Lipovská

Autor
Štítky

Pokud vím, kromě občasné sžíravé glosy jsem se o Českou televizi v její podstatě nikdy moc neotíral. Když jsem s Kydy začínal, napsal jsem dokonce i článek o tom, že kromě zpravodajství má Česká televize i jiné funkce. Například na Nově jsem se na Bondarčukovu Velkou vlasteneckou válku fatk nedíval... Stejně tak skvělý film s Umou Thurmann "Duševní slepota"  dávali jen na ČT2 . Jinak bych se ani nedozvěděl, že i v USA umějí natočit levný, ale výborný film o něčem. 

Zpravodajství ČT mi teda vadí. Zhruba od slavného ukrajinského Majdanu. Oni takoví byli už dřív, ale tehdy to vyhřezlo, protože bylo zapotřebí proti ruskému zlu bojovat na všech frontách a příslušní redaktůrci dostali rozkaz... Případně rozkaz ani nepotřebovali - naopak se zařadili do první linie sami. Od té doby, den za dnem, měsíc za měsícem, rok za rokem ztrácí ČT kredit nezávislé žurnalistiky a stále a znovu dokazuje, do kterého tábora patří.  A já mám stále menší chuť jí na tohle posílat svůj podíl z osmi miliard. 

Nejsem asi jediný. Dokonce i velký bojovník za televizní nezávislost Šarapatka, který nás pravidelně oblažuje svými výstupy z jednání rady ČT, ve kterých nikdy neopomene zdůraznit, že Česká televize je to nejlepší, že má obrovskou podporu veřejnosti a tak vůbec, tak ani tenhle Šarapatka ani na minutu nepochybuje, že kdyby mělo být placení televizního poplatku dobrovolné, tak by se zjistilo, že Česká televize má podporu maximálně slovní, ale kdyby mělo dojít na šrajtofli, tak by se tam hoši museli zatraceně uskromnit. 

A pak se navolili noví členové Rady ČT... Xaver Veselý, Lipovská a ten třetí, kterého si pořád nepamatuju, bo jsem o něm nikdy neslyšel.... Nejsou v radě samozřejmě jediní a svým způsobem mají možnosti stejně malé jako prezident. Jejich kompetence jsou omezeny řádným byrokratickým molochem. Mohou sice odvolat ředitele ČT, ale je to podmíněno tolika podpůrnými paragrafy, že je to skoro nemožné.  Například se stále nedozvěděli, kolik současná šéf Dvořák bere na výplatě a nemohou s tím nic udělat. Příslušná manažerská smlouva se ztratila, nikdo za to není odpovědný, není koho za to vyhodit... prostě smůla. 

Podobné je to skoro ve všem. Jejich nástroje jsou podobné, jako má prezident. Mohou občas dělat obstrukce a občas mají možnost někoho volit nebo někoho odvolat. Ne každý je jako Ještěr z Hradu, který v tom umí chodit a dokázal z hovna uplést už několik bičů. Rada ČT se může se vším dostat k soudu, k parlamentní komisi, jejich rozhodnutí mohou být zvrácena, jsou stále pod drobnohledem Šarapatků a podobných. 

Přesto to ta Lipovská nějak dokázala... Ne že by sestřelila Českou televizi. Jen dala návrh na základě kterého rada odvolala dozorčí komisi. Abych řekl pravdu, vůbec netuším, k čemu tam ta dozorčí komise doopravdy je. Jasně, vím, že má kontrolovat hospodaření ČT, vím že její členy volí sama Rada ČT, ale o nějakém jiné zajímavější kompetenci jsem se nedozvěděl. Kdybych to měl říci zcela banálně - Rada ČT si najmenuje novou dozorčí komisi, zřejmě v ní budou jiní lidé, kteří by nedej bože mohli rozumět ekonomice a účetnictví a mohli by Dvořákovi skutečně koukat pod prsty a sledovat cestu peněz. Pochybuju, že by celá dozorčí komise mohla něco víc. 

A k tomu se i před ní budou ztrácet smlouvy, budou chybět různé účty, bude se mlžit a tak podobně. 

O Lipovské bych za sebe řekl, že je to studený čumák. Pokud jsem pochopil její přístup k ekonomii, tak je to konzervativní ekonomka ze starých časů, která je pro průmysl a výrobní ekonomiku, nemá moc pochopení pro zbytnělé služby, je pro nízké daně a nemá tendenci příliš si pohrávat s měnou. Prostě úplně normální konzerva, že se až divím, kde se to v té relativně mladé holce bere. 

Nedovedu si představit, že by se uměla od srdce zasmát a Wikina se nezmiňuje o nějakém manželovi. Ve svých třiceti letech na mě působí jako stará panna - jeptiška s doktorským titulem z ekonomie.  Katolička bigotního ražení, úsporná, výkonná, erotických zájmů nemajíc, o to více pracuje... Omlouvám se za spekulace o jejím osobním životě, nemyslím si o ní nic špatného, jen jsem se pokusil charakterizovat, jak na mě působí. Možná má doma normálního chlapa, po večerech se k němu přitulí, má ráda komixy s Garfieldem, plánuje si rodinu a nebýt toho klausovského institutu, prožila by normální život nikým nepovšimnuta. 

Na druhou stranu - v podstatě neškodná.  Já si nedovedu představit, že by ve své pekelné kanceláři plánovala konec České televize, zapichovala špendlíky do figurky Dvořáka, nebo že by plnila nějaké zadání temných sil na zničení posledního majáku svobody a demokracie. Prostě má klausovský pocit, že veřejnoprávní médium s nekontrolovatelným osmimiliardovým rozpočtem, je zbytečně moc a dalo by se to dělat i levněji. Možná dokonce sdílí pocit mnoha politiků i lidí včetně mě - že ČT je v podstatě další politická strana, která má svoje zájmy i svoje lidi v parlamentu, jen ji nikdo nevolil. 

Já si nedovedu představit, že by někdo jako je Lipovská, mohl být České televizi skutečným a nebezpečným protivníkem. Je jedna z mnoha, nemá žádné speciální pravomoci. Má vlastně jedinou použitelnou sílu - ekonomické vzdělání. Když se podívám na jeji ksichtík, řekl bych, že čím příroda šetřila na vzhledu, o to víc přidala na mozku, takže možná má i dobrou paměť, umí zpaměti násobit vysoká čísla, pamatuje si i nepodstatné detaily a protože jí po večerech nikdo neukecává do postele, má dost času na kotrolování číslíček v tabulkách. 

Přesto tam z ní  mají pěkný vítr. Stojí proti nim drobounká mladá žena se vzděláním cifršpióna, která není provdána za žádného vlivného bosse narozdíl od Bakalové.  Sama také nezdědila miliardy narozdíl od Babiše. Nepoužívá ženské zbraně narozdíl od Nagyové.  Její jediná přednost jsou číslíčka... 

Jestli ženská jako je Lipovská budí takový odpor, tak tam v ČT Dvořák a jeho kumpáni museli mít prvotřídní bonanzu. Nevýhodné smlouvy, předražené nákupy, nevykázatelné IT služby, poradenství o ničem za statisíce. K tomu protěžování kamarádů režisérů a herců se správným názorem... a tak vůbec. Nedej Bože, aby se novou členkou dozorčí komise stala právě tahle šprtka, která má čas a chuť přepočítávat sloupce čísel a prokousávat se byrokracií. 

Vidlácky bych řekl, že v ničem jiném to není. Lipovská nemůže nic... jen by mohla poukázat na spoustu podezřelých nákupů, mohla by zjistit, kam tekly prachy a možná by dokonce mohla přijít na to, kolik Dvořák vlastně bere. 

Proto ty Šarapatkovy kecy. On zřejmě dobře ví, že je co objevit. Proto se teď všichni zase bojí o nezávislost České televize. Pokud by se ukázalo, že tam kradli jak straky, že si přihrávali malé domů, mohlo by to všechny politiky zvolené za TOP, ODS, Starosty, Piráty i jiné, ale vlastnící stranickou legitimaci ČT, dostat ze sněmovny. Mirka by bez ČT nedala jediné volby. Laudát, Vystrčil, Drahoš, Hilšer a další by neměli šanci. Proto tolik zájmu. 

Kdyby bylo v ČT všechno v pořádku, bylo by to snadné. Lipovská by nic nenašla a Dvořák by se jí mohl vysmívat v hlavním vysílacím čase. Když se nenajde pochybení, nemůže být nikdo odvolán. Byrokrati si umějí udělat pravidla. Ale kdyby se ukázalo, že tam kradou jak straky, to už by se mohlo stát ledacos... Nota bene, kdyby na to byly důkazy... 

Lipovská se fakt povedla. Nikdo jí nemůže vyčítat STBáckou minulost, protože se narodila až v roce 1990.  Nemá žádnou zajímavou minulost, netočila porno, nefotila se na mejdanech, vše co napsala bylo suché a plné čísel. Vlastně ani nic nevíme o jejích politických preferencích a nevíme, koho by volila.  Žádný chlap, žádné touhy, žádné zvrácenosti. Malá, bezbranná, neškodná... a přesto nebezpečná jak petrolejka v prachárně. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (124 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

brejlaté kravky jsou nejhorší.
Být takovou brejlatou nenamalovanou a neučesanou kravkou s postpubertálním akné, začal bych se ohlížet na ulici s obavou, kdy mne přejede naložená Tatra.
Cítím takovou nějakou spřízněnost s touto dámou. Působí dojmem, že snad ani neumí chodit po dvou a do kanclu ji musejí přitáhnout na vodítku.
Neboli působí naprosto stejným dojmem na své okolí, jako já. Taky nemůžu pochopit, proč jsou naprosto všichni nezvratně přesvědčeni, že má inteligence se nachází v pásmu debility.

Vidlákovi
Systém, který vybudovala ČT, není možno rozvalit ze dne na den bez flagrantního porušení snad všech zákonů, které v Čechistánu aktuálně platí.
Je třeba být trpělivý a sbírat materiály.
Je třeba ohlodávat a podemílat.
Pomalu.
Tak pomalu, že čas není měřítkem.
Musí toho být plný uhlák. Nikoli nádoba na uhlí ke kamnům, nýbrž uhlák - vlak.

Já jsem sbíral listinné důkazy na svůj boj s Guralskou Radnicí šest let. Věděl jsem, že jinak nemám šanci. Až jsem v pořadači překročil číslovku 100, šel jsem spáchat přestupek, který mohli soudruzi zkusit kvalifikovat jako trestný čin. Naštěstí pro mne to soudruzi udělali a sami tak chytili ty jedině svoje policajty i ouřady do lasa stočeného z kliček paragrafů. Teď mají hlavu v pejru, protože ze zločince se stal oficiální žalobce.
Žalobce - chuj, který chodí po městě v umatlaných montérkách i v neděli a nejezdí aspoň v ojeté Oktávce.

Lipovská to musí udělat stejně, jinak ji odstřelí.
Šance, že se jí to podaří, je minimální, ale my lopaty můžeme aspoň tiše doufat.

Průměrný počet slepic: 4.4 (60 hlasů)

jedinou povinnost - být pokornými chudými poddanými, pracujícími do úmoru pro ty, již byli bohem předurčeni k vládnutí.

Pokud Dvořák poskytne v ČT biskupům ještě více prostoru (ideálně spojeného s podílem na financích a majetku), projde mu cokoli a bude mít v Lipovské mocného ochránce. Bo Poslání.

Průměrný počet slepic: 3.7 (13 hlasů)

už dávno vyslán byl.
Krácení prémií ve výši čísla s pěti nulami nemůže být bez reakce. Ale Lipovská není jeptiška, ani farářka, tam může působit pouze dobré slovo, což je problém, pokud chcete bourat desatero.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

vzhledem k tomu že ve vašich pracovně právních vztazích vám musel radit Občan, moc nevěřím že nějaké kličky v paragrafech dokážete splétat.

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Tím koncem jste to trochu zazdil, Vidláku.
Já už tuhle babu čtu pár let a takhle se mi nikdy nejevila.
A jestli dokáže udělat vítr? Jasně, dle mého dokáže vyrobit i slušnou vichřici, má na to palici.
A koho si bere do postele a co tam dělají, to je její věc.
Je konzervativního smýšlení, proti zavedení eura, ale pro někoho jí diskvalifikuje účast v IVK a teď, jak to rozjela s Bobošíkovou, tak to je "černá známka" z Ostrova pokladů.
Je ve svých názorech radikální, věří jim.
Když se levičákům nechtělo, aby jí do funkce odhlasovali, nalili na ní dost špíny, zmákla to s přehledem.

Hele, píchat bych jí asi nechtěl, ale budu rád, když bude na hlídce. Celkem jí věřím.

Průměrný počet slepic: 4.5 (45 hlasů)

Hezký den.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

není žádná blbka, se kterou by někdo mával a vodil ji jako loutku. Je to inteligentní velice pracovitá holka s vysoce vyvinutým smyslem pro spravedlnost. A když se usmívá, tak je minimálně milá a půvabná. Je otázkou, zda její pravicově konzervativní názory a postoje jsou v dnešní trockistické době takovým negativem.

Průměrný počet slepic: 4.3 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Záhada hysterie mluvčího Ovčáčka odhalena. Žena, s níž byl viděn, má být Lipovská

Průměrný počet slepic: 1.6 (28 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

To jako myslíte, že by Ovčáček a Lipovská, víte co,...ehm?

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

zásadně nemyslí, on tapetuje...

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

taky mluvčího? No toto...

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Soudím, že takové hodnocení si žena Lipovská nezasloužila. My muži musíme mít k ženám úctu za každých okolností. To, že se nelíbí Vidlákovi přece ještě neznamená, že se nenajde jiný vidlák, jenž ji bude vynášet do nebes.

K ženě odborníkovi již nemusíme být tak upjatí a můžeme být dokonce i kritičtí.
-od roku 2017 působí jako asistentka na Katedře ekonomie
-Je členkou České společnosti ekonomické, Jednoty českých matematiků a fyziků a The American Economic Association

No a v tom vidím problém. Ono je hodně krásné se zabývat teoretickou ekonomií, ale pokud chce něco zkontrolovat, musí být především mnoholetý praktik a vědět, co ta konkretní čísla znamenají. Mám vcelku vážné obavy, že praktických zkušeností nemaje, může být ČT vcelku v klidu. Asi trošku zazlobí, ale to bude asi tak všechno.

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

asi tak stejně atraktivní, jako proleželá prochcaná a plesnivá matrace z koňských žíní na sběrném dvoře.
Ohledně jejích odborných kvalit svědčí hysterie, která vypukla.
Ano, může být blbá a nezkušená. Taková skutečnost by ovšem signalizovala finanční bordel v ČT doslova mamutích rozměrů.
Čemuž by rovněž nasvědčovala skutečnost, že nikdo není schopen zjistit, jak vysokou má Dvořák měsíční gáži. Kurva, to je problém zkontrolovat pohyb na účtech?
Asi ano...
Neumím si představit organizaci, ve které nelze dohledat finanční tok směrem k ředitelově kešeni.

Průměrný počet slepic: 2.5 (39 hlasů)