Co budete dělat teď?

Autor
Štítky

Německé volby si necháme na zítřek. Bude zapotřebí si toho hodně přečíst a v tomto ohledu je nejkvalifikovanějším analytikem Vlk, takže si dám trochu na čas, abych se v tom zorientoval. Teď řeknu jen jednu jedinou věc - Německé volby svým doapdem ovlivní ty naše za čtrnáct dní. 

Dneska si dáme jednu povšechnou úvahu: 

Pamatujete na předloňské covidové jaro? Když se začaly zavírat školy, přišla první vládní opatření, která měla zmírnit kontakty mezi lidmi? Pamatujete si, jak na to tenkrát Češi reagovali? Vykoupili droždí. Doma přibylo mouky, cukru, těstovin i konzervy šly dobře na odbyt.  Přikoupily se balíky vložek, toaletních papírů, kapseníčků. Přikoupilo se dost ibalginu, paralenu, koupilo se savo, ocet a olej. Češi to udělali navzdory všem proklamacím, že nebude žádný problém. 

On skutečně žádný problém nakonec nebyl, vlastně jediní, kdo opravdu v praxi mohli vyzkoušet krizové zásobování, byli obyvatelé Litovle a okolí. ti jediní pár dní skutečně zažívali situaci prázdných obchodů a nejistoty, co se smí a co nesmí. Kdo měl doma zásoby, ten na tom byl prostě lépe. 

Já osobně jsem měl také nakoupeno... ale  u nás to nebylo nic divného. Dědeček dům stavěl už rovnou s existující spížkou a díky zabijačkám mám nějaké mrazáky. Tak se to prostě všechno nabouchalo plné. Ne, nepředpokládal jsem nějaké dlouhé obléhání, prostě šlo jen o tu nejistotu toho, co ten covid vlastně může udělat a jak moc přísně se na to bude reagovat. 

Tehdy se říkalo, že Američané kupují zbraně, Němci kupují zlato a Češi kupují jídlo. Řekl bych, že to nebylo špatné cvičení. V této republice si po třiceti letech domácnosti poprvé vyzkoušely nanečisto situaci, kdy může zkolabovat zásobování a je vhodné být připraven. Leckteré zkušenosti jsme zde na Kydech sdíleli. 

Tak co budeme dělat letos? 

Svým způsobem se na nás valí podobná nejistota. Ale vypadá o dost hůř. Zdá se, že nám hrozí nikoliv krátkodobé přerušení zásobování z nedostatečné organizovanosti, ale tentokrát to vypadá jako mnohem dlouhodobější systémová záležitost. Ale zároveň se to na nás nevalí jako jeden rychlý šok, který mobilizuje, ale spíše jde o drobné informace - tu chybí něco, tu chybí něco jiného, nejprve čipy, pak různé další komponenty, pak kovy, pak nedostatek CO2, teď už se nepokrytě mluví i o tom toaleťáku - podražil veškerý papír. V Británii už nejsou schopní rozvážet benzín na čerpací stanice...  Ale zároveň to jde hezky pozvolna, že má člověk pořád pocit, že se nic neděje. Nevypadal takhle nějak konec socíku? Všichni měli práci, ale nic nefungovalo? 

Řekl jsem ženě, že má zvýšit nákupy papírnického zboží a hygienických pomůcek... ale tentokrát to vypadá jako nedostatečné opatření, protože tentokrát to asi bude trvat déle. Předtím to mohla v dobrém i ve zlém ovlivnit naše vláda, ale tentokrát je to záležitost nadnárodní, ba globální. Jak pracovat v takové situaci? Nemá smysl nadávat na Babiše, protože my se pouze vezeme s celoevropským trendem - továrny jsou v Číně. 

Já jsem za uplynulých deset let nepodlehl módě svého okolí. Pořád mám na domě dva komíny, pořád mám v každém patře v komíně zavíčkovaný otvor pro kouřovod z kamen. Ve sklepě mám uhlí minimálně na tři roky, kotel nepotřebuje elektriku a topení ohřívá i vodu v bojlerech. Mám kuchyň, kde se dá topit dřevem, mám vlastní studnu s ručním čerpadlem. Alespoň v některých ohledech jsem připraven. Ale chybí mi elektrocentrála. Nevyzná se v tom někdo ze čtenářů? Máte nějaké tipy, jakou koupit? Docela by se mi nějaká dobrá rada hodila. Inflace mi stejně znehodnocuje úspory, takže bych klidně nějakou domácí elektrárničku koupil a k ní barel nafty... 

Nejhorší na všem je, že i lidé v mém okolí, které považuju za moudré a chytré, kteří mají dobrá pracovní místa se statisícovými platy, i ti starostlivě zabezpečují domy a nepokrytě sýčkují podobně jako já.  V pohodě už jsou jen ignoranti a voliči Pirátů. Ti se bojí toho, že tu bude dál vládnout Babiš, ale vůbec si nepřipouštějí, že by tu mohla mnohem víc vládnout tma a zima. Mám ve svém okolí spoustu lidí, kteří by Babiše nikdy nevolili, kteří byli vždycky příznivci Kalouska a spol... ale ti teď také řežou dřevo na zimu a kupují narychlo nějaká norská litinová kamna. 

Letos mi vyšlo všechno moje zemědělství. Mám sklep plný brambor, protože tchán mi vnutil úrodu z dalších záhumenků. Mám asi tak pětkrát tolik než potřebuju. Moc hezky se urodilo víno, zatímco po půlnoci čtete tento článek, nejspíš ještě popíjím burčák a vychytávám tu nejvhodnější chvíli, kdy zastavím kvašení vinnou pálenkou a založím letošní portské. Ve chlívku je pořád ještě to prase, co mělo padnout při sympoziu. Za měsíc ho prostě už musím porazit. Kromě něj jsou tam ještě čtyři krmníci. Příští týden má mít chovná prasnice Xénie nový vrh selat. Nadělali jsme neurekom kečupů, protlaků, zavařili jsme tunu červené řepy a lecos jsme povyměňovali za houby, borůvky a med.

Ale... je možné se připravit na jízdu z kopce bez řidiče? Jsme v situaci, kdy se auto řítí ze svahu, zastavit ho nelze, jen nevíme, jestli dole bude strom nebo "jen" oraniště. Člověk se může připoutat, může se zapřít, může použít nějaký polštář.... ale až se to dole opravdu vybourá, půjde o to, jak ten karambol bude vypadat. Nikdo nedokáže předpovědět, jak moc to koho poškodí, kam se napře ten nejhorší náraz a kdo naopak vyvázne celkem hladce. Je možné se připravit, ale když pánbůh dopustí, nebude to nic platné. 

Můžeme se ještě nějak připravit na nefunkčnost? Protože jak jednou ráno nebude v Kauflandu pečivo, tak bude Babiš/Bartoš/Okamura/Fiala náš nejmenší problém. Jak jednou vypadne proud a nenahodí ho do několika hodin, tak bude úplně jedno, kdo sedí ve Strakovce. A jak začnou první děti brečet hlady, tak bude úplně jedno, kdo je policejní prezident. Jsme sami sobě vydáni napospas. U nás není žádná vyzbrojená síla, která by v případě průšvihu převzala moc a vynutila si pořádek třeba i násilím. 

Tenkrát na začátku covidu jsme tak nějak věděli co dělat a spontánně jsme to dělali. Můžeme něco udělat teď? 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (105 hlasů)

Komentáře

zdraží vám dodavatel o 110% cenu plynu a elektřiny.
Zatím čau!

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Naše matka v Dojčlandu nám na příští rok zvedla plán tržeb o 10% oproti současné realitě...takže můj pohled na příští rok je:bude se muset zase víc makat, prémie za spněný měsíc nebudou, zdražování bude pokračovat. Žadný další kolaps se nepředpokládá.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Od té matky, macechy, neutečete?

Průměrný počet slepic: 2.2 (6 hlasů)

Banny,
Vaše germánská matka Vám dala plán o 10% vyšší, abyste se snažili. O tom, že by se dal plán splnit, nikdo z tvůrců ani na vteřinu neuvažoval. Místo toho Vám nedají prémie za splnění, a to je celý cíl plánu. Budou docela spokojení, když zvládnete aspoň část.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

No ke splnění plánu postačí prodat nemovitost, ve které filiálka bydlí.
A jít do nájmu, to se přece vyplatí.
Náš jednatel provedl a jak ho v germánii pochvalně drbali za ušima.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Jeden z nejviditelnějších předvolebních happeningů zatím udělal Milionu chvilek pro demokracii. V pondělí ráno v desítkách měst po celé zemi přelepil veřejné budovy exekuční páskou s názvem „Zabaveno ANO-FERTEM”. Akce má - jak spolek uvedl - “upozornit na prorůstání konglomerátu ANO/ Agrofert naším státem”. “

Průměrný počet slepic: 2.2 (17 hlasů)

In reply to by Čtenář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Masové a organizované šíření poplašné zprávy se trestá jakou sazbou, ví to někdo z hlavy ?

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

Mělo by tam být uvedeno "patří Helmutovi"

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

vyvlastneni za nahradu se tyka velkych majitelu a zdimacu najmu (nekoho mi to na ostravsku pripomina, nejak si nemuzu vzpomenout)

stat je mozna spatny hospodar, ale neni lichvar

-------------
Referendum se týkalo velkých realitních společností, které vlastní přes tři tisíce bytů a drží je za účelem dosažení zisku.

Deutsche Wohnen je jeden z největších poskytovatelů nájemního bydlení, v Berlíně pronajímá přes 100 tisíc bytů.

Nemovitosti zde v posledních letech zdražovaly jedním z nejrychlejších temp na světě, přičemž ceny nájmů se během deseti let zdvojnásobily.

V září uzavřela německá metropole dohodu s Deutsche Wohnen a další velkou realitní firmou Vonovia. Berlín má od nich nakoupit 15 tisíc bytů za 2,46 miliardy eur (62,4 miliardy Kč).
Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/berlin-nemecko-najem-byty-vyv…

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

nezletilé připrchlíky a jejich rozsáhlé příbuzenstvo?
Koupených z ušmudlaných šedesáti miliard daní nastávajících neminoritních bezdomovců?

No to je za hubičku!

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Britům došel benzín. Trhněte si, my se nevrátíme, vzkázali jim kamioňáci z EU
Plán britského premiéra Borise Johnsona na vyřešení benzínové paniky má velký zádrhel. Řidiči nákladních vozidel ze zemí EU, kteří po brexitu odešli, se už na ostrovy nechtějí vrátit. Bez nich se přitom rozvážení cisteren s pohonnými hmotami neobejde. Nabídka krátkodobých víz nestačí, pracovní podmínky v Británii jsou katastrofální, řekl rádiu BBC unijní odborový předák. Londýn vehementně popírá, že by za nedostatkem kamioňáků stál brexit.

„Pracovníci z EU, se kterými jsme mluvili, nehodlají jít do Spojeného království pracovat na krátkodobé vízum jenom proto, aby zemi pomohli ze sra*ek, které si sama zavinila,“ komentoval situaci Edwin Atema, vedoucí odborového svazu FNV, který zastupuje řidiče nákladních vozů napříč sedmadvacítkou.
....
Británie v posledních dnech zažívá bezprecedentní krizi v dodavatelském řetězci, která se projevuje zejména dlouhými frontami na benzín. Až 90 procent čerpacích stanic ve velkých městech nemá palivo. Krizi navíc umocnilo panické nakupování.
....
Ministr dopravy Grant Shapps ale oznámil, že nechce, aby britské řidiče vytlačili jejich kolegové z EU, kteří mají nižší nároky na mzdy. Současně opakuje, že brexit za aktuální krizi nemůže a že odstřihnutí od Bruselu mu naopak umožňuje situaci rychle vyřešit.

https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/britum-dosel-benzin-trhnete-si…

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

Trochu upravených, dle např. Targusových návrhů.
Ekologie, zaměstnanost, turistická atrakce...win, win, win.

Nedivím se těm kamioňákům, že nechtějí dělat sezonní řidiče, s garancí vyhazovu až si najdou, vyškolí zase svoje řidiče.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

bráni jako homo sapiens, rovnocenný ostatním příslušníkům tohoto druhu.
Obávám se, že kdyby si někdo dovolil takovým způsobem využívat hospodářská zvířata, byl by z toho kravál neskutečných rozměrů.

Řekněte - pardon - napište, která profese má měsíční pracovní dobu až 300 hodin? Mne žádná nenapadá.

Britští soudruzi mají mnoho chytrých, mladých a krásných připrchlíků, nechť se tedy tito vyškolí a pustí do práce. Chce to sice maličkost - kromě řidičáků ještě udělat zkoušky na cisterny v režimu ADR 3, ale nebílí soudruzi to určo dají, když mají jeden vedle druhého po kapsách diplomy z VŠ.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

Jo.
Angláni tam mají Pakošů, Libyjců i Maročanů a afričanů jako nasráno - no tak místo utloukání cizích státních příslušníků řetězama - šup udělat řidičáky a šup řídit cisternové vozy.
Jsou přece skromní, tiší a vděční - nebo už je to zas jinak?

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

běloučcí rodilí Angličané.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Po příslušném zvýšení mezd a zákazu některých vyhrazených řemesel cizincům - mohou jít dělat instalatéry, elektrikáře a sádroše zase Angličani!
Takto uvolněným polským, českým, ukrajinským instalatérům, elektrikářům a sádrošům, co mají skoro všichni řidičáky, jen rozšířit, nabídnout místa řidičů!
Když těm Anglánům tak strašně vadí polská-česká-ua práce ve městech, že údajně berou svým anglánským kolegům od řemesla práci - tak mohou nabídnout řízení kamiónů s jídlem i cisteren těm Polákům-Čechům-Ukrajincům!
Ti pak budou dřepět 300h za volanty, nebudou Anglánům na očích a tedy nikoho nebudou srát! Jen si nejsem jist, jestli se najde sdostatek rodilých Angličanů, ochotných prožduchovat ucpaný hajzl, nebo měnit rozvody v těsně post-viktoriánském baráku.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

a jak je to ve feudalni anglii ?

soukrome vlastnictvi cele zeme feudaly, nebo kralovnou (zadny vlastnictvi pozemku pod domkem, jen pronajem)
jednosklo v oknech (protoze neni pod nulou, nikdy se nezavedli okna se dvema skly, u nas pred 100 lety bezne)
zadna izolace domu
oddelene kohoutky na studenou a teplou vodu, ktere se smichaji v zacpanem umyvadle, kde si muzete umit ruce

vedel jsem ze jsou hodne konzervativni, ale ze az tolik ? ( nebo se naopak pripravuji na cestu do minulosti bez energie)

cesky zatepleny panelak je pro ne z rise snu, kdyz teplota muze byt 20-25 stupnu
------------
Tvrzení Borise Johnsona, že jde jen o „krátkodobý problém“ a že rodiny nebudou trpět, ukazuje, jak je odpojen od života. Účty již rostou a tuto zimu bude mnoho rodin čelit strašlivému dilematu „jíst nebo teplo“.

Je těžké uvěřit, že s tak dramatickým nárůstem životních nákladů vláda stále plánuje zavést snížení dávek o 1 000 GBP ročně pro osoby s nejnižšími příjmy.

Existuje mnoho věcí, které by vláda mohla v průběhu let udělat pro zmírnění tohoto problému - rozhodnutí zavřít britské zařízení pro skladování plynu Rough v roce 2017 nyní vypadá obzvláště krátkozraké - ale neschopnost řádně řešit špatně izolovaný problém bydlení ve Velké Británii je největší promarněná příležitost.

Program městské rady v Ipswichi na instalaci dvojskel, solárních panelů, energeticky účinných kotlů, zateplení půdních vestaveb a zateplení exteriérů v rodinných domech snížil účty za energii pro tisíce našich nájemníků.

Živě si pamatuji, jak mi jedna obyvatelka bytu v Cumberland Towers řekla, že dříve potřebovala čtyři topidla, aby udržovala svůj byt v teple, ale poté, co jsme zateplili budovu, byla s jedním spokojená.

https://aftershock-news.translate.goog/?q=node/1018047&_x_tr_sl=ru&_x_t…
https://www-ipswichstar-co-uk.translate.goog/news/david-ellesmere-opini…

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

režimu v očích mlamlojů a sluníčkářů je skutečnost, že jednu dobu nebyl k dostání toaletní papír. Také v očích Západu to byl vrchol ubohosti Východních gubernií.
Cas oponou trhl a:
" Toaletní papír bude na ‚příděl‘, řekl americký řetězec. I v USA hrozí nedostatek zboží kvůli chybějícím řidičům.."
https://www.lidovky.cz/byznys/costco-nedostatek-toaletniho-papiru-pande…
Ovšem když je to v USA nebo v Anglii, tak je to jen chybička...

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

zajimavy serial jak rozumet politikum

1. část - Odvádění pozornosti (11. 9. 2021)
2. část - Žonglování s argumenty (18. 9. 2021)
3. část - Hrátky se statistikou (25. 9. 2021)
4. část - Kauzální klamy (2. 10. 2021)

http://vlastimilvondruska.cz/blog/jak-rozumet-politikum-1-dil
http://vlastimilvondruska.cz/blog/jak-rozumet-politikum-2-dil
http://vlastimilvondruska.cz/blog/jak-rozumet-politikum-3-dil

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

se mi nelíbí. A k tomu to holedbání čeho autor má až nadbytek.

Průměrný počet slepic: 2.8 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

se mi nelíbí. A k tomu to holedbání čeho autor má až nadbytek.

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)

Kdo z vás to má?

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, stále se zabýváte defenzívou. Zásoby dojdou, přijdou si pro vás na udání Koudelkovi lidé, že pálíte roští v nepovolených kamnech a že máte blbý kydy.

Ofenzívy nám třeba!

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

Posaďte se na vozík a vyražte na Bělehrad!
Pardon, na Brusel...

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Ministři za ČSSD nepodpořili návrh státního rozpočtu, ANO ho protlačilo
Dnes 16:08 – Praha • Aktualizováno 16:35
Klára Beranová, Novinky

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Před osmi lety Andrej kandidoval s heslem "Ano, bude líp!" Uběhly dvě volební období budelípismu, takže můžeme shodnotit výsledek: jeho vlastní voliči si dělají zásoby, shánějí centrály a toaletní papír a vložky (jako v normalizačních frontách zamlada) a přecházejí na výměnný obchod.

Mňam!

Průměrný počet slepic: 1.9 (17 hlasů)

Vy o Ježibabišovi musíte mít velmi vysoké mínění, když mu přisuzujete moc narušit globalizační toky, zdražit emisní povolenky, že zabrzdil přísun plynu z Ruska a drží V EK u moci tu partu šílenců, co tam momentálně inscenují Vynález zkázy.

Mmj.. - dnes to nejsou normalizační fronty ale globalizační fronty. JDEME S DOBOU.

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)

Já dnes fronty v obchodech fakt nevidím, ale zamlada si je pamatuji moc dobře: po dvou hodinách ve frontě člověk dostal dvě rule na osobu. Světový formát Rudého práva se pak samozřejmě hodil.

Jestli stojíte v globalizační frontě, asi Vám tahle normalizačná kratochvíle chybí. Mne z toho omluvte.

Průměrný počet slepic: 1 (7 hlasů)

Když fronty nevidíte, tak co o nich melete.

Chcete li nasadit Ježibabišovi psí hlavu, můžete si najít i jinou obezličku.

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

Na fronty jsem jen reagoval - přečtěte si diskuzi, šéfíku.

Víte, já neměl VUML, takže mi pětileté zásoby brambor a toaleťáku jako výsledek osmi let budelípismu připadají poněkud nesmyslné. Je možné, že absolventi vumlu na to nic divného nevidí.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

Škoda auto zřejmě na frontách na čipy nic normalizačního nevidí. Bude to tím, že prodělali vuml?

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

No to máte pravdu. Ovšem dovoluji si zdůraznit, že tehdy se na škodovku byly tehdy mnohaleté pořadníky a prdel si s ním při ranní stolici neutřete. Můžete to oddálit tím, že vynecháte ranní kávu, ale dlouhodobé řešení to není ...

Téme front je zde překvapivě populární. Sentimentinální vzpomínky?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

na žádné čipy fronty nestojí. Jestli někdo, tak dodavatelé subdodavatelů řídících jednotek mnoha typů.
Ještě by mě zajímalo, jak je na tom třeba Seat či sám VW. Nebo Japonci. Místní potrati z novinářů to tak píší, já vím. Ve skutečnosti Škoda stojí doslova na blbostech - na ŘJ dveří a tak. To auto sice jezdí, ale nezamknete ho elektricky, nestáhnete si okno a nejsou všecky další funkce s tím spojené.
Osobně si myslím, že nejde o žádný nedostatek způsobený předchozím ročním výpadkem, ale že jde ze strany číňana o likvidaci evropského autoprůmyslu, jak jsme ho znali. A nejen autoprůmyslu, ony totiž mnohé, celkem běžné a nijak drahé integrované obvody (kterým říkáte "čipy") chybí i v jiných oblastech.
Nedostává se v Evropě dokonce i mnoha běžných, diskrétních a také pasivních součástek - zatímco u číňana sledujeme naprosto plynulou a z roku na rok se zvyšující, výrobu zkopírovaného braku pro rozežrané Američany a Evropany.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

A ano, Andrej Babiš měl skutečně moc nepodepsat green deal v Bruselu. Jenže on jim tam švihl podpis ještě než se ho stihli zeptat na, jak se daří dotačnímu holdingu. A pak s úklonou odkráčel.

Ano, už je líp - mámo, nakup vložky a toaleťák, nejspíš se z toho pos....e.

Průměrný počet slepic: 1.8 (10 hlasů)

ANO, Ježibabiš podepsal zelený úúúděl, taky ho volit nebudu.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

že lidi vědí co mohu od pirátes a spol. čekat. Už jen to co řekli že udělají musí lidi burcovat....

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Typický problém, jak vyplatit sourozence, když není z čeho. Velký fyzicky nedělitelný majedek a hodně dětí je pak problém. Celý život budujete něco, co vám pak děti prodají, protože situace nebude řešitelná jinak.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Mnohdy nepomože ani když vyplatit chcete a máte na to.
Postačí chtivej sourozencův životní partner. kterýmu je tržní cena málo.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Nemohu neokomentovat včerejší předvolební diskuzi na Primě. Z jistého patologického masochismu, jsem si to pustil, byť jsem vydržel jen půl hodiny. Dalších pět minut a hrozila balistická trajektorie mého LG miláška oknem na zahradu. Vlastizrádce Fiala, který celou covidovou dobu dělal vše proto, aby pomřelo co nejvíce lidi, donekonečna opakoval, že Babiš je zodpovědný za třicet tisíc mrtvých. To už jsem startoval, když však otevřel ten svůj zapáchající pysk, to hovado Rakušan šel jsem do červeného. Přiznám se, že jsem ho vlastně do včerejška nikdy neslyšel žvanit (fakt se tomu vyhýbám). Věděl jsem, že nějaký Rakušan existuje, ale naprosto jsem netušil, co je to za zrůdu. Udělalo se mi fyzicky zle a poslal jsem ho červeným tlačítkem do temnoty. Opravdu, zlý, zlý člověk. Esence zla. Brrrr.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

Gdě je Bartoš .

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

bo každý ten vystavený Pirátsky pysk, spolehlivě ubírá Stanařům procenta.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

Milda Pokorny
@MildaPokorny
·
1h
Replying to
@PREZIDENTmluvci
"Včera si dostal pěkně na prdel, Andreji"
"No jo no, to ten Rakušák pojebany, netušil som, že dorazí von a tak mi všetky nachystané složky na Bartoša boly k hovnu."

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

Pouštějte si raději Andrejka, vypadal jak Luis de Funes dabovaný Filipovským: sem se mi dívejte!

Jinak doporučuji přidat trochu emocí: když nebudete psát takto strojeně, ale dáte to toho srdce, jistě odradíte ještě víc voličů od kňourače směrem k flákanci pod 5 procent :-)

Průměrný počet slepic: 1.4 (10 hlasů)

Nejen pro stavbu, ale ani pro údržbu nového bloku nebudou moci být použity technologie jakkoli závislé na nepovolených dodavatelích.

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Nebudeme pasívně čekat.

Pane Vidláku, máte to dobře vymyšlené, ale naše rodinné krédo je mobilita a přenosnost.

Nepřeji nikomu nic špatné, ale mohou nastat situace, kdy musíme opustit svůj dům, a hrad.

Může přijít voda, vítr, oheň, černý, rudý, modrý, nebo zelený pták, a jdete.

Můj děda měl všechno zařízené na řepkový olej.

Řepkovým olejem svítili v lampách (nebyla elektřina), vařili, používali jako palivo v zemědělských strojích.

Měli i el. generátor pro svícení a pohon stabilních stojů, ale svítili pouze o svátcích, aby ušetřili, ale o všechno přišli.

Přišel černý pták z Německa, naložili povozy, a byli nuceni odjet, když přišel rudý pták, tak byli odvezeni.

Já s rodinou jsme před povodní taky naložili povozy, a odjeli na kopec, měli jsme ale štěstí, měli jsme se kam vrátit.

Čo bolo, to bolo. ….

Co budete dělat teď?

Nejlepším řešením je krizovým situacím předcházet.

Před Covidem, je nejlepším řešením očkování, kdy je organismus vyprovokován k vytváření obranných látek.

Před nedostatkem elektrické energie, je řešením vyvolat malý blackout za mírné zimy, když nefouká vítr, nesvítí slunce.

Není to z mé hlavy, ale někde to již zkusili, a ono to fungovalo.

„….Katalánci ukázali, že proti zdražování elektřiny lze účinně bojovat.

Vyhlásili tzv. Žárovkové referendum.

V určenou hodinu ve špičce všichni naráz rozsvítili a zapnuli elektrické spotřebiče.

Výsledné black out stály elektrárenské společnosti a vládu tolik peněz, že se dodnes v Barceloně neplatí žádné DPH z elektřiny…..“

https://www.novarepublika.cz/2021/09/co-s-obcasnymi-energetickymi-zdroji

LED žárovkami to nevyřešíme, ale každá domácnost může nahodit cca 5kW, já 20 kW, a když se budu snažit, tak i více.

Postačí řetězový mail, nebo telefon.

Jinak dbám na bezpečnost silničního provozu, a vozím Žlutou vestu, abych nebyl ovce, která jde …..

Tak asi.

Nikoho nepřemlouvám, každý je svého štěstí strůjce.

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak jsem si zase při tomto pořadu vzpomenula na vtip, že Hitler byl také Rakušan! No a to tel. hlasování

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)