Vybrala si stranu

Autor
Štítky

Tak nám odvolali Hanu Lipovskou. Tu holčinu, která měla splnit tužby alternativy spočívající v rozkrytí "hadího hnízda" na Kavčích horách. Vzděláním ekonomka, dostatečně mladá, aby měla elán, ale zároveň v "celibátu", takže nemusela svojí pozornost dělit mezi rodinu a práci. Když tenkrát začala, napsal jsem o ní, že působí jako šedá myš, ale o to je nebezpečnější, protože za vytahaným svetrem se skrývá nabroušený mozek. 

V tomto jsem se mýlil. Jednak se ukázalo, co umí vizážista, kadeřník a změna šatníku. Holka prokoukla jak pohádková Popelka a mimochodem to začalo být hned vidět i na rozhovorech s ní. Najednou jí brali úplně jinak. 

Bohužel jsem se zřejmě mýlil i v tom nabroušeném mozku... Hned vysvětlím. 

Lipovská šla do rady ČT jako do nepřátelského území. Od první minuty to věděla.  Pořádně se ani neusadila v křesle a Šarapatka i další dělali všechno pro to, aby jí zdiskreditovali, znemožnili, aby jí na něčem nachytali, lhali o ní, používali různé bombastické fráze o spiknutích (mimochodem to je jeden z těch důvodů, proč národ už nebere vážně výkřiky o covidovém koncentráku - podobné fráze tu ve veřejném prostoru znějí tak často, že už to nemá žádnou sílu).  

Od první chvíle bylo jasné, že na Lipovskou budou něco hledat, budou hledat jakoukoliv droboučkou záminku, udělají všechno pro to, aby zmizela.  Pokusí se jí zastrašit, možná i podplatit, budou intrikovat, hledat jakékoliv cestičky, jen aby byla odejíta, aby sedmimiliardová Česká televize zůstala nerozkrytá, protože nedej bože, kdyby se černé na bílém ukázalo, že naše vaše televize je jen další Člověk v tísni, který se podílí na diverzních činnostech a je odpovědná americké ambasádě. 

Tohle všechno ale bylo jasné už předem. Tohle musela vědět Lipovská ještě dřív než do rady ČT vlezla. Tohle všechno musela vědět i její kamarádka Bobošíková, která jí v tomto mentorovala. Že Lipovskou vysílají na velmi horkou půdu na které může vydržet jen tehdy, když se ve sněmovně nenajde většina, která by jí odvolala. 

Když tenkrát Lipovskou zvolili, tak jsem napsal, že si nejsem jistý, zdali tam Lipovská jde proto, aby splnila to, co bychom si my přáli. Přece jenom jí nominoval Duka a spol., Lipovská se hlásí ke katolíkům, zároveň je Lipovská členem institutu Václava Klause a že její skutečná mise může být odlišná od toho, co my si představujeme. Třeba že je jejím úkolem něco najít, co se pak potichu použije v zákulisí k vydírání a k nějaké politické hře. Tvrdil jsem, že Lipovská nemusí být skutečně nezávislá. 

A zdá se, že i toto se bohužel vyplnilo. Já myslím, že Lipovská měla v radě ČT šanci, dokud tam hledala něco na Dvořáka. Dokud se zabývala číslíčky, dokud si vyžadovala dokumenty, dokud hlasovala jinak než byl Dvořák a jeho klika zvyklí. Ale... ona se kromě ČT vrhla i do politického boje. Nechala se napsat k Volnému na kandidátku. 

Zkusme teď neřešit, jaký Lubomír Volný doopravdy je. Zkusme si ho zcela věcně představit jako politický subjekt, který na sebe dokázal velmi dobře upozornit a díky svým "flákancům" se dokázal zviditelnit tak, že ho zná celá republika. Že si vybral (ve své době) docela silné politické téma, vyprofiloval se na něm, zřejmě si dokázal zajistit i nějaké finanční prostředky a začal dělat celorepublikovou kampaň. Tato kampaň je poměrně viditelná, jeho příznivci nejsou nijak vlažní, rozhodně se za svojí přízeň Volnému nestydí, jejich víra v lídra je veliká (možná až nekritická), ale taková víra prostě hory přenáší. 

Co to ovšem znamená v praxi? Lubomír Volný je taková opozice i proti opozici. Že jde proti líbodémo je tak nějak jasné. Ale on jde stejně zřetelně i proti ANO a v podstatě se vymezuje i proti SPD a vlastně i KSČM. Covid vole... Kdokoliv považuje covid za vážnou nemoc, kdokoliv, kdo dělá opatření, kdokoliv kdo souhlasí s očkováním, ten je politický protivník. Není to tak přímočaré, vztahy s SPD jsou komplikovanější, ale zjednodušeně se dá říci, že Volný je ve sněmovně sám. Jeho pozice s ním nikdo nesdílí. 

Pokud se podíváme na necovidový program Volného bloku, tak je to taková ještě radikálnější SPD. Tak radikální, že se k tomu ani Okamura nechce hlásit. Je to v podstatě program zbavit se všech. Je to program bez jakéhokoliv koaličního potenciálu, program který už dopředu vylučuje takřka jakoukoliv povolební spolupráci a je to program, který, kdyby se uskutečnil, tak postihne nejen eurohujery, ale našeho oligarchu, vlastně i komunisty, ČSSD... v podstatě úplně všechny snad možná s malou výjimkou některých částí programu SPD. Je to program beraní, nekompromisní. 

Jedna a jedna jsou dvě... 

Hana Lipovská spolu s Bobošíkovou si vybraly stranu.  Nechaly se napsat na kandidátku enfant terrible poslanecké sněmovny. Nechaly se napsat na kandidátku někoho, kdo by možná i mohl uspět a do sněmovny se dostat. Já osobně nevěřím, že se Volný blok do sněmovny dostane, ale považuju to za možné. Nikdo neví, jak vypadá jeho skutečná podpora a nějaké průzkumy veřejného mínění jsou tady k ničemu. Myslím, že všechny politické strany raději kalkulují s tím, že by se to Flákancovi mohlo podařit. A pokud se mu to podaří a přivede si do sněmovny deset lidí jako je on, sestavit jakoukoliv stojedničkovou koalici bude zase obtížnější. Nemluvě o tom, kdyby Lipovská nedonesla svoje zjištění o ČT Dukovi, nebo Babišovi, ale donesla je Flákancovi, který tak bude mít nabito. 

Dokud Lipovská působila tak nějak "nestranně", mohli se politici opájet nadějí, že jim Lipovská přinese ty patřičné argumenty a důkazy, aby se dalo proti ČT více vystoupit. Že to půjde politicky zobchodovat, že to bude stačit na změny salámovou metodou. Ale takhle? Aby s tím operoval Flákanec, se kterým fakt nikdo do koalice nepůjde, protože on už všechny naštval předem? Proč podporovat politického protivníka, který se netají tím, že všichni jsou součástí toho covidového koncentráku. 

Lipovská si vybrala stranu. Tu stranu, která na všechny strany halasně rozhlašuje, že se tu všichni pokoušejí o ovládání lidí, že jde o všechno, že všichni napravo i nalevo jsou součástí covidového spiknutí... ostatně proč bych to parafrázoval... nedávno jsem tu dával odkaz na Volného rozhovor, kde to sám Flákanec říká naživo. 

A pak se ten stejný Volný zu pultíku dovolává velkomyslnosti a nutnosti udržet Lipovskou v radě. Aby mu pomohli ti, pro které ještě o den dříve neměl dostatek pohrdání. 

A tak Lipovskou odvolali i ti, kteří jí původně instalovali. Kteří si mnuli rukama, že to tam ta holka trochu provětrá. Kteří se těšili, až bude Dvořákovi ouzko. Ale kteří rozhodně nehodlají dopustit, aby činností Lipovské bylo ouzko jim. Kteří nehodlají dopustit, aby díky Lipovské dostal Volný to chybějící půlprocentíčko, aby přelezl do sněmovny a aby další čtyři roky poslouchali, že jsou jak doktor Mengele, že zavádějí koncentrák a podobně.  Kteří prostě nechtějí, aby Lipovská nosila důkazy Volnému, protože s Volným žádný kompromis není možný. 

Takhle jednoduché to je. Lipovská vlezla k politikovi, který budí odpor v celé sněmovně. Nejen u Bartoše, ale i u Babiše.  Od chvíle, kdy se nechala napsat na kandidátku, tak přestala mít politickou podporu. A do rady ČT se nevolí ve volbách, ale ve sněmovně. Toť politika. Kdo to nechápe, ten prostě politicky nepřežije. 

Všimněte si... na něco takového je třeba mít opravdu talent - připravit se o podporu i ve chvíli, kdy se to v podstatě dalo předpokládat. Vlézt na kandidátku strany, která je bez koaličního potenciálu a se kterou se na žádné straně ve sněmovně nepočítá. Která je už teď odsouzena k absolutní izolaci i kdyby se do sněmovny dostala. Prostě se hladce připravit o většinu. To nesvědčí o nabroušeném mozku. To svědčí o naivitě. O přáních, která jsou otcem myšlenky. 

Škoda. V politice nevítězí pravda ani morálka ani etika. V politice nevítězí srdíčko, nasazení, idelály ani zbožná přání. V politice vítězí většina. Lipovská dala přednost ideálu který ji o tu většinu hladce připravil . Může za to být odměněna potleskem a uznáním, ale nic už v ČT nevyšťourá. Alternativa díky tomu nic nezískala, jen ztratila. A pokud se Volný do sněmovny nedostane, tak to byla ztráta absolutní. Ale tohle se Bobošíkové podaří vlastně pokaždé. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.1 (107 hlasů)

Komentáře

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

tak si lze jejich bačování státu dobře představit.
Nejdřív vyhlásí válku Rusku.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Z Prahy do Moskvy ani dělo Caesar nedostřelí.
Museli by nějak splavit s těmi děly řeku Moskvu. Nebo je propašovat CASAMI, jako že vezou do moskevské ZOO koně Przewalskeho, to by mohlo projít..

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vy jste ale nepochopil jak to myslím já.
Jednoduše je mi jedno kdo z nabízených se stran či koalic - které mají reálnou šanci nadpolovičně ovládnout PS - bude vládnout, když vím že moji favorité to nebudou.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

...rozsvítí se vánoční stromeček, zavoní purpura a hvědy na vlajce úúúnie budou zářivě svítit.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Ale nemějte mu to, Vidláku, za zlé, Vy jste, tuším, podobně uvažoval o volbě ok-můry.

Já zatím uvažuji o volbě Holubího domu.
Volební lístek si pochopitelně vytisknu sám.Už mám i jednoho voliče (pochopitelně sebe).

Lístek bude neplatný, to jest nemá šanci naprosto nic změnit.
- PŘESNĚJI - nemá šanci zpomalit sešup na našem toboganu do řiti, ale minimálně Vlk mě na Kose pochválí, pokud předložím notářsky ověřené potvrzení, že neumím smažit koblihy.

Ale zvýším o jednu milióntinu šanci na vítězství demo-blocku.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Asfaltový holube, když už jste zmínil pana Vlka a Kosu - to byl web, který snad jako úplně jediný, si dal tu nesnadnou práci a rozebral Vrbětice ne kousek po kousku, ale skoro na atomy. Jsem přesvědčený o tom, že Vlk byl minimálně ve Vlachovicích či Vrběticích-dědině a pár lidí tam vyzpovídal. K některým informacím totiž jinak přijít nemohl, třebaže ve vlastním zájmu psal, že vychází jen z veřejných zdrojů.
Měl tam i za-tra-ce-ně interesantní fotky (čort znájet, kde k nim přišel, nikde jinde jsem je neviděl!), které dokazují a zároveň vyvracejí mnoho lží okolo té první šlupky.
Konkrétně mám na mysli ty fotky, pořízené ze dvou různých automobilů (jeden patrně hasičů). Dokumentující to, že v nějakém čase té mínus před metelesku blesku toho baráku do luftu, hořel před barákem a dokonce i na jeho rampě, veselým svítivým plamenem patrně fosfor, či jeho sloučeniny, z vojny odhadem osvětlovací munice.
Také už pomáli začínala blafat střecha, takže vydatně hořelo i uvnitř baráku, z otevřených vrat se valil dým. Oba zmizelí zřejmě byli vevnitř a už nejspíš udušení. Zplodiny hoření fosforové munice jsou velmi jedovaté a mimoto, fosfor při hoření spotřebovává obrovské množství kyslíku.
Nikde jsem ale nenašel, kdo přesně ty fotky pořídil, nebo v jakém čase té mínus šupa.
Dvoje vrata do baráku oglábené do kořeňa a přitom nikde nikoho nevidět.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vlk má navždy neoddiskutovatelné zásluhy nejen o nasvícení vrbětické frašky, ale třeba i někdejší nestranný monitoring ukrajinského konfliktu.
I nadále Kosu čtu a držím Vlkovi palce, aby se jednou zbavil své obsese a nefiltroval svůj svůj vztah k vesmíru a okolí přes zemanovsko-babišovský cedník.

Ať už udělal cokoliv špatného či nespravedlivého, ty roky poctivé práce budou nakonec převažovat.
On tomu co říká doopravdy upřímně věří.
Kognitivní disonance dokáže být neuvěřitelná svińa.
------
Člověk, který věří, že politik může a musí vždy mluvit pravdu a nic než pravdu nemůže politiku dělat, je to podobně pošetilé jako aspirovat na místo primáře porodnice a domnívat se, že děti nosí čáp.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Ano. Měl jsem to podobně. Teď už vím kdo kandiduje v mém kraji a tak to té Pekové hodím.
https://svycarska-demokracie.cz

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

" Jéžíš ne, Caesar ! "

To je pak jak s tím " "Amen, pravím ti, dnes budeš se mnou v ráji.".
Kdy by šlo patrně o lhaní , o lživý veřejný příslib.
Neb ne pouze dle Irenea dlel Jehošua nejprve tři dny pod zemí , až pak se mohl ocitnout v paradise (etymologicky zahrada, zřejmě ohraze, dle Bruegela určená jen pro zvířata). Nemohl být tedy v inkriminované době spolu s lotrem v zahradě. Leda by měl ráj nějakou pobočku pod zemí.
A tak je možná správnější toto : "Amen, pravím ti dnes, budeš se mnou v ráji.". Toto už splnit jde (šlo ?), takovýto poměrně neurčitý příslib, zde je možno plnění natahovat a natahovat a natahovat...no prostě dá se z toho vyžít tisíce let, pokud se tohoto chopí aspoň trošku schopný spolek lidí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

znát moje myšlenky, viz článek :
https://outsidermedia.cz/politicka-ekonomie-kapitalismu-aneb-medicina-j…

„ ….. Změnilo se také postavení praktických lékařů. „Stále častěji hráli roli dispečerů, kteří kontrolovali přijímání nových pacientů“. Pacienti, kteří přicházeli do zorného pole lékaře, se začali „honit v kruzích“: „Specialisté se začali sdružovat ve velkých centrech a odkazovat pacienty na jiné kolegy.“ ...“

A z diskuse :

„Výborný článek a dík za překlad! Nicméně, dovolím si jedno podstatné upřesnění: Moderní medicína v kapitalismu nemá zájem na tom, aby lidé byli zdraví. Proč to upřesnění? Protože v socialismu jeho řídící elita cítila zodpovědnost za prosperitu a soběstačnost státu a tím i za zdraví lidu. V kapitalismu je to naopak – společenská elita cítí jen svou touhu po moci a po co největších rentách a ziscích z jakékoliv cizí výroby a z jakéhokoliv vlastního kšeftování, které nazývá podnikáním.“

„ ….Zatímco dřív jsme chodili k lékaři LÉČIT nemoc, která nás postihla, dnes se převážně chodí na PREVENCI, aby se nějaká našla a „léčit“ se mohla. Jako by těch skutečných bylo málo. A něco se najde vždycky – minimálně je v záloze vysoký tlak a vysoký cholesterol.“

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

Díky prevenci mně včas přišli na počínající rakovinu prostaty a teď jsem z toho venku. Díky prevenci mně zjistili počínající osteoporozu a já mohu dělat nějaká opatření. Díky prevenci se mi už patnáct let daří držet na uzdě cukrovku a nemusím brát léky. A očkování proti klíšťové encefalitidě je taky prevence.

Průměrný počet slepic: 3.4 (11 hlasů)

In reply to by Horal (neověřeno)

Trvalý odkaz

Typický případ současné bratrovražedné studené občanské války:
Máte pochopitelně pravdu oba - každý ve svém segmentu.

Jsem tak trochu insider....
...a bylo by to na článek.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Trefil jste Holube hřebíček na hlavičku! Rozhádaná společnost neschopná odporu.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

In reply to by Horal (neověřeno)

Trvalý odkaz

přestat se přežírat a jíst pouze proto, aby dotyčný žil. Nikoli žít proto, aby se bylo možno přežírat.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

To je ta, co kandidovala na prezidentku za KSČM?

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já jako kryptofeminista Bobošíkové bezmezně důvěřuji!
Určitě za pár let prosadí na území pražského chalifátu příkaz nošení burek i pro muže!

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Teď vede jen Lidické ženy. Ale - pod Kejvalem se kejvá ten Olympijský výbor, tak by to asi vzala do doby, než se naskytne něco lepšího.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Babiš má v rajónu škodnou, která kope za ODS, chce Babiše vyštípat a dostat se do čela Hnutí ANO.

Vondrák: ANO bez Babiše existovat může. Dříve či později bude muset
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/vondrak-ano-bez-babise-existovat-m…

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

Koalice Hnutí ANO s ODS bez Babiše a s Vondrákem v čele by pravděpodobně znamenala

- především vybudování americké základny NATO na našem území
- tlak na navýšení nákupu armádní techniky do výše 2% HDP
- extrémní rusofobii
- poslušné podvolení se bruselskému green dealu
- dohodu s americkým Westinghousem na dostavbě našich jaderných elektráren
- postupnou privatizaci nemocnic
- posuv vládní koalice z levého středu do pravého středu a ztrátu sociální empatie vlády

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

To je Vondrák z ANO?

Průměrný počet slepic: 2 (7 hlasů)

podporoval Drahoše a některé další zádrhele dle WIKI. Zapomíná na jedno.... to co jde realizovat v místním rozsahu nikdy nejde v celostátním. Bohužel/bohudík a je nutno na to pamatovat.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

Maneca.
Ono je toho více v plánu po volbách,ať už s Babišem,nebo bez Babiše.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Fialy

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

S Vodnrákem to hrozí, s Babišem je to přímo vládní plán!

Tedy až na tu základnu, tu tady nechce ani Babiš ani Vondrák ani NATO.

Průměrný počet slepic: 2 (6 hlasů)

Technická 1: KTERÉ Nato?
Technická 2: ČÍ NATO?

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Teď jste mne zaskočil, budete muset svůj dotaz směřovat na Maneca.

Nebo se zeptejte rovnou Ovčáčka, ten ví všechno.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

nechce?

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Ještě chvíli bue Vondrák takhle kecat a vyletí jak z praku. To by tak hrálo, aby bral Babišovi jeho hračku. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

A VĚTŠÍ KAPKY, alespoň budou lidi včas varováni....

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Budou rozhodovat procentní rozdíl mezi ANO a ODS.
Kdyby náhodou nebyl velký rozdíl v počtu hlasů,to by Babiš měl špatnou pozici k jednání.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

nebo pokud to veřejně nepřizná, že většina těch jeho "úspěchů" s opozicí na poli místním je podmíněna právě tím " za ANO a členstvím v ANO". Nepřizná to veřejně i když přece jako "vzdělanec" by to měl poznat, že nebýt ANO nedosáhl by skoro ničeho, protože opoziční konkurence by si servítky nebrala a jako ex-souha by na něm nenechala nitku suchou. . No a stane-li se , dopadn e to jako s těmi různými pomocníkyy odkudkoliv ve většině našich podniků, že to firmu odeslalo do insolvence a zrušení a přemístění výroby někam jinam. njn

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

nebo pokud to veřejně nepřizná, že většina těch jeho "úspěchů" s opozicí na poli místním je podmíněna právě tím " za ANO a členstvím v ANO". Nepřizná to veřejně i když přece jako "vzdělanec" by to měl poznat, že nebýt ANO nedosáhl by skoro ničeho, protože opoziční konkurence by si servítky nebrala a jako ex-souha by na něm nenechala nitku suchou. . No a stane-li se , dopadn e to jako s těmi různými pomocníkyy odkudkoliv ve většině našich podniků, že to firmu odeslalo do insolvence a zrušení a přemístění výroby někam jinam. njn

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Lipovská vás zachrání od reality. Vytyčí společně s opostraníky nové milníky průlomů do vašich kapes. Výklady práva na prolamování budou jistě svěží, záslužné a plné šťávy jarních květů. Muheeeee

Průměrný počet slepic: 1.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

T

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

M

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

"Obrana doporučila koupit bez výběrového řízení protiletadlový systém. S údržbou za 37,2 miliardy"
***********
(...) Ministerstvo obrany doporučuje vládě nakoupit protiletadlový raketový systém SHORAD z Izraele za 13,7 miliardy korun, dalších 23,5 miliardy bude stát dvacetiletý servis a údržba. Původní nákupní cena měla být 10 miliard. Bez ohledu na navýšení jde pravděpodobně o jednu z nejdražších armádních zakázek bez řádného výběrového řízení, stát nakupuje přímo od izraelské vlády. (...)

(...) Podle mluvčího resortu obrany Jana Pejška je to vůbec poprvé, kdy ministerstvo v rámci zakázky vyčíslilo náklady na údržbu a servis neboli životní cyklus. Částka 23,5 miliardy prý obsahuje platy vojáků, palivo, provozní výdaje české armády i náklady na servis, které by neměly podle připravované smlouvy přesáhnout 6,25 miliardy korun bez DPH pro izraelského výrobce. Skutečné servisní náklady budou záležet na provozních potřebách armády.

Armáda pořídí čtyři baterie, každá z nich bude vybavena vlastním 3D radiolokátorem, systémem velení a řízení palby a čtyřmi odpalovacími zařízeními.
Protiletadlový raketový systém krátkého či středního dosahu (SHORAD/MRSAM, Short Range Air Defence/Medium Range Surface to Air Missile) je určen k ochraně měst, jaderných elektráren, letišť, průmyslových center či jiných důležitých objektů. Spolu s nadzvukovými letouny má kupovaný systém tvořit základní pilíře protivzdušné obrany země. (...)

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/obrana-doporucila-koupit-bez-vyber…

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Chtěl bych se ještě dnes aspoň jednou trochu zasmát. Např . tomu jak budou Izraelci držet ceny servisu po 20 let s nějakou dopředu danou indexací , či jaké budou za 20 let platy našich vojáků (důstojníci budou makat zadarmo ?), nebo ceny případných komponent....
" provozní potřeb yarmády" - aha, výpočet asi bude v sobě zahrnovat nějaké koeficienty, např. " koeficient potřeb armády".
To mi stačí :-D)))) , už se po tom pachtit nebudu.

Co když by došlo ke skutečnému použití této techniky i vojáků a důstojníků ?
Hodí výpočty do kanálu ?
-----------
A já naiva si myslel, že když by přišla opět nějaká pandemie, tak příslušná vláda hrdě vystoupí před své občany (například na nějakém letišti, kde se bude vypravovat 10 letadel našich aerolinek, s českými respirátory na jejich palubě, určené pro široširé cizí lány) a řekne : "Tak, díky investicím do zdravotnictví jsme supr připraveni, klidně ať přinde třeba i sloní virus, a klidně aji dva, všecko je připravené, žádný kolaps nebude, jsme připraveni na vše !!! Žádné odklady operací, žádné provizoria, žádné hromadné útěky obvoďaček na dače, žádné vyhrožování šéfa LK....!!!!"
A ono ne, ono asi vytáhnou ven zrezivělé cézary a začnou si střílet s izraelského servisu protiletadlových systémů, v rytmu košer balad z Mukačeva. Jeden tam, šup tři zpátky, dva tam, pět sem...halalil, halalá atd.
Novináři se zblázní radostí, co zas dostanou potravy.

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)

...já bych se těmi platbami v budoucnosti (jakože to někdy v roce 2041 nebo později doplatíme) vůbec netrápil...jestli bude ČR a rok 2041 a také Izrael, tak to bude pro Židy jen bonus, když ještě něco od nás dostanou. Možná tomu ani oni nevěří. Spíš bych počítal s tím, že někdy kolem roku 2035 přezbrojujeme na ruský standard:-) Obnovení hranic mezi Východem a Západem ke stavu k 1.1.1989 bude pro všechny strany výhodné. Co také dělat, když už nebudeme budovat babylónskou věž Green Dealu? Jednotlivé evropské země, jako oslabení stavitelé fantasmagorních vizí, se zase znovu vrátí do lůna velmocí, odkud na pár desetiletí odešli...

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

český expediční sbor nakoupit.
Protože izraelský systém se jmenuje SPYDER a je určen na obanu proti nízkoletícím cílům (helikoptery, drony a pod.). Jako podvozek používá mj. Tatrovky - https://en.wikipedia.org/wiki/SPYDER.
Co se radové části týče, tak se domnívám, že jde o modifikované ČESKÉ redary, jejichž prototypy, výrobu a hlavně patenty a veškerou dokumentaci přenechaly vlády ODS sionistické entitě.
Vzhledem k tomu, co za státy tento systém používá, jde o vyhozené peníze.

Nejabsurdnější na tom celém je to, že za dlouhé miliardy nakupujeme to, co jsme sami vyvinuli a začali vyrábět (pokud se nepletu, dělala to Tesla Pardubice).

Celá ta zakázka smrdí na dálku.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Armáda ČR (nehledě na statečnost a upřímnost jednotlivých příslušníků nebo jednotek) má především sloužit k tomu, aby zajistila bezpečný odchod (aktualních) českých elit do zahraničí (VB nebo USA) v případě hrozícího politického a/nebo vojenského debaklu.

Prostě češští "tlumočníci" se nebudou přivazovat na kryt podvozku Herkulesu, aby odlítli z Ruzyně. Poletí vlastním letadlem, s ukradeným zlatým pokladem a dalšími ceninami, štátnej banky:-) a ústup budou krýt zbylé vojenské jednotky, ti z těch statečných. Aby elita mohla nerušeně zdrhnout, musí mít kvalitní PVO, které odolá prvnímu a jen prvnímu útoku a umožní start několika CASA nebo Herkulesům. Ta protivzdušná obrana nemusí být ani velká, a ani drahá. Prostě, aby lacině, pomocí pár raket země-vzduch sundala první vlnu útočníků, elita odstartovala a když bude po všem, druhá vlna útočníků, naše zachránce samozřejmě zmasakruje. A to bude dobře, alespoň si nikdo nebude stěžovat na nedostatky raket a podobné krávoviny, stejně jako se nikdo nedostane do zajetí, aby ho napadla třeba taková blbost, že by bojoval proti svým bývalým pánům a nebo nedejbože vyprávěl nějaké propagandistické, zajatecké nesmysly do štvavých vysílaček nebo posílal videa do zbytků internetu...
Je role AČR a její výzbroj jasnější?:-)

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Může mi někdo vysvětlit proč protiletadlový systém, gdyž jsme v tym Srcu Evropy? Dyť by nemělo nic proletět?
Na co ty děla, gdyž sme v tym Srcu Evropy? Že by střílela až za hranice EU?

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

In reply to by Rumex acidosa (neověřeno)

Trvalý odkaz

Polské provokace začnou kulminovat.

https://www.idnes.cz/liberec/zpravy/turow-polsko-pokuta-tezba-cesko.A21…

Nám mizí voda, proto chceme, aby Poláci přestali těžit a de facto odstavili tepelnou elektrárnu, která tvoří asi 7% veškeré elektrické energie v Polsku a také chceme, aby město Bogatynia, přišla o teplo, které tam dodává ona elektrárna. Teď před zimou.
Tady není kompromis možný. Takže čekám na hlášku: "Od 5:45 opětujeme palbu."

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak asi dlouho budeme letos do Silvestra bez roušek či respirátorů?
A jak dlouho po něm s nimi?
Babiš je obyčejný křivák a Volný (snad jako jediný) má odvahu to o něm prohlašovat.
Ostatní se těší na spolupráci s Babišem po volbách!

Průměrný počet slepic: 3.3 (11 hlasů)

In reply to by Karlolito (neověřeno)

Trvalý odkaz

A Babiš na spolupráci s nimi.
Jak jednoduché, milý Watsone.
Jak složité pochopit to pro jednoduché.

Průměrný počet slepic: 2.9 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Dobre to L. Volny dela, pravda. Tento clanek je toho dukazem.

Průměrný počet slepic: 2.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

"Restaurace habsburkismu v České republice

Habsburský mor zachvacuje noviny, televizi, rozhlas, veřejná prostranství, památkovou péči – a co je nejhorší – zachvacuje „českou” inteligenci"

19. září 2021
-----------
https://www.novarepublika.cz/2021/09/restaurace-habsburkismu-v-ceske-re…

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

H

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Lipovská „odhalila“ komplot, který stál za jejím odvoláním z Rady ČT. Kdo chtěl její konec?
Forum24

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

Čapí hnízdo patří před soud, řekla policie. Rozhodne státní zástupce.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)