Tenkrát na východě

Autor

Dnes ještě zůstaneme u tématu muslimské migrace z Běloruska, jen si to zasadíme do širšího rámce. Mimochodem... dá se to udělat ještě absurdnější? Migranti z Iráku přicházejí do EU vlastně skoro od severu. Tak mocná je dnešní doprava, která je i přes zvyšující se ceny paliv stále ještě směšně levná. Tak levná, že za pár tisíc sednete do letadla, obletíte si Jůnii z úplně jiné strany a zkoušíte jejich pohraniční bdělost z nečekaných směrů. 

Problém je samozřejmě v tom, že narazili na polské slovany, kteří nemají ani hlavu ani hubu tak moc plnou lásky a mají na migraci poněkud jiný názor než soudruzi Němci. K tomu mají i jiný názor na politické neziskovky, už několik let se s lidskoprávními aktivisty nemažou a zdá se, že se teď nemíní mazat ani chudáky migranty, kterým je v Iráku tak zle, že sedli na letadlo, přiletěli do Běloruska, došli na hranici a tam zjistili, že si na cestu do nového života nevzali ani sekerku, aby si mohli pokácet strom.  Inu, do letadla se nic takového brát nejspíš nesmí...

Lukašenko ovšem není žádný čučkař, jednak mezi migranty klidně pouští novináře, kteří tam pak natáčejí srdcervoucí scény maminek s malými dětičkami, noční jinovatku, mráz, stany, uštvané obličeje a tak vůbec. A pozor... tohle všechno tam doopravdy je. Tohle všechno není nějaké PR, tohle je realita. Všechno dohromady. 

Jen tak házím do placu... Nemohli by se ti migranti nějak dostat do Ruska? Jedna taková pěkná migrační trasa vedla blahé paměti přes daleký sever - tam někde je hraniční přechod z Ruska do Švédska či Norska. Nebo tudy se jít nedá?

Každopádně jsou teď všechny strany v pěkném klinči.  Poláci na jedné straně brání hranice a na druhé straně poslouchají, jak jsou zlí, nemravní, jak by měli všechny chudáky pustit do EU. Ale zároveň si všimněte, jak ticho je německá vláda. Protože kdyby Poláci odlifrovali vojsko a nalifrovali tam autobusy a odvozili by těch mizerných pár tisíc lidí na německou hranici, tak jsou soudruzi Dojčlandi v prdeli. 

Jenže v Německu není žádná diktatura, jsou tam silné novinářské skupiny a jsou tam silné neziskovky, takže Poláci museli oblast na hranicích uzavřít pro novináře. 

Přijde mi, že Lukašenko je na delší straně páky. Má tam Červený kříž, posílá tam nějaké potraviny a konzervy, vozí tam pitnou vodu (vsadím se, že to dělá ještě se ziskem, protože to platí někdo od nás), rozdává stany a vlastně v klidu čeká, až těch migrantů bude tolik, že přes hranice prostě přejdou. Možná po mrtvolách, ale přejdou. 

Chtěl bych poprosit všechny diskutéry, aby se zdrželi siláckých řečí, jak postačí namířit kulomety a pár kulek všechno vyřeší. Nevyřeší. Já nevěřím že by normální polský vojáček byl ochoten střílet na ženské s dětmi. To se prostě nedělá a ani Izraelští vojáci, kteří s tím mají největší zkušenosti, tohle nedávají. Není snadné střílet do davu obsahujícího děti a normální chlap to spíš neudělá než udělá. Tady nepomohou žádné řeči o tom, že jde o předvoj muslimské armády a jsou to budoucí podřezávači v německých městech. Střílet do kluků kázejících kameny se ještě dá, ale střílet do holek a dětí, to zvládá v klidu jen Němec po patřičném výcviku v SS. Myslete na to, než budete v diskusi dávat panské rady, jak je nutné nepovolit. Není to totiž vůbec snadné. 

Lukašenko teď navíc začíná hrozit zablokováním plynovodu Jamal... A Angela Merkelová začala rovnou dolejzat za Putinem, jeslti by třeba Báťuška s tím něco neudělal. Novináři to u nás mohou okecávat jak chtějí a mluvit o tom, jak Merkelová požadovala. Ale ve skutečnosti Merkelová prosila. 

Podle mě se tahle situace dá hrotit ještě poměrně dlouho. Ještě pořád je u hranic dost místa. Ještě pořád řádně nemrzne, ještě se nepodařila žádná fotka s mrtvým dítětem. Ještě pořád není žádná ochota ojropapalášů doopravdy jednat s Putinem a Joe Zombiden od včerejška zase mluví o tom, jak chce Putin spustit invazi na Ukrajinu. Pořád ještě se dělají silácká prohlášení a nedeklaruje se žádná ochota k ústupkům. 

Zajímalo by mě, jestli si tenhle tlak na EU vymyslel Lukašenko sám a nebo jestli mu to poradil Gosudar. Případně jestli mu to dal befélem. 

Vidlácky bych si myslel, že situace má jen jedno řešení. Přestane se mluvit o sankcích, nastolí se nové vztahy, Lukašenko přestane brát lidi z Iráku a Německo si vezme ty, co teď jsou na hranicích. Ale předtím ještě nějaké hloučky prorazí. A zřejmě alespoň na chvíli musí přestat proudit Jamalem plyn.

Na Putinově místě bych si to totiž ujít nenechal. Soudruzi Němci dělají ofuky kolem certifikace Nord Streamu, tož vypneme Jamal a ještě to dokážeme udělat tak, aby to vypadalo, že za nic nemůžeme, že za to může Lukašenko.  No nekup to... Nemluvě o tom, že všechny tyto postupy se svážou do desek a mohou se z trezoru kdykoliv vytáhnout.  Na světě je dost zemí, které naše korporace rozvrátily, aby se jim tam dobře a levně těžilo. Rezervoár pro migraci je takřka nevyčerpatelný. Létání je stále levné, ti lidi si to ještě zaplatí sami... kurňa tohle je první skutečné válečné perpetum mobile.  

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (131 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

EU je totálně mimo, umí jen mlet pantem. Veškerá migrace skončí až se někdo konečně nasere a začne do nich pálit ostrýma. A reakce EU? Bla bla bla sankce restrikce a nakonec hovno. USA je za oceánem, Ruska/Číny se nikdo na názor neptá a ostatní jsou každýmu u prdele.

Průměrný počet slepic: 4 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Odkazy níže jsou mimo téma článku, je to "tenkrát na západě", ale můžete se taky zasmát:
US Army zvažuje pořízení elektroautíček na baterky, budou část bidenovy klimatické agendy. Kdypak přijdou na řadu tanky na baterky?
https://www.military.com/daily-news/2021/11/09/electric-military-vehicl…
Soudružka vedoucí mechanické zkušebny, Elaine Marie Thomas, věk 67, z Auburnu, Washington, která dělala materiálové zkoušky pro dodavatele US Navy - výroba lodí a ponorek, si výsledky testů po dobu cca 30 let vymýšlela.
https://www.military.com/daily-news/2021/11/09/metallurgist-admits-faki…
No je to možný, toto?

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

- Já nevěřím že by normální polský vojáček byl ochoten střílet na ženské s dětmi. -
Stres a nervové vypětí dělá svý.
Slyšel jsem něco jako zpověď spolužáka ze ZDŠ k 17. listopadu. Jak stál jako roura v řadách Poh pluku a jedna holka mu furt cpala kytky. No, jak to dopadlo? Zmydlil ji pendrekem naférovku. A při tom to je kluk co by mouše neublížil a ženský pro něj jsou svatý.
Já jsem tohle, nebo něco obdobného, si rozebíral v hlavě při "cvičení" Krkonoše. A dospěl jsem k závěru, že než uhořet v autě, nebo mít břicho upálený brokovnicí, střílel bych. A byl jsem tak rozhodnutej, ostatní kluci z roty taky.
Jde jen o to, na kterou hranici konflikt vyeskaluje.

Průměrný počet slepic: 4.5 (50 hlasů)

A za pár let půjde před soud. Vždyť ti u nás, co chránili hranice jsou popotahováni po soudech a dostávají i tresty. Jen blázen bude se znalostí dnešní reality střílet. Salvini nestřílel a mohl by vyprávět. Jistě stát se to může a to pak bude pro střelce zničený život pokud nestřílel v sebeobraně.
Nemůžete na jedné straně lovit tisíce migrantů a vozit je do Evropy a na druhé střílet.
Jsme v patu, který jsme si vyrobili sami. Apropó, co když ti Iráčení odnášejí do EU chemické zbraně, které prokazatelně měli, jak tvrdil velký generál Powell a kvůli tomu jim demokraticky rozmlátil zemi.
Zkuste trochu empatie a představte si, že jste Iráčan. Válka vám zdecimovala rodinu, zbytek zamordovali při dalších bojích. A doma je hůř a hůř. Pokud máte odvahu, představte si i Libyjce co zcela nedemokraticky měl skoro vše zdarma a dnes demokraticky se bojí o holý krk.

Průměrný počet slepic: 4.2 (56 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

vzdáleně netušíte, že do pohraničního území PR (Rzeczpospolita Polska) civilové legálně nesmějí.
Tudíž není problém vyrobit ozbrojeného připrchlíka.
Pšonci nejsou takoví kokoti, jako čížci, aby ofiko udávali svoje lidi. Tam má armáda trochu jiný kredit. Ostatně za třicet let budeme mít úplně jiné starosti, než někoho tahat po soudech.

Průměrný počet slepic: 4.4 (42 hlasů)

také. A ještě bych doporučil Vidlákovi se podívat na polské zprávy, kde je vidět ten podíl žen s dětmi oproti mužům. Je stejný, jako u té němčourské kapitánské bestie na jejích lodích. Aby se polští vojáci trefili do ženy/dítěte, to je větší šance, že vyhrají v ruletě při sázce na jedno číslo. Myslím si, že Vidlák pohlíží na situaci očima dnešních dní, možná dnešních deset let. Ovšem situace se může diametrálně změnit. Když začne házet kameny a klacky (nemluvím o něčem ještě ostřejším) opravdu oněch pět tisíc vrahounů, nejen na polské hranici, ale v tomtéž čase na hranici třeba řecké nebo v italských přístavech, on se rychle změní náhled na to, co je dovoleno a co ne. Zvlášť, když předpokládáme zchudnutí evropského obyvatelsva. Do toho si můžeme připočíst podobné radovánky od těch samých už uvnitř západoevropských měst v té samé chvíli...Jenže to už bude pozdě.

Také bych chtěl opravit z článku leitmotivchudáků Iráčanů, kterým byla námi zničena zem (ano, opravdu byla). Ti, kteří skutečně přišli o všechno a neskutečně trpí, se v životě na žádnou běloruskou hranici ani k pobřeží Tuniska a Lybie nikdy nedostanou. Už jsem to psal minulý týden sem. Polští novináři dělali průzkum v uprchlických táborech v Iráku, kdo by mohl nebo alespoň někoho zná, kdo uprchl do Evropy. Čistá nula. Tyto "cestovky", které výlety zajišťují tak do Běloruska (a údajně dále do Německa, ale to už nikdo nezaručí) požadují 10000 euro nebo dolarů.

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)

In reply to by Auto (neověřeno)

Trvalý odkaz

jsem udělal chybu, myslím, že ty uprchlické tábory pro Iračany byly v Sýrii.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

Ostatně, nemělo by se zapomínat na to, že Poláci mají s vražděním neozbrojených civilů zkušenost z okupace Československa v osmašedesátém.
Za čtyřnásobnou vraždu nedostal poláček provaz, ale trest odnětí svobody a neodseděl si ani celý.
Podrobnosti byly snad na palba.cz, valka.cz, fronta.cz.
Už si nevzpomenu.

Průměrný počet slepic: 3.8 (16 hlasů)

Ale i po pádu Rakouska-Uherska, tuším hned jak vzniklo Polsko. To se vydali nejdříve k nám a museli jsme se bránit, ale hlavně na východ, kde byli až do obsazení Německem a SSSR pak došla k původní linii, kterou Polsko neuznalo. Cursonovová linie.
No a pak přitakávali Hitlerovi u Mnichovské dohody a opravdu zabrali Slezsko a Oravu. Tehdy to byly hyeny Evropy.

Průměrný počet slepic: 4.6 (36 hlasů)

Polsko, hyena Evropy, na to má copyright velký demokrat W. Churchill. Věděl, o čem mluví.

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

Jeden z duvodu, proc se dlouhodove stavim skepticky k V4 je prave Polsko.

Dneska vsude jede invaze Ruska v '68... jako by SSSR ani neexistoval a o ostatnich armadach jakbysmet.
Pak jsou na tafete naciste (nikdy ne Nemci) v '39 a jeste je to kompenzovano masirkou o "bezduvodnych" krveprolitich v 45'. Na Nemcich samozrejme, naciste a kolaboranti se pres noc evakuovali na Mars.

Ale uz vubec neni slyset, ze ve 20. stoleti nas TRIKAT napadlo Polsko. Ani ja jsem se o tom ve skole neucil, dneska ani nepochybuju. Pritom to byla jedna z prvnicch veci, s cim se musel Masaryk vyporadat:
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/prvni-valku-vedlo-ceskoslovensko-s…

Dalsi, jak pise spravne pan Evix bylo 1938 ruku v ruce s Nemci, no a do tretice pak jeste v '45 bylo na Tesinsku taky veselo.

ted jsem dal do vyhledavace 1918 polsko masaryk, a tohle na me vybaflo:
...Zde dlouhodobě a fatálně sehnal vlastizrádce Edvard Beneš ...

http://www.rok1938.cz/skutecnost-a-uvahy-o-vyvoji/polsko/

to asi bude v ramci toho boje proti dezinformacim. Casto ctu o tom, kdy se rozpadne Ukrajina, nebo z druhe strany barikady, kdy se rozpadne Rusko, ale me se spis zda, ze je potichu pripravovano rozparcelovani Cech.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

Do lidí se ve světě střílí úplně běžně pri jakékoliv větší vyhrocené situaci...
I v ČR se v minulosti do stávkujících střílelo...napadá mě např.Duchcovská stávka nebo Frývaldovská stávka nebo střelba do průvodu žen a dětí v Radotíně.
Problém je ten že si to pouze neumíme představit. Jeden, nebo dva incidenty a střelba bude zase běžná a obě strany s ní budou počítat a budou na ni připravení.
Člověk je tvor přispůsobivý

Průměrný počet slepic: 4.6 (44 hlasů)

DIPLOMAT Václav Bartuška schvaluje upalování zaživa, znásilňování, o zastřelení nemluvě, patří to mezi normální proevropskounijní formy boje, tak nechápu včem tu někdo spatřuje problém při střílení do napadajících iráckých útočníků.

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)

In reply to by Auto (neověřeno)

Trvalý odkaz

To ale svědčí spíše o tom, jaký je to člověk, jaký je to "demokrat" a jaký je to nositel "pravdy a lásky". Inteligentní člověk s člověkem takových názorů prostě nepromluví a vyčlení ho mimo. Ostatně představuje jen a pouze skupinu lidí, kteří nás nenávidí, nenávidí naše uvažování, nenávidí náš život. On představuje skutečné xenofoby a rasisty.
Jeho citacemi nemůžeme ospravedlnit eventuální střelbu do žen nebo dětí. Sorry jako. Obrana státních hranic je ale ospravedlněna takovými prostředky, které použije strana, která na hranice útočí. Dokud nezačne útočník střílet, nestřílím také, jsou k tomu jiné prostředky (viz řecká hranice). Až někdo z útočníků začne střílet, pak má obránce právo střílet taky.
V květnovém povstání roku 1945 použili Němci (ne nacisté) jako štít ženy a děti a hnali je jako štíty před tanky proti barikádám. V situaci barikádníků bych nedokázal vystřelit proti vlastním lidem, o to horší by asi byla případná pomsta. Pokud migranti začnou střílet a jako štíty použijí ženy a děti, je dost času na odplatu, až přejdou. A stále věřím tomu, že by střílející migranty současné Německo nepřijalo.

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)

Nejde o ospravedlnění, ale o vysvětlení. Pak to smysl samozřejmě dává.

Má to ještě jednu rovinu. Když je pustíte počítáte mrtvé. (naše) Evropské mrtvé, protože nemáme mechanismus (a nejsme ochotní jej nastavit) který by umožnil umístění a zpracování těchto naprosto nekompatibilních lidí a jejich případnou integraci.

K Vaší víře jen řeknu, že mi připadá ve světle událostí poněkud naivní. Němci už si zvykli.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

bych, že pravdu máte oba, můj oblíbenec Kant možná větší. I když popírám sám sebe.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

už je přijalo.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Je to tak. Jak všichni, až na pár placených trolů, víme, že se svět mění. Z monopolárního je tripolární ne-li multipolární. A v takovém světě platí zcela jiná pravidla. Velký je malý a malý velký.
To, co dělal Západ podle své chuti, začínají dělat nebo podporovat i další mocní hráči. Západu bude chvíli trvat než si to uvědomí a pozná, že již zdaleka nemá takovou moc, jak si myslí. Že si může vyskočit, ale nebude vědět do čeho navalného dopadne.
Sýrie byla první lekcí, i Gruzie. Libye v posledním tažení. Také Jihočínské moře a našly by se i jiné případy.
Budou se muset nastavit jiná pravidla, my zaostalí Češi to poznáme až zase někde postavíme sochu maršála Koněva a zapomeneme na Vrbětice, jako jsme zapomněli na ricin.
Samozřejmě, že se všichni připrchlíci z Běloruska dostanou do EU a část pak i do Británie. Ovšem budeme platit i my. I na našem území vzniknou tábory, kde budeme udělovat/neudělovat azyl. Bude veselo.
Dobré, moc dobré, na tom je, že si Západ uvědomí skutečnou cenu svých intervencí. To není jen o bombách, střílení a vývozu demokracie. To je o vlastní sebevraždě.
Bude to bolet, nebude to lehké, ale možná to bude ještě včas. Sice ze ztrátami, ale ne se sebezničením.
Takže Zlatý Lukašeenko a ten, kdo ho odehnal od dveří do EU, kde doslova žebral o podporu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (49 hlasů)

Lukašenkův zlatý přepych. Dokument odkryl majetek běloruského diktátora
11. března 2021 20:08
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/belorusko-alexandr-lukasenko-lux…

Průměrný počet slepic: 1.7 (44 hlasů)

státní, ale to nevadí, že... Hlavně, že je koho pomlouvat. Vymysli si jiná hovna.

Průměrný počet slepic: 4.7 (58 hlasů)

Targus, ty si fakt kus cypa.

Průměrný počet slepic: 1.6 (35 hlasů)

In reply to by Ostravak (neověřeno)

Trvalý odkaz

celý a úplně ganc.
Proč nenadáváš na tatíčka Masaryka, že měl zámek v Lánech?
Proč nenadáváš na Havla,že měl Pražský hrad?

Průměrný počet slepic: 4.9 (37 hlasů)

že se podobné fake news oběvují jen na ty "zlé hochy". Ať Putin, ať Janukovyč, teď zde Lukašenko, u nás Okamura. Na Ukrajině, pár let po nacistickém převratu ukazovali baráček a vybavení Porošenka. Bohužel se to jaxi nedostalo ani do našeho tisku (a tlače), ale ani do "české" televize. Mě by třeba zajímalo, kde sídlí a jak si užívá miliónů odstupující německá masová vražedkyně. Proč neudělají nějaký tématický pořad ? To samé u nás třeba skromnost sama obergruppenfuhrer Kalousek. Nebo ta jeho marioneta, co si konečně na sebe přestala brát černé oblečení a už jsem jí viděl asi 2x v modré. I když držkokryt má, myslím, stále černý. Nýmandka, která v životě na práci nesáhla, něco let přes třicet. Bylo by moc zajímavé vědět, jestli bydlí ve 2+1 na Jižáku...

Průměrný počet slepic: 4.8 (44 hlasů)

In reply to by Auto (neověřeno)

Trvalý odkaz

OBJEVUJÍ

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by Auto (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ted jste mi to pripomel, videl jsem to s pak kolegy Americany tenkrat v praci, kdyz bezela nejvetsi masaz o zlem Janukovicovi. Ti nad tim ale jenom mavli rukou s tim, ze to ma u nich kde kdo.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

In reply to by Sakura (neověřeno)

Trvalý odkaz

se tu dává řehtající se smajlík ? Už to tu někdo předváděl...

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

jo jo, je to obvyklá pravda pomlouvačů, co na tom, že po prověření se zjistilo odkud ty různé "vymoženosti jsou", že jsou seskládaný z muzeálních a slavnostních míst bývalých monarchů. Když s tím "ruským bohatstvím" vystratovali, tak jsem si to ověřovala. Jo holyvůdská slátanina. Navíc.. co vyleze z iděsu je" jistě pravda"... jako obvykle. Tihle anonymové jsou opravdu, ale opravdu cosi.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

Jen aby to zase nebylo nedokončené staveniště z výzdobou do filmečku „fejknutou“ z celého světa, jako na Krymu.. :-))
Pokud si dobře vzpomínám, měl tam ten zlotřilec Putin i kus Strahovské knihovny.. :D

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

knihovnou je to fakt ? Moc prosím elfonácky, buďte tak hodní a vyvraťte tuto lež. Děkuji a Vítězství Zdar !

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

komentu malou chybku.
Nebudeme platit "také my", nýbrž budem platit "hlavně my".

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

bych vynechal.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

My, tedy EU si myslíme že před námi každý padne na zadek a bude dělat to, co mu (do)poručíme.
Jak je vidět nebude.
Kdyby EU věrchuška do Běloruska dlouhodobě nešťourala a udržovala alespoň normální vztahy, k situaci s migranty u Polských hranic by nedošlo.
Tím, že EU odmítla výsledek voleb v Bělorusku a uznává jako p-rezidentku Tichanovskou, tím, že šikanujeme běloruské aerolinie a jiné jsme si o takovouto krizičku sami řekli.
Zejména Polsko a Pobaltí.
Proč Merkel jede prosit Putina? Proč nezajede za Tichanovskou kterou uznáváme jako prezidentku Běloruska?
Vedeme proti Bělorusku několik let hybridní válku a divíme se, že si Bělorusko troufá oplatit nám stejnou mincí.
Snažíme se aby Bělorusko šlo cestou Ukrajiny, ale oni nějak nechtějí. Když se podívají jak Ukrajinci po Majdanu dopadli ani se jim nedivím.
Jediná cesta kterou vidím jako reálnou je přímé jednání EU s Lukašenkem.
A udělat mu ústupky, tedy jestli se dá nazvat ústupkem navázání normálních vztahů mezi suveréními státy.
Pokud EU neustoupí bude se za chvíli na hranicích opravdu střílet. No ono se už střílí, zatím ale do vzduchu.

Jsem odpůrce nelegální migrace a vidím dvojí metr.
Nedávno se v Itálii vylodilo z lodi neziskovky 800 migratů ,zachráněných " na moři.
Toje prý v pořádku.
Ale ploty v Polsku a Maďarsku jsou fuj.
Proč?

Jinak Severní cesta migrantů do EU se odehrávala na jízdních kolech, později auty.
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/uprchlici-miri-na-kolech-z-ruska…

Průměrný počet slepic: 4.7 (50 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vaše věta:
"Proč Merkel jede prosit Putina? Proč nezajede za Tichanovskou kterou uznáváme jako prezidentku Běloruska?"
mě pobavila skoro až k hlasitému smích ("skoro až" proto, že bych budil Labuť).
To je od Merkelové a spol. schizofrenie jak bejk.

Průměrný počet slepic: 4.7 (41 hlas)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

(jestli ještě spí)
2021-11-9 Polský prezident Andrzej Duda telefonicky informoval běloruskou emigrantku Sviatlanu Tihanowskou o akutní migrační krizi na polských hranicích.
Andrzej Duda nazval Tihanowskou "vůdkyní demokratického Běloruska". Prezident jí poděkoval za podporu Polska a za to, že "připomněla světu, že za krizi je zodpovědný Lukašenkův režim".
Světlana Tihanowská na Twitteru zveřejnila video z rozhovoru s Dudou.
...
Andrzej Duda se dnes rovněž zúčastnil zasedání Národního bezpečnostního úřadu. Prezident po schůzce uvedl: ...
... Také připomněl telefonát Tihanovské, která se vyjádřila velmi kriticky k situaci, k těmto hybridním akcím běloruského režimu. "Jsem jí vděčný, že jako autoritativní představitelka běloruské opozice jednoznačně hodnotí, jak se režim nyní chová," řekl Duda.

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)

to by tedy měla jako prezidentka, šéfová ozbrojených sil, nařídit stažení armády od hranic a byl by klid, ne ?

Já jsem demokrat. Já fandím oběma stranám. Lukašenkovi, že dostal odvahu flusnout do xichtu EU za vše, co mu dělá a naopak polským vojákům držím pěsti, ať neproklouzne ani myš. Sranda byla při ukrajinském převratu v r.2014, kdy Lukašenko se držel dost zpátky, s pučisty vcelku rychle navázal jakés takés vztahy, najednou přestal Západní Evropě vadit, stal se téměř naším kámošem. Najednou už to nebyl žádný diktátor, čekalo se jen, kdy dá Puťkovi vale. Ostatně je to i ve Vidlákově článku před dvěma dny o přelepování západoevropského zboží "běloruskými nálepkami" Čiň čertu dobře...Ale pak pochopil velmi rychle sladké úsměvy, ale s dýkou, schovanou za zády.

Průměrný počet slepic: 4.5 (30 hlasů)

In reply to by Auto (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ten pašerák lidí je borec, co?

Pokrytectví Hnojníku hvězd se dotýká

Průměrný počet slepic: 2.2 (30 hlasů)

Pašerák lidí Raketýrová je přece ženská.
Ale trošku jako chlap vypadá, to zas jo.

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)

Juana Guaidá, venezuelského prezidenta, kterého všichni tvoji soudruzi šiditelé uznávají?

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

Ano, je borec, protože vystavil pokrytectví EU celému světu na odiv. Teď je konečně jasně vidět, že pro EU není "uprchlík" jako "uprchlík" a že v roce 2015 nešlo o žádnou "pomoc zoufalým lidem v nouzi", ale o politicky motivovaný import nového voličstva (což je zajímavé v kontextu toho, kolik propagačních kampaní EU se dnes tak či onak obrací na barevné voliče - viz třeba "knihovnu reklam" na Facebooku, která povinně archivuje všechnu zadanou inzerci za X let zpátky https://www.facebook.com/ads/library/?active_status=all&ad_type=politic…).

Papaláši Lukašenkovy bubáky v EU nechtějí, protože ti by za přístup do Evropy nebyli vděční unijní garnituře, nýbrž Lukašenkovi. A tak je radši nechají chcípat v lese...

Průměrný počet slepic: 4.9 (20 hlasů)

Býval to takový žert, kdy se doporučovalo partajím, co je stále nikdo nevolil a už si nevěděly rady, ať vymění voliče. A to byl tehdy vrchol absurdity.
A dnes se i nemožné stává možným!

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

zastaralé metody. Dnes už větší část obyvatel EU nesnáší, jde jen o míru oné nesnášenlivosti, a přece budeme mít eurořitní vládu, jaká tu ještě nebyla. Stačila "komunistická" svině Rychetský.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

100% souhlas, dockal se i potlesku vestoje v euuroparlamentu, a to za to prece stoji.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

K výše napsanému Vidlákovu blogu, moje paní tvrdí, že je to přece jasné: tuny migrantů, používající jižní cestu jsou "vítáni". Před nedávnem dokonce kapitán italské lodi, který migranty předal zpět do Lybie, vyfasoval od demokratického italského soudu trest odnětí svobody. Salvini také stojí před soudem.
Kdežto severní trasa je migrantům zapovězena, tam je na možné použít i polskou armádu.
Moje žena tvrdí, že jižní trasa přináší finanční profit těm co Ojrokomisi řídí. Vždyť organizovaná migrace, podle některých "informovaných" zdrojů přináší vyšší tržby než prodej drog a nejen naši politici jsou úplatní.
A do takovýho kšeftu se nějakej amatér Lukašenko nemá co plést.

Průměrný počet slepic: 4.6 (50 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.ivisa.com/poland-blog/poland-schengen-visa-for-citizens-of-…
Oni se totiž mohou do Polska (a odtamud dál do EU) celkem snadno dostat na zcela legální polská víza. Navíc o dost levněji než když by využili služeb pašeráků lidí.

Takže je otázka, KDO jsou vlastně ti lidé na polsko-běloruské hranici.
Je to jen osobní dojem z nemnoha fotek, ale mnozí z nich - hlavně děti - vypadají spíš balkánsky.

Průměrný počet slepic: 4.4 (34 hlasů)