Očkování jako nejmenší politické zlo

Autor

Krátký Zemanovský úvodník: 

Tak máme prezidenta zpátky v nemocnici. Covid vole! Měl pozitivní test. Fiala má utrum, dneska se premiérem nestane a nemůže s tím vůbec nic udělat. Aktivace článku 66 je bohužel už vystřílenou municí. Zítra se tomu pověnujeme víc, dneska jen krátce zopakuji,  co řekl Ještěr, když podepisoval v souladu s ústavou svolání nové sněmovny - "Získán čas, získáno všechno." 

A teď zpátky k tématu: 

Dnes je pátek a to už tradičně komentuji, jak se vyvíjí koronavirová epidemie. Ale než tak učiním, chci se vrátit ke včerejšímu článku o svobodě jako diverzifikaci rizika. Musím totiž říci vážení diskutéři, že jste mě včera zklamali. Čekal jsem mnohem bouřlivější a odmítavější reakci na svou ryze darwinistickou úvahu, ve které nebyl žádný prostor pro soucit, empatii a vlastně ani pro vzájemnost.  Proto než začnu komentovat epidemickou situaci, popřu své včerejší myšlenky a zkusím se na věc podívat z trochu jiného úhlu. 

Pojďme se krátce zamyslet nad tím, jak to vypadá z pohledu vlády...  Nebo přesněji, jak to vypadá z pohledu ještě stále premiéra v demisi. Jasně, pokud vláda dělá všechno dle temných záměrů tajných mocných skupin a poslouchá ilumináty, tak asi není o čem diskutovat, protože všechno je ďábelský plán, který se nedá zastavit a dochází svého naplnění. 

Ale já osobně bych si dovolil myslet, že vláda nic neřídí. Naopak se v tom plácá jako nudle v bandasce. Proto v poslední době nejvíc urážejí můj rozum různé titulky typu: "Vláda vypustila virus do populace". Vláda žádný virus nikam nevypustila. Vláda nemá kontrolu ani nad virem ani nad populací. Vláda sice může nařizovat, může prosit i hrozit, ale co se pak skutečně děje, to jde ve značné míře zcela mimo ni. Tak tomu bylo loni, tak je tomu letos. Nějaké řeči o apartheidu mě fakt ze židle nezvednou. Ve skutečnosti si každý v této zemi jede podle mé včerejší úvahy. Dělá si to jak chce, dodržuje si co chce a co nechce, to nedodržuje. Akorát tak nějak všichni předpokládají, že kdyby něco, tak jim v nemocnicích doktoři pomohou. A vzhledem k tomu, že doktoři i sestřičky toho mají také plné zuby a kde není žalobce, tam není soudce, tak bych se vsadil, že čím větší nápor pacientů, tím méně se jim chce být profesionální... a hádejte na koho jsou doktoři a sestřičky naštvaní? Ano správně... na neočkované... Nemusí se nám to líbit, ale takto vypadá doktorské veřejné mínění. 

To víte, zavádí se tu apartheid a Andrejko včera zjistil, že by povinné očkování zařídilo odchod deseti tisíc policistů do civilu. V této chvíli jsem Babišovi normálně začal fandit. Ať to povinné očkování zavede. Stejně těch policajtů máme moc a kdyby jich cca pětina ubyla, vůbec bych se nezlobil.  Ano, takhle to diktátor vždycky dělá, zbaví se policie.  Budu se smát až do vánoc. 

Zároveň ve stejné chvíli teď ztrácí své iluze i budoucí pětikoaliční  vláda. Po roce tvrdé kritiky Babiše přišli s vlastním řešením epidemie, které je (světe div se) vlastně totéž, co Babiš dělal před rokem. Masivně testovat, lockdowny jako poslední varianta, sledovat počty lidí v nemocnicích a podle toho přitvrzovat nebo zvolňovat. Nebyl to právě sůdruh ministěr Blatník, kdo to přesně takhle chtěl dělat? Nejmenovalo se to PES? prý to bylo špatně... Pekarová to říkala, Fiala to říkal, Bartoš to říkal... Řídit epidemii podle obsazenosti JIP, to je jako řídit požární zásah podle množství popela.   Musím říci, že i ten Andrej už je po roce zkušeností s českou verzí epidemie poněkud dál a zkouší něco jiného - zvažuje povinné očkování alespoň pro někoho (ale ne policii). 

A víte proč Andrejko s tak lehkým srdcem zvažuje právě povinné očkování? To je úplně jednoduché. V zásadě má totiž vláda jen tři možnosti: 

1. Může udělat lockdown. Ale bude to stát 500 miliard, budou řvát podnikatelé, budou řvát živnostníci, budou řvát obchodníci, budou řvát i zákazníci, že se chtějí ostříhat a bude to mít dalekosáhlé důsledky na politické kariéry. Bude z toho další inflace, bude z toho rozvrat veřejných financí. Zároveň to nebude moc fungovat, protože lidi už se naučili to obcházet, na takové opatření je tu policajtů zase příliš málo a stejně se lidi budou scházet v garážích. 

2. Může se smířit s přetíženými nemocnicemi. Může tvrdit, že covid neexistuje, může to bagatelizovat, může tvrdit, že covidová lůžka jsou plná, protože se za ně dobře platí, může tvrdit že za všechno mohou neschopní ředitelé nemocnic a neschopní zřizovatelé. Ale pak budou řvát doktoři, bude řvát lékařská komora, sestřičky půjdou do stávky, protože haní jejich práci, budou řvát hejtmani a budou řvát pozůstalí, kterým umřel dědeček, pro kterého se nenašlo místo v posteli. Pokud by se tohle vyhrotilo, tak je to nejpřímější cesta k věšení na lucernách. 

3. Může tlačit na očkování, upnout se na to, může ho vnucovat, prosit, hrozit, může ho udělat povinným. A riskovat řev lidí, kteří do sebe nechtějí vpichovat experimentální látku a také doufat, že ho hoši od Fajzru neoblafli a žádné masové nežádoucí problémy nenastanou. Ono to očkování sice také nefunguje nějak super, ale při trošce štěstí se promoříme dřív než se lidi naserou příliš. 

Podle mě jiné varianty nejsou. Všechno je jen kombinace těchto tří možností. Kdybych byl v Babišově kůži, asi bych si také vybral variantu tlačit na očkování, protože to vypadá nejméně škodlivě pro moji budoucí politickou kariéru. Podle mě v tom nic jiného není. Babiš netlačí na očkování kvůli Gatesovi, ale jednoduše proto, že je to z hlediska jeho politických ambicí nejmenší zlo.  Tím samozřejmě neříkám, že se i přes tlak na očkování nevyplní i ty horší varianty. Že se mu přetíží nemocnice se všemi průvodními jevy a že nakonec bude muset udělat i lockdown se všemi průvodními jevy. 

Ale abych řekl pravdu, v posledním týdnu jsem vysloveně optimista a myslím, že Andrejovi jeho sázka víceméně vyjde.  Čímž se dostávám ke svému vidláckému zhodnocení stavu epidemie:

Minulý pátek jsem tvrdil, že epidemie zpomaluje a tento týden to musím potvrdit.  Čím vyšší je denní počet nakažených, tím se snižuje reprodukční číslo. Dneska je někde okolo 1,15. Proto čísla stále ještě rostou, ale už rostou mnohem pomaleji než v předchozích týdnech. Stejně tak i moje apokalyptická tabulka ukazuje, že den kdy se naplní nemocnice deseti tisíci pacienty, je stále ještě víc než dva týdny před námi.  Schválně ji sem dám - podle současných trendů bude deset tisíc pacientů v nemocnicích dne 11.12.2021. Jakpak se to změní dnes po deváté ráno? 

 

Aby se zdvojnásobil počet pacientů v nemocnicích, tak to trvalo šestnáct dní. Zdá se, že skutečně platí, že nikde na světě nepřekonala epidemie  tisíc nákaz týdně na sto tisíc obyvatel. Což je těch průměrných 20 tisíc nákaz denně u nás. K tomuto číslu se blížíme, možná ho i trochu překonáme, protože kovid je vždycky trochu větší prevít než to vypadá. Minulý týden jsem tvrdil, že epidemie bude kulminovat teď. Ale musím to poupravit, zřejmě bude kulminovat příští týden, kdy za úterý zřejmě dosáhneme třiceti tisíc nákaz, ale to bude vlastně dobrá zpráva, protože při současné rychlosti růstu by jich mělo být 37 tisíc. A když to pak zprůměrujeme, ukáže se, že je to akorát těch 20 tisíc denně a kousek. 

Dokonce mohu říci, že se zlepšuje i poměr hospitalizovaní/mrtví. Do minulého týdne to bylo stejné jak loni. Když jsme loni měli v nemocnicích 5000 lidí, tak jich umíralo cca 100 denně. A když jsme jich měli šest tisíc, tak jich umíralo 150 denně. Dneska jich máme kousek pod šest tisíc a úmrtí se horko těžko drží na 100 denně. 

Co samozřejmě nedokážu říci, zda po kulminaci případů přijde nějaký pokles. Tohle je totiž případ Británie - dostali se na nějaký vrchol a na něm víceméně setrvávají. U nich očkovali Astrou Zenecou a kupodivu se zdá, že sice dělá žilní trombózy, ale z vakcín je asi nejúčinnější. I Sputniku klesá účinnost rychleji než tvrdily první studie.

Pokud setrváme na současném vrcholu, tak se nemocnice asi nakonec naplní na vyšší číslo než jsme kdy měli v loňském roce. Ale bude to trvat relativně dlouho. Takže bude čas na nějakou polní nemocnici a na přípravu dalších covidových oddělení. Vláda nebude muset dělat rozhodnutí  na poslední chvíli v časovém presu. Ale pokud bude vládnout Fiala, zřejmě se mu podaří podělat i tohle. 

Dál musím říci, že se stále nemění poměry nákaz očkovaní vs. neočkovaní. Stále se nakazí 3x víc neočkovaných než očkovaných. Ale v populaci 65+ je to přesně naopak. Tam se nakazí 3x více očkovaných než neočkovaných.  Ale do nemocnic to dotahuje stále ještě víc neočkovaných jak očkovaných. Na JIPkách leží zhruba 1,8x více neočkovaných jak očkovaných. V kategorii 65+ je na JIPkách 1,2x více neočkovaných jak očkovaných. V současné době také umírá 1,5x více neočkovaných jak očkovaných. 

Po zběžném pohledu na čísla mrtvých i hospitalizovaných z minulého a současného týdne se mi chce říci, že pokud překonáme smutná čísla z minulého týdne, tak jen o kousíček. A zatím bych si myslel, že je možná ani nepřekonáme. To by byla vysloveně dobrá zpráva a znamení, že se epidemie láme. 

Ale ne abyste mi slepě věřili... že se to teď vyvíjí relativně dobře, to ještě neznamená, že nám to vydrží. Vládě už také pomalu povolují nervy, přitvrzují a přitvrzují, budeme mít zase nouzový stav a to je od řádného lockdownu jen krůček.

Kdopak nám ho zavede? Babiš nebo Fiala? O tom bude zítřejší článek. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.5 (96 hlasů)

Komentáře

Nemehla jsou Anonymové.

Kdo se bojí podepsat pod svůj názor, je ubožák.

Vždy si říkám, že ubožákům nebudu odpovídat, ale pak si řeknu, možná že je to ani nenapadne.

Já si za svými názory stojím, pan Vidlák zná moji identitu.

V případě problému, se nebudu schovávat, ale svůj názor obhájím, nebo příjmu trest.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

...jedinec, který ho pouze spoluživí a nechá si jím vládnout.
Otázkou je, jaká ta odpovědnost faktická je....zdá se, že jen fiktivní. Navíc rozmělňována členy jeho klaky, davu atd. - různým přesouváním a ředěním této již tak pouze chimerické odpovědnosti.

Já tento přístup slepě loajálního stádníka přiliš nemiluji, jen z hlediska jeho žertovnosti (ale jen málo, už to v podstatě jen nudí....)

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdy pochopíte, že o žádnou virózu nejde, ale že jde o grandiózní podvod? Konkrétně o automatický očistný proces lidského těla, s pomocí symbiotických bakterií, který je 100 let zneužíván k jakobyléčbě angíny, viróz, chřipek a covidu všech možných mutací.

Viry množící se v hostitelských buňkách přece nemohou ucpat dutinu plic, kde se dosud proháněl jen průvan! Ale zcela spolehlivě ji zatopí kolonie zlatého stafylokoka (žluté hleny) při zápalu plic.

Tato symbiotická bakterie (brání perforaci střev kyselinou močovou) se při přemnožení stává patologickou. Podobně jak řada jiných, podotýkám, polymorfních bakterií. S bakteriemi je to jak s ohněm, nebo chlastem, dobrý sluha, ale zlý pán.

Příroda dokáže s gulášem bakterií nadělat pokaždé jiné příznaky, které se ale principiálně moc neliší. Tohoto jevu zneužila farmakomafie ke svým ziskům a ovládnutí úplně blbého stáda.

Průměrný počet slepic: 2.8 (51 hlas)

Děkuji Godotovi a pár podobným že ten zdejší Vidlákův blázinec větrají svými lidskými postřehy. Dám si větší pauzu, musím mezi normální lidi.
Vás zavřené v blázinci " ...zneužila farmakomafie ke svým ziskům a ovládnutí úplně blbého stáda."

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)

Takže, zdravotníci nemusí v nemocnicích dělat přesčasy, klidně si mají oddělat směnu a jít domů? Vzít si volno a chystat se na Vánoce? Pacienti mají z nemocnic jít také domů?
Moje sestravůbec nemusela z šumperského odlehčováku volat záchranku pro toho dědu, co měl Covida a kolaboval jim tam. Měli tam nechat všechny klienty se nechat vzájemně promořit? Včetně personálu?

Průměrný počet slepic: 4.1 (19 hlasů)

práci chybějí naprosto všude.
Za to ovšem máme milion neziskovek, moudře dozírajících na naše blaho.

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

Napsal uživatel Targus (neověřeno) dne Pá, 26. 11. 2021, 11:28

Máme hlavně milion neziskovek, které ví, co si máme myslet.

Ale i na ně dojde .

ČRo propouští.

https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/cesky-rozhlas-propusti-nejmene-…

Co ČT a Moravec?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Stádo si žije v domnění vlastní vyjímečnosti, o svém těle si myslí že je sterilním sofistikovaným strojem, které někdy napadné ZLÝ VIRUS. Už jen slovní základ tohoto slova napovídá jak je zlý. Málokdo si dokáže přiznat, že jeho tělo se s přibývajícím věkem stále více podobá koženému pytli plnému hnijícího odpadu a náš život vždy ukončí bakterie.

Průměrný počet slepic: 3.6 (15 hlasů)

Pan Mudrland Venca je na kydech nezastupitelný genius. Jo a ještě pan Petr a Pavel.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

..zjistil, jak to dělají tam. Že tam téměř covid není nebezpečím.
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/taiwan/
Je tam přitom proočkovanost (fully vaccinated) menší (50,5 %) jak u nás (58,7 %):
https://www.taiwannews.com.tw/en/news/4356274

Takové rozumy ať přiváží, když už mu daňoví poplatníci tu cestu (za)platí...

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

Taiwan to má snazší jako ostrov. Až do rozšířen nakažlivějšíí delty po světě dokázali i bránit zavlečení původního viru. Ten původní jim způsobil jen zanedbatelné ztráty. Je to zvláštní, jak Taiwan se některými českými politiky vythauje jen jako nástroj proti Číně, ale opravdový zájem o poznání jejich poměrů není. Kdo ví, že taiwanská demokracie je dost militarizovaná a že má trest smrti? Žije 70 let ve stínu invaze obřího souseda, takže ani nemůže být zcela neschopná rozhodování. To už nám ale páni Vystrčilové neřeknou. Dávají ji za vzor jen jako povrchní pohled na značku, ale ne její obsah. Vždyť v ČR to byly pravicové strany, které zrušily Civilní obranu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (22 hlasů)

Urcite to staty obklopene morem maji snazsi.
Japonci limituji denni vstup do zeme. Tusim neco pres 3k lidi, ted to chteji zvenout na 5k.

K tomu co v Cechach Tajvanec uz nerekne, treba to, ze tam meli skoro 40 let stanne pravo....
Dneska jsou vetsinove pro samostatnost a nezavislost na pevniske Cine, ale to tak vzdycky vubec nebylo. Proto taky to stanne pravo. Pokud se nekdo vyjadril jinak, nez diktator (o tom, ze volby tam taky pekne dlouho samozrejmosti nebyly Tajvanec nic nerekl), tak proste zmizel. Soudy, policie, vezeni, advokati.... to vsechno proc? Kdyz kolem je takova spousta zraloku.
Take dnesni vetsinove pro-samostatnost Tajwanci jsou dilem toho, ze jsou na tom ekonomicky lip nez Cina (ne v absolutnich cislech samozrejme), kdo by chtel podporovat chudsi, a dilem toho, ze generace lidi s jinym nazorem byly zmizeny.
Dalsi vec je, ze tomu tak zdaleka nemusi byt naporad. Cina se meni a i na Tajwanu je cast obyvatel horujici pro sjednoceni.
Tajwanci vlastni velke mnozstvi podniku v Cine a naopak. Jsou na sobe celkem dost zavisli.
Takze nejaka valka Ciny s Tajwanem je spis vlhky sen zbrojaru, ale to asi vetsina valek.
Co veci urcite nepomaha, ze zvysujici je rozesirani situace zvenci....

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

In reply to by Sakura (neověřeno)

Trvalý odkaz

V centrální číně ještě řádili agrobolševici, ale na Taiwanu se dělala elektronika pro Neckermanna a Quelle. Pokud si někdo pamatuje "značky", jako například Schneider, Fischer či Wangine, tak to si německé obchoďáky nechávaly dělat na Taiwanu. V téže době tam vyráběly svoje výrobky další věhlasné německé firmy, jako byl např. Dual, Blaupunkt, Grundig a začínal tam s výrobou Behringer.
Od poloviny 70.let tam vyráběla téměř celý svůj sortiment namátkou japonská Aiwa, NipponColumbia, dnes Denon, též Rotel a další vyhlášené japonské firmy. Ty tam nechávaly svoje knowhow, takže co bolševik nenakradl, či neokopíroval jinde ve světě, tak to vymlátil ze zajatých inženýrů z Taiwanu. Nejen Japonci se dnes tlučou do hlavy, že si nedávali lepší pozor.
Vyráběly se tam mraky kvalitních, převážně Japonci, ale i Němci navržených součástek pro moderní elektronickou výrobu v době, kdy v čínských pevninských vesnicích bourali poslední "vysoké pece" na povinné tavení železa a učili se orat železnými pluhy.
Kdyby tam v téže době řádili bolševici, jako řádili v centrální číně, tak by Taiwan rozhodně nebyl, kde je dneska.
Proto chápu ty snahy Pekingu, je toho totiž ještě hodně, co může na Taiwanu získat a co se mu ještě nepovedlo ukrást či ovládnout. Třeba pěkně po bolševicku ovládat TSMC a jiné, podobně důležité firmy.
Pamatuju si z počátku 80.let soudružský import kombinaček a jiného jednoduchého nářadí z číny, jakoby to naše podniky samy nedovedly.
Ty kombinačky měly dvě velikosti a tmavě červené, gumoplastové rukojeti, na čepu kleští byl vylisován symbol diamantu. Tvrdé byly, to zas jo. Ovšem jen dotud, dokud jim při štípnutí dvojky plotového drátu z měkkého železa, neuletěla celá rukojeť. Nepasovaly moc do ruky, neměly certifikovanou izolaci a nedochovaly se ani jedny.

Průměrný počet slepic: 2.5 (6 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

To s tou agrobolsevickou Cinou pred 60 lety je samozrejme pravda.
Jinak ale fakt, ze si nekde nechavaji za levny peniz vyrabet nemecke/japonske a dalsi firmy prece vubec neznamena, ze je to krasna a svobodna zeme. Kazdy rok praskne na radu zapadnich firem (Gucci, Dior...), ze si nechavaji sit zbozi v Bangladesi, Sev. Korei za i 1 dolar na den.
Vzdycky jde hlavne o penize. To byla jedna z mala veci, kde se Klaus neseknul.
A pred lety s vyrobou na Tajwanu to prece nebylo jinak.
Tema, proc svetovi vyrobci presunuli vyrobu prave k Cianum, (ano i Tajwansti Ciane jsou porad Cinane), a to hned dvakrat, kdyz je spousta pracovni sily mnohem bliz, treba na jih od Evropy... je jine tema, a mozna po dukladnem prokydani by mel Vidlak popotahovani u Hamacka.

Ale tomu, ze Japonci se tlucou se do hlav, protoze na Tajwanu nechali nejake knowhow a znalosti, se musim jenom smat.
Prakticky cele 20. stoleti to byli prave Japonci, kteri okopirovali uplne vsechno. Diky tomu take vzniklo slovo "japanese copycat".
Starsi Americane ho znaji vsichni.
Mladsi Japonci uz to dneska nevi, a nekdy se dost divi, kdyz jim to pripomenu. Obcas si tu ti spravnejsi stezuji, ze Cina hodne kopiruje. Ano i tady je tzv. "in" byt s mainstreamem. Ti starsi to ale dobre vedi a naopak se za to vubec nestydi a reknou mi, ze je to jejich narodni dovednost a prednost.
Jianak nevim proc, ale vzdycky kdyz nekdo mluvi o soudruzskem importu z Ciny 40 let zpatky, tak to zavani slusnym despektem, jako by to se na tom nic neazmenilo. Oni se za to ale vubec nestydi, opet davaji to jako priklad toho, kam se za tech 40 let dostali.
Doufam, ze nebudete tvrdit, ze vyrabi porad ty stejne kombinacky.
Taky si pamatuji, jak se americti a evropsti auto vyrobci smali japonskym autum, Pry smejdy, levne, nebezpecne. Dneska se jich konkurence uz jenom boji. Cinskym autum se smeje skoro cely svet. Schvalne, jak to asi dopadne.

K tomu, jak po bolsevicky chteji Ciane ovladat TSMC nemam moc co rit, nic o tom nevim. Dovedu si predstavit, ze na tamejsi znalosti a technologie maji zalusk. Zvlast kdyz nedavno ohlasili investici 1 bilion dolaru do "Cinske TSMC". Usetrilo by jim urcite dost penez.
Jinak o tom, jak CIA/NSA... umi zakleknout na technologicke firmy v USA je na netu dost clanku. Ti kteri nechteli spolupracovat uz firmu nemaji. Casto zavreli "dobrovolne".
Google, facebook, Amazon, Apple, Microsoft jsou zname svou ochotou spolupracovat s vladnoucim rezimem, at je u vesla kdokoliv. Existuji dokonce vtipy, ze spolu zavodi, kdo se tajnym sluzbam a pentagonu zavrta do rite vic. Jsou za tim samozrejme i velke penize, ale zrejme se to nedeje dostatecne po bolsevicku, tak je to v poradku.
Tim chci rict, ze vsude je chleba o dovu kurkach, a na reci typu "Cinan bude po bolsevicku ovladat TSMC, protoze pred 40 lety se ucili orat zeleznymi pluhy" jsem uz trochu stary.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Problem je, ze momentalne se na nas Tajvanci (na celou EU) divaji jako na uplny exoty. V Asii je kovid celkem na ustupu, podle mich informaci od domorodcu:

Cina: rousky nutne v obchodacich, venku dobrovolne. Na soukromych ochrankach to radsi nenechavaji, pred obchodaky byva policie, ktera tam anti-rouskare nepusti.
Pokud nekde najdou infikovaneho, okoli jde ihned do izolace a otestuji vsechny. To "okoli" muze byt klidne cely obytny blok.
Cina je velka a ruzna, takze se i opatreni lisi.
Nekdy testy zajistuje policie s lekari, chodi ode dverim ke dverim. Neexistuje, aby nekdo z hygieny poslal infikovaneho autem nebo dokonce autobusem se jit nekam testovat.
Jinde kdyz je nekde nakazy vice, tak zarezervuji nejblizsi (treba) stadion, kde mate narok 24 hodin na bezplatny test. Zdravotnicky personal tam je.
Pokud je nakazeny jenom jeden, tak vas zamknou doma na 2-3 tydny, pokud vice, jde do karanteny nekdy cely dum/blok a pak se testuji vsichni, zhruba kazde 2-3 dny.
Mel jsem doplnujici otazky, takze par odpovedi - v Cine si muzete objednat zasilku uplne COKOLIV, takze doma nestradate. Jenom v Sanghaji ma policie asi dost penez, protoze vam daji na dvere elektronicky zamek, ktery muzete otevrit 3x denne na 5 minut. Dorucene zasilky a vyhodit odpadky. Predem ovseum musite uvedomit policii pres trackovaci app. QR kody jsem take nekde vyzadovany.
Celkovy atmosfera je, ze opatreni jsou velmi prisna, kdyz se kovid nekde vyskytne, jinak je vse celkem uvolnene, temer normal.

Japonsko: rousky doporucene, venku je maji temer vsichni, uvnitr asi kompletne vsichni. Kdyz ji nekdo (obcas ja) po ceste do obchodu ztrati, tak si muzu normalne nakoupit, nikdo mi nic nerekne ani se na me krive nediva. Jenom jednou jsem mel otravne otazky na managera, a on mi bez masky nechtel odpovidat, pry si u nich muzu masku koupit...
Delta je tu na velkem ustupu, podle "vyzkumu" (rad bych ten vyzkum videl), se pry delta-kovid zmutoval tak, az se umutoval k smrti a znicil sam sebe. Uz ale nerika, proc jenom tady a nikde jinde.

Taiwan: Lidi nosi masky na ulicich a verejnych mistech. Zadna dalsi opatreni. Pred par minutami mi to potvrdili 2 znami Tajwanci. (ti opravdovi)
Taky si casteji myji ruce a kdyz prijdou domu z lidnatych mist, tak prvni vec je, ze jdou do sprchy. Ale to je dobrovolne.

Takze mi to laicky vychazi na ty rousky. Nikdy jsem tu totiz neslysel slova nahubcich, zaplivanych plinach na hube a poskozovani plic kvuli ztizenemu dychani.
Jinak lidi jsou slusni (i Cianni a Tajwanci), protoze pri diskusi proc je na tom EU tak hrozne mi rikaji, ze to bude asi pocasim, ale mysli si svoje. V televizi je totiz spousta zaberu z Evropy a Ameriky, kde na preplnenych ulicich masku temer nikdo nema.

Průměrný počet slepic: 4.4 (30 hlasů)

In reply to by Sakura (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak "nahubky", ber to jinak, když mi někdo řekne, že náhubek mám mít v šalině, tak tleskám a nosím a neceknu, když mi to řekne, že to mám mít v kanclu, když tam sedím nějaký den 9 hodin spolu s kolegem a to v malém kanclu, že to zabrání nakažení, tak si myslím, že to nařídil paplb...

Je rozdíl mezi nařízením co dává fakt smysl a mezi tím, že zároveň s tíém, nařídíš hovadiny a ty lidi jsou lidé a spojí si to dohromady a nechtějí pak vůbec nic...

Svět není černobílí, jak píšeš, pro mě je to v šalině "rouška", ale v kannclu "náhubek", ale když o tom mluvím, tak si nedělám iluze, že si lidi zapamatují pouze "říká tomu náhubek" ;)

P.S. a vývoj mají podobný tomu co na severu jako Finsko, kde je to dobrovolné, takže si člověk začíná klást otázku, v čem je stejné "finsko + japonsko" a rozdílné vůči nám, německu rakousku, slovensku?

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

In reply to by Sakura (neověřeno)

Trvalý odkaz

....při styku se staršími lidmi chovají se obzvláště úzkostlivě.

Nechcete jet příště na služební cestu na Taiwan, hrazenou z veřejných prostředků , Vy ?
Ten Dajvanec se mi zdá být v tomto ohledu dosti marným.

Pitomá otázka, ale nedá mi to : Jak se správně sprchovat ? Já třeba nejprve sprchuji si (systémem nádech - sprcha - výdech) fousy a obličej, poté vlasy shrnuté dozadu....no a pak již odshora dolů. Samozřejmě předtím vším ruce.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

Včera jsem vedl hovor s dvaapadesátiletým synem jedné ze sousedek, který má už 30 let nový domov v Sarasotě, FL.
Přiletěl si pro mamku, která tam v jeho americké rodině stráví Vánoce. Očkovaný není, nic kromě obyčejné chřipky neprodělal, maminka není očkovaná a v 74 letech se nebojí ani létání, ani žádné chřipečky. Sama má chřipky skoro každoročně, jsme z jedné uličky, ob 4 baráky.
No nadává neskutečně, jak to tady vedeme. Jakoby "ze srandy" říkal, že z jeho vlastního odstupu to tady vypadá skoro tak, jako kdyby ty původní, úplně tupé bolševiky, vystřídali ještě tupější.
Ty předchozí bolševiky a jejich přisírky on totiž zažil a docela fest, tak srovnávat může - úplně stejně jako já.
Jenže on má tu obrovskou výhodu - toho odstupu z FL a tedy srovnání s jiným světem. Třeba k tomu něco připíše i paní Petra z MS.
Ve zkratce - naprostá dobrovolnost. Kdo chce, tak si nosí na hubě, co chce.
Kdo nechce, tak nenosí, což činí naprostá většina místních a zhruba tak polovina turistů. Druhá polovina turistů, převážně z jiných kontinentů se prý všude opatrně rozhlíží, jakoby čekali ránu, či kulku.
Nikdo tam celou tu dobu nikoho nebuzeroval, celých těch asi 20 měsíců, co se o téhle chřipečce i na FL ví. Má to prý co do činění s americkou ústavou, kterou si tam moc lidí nedovolí vytírat prdel, jako tady.
Má tam už léta zavedenou vodo-topo-klimo-elektro údržbářskou firmu. Jeho lidi i on sám, po celou tu dobu, normálně chodí k zákazníkům domů, nebo do hotelů, pensionů a kanceláří. Nikdo po nich nikdy nechtěl, aby si cokoliv nasazovali na gesicht.
Prý je to spíš naopak - kdyby poprvé k někomu přišli zafačovaní hadrem, nebo to byl nový zaměstnanec, tak by byl automaticky podezřelý - přes video by mu dopoledne prý neotevřela ani kuchařka.
A opět "ze srandy" říkal, že tam chodí s maskami na hubě a do obchodů jenom zloději a zločinci, že je to naprosto nemyslitelné.
Je tady teprv pět dní a už je docela nasraný, jak to tady vedeme. Nojo, jeho tady tenkrát nic nedrželo, rodiče byli relativně mladí, zdraví a zajištění, tak se sebral a šel.
Taky jistě neříká všechno, třeba o těch dvou kůrkách. Pro každého to není, sebrat se a jít do úplně jiného světa.
Ale jak už vím i z vyprávění jeho maminky, kterou si tam bere nejméně 2x do roka, tak ta míra elementární svobody Američanů, ta je prostě nesrovnatelná.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

A není to o tom v jakém státě on žije, tedy on na Floridě=republikani, ale co kdyby si zajel do Californie, Los Angeles a pak řekl, že u nás blbnem? Viz videa Šopor, kde jedno město horší jak u nás a druhé, absolutní volnost, ale protože žiješ v tom "tvrdším", tak si v rpůseru jako my...
Takže z mého pohledu "zase kecy u nás travička zelená, vy tady jste jenom opice", po 89 takových jako on zde vykládalo jak je to zde nahovno docela dost... :(

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

...protože patent na rozum nemá nikdo! Na co tohle vlastně bylo? https://rozalio.cz/rezoluce-rady-evropy-2361-2021/?fbclid=IwAR0eI6IhR78…
Na co si tu hrajeme? Na demokracii nebo na práva? Vždyť většina neví, jaká práva vlastně má a jaká je druhá strana svobody? Někdo se mě zeptal a já mu za sebe odpověděl! O tom kruhu? Kdybych byl sám sebou ožrán, nebyl bych schopen vstoupit na klábosnici a kdyby, dělal bych pravopisné chyby, které dělám nerad, neb ctím aspoň radnovo džezyká, jak už jsem "shell be write". Im sorráč....
Bod 1., 2., 3., jsou nerealizovatelné a v kontextu i to tak beru, jak jsi to napsal.
Omyl je jedno, jediná varianta je PREVENCE, či-li přednemocniční léčba a to bylo vždy. To jsi slepý nebo co?! Já jsem se schválně ptal postižených, co jim na to doporučovali. NIC! A tady je ten kruh a uvnitř jádro pudla! A furt dokola kecy a kecy. Má to vůbec cenu psát dokola o zprofanované současné medicíně? Bylo by lepší, kdybys zaujal nějaké stanovisko. Pokud já se motám v kruhu, ty totiž padáš místy ve spirále k bodu velkého třesku. Je sice těžké neustále nějak udržovat debatu, ale ta musí směřovat k nějakému resumé pokud není samoúčelná.
Fajn, abych nebyl nespravedlivý, vytváříš prostor k debatě! Nelze být spravedlivý k oběma stranám, pravda je jen jedna, ale zrovna teď je potřeba se jí dotknout. A ne mlátit se od mantinelu k mantinelu...
Jakoby se nepsalo, o kolik víc proplácí pojišťovny za Covid, nepitvá se a za všechna úmrtí může ON.
V létě se nemocnice vrátily na normální stav a nenechaly si rezervu na další podzim? Proč se zamítla rezervní nemocnice a Flégr vládu nevaroval, že letos to bude ještě horší? Politické manévry nebo starost o ZDRAVÍ populace? Spíš popapulace, protože vždycky dostaneme po hubě my...
Proč se mě nekompetentní osoby mají ptát na mé zdraví, co je jim do toho? A to nejsou jen policisté, jejichž 10k se odmítlo nechat očkovat (a jeden statečný z Ostravy, co podal žalobu na státní orgány díky postižení rodinného příslušníka), ale i pitomci, co nevědí, že právo na sdělení svého zdravotního stavu má jen můj "osobní" lékař(pokud není zprofanovaný farmalobby, a tudíž rozum do hrsti)
Očkovat se nemá uprostřed virové epidemie, ptz viry mutují. A predikce(oblíbené slovo) mutace tohoto je v podstatě celá řecká abeceda. A jako jsou abecední seznamy výjimek MZV od a) až do EE zatím?) jsou mutace donekonečna přizpůsobené vyhláškám nebo naopak?
Pokud se neměří protilátky a argumentuje se jejich trvanlivostí, je to lež. Pokud existuje buněčná paměť a mám si nechat dát x-tou "posilující" dávku a nenechal jsem si změřit protilátky(nebo mi to nebylo umožněno), jsem ignorant, který je sám proti sobě. Píšu to ve znamení dnešních zpráv, které mě zkazily náladu a způsobily depku.
Pokud dojde k povinnému očkování byť 50+, budu se bránit a budu se zajímat dál jak a čím. Bráním nejen své zdraví, ale i svá občanská práva. Ostatní ať si brání třeba svou dovolenou u moře. Stejně se tam asi při pokračujícím vývoji nedostanou. Jedině, že by byli ti privilegovaní, třeba dočasně na 5 měsíců nebo možná i let....
Pokud je ministr zdrav. "Ken" - právník, je nade mnou ruka práva nebo ruka lékaře? Pokud někdo motal s ministry zdr. jako s řetízkovým kolotočem, tak jak se to zrovna hodilo(viz. hrobník Prymula a jeho hrobníci atd.), připomněl mi akorát jeho rčení, ale nejde tak řídit MZV a dosazovat perzóny tak, jak se to zrovna hodí(komu, čemu?) Ken se vrátil, už působí méně rozpačitě(asi cvičil politické výrazivo), ale mě nepřesvědčil a spíš mě sere svou nekompetencí na funkci a i jiní...
O mně asi nejde, spíš o ně. A výměna nepřinese změnu vlastního politického směru(filozofii nelze čekat od idiotů a pokrytců) a to mě děsí a deprimuje. TEČKA....

Průměrný počet slepic: 4.2 (33 hlasů)

...jsem tu dal odkaz na cizojazyčný web ohledně pokusu s dvěma skupinami mariňáků v izolaci ohledně koronaviru C19. Resumé dneška: čím větší izolace, kupodivu tím hůř. Jak to? Jedna měla striktní izolaci a druhá normální. Ta striktní byla totálně izolována od reálného světa bakterií a virů a ztrácela přirozenou živočišnou odolnost stykem s okolím, protože C19 je přenosný i na srstí zvířat( v USA zemřeli tři bílí tygři na C19 a přenášejí to i jelínci?)natož jakkoliv. Tudíž jediné východisko je, naučit se žít s tím, co nám kdosi strčil na zlatém podnosu. Samo to totiž nevzniklo a i kdyby jsme to nevyrobili, umožnili jsme tomu aby se to vyvinulo. Čemuž nevěřím! A to jsem chtěl nedávno přestat pít, kouřit, šňupat...a vyvolávat paniku :D

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)

In reply to by robertík 007 (neověřeno)

Trvalý odkaz

...C19 je nákaza a Cov-Sars2 je virus. Cov-Sars1 byl patentován v roce 1990, tedy jeho vynález a výroba...PROČ byl patentován?

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

Tak jestli něco vlastníš, tak jsi za to odpovědný, že ještě nekdo v USA nezažaloval vlsatníka, že zemřel jeho blízký člověk protože se svou věc pustil mezi lidi?

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Jako by snad byly zázračný léky pro čerstvě nakažené...jsou akorát drahé a neodostatkové monoklonální látky a potom různé epxperimentální léky s dost nejistým účinkem a někdy i výraznými negativními účinky jako u siných dávek kortikoidů. Mýtům o japonském ivermectinu nevěřím...Brazílie s různými léky taky nemá nijak úžasné výsledky a to má tropické podnebí a mladší obyvatelstvo. Prý až za pár měsíců budou nějaké nové léky dostupné.

Průměrný počet slepic: 4.1 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

"Disciplína, vy klucí pitomí, musí bejt! Jinak byste lezli po stromech jako vopice! … A není to pravda? Představte si park, řekněme na Karláku, a na každým stromě jeden voják bez disciplíny! Z toho jsem měl dycky největší strach."

Před závorku vytknu, že osobně jsem celkem disciplinovaný voják. Do kaváren teď nechodím, do hospod už vůbec. Kde je nařízený respirátor, nasadím respirátor. Večer nikam nechodím, mám toho Prousta. Ruce myju a desinfikuju, chodí k nám jen jeden synek, vnuci jen přes telefon. Jím (relativně) zdravě, vitamíny a tak … dočasně jsem vypustil i fitko druhého synka, o bazénu se mi teď nesmí ani zdát. O.K.?

No, on každý si trochu rád zašvindluje, tak jsem včera večer vyrazil s oním prvním synkem na ústřice, které v našem statutárním městysi zase nejsou tak úplně běžně na jídelníčku. Ke kovidovému renegátovi Davidovi Vavrochovi do jeho restaurace Budino. Nástup v půl páté odpoledne, cesta napříč náměstím (kde je novinkou velké ruské kolo, k tomu později), vánočním trhem. Lidí jako když naseje, svařák, pivo, klobásy (a ten trdelník), děti, psi. Nějaká disciplína a dodržování distance.... co blbneš, vole...?!

Když jsme každý zdolali těch svých dvanáct kousků + lahev proseca + tu "bujabézu" (jak se to, kurnik, píše?), jo a vlastně taky grapu jako aperitiv (tady to máš, Občane!), opouštěli jsme v půl sedmé místo činu, které se začínalo opravdu zaplňovat (firemní večírek v jedné polovině, známá parta ožralů ve druhé + osamělí střelci jako my dva). Cesta zpět po vlastních stopách.

Trhy totálně narvané, okolní ulice (i ta naše) jakbysmet, u nasvíceného ruského kola fronta rodičů s dětmi tak asi třicetimetrová ve vícestupu, dovolím si další citát:
"A v atmosféře prodejné lásky, nikotinu a alkoholu kroužilo nenápadně staré heslo: Po nás ať přijde potopa!"
Neberte to samozřejmě doslova, ale tak nějak to tam vypadalo.

Co s tím? Nic. Já bych teď ministrem být nechtěl, leč vracím se jako kolovrátek ke "ztrátě důvěry".
Elity lžou už dlouho a příliš nezřízeně. Ty naše o Vrběticích a jiných blbinách, ty vyšší o grýndýlu a o blbinách ještě větších ..... kdo jim má věřit? Jenom blb, myslím si já.

Je to jako s tím chlapem, co falešně volal: "Pomóóc, topím se!" a měl z toho srandu. Pak se topil doopravdy..... a..... však to znáte. Ovšem netuším, zda se teď topíme doopravdy, nebo je to jen další falešný poplach - to by bylo na jinou reportáž.

P.S.: S tím Zemanem je to kabaret a skutečně ideální příklad motivace k absorbování první, druhé, třetí (čtvrté, páté a další) dávky vakcíny. To fakt nevymyslíš.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

Na twitteru je většina komentátorů přesvědčena, že Zemana nakazila Čaputová :-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

...když Novičokem zabijete maximálně kocoura, museli sáhnout po silnějším jedu a drsnějších agentech, tedy Čaputová+kovid...

Průměrný počet slepic: 4.2 (21 hlas)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na fotce se drželi za ruce...Tu zaměstnankyni kanceláře mohl nakazit následně Zeman. U dvou nakažených, kteří se potkali, se asi těžko rozlišuje, kdo koho nakazil.

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, to dává smysl.

Stejně jako v určité chvíli poslali na kovidovou jednotku Trumpa nebo Johnsona. Také nechtěli poslouchat.

Průměrný počet slepic: 4.2 (14 hlasů)

a navíc, šije do něj kde se dá a najednou jede do nemocnice? proč asi a kde byla předtím. Tuším v senátu. Šmárjá,
no a ještě mne udivuje jedna věc - postup nemocnice. Jako naprostý laik bych očekávala, že než jej pustí tak mu udělají test a ono nic a za hodinku jej špendýrují zpátky co by pozitivní? To mi rozum nebere.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

Starej ještěr je jen pozitivní - bez kliniky což není nic proti ničemu - kdyby očkovanej nebyl tak už by možná ani nebyl zapotřebí onen článek tuším 66.
Ty vánoční trhy - je to na frajpace, tedy ne přímo v nějakým kutlochu, ale održku to je viz loňský Cheb - pokud někdo mlátí pantem na celej plac tak prská druhým do ksichtu ve velkým.
Nasratost zdravotníků roste geometrickou řadou - mám v rodině a coby emeritní lapiduch to cítím i na sobě.
Jo - Godot - v proroctví slepýho mládence je že ten píchanec absolvuje taky - nitěrně se už duševně připravuje - jen o tom ještě neví. I při svý životosprávě nemá 100% jistotu že ten prevít nechytí, s píchancem se k těm 100% významně posune.

Průměrný počet slepic: 3.4 (16 hlasů)

Až na ten závěr. Ta situace není proto, že národ nevěří autoritám, protože ty lžou.
Když totéž jako v Plzni na náměstí Republiky dělají titíž, co se tam cpou klobásami a svařákem v silničním provozu, to je také tím, že politici lžou?
A prosím, prosím Godote, kdy lid český respektoval autority?

Ne, ne Godote, oba jsme dost staří na to, abychom si nelhali do kapsy.
Češi mají očůrávání čehokoliv v DNA. A proto jim bez dlouhého biče a malého dvora není pomoci. Tedy až na 60% starých pušek, jako jsme mi dva (a Vidlák).

Průměrný počet slepic: 3.4 (20 hlasů)

Nevím, jestli vás je 60%, ale řekněte mi upřímně - máte dost bičů?

Godot má pravdu. Autority lžou tak neomaleně, až to práská dveřma. Nebo bičem, po Lacovu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (23 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

jak na čtení Vašich příspěvků, tak na diskusi s Vámi. Zejména od doby, kdy jste začal podporovat debila Flákance.
Tak jen výjimečně.
Máte řidičák?
Jezdíte delší dobu po českých silnicích?
Máte dojem, že Češi většinově a dlouhodobě dodržují dopravní předpisy?
A pokud ne, což je moje zkušenost (telefonování za jízdy, nepoužívání bezpečnostních pásů, nepoužívání blinkrů, kde by se používat měly, jízda na 3 proudové dálnici zásadně v prostředním pruhu) atd. a tak podobně, čím to je? Tím, že nám politici lžou?
Kdyby nám nelhali, tak jsme vzorný národ?
A ještě, kdy jsme tím vzorným národem byli?
Děkuji za odpovědi.

Průměrný počet slepic: 2.6 (18 hlasů)

Já jsem s Vám, Laco, nerezignoval. Podle mého soudu potřebujete zpětnou vazbu jako koza drbání.

K Vašemu pláči nad nedodržování dopravních předpisů. Mohu Vás ujistit, že ani Vy nedodržujete všechny zákony a předpisy, které v této zemi máme. Není to totiž fyzicky možné. Jste s tím srozuměn nebo si naordinujete malý dvůr a dlouhý bič, abyste sám sebe umravnil?

Pokud lidé intuitivně nedodržují některá nařízení, znamená to jediné - ta nařízení jsou špatná a měla by se změnit. S tím, že nám politici lžou, to až tak nesouvisí.

Vzorný národ byli například Němci za Hitlera, ještě před válkou. Ta proměna národa během několika let byla nepřehlédnutelná ve všech oblastech. A k čemu to vedlo? Chcete, abychom byli také takovým vzorným národem? Já nechci.

Průměrný počet slepic: 4.1 (21 hlas)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Souvisí to tak, že zakrátko zjistili, že i když budou lhát jako červení psi, tak se jim nic nestane. Nic a nikdo je nedonutí, kvůli vyložené ptákovině rezignovat na funkce, jako je to naprosto běžné jinde. Kancléř Kurz musel odstoupit kvůli naprostý kravině, nad kterou by se místní estébák akorát zasmál do kamery a řekl by: "Nikdy neodstoupím, nikdy. Nech si to všetci zapamatují.". A tak se i dělo. 32 roků předtím a bude se to tady dít i nadále.
My Češi, my jsme politickou kulturou i vším ostatním, leda pro srandu králíkům. Vždycky si z nás všichni dělali podržtašky a když se to hodilo, tak se na nás rovnou vysrali, protože za to prostě nestojíme. Volíme si lidi, jaký volíme - a jak vidět, tak oproti těm předchozím bolševikům se toho tolik nezměnilo - kromě jedné jediné správné strany a pár symbolických dalších, aby se neřeklo.
Nemáme smysl pro demokracii jakéhokoliv typu v krvi - protože nikdo ji prostě nepamatuje, rozumíme si? Všichni pamětníci První republiky už jsou mrtví, nebo dementní.
A ty pamětníky, kteří byli v devadesátkách ještě schopni říct "tohle ale děláte zatraceně špatně!" - tak tyhle lidi, v té hrozné euforii ze svobody, nikdo nechtěl slyšet.
Nikdo nechtěl slyšet to, co zpíval Karel Kryl v Demokratůře - sám zkurvysyn Havel poslal Karla Kryla k šípku.
Že on, pocházející z rodiny pravověrných, prvorepublikových demokratů, že si s tou novou demokracií a po 40 letech vládnutí bolševiků, že si poradí i bez Karla Kryla.
Smějeme se všelijakým Kolumbijcům a Venezuelanům, jaký tam mají bordel a mafoše, co ovládají snad i kojení svobodných matek - a my tu máme co? Království?

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Jak byste to chtěl změnit?
Ta změna by vůbec nebyla jednoduchá: vybírat můžete jen z těch, které vám ve volbách nabídnou. Když vám dají na výběr z deseti darebáků, jak mezi nimi vyberete slušného člověka?
---
Chyba není v nás, kteří chodíme k volbám. Chyba je v systému, podle něhož se volby odehrávají. - Samozřejmě, mluvím-li o chybě, mám na mysli chybu podle svého pohledu na věc. Z pohledu systému se naopak o žádnou chybu nejedná: systém zásadně neposkytuje prostředky k tomu, abyste ho mohl změnit - vždyť by byl sám proti sobě.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

....je projevem zodpovědnosti.
:-D))))
--------------------------
Tož v případě Lacsa (" Korespondent") tato jeho obojakost postojů nepřekvapuje.
Na ty dole bič, k těm nahoře se lísat (a posílat jim hlášení, když by si jich někdo zdola dobíral)..

Průměrný počet slepic: 2.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

když tu má Vidlák tři kury, dávám pět. Když má pět dávám tři... Dnes slušná úvaha, jen se vrátím k Hradnímu Kašparovi. Po tom divadle co sehráli s tím hradním ansámblem. Skoro nepochybuji, že ten covid měl naplánovaný, do poslední chvíle profesůrka napínal a teď na něho udělá dlouhý nos. A já naprosto nechápu k čemu nám to bude jako dobré. Kromě toho, že Zeman zase nakrmí svoje ego, jak se všema vyjebal. Pořád jsem přesvědčen, že čím dříve se vlastizrádci ujmou vlády, tím dříve taky vyhulí pryč.

Průměrný počet slepic: 3.4 (20 hlasů)

Mandaladane, tady se téměř shodneme. A v tomto duchu budu spát zítřejší článek. 

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

Aktuálně tvoří 90% politické agendy kovid. A Zemanovi je bližší Babišův aktivismus, než pětikoaliční snaha se odlišit. Zeman je jasně na straně globálního kovidového totalitního plánu a proto mu Babiš zcela vyhovuje. Možná má připravený scénář, jak Babiše udržet co nejdéle ve funkci.

Kromě toho, čím více bude Zeman otálet, tím rychleji se bude pětikolka rozpadat. Ten proces začal druhý den po volbách, když Rakušan ukončil koalici s Piráty. Co všechno se ještě může stát před teoretickým ustavením Fialovy vlády? Nyní je již jasné, že letos Fiala mít vládu nebude.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

In reply to by MANDALADAN (neověřeno)

Trvalý odkaz

Souhlas, cekal jsem, ze to hodi rychle Fialovi, aby se mu moh pak Babis z opozice smat, jak to dela vsechno uplne jinak a jak mu to jde.
Ted to spis vypada, ze v tom chce zkoupat Babise.
Mozna za to, ze ho Babis behem hospitalizace tak hezky zahodil, a i emisara z vlastni strany Vondracka za navstevu v nemocnici uvrhnul do klatby. Taky tam byly nejake nevyrizene veci s Koudelkou.
Kdo vi, treba je ted Babis v hledacku Zemana pred Fialou.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

In reply to by Sakura (neověřeno)

Trvalý odkaz

souhlas. Vykoupe vlastizrádce i Babiše v jedné vodě. Pořád však zůstáváme u toho, co z toho budeme mít my vlastenci?! Úplné hovno. Zeman si hraje svoje brilantní, strategické, machiavelistické hry, jen proto, aby krmil své ego. Na osudu země mu nezáleží. Můžeme skřípat zuby, opít se do němoty, ale v současnosti nic lepšího než je Babiš s Okamurou prostě nemáme. Takže jestli Zeman nepřijde s něčím geniálním a jde mu jen o to všechny posrat, budu si ho pamatovat už jenom takto.

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

In reply to by Sakura (neověřeno)

Trvalý odkaz

že Starý Ještěr z Hradu musí ke jmenovaným kandidátům na výmrd přistupovat přes sériový port. Klidně to může dělat paralelně, Ještěr s multitaskingem zjevně nemá nejmenší problém.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by Sakura (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jester citoval "Získán čas, získáno všechno" v nemcine ?
Ceka na celkovy vysledek nemeckych voleb ???

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

In reply to by MANDALADAN (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nevím, o co Zeman hraje, ale za mne bych se také přimlouval za co nejrychlejší předání odpovědnosti.

Jediné, co mě napadá, úmysl rozklížit pětikolku už v začátku. To ale zřejmě zvládnou efektivně i bez jeho pomoci.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

V nemocnici měl x odběrů, kde mu určitě nekontrolovali jen základní hodnoty pro danou diagnózu, jako běžnému pacientovi.
Na možnou nákazu by zcela jistě přišli. Pomsta Babišovi a nové koalici mě taky napadla, jen nevím, proč by tak rychle spěchal do Lán, když mu i konzilium doporučovalo pokračovat v léčbě. Zdržovat mohl i z nemocnice.

Jako nejpravděpodobnější se mi zdá, že je na tom opravdu špatně, a jen co ho dovezli, nezbylo než se vrátit a vypustit informací o kovidu.
Což je jediná možnost prokázat, že není totálně nesvéprávný blb.

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)

Bych se divila, že by mu před propuštěním neudělali test, aby měla nemocnice "čistý štít", když ho předává jinému zařízení.
A jestli virus vartoval u Lán, tak to byla zcela nová mutace bez inkubační doby.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Já bych spíš typoval že ho neudělali - i když možný je všechno - ale že by za pár minut zpozitivněl????? Pokud ho neudělali tak ty byl neskutečný šlendrián.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)