko. Ale kteří rozhodně nehodlají dopustit, aby činností Lipovské bylo ouzko jim. Kteří nehodlají dopustit, aby díky Lipovské dostal Volný to chybějící půlprocentíčko, aby přelezl do sněmovny a aby další čtyři roky poslouchali, že jsou jak doktor Mengele, že zavádějí koncentrák a podobně.  Kteří prostě nechtějí, aby Lipovská nosila důkazy Volnému, protože s Volným žádný kompromis není možný. 

Takhle jednoduché to je. Lipovská vlezla k politikovi, který budí odpor v celé sněmovně. Nejen u Bartoše, ale i u Babiše.  Od chvíle, kdy se nechala napsat na kandidátku, tak přestala mít politickou podporu. A do rady ČT se nevolí ve volbách, ale ve sněmovně. Toť politika. Kdo to nechápe, ten prostě politicky nepřežije. 

Všimněte si... na něco takového je třeba mít opravdu talent - připravit se o podporu i ve chvíli, kdy se to v podstatě dalo předpokládat. Vlézt na kandidátku strany, která je bez koaličního potenciálu a se kterou se na žádné straně ve sněmovně nepočítá. Která je už teď odsouzena k absolutní izolaci i kdyby se do sněmovny dostala. Prostě se hladce připravit o většinu. To nesvědčí o nabroušeném mozku. To svědčí o naivitě. O přáních, která jsou otcem myšlenky. 

Škoda. V politice nevítězí pravda ani morálka ani etika. V politice nevítězí srdíčko, nasazení, idelály ani zbožná přání. V politice vítězí většina. Lipovská dala přednost ideálu který ji o tu většinu hladce připravil . Může za to být odměněna potleskem a uznáním, ale nic už v ČT nevyšťourá. Alternativa díky tomu nic nezískala, jen ztratila. A pokud se Volný do sněmovny nedostane, tak to byla ztráta absolutní. Ale tohle se Bobošíkové podaří vlastně pokaždé. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.1 (107 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Na politickou kariéru Lipovské si za rok nikdo nevzpomene. Bude pro někoho komentovat ekonomiku, nic víc. Vydělá si na chleba. Byla to jen hvězdička, která zazářila, vzbudila naděje a ukázala, že na politiku nemá. Podobně jako Bobošíková. Skutečná politika je složitější a hlavně se počítají výsledky.
Každý hlas pro Volného oslabuje SPD. Kdo ví co je cílem a kdo v zákulisí tahá nitky. Proti nanicovaté kampani "demokratické" opozice by pak stáli skuteční profesionálové, což v českých poměrech se zdá nepravděpodobné. Za pár týdnů budeme chytřejší

Průměrný počet slepic: 4 (45 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak tak…..

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je jen zcela bezvýznamnou epizodou ukazující hloubku propadu české politiky a demokracie obecně.

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Co vlastně Lipovská zjistila na Dvořáka?

Každý rozumný člověk věděl, že Lipovská ja čistá faleš, ale málokdo tušil, že tenhle idol alternativy se stane poslušnou loutkou Bobiny. Tahle politická rašple dokázala v minulých volbách udělat ťulpase i ze starého mrťafy (někdo si jistě vzpomene na Hlavu vzhůru) a teď se stala loutkovodičkou mrťafovy vzorné žačky ... inu Bobina se volbami živit umí. A včerejší obdivovatelé katolické školačky opět hrají roli užitečného idiota.

Hele, JardaEfko, za co jsi vlastně vykopnutí katoličky vykšeftoval?

Průměrný počet slepic: 1.4 (51 hlas)

obviňovat malé z politického podnikání, zatímco velcí jedou ve sto a tisíci násobných objemech. Ale na první signální to funguje, takže rozumím.

Průměrný počet slepic: 4.9 (24 hlasů)

ale lepík s formulkou "každý rozumný člověk" se učí nepoužívat už úplný začátečníci. To už dneska fakt nezabírá. Za to se dočká povytaženýho obočí i mentor, co to schválil.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

S prvními šesti odstavci Vidlákova textu velký souhlas. Dále ve svém textu uvádí, dle mého, stěžejní myšlenku celého článku, zkopírováno
" Já myslím, že Lipovská měla v radě ČT šanci, dokud tam hledala něco na Dvořáka. Dokud se zabývala číslíčky, dokud si vyžadovala dokumenty, dokud hlasovala jinak než byl Dvořák a jeho klika zvyklí. Ale... ona se kromě ČT vrhla i do politického boje. Nechala se napsat k Volnému na kandidátku."

Domnívám se, že tomu tak zcela není. Pokusím se to vysvětlit, proč.

Lipovskou nominoval katolický klér a je členkou institutu Václava Klause. Zvláště s tím druhým se neztotožňuji, ale budiž. I já, nejen Vidlák, jsem měl podezření (a snad jsem o tom i zde psal), protože jsem v době jmenování věděl, že někdo jako Lipovská existuje, že je ekonomka a bigotní katolička a fandí Klausovi (což jsem bral a beru stále, jako jemnou úchylku) ale to bylo všechno. Dále v naší "demokracii" a nejen naší platí, že nikdo, nominovaný někam, není nezávislý. Vždy je za tím něco víc. (Výjimky existují, když se do rozhodování dostane pár poctivých nebo poctivějších lidí, kteří tehdy byli v ODS od začátku 90 let a měli ještě ideály, konkrétně paní Dědečková a pár dalších, což dnes je neopakovatelné. Tito lidé uspořádali standartní výběrové řízení na ředitele ČT, které vyhrál pan Hodač. Člověk, neangažující se v české politice a mající největší zkušenosti z oboru, díky práci, v tehdy ještě důvěryhodné, BBC. Pro připomenutí. Jistá mocenská skupina, kam patří i pražská kavárna, si uvědomila ztrátu média, díky kterému se držela, od dob Hejvla, na výsluní. Jeho ztráta by znamenala ztrátu politického vlivu a hlavně peněz. Proto rozjeli vzpouru proti státu, což se později nazývalo televizní krizí. Nový ředitel Hodač totiž udělal tu obrovskou chybu, že místo pochlebování starým ČT strukturám a politikům, kteří se domnívali, že je výběrové řízení řádně ošetřené, protože bylo v režii ODS, prakticky ihned vyložil karty na stůl. Tedy nezávislý audit, zrušení nevýhodných smluv a politická pluralita. Což v tehdejších a zřejmě i v dnešních "demokratických" poměrech v ČR, znamená prakticky "trest smrti". Místo toho, aby se tvářil, že starým strukturám jde na ruku a nenápadně si vybudoval v ČT mocenskou základnu, než začal něco měnit. Zjistil, co neočekával - vynutitelnost práva, může být v pašalíku ČR, nulová. V ČT se mocensky zabetonovala protinárodní klika, z níž nejviditelnější jsou lidé z pražské kavárny a to trvá beze změny, dosud. )

Nicméně, podívejme se na situaci slečny Lipovské ...
Lipovská se v Radě ČT začala věnovat tomu, čemu rozumí, tedy kontrolovat ekonomiku hospodaření ČT. Dle očekávání přišla na velké, malé domů kulturní fronty, nevýhodné smlouvy ve prospěch rodinného podnikání ředitele Dvořáka i druhých. Dokonce i konkurenčních televizí. Jako vedlejší výsledek přidejme (očekávané) zjištění, že ČT drží pod krkem celou českou politickou scénu, protože kdo není v ČT, tak neexistuje a kdo je tam pomluven, nedá volby. ČT je stát ve státě, nikomu se neodpovídá, české právo na ni neplatí. Lipovská zašla daleko, rozhodně dál, než by jeden očekával v nejdivočejších snech.

Jaká byla reakce veřejnosti?
Značná část obyčejných lidí byla zjištěními (očekávátelnými) zhrozena, žádala nápravu stavu, zamezení plýtvání penězi daňových poplatníků a očekávala v ČT změny. Z politické scény podporovala Lipovskou SPD, ANO, se pasivně nevyjadřovalo. Piráti a TOP09 byli striktně proti ní. Tedy dvě strany, silné navázané na mezinárodní kapitál a nefandící české ekonomice a nezávislé politice. První spojená s řídícím centrem EU, druhá, starší, s centrem Big Brothera za oceánem. Obě by nikdy neobstály, své myšlenky neobhájily, v otevřené diskuzi v ČT a neprosadily by se ve volbách. Politika TOP, vedoucí ke ztrátám příjmů z čínské a ruské turistiky, konec nejvýhodnější a nejbezpečnější dostavby jaderné elektrárny, prodeje aut Škoda v zahraničí (nejen v Číně, ale i v Bělorusku) a hospodářským sankcím, pro ČR daleko bolestnější než pro protistranu, je neobhajitelná. O Pirátech snad nemá cenu ani mluvit... Současný stav české televize jim tedy nejvíce vyhovuje a udělají vše, aby byl Dvořák stále ředitel. ODS je proti, ale ne nějak hlasitě. Od té doby, co ODS přerozdělovala peníze z výprodeje české ekonomiky, zaznamenala značný mocenský a společenský sešup (chybí prachy) a uprázdněná místa většinou obsadili, dle nové politické módy Piráti a TOP. Teď přijde to zajímavé. Lidovci. Jsou většinově proti Lipovské, i když nijak hlasitě. Přitom jejich klér ji do funkce nominoval. Je to vysvětlitelné tím, že progresivci u Lidovců (kteří, mimochodem schválili sňatky homosexuálů) mají ve straně vrch, kdežto Duka a biskupská konference, jsou konzervativci (krom jiného nesouhlasící s pokračující muslimskou migrací, podporou "nestandardní" rodiny a dalších dekadentních výstřelků, což je v zájmu většiny českých občanů a, možná, aspoň někteří, likvidací českého národa.) O Klausově institutu jen tolik, že Klaus nebyl a není žádný ekonom. Ve funkci "ekonoma" a předsedy ODS a premiéra, napáchal spoustu škod, včetně (prezidentské) amnestie pro rozkrádače české ekonomiky. Ale jako prezident ČR si (kromě zmíněné amnestie) nevedl špatně, hájil zájmy ČR a byl to právě on, kdo VYKOPL SOROSE I S JEHO UNIVERZITOU pryč z Prahy a byl to on, co varoval a zdržoval ČESKÝ PODPIS LISABONSKÉ SMLOUVY, co to šlo, i když šel téměř proti všem. Klaus dnes také nemá žádnou politickou moc. Stejně jako konzervativní klér.
Z toho plyne, že obavy, kdyby Lipovská předávala nějaké informace Klausovcům nebo konzervativnímu kléru, nejsou moc na místě. Jednak to není potvrzeno a Lipovská vystupuje jako čestný člověk, jednak by to tyto subjekty nemohly nijak efektivně využít. Dále z toho plyne, že pokud Lipovská zastává obdobné politické názory jako oba subjekty výše, je to (jen a pouze, protože osobní život je něco jiného) PRO PRÁCI NA EKONOMICKÉM AUDITU ČT V RADĚ ČT, jen plus.
Z toho všeho vychází, že právě slečna Lipovská byla v radě ČT "člověk na svém místě". Nejefektivní ze všech, co mají ČT kontrolovat....
...................................

Spojení s Volným blokem.

To, co Lipovská rozkryla v ČR, daleko přesáhlo rámec běžné činnosti člena rady. Zjištění zasahují do velké politiky. Svá zjištění NEMOHLA PUBLIKOVAT (samozřejmě) V ČT ANI V ČESKÉM MAINSTREAMOVÉM TISKU. Spojila se proto s paní Bobošíkovou a pravidelně vystupovala v jejím pořadu "Aby bylo jasno". Pak u Xavera a jinde. Oficiální mainstream pak přebíral její zjištění se značným zpožděním a neúplná. Samozřejmě, že jí paní Bobošíková, která působila v ČT jako hlasatelka, pak moderátorka a naposledy za Hodače snad jako ředitelka programového vysílání nebo tak něco, dávala, jako človeku zvenčí, cenné rady, jak to v ČT chodí a na co by se měla zaměřit. Bez její podpory ( i když osobně motivované) by Lipovská nebyla tak efektivní...
V tomto okamžiku začíná Lipovské hrozit dotčená kulturní fronta, která by přišla o peníze. (Jako za Hodače.) Čelí pomluvám stávajícího ředitele, politiků. Tlak kulminuje anonymními výhrůžkami smrtí. Lipovská má velkou oporu v Bobošíkové (někdo tu zmínil termín Bobo, což byla dehonestace od ČT v čase televizní krize. Bobošíková tehdy projevila odolnost k obrovskému tlaku ze všech stran, větší než Hodač. Málokdo by to zvládl. V tom má můj obdiv. Jako jedna z mála bojovala proti přesile a kdyby uspěla, mohli jsme být jinde.)
Jako další věc se začíná mluvit o odvolání Lipovské z rady ČT. A TO DŘÍVE, NEZ VZALA KANDIDÁTKU U VOLNÉHO. Zde je nutné si uvědomit, CO BYLO PRVNÍ. Tlak a výhrůžky politiků a kavárny na odvolání Lipovské nebo kandidatura za Volný blok, díky které (jak dedukuje Vidlák) Lipovskou odvolali. Samozřejmě, tlak kandidatuře předcházel.
Takže pokračujme - tlak na Lipovskou se zvyšoval. Mluvčí tohoto tlaku byla, dnes už senilní, Olga Sommerová, ale za ní jistě byly jiné váhové kategorie...
Soudím, že právě paní Bobošíková v téhle chvíli, vyhodnotila situaci slečny Lipovské jako neudržitelnou a poradila jí. Protože sama byla také "odvolána", byť v rozporu se zákonem. Poté kandidovala (vzala to tehdy za KSČM) jako nestranická osobnost. A byla zvolena...
Takže v době hrozícího odvolání politická kandidátka. Lipovská s Bobošíkovou to PRVNĚ ZKUSILY V SPD. Pam Okamura jim mohl nabídnout jen taková místa na kandidátce, odkud nehrozil postup. (I SPD ovládli bezbarví vlčáci, třesoucí se na koryta, vykousávající své schopné konkurenty. Letos na to doplatil zkušený diplomat Kobza, kterého SPD původně nenominovala. Po protestech veřejnosti dostal někde Práglu 4 místo, tuším. Tak se rozběhla truc akce voličů SPD, přihlašovat se do obvodu, kde kandiduje Kobza a kroužkování ho.) SPD udělala obrovskou chybu. Podle analytiků by bojovnice Lipovská i Bobošíková, by straně mohly přinést pěkných pár procent navíc... Až poté se spojily nebo dostaly nabídku (!) s Volným blokem, který zajistil první místo na kandidátce.
Mezi tím byla Lipovská odvolána. Dle mnoha lidí, i právníků, v rozporu se zákonem.
Z ČASOVÉ POSLOUPNOSTI faktů a událostí vyplývá, že nebyla odvolána díky své kandidátce na Volném bloku ("se kterým se nikdo nedokáže domluvit"), ale
/// díky jejím zjištěním v radě ČT a naléhavou snahou za každou cenu, kde přišlo i na anonymní výhrůžky, jí zabránit v další činnosti. ///

Takže slečna Lipovská kandiduje. Byl to vynucený šachový tah, reakce na výhrůžky a odvolání které viselo ve vzduchu. Jako NESTRANICKÝ KANDIDÁT. Stejně, jako paní Bobošíková. Každý v republice ji zná. Její volební kampaň nesouvisí s Volným blokem, volební kampaní jí byla činnost v radě ČT. Hodně lidí bude volit JI, ne Volný blok...

Je to šachový tah mistra. Jedině možný.
Netroufám si tvrdit, jak to dopadne, ale potenciál ke zvolení má.
A pokud bude zvolena, může ve své práci na ČT pokračovat. S poslaneckou imunitou...

Průměrný počet slepic: 5 (31 hlas)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Unikla mi věta,
proč Lipovskou odvolali ti, co ji ve sněmovně volili, třeba poslanci z ANO?
Ne kvůli kandidátce na Volném bloku. Ale proto, že jít proti ČT měsíc před volbami !!! je holé šílenství.
Poslanci jsou často blbci, ale ne sebevrazi...

.

Průměrný počet slepic: 4.9 (20 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

A takový to byl příslib, když se tato technologie kdysi vynalezla a začla šířit....

Takový úpadek....
Středověk hadra.

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

Já? Jak bych mohl.
Jsem člen protikorupčního hnutí ANO. To mi zavazuje.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

...zavazuje - a ŠLECHTÍ.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Šlachtí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

No to jsem rad, ze v tom nemas prsty. Existujes jeste vubec nebo te po dobu kampane zavreli do sklepa? Nebo jsi s mladou samickou odklizeny do karibiku? Dyt lidi ani nevi, ze kandidujes a kde vlastne kandidujes. Je to prisne tajne!

Takze za tri tydny zase vyjedem proti korupci. Nikdo nebude okradat Faltynky!

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

Takový kovaný Kartouzofízl, že by byl členem ANO ? I když, možná jako krtek. Jako paní Karolína Peake u VV nebo Volný u Úsvitu.Vlastně, proč ne ?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Pro odvolání Lipovské hlasovalo 64 poslanců
Pro odvolání Lipovské hlasovalo 64 z 80 přítomných poslanců. Pro odvolání byli poslanci z klubů ANO, ODS, Pirátů, ČSSD, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN. Proti byli poslanci SPD, komunisté a dva nezařazení poslanci.

Průměrný počet slepic: 3.9 (20 hlasů)

...přílišný význam.
Raději se věnovali něčemu jinému.
Proč ne, však voliče mají asi jisté...věrné...skalní....loajální...nebo prostě také indiferentní, vůči nějakému odvolání nějaké Lipavské. Z hlediska jejich zaměstnání je to asi jedno...stejně rozhodnou opět nové volební hesla, volební plakáty, volební hrátky, volební scénky, manipulace...

120 je více jak 80, že ? Kolik to představuje voličů a voliček , jejich demokratické moci ?
Ach tak, že nesmíme brát tu moc až tak vážně, když menšina (ani ne třetina z 200 je 64) rozhodne o tom, co musí poté akceptovat většina.
:-D

Průměrný počet slepic: 4.6 (39 hlasů)

Prodloužené prázdniny, volební kampaň, kšefty. Jsou přednější věci, než být v pátek v práci.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

Možná stávkovali s Grétou, jsou mladí a neklidní.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

ža takto dopadá hlasování vždy když jde o dobrou, státu, většině občanů a vlasti prospěšnou věc.
Opačně dopadá hlasování o 99 % zákonů prohlubujících a utužujících tento režim. Máte co jste chtěli, co chcete a co budete chtít. Nestěžujte si. Leda tak na sebe.
Jenže aby tohle člověk pochopil nesmí být hlupák ani šmejd.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

že ale poslechne bobinu a bude fantazírovat že Babiš, no tak si to podělala a njn, takoví jsou ti "svatoušci" vlastně všichni. Kašlat na ni
něco lepšího
https://www.youtube.com/watch?v=ne7iYKbZxfA
na spaní

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

"....Tvrdil jsem, že Lipovská nemusí být skutečně nezávislá. ..."

No a kdo tedy " skutečně nezávislý" je ?
:-D))

Čím dál tím více se mi jeví býti nejvýhodnějším (z hlediska mas) nechat všecko tak jak je, co se týče naší politické vrchnosti, prostě bez skutečné významné změny. Buďme poslušni " trhů" , ať nám půjčí levně, ať je dluh udržitelný, ať jsou investoři klidní (tedy jejich matrony a děvky spokojené, uspokojené...). A třeba ať česká dělnická aristokracie maká i na islamistický Katar nebo na potomky Oberfuhrera SS, však co, důležité je, aby se měl dobře, nicht wahr ?
Povídačky , vyvěrající z vlhkých snů otrockých fetišistů stávajícího měnového systému , povídačky o skvělé budoucnosti bez EU...to jsou jen vějičky na pitomce a potenciální grázlíky a grázly. Vždyť nic údajní reformátoři nenabízejí, krom negace a fantasmagorií, nic významného, žádnou změnu podstaty.
Nějaký levicový korektiv strany oligarchů je ale zapotřebí, tady by to chtělo ale něco krotšího - ve smyslu přibrždění proinflačních, z produktivity práce nevyplývajících uspokojování pseudonároků různých kast, placených z daní (plus právě že z toho zadlužování se). Krmit knedlíky husou nejde napořád. Zejména pokud moc nakynou.

Průměrný počet slepic: 4.4 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Víte, Vidláku, beru Vaše komentáře, co mají vyvolat debatu. Jenže Vaše: "V politice nevítězí pravda ani morálka ani etika", to už neberu. Já mám tu holku upřímně rád. I když jsem ji nikdy osobně nepotkal. Je jí třicet, ale mozek má nabroušený víc, než většina diskutérů na dvorku. A evidentně má i srdce, když se místo jasného zvolení za SPD v Práglu spojila s borcem, kterému věří. Kterej trhá pultíky ve sněmovně, aby přitáhl debilní média k problému ČT rady. A všichni na něj plivou. Třeba je ta holka i pod vlivem Bobo. No a co? Má srdce a mozek. Hodím jim to. Bez kalkulací, sofistikovaného kroužení, konečně mám koho volit srdcem.

Průměrný počet slepic: 4.3 (58 hlasů)

Vedení Bloku dostane několik milionů Kč za hlasy, ale když bude méně než 5 % hlasů, hlasy se rozpočítají pro všechny strany, které se dostanou do sněmovny. Vedení ČT proti sobě radši vidí ničení sněmovního vybavení než projev, který by vypočetl jejich nepravosti a byl šířen po celé zemi. Tito kritici ČT sami dali gen. řediteli mocnou zbraň. Bohužel.

Průměrný počet slepic: 4.5 (28 hlasů)

Pokud budou mít tu holku upřímně rádi i další voliči, pokud si i další voliči budou myslet, že v politice musí vyhrát morálka a etika (Havlova slova) a pokud takových voličů bude většina, pak vyhrají. 

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

Napsal uživatel vidlak dne Po, 20. 09. 2021, 06:21

Pane Vidláku, existují i jiné formy nesouhlasu, jste mladý, krásný, chytrý, takže možná si nepamatujete na hnutí „Nechceme přeladit“.

Můžeme chtít, za své peníze, aby platilo heslo Pravda vítězí?

Lipovskou jsme prosr**i, myslíte, že se najde nějaký sebevrah, který bude chtít, aby Pravda zvítězila?

Bude to pan Kartouz, a jeho elfové?

Bude to Milión chvilek?

Budou to Piráti?

Pane Vidláku máte na to kou*e, aby jste zvedl toto téma?

Jestli ano, máte moji podporu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Vidláku, aby nedošlo k mýlce - určitě jsem neměl na mysli Havlovu pravdu a lásku. Ale to, že považuju za morální a etické, že když něčemu věří, jde si za tím. Třeba proti všem.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

Já proti tomu nic nemám. Ale když se řekne A, mělo by se říci i B - že jít si za tím třeba proti všem, může být neúspěšné. Stejně jako byl neúspěšný Karel Kryl, stejně jako byl neúspěšný Jan Palach. Uspět ve svém postoji, to není právo, ale dost řídká výsada.  

Člověk by si měl umět definovat priority... Jestliže Volného prioritou je ukázat postoj, tak gratuluji, to se mu povedlo, jeho taktika je úspěšná a každý v této zemi ví, co si Volný myslí.

Jestliže je Volného prioritou změnit poměry, tak se obávám, že jeho taktika už trochu pokulhává. Třeba i tím, že předčasně demaskoval svého člověka v radě ČT a hned o něj přišel. Stejně tak pak nebude fungovat jeho vymezení proti všem a doufání, že to v této republice lidem časem dojde, že měl pravdu. 

Jestliže je Volného prioritou dostat se do vlády, tak říkám rovnou, že neuspěl ani náhodou. 

Jestliže je Volného prioritou dostat peníze za volby a pak z nich žít, tak to co dělá považuji za furiantské, ale považuji za možné, že mu to vyjde. 

Jestliže ale Volný poznal PRAVDU a teď za ní jde za každou cenu, tak mu to přeji... ale politický úspěch z toho neudělá. 

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Proti téhle argumentaci nemám celkem námitek, jen podotýkám, že mnoho na první pohled nemožných věcí se nakonec realizovalo. Dobré dny všem.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

Později zvaný např. Kristus ?

Pravda se musí ale říkat furt a naplno, jinak to nemá cenu, z toho má podle mě vítr.....
Babeuf stavěl pravdu nad odborné diskuse v kabinetních režimech ("...komise jsou jen semeništěm pletich a skrytých intrik, kde strany osnují své plány ubíjející
svobodu a domlouvají se, jak je provést...) , tvrdil, že jedině naprostá otevřenost má smysl, aby vůbec měl mít volič zájem o to někoho si navolit do parlamentu a do vlády.
Já nevěřím ani Volnému, ani jeho oponentům. Vždyť oni v podstatě pečou spolu, ten dortík pejska a kočičky....

Nenosit roušky...a co dál ? Nevrtat se v nose při mši ?
:-D))

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

"Určitě jsem neměl na mysli Havlovu pravdu a lásku."
Tak zdejší osazenstvo toto jistě pochopilo. On a pravda a láska, to se člověku vybavuje Kryl (a zde doslova), kdy vrah o morálce káže.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Ano.
Text Veličenstva Kata je tak zatraceně nadčasový, až z toho jde mráz po zádech, i po tolika letech.
Jen jedinkrát jsem ho zkusil zahrát u ohně, kde necelou minutku předtím, frčela dobrá zábava. Nebyli jsme nijak ožralí, jednak ani moc nebylo z čeho, vysloveně pár piv na každého - a jednak tehdy ještě nebylo v "módě", zežrat se jak dobytek během hodiny a kór ve společnosti holek.
Nebyl jsem tenkrát v úplně jednoduché situaci a nedošlo mi, že ostatní to mají jinak. Během chvilky ale bylo po zábavě, zmrzlé vážné ksichty a holky, předtím vesele poletující okolo jak na sabatu, byly schoulené u svých kluků a moje budoucí, dosavadní paní kroutila hlavou, že jsem to neměl načínat. Dorazil jsem to Znamením doby a radši jsem pak dal kytaru našemu tehdejšímu druhému kytaristovi. Ten to tenkrát jaksi zachránil, Olympikama a tak. Už jsem Krylovy věci nikdy takhle nehrál a jinde to ani nebylo bezpečné.
Moje generace Krylovi rozumí víc, než bychom sami chtěli.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Jak by mohl mít nabroušený mozek někdo kdo vleze do holportu s Lubomírem Volným? Toho šaška volit nelze.
Evidentně je ta ženská blbější než by jeden myslel a kavárník doufal.

Průměrný počet slepic: 2.3 (19 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proč ti kteří mají nabroušený mozek, ji nepodpořili?

Asi nechtějí, aby Pravda zvítězila.

Smrádeček, ale teploučko, to je naše heslo?

Průměrný počet slepic: 4 (17 hlasů)

In reply to by Josef původní (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co třeba proto že je blbá jak tágo? Co má slečna Lipovská společného s Pravdou? Nevkládají oni do ní přehnané naděje, kefalín?

Průměrný počet slepic: 2.3 (10 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Možná je blbá jak tágo, ale šla do střetu, ale tančíci si lízají kou*le jak ti psi v Babičce.
Nevkládám do nikoho přehnané naděje, ale hodnotím snahu.
Vy k nim nepatříte, pindat umí každý elf, s prominutím.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

In reply to by Josef původní (neověřeno)

Trvalý odkaz

Střetu? Vy jste viděl nějaký střet? Žijete v nějakém jiném vesmíru? Josefe že vy budete také jako to tágo, dutý jak bambus? Zahrají mu pár notiček jeho oblíbené melodie a spolehlivě se chytí jak krysa krysaře? Ta ženská tam neudělala vůbec nic.
Na rozdíl od Vás já jsem do Lipovské své naděje nevkládal, nejsem tedy zklamán výsledkem. Výsledek jejího působení je totiž záporný. Přinejlepším by to byla Nula.

Průměrný počet slepic: 2.2 (5 hlasů)

In reply to by Josef původní (neověřeno)

Trvalý odkaz

Netuším, nakolik má slečna Lipovská mozek nabroušený, ale je z toho silně cítit naivita, říznutá vírou v Dobro, jak to u věřících často bývá.
No a když k tomu přidáme manipulace ze strany Bobošíkové (které samotné členství u VB neomezovalo), tak bylo neštěstí dokonáno.
Dokud to hrabání se v číslech, ze strany slečny Lipovské a na rady paní Bobošíkové, nemělo zásadní mediální výstupy, nic se nedělo.
Myslím, že paní Bobošíková mohla mít lufty z toho, aby ji slečna Lipovská mediálně nezastínila - a proto jí poradila spojení s VB, jako údajnou politickou silou.
Jasně, my pobitevní generálové to teď vidíme jasně, ale protřelá paní Bobošíková musela vědět, jak to dopadne, když si někdo nezkušenou slečnu Lipovskou vezme do prádla a začne jí otřískávat o hlavu spojení s VB. Protože pro ty prodvořákovské zmrdy je VB prostě fujfuj.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

To jsem tušil, že dnes bude rozebrána Rada ČT a sněmovna. Nejde sedět na dvou židlích současně. Dělat stranickou politiku a sedět v Radě. Každý se má soustředit jen na jedno. Hlavně teď vedení ČT může říct, že jakékoli případné další zjištění o jejich činnosti je nedůvěryhodné, protože přichází z Bloku. Je to škoda mladé nadějné ekonomky, teď už její názory nebude dost lidí brát vážně.

Ve sněmovně to btw chtělo místo ničení mikrofonů a gongu přednést projev, který by ukázal to pokrytectví, kdy v minulosti jiní členové současně politikařili a odvoláni nebyli. Upozornit, že všecky fráze o politické nezávislosti radních jsou pochybné, když jsou voleni poslanci. Ano, opozice vůči opozici ji má oslabit.

Průměrný počet slepic: 4 (28 hlasů)

...že člen vlády vyjadřuje důvěru sám sobě, když v tom čase pobírá plat člena vlády. Respektive vyjadřují takovouto " důvěru" vládě jako celku zájmová společenství takovýchto osob , když jde o více takovýchto osob.
To je samozřejmě obrovský střet zájmu , dokonce to popírá některé původní demokratické základní principy (mísí se zde role suveréna a knížete, suverén pobírá knížecí plat a přitom má vystupovat jako suverén, tedy má kontrolovat knížete a volat ho k odpovědnosti, schizofrenie politická i statutární).
Tady už chybí k finální diskreditaci takto fungujících mocesnkých struktur jen jedno...aby se ministr, který je současně i poslancem , stal i soudcem....a majitelem nějakého masmedia.

V této souvislosti je kritika Lipovské kvůli možnému budoucímu střetu zájmu spíše jen jakýmsi pseudofolklorem, hrátkami myší na to, že už nejsou hlodavci...

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

Vaši kritiku o personální unii ministra-poslance, která ruší dělení moci ve státě, tak typické pro Čechy nebo třebas Německo, lze překonat zrušením rovnosti voličských hlasů.
Měl byste znát poučku známého gruzínského politického aktivisty: Kritizuješ - navrhuj, navrhuješ - dělej, děláš - zodpovídej!

Takže: Zavést podobný systém, výsadu, jakou má Evropský parlament: rozdělit pevný počet parlamentní míst podle krajů. Tedy konkrétně by Praha dostala 100 poslaneckých míst, Středočeský kraj 10 a zbytek by se rozdělil na další kraje popř. by se kraje spojili do větších bloků pro zbývající parlamentní pozice.
Výsledky také reformy by se ihned projevily. Proč by se měla Praha řídit tím, co chce třebas Zlínský kraj? Je snad Zlín Praha? Není! Až bude, tak si to mohou prohodit! Ale do té doby, musí Zlín nebo Jihlava také něco dokázat, že na to mají být Prahou. A historické příklady máme, stačí si jen připomenout, jak na tom byla Praha a Kutná Hora, když se v Kutné Hoře kutalo stříbro...chce to jen něco dělat a nečekat, že to někdo udělá za vás/ně.

Průměrný počet slepic: 2.4 (16 hlasů)

Stačí obecní a státní.
Zlín není Prahou...ale kdoví zda Prahou být nechce...:-D)))))

Já navrhuju možnost volit každého, kdo o to stojí (a je plnoletý, svéprávný apod.). A zakázat fašistické manýry typu kumulace funkce poslanec -vysoký vládní úředník zákonem. Ovšem ne zákonem založeným na hlasech přítomných 64 poslanců z 80 celkově přítomných, poslanice prominou.
No a možnost odvolat svůj hlas, ale jen ten svůj.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

"Ve sněmovně to btw chtělo místo ničení mikrofonů a gongu přednést projev, který by ukázal to pokrytectví, kdy v minulosti jiní členové současně politikařili a odvoláni nebyli. Upozornit, že všecky fráze o politické nezávislosti radních jsou pochybné, když jsou voleni poslanci. Ano, opozice vůči opozici ji má oslabit."

Přesně Migueli. Jen malá drobnost - sněmovna si předem zajistila, aby takový projev nemohl zaznít. Projevy omezila na 2x10 minut. Svévolně a účelově. Současně zlikvidovala mlčením případnou diskusi v rámci omezených pravidel.

Volný ve stručnosti předchozí případy stejného druhu jmenoval a pokrytectví odhalil, samozřejmě. Všichni členové SPD mlčeli a neřekli na obranu Lipovské ani slovo. Tomu se říká zrada svých vlastních ideálů. Byla to i jejich kandidátka.

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud něco říct trvá víc jak 2x 10 minut máte v tom projevu příliš mnoho zbytečných slov. Což je problém většiny řečníků. Prozrazuje to mdlý rozum a slabé řečnické schopnosti.

Průměrný počet slepic: 2.6 (17 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co mělo být řečeno, bylo, přehrajte si záznam.

Cílem sněmovny bylo odvolat Lipovskou za každou cenu. Pokud by neomezili Volnému a Bojkovi čas, tak by ji v pátek neodvolali. Okamuru si zobchodovali.

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)

Mě se z té opice zvedá žaludek, já už ho sledovat nechci. Je asi tisíc věcí na které použiji svůj vyměřený čas raději.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

Volný a jeho parta se od SPD oddělili, šli proti ní a potom najednou volají, aby si za ně SPD pálila prsty. Celý Blok jen oslabí SPD a veškerou kritiku ČT učinil nedůvěryhodnou. Komu to prospěje, že se vytvořila opozice proti opozici a hlasy se tříští mezi víc stran? Bruselu, Evropským hodnotám, vedení ČT atd. Nevěřím tomu, že se dostanou obě strany a potom že by mohli spolupracovat ve sněmovně. Demoblok se sjednotil na dvě kandidátky a netříštil se, pro porovnání. Jejich společné kanditáky se asi rozpadnou až po volbách až budou mít svá křesla jistá.

V Maďarsku taky Orbán upozorňoval na podvody a zlodějiny předchozí vlády soc. dem., ale nevím o tom, že by praktikoval metodu ala vzteklý pes. Jenže tady jakmile se trochu jede podle nějaké strategie, hned se řekne, že se zaprodali mainstreamu a je potřeba založit novou lepší
A stranu a zase rozdělit hlasy. Stačí upozornit, že osamocený Czexit dnes je bláhovost, chce to upevnit V4 čekat na správnou chvíli a je to hned označeno za zaprodání a oportunismus.

Být šéfem Bisky a chtít oslabit SPD, založil bych takový Blok - opozici proti opozici, aby bylo možné říct, že kritika vedení ČT je spojena s teorií Ploché země a dalšími nesmysly. Podporovat šíření těch nejšílenějších konspiračních teorií, aby se v jejich vlně zakryly ta pravdivá odhalení.

Síla H. Lipovská byla právě v tom, že proti ní žádné skandály neměli. Nenápadná a chytrá. Kandidaturou jen dodala munici proti sobě. Užitečnější by byla v radě než ve sněmovně, kde je stejně přebytek zájemců o křesla. Dosadit jiného schopného člověka do rady bude ale složitější. Menšina členů sice vše nezmění v radě proti většině a řediteli, ale může o dění informovat. Za poslední rok otevřeli oči velké části veřejnosti o tamních machinacích. Aspoň to jedno období v radě mohla dokončit.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

to bych podepsal komplet. Jakmile se najde nějaký významný člen strany, který ji najednou půlí na dvě půlky, okamžitě mně to smrdí BiSS. Chápal jsem vznik Strany Svobodných Občanů, kdy Mach a jeho lidi se oddělili od ODS, když ODS začala podkuřovat Bruseli. Otočili kormidlem úplně na opačnou stranu. Ale tihleti Volní (Vlastimil snad promine), Peake a podobní, zde cítím Kalouskovu čertovinu.
Jak už tu několikrát zaznělo, Lipovská MĚLA zůstat mimo jakoukoliv politickou stranu. Hned mají proněmčourské slepence proti ní nabito, Jelikož je chytrá dost, musela chápat, co bude následovat, zvlášť, když eurobestie kňučely od samého počátku jejího vstupu do rady. Řekl bych, že se jedná o nějakou hru, ale čí a pro koho, to si neumím ani tipnout.

Průměrný počet slepic: 2.9 (9 hlasů)