Vidlák a.a. a Bohemia Energy

Autor

Můj bratr Master mě upozornil na jednu zajímavou věc. Kydy existují už víc než čtyři roky. Po celou dobu jim pozvolna roste čtenost. Je to opravdu kapka ke kapce, Kydy nejsou žádná rychlokvaška, své čtenáře si hledají pomalu, protože mám primárně zájem o čtenáře pravidelné. Proto také dělám vše pro to, aby si můj čtenář mohl dát ráno v práci kávičku a k ní si otevřít nový článek. 

Tu a tam se ale stane, že jsou Kydy vysloveně přepadeny novými čtenáři a může za to fejsbůk. Prostě nějaký můj článek zarezonuje, začne se sdílet a po několik dní mám najednou dvoj i trojnásobnou čtenost. Pak to zase upadne, vše se vrátí do starých kolejí, ale nějakcí čtenáři vždycky zůstanou a zabydlí se tu. A včera... si mě všimly Parlamentní listy. Jen v jejich rubrice Monitor... ale chvíli to včera vypadalo, že spadne server. Takový nápor čtenářů tu ještě nebyl.  

Myslím, že to v diskusi už bylo vidět. Začaly se objevovat nové nicky, přidali se noví diskutéři. A samozřejmě se našli i noví trolíci. 

Prosím všechny diskutéry o trpělivost. V nejbližších dnech se prostě objeví noví čtenáři, kteří zde zůstanou. Neznají to tu. Nevědí nic o zdejších zvyklostech. Dejte jim čas. Ne každý nový nick je od Kartouze. Možná prostě jen nesouhlasí. Do týdne nápor ustane, vše se vrátí do starých kolejí a do diskuse možná začne přispívat pár nových jmen. A já si vyhodnotím, kdo přišel diskutovat a kdo přišel škodit... a vykydám tu. 

Zajímavé je, že zatím pokaždé došlo k tomuto nárůstu čtenosti vždycky, když jsem napsal nějaký řádně apokalyptický článek. Teď naposled to byl pondělní text "Vítejte v realitě". Předtím to byl článek o Vrběticích nebo o tornádu. Jakmile se rozjedu, mám nějaký hluboký splín, patřičně se rozkurážím a nechám své myšlenky zavést až na kraj dystopické budoucnosti, tak mě čtou nejvíc. Jakmile se v této republice stane něco, co má potenciál ničit, já se dostanu do blbé nálady a napíšu něco o katastrofě, hned to všichni sdílejí. 

Já jsem vlastně takový apoštol apokalypsy. 

A vzhledem k naší růžové budoucnosti mi zřejmě čtenost ještě rapidně naroste... 

Kydy už jsou tak známé, že stačilo, aby se na fejsbůku objevila Ládikova básnička. Nebyl u ní vůbec odkaz na Kydy ani jiná poznámka. Prostě jen "ukradeno z internetu" a pod básničkou bylo připsáno, že autor píše pod nickem Ládik. Jeden z prvních komentářů ihned odkazoval na Kydy. Už jsme prostě známí. Tak známí, že širý internet ví nejen, že existuje Vidlák, ale také že existuje Ládik. Blahopřeji Vám Ládiku, dnes večer připiju na vaše zdraví velkým stakanem portského. Nepochybuji o tom, že Targus, Maneca, Admirál, Godot a Asfaltový holub a další už také mají svoje jméno a když budou jejich komentáře citovány na fejsbůku, budou čtenáři vědět o koho jde.  Chci vám všem poděkovat. Díky vašemu projevu jsou Kydy tím čím jsou a bez vás by to nešlo. Jste součástí této cesty nedovedu si představit být tu bez vás. 

A já si teď právě uděluji již zmíněný titul apoštola apokalypsy, který si odteď budu psát za jméno.  Mojí disertační práci i s obhajobou tu můžete číst už čtyři roky.  Oponentura je každý den k dispozici pod článkem,  komise je sice laskavá, ale nic mi nedaruje. 

Všichni noví čtenáři jsou zde vítáni. Pokud se vám zde bude líbit, přečtěte si zdůvodnění existence tohoto blogu, seznamte se s pravidly diskuse  a prostě diskutujte. 

Existuje tu pár nepsaných zvyklostí.  Všechno co zde vyslovíte, je jen názor. Nemá smysl ohánět se pravdou, nemá smysl ohánět se fakty, nemá smysl dokládat odkazy. Nikdo na mém blogu nemá právo mít pravdu nikdo. Ani já ne. Předkládám vám zde názory, pokouším se o různé úhly pohledu a klidně si ve dvou článcích po sobě protiřečím. Klidně v jednom článku chválím a v druhém kritizuji. Toho samého za to samé. 

 Nikoho nenutím mi věřit, nikoho nenutím mě chválit. V diskusi máte právo mě zepsout, máte právo mít jiný názor, máte právo ten názor prezentovat a máte právo ho obhajovat. Ale nemáte právo ho označit za pravdu. A nemáte právo se posmívat. Ani mně, ani nikomu jinému. A pro každého nového platí, že co je dovoleno Jovovi, není dovoleno volovi. Až se zde zavedete, budete moci být jízlivější i radikálnější. Ale až se zavedete. 

No  abych se dneska jen nenaparoval násobným nárůstem čtenosti, dostojím svému jménu. Povím vám, co se v posledních dnech odehrálo nového. 

Já byl s energiemi také u Bohemia energy. Když jsem přebíral dům po dědečkovi, měl to tak zavedené a já to převzal. Ceny byly víceméně standartní a neměl důvod nic měnit. Až do minulého týdne. to se ukázalo, jak to na té Bohemce mají zavedené a já přešel k Innogy, kde jsem ještě stihl podepsat smlouvu na tříletou fixaci elektřiny i plynu. Ale s tím, že k přepisu dojde až od prosince. 

Včera Bohemia Energy skončila. Miliardář vydělal, co se stane s jeho firmou, zaměstnanci i se zákazníky to ho už nezajímá, protože máme hentů neviditelnou ruku trhu a pojede si někam užívat vydělané miliardy. O jeho klienty se postará dodavatel poslední instance. Takže ani já se zatím nemusím bát, že by mi odstřihli elektroměr. 

Nicméně... podíval jsem se na stránky těch dodavatelů poslední instance a hned na mě vyskočila nová tisková zpráva, že se sice o zákazníky Bohemky postarají... ale za aktuální burzovní ceny. To aby sis člověče český moc nevyskakoval. Pro mě to bude obzvlášť zajímavé sledovat... chápu, že existují nějaká zákonná pravidla a že jsem měl přejít k Innogy až od prosince, ale teď když Bohemka zkrachovala... to bych mohl přejít hned ne? 

Innogy je pro mě zároveň i ten dodavatel poslední instance, takže jsem opravdu zvědavý, jestli se něco změní, nebo mi vysvětlí, že stejně nemohu přejít hned a že jim alespoň jednou budu muset zaplatit za plyn i elektřinu v nových fajných cenách. Tohle si opravdu užiju a budu vás pravidelně informovat. Moje apokalyptické svědomí mi říká, že pád Bohemia energy bude pro někoho slušná bonanza. 

Chování dodavatele poslední instance a jeho naordinování aktuální supervysoké ceny... to je hezké politické téma což? Bezmála milion klientů, kteří si teď přečtou, jak se k nim bude jejich nový dodavatel chovat... To je dost voličů ne? Máme tu jednu vládu na odchodu a druhou na příchodu. Tohle by hodně ukázalo, jak to s námi kdo myslí ne? Jeden si potřebuje upevnit moc a druhý potřebuje národu dokázat, že byl mnohem lepší hospodář než si voliči mysleli.  Devět set tisíc klientů...  Všichni si to v nejbližších dnech přečtou. 

Nestojí za to vystoupit v televizi, natočit nové Čau lidi, svolat tiskovku, nechat se napudrovat, nakadeřit a pak oznámit těmto potenicálním voličům, že dostanou energie za nějakou aktuálně průměrnou cenu? Kydy čtou na všech ministerstvech. Čtou je podle mě i všechny ty volební štáby, poradci i poraděnkové. Tož poraďte svým Rakušanům, Fialům, Jurečkům, Bartošům, Babišům i Okamurům, aby toto téma zvedli. 

Okamura může mít spoustu voličů, když teď zvedne povolební prdel a začne se rozčilovat před kamerami, že stará i nová vláda na normálni lidi sere a neřeší jejich situaci, protože chudáci teď budou platit příšerně drahou energii. 

Babiš může s klidnou tváří slíbit spoustě pražáků, kteří volili Fialu a teď koukají jak vyvoraná myš, že jejich oblíbení herci Marek Daniel a Pavel Liška normálně lhali až se jim od huby práší... ale dělali to za peníze a člověk se nějak živit musí... Babiš může těmto voličům ukázat, že není takový hajzl, jak si o něm myslí a může do roztrhání těla bránit jejich peněženky. 

Fiala a jeho pětiskvadra mají jedinečnou příležitost ukázat kupříkladu mně, že jsou to politici na svém místě, že myslí na lidi víc než na prebendy a ujmou se tohoto problému. Koneckonců spolu máme šanci dát Česko dohromady, tak by mohli začít tímhle. Jsou to mraky hlasů ve volbách. Málokdy máte jako politik šanci na tak jednoduchý a účinný direct marketing. 

Já si Vidlácky ohlídám, kdo se k tomu jak postavil. A rád tady napíšu, že Innogy se pochlapila a ke dni pádu Bohemia Energy jsem už jejich klient ne všemi výhodami co mám ve smlouvě. A samozřejmě s chutí napíšu, když to bude naopak a ukáže se, že jsou to dojiči obyčejného občana voliče, jak by se dalo čekat. 

Rád také pochválím klidně i Vítka Rakušana o kterém jsem včera napsal, že je krysa, když se tohoto problému chopí. 

To víte páni politici... jedny volby jsou za námi a brzy budou další. Mnohem dřív než si všichni myslíte. Je třeba na nich pracovat. Je třeba aby se ukázalo, co jste zač. A je třeba, abychom na vás viděli. A ještě více je třeba abyste viděli vy nás. Abyste viděli, že všechny komunikační kanály pod kontrolou nemáte. Je třeba tyto články sdílet a přeposílat, abyste se zase třásli z toho, jak si mezi sebou přeposíláme dezinformace a vy s tím nemůžete nic dělat a nepomůže vám ani speciální vysílání České televize. 

Vidlák a.a.

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (156 hlasů)

Komentáře

Projít by to nemělo z principu. Pokud se nic dít nebude, bude to signál že se to dá zkusit i příště. Třeba to vyjde a riziko následků není žádné. Je to stejné, jako když matka obviní otce své dcery, se kterým se rozvádí, že otec dceru zneužíval. Pokud má otec kliku a dokáže opak, pak matka dostane podmínku. To ji až tak nerozhází. Takže signál pro další kalupinky proč to taky zkusit.

Průměrný počet slepic: 4.6 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Kolikrát už se nechal napálit podvodníky?
Řešením není mít čuch na podvodníky když se uvolní morálka a dá se jim volnost, lidé se po staletí nemění, řešením je mít stát (chcete-li systém, režim) který má ve svém zadání lid obecný chránit. Nepustit na trh agenty s teplou vodou, nádobím, neobsažnými medikamenty, službami, sliby, energiemi, půjčkami apod. Stát který vznikl po roce 1989 toto neplní, minulý plnil. Stávající stát jim to naopak umožňoval a nabízel volný trh jako řešení.
.
Lidé? Už včera jsme napsal že jen blázen si bude kupovat boty u zvěrolékaře a s nemocným psem půjde k obuvníkovi. Těch bláznů bylo hodně přes milion při koupi energií a obešli z vychcanosti (a hlouposti) kmenové dodavatele v naději že ušetří.
Lidé si přáli a stále přejí výše zmíněný stát, lidé se chovali a stále chovají jako blázni.
Dobře vám tak.

Průměrný počet slepic: 3.8 (35 hlasů)

Pominu povýšenost na kterou nemáte nárok, PetřePavlíku, ale ten zmat o vychcanosti a hlouposti při výběru dodavatele, ten Vám rozbiju.

Těch 'bláznů hodně přes milion' totiž doopravdy oproti hlavním hráčům na trhu poměrně dost ušetřilo, pro průměrnou domácnost to dělalo několik tisíc ročně. Že v tom bude zádrhel v okamžiku kdy se trh zvlní muselo být každému jasné, buďte si ale jist, že na tom finančně tratit nebudou. Ne, opravdu nechci mít stát který bude do všeho strkat rypák.

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

" ...Okamura může mít spoustu voličů, když teď zvedne povolební prdel a začne se rozčilovat před kamerami, že stará i nová vláda na normálni lidi sere a neřeší jejich situaci, protože chudáci teď budou platit příšerně drahou energii. ..."
Doporučuji nové hvězdě internetu též zvednout svou prdel, otevřít své oči a umýt uši, a konečně poslouchat co Okamura říká, co má v programu, co dělá, v PS a v médiích už drahnou dobu. V opozici, kde to není snadné, bez vlivu na poslanci chráněnou (vyjma SPD) ČT a vlastněnou MF Dnes.
Babiš a jeho ANO na to měli osm let, co (ne)říkali celou tu dobu, co (ne)dělali celých osm let?

Průměrný počet slepic: 3.8 (25 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

V podstatě bych vás i podepsal, ale myslím, že je tu jedno nepochopení. Když Vidlák píše, že by měl Okamura "zvednout prdel", vnímám to spíš jako lidové konstatování "Okamura by se měl sakra snažit své sdělení dostat i mimo vlastní bublinu voličů a k těm, kteří mají špunty v uších. Když ho ČT ignoruje, musí na to jinak." Ne pokrčit rameny a říct "je to těžké, když nemáme MF Dnes a ČT".

To je, podle mě, jedna z prací politika. Ne jenom hovořit k lidem, kteří už poslouchají. Ale hovořit i k těm, kteří slyšet nemohou, či dokonce nechtějí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (29 hlasů)

Jak hovořit k těm kdo slyšet nemohou či dokonce nechtějí?
Zvednout prdel je jednoznačné vyjádření nevůle vůči komukoli. Právě že nenapsal "snažit se", Jak jinak než nekonečným vystupováním u Soukupa když na tu tv se dívají dva lidé? Jak jinak než veřejnými mítinky na které chodí stále stejní posluchači?
Stando.e, jste asi správný chalap, ale tomu co píšete se říká okecávání nebo taky lezení do řiti.

Průměrný počet slepic: 3.7 (19 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Petřepavle v tomto se podívejte na Volného. Toho média vysloveně cenzurovala. A stejně si hladce našel cestičku, jak zařídit, aby o něm slyšel každý. Sice si vybral téma za které dostal jen 70 tisíc hlasů, ale byly to hlasy i z těch nejzpadlejších koutů republiky.  Když to mohl dělat Volný, může to dělat i Okamura a jeho lidi.  Ivan David má Novou republiku. Co brání Okamurovi, aby měl také podobný server?  Co brání Okamurovi, aby vydal prohlášení, že podpoří ve sněmovně zastropování cen a že to bude první bod po ustavující schůzi? Že to navrhnou se zpětnou platností? 

Je to skoro milion hlasů... to už stojí za nějaký skandálek a exhibici před kamerami ne? 

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

dostalo, kolik lidí by si, jako to děláte vy (zajímavé - u Babiše ne), řeklo že to jen vějička pro jeho voliče, kolik lidí by si uvědomilo že to za současné legislativy, stavu PS, a nastavení systému (zákony, soudy, ÚS) vlastně ani není možné?
Okamura má svá každodenní vystoupení pro voliče na youtube, je určitě i na jiných netových sítích, chodí tam kolem několika stovek lidí...je to jenom člověk, ne robot, ne oligarcha s tisíci lacenými poradci.

Průměrný počet slepic: 3.6 (16 hlasů)

A proto má jen deset procent...

Sakra i já mám tisíce čtenářů denně a když nějaký článek zarezonuje, tak desetitisíce. A žádné peníze jsem ze státního rozpočtu nedostal. Když to může dělat jeden zcela neznámý Vidlák z vesnice, může to dělat i člověk, který o sobě tvrdí, že je alternativou stávajícího systému. A  jestli to neumí, tak bude jako Vojta Filip. Bude jen přicmrndávat.  A jestli milion potenciálních voličů nestojí za nějakou práci navíc, tak  za to nestojí ani Okamura. Sakra když šlo o covid, tak to se dělaly bilbórdy, to žádný rámus nebyl dost velký... To se všichni angažovali horem dolem. A k ničemu jim to nebylo. Ale když jde o milion lidí, co teď přišli o dodavatele a hódně jim narostou ceny, tak nic... ticho. To je Okamura najednou jen člověk...  Politické téma leží na ulici, voličské hlasy leží na ulici a Okamuru omlouvá, že je jen člověk... A je tu důvodná obava, že mu to otlučou o hlavu, že je to jen vějička na voliče. 

Ještě že máme toho Babiše. Ten má tisíce placených poradců, někdo si to na Kydech přečte, dojde mu že to přinese hlasy, Babiš natočí Čau lidi, něco projedná na vládě, kosmeticky jim zmírní situaci... a hned bude zase o nějaké voliče bohatší. Že ho za to budou kritizovat, to mu může být jedno... jde o voliče... 

Ne, nechci Okamurovi křivdit Petřepavle... třeba si už chystá prohlášení. Ale jde o rychlost... politika je vysoce konkurenční prostředí. Jestli se Babiš stihne vyjádřit dřív, tak už to Okamurovi moc nepomůže. 

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (20 hlasů)

Okamura má smůlu.
Babiš už včera prohlásil, že chce zastropovat ceny u dodavatelů poslední instance, snížit DPH z energií na 0 a proplatit lidem příspěvek na slunečníky, měsíčníky a větrníky:

https://www.facebook.com/AndrejBabis/posts/2372526956217268

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

Okamura předvedl svou nebetyčnou hloupost, když v reakci na Babišovy snahy pomoci občanům postiženým zdražením EI, prohlásil jeho pomoc za "Babišovy žebračenky". Přitom jak známo, ani Babišova ani nikoho jiného snaha o regulaci cen a pomoci občanům nenašla v EK pochopení. Viz překlad z DW
https://bavor.blogspot.com/2021/10/eu-predstavila-soubor-nastroju-proti…

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

vyvolám a dopustím zdražení o 100 % a doplatím 20 %, vyvolám a dopustím inflaci o 30 % a zvýším důchody o 6 %, zvýším povoláním agenturních pracovníků z Ukrajiny nezaměstnanost o 5 % a zvýším počet pracovníků (dobře placených státních zaměstnanců) Úřadu práce .. a tak dokola.

Průměrný počet slepic: 2.7 (12 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

doplatky a zvýšení důchodů na dluh který splatí ti příjemci.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Vidlák a.a. správně znamená, že Volný čelil cenzuře. Vzápětí chybně dodává, že si našel cestičku, , jak zařídit, aby o něm slyšel každý. Nenašel, taková neexistuje. Pokud o něm slyšel každý, tak v negativním smyslu smyšlených příběhů, které se ve skutečnosti staly jinak. Ve smyslu politických myšlenek už to každý nebyl. Snad každý dvacátý, to ano.

Průměrný počet slepic: 3.2 (10 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

je taky publicita. To je nejpozději z druhé půlhodiny marketingu. A to je ten, co prej rozflákal papalášům stoleček a muselo ho odvléct po zuby ozbrojený komando a vypli kvůli němu kamery, abysme nemohli vidět, jak ho přitom zmlátili - to je PŘESNĚ ten typ publicity, který Volný potřeboval na aktivizaci přesně těch voličů, kteří mu k oslovení ještě zbyli.

Průměrný počet slepic: 3.9 (10 hlasů)

Protože já jsem mezi těmi lidmi párkrát byl a oni se aktivizovali z jiných důvodů. Kvůli parlamentním obstrukcím a strkanicím by Volný blok nevolil nikdo.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

na predvolebni debatu, kde vrchni Komunista rikal, ze je mozne dle zakona o vnitrnich cenach prodavat elektrinu za neburzovni ceny??
Nejak se nad tou myslenkou zavrela voda. Proc ??

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

zákon o vnitřních cenách není v naší pravomoci. Protektorát EU nemá právo přijímat takové zákony.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Ale já ani nevím, jestli je vůbec dobře, aby se ostatní odběratelé energií skládali na ty z BE? Na ty, co šli do rizika a několik let jim to vycházelo a vydělávali. Protože stejně oprávněně se mi jeví i opak, tedy aby nějaký soft projel všem faktury na elektřinu a plyn třeba 5 let zpětně, zprůměroval ji všem na stejno a přepočítal na dluhy a přeplatky. To by potom klienti BE třeba vraceli pár desítek tisíc do společného, solidárního balíku.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

Lidi - ti obyčejní a myslící nejsou hloupí a uvažují jinak než mlamojové. A ač se tvrdí že senioři a počítače nejdou dohromady\, třeba článek z 11.. už oblítl půl republiky. večer dorazil mejlem. Poměrně fofr... hmm. A ty ostatní - taky. Nemusím mít telku, a stejně vím co se děje a co si o tom/čem myslet si přeberu sama. :-)

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

No, tak potom mu nezbyde asi nic jiného než sedět doma a lomit rukama. Kdybych věděl, jak to těm lidem vnutit (navíc aby mne brali vážně a nešli si jen levně nakoupit), tak tam budu třeba místo něho. Já to nevím. Proto politickou stranu nevedu.

Já mohu jen dávat zpětnou vazbu, jak co působí na mě jako na voliče. A jak jsem si s myšlenkou dát mu hlas pohrával, přestal jsem si hrát, když oznámil, že s Babišem (jako osobou) koalovat nikdy nebude. Tím mi dal na jevo, že (spolu)vládnout nechce, protože bez ANO by ani nemohl. Kdyby chtěl vládnout, podobnou podmínku před volbami nevysloví (Jak se vyvynou debaty po volbách je totiž věc jiná).

A pak jsem ho viděl po volbách vysmátého jako sluníčko, spokojeného, i když dostal méně procent, než 2017. To jeho chození k Soukupovi etc. je jako když já nebo vy jdeme do práce. Udržuje mašinu v chodu. Protože za čtyři roky bude chtít svých 10 % zase. A ano, budu-li chtít ve své práci dosáhnout něčeho víc, ano, budu muset také "zvednout zadek".

(Váš poslední řádek byl zbytečný.)

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Lžete.
Okamura chtěl s ANO koalovat (za jistých podmínek, jako každý rozumný politik) už po minulých volbách, ten se obrátil na ČSSD a komunisty. Ani po těchto volbách se Babiš nechtěl obracet na Okamuru, kdyby vyhrál říkal že by jednal s ODS.

Průměrný počet slepic: 2.6 (14 hlasů)

Tuším že tehdy ty "jisté podmínky" byly něco ve formě Červencového ultimáta. Jestli si dobře pamatuju, tak tehdy žvanil něco ve stylu "do vlády klíďo, ale Babiš ven, bo je trestně stíhaný" Něco podobného v té době prohlašovali i piráti... a vlastně všici, kdo se pak usadili v opozici.

A co kdo chce dělat, nebo nechce dělat... to je vlastně šumák. Důežité je to, co nakonec udělá, ať už chce nebo nechce.

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

Tak neříkej polovinu pravdy, on chtěl prvně jednat z ODS i minulé volby, to ti nějak vypadlo, omyl?

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

a) Nejsem Josef.
b) Váš poslední řádek byl zbytečný, protože byl ad hominem.
c) Napsal jsem: "...když oznámil, že s Babišem (jako osobou) koalovat nikdy nebude." Všiml jste si důrazu na slova "jako s osobou"? Že jsem nepsal o straně?
d) Že v roce 2017-2021 udělal Babiš všechno pro to, aby se bez Okamury obešel, nikde nepopírám. Naopak to sám tvrdím. Zda i tehdy dal Okamura podobné ultimátum ovšem netuším. Každopádně tehdy měl Babiš jinou možnost.
e) Veřejným prohlášením, že bude ochotný jít do vlády s ANO jen bez Babiše, učiněném před volbami 2021, aniž by se ho na to Babiš ptal, bylo v prvé řadě zbytečné a předčasné. Opravdu netuším, co víc by mohl udělat pro to, aby se na něj Babiš případně ani neobrátil. A to ani kdyby jinou možnost neměl. Protože Okamura postavil celou věc před veřejnost tak, že by se výsledek nedal ani na okamžik vydávat za výsledek koaličního jednání dvou partnerů, ale za ultimátum, jehož jedinými možnými výsledky jsou nedohoda, nebo pokořený Babiš (zofalý muž dělá zoufalé činy) či Okamura (otočil a nedrží slovo).
Přitom stačilo, aby Okamura mlčel a body k jendání přednesl až během jednání. Tohle bylo jenom divadlo pro veřejnost a bylo by zajímavé vidět, jak by reagoval na případný protinávrh "Vláda bez Babiše? OK, pak ale i bez Okamury." To se v tuto chvíli už ale nedozvíme.
f) Celou dobu píši o zpětné vazbě - mě jako potenciálního voliče, jak se mi to jeví. Co doopravdy chtěl nebo nechtěl, ví samozřejmě jenom Okamura sám. Vy i já jen hádáme podle indicií. Tedy pokud nejste Okamura. Každopádně i kdybyste Okamurou byl, nechte si napříště kecy o lhaní a lezení do zadku od cesty. Děkuji.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Šlo by s menšími úpravami Kydy vydat jako čtyři sborníky. Jeden sborník jako články z jednoho roku.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

Sebrané spisy. Díl I. až IV.
Už vidím ty knihovny narvané spisy jiného vizionáře z volebních kampaní. Ty jsou zdarma, budou i tyto?

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Žádné sborníky nebudou... není nic staršího než včerejší zprávy... 

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

A po týdnu si to vezmou do prádla nějací čučkaři, něco pootočí, něco zamlčí atd., vysvětlí nám, co si o tom máme/smíme/musíme myslet, a začnou to vyučovat ve školách.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by lujjza (neověřeno)

Trvalý odkaz

dějebis

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Není nic staršího, než včerejší noviny, nebo nověji, než včerejší N(h)ovinky.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Pravda, zprávy zastarávají rychlostí blesku. Ale vy jste tam publikoval i rady pro ty, co chtějí hospodařit. Některé takové články od vás mám uložené a čas od času se k nim vrátím. Jednou jste nastínil vizi, že by každý, kdo má zájem mohl hospodařit na 1000 m2. Ne každý, kdo má zájem má i zkušenosti. Těm by se vaše rady shrnuté do sborníku mohly hodit.

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

Články o tom, jak správně hospodařit a články o dlouhodobých probblémech naší civilizace a možné budoucnosti nezastarají. Druhý důvod je nespoléhat se na jeden web, doufám, že existuje záloha článků.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3300307-odstrihnout-zeme-od-dodavek-…
„Podle velvyslance pro energetickou bezpečnost Václava Bartušky se obávat nemusíme ani případného „utažení kohoutků“ s ropou a plynem, Kreml je totiž na prodeji závislý a Evropa už ukázala, že se bez dodávek dokáže obejít…“

A takovýto v.l vystupuje v médiích jako „expert“, jedná za nás v zahraničí!?!

Průměrný počet slepic: 4.8 (36 hlasů)

... a proto žadonila o dodávky nad nasmlouvaný objem. Teda žadonila... Obviňovala Putina, že si naschvál nechce mastit kapsy obchodováním s EU co na něj furt prská a co ho vlastně nepotřebuje a místo toho upřednostní plynové zásobníky v Rusku a obchod s Čínou...

Jo, souhlasím, naprosto neuvěřitelné. Ti lidé se k nám snad promítají z nějakého paralelního vesmíru...

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)

je třeba posílat co největší část plynu přes Ukrajinu, aby mohla Ukrajna námi zaplacený plyn ukrást a eurohoši mohli začít řvát, že nám ho nedodal Putin a my kvůli jeho proradnosti mrzneme.

Již vyzkoušený postup.

Průměrný počet slepic: 5 (18 hlasů)

Pan spisovatel přešel na sci-fi?

Pan Občan vám vysvětlí, že není to není velvyslanec, ale učitel.

https://www.coleurope.eu/whoswho/person/vaclav.bartuska

Průměrný počet slepic: 3.9 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

že naletí takovým lidem jako byli agenti Bohemia energy, nebo prodavači zázračných drahých hrnců, zázračných mastiček a připravků, výhodných koupí se "slevou 20 č 50%" (ale vůči fiktivní předražené ceně)???
Že lidé nevěděli jak funguje reklama a normální kapitalizmus bylo před 30 lety pochopitelné ale nyní už ne.
Asi je stále potřeba se občas trochu nechat nachytat, podvodníci jsou stále vynalézavější, ale aby Vás to stálo jen stokoruny a ne tisíce nebo ještě mnohem více.
Odolnost vůči reklamním trikům by se měla učit, v rodině i ve škole.

Průměrný počet slepic: 4.2 (31 hlas)

Pusťte si ČT24, tam jsou všichni "prodavači hrnců" k vidění od rána do večera. A taky jste jim naletěl, když jste jim předal v sobotu mandát na 4 roky. A taky to zaplatíte. Akorát Vám nikdo neřekne, jaká byla férová cena.

Neberte to osobně, Milane. Je to obecně platné.

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

dopsala jsem právě v klidu nezbytnou práci a nemohu z toho všeho usnout.
Tedy dnes ještě naposledy píšu k tématu.

Lidem bych tady u energií NIC nevyčítala,
chovali se přece racionálně a dokonce i "tržně", sama znám mnohé a blbci to fakt nejsou.
************
Jak to,
že obchodník s elektřinou (s povolením regulátora...) mohl lehkomyslně prodávat, co ještě sám NENAKOUPIL?
Elektřina fakt nejsou hrnce, stát vydával speciální povolení a měl řešit i dohled a zákony....

Jak to, že si dovolil takový obchodník uzavírat smlouvy s fixací?
Sám netušil za kolik bude muset po celou smluvní dobu nakupovat.
Jen naháněl další a další zákazníky ve stylu "letadla"a prodával, co ještě ani nenakoupil.

On žádné riziko a vše mají odnést jen ti zákazníci, co smluvní část plnili?
To vše je jejich vina?

LEDA HOVNO!

Oni mají smlouvy a jedna strana si klidně a bez náhrady vycouvá, když už to přestává sypat...
Miliardář bude v pohodě,
ale vždyť způsobí lidem škodu, nesmrdí to dokonce až postižitelnou nedbalostí statutárních orgánů právnické osoby?
To mu má projít, že jen pošle do insolvence nějakou "dceru" i v další zemi,
zisk i vybrané peníze vytahá a hotové....a stát mu to dovolil a dovolí!

Kdo schválil takové zákony napříč politickým spektrem,
kdo dovolil takové "virtuální" podnikání s komoditou naprosto nezbytnou pro život každého občana,
co to je za politiku státu,
to bylo ve veřejném zájmu,
aby dostal povolení každý vykuk a ten arogantně a agresivně prodával, dům od domu, byt od bytu, přes zprostředkovatele na živnost "NIC, zboží které nemá", co se nestyděli lidem klidně i lhát....?
Proč nemáme plné zásobníky třeba toho plynu v majetku státu a dlouhodobé kontrakty klidně od Ruska?
Proč Orbán to umí a my jen stále "válčíme" pro cizí zájmy?
Bude mít přednost domácí spotřeba elektřiny, když už jsme ten čistý vývozce, troufne si někdo na regulaci cen?
Nebo hodlají politici krčit rameny a myslet si to, co Milan?

Staříčci obracející každou korunu, mladé rodiny, Vidlák sám a statisíce dalších domácností...
A Vy se nestydíte Milane pohrdavě a přezíravě tyto lidi šmahem označovat za blbé?

A co když přijdou další krachy, stejně podnikajících...
Nebo to vše nahrnou pod ČEZ (kde jsou mnozí z nás) a pak ho výhodně zprivatizují zase další (či stejní) šmejdi....?

Tak co třeba paní Vitásková, ta o trhu a regulaci i politice s energiemi něco ví,
přečtěte si to prosím každý a dejte "svým" politikům nahlas vědět co si myslíte
a nedejte na Milany,
co se pokusí ve vás budit pocit viny
a dělat z Vás pouhé blbečky, šetřící na špatném místě ....

Ať po čase nepláčeme nejen nad drahotou, ale i nad nedostatkem!
******

To ne odběratelé,
to zejména politici, co se pasovali do zástupců a obhájců našich zájmů mají máslo na hlavě.
A k tomu i EK s těmi emisními povolenkami, omezením jejich množství při vyšší potřebě díky zase politice EU
a dalším spekulantům, co si kšeftují už i s těmito...

https://www.institut-av.eu/wp-content/uploads/2021/10/Kdo-ponese-vinu.p…

Průměrný počet slepic: 4 (35 hlasů)

ale oni sami.
Protože věří nesmyslným teoriím o neviditelné ruce trhu která zlevní kdeco, našeptávačům v neomezené lživé reklamě, v situaci kdy trh není regulová, kontrolován a usměrňován, naopak ponechán jako džungle sedící právě podvodníkům.
Chápu, že lidé vyrostlí po 1989 neví co to je politika pro lidi, že stát může být i od toho aby je chránil před špatnými úmysly jedinců a organizovaných skupin, ti byli vychováni "naším" školstvím s člověkyvplísni a "našimi" médii. Těm se omlouvám, starším ne.
Podívejte se jak pokaždé dopadají volby a otevřete konečně oči.

Průměrný počet slepic: 3.3 (17 hlasů)

Smlouvy byly na dobu neurčitou.
Smlouvy mohla jakákoliv strana vypovědět kdykoliv (jak BE, tak klient).
Smlouvy odsouhlasily a podepsaly obě strany.
Prostě klient si vybral nižší cenu na úkor klientského servisu a stability.

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

Já jsme zde na Kydech byla asi první,
kdo upozornil čtenáře na nebezpečí smluv na dobu NEurčitou i do budoucna.

Ale všechny asi takové u BE nebyly, protože nepředpokládám u ERÚ vymýšlení si práce. (odkaz níže)

Nebo že byste všechny ty smlouvy psal pro BE Vy a tak víte jistě,
že byly totálně a jen na dobu neurčitou....
a vypovězeny řádně, s dodržením výpovědní lhůty..

Co se v podnikatelském (i smluvním) sektoru ději mne školit nemusíte.

Klient si vybral "dodavatele" se státní, speciálně hlídanou licencí.
A dodavatel vyřešil problém po svém a licenci si zrušil sám tím, že ukončil činnost ještě dříve,
než by mu byla ERÚ odebrána a pokud skončí v insolvenci bude problémů na straně odběratelů ještě více.

Smlouvy s dodavateli bez "garance stability" bez ohledu na klientský servis máme v podstatě všichni,
jen dokud na nás nedojde, machrujeme jako Vy a další zde a to je tak celé....

https://www.eru.cz/-/eru-prosetruje-dodavatele-energii-kvuli-podezrelem…

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Tak funguje virtuální eknomika. Obchodování s reálnými statky je pomalé a nemoderní. Na stejném principu je už 50 let postaveno bankovnictví - také hypotéka je "elektřina, kterou ještě nikdo nenakoupil" a naprostá většina obchodů na burze probíhá v opcích a derivátech derivátů, což jsou jen vzdušné zámky budoucích očekávání.

A víte jak to dopadne? Úplně stejně jako s Bohemia energy. Jediná neznámá je, kdy se to stane.

Momentálně probíhá pokus o řízené přistání. A protože je to velká akce, vzali si na pomoc různé obezličky jako terorismus, kovid, zelený úděl...

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

Z toho si nic nedělejte Majko, milan s pavlem zaslouží přes hubu a to je celé.

Máme otevřený trh, lidé se dle vlastního uvážení moho či nemusí chovat tržně. Ti co se zorientují na tom budou (finančně) lépe než ti co ne. Každý má co si vybere a díkybohu za tu možnost si svobodně vybrat, kecům Vlastimila navzdory.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

a "my" (tedy já ne) stále "válčíme" za cizí zájmy, jak píšete.
A jedna z možných odpovědí je to co jsem napsal v tom provokativním nadpisu
"že jsou lidi blbí" (tedy ne všichni, ale divil jsem se a byl jsem opravdu překvapen, že jich je tolik).
Já nefňukám a neobviňuji, já se jen divím ...

Průměrný počet slepic: 3.9 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Možná, že Milión okamžiků bude vystřídán Milióóónem Odběratelů.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Budiž světlo, řekl Bůh.
A hned věděl, co je dluh.
Pak už radši držel ústa
lež by byla bohapustá.

Mnohého by z toho kleplo
kdyby řekl Budiž teplo.
Kdyby řekl Budiž kapík
Adam by vytáhl sapík.

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)