Vidlák a.a. a Bohemia Energy

Autor

Můj bratr Master mě upozornil na jednu zajímavou věc. Kydy existují už víc než čtyři roky. Po celou dobu jim pozvolna roste čtenost. Je to opravdu kapka ke kapce, Kydy nejsou žádná rychlokvaška, své čtenáře si hledají pomalu, protože mám primárně zájem o čtenáře pravidelné. Proto také dělám vše pro to, aby si můj čtenář mohl dát ráno v práci kávičku a k ní si otevřít nový článek. 

Tu a tam se ale stane, že jsou Kydy vysloveně přepadeny novými čtenáři a může za to fejsbůk. Prostě nějaký můj článek zarezonuje, začne se sdílet a po několik dní mám najednou dvoj i trojnásobnou čtenost. Pak to zase upadne, vše se vrátí do starých kolejí, ale nějakcí čtenáři vždycky zůstanou a zabydlí se tu. A včera... si mě všimly Parlamentní listy. Jen v jejich rubrice Monitor... ale chvíli to včera vypadalo, že spadne server. Takový nápor čtenářů tu ještě nebyl.  

Myslím, že to v diskusi už bylo vidět. Začaly se objevovat nové nicky, přidali se noví diskutéři. A samozřejmě se našli i noví trolíci. 

Prosím všechny diskutéry o trpělivost. V nejbližších dnech se prostě objeví noví čtenáři, kteří zde zůstanou. Neznají to tu. Nevědí nic o zdejších zvyklostech. Dejte jim čas. Ne každý nový nick je od Kartouze. Možná prostě jen nesouhlasí. Do týdne nápor ustane, vše se vrátí do starých kolejí a do diskuse možná začne přispívat pár nových jmen. A já si vyhodnotím, kdo přišel diskutovat a kdo přišel škodit... a vykydám tu. 

Zajímavé je, že zatím pokaždé došlo k tomuto nárůstu čtenosti vždycky, když jsem napsal nějaký řádně apokalyptický článek. Teď naposled to byl pondělní text "Vítejte v realitě". Předtím to byl článek o Vrběticích nebo o tornádu. Jakmile se rozjedu, mám nějaký hluboký splín, patřičně se rozkurážím a nechám své myšlenky zavést až na kraj dystopické budoucnosti, tak mě čtou nejvíc. Jakmile se v této republice stane něco, co má potenciál ničit, já se dostanu do blbé nálady a napíšu něco o katastrofě, hned to všichni sdílejí. 

Já jsem vlastně takový apoštol apokalypsy. 

A vzhledem k naší růžové budoucnosti mi zřejmě čtenost ještě rapidně naroste... 

Kydy už jsou tak známé, že stačilo, aby se na fejsbůku objevila Ládikova básnička. Nebyl u ní vůbec odkaz na Kydy ani jiná poznámka. Prostě jen "ukradeno z internetu" a pod básničkou bylo připsáno, že autor píše pod nickem Ládik. Jeden z prvních komentářů ihned odkazoval na Kydy. Už jsme prostě známí. Tak známí, že širý internet ví nejen, že existuje Vidlák, ale také že existuje Ládik. Blahopřeji Vám Ládiku, dnes večer připiju na vaše zdraví velkým stakanem portského. Nepochybuji o tom, že Targus, Maneca, Admirál, Godot a Asfaltový holub a další už také mají svoje jméno a když budou jejich komentáře citovány na fejsbůku, budou čtenáři vědět o koho jde.  Chci vám všem poděkovat. Díky vašemu projevu jsou Kydy tím čím jsou a bez vás by to nešlo. Jste součástí této cesty nedovedu si představit být tu bez vás. 

A já si teď právě uděluji již zmíněný titul apoštola apokalypsy, který si odteď budu psát za jméno.  Mojí disertační práci i s obhajobou tu můžete číst už čtyři roky.  Oponentura je každý den k dispozici pod článkem,  komise je sice laskavá, ale nic mi nedaruje. 

Všichni noví čtenáři jsou zde vítáni. Pokud se vám zde bude líbit, přečtěte si zdůvodnění existence tohoto blogu, seznamte se s pravidly diskuse  a prostě diskutujte. 

Existuje tu pár nepsaných zvyklostí.  Všechno co zde vyslovíte, je jen názor. Nemá smysl ohánět se pravdou, nemá smysl ohánět se fakty, nemá smysl dokládat odkazy. Nikdo na mém blogu nemá právo mít pravdu nikdo. Ani já ne. Předkládám vám zde názory, pokouším se o různé úhly pohledu a klidně si ve dvou článcích po sobě protiřečím. Klidně v jednom článku chválím a v druhém kritizuji. Toho samého za to samé. 

 Nikoho nenutím mi věřit, nikoho nenutím mě chválit. V diskusi máte právo mě zepsout, máte právo mít jiný názor, máte právo ten názor prezentovat a máte právo ho obhajovat. Ale nemáte právo ho označit za pravdu. A nemáte právo se posmívat. Ani mně, ani nikomu jinému. A pro každého nového platí, že co je dovoleno Jovovi, není dovoleno volovi. Až se zde zavedete, budete moci být jízlivější i radikálnější. Ale až se zavedete. 

No  abych se dneska jen nenaparoval násobným nárůstem čtenosti, dostojím svému jménu. Povím vám, co se v posledních dnech odehrálo nového. 

Já byl s energiemi také u Bohemia energy. Když jsem přebíral dům po dědečkovi, měl to tak zavedené a já to převzal. Ceny byly víceméně standartní a neměl důvod nic měnit. Až do minulého týdne. to se ukázalo, jak to na té Bohemce mají zavedené a já přešel k Innogy, kde jsem ještě stihl podepsat smlouvu na tříletou fixaci elektřiny i plynu. Ale s tím, že k přepisu dojde až od prosince. 

Včera Bohemia Energy skončila. Miliardář vydělal, co se stane s jeho firmou, zaměstnanci i se zákazníky to ho už nezajímá, protože máme hentů neviditelnou ruku trhu a pojede si někam užívat vydělané miliardy. O jeho klienty se postará dodavatel poslední instance. Takže ani já se zatím nemusím bát, že by mi odstřihli elektroměr. 

Nicméně... podíval jsem se na stránky těch dodavatelů poslední instance a hned na mě vyskočila nová tisková zpráva, že se sice o zákazníky Bohemky postarají... ale za aktuální burzovní ceny. To aby sis člověče český moc nevyskakoval. Pro mě to bude obzvlášť zajímavé sledovat... chápu, že existují nějaká zákonná pravidla a že jsem měl přejít k Innogy až od prosince, ale teď když Bohemka zkrachovala... to bych mohl přejít hned ne? 

Innogy je pro mě zároveň i ten dodavatel poslední instance, takže jsem opravdu zvědavý, jestli se něco změní, nebo mi vysvětlí, že stejně nemohu přejít hned a že jim alespoň jednou budu muset zaplatit za plyn i elektřinu v nových fajných cenách. Tohle si opravdu užiju a budu vás pravidelně informovat. Moje apokalyptické svědomí mi říká, že pád Bohemia energy bude pro někoho slušná bonanza. 

Chování dodavatele poslední instance a jeho naordinování aktuální supervysoké ceny... to je hezké politické téma což? Bezmála milion klientů, kteří si teď přečtou, jak se k nim bude jejich nový dodavatel chovat... To je dost voličů ne? Máme tu jednu vládu na odchodu a druhou na příchodu. Tohle by hodně ukázalo, jak to s námi kdo myslí ne? Jeden si potřebuje upevnit moc a druhý potřebuje národu dokázat, že byl mnohem lepší hospodář než si voliči mysleli.  Devět set tisíc klientů...  Všichni si to v nejbližších dnech přečtou. 

Nestojí za to vystoupit v televizi, natočit nové Čau lidi, svolat tiskovku, nechat se napudrovat, nakadeřit a pak oznámit těmto potenicálním voličům, že dostanou energie za nějakou aktuálně průměrnou cenu? Kydy čtou na všech ministerstvech. Čtou je podle mě i všechny ty volební štáby, poradci i poraděnkové. Tož poraďte svým Rakušanům, Fialům, Jurečkům, Bartošům, Babišům i Okamurům, aby toto téma zvedli. 

Okamura může mít spoustu voličů, když teď zvedne povolební prdel a začne se rozčilovat před kamerami, že stará i nová vláda na normálni lidi sere a neřeší jejich situaci, protože chudáci teď budou platit příšerně drahou energii. 

Babiš může s klidnou tváří slíbit spoustě pražáků, kteří volili Fialu a teď koukají jak vyvoraná myš, že jejich oblíbení herci Marek Daniel a Pavel Liška normálně lhali až se jim od huby práší... ale dělali to za peníze a člověk se nějak živit musí... Babiš může těmto voličům ukázat, že není takový hajzl, jak si o něm myslí a může do roztrhání těla bránit jejich peněženky. 

Fiala a jeho pětiskvadra mají jedinečnou příležitost ukázat kupříkladu mně, že jsou to politici na svém místě, že myslí na lidi víc než na prebendy a ujmou se tohoto problému. Koneckonců spolu máme šanci dát Česko dohromady, tak by mohli začít tímhle. Jsou to mraky hlasů ve volbách. Málokdy máte jako politik šanci na tak jednoduchý a účinný direct marketing. 

Já si Vidlácky ohlídám, kdo se k tomu jak postavil. A rád tady napíšu, že Innogy se pochlapila a ke dni pádu Bohemia Energy jsem už jejich klient ne všemi výhodami co mám ve smlouvě. A samozřejmě s chutí napíšu, když to bude naopak a ukáže se, že jsou to dojiči obyčejného občana voliče, jak by se dalo čekat. 

Rád také pochválím klidně i Vítka Rakušana o kterém jsem včera napsal, že je krysa, když se tohoto problému chopí. 

To víte páni politici... jedny volby jsou za námi a brzy budou další. Mnohem dřív než si všichni myslíte. Je třeba na nich pracovat. Je třeba aby se ukázalo, co jste zač. A je třeba, abychom na vás viděli. A ještě více je třeba abyste viděli vy nás. Abyste viděli, že všechny komunikační kanály pod kontrolou nemáte. Je třeba tyto články sdílet a přeposílat, abyste se zase třásli z toho, jak si mezi sebou přeposíláme dezinformace a vy s tím nemůžete nic dělat a nepomůže vám ani speciální vysílání České televize. 

Vidlák a.a.

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (156 hlasů)

Komentáře

Jenom trošku - díky mé skromnosti totiž skutečně může docházet k tomu, že mírně kapitalismus podkopávám. ale v rámci zákona !!!
A lidi bych nikdy nezabíjel a nejedl, to bych se radši zabil.

Hezký den. (škoda že neznáte odpověď na docela konkretní otázku...ale nevadí, vypsal jste se, to je také dobré...)

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

Až soused zemře hladem poté, co před měsícem dojedl poslední konzervu, už žádné svaly mít nebude.
Bude kostrou potaženou SUCHOU kůží prostou veškerého tuku.
Kostra sama bude vhodná tak na chudý vývar. Tělo totiž v poslední fázi hladovění spotřebuje nouzové zásoby tuku v srdci, ledvinách, játrech, krvi a kostech a následně neodvratně umírá.

Pokud bude mít soused sílu, bude moci roztlouci ovařené kosti na drť, prosít a drobnými částmi kostí zahustit zmíněný vývar.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Občan: Až soused zemře hladem poté, co před měsícem dojedl poslední konzervu, už žádné svaly mít nebude.
***
Ano, máte vlastně pravdu. Zatímco jsem kanibalismus označoval za krizi, když budeme jíst sousedův hyždový sval, naprosto správně a přesněji jste vystihl, že v případě, že už ani soused nebude k jídlu, nastane úplné dno mezilidských vztahů-nejedlý soused. Děkuji za opravu.

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Já jsem od BE odešel před několika lety na základě mizerných zkušeností a šel jsem k e-on. Nemám teď sebemenší potřebu vzývat stát, ať mi zaručí nějaké kompenzace nebo výhody proti jiným. To je holt kapitalismus. Ceny se odvozují z cen na burze, možná fixace to může v obou směrech ovlivnit.
Opravdu nerozumím, proč by dodavatel měl novému (třeba i havarovanému) zákazníkovi dát něco za jiných podmínek.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Pomůcka pro zloděje obrázků z obrazovky:
nabídka start -> vyhledat aplikace "výstřižky" -> zmáčknout tlačko "nový" -> označit, co chcu zkopírovat -> ctrl+v tam, kde to chcu vložit -> pohodlněji žít...

Nejgeniálnější věc, kterou okenáři vymysleli...

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

Tohle je zajímavé v diskuzi k článku: Poslanecké kluby §77
(1) Poslanci se mohou sdružovat v poslaneckých klubech, a to podle příslušnosti k politickým stranám a politickým hnutím (dále jen "politická strana"), za něž kandidovali ve volbách. Poslanci příslušející k jedné politické straně mohou vytvořit pouze jeden poslanecký klub. Slučování klubů je přípustné.
(5) K ustavení poslaneckého klubu na začátku nového volebního období jsou oprávněni poslanci zvolení do Sněmovny za samostatně kandidující politickou stranu. K ustavení klubu podle věty první je třeba nejméně tří poslanců.

Já to čtu tak (odst.5), že Bruselská pětka nemá nárok na poslanecké kluby. Byl bych ještě ochoten připustit, že na dva - PirStan a Spolu. Ale oni nám to jistě vysvětlí.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

JJ, řeknou, že kandidovali za pět různých politických stran na celkem dvou kandidátkách v rámci dvou předvolebních koalic. A je to.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

to Vondráčkovi, ten snad má přehled
( ale sněmovna si vždy poradí ☺ )

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Místo teho aby blboni měli uzákoněné podíly na energiích, prodali jim je cizákům za falešné papírky a energii blboňům prodávají jako cizím za ceny vyhoněné cizáky za oponou. Takže cálujou burzovní ceny na keré nemaj žádnej vliv a temu říkaj demosgráca.

Blboni žijou v zemi, kerá získala status dojné pobělohorské krávy a stačili na to Zeman, Klaus a malej Benda, kerej tam zas bude sedět a přebírat kravská lejna od kobylinců.

A jak končila pohádka o hloupém Honzovi, kerej si za deset let vysloužil hroudu zlata, kerou cestou do dom inteligentně vymněnil za prd a eště to dokázal obhájit předsevzetím, že by se s tím stejně zbytečně tahal a takhle že ho nigdo nevokrade. Imbecilům zdar, zdar, zdar. Muheeeeee

Průměrný počet slepic: 4.2 (19 hlasů)

Jako by to bylo dneska si pamatuju, jak Zaoralek kudy chodil, tak vsude vykladal, jak to bude pro nas vyhodne mit spolecny energeticky trh s Nemeckem. Pry mnohem lepsi zajisteni proti blackoutum a soucast velkeho silneho trhu....
Socani tenkrat dojili CEZ na dividendach, a tak se tetelili, ze budou prodavat za nemecky ceny do Rise.
Ze Cesi budou platit to same vedeli urcite dobre, ale o lidi prece jde (nejenom socialistum) maximalne mesic pred volbami.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

In reply to by Sakura (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nečas 2012 říkal že oddělovací trafa na předávacích bodech s Německem nebudou- Jsou tam od 2017 dali jsme za ně 1,6mld už to dál nešlo. U ČEZ jsem platil za 23MWh v plynu 41 tisíc, u X-Energie 26.400,-Kč také za 23MWh. Elektřinu jsem mněl od Bohemie 1935,- Kč včetně DPH MWh tak do bude skok. ČEZ totiž jako poslední instance dodávky nyní nabízí v elektřině cenu 5.572,-Kč včetně DPH za MWh. U souseda z 75.500,-Kč na 156.000 Kč za zimu má totiž jen elektrokotel.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Sasin to práve ukázal: krátkym komentárom plnohodnotne nahradil jeden ročník Hospodárskych novín.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Asi to neni pro vidlaka dobra zprava - https://video.aktualne.cz/dvtv/zakaznici-bohemia-energy-ted-zaplati-nas…

jak doklada snobr v rozhovoru - dodavatele posledni instance vam musi prodat elektrinu za trzni cenu a ta je diky burze v nemecku udajne 4x vyssi nez loni a podle nej nema Babis ci nastupujici vlada zadne prostredky pro zmenu - leda mozna to avizovane odpusteni dph
z rozhovoru plyne, ze tato cena by mela platit 6 mesicu - bohuzel u nas s nejvetsi spotrebou a nejvyssi cenou
nezminili co po tech 6 mesicich, zda vam nabidnou lepsi cenu, nebo muzete jinam, je tam hodne nezodpovezenych otazek - tedy hlavne pro dosavadni odberatele
dalsi veci budou dluhy u cez a bank po pusobeni BE - obavam se, ze to zaplatime vsichni, za moravia energo zustala sekyra 5miliard(hlavne cez a kb) a v konkurzu se prodejem majetku ziskalo jen 400milionu
v rozhovoru zaznelo, ze to byl sice obrovsky hazard, ale trestne to asi samo o sobe nebylo, doporucuji poslechnout

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

Zákazníci, kteří budou převedeni k dodavateli poslední instance (DPI) si musí do 6 měsíců vybrat nového dodavatele a uzavřít s ním smlouvu. Pokud by to neudělali, spadnou do neoprávněného odběru a hrozí jim fyzické odpojení a pokuty.
Ten režim DPI je jen čas pro zákazníky, aby si našli nového dodavatele. Samozřejmě můžou uzavřít standardní smlouvu na dodávku s dodavatelem, u kterého jsou aktuálně v režimu DPI.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Titulek : "Během 6 měsíců MUSÍ jinam"
Dále v textu, drobnějším písmem : "...Samozřejmě můžou uzavřít standardní smlouvu na dodávku s dodavatelem, u kterého jsou aktuálně v režimu DPI."

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

zadne dobre zpravy ....
Ceny ropy (OIL) včera pokračovaly v růstu díky prognózám, že rostoucí ceny zemního plynu (NATGAS ) mohou tlačit na přechod k ropě. Ceny ropy od začátku září vzrostly o více než 15 %, a to zejména kvůli prudce rostoucí poptávce po zemním plynu a hledání levnějších náhražek, jako je ropa. Přestože poptávka po ropě prudce roste, producenti OPEC+ se rozhodli nezvyšovat nabídku a budou se držet svého původního plánu přidat v listopadu pouze 400 000 barelů denně navíc.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Erik Best: VW ve válce s Babišem
Den před českými parlamentními volbami pohrozila Škoda Auto ze skupiny Volkswagen zastavením výroby aut v České republice. Byl to válečný akt. Škoda mohla stejně dobře počkat až den po volbách. Místo toho se rozhodla pro nepřátelství. Pak přišla v pondělí s kloboukem v ruce žádat premiéra Andreje Babiše a ministra průmyslu Karla Havlíčka o peníze v podobě reaktivace programu Antivirus. Ani ne tak pro sebe, řekl Havlíček, ale pro své dodavatele. Co však neřekl, ale co určitě ví, je, že VW své dodavatele ždímá rušením nebo razantním omezováním pevně domluvených kontraktů s dovětkem: „Chcete s námi spolupracovat i v budoucnu, že?“ Nyní chce Škoda napravit vedlejší škody svých vlastních skutků tím, že tlačí českou vládu k vyplácení příspěvku na zaměstnanost v rámci covidového programu určeného pro úplně jiné situace. Babiš je v úzkých, protože ví, že nemůže VW jen tak poslat do háje. VW to samozřejmě ví také. Co by udělal Petr Fiala?

Erik Best

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

podobne vyhruzky ohledne zastaveni vyroby VW i Tante Makrela na Orbana ??

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Jenom válečný akt? No z úplnej holokaust! Genocida!!

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Petr Štěpánek:
Hlášení pro poslance Bruselské pětky
„Všichni, kteří ve sněmovně ještě nemáte nějakou funkci, hlaste se u soudružky Pekarové nebo Adamové!" vyzývá na facebooku Petr Štěpánek.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

"Publicista a bývalý člen ODS Petr Štěpánek už nemá zájem kandidovat do Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Na schůzi klubu ANO, které ho tam chtělo nominovat, ho podle ČTK odmítla velká část poslanců podpořit. Štěpánek už dříve označil ANO za „koblihovou mafii“, její poslance za „zm*dy“, Andreje Babiše za „slovenského gaunera“ a o České televizi napsal, že by bylo příhodné zrušit „koncesionářské výpalné“, případně rovnou podminovat Kavčí hory a zmáčknout knoflík. I samotného Andreje Babiše jeho nominace překvapila."

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

má zdravé názory na Českou televizi.
Ještě by bylo třeba zašprajcovat kliku.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Dobry den vsichni, zcela nahodou jsem to tu pred par tydny objevil a s radosti jsem zjistil, ze je tu dost lidi z Kosy, ktera uz neco, co byvala, ale to sem ted nepatri.
Zatim jsem jenom cetl, ale dneska se musim osmelit a neco napsat:

1/ Od par diskuteru tu zaznelo, ze zakaznici zkrachovale BE jsou proste hloupi, protoze je prece nesmysl, aby nekdo prodaval elektrinu levneji, nez CEZ, ktery ji prece vyrabi. At si to ted vyzerou, a tak dale.
Temhle bych doporucil, az priste pujdou do Kauflandu nebo do Carrefouru na nakup, tak at kupuji jenom to, co tyhle dve firmy vyrobily, ostatni si prece muzou koupit u vyrobce a levneji. ze.
Jinak, kdyz jsem pred dvaceti a neco lety rekonstruoval dum, tam mi peakticky vsichni remeslnici nabizeli zbozi o 20-30% levneji, nez katalogy vyrobce. E-shopy byly jeste levnejsi. Cim to asi bylo? Ze by mnozstevne slevy? Nebo dlouhodobe nasmlouvane odbery?

Kazdy prodejce totiz oceni, kdyz se zavazete do budoucna k odberu X kusu za fixni cenu. (proto EU zavedla Energy hub v Holandsku, kde se energie nakupuji za spotove ceny a Rusacke dlouhodobe kontrakty s velkym jasotem poslala do propadliste). Pred par mesici jsem jeste cetl, ze Rusaka nepotrebujeme, protoze Ceska republika nakupuje plyn a ropu na burze v Holandsku. Tusim ze to oslavne psali radoby ekonomove Kovanda a Sichtarova. Uz tenkrat jsem si rikal, jestli tyhle ekonomicka jelita vedi, kde se najednou v tom Holandsku vzalo tolik ropy a plynu, ze je tam dost pro vsechny.

2/ Kdyz jsem byl maly, tak jsem s babickou casto chodil kolem plotu jedne drevozpracujici tovarny (devadetata leta neprezila, a dnekska uz tam nejou ani ty ruiny, ale po silnici kolem jezdi denne desitky kamionu suroveho dreva smer Rise), a tamejsi administrativni budova hodne prevysovala ty okolni. A babicka mi vypravela, jak jeste pred valkou behem krize, se tovarna dostaka do problemu a zkrachovala. Majitel pry stihnul prevest na manzelku dum a pak skocil z okna te budovy. (4-5 pater, presne ti to uz nepamatuju).
Proc to pisu? Protoze jsem prave cetl, ze majitel BE ma na ucte 3,7 miliardy a je tedy jednim z nejbohatsich Cechu. Nejsem zavistivy a on ty penize mozna vydelal nekde jinde, ale podle soucasneho modelu podnikani (Bakala), to vypada, ze BE zdimal dokud to slo, a kdyz energie zacly pred zasem stoupat, tak mu bylo jasne, ze "garantovane ceny" urcite nedodrzi, to by musel do firny vratit, penize, ktere z ni vyzdimal, aby preklenul obdobi, kdy se dari mene. Takze zdimnout jeste jednou poradne, penize vyvest rychle ven a firmu poslat do bankrotu.

Uz jsem zminil jednoho Ceskeho podnikatele a Havlovo chranence, ktery si nabral velke uvery (desitky miliard), ze bude OKD modernizovat a investovat, ale penize z firmy vyvedl, poslal ji do insolvence a z bezpecne vzdalenoisti to ted v Cechach prez sva media a neziskovky kibicuje.
Mno, urcite uz jste slyseli, ze se mame uplne nejlip v historii, ze za komancu, valky, prvni republiky atd. bylo vzdycky hur. Koumousi a zvladte pak Socani nezapomenou zduraznit, ze je to hlavne diky tomu, ze cela leta bojovali za prava a lepsi zivot delniku.
Komouse stranou, ale Socan byl prece u vesla dost dlouho na to, aby se aspon pokusili neco udelat z tou legislativou, nebo ji aspon uvest na uroven prvni republiky, kdy se meli vsichni tak spatne, ze i majitel byl odpovedny za svoji firmu.

To je asi tak vse, ma trocha do mlyna. Omluvam se za carky a hacky, Ceskou klavesnisi nemam, a Cestinu aktivne nepouzivam ua asi patnact let, asi to je znat :-)

Průměrný počet slepic: 4.9 (20 hlasů)

Protože přednost dostává obsah a ne, co na to poví jazykoví puristé.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Vážený pane Dupale,
dovolujeme si reagovat na Váš e-mail ze dne 9. 1. 2018, který se týkal dotazu na cenu produktu Plyn jen pro vás na 2 roky.
Váš požadavek jsme prověřili. Omlouváme se Vám za chybně zaslaný ceník pro produkt Plyn Exclusive pro rok 2016.
Nabízena cena je dle ceníku pro produkt Plyn jen pro vás na 2 roky, který je k dispozici na našich internetových stránkách. Ceník produktu Vám pro kontrolu zasíláme v příloze tohoto e-mailu.
Vaše dotazy rádi zodpovíme na Zákaznické lince ČEZ Prodej 800 810 820, popřípadě na e-mailové adrese cez@cez.cz.

Děkujeme Vám.
S pozdrave
Martin Kos
ČEZ Prodej, a.s.

Guldenerova 2577/19
326 00 PLZEŇ
tel.: + 420 800 810 820
fax: + 420 371 102 008
e-mail: cez@cez.cz, www.cez.cz

Původní textZ: Jaroslav Dupal <jdupal@post.cz>
Pro: ČEZ Prodej, a. s. <cez@cez.cz>
CC:
Odesláno: 09.01.18 14:25:15
Věc: Re: Změna dodavatele

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Budoucí vláda by mohla rozpolcenou českou společnost sjednotit, a to proti sobě
https://cz.sputniknews.com/20211013/budouci-vlada-by-mohla-rozpolcenou-…

citát:
"Česko žádnou změnu nechtělo. Demokratům vyhrála volby jen náhoda."

Zpátky na zem. Česko žádnou změnu nechtělo. Demokratům vyhrála volby jen náhoda
https://archiv.hn.cz/c1-66985170-zpatky-na-zem-cesko-zadnou-zmenu-necht…
----
Stručné, výstižné a asi nejblíž pravdě.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

!Argument:
Jaderná energie je pro Finsko důležitá
-----

Evropská komise na podzim rozhodne, které zdroje energie budou považovány za klimaticky udržitelné. Jaderná energie nebyla totiž do návrhu Komise na jaře zahrnuta.

Vysoké ceny energií vyvolávají v Evropě emoce. V této souvislosti je velkou otázkou, jak přejít od fosilní energie k elektřině, aby se snížily emise CO2, aniž by tento přechod byl pro spotřebitele a podniky příliš nákladný. V současné době se přibližně polovina evropské elektřiny bez emisí CO2 vyrábí z jaderné energie.

Existuje riziko, že pokud bude jaderná energie z kritérií udržitelného financování v EU vyloučena, bude výsledkem ještě vyšší poptávka po ostatních zdrojích energie. To by zase znamenalo další tlak na růst cen energií. Mnozí politici EU, s nimiž finský web Iltalehti hovořil, otevřeně říkají, že některé země EU, evropští politici a také úředníci Komise mají „ideologické“ tendence ztížit Finsku využívání jaderné energie, která je pro Finsko důležitá, a ztížit nové investice.

V létě 2020 se EU rozhodla zavést systém hodnocení udržitelných investic. Tato taxonomická úprava neboli „ekologická klasifikace“ vytváří společná kritéria pro to, jaké typy investic lze považovat za udržitelné. Účelem klasifikace je nasměrovat kapitál do společností a zdrojů energie, které jsou definovány jako udržitelné. Má také přímý dopad na náklady na financování podniků v různých odvětvích, čímž jsou odvětví se zelenou značkou zvýhodněna. Kromě investorů a podniků ovlivňuje taxonomie také výdaje EU a jejích členských států.

„Ačkoli původní myšlenkou taxonomie bylo mít co nejvědečtější základ pro udržitelnou klasifikaci, stala se silně zpolitizovanou,“ říká finský europoslanec Eero Heinäluoma. Mnoho zemí pobouřilo, když Komise loni v dubnu vyřadila plyn a jadernou energii z klasifikace udržitelných forem výroby elektřiny, přestože by nahradily používání špinavějšího uhlí a ropy."

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Americké zkapalněné molekuly míru dostanou nejspíš výjimku.

A investice do amerických jaderných elektráren na evropském území možná také. Vždyť je možné je pak zakázat těsně před dokončením, až je zaplatíme.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

"Francouzská státní energetická společnost EDF předložila nabídku na vybudování 4 - 6 jaderných reaktorů v Polsku. Země má v úmyslu zahájit provoz své první jaderné elektrárny v roce 2033 (ČTK)"

Švejk by řekl, že se v Brusailles zase zbláznili.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

poslední jadernou elektrárnu Flamanville 3. Její cena už stoupla několikanásobně. Druhou podobnou nedostavěli ještě ve Finsku a další by chtěli stavět u nás a v Polsku. Chraň nás Pánbůh před takovými investicemi.
První staré už museli zavřít a novou ještě nestihli postavit, bude jim to trvat přes 20 let.

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Jeste jsem zapomel na jednu malickost:

V rachotu povolebniho debaklu to nejak zaniklo, ale Babis si stezoval, jaktoze nemame dlouhodobe kontrakty na plyn od Rusaka, jako ma jeho novy kamos Orban.
Kdyby to padlo od Okamury, nebo komousu, tak to beru. Ale Babis tam smrdel cela leta a neudelal vubec nic. Tedy abych mu zase nekrivdil, za jeho vlady poslal vztahy s Rusakem hluboko pod bod mrazu, osobne se angazoval v ruznych sankcich, vrbeticich, vyhostovani kdekoho a nakonec i lex dukovany je dilo jeho vlady. To za podpory Socanu a nadseneho hykani "demokraticke" opozice.
Navic jezdil pilne k nasemu velkemu bratrovi, od ktereho okopiroval cepici, kde vyjednaval nakup malych reaktoru, ktere jsou zatim jenom na papire, a pak taky jeste nejake ty molekuly svobody. Takze pokud ma nekdo maslo na hlave, ze nemame dlouhodobe kontrakty na ropu a plyn s Rusakem, jako ma Orban, nebo Nemcouri, tak je to prave on.
Divim se, ze mu to jeste nikdo neomlatil o hlavu. Od "demokratu" to samozrejme necekam, ale jsou tu komousi, Okamura, Trikolora, Svobodni a dalsi trpaslici.

Nevi nekdo nahodou, jestli uz aspon Babis zaridil prestehovani Ceskych strategickych rezerv pohonnych hmot z Rise zpatky do Cech?

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

….. a máte plnou pravdu. Je zřejmé, že Babiš je něčím vydíratelný, stejně jako Hamáček. Pětistranu vydírat netřeba, ta jde požadavkům zpoza oceánu i Bruselu radostně vstříc.
Mně osobně dostal těmi Vrběticemi. Ukázal se pro ochranu českých zájmů jako opravdu jen velmi omezeně použitelný.
S Orbánem to sice bylo pěkné divadlo, ale pozdě a navíc právě jen divadlo - skutek utek.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

Sakura jako nový štamgast netuší o čem píše. Vy byste Godote mohl vědět. Důvod, proč Babiš nemohl učinit to, co Orbán jsem tu nedávno výslovně napsal a proč mu nezbylo než se obrátit na šéfy států EU a tlačit na EK. V Spamovat Godote nebudu. Ono to opravdu nemá smysl. A standa.e se diví, proč Lex nepíše ani u Bavora, ani u Vidláka. Lex měl naprostou pravdu v tom, co mi napsal.
Mimochodem ten výsledek iniciativy Babiše máte o pár vstupů výše, v tom mém, bez komentáře.

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ne výše, ale níže ve 13:42 - vstup Bez komentáře

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jsem tu novy, takze asi netusim a timto bych prosil o osviceni :-)

ty dva naprosto hruzostrasne loinky jsem videl a je to moc i na obvyklou eurokejdu.
pro ty, kteri to nechteji otvirat bych vypichnul:

"Komise odmítla tvrzení některých zemí jako Maďarsko, že současný nárůst cen energie z velké části způsobil přechod k obnovitelným zdrojům, který v příštích letech hodlá unie ještě urychlit."
"Budeme s vámi (Ukrajinou) úzce spolupracovat na zvýšení kapacity dodávek z členských států Evropské unie. Jednou z možností je vypracování dohod týkajících se zpětného toku plynu pomocí dalšího plynovodu ze Slovenska,"

Porad mi ale nedochazi, proc nemohl Babis dojednat ty dlouhodobe kontrakty, kdyz to ted tak najednou kritizuje. Orban to zvladnul a Merkelova taky.
Vim, ze mel hrozne prace kolem Vrbetic a zakladani Beloruske opozicni ambasady u nas a pred tim ricin a pred tim Skripalove, ale to se pak nemuze divit a uz vubec si nesmi stezovat.
Coz ovsem on ted ocividne dela.
Pokud na nas EU komise uvalila nejaka extrapravidla, ktera pro Madary a Nemce neplati, tak se omlouvam.
V opacnem pripade lezi tohle lejno na Babisovo hlave.

ps. v minulosti to byl pan Zaoralek, ktery statecne a vehementne vystupoval proti NS2 v dome kdyz bacoval na zamini, a jezdil pravidelne na majdany, ale od te doby uplynul uz nejaky patek

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Orban a Merkelová k tomu mají k dispozici státní strategickou firmu, Babiš nikoli. Transgas byl zprivatizován a rozprodán dnešními vítěznými stranami.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

dekuji za odpoved, to samozrejme vim. Ale myslel jsem si ze vlastnici plynovodu tahaji za kratsi konec provazu, a ze stat ma na ne silne paky.
Aspon to tak podle buzerace Rusaka a NS1 a 2 vypadalo. Koneckoncu jeste ani dneska nesmi Rusak pouzivat NS1 vic nez na 50% :-)
Takze Nemec ma plyn za 220 ecek a my ho od nich koupime za 900.
Zacinam chapat, jak to predseda senatu myslel s tema grosikama.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

A na co tady mohu nebo mám podle Vás reagovat? Jak se to týká nákupu plynu státem? Asi Vám neřekne nic skutečnost, že EK zkoumala nákup plynu "Orbánem" a že shledala, že k žádnému prohřešku, zvýhodňování firem na trhu nedošlo a že je to tedy v pořádku. Pořád nic? No pak chápu, jak jste do toho níže vnesl strategické zásoby. Je pro mne neuvěřitelné Vaše sebevědomí se kterým vedete a chcete vést nějakou diskusi, aniž byste alespoň měl ty nejzákladnější informace. A tak jste schopen zmotat státní a soukromé, aniž víte, co může stát, co soukromá firma, co státní firma a co ne. Zamotáte do nákupu strategické zásoby, aniž víte (a to zjevně) cože to je, atd, atd Chápu to tak, že je to pro Vás vše příliš složité - zjevně to dokládají Vaše kategorické soudy ve všem, čeho jste se jen dotkl. Jaký smysl má takto Vámi vedený dialog. A jsme na začátku. Jakou souvislost mají Vaše všechny věty s prostým nákupem plynu ze strany státu. O čem se vlastně chcete bavit? I Vaše předposlední věta je nesmyslná, jen Váš dojem. Dojem člověka, který nemá ani ty nejzákladnější informace. Co víc, dává najevo, že je ale vůbec nepotřebuje. A jsme zase u toho, jak má pak vypadat nějaká komunikace mezi námi dvěma.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tesi me, ze je tu velky odbornik a evropskou byrokracii a energetickou legistlativu. Ja to samozrejme nejsem a nebudu.
Vy, ac mate zjevne informacne vyfutrovano, zrejme dnes nemate svuj den, protoze odmitate pripustit, ze statni a soukrome vedle sebe muze koexistovat, a velmi se divite, jak ja jsem to jenom mohl zmotat. Vy to prece vite uz davno, a tak jste to mohl laskave te EU komisi sdelit, aby oni s tim nemuseli ztracet cas. Pritom je to podle
Vas ta nejzakladnejsi informace, bez ktere jsou jakekoli soudy naprosto neuveritelne a znaleho cloveka urazejici. Proc to ta EK jenom zkoumala, kdyz existuji vsevedouci :-)
A vymlouvat se na to, co muze statni a co soukrome, uz zni tupe i od cloveka informacne vyfutrovaneho. Jako by soucasna ceska/unijni pravidla byla vytesana do kamene a nemenna na veky vekuv. Babis (se Socanem) mel doma vetsinu a protlacil leccos. A podle jeho vlastnich slov do Bruselu prece nejezdi drzet hubu.

Pripominate mi typickeho statniho urednika, ktery misto aby zvednul hyzde vymenil toner v tiskarne, tak radsi bude hodiny nadavat, ze ajtak tu neni, a proto nemuze pracovat.
Normalni svet takhle nastesti nefunguje a (administrativni) prekazky jsou tu aby se odstranovaly, nebo prekonavaly. Jinak proste z firmy letite.

Jinak predposledni vetu jsem samozrejme myslel jako nadsazku, i kdyz to tak nakonec samozrejme muze dopadnout. Skoda ze jste to nepochopil a hned jste se toho hloupe chytil. Jenom skoda, ze jste me nevymachal hubu i v tech grosicich, to bych si urcite taky zaslouzil :-)

No a kdyz jsem tak pekne neuvetitelne sebevedome, bez znalostni tech nejzakladnejsich informaci zmotal uplane vsechno, hlavne to statni a soukrome, tak jsem porad na rozdil ud Vas uvedl aspon nejaka fakta.
Urcite mi nebudete tvrdit, ze EU neuvalila na soukromy NS1 50% omezeni kapacity (dodatecne!!), to mi pripada jako docela slusna ukazka moci.
Nebo ze Babis vubec nebyl 4 roky u moci, o problemu vubec nevedel, ted ho nahle osvitilo a vyhrezla z nej kritika prodeje, ktery se udal pred mnoha lety, kdyz byl Rusak jeste kamarad.
Ted se asi chytate za hlavu, jak jsem neuveritelne drzy a sebevedomy, kdyz o tom vubec nic nevim. Skoda, ze jste misto vyjadreni sveho udivu a opovrzeni radsi nenapsal, co vlastne ten Babis v problemu energeticke bezpecnosti a stability za ty 4 roky udelal. Tedy krome pritapeni Rusakovi pod kotlem, ale to jsem psal vlastne ja, takze to je cele spatne a zmatlane.
Babis o tom podle Vas urcite celou dobu vedel, ale nemohl udelat vubec nic, tedy krome toho nasirani Rusaka. Protoze rpece podle Vas nelze michat statni a soukrome. Stat si prece nikdy nenajima soukrome spolecnosti na sluzby, ktere si sam momentalne zajistit neumi.
Stezujete si take (spise humorne) na uroven dialogu se mnou. Me to spis pripada jak za rudocha u vyslechu. Neco nevis - prask ho. Troufnul sis vyslovit neco, co neni v souladu se soucasnou byrokratickou barierou a treba by to slo i jinak a lepe - tu mas dalsi. Jakou ze to barierou? To takovemu tupci prece nemasmysl vysvetlovat.

Takze me uz se tu pekne pripozdilo a musim do hajan.
Mejte se v tom teple ve statni sprave dobre, me nastesti soukroma sfera platila cely zivot za reseni problemu. Ani jednou jsem nerekl, ze neco nejde, ale to je Vam zjevne na mile vzdalene.
Pokud nechapete, ze jsem napsal, ze Madar a Nemec nakoupili plyn za hodne levno a na dlouho, zato Cesi naopak, tak me klidne dal nazyvejte "neuveritelne sebevedomym clovekem, ktery nema ani ty nejzakladnejsi informace". Ja uz to nejak snesu :-)
Jinak jestli jste myslel odstavec nize prekopirovany vazne, tak je reseni velmi snadne: ignorujte me. tecka.

"Jaký smysl má takto Vámi vedený dialog. A jsme na začátku. Jakou souvislost mají Vaše všechny věty s prostým nákupem plynu ze strany státu. O čem se vlastně chcete bavit? I Vaše předposlední věta je nesmyslná, jen Váš dojem. Dojem člověka, který nemá ani ty nejzákladnější informace. Co víc, dává najevo, že je ale vůbec nepotřebuje. A jsme zase u toho, jak má pak vypadat nějaká komunikace mezi námi dvěma."

nebo si to po sobe prectete, zamyslete se, par facek u zrcadla by mozna neuskodilo. a nekdy se muzeme setkat u opravdoveho dialogu, protoze to co jste predvedl dneska je pouze kupa neopodstatnenych zato sebevedomych urazek za 10/10 a informace 1/10.
Dobrou noc.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Sakuro, tak ještě jednou. Popište tu, jak probíhá nákup plynu pro strategické rezervy. Bude to kratší text než Vaše další a další nesmysly. K internetu přístup máte a Google určitě zvládáte. Bude to daleko kratší text, než další a další nesmysly, které tu z fabionu chrlíte. Co myslíte zvolíte tuhletu cestu anebo další a další už jen plácání z toho fabionu. A zkuste se soustředit na ten nákup plynu ne na posuzování mne. Znovu - soukromá firma a státní firma pro nákup plynu není totéž. I význam téhle věty jste schopen zmotat.

Průměrný počet slepic: 2 (5 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejak sjem nemohl usnout, a narazil jsme na tohle

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/moskva-brusel-ne-vinici-drahe-elektr…

pokud by Vam delalo problemy rozkliknout i obycejne url, tak si dovololim vypichnout:
"Při bližším pohledu však zjistíme, že dnešní stav vychází z přístupu národních vlád v EU po roce 2014."

pro Alexe a dalsi prislusniky cirkve svate koblihy kdopak byl u vesla od roku 2014? Ze by socani s Babisem? a dalsi 4 roky? hledej smudliku Alexi :-)
a coze to udelal Babis, krome vysirani Rusaka, k zajisteni stabilnich a cenove dostupnych energii?
Ja napsal, ze na rozdil od Madaru a Nemcu vubec nic a vyslouzil jsem si opovrzeni a vysmech od jisteho Alexe podle ktereho to nic bylo maximum a kdo s tim nesouhlasi, tak je neinformovany a drzy tupec (volne prelozeno). Treba takovy pan Jaroslav Mil :-)

je toho tam podstane vic, ale pokud ma nekdo hlavu zarazenou hluboko v Babisove riti, ze jakakoli jeho kritika je nepripustna, tak proste dal, nez tu rit nikdy neuvidi. A nejaky Jaroslav Mil? To je prece nymand, kteremu chyby zakladni informace. Vid, fabione. Vsak si ten vyhled vevnitr uzij :-)

Pri cteni toho clanku jsem se smal, jako uz dlouho ne: (mensi tapeta pro Alexe, protoze ma zjevne problem dohledat si relevantni informace, coz mu ovsem nebrani si tu hrat na mistra sveta)

"Ty společně s Evropskou komisí neřeší při svých snahách ovlivňovat energetický trh cenu výsledného produktu, elektrické energie, plynu a tepla pro konečného spotřebitele.
Konečně byly to národní vlády, které selhaly při zajišťování dostatečných zásob plynu před zimním obdobím ve svých zásobnících a dnes čelí vysokým cenám plynu."

"Byla zcela opomenuta skutečnost, že národní vlády, tedy včetně té české, mají zodpovědnost za bezpečnost dodávek elektřiny, plynu a tepla a jejich přiměřenou cenu pro obyvatele své země tak, aby byly dostupné pro všechny."

no, to bychom meli. Ja predkladam relevantni a aktualni, zdrojovane info.
Alexi, od tebe to zatim byly jenom urazky, a drze pohrdani. Informace a zdroje nula nula nic.
Takze hlavu v Babisovy rite vytahnout, nastup do koupelny a pred zrcadlem poradnyho lepaka.

Ale na mym blacklistu uz stejne mas cestny misto mezi hlavnima trollama.
Dobrou a sorry, nejak mi to nedalo a sklouznul jsem k tykani. Ale pokud si prectes ten clanek od nymanda a neinformovaneho Mila do konce, tak uz ti to stejne vadit nebude :-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Takže diskutovat o tom nákupu plynu holt nejde. Znovu dokazujete proč. Teď už jste se dostal ale úplně jinam a z čehože usuzujete, že máte pravdu?
Otapetuju Vám pasáže z Vašeho odkazu v kontextu, který jste nevědomě vynechal.

„Při bližším pohledu však zjistíme, že dnešní stav vychází z přístupu národních vlád v EU po roce 2014. Ty společně s Evropskou komisí neřeší při svých snahách ovlivňovat energetický trh cenu výsledného produktu, elektrické energie, plynu a tepla pro konečného spotřebitele.

Zdá se, že nová evropská strategie New Green Deal, z níž další legislativní balíček Fit for 55 vychází, bude mít stejný osud. Poslanci jej chtěli v české Sněmovně projednat ještě před zasedáním Evropské rady. To se nestalo, a tak byl tento tzv. New Green Deal za naši zemi na jednání Rady přijat. New Green Deal je pouze obecná politická deklarace, kterou má do praxe převést právě projednávaný soubor konkrétních legislativních pravidel Fit for 55.
Ovšem stavět se proti nástrojům, které mají již domluvený program, či politiku uvést do praxe, je extrémně obtížné a s ohledem na minulé a popravdě řečeno nevalné výsledky našeho lobbyingu v EU v podstatě nereálné. Bude docházet už jen ke kosmetickým změnám.“

V čem se pan Míl mýlí?

Green Deal i ten balíček Fit for 55 je inicitivou Evropské komise, kterou si nechala schválit Evropským parlamentem. Tento návrh byl pak předložen Evropské radě Evropskou komisí.

A v takovém případě platí toto:

Rada musí dále hlasovat jednomyslně, aby se mohla odchýlit od návrhu Komise, pokud Komise nesouhlasí se změnami provedenými v návrhu, který předložila. Toto pravidlo se nepoužije u aktů, které musí Rada přijmout na doporučení Komise, například u aktů v oblasti koordinace hospodářských politik.

Snad Vám pan Míl vysvětlí k čemu by bylo ono zmiňované projednání ve sněmovně. Já tvrdím, že k ničemu.

Ještě polopaticky. Nikdy neexistoval společný přístup národních vlád v EU po roce 2014, jen ony iniciativy EK požehnané EP..

Babiš pronesl větu, že místo, aby Evropská rada řídila Evropskou komisi, je tomu naopak.

Takže jsme zpátky u otázky, proč Orbán a Merkelová mohli koupit ten plyn a Babiš ne. O ní zjevně diskutovat nebudete. Chápu, že si to nemyslíte a domníváte se, že o tom diskutujete. Argumentací o rourách vedoucích plyn, o buzeraci NS 2 ani tímto odkazem o tom nediskutujete.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Poslušně hlásím, že se nedivím. Já, prosím, jen říkám, že kdyby Lex CHTĚL, tak píše i bez Vlka.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

stando.e, a jaký by to mělo smysl. Godot je, nemýlím-li se z novinářské branže a netuší, že premiér či vláda musí mít k dispozici nějakou firmu, která takový plyn může koupit. Obvykle jde o strategický typ státní firmy. Jinými slovy, i když to někdo napíše na titulní stránky novin, budou diskuse plné diskusních příspěvků Babiš nekoupi, dyť Orbán ano. Zkuste si ty příspěvky počítat. Sebevědomé, vševědoucí - a znovu a znovu tvrdící totéž premiér (a je jedno, že teď se jedná o Babiše) je hajzl, Orbán to umí on ne. A zkuste ty příspěvky počítat zítra pozítří. Spousta lidí, i kdyby to měla před očima, bude tvrdit nesmysly. Bohužel i tohle je zcela normální člověčina. Proto Lex nechce psát - opravdu to smysl nemá. Lidé mají každý svou pravdu a fakta k tomu nepotřebují, proto jsou Lexové zcela zbyteční.

Průměrný počet slepic: 2.1 (8 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

nikdo neni vsevedouci, a tak je dobre psat, aby se ostatni mohli dovzdelat. ostatne i proto jsem tady.
teba ja jsem nevedel, ze nas vzor kapitalismu Nemecko ma svou statni firmu na nakup (a transport?) plynu, zato my jsem ji museli prodat. (Nemcum)
Ale jinak vim, ze nas stat ma strategicke zasoby pohonych hmot, ktere taky nejak musi nakupovat a skladovat (mozna jeste porad v Nemecku?)
Svym prispevkem jsem nechtel rict, ze Babis mel za ty 4 roky postavit novy plynovod a zasobniky (namisto prudeni Rusaka s Vrbeticeni, Beloruskem, Skripaly...), ale spis ze o tom 4 roky vedel, (kdyz s tim ted tak rychle vyrukoval), mel dost casu s tim neco delat, ale on neudelal nic. Tedy krome toho prudeni Rusaka :-)

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Sakuro, pro mne jeden Váš výrok popírá další a ten další popírá ten prvý. Takže jen no comment. Nejsem a ani nechci být dokonalý v případech autorů kategorických tvrzení, kteří dávají najevo jen to, že každý jejich výrok stojí na dojmu bez jakýchkoli informací. A čím méně informací, tím více kategorických tvrzení. Nu, když víte, není o čem se vlastně ani bavit. Neberte to jinak, než výroky v hospodě. Já už dopil. -usmívající se smajlík

Průměrný počet slepic: 1.6 (5 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Alexi, dekuji za odpoved.
Bohuzel je pro mne hadankou, nebo ji ve sve neinformovanosti a spolehani se primo na dojmy proste nechapu :-)
Vy zjevne neco jako dojmy vubec neznate, a jste plne informovan. Tyto infiormace nejsou ovsem urceny pro plebs (jako ja), tak radsi napisete, ze se neni o cem bavit. Bravo :-)
V cem s Vami bez vyhrady souhlasim, je tohle:
"A čím méně informací, tím více kategorických tvrzení"
Vas pripevek ma totiz informacni hodnotu 0,00.

nebo treba namatkou:
"jeden Váš výrok popírá další a ten další popírá ten prvý"
to asi, ze my jsme trubky prodali, na rozdil od Madaru. A popiram to tim, ze Babis o tom cela leta vedel a udelal velke kulove :-)

no problem, net snese hodne a tohle je prece nezvazna diskuze. to (vitrualni) pivo Vam zavidim, ja uz tu mam pekne pozde a radsi pujdu spat :-)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)